NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Ik ben Jenthe, in 1953 geboren en getogen in Leuven (Vlaams-Brabant). In 2000 aangespoeld in Oostende. Na bijna 15 jaar terug naar Vlaams Brabant. Een wandeling en een lekker streekbiertje op een zonnig terrasje, heerlijk. Lekkere eenvoudige gerechten klaarmaken is mijn hobby. Ik zet dan de recepten op papier, neem een foto en laat jullie meegenieten. Neem ook eens een kijkje op mijn receptensite door op de foto hierboven te klikken. Smakelijk!

Nu ook op Facebook: Jenthes keuken 

Foto
Willekeurig SeniorenNet Blogs
tenelsbergebiljart
blog.seniorennet.be/tenelsb
Links
  • André 2 Linkoverzicht
  • Betoverend veelzijdig startpagina
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    ouders_van_een_vermoord_kind
    blog.seniorennet.be/ouders_
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    aquarellen_van_jp
    blog.seniorennet.be/aquarel
    Jenthe's keuken
    Lekkere gerechten, eenvoudig uitgelegd, voor uw dagelijkse keuken of een feestelijk ideetje om je tafelgenoten te verrassen van vingerhapje tot dessert.
    30-04-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provencaalse saus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    2 uien,grofgesneden
    400 g gepelde en ontpitte tomaten (of blik)
    2 knoflookteentjes, fijngesnipperd
    ½ rode, ½ groene en ½ gele paprika
    50 g boter provençaalse kruiden
    peper, zout
    De paprika’s halveren, zaadjes verwijderen, schillen met dunschiller en in reepjes snijden. Smelt 50 g boter op middelmatig vuur en doe de uien, paprika’s en knoflook in de pan. Laat 10 minuten stoven (niet bruinbakken) en roer regelmatig om. Voeg dan de tomaten en kruiden aan toe. Omroeren en met deksel op de stoofpan 15 minuten op zacht vuur laten pruttelen. Naar keuze kan de saus wat gebonden worden met sausbinder of maïzena express.

    Categorie:Sauzen
    Tags:tomaat, ui, look, paprika, kruiden, saus
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelschotel met groene boontjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    6 aardappelen, vastkokend (Nicola, Amandine...)
    1 ui, fijngesnipperd
    1 knoflookteentje, fijngesnipperd
    1 goed handvol gehakte basilicum
    400 g fijne sperziebonen, diepvries of vers
    4 eetl olijfolie
    peper, zout
    Kook de geschilde aardappelen 13 min. Giet af en snijd in grote dobbelstenen. Kook ondertussen de fijne boontjes, voor diepvries 8 min in kokend water, voor verse 12 min. Giet af en verfris onder stromend water. Verhit de olijfolie in een tefalpan. Voeg de ui, aardappelenblokjes, knoflook en boontjes toe. Goed blijven omroeren gedurende ± 5 min en glazig, maar niet bruin bakken. Kruid naar smaak met peper en zout. Neem de pan van het vuur en roer de gehakte basilicum goed om met de andere groenten. Serveer bij gebakken vlees of vis.
    Tip: De aardappelen en boontjes kunnen op voorhand gekookt worden. Laat dan wel iets langer bakken en opwarmen met deksel. Andere overschotjes van gekookte groenten kan je ook toevoegen. Ter afwisseling een stukgesneden verse tomaat bijvoegen. Voor een éénpansgerecht voeg je spekblokjes of vleesoverschotjes toe.


    Categorie:éénpansgerechten
    Tags:sperziebonen, prinsessenbonen, aardappel, vastkokend, look, basilicum, eenpansgerecht
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vleessaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vlees kruiden met peper en zout en bakken in een klont bakboter. Vlees uit de pan nemen en de pan blussen met een half glas water. Omroeren en even inkoken tot de aanbaksels loskomen van de pan. Zo bekom je een vleessaus. Je kan eventueel een weinig sausbinder toevoegen en even indikken.
    OF
    Vlees uit de pan nemen en een eetlepel griessuiker in de pan strooien. Laat ± 1 min bruin kleuren. Blussen met een half glas water. Omroeren en even inkoken.


