NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Ik ben Jenthe, in 1953 geboren en getogen in Leuven (Vlaams-Brabant). In 2000 aangespoeld in Oostende. Na bijna 15 jaar terug naar Vlaams Brabant. Een wandeling en een lekker streekbiertje op een zonnig terrasje, heerlijk. Lekkere eenvoudige gerechten klaarmaken is mijn hobby. Ik zet dan de recepten op papier, neem een foto en laat jullie meegenieten. Neem ook eens een kijkje op mijn receptensite door op de foto hierboven te klikken. Smakelijk!

Nu ook op Facebook: Jenthes keuken 

Foto
Willekeurig SeniorenNet Blogs
liesje
blog.seniorennet.be/liesje
Foto
Links
  • Powerpoint Moni
  • De wandelaar
  • Taal van het hart
  • Zucchini's recepten
  • Funny website
  • Tuin den Horst
    SeaBreeze jenthes_keuken
    SeaBreeze
    bluebird jenthes_keuken
    bluebird
    Links
  • André 2 Linkoverzicht
  • Kantklossen
  • Betoverend veelzijdig startpagina
  • Koivis
  • Bloggers in de kijker
  • Denbosrand
  • Hobbycreatief
    FUNSITE!TIZIANA jenthes_keuken
    FUNSITE!TIZIANA
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    vlaamsepolitie
    blog.seniorennet.be/vlaamse
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    sabrina
    blog.seniorennet.be/sabrina
    Jenthe's keuken
    Lekkere gerechten, eenvoudig uitgelegd, voor uw dagelijkse keuken of een feestelijk ideetje om je tafelgenoten te verrassen van vingerhapje tot dessert.
    12-11-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groenekoolstoemp
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Groenekool- of savooikoolstoemp zijn lekker met worst, spek of zalm.
    Voor 3-4 personen 
    600 g aardappelen, geschild
    ½ groene kool (savooikool)
    1 sjalot, fijngesnipperd
    75 g boter
    1 blokje groentebouillon
    1 koffielepel tijm
    peper, zout, nootmuskaat
    Verwijder de lelijke bladeren van de kool. Snijd de kool doormidden en verwijder de dikke nerven. Snijd in grove stukken. Kook de aardappelen samen met de groene kool, het groentebouillonblokje, sjalot en tijm in lichtgezouten water. Giet af na 25 à 30 min. Doe opnieuw in de kookpot en voeg de boter, peper, zout en muskaatnoot toe. Plet tot grof mengsel. Geef hierbij chipolata, worsten of gebakken spek. Lichtgebakken zalmfilet past hier ook goed bij. Maak met de andere helft van de kool soep of gestoofde kool als groente. Je kan de kool ook invriezen, maar eerst 2 min blancheren in kokend water en spoelen met koud water.


    Categorie:Oma's recepten
    Tags:groenekool, aardappelen, kool, savooikool, worst, spek, zalm, stoemp, tijm
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rode kool
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Rode kool is het gehele jaar verkrijgbaar en minstens een maand houdbaar op een koele, droge en donkere plaats. Kolen bevatten weinig calorieen. Eenmaal doorgesneden kleurt hij snel bruin en nog één dag houdbaar. Vermijd de aankoop van kolen met verwelkte buitenbladeren.
    1 ui, fijngesnipperd
    1 rode kool
    2 eetl azijn
    6 eetl water
    1 kg appelen
    100 g suiker
    2 eetl rode-bessenkonfituur
    boter, zout
    Verwijder de buitenste bladeren van de kool, snijd in vieren en verwijder de stronk. Zeer fijn snijden of schaven. Kook ze eerst 15 min in kokend water, dat is beter voor de spijsvertering. Laat uitlekken. De ui in de boter stoven. De kool, azijn, water en zout toevoegen. Laat ± 30 min stoven op zacht vuur. Schil ondertussen de appelen, verwijder het klokhuis en snij in stukjes. De appeltjes bijvoegen en nog ± 1 uur (zie tips) zachtjes laten stoven. Voeg er nu de suiker en de konfituur bij. De kool wordt nu opnieuw mooi rood. Roer om en laat nog even stoven zonder deksel om het overtollige sap te laten verdampen. Bind eventueel met sausbinder.
    Tips:
    Je kan er ook een kleine gepelde ui waarin je kruidnagels steekt bijvoegen. Op het einde verwijderen. Of een paar jeneverbessen bijvoegen. Als je de kool mixt is het niet nodig de saus te binden. Zomerkool, van mei tot september, heeft een kooktijd van ± 30 minuten. Winterkool heeft meer dan een uur kooktijd nodig.