    Categorie:Sauzen
    Tags:vleesjus, saus, vleessaus
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steak met champignonsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    250 g verse champignon
    2 dl room
    bakboter
    2 biefstuk

    Snijd de champignons in niet te dunne schijfjes Bak de biefstuk in de hete boter. Zet het vuur iets lager en laat 5 minuten braden. Draai het vlees halverwege om, zonder er in te prikken. Een paar minuten langer voor doorbakken vlees. Haal het vlees uit de pan en laat afgedekt met alufolie rusten. Voeg nog een klont boter toe in de pan en voeg de champignon toe. Laat ze mooi bruin bakken gedurende ± 2 minuten, en roer regelmatig om. Voeg de room toe en laat nog ± 2 min. inkoken op hoog vuur. Kruid naar smaak met peper en zout. Serveer de steak met de saus en frieten.


    Categorie:Vleesgerechten-Rund
    Tags:steak, biefstuk, rundsvlees, champignon, room, frieten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Preisoep met aardappelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 8 personen
    1 kg prei
    1/2 kg aardappelen
    2 eetl boter
    1 L water
    verse tijmtakjes
    3 dl melk
    zout, peper

    Snijd de geschilde aardappelen in stukjes. De schoongemaakte preistengels in stukken snijden. Boter smelten en prei toevoegen. Laat ± 5 min stoven met deksel op de pot. Roer af en toe. Aardappelblokjes, water en takje tijm toevoegen. Alles moet net onderstaan. Breng aan de kook en 30 min op zacht vuur laten koken. Melk toevoegen en kruiden met peper en zout. Nog 30 min laten verder koken. De uiteengevallen aardappelen zullen de soep binden. Schep de soep in borden en strooi er eventueel wat verse afgeritste tijmblaadjes over.
    Tip:
    Bij dikke winterprei gebruik ik het donker- en lichtgroene deel van de prei voor de soep. Het witgedeelte gestoofd als groente of in ham gerold.
    Je kan deze soep ook fijnmixen. Verwijder dan eerst de tijmtakjes.


    Categorie:Soepen K - S
    Tags:prei, aardappel, tijm, melk, soep, seizoensgroenten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktballen met krieken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als maaltijd met brood naar keuze.
    Voor 2 – 3 personen
    500 g gehakt, gekruid
    bakboter
    1 bokaal noordkrieken (± 600 g )
    3 eetl griessuiker
    2 eetl maizena of sausbinder
    Rol balletjes van het gehakt. Smelt boter in de pan. Bak de gehaktballen op middelmatig vuur met deksel op de pan. Draai ze na een paar minuten om zodat ze langs beide kanten een mooi korstje krijgen. Laat afgedekt 25 - 30 min zachtjes gaarbakken. Warm de krieken op met het sap en de suiker. Meng maizena met een weinig water en voeg bij de warme krieken. Roer om en laat even indikken. Serveer de gehaktballen op een bord (zonder braadvet) met de warme krieken. Geef hierbij brood zodat je lekker kan soppen in de saus.


    Categorie:Vleesgerechten
    Tags:gehakt, krieken, ballekes, lunch, noordkrieken, brood
    >> Reageer (3)
    29-04-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkoolsoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een heerlijk romige soep afgewerkt naar keuze.
    Voor 4 – 6 personen
    1 bloemkool
    1 liter water + 2 kippenbouillontabletjes
    2,5 dl magere of halfvolle melk
    peper, zout

    Verwijder het groen van de bloemkool. Snijd de bloemkool in roosjes en de stam in stukjes. Doe alles samen met het water en bouillontabletjes in de kookpot. De bloemkool moet juist onder water staan. Breng aan de kook en laat 30 min zachtjes gaarkoken. Haal enkele bloemkoolroosjes uit de soep en gebruik ze bij de afwerking. Melk bij de soep toevoegen en fijnmixen. Kruiden met peper en zout. Nog even verwarmen.
    Afwerking:
    - Smelt een klont boter en voeg hier 1 koffielepel kerrie toe. Mengen en hierin broodkorstjes bakken. Bestrooi de soep met wat kerriepoeder en de broodkorstjes.
    - Serveer de fijngemixte soep eens bestrooid met paprikapoeder en gehakte walnoten.


    Categorie:Soepen A - J
    Tags:bloemkool, kerrie, broodkorstjes, crouton, walnoten, melk, soep
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Preirolletjes met ham
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    4 stengels prei
    ½ l water
    4 sneetjes gekookte ham
    Kaassaus: ½ liter
    50 g boter
    50 g bloem
    25 dl melk en 25 dl kookvocht
    100 g geraspte kaas (emmenthal of gruyere)
    Neem alleen het wit van de prei en in kokend water gaarkoken ± 10 min. Laat uitlekken. Rol ze in de ham en leg in een beboterde ovenschaal.
    Maak de kaassaus: smelt boter op matig vuur en roer er de bloem ineens onder. Voeg melk en kookvocht van de prei toe onder voortdurend roeren. Voeg 50 g geraspte kaas toe. Laat even aandikken. Kruiden naar smaak met peper en zout.
    Giet de kaassaus over de prei. Bestrooien met overgebleven kaas, enkele klontjes boter en ± 15 min laten gratineren in een oven van 200° C zodat de korst licht kleurt.


    Categorie:Groenten
    Tags:prei, gekookte hesp, ham, kaassaus, emmenthal, gruyere, gratineren
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenskotelet charcutiere
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een zurige saus van de charcutier (slager). Lekker bij varkensvlees of gepocheerde vis.
    Voor 2 personen
    fijne augurken op azijn (blik)
    2 sjalotjes, fijngesneden
    ½ blokje vleesbouillon
    2,5 dl warm water
    2 eetlepels boter
    1 eetlepel bloem
    peper, zout
    2 varkenskoteletten
    aardappelpuree
    Los het bouillonblokje op in het warm water en zet opzij. Snijd 16 augurkjes in stukjes en hou er 4 hele apart voor de afwerking. Smelt een eetlepel boter en bak de koteletten goudbruin langs beide kanten op middelmatig vuur. Zet deksel schuin op de pan en laat 5 à 10 minuten (naargelang dikte) doorbakken op zachter vuur. Kruid naar smaak met peper en zout. Maak ondertussen de saus klaar: Smelt een eetlepel boter in de pan en fruit de sjalotjes glazig (niet bruin). Strooi er een eetlepel bloem over en goed omroeren. Voeg de bouillon toe, omroeren en de saus even laten indikken. De augurkstukjes toevoegen en kruiden naar smaak met peper en zout. Serveer de kotelet met de saus en geef hierbij aardappelpuree. Eventueel passende groenten zoals groene boontjes of boterboontjes.


    Categorie:Vleesgerechten-Varken
    Tags:kotelet, augurken, puree, boontjes
    >> Reageer (0)
    28-04-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witloof met ham en kaassaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    4 witloofstronken
    4 sneetjes gekookte ham
    100 g geraspte kaas (emmenthal of gruyere)
    1/2 liter kaassaus
    Snijd de onderkant van het witloof kruisvormig in. Kook het ± 15 minuten in kokend gezouten water of 10 min. in microgolf, afgedekt en met een bodempje water. Zeer goed laten uitlekken.(Doe dit door met een vork in de kern te steken en omgekeerd te houden). Bedek de bodem van een ovenschaal met een dun laagje kaassaus. Rol de witloofstronken in een sneetje ham en schik ze naast elkaar bovenop de saus. Overgiet met de resterende kaassaus. Bestrooi met 50 g geraspte kaas. Laat 15 min gratineren in een voorverwarmde oven van 180°C tot een goudbruine korst gevormd wordt. Geef hierbij aardappelpuree.
    Kaassaus:
    50 g boter
    50 g bloem
    1/2 liter koude melk
    50 g geraspte kaas (gruyere, emmenthal of oude kaas)
    peper en zout
    Maak een roux. Smelt de boter op middelmatig vuur en voeg de bloem er ineens aan toe. Voeg de koude melk erbij en laat onder voortdurend roeren indikken. Kruiden. Neem van het vuur en roer er de gemalen kaas onder.