    Categorie:Groenten-Kool
    Tags:rode kool, azijn, appelen, konfituur, bessenkonfituur, kool, kruidnagel, jeneverbessen, seizoensgroenten, red cabbage, choux rouge, lombarda, rote kohl
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hete bliksem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekkere stoemp of stamppot met appel en peer en gebraden vlees
    Voor 4 personen
    400 g vers spek (1 cm dik)
    1 1/2 kg geschilde aardappelen, in stukjes
    1/2 kg zoete peren, geschild, in stukjes
    1/2 kg zure appelen, geschild, in stukjes
    3 dikke uien, in ringen gesneden
    peper uit de molen, zout
    echte boter, 2 dl water
    Bak het spek met wat boter en voeg de uien toe. Laat eventjes kleuren. Giet er het water op en laat 20-25 min zachtjes koken. Neem het spek uit de pan, en leg de stukjes aardappel, appel en peren in de pan. Kruid met veel peper uit de molen en zout. Doe het spek weer in de pan en laat 25-30 min zachtjes pruttelen. Kijk regelmatig of er nog genoeg vocht is, voeg eventueel een beetje water bij. Kijk of de aardappelen mals zijn. Neem het spek uit de pan en snij in dikke repen. Stamp de inhoud van de pan fijn en voeg een flinke noot boter toe. Schep in een schotel en leg het spek bovenop.
    Tip:
    Je kan hierbij pensen, braadworst, vleesbrood, slavink of blinde vinken serveren. Je kan dit vooraf maken en afgedekt opwarmen in de microgolf.


    Categorie:Oma's Stoemp-Puree
    Tags:appel, aardappel, peer, spek, uien, stoemp, stamppot, kindergerechten
    >> Reageer (1)
    11-11-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomaatjes met eimengsel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht voor 4 personen
    8 kleine tomaatjes
    2 eieren
    100 g geraspte kaas
    4 eetl room
    1 eetl peterselie, fijngeknipt
    2 eetl boter
    peper, zout
    Snij een kapje van de tomaten. Hol ze uit met een lepeltje. Bestrooi met zout en laat ze omgekeerd uitlekken. Klop de eieren los met de kaas, room, peterselie, peper en zout. Vul de tomaatjes met dit mengsel en zet de kapjes erop. Zet ze in een beboterde ovenschotel en bedruppel met een beetje gesmolten boter. Zet ± 15 min in de voorverwarmde oven 220°. Geef hier toast met boter of stokbrood bij.


    Categorie:Voorgerechten
    Tags:ei, tomaat, kaas, stokbrood, voorgerecht, eiergerecht
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spruitjessoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 - 6 personen
    500 g spruiten, diepvries of vers
    1 dikke ui, grofgesneden
    1 l water
    2 vlees- of groentenbouillonblokjes
    1 laurierblad
    ½ dessertlepel tijm
    0,5 dl halfvolle melk, of koffiemelk
    1 eetlepel bakboter
    Verse spruiten spoelen onder stromend water, snijd onderaan een dun schijfje van de verkleurde harde kern en verwijder verlepte blaadjes. Snijd ze in twee of drie schijfjes, naargelang de grootte. Smelt de boter en bak de ui glazig op middelmatig vuur. Voeg de stukgesneden spruitjes toe. Roer om en laat even stoven op middelmatig vuur met het deksel op de kookpot. Voeg water beetje bij beetje toe en zet het vuur hoger. Voeg de bouillonblokjes, laurier en tijm toe. Kruid met flink wat peper (liefst uit pepermolen) en een weinig zout. Breng aan de kook en laat daarna ± 20 min zachtjes koken. Haal een paar spruitjes uit de soep voor versiering en verwijder laurierblad. Mix de soep en voeg de melk toe. Laat eventueel nog even opwarmen, maar niet meer koken. Leg in ieder bord een paar spruitjes en serveer de soep erover. Gerookte of gebakken spekblokjes zijn ook lekker als afwerking in het bord.