    Categorie:Groenten-Witloof
    Tags:kaas, ham, witloofrolletjes, witloof in oven, kaassaus, grondwitloof
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosterdsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekker bij vis en varkensvlees
    1 dl water
    4 eetl mosterd
    2 dl room ( light of soyaroom)
    peper en zout
    Bak het vlees, neem uit de pan en dek af met aluminiumfolie. Blus de braadpan met het water en schraap de aanbaksels los. Zet de pan even van het vuur en doe er de room en de mosterd bij en roer goed om met klopper. Breng al roerend aan de kook en laat even indikken.


    Categorie:Sauzen
    Tags:mosterd, saus, room
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met preiroomsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    2 kippefilets
    2 preiwit ( 300 g), fijngesneden
    100 g boter
    2 eetl olijfolie
    1 dl water + 1 eetl citroensap (of witte wijn)
    1 dl room

    Smelt 50 g boter en 2 eetl olijfolie en laat de kip rondom bruinbakken. Zet vuur lager, kruid naar smaak met peper en zout en laat nog 15 min zachtjes verder bakken. Ondertussen in een andere kookpot 50 g boter smelten. Prei afspoelen en met aanhangend water bijvoegen. Zet vuur lager en ± 15 min laten stoven met deksel op de kookpot. Roer af en toe. Voeg water, citroensap en room toe. Kruid met peper (molen) en zout en breng aan de kook. Laat nog ± 5 – 8 min koken op hoog vuur, zonder deksel, zodat de saus kan indikken. Goed roeren. De saus is nu mooi romig. Serveer de saus met de warme kip. Dien op met gekookte aardappelen of kroketten.


    Categorie:Gevogelte en wild
    Tags:kip, kippefilet, prei, room, kroketten, aardappelen
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenskotelet met picklessaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ook wel Cross & Blackwell saus genoemd, naar de Engelse piccalilli.
    Voor 2 personen
    2 koteletten
    4 eetl pickles (vb Devos-Lemmens)
    1 dl lichte room, uit koelkast
    0,5 dl water
    bakboter
    peper, zout
    Smelt de boter en bak de koteletten goudbruin langs beide kanten op middelmatig vuur. Zet deksel schuin op de pan en laat 5 à 10 minuten (naargelang dikte) doorbakken op zachter vuur. Kruid naar smaak met peper en zout. Neem uit de pan en dek af. Blus de braadpan met het water. Schraap de aanbaksels los met houten lepel. Zet de pan even van het vuur en doe er de room en pickles bij. Goed omroeren en gedurende een paar minuten op middelmatig vuur inkoken tot een smeuige saus. Serveer de saus over de koteletten. Geef hierbij frietjes met een slaatje van fijngesnipperd witloof of tuinkers.


    Categorie:Vleesgerechten-Varken
    Tags:picklessaus, kotelet, varkensvlees, tuinkers
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wortelstoemp
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    400 g aardappelen
    200 g wortelen
    50 g boter
    zout, peper, muskaatnoot
    1 sjalotje
    Schraap of schil de wortelen met dunschiller. Snijd de geschilde aardappelen, wortelen en sjalot in stukjes. Zet in kookpot alles onder water en breng aan de kook. Laat 25 min koken op zacht vuur. Giet af en laat even opdrogen in de kookpot. Voeg boter toe en stamp fijn. Kruid met peper, zout en muskaatnoot. Geef hierbij gebakken vlees, kip, of een zachtgekookt eitje bovenop de stoemp, prik en laat uitlopen. Ter afwisseling vervang je de helft van de wortelen door pastinaak.


    Categorie:Oma's Stoemp-Puree
    Tags:wortel, sjalot, aardappel, stoemp, puree, pastinaak, vlees, eitje, spek
    >> Reageer (8)
    27-04-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chipolata met champignons en kerstomaat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    6 chipolata (± 400 g)
    250 g champignons, in vieren gesneden
    8 kerstomaatjes, in twee gesneden
    2 eetl bakboter
    peper, zout
    Prik gaatjes in de chipolata en bak ze rondom bruin in de boter gedurende ± 10 min. op middelmatig vuur. Haal ze uit de pan en houd ze warm in aluminiumfolie. Bak de champignons ± 5 min in de achtergebleven bakboter. Roer voortdurend om zodat ze mooi bruin worden. Voeg de tomaatjes toe en kruid met peper en zout. Laat nog ± 5 min verder sudderen met deksel op de pan. Roer af en toe. Leg de laatste minuten de chipolata nog even bij in de pan. Serveer de chipolata met het champignon-tomaatmengsel en gekookte aardappelen of gekookte rijst.


    Categorie:Vleesgerechten
    Tags:chipolata, worst, kerstomaat, champignons, paddestoelen,
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prei - witloofsoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 6 personen
    1/2 kg witloof (fijngesneden)
    1/2 kg prei ( fijngesneden)
    2 aardappelen ( in stukjes gesneden)
    1,5 l water
    3 tabletjes kippen- of groentenbouillon
    1 klontje boter
    Smelt de boter en voeg de groenten toe en laat 10 min stoven op zacht vuur. Roer af en toe. Bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Laat 30 min zachtjes gaarkoken. Mixen en eventueel kruiden naar smaak met peper en zout.
    Tip:
    Ik gebruik het witte gedeelte van de prei als groente, gestoofd of met witte saus, bij vlees. Het groene gedeelte gebruik ik voor soep.


    Categorie:Soepen K - S
    Tags:soepprei, witloof, prei, soep, aardappel, bouillon
    >> Reageer (4)
    26-04-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktbrood met spekjasje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit vleesbrood (pain de veau) is met spek omwikkeld en lekker met groenten en aardappelen of warme kriekjes en brood. Tegenwoordig is het gehakt reeds gekruid in de handel verkrijgbaar.
    Voor 2 personen
    500 g gehakt (vb. varken of gemengd met rund)

    1 ei

    50 g paneermeel

    peper, zout, muskaatnoot

    1 eetlepel boter

    6 fijne sneetjes ontbijtspek
    Indien het gehakt niet gekruid is , dan vermeng je het gehakt met het ei, paneermeel, peper, zout en muskaatnoot, of naar eigen keuze met kruiden. Rol het tot een ovaal broodje en wikkel het spek rond het gehaktbroodje. Smelt op middelmatig vuur boter in een tefalpan en leg het gehaktbrood in de pan. Deksel op de pan en 30 minuten laten bakken op zacht vuur. Draai het broodje regelmatig om zodat het een mooi bruin korstje krijgt. Serveer naar keuze.


    Categorie:Vleesgerechten
    Tags:gehakt, ei, paneermeel, muskaatnoot, ontbijtspek, pain de veau
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soepje met garnalen en visblokjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    150 g stevige visfilets (kabeljauw, pollak, ...)
    100 g grijze garnalen
    4 sneden gerookte zalm
    5 dl kippenbouillon (tabletjes)
    5 dl melk
    2 wortelen
    1 preiwit
    boter
    1 eetl fijngehakte peterselie

    De wortelen en prei in kleine blokjes snijden. Glazig fruiten in een kookpot met boter. De kippenbouillon en de melk toevoegen. Aan de kook brengen en ± 30 min op zacht vuur laten garen. Mixen. Kruiden naar smaak met peper en zout.De vis in blokjes snijden en laten pocheren. Gebruik een schuimspaan, dompel daarmee de blokjes in de soep. De visblokjes zijn vlug klaar. Haal ze uit de soep en omwikkel ieder blokje met gerookte zalm. Schik in ieder bord een lepel grijze garnalen en de visblokjes met gerookte zalm. Schenk de soep op de garnituur en versier met peterselie


    Categorie:Soepen K - S
    Tags:kabeljauw, pollak, garnalen, zalm, wortel, prei, bouillon, soep, visblokjes
    >> Reageer (1)
    25-04-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitsmijter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1 snede brood
    1 spiegelei
    zachte slablaadjes

    trostomaat of kerstomaatjes

    1 snede rauwe of gekookte ham

    1 sneetje kaas

    augurkjes

    Leg de snede brood op een bord. Bedek met enkele slablaadjes, dan de ham en daarop de kaas en bovenop het spiegelei. Leg rondom de schijfjes of stukjes tomaat en augurkjes.

    Spiegelei

    Smelt op middelmatig vuur wat boter in een anti-kleefpan. Breek het ei op de zijkant van een tas en laat het voorzichtig in de pan glijden. Kruid naar keuze met peper en strooi wat zout op het eiwit (dat stolt dan makkelijker), nooit op de dooier (die wordt dan hard). Laat bakken tot het eiwit volledig gestold is. Laat zachtjes uit de pan op een warm bord glijden.( Warm het bord 30 seconden in de microgolf).


    Categorie:Eiergerechten
    Tags:ei, brood, sla, tomaat, ham, hesp, kaas, augurk, spiegelei
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges op vlaamse wijze - a la flamande
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als voorgerecht voor 2 personen
    500 g verse witte asperges, diepvries of bokaal
    2 hardgekookte eieren
    1 eetlepel fijngeknipte peterselie
    75 g echte boter
    peper, zout, nootmuskaat

    Schil en kook de asperges volgens basisrecept of verwarm de asperges uit bokaal een paar minuten in microgolf met het vocht. Laat uitlekken op huishoudpapier. Pel de eieren, versnipper het eigeel en eiwit apart en meng dan samen met de fijngeknipte peterselie. Smelt de boter in een pannetje ( niet bruin laten worden) en kruid met peper en zout. Voeg 2 eetlepels kookvocht van de asperges toe en laat even opwarmen. Warm ondertussen de borden op. Druppel wat water op de borden en verwarm 1 min 30 sec in de microgolf. Droog ze even en schik de uitgelekte warme asperges op het bord. Bestrooi met een weinig nootmuskaat. Bestrooi de onderkant van het bord met het ei- en peterseliemengsel en lepel er de gesmolten boter over. Dien onmiddellijk op.


    Categorie:Groenten-Asperges
    Tags:asperges, eieren, peterselie, boter, voorgerecht
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Categorieën
  • Barbecue (6)
  • Confituren (2)
  • Dessert - Aardbei (3)
  • Dessert - Cake (3)
  • Desserten (15)
  • Dranken (2)
  • Eiergerechten (13)
  • éénpansgerechten (6)
  • Gevogelte en wild (13)
  • Groenten (29)
  • Groenten-Aardappelen (4)
  • Groenten-Asperges (12)
  • Groenten-Kool (4)
  • Groenten-Witloof (6)
  • Groentetaarten (7)
  • Hapjes - Tapas (25)
  • Microgolfgerechten (11)
  • Oma's recepten (33)
  • Oma's Stoemp-Puree (10)
  • Opleggen en inmaken (1)
  • Pasta's (22)
  • Rijst (1)
  • Salades (16)
  • Sauzen (13)
  • Snacks - Brood (4)
  • Soepen A - J (16)
  • Soepen K - S (23)
  • Soepen T - Z (12)
  • Steengrill - Gourmet - Fondue (2)
  • Vis - Schaaldieren (8)
  • Visgerechten (21)
  • Vleesgerechten (12)
  • Vleesgerechten-Lam (3)
  • Vleesgerechten-Rund (5)
  • Vleesgerechten-Varken (13)
  • Voorgerechten (14)

  • Inhoud blog
  • Kippenbouillon met asperges
  • Asperges met gerookte zalm
  • Nieuwe aardappelen
  • Witloof - appelsalade
  • Aardbeibloesem
  • Lunch: Salade Niçoise
  • Aspergerolletje
  • Asperges gestoofd
  • Asperges en Serranoham
  • Trostomaatjes gegrild
  • Aspergesalade met aardbeien
  • Boterboontjes
  • Visfilets met asperges en garnalen
  • Verrukkelijk spekslaatje
  • Asperges met garnalensaus
  • Bloemkool
  • Asperges met garnalen
  • Groene aspergesoep
  • Aspergesoep
  • Toast Champignon
  • Ijsbergsla met paprika en komkommer
  • Seldersoep
  • Venkelsoep
  • Tomaat met vinaigrette
  • Chipolata met zongedroogde tomaten
  • Avocado met krab
  • Lamsfilet met champignonkorfjes
  • Asperges met ham en kaassaus
  • Appelsoep
  • Witloofsoep
  • Witloofroomsaus
  • Varkenshaasje met kruidenkorst
  • Wortelsoep
  • Witte of rode koolsalade
  • Tomatensoep met venkel en garnalen
  • Knolseldersalade
  • Croque-Monsieur
  • Witloof met veldsla
  • Boterham met aardbeien
  • Bolognesesaus
  • Vanillepudding met aardbeien
  • Gele-Paprikasoep
  • Asperges met beenham
  • Stoofvlees met bruine Leffe
  • Asperges: Basisrecept
  • Kabeljauw met preistoemp
  • Aspergeslaatje
  • Veldsla met uien en spek
  • Spinazie
  • Appelcake
  • Verse tomatensoep
  • Rijstpap
  • Chili Con Carne
  • Provencaalse saus
  • Aardappelschotel met groene boontjes
  • Vleessaus
  • Steak met champignonsaus
  • Preisoep met aardappelen
  • Gehaktballen met krieken
  • Bloemkoolsoep
  • Preirolletjes met ham
  • Varkenskotelet charcutiere
  • Witloof met ham en kaassaus
  • Mosterdsaus
  • Kip met preiroomsaus
  • Varkenskotelet met picklessaus
  • Wortelstoemp
  • Chipolata met champignons en kerstomaat
  • Prei - witloofsoep
  • Gehaktbrood met spekjasje
  • Soepje met garnalen en visblokjes
  • Uitsmijter
  • Asperges op vlaamse wijze - a la flamande
  • Tomaten met eieren
  • Tagliatelle met kalfsragout
  • Andijviestoemp met spekjes
  • Andijvie, gestoofd
  • Rond Pasen zie je eieren in alle kleuren en smaken
  • BBQ: Gegrilde sardines
  • Omelet met champignons en kaas
  • Aardappelkroketten
  • Zalmrolletje
  • Tagliatelli met tuinkruiden en zalmfilets
  • Gevulde eieren
  • Witloof met champignonsaus
  • Avocadosalade met grijze garnalen
  • Venkel met tomaten - hamsaus
  • Provencaalse groentesoep
  • Visballetjes in tomatensaus
  • Gevulde eitjes
  • Spagetti met scampi en garnalen
  • Kabeljauwfilets in de oven
  • Fusilli met gegrilde zalm
  • Soepvleesfricassee
  • Wortelen in microgolf
  • Mosterdsoep met spekblokjes
  • Lamskoteletjes met witloof
  • Spaanse omelet
  • Witloof gestoofd
  • Erwten en wortelen
  • Varkenshaasje met champignons en Leffe
  • Andijviestoemp met spekjes
  • Ajuinstoemp
  • Gegrilde zalm met witloofstronkjes
  • Tagliatelli met blinde vinken en tomatensaus
  • Gehakt in witloofjasje
  • Courgette in tomatensaus
  • Koolrabi
  • Fijne kippesoep
  • Vissoep
  • Komkommersoep
  • Gemarineerde zalmfilet met kruiden
  • Varkenskotelet met zachte currysaus
  • Visgratin met spinazie
  • Kalfsfricassee
  • Visfilets met romige tomatensaus
  • Capellini carbonara
  • Lintpasta met spinazie en kip
  • Blinde vinken met jagersaus
  • Champignonsaus
  • Zeevruchtenspagetti
  • Vol au vent met tomatensaus
  • Kaassaus
  • Rijst met tonijn
  • Hutsepot
  • Ovenschotel met gehakt en groenten
  • Lasagne
  • Venkel gegratineerd
  • Witloof met gehakt en spekjasje
  • Tagliatelli Carbonara met gerookte zalm
  • Wafels
  • Archiducsaus
  • Kabeljauw met provencaalse saus
  • Rode bietensoep
  • Stoofvleespotje met appel
  • Pasta met zalm en garnalen
  • Venkelvelouté met scampi
  • Bleekselder of witte selder
  • Groene - peperroomsaus
  • Gehaktbrood
  • Appel met ijs en peperkoek
  • Havermoutpap en koekjes
  • Vispotje met lengfilet
  • Appeltjes in de oven
  • Macaroni met tonijn
  • Knolselderstoemp
  • Schorseneren
  • Rundtong met champignonsaus
  • Vol-au-vent of koninginnehapje
  • Doperwtensoep
  • Tarte Tatin met groenten
  • 2 februari - Maria-Lichtmis- dan eten we Pannenkoeken
  • Vleesballekes
  • Knolselder met witte saus
  • Peren in koffie
  • Preistoemp
  • Hespengebraad met bloemkool
  • Cordon blue
  • Eieren gefrituurd
  • Lasagne met zalm
  • Tomaten gevuld met gehakt
  • Kipfricassee voor vol au vent
  • Scampi pikant
  • Visfilets gegratineerd
  • Gevulde paprika's
  • Champignonsoep
  • Groenekoolsoep
  • Spruiten
  • Tagliatelle met kastanjechampignon en kalfslapje
  • Tortelloni
  • Varkensvlees met witloofroomsaus
  • Goelash
  • Gestoofde selder met gehaktballetjes
  • Witloofstoemp
  • Warme wijn voor koude dagen
  • Wittekoolsoep
  • Visfilet met pizzaiola
  • Kervelsoep met roomkaas
  • Ajuinsoep
  • Wittekool
  • Selder in tomatensaus met balletjes
  • Kwartels met druiven
  • Konijn met bier of wijn
  • Witloof met ham en kaas
  • Broodpudding of bodding
  • Nieuwjaarsbrief 2019
  • Jenthes keuken
  • Cappuccino van soep
  • Roggebrood of toastjes met gerookte zalm
  • Rosbief met groentenkrans
  • Vingerhapje: Spekballetjes
  • Krabgratin
  • Lepelhapje met garnaal of scampi
  • Vispannetje
  • Wachthapje: Komkommersoepje koud
  • Lepelhapje met ham en kiwi
  • Oesters met kruidenboter
  • Aperitiefglaasjes
  • Gerookte zalm met toast
  • Martini - Zalm

    Foto

    E-MAIL


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    marcella
    blog.seniorennet.be/marcell

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!