    Categorie:Soepen K - S
    Tags:spruiten, spekblokjes, ui, bouillon, tijm, laurier, soep, seizoensgroenten, winterkost
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Farfalle met krabvlees
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    400 g farfalle ( strikjes) of andere korte pasta
    ± 250 g krab uit blik, uitgelekt
    5 kleine tomaten, in blokjes gesneden
    3 eetl olijfolie
    1 knoflookteentje
    peterselie, fijngeknipt
    1 citroen, bio
    zout, peper
    Rasp de citroenschil en pers een eetlepel sap. Kook de pasta volgens verpakking. Stoof het knoflookteentje in de olijfolie op een middelmatig vuur. Verwijder uit de pan wanneer die bruin wordt. Voeg de krab, de blokjes tomaat, het citroensap en een beetje zout toe en neem van het vuur. Meng de uitgelekte pasta met de saus. Voeg de citroenschil, peterselie en peper uit de pepermolen toe. Goed mengen en opdienen.


    Categorie:Pasta's
    Tags:farfalle, krab, tomaten, pasta
    >> Reageer (0)
    10-11-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocomousse
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Voor 4 personen
    150 g chocolade
    4 eieren
    4 eetl suiker
    De eierdooiers met 3 eetlepels suiker schuimig opkloppen (mixer). In andere kom de eiwitten met 1 eetlepel suiker met mixer halfschuimig opkloppen. De gebroken chocolade onafgedekt 1–2 min in microgolf smelten. Roer om en meng het eierdooiersmengsel erbij. Eiwitschuim langzaam toevoegen (niet kloppen). Giet eventueel in aparte schaaltjes en laat minstens één uur in de koelkast opstijven. Serveer eventueel met chocoladekrullen, slagroom of fijn koekje. Je kan dit maken met melk- of bitterchocolade. Probeer ook eens chocolade met nootjes.
    Feestelijk: Maak twee verschillende mousse en laat afkoelen in een kom. Bestrooi de bordrand met poedersuiker, schep een lepel mousse van iedere soort en versier met een fijn koekje.

    Categorie:Desserten
    Tags:chocolademousse, chocomousse, dessert, eieren, suiker, chocoladekrullen, slagroom
    >> Reageer (0)
    06-11-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soepje met garnalen en visblokjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    150 g stevige visfilets (kabeljauw, pollak, ...)
    100 g grijze garnalen
    4 sneden gerookte zalm
    5 dl kippenbouillon (tabletjes)
    5 dl melk
    2 wortelen
    1 preiwit
    boter
    1 eetl fijngehakte peterselie

    De wortelen en prei in kleine blokjes snijden. Glazig fruiten in een kookpot met boter. De kippenbouillon en de melk toevoegen. Aan de kook brengen en ± 30 min op zacht vuur laten garen. Mixen. Kruiden naar smaak met peper en zout.De vis in blokjes snijden en laten pocheren. Gebruik een schuimspaan, dompel daarmee de blokjes in de soep. De visblokjes zijn vlug klaar. Haal ze uit de soep en omwikkel ieder blokje met gerookte zalm. Schik in ieder bord een lepel grijze garnalen en de visblokjes met gerookte zalm. Schenk de soep op de garnituur en versier met peterselie


    Categorie:Soepen K - S
    Tags:kabeljauw, pollak, garnalen, zalm, wortel, prei, bouillon, soep, visblokjes
    >> Reageer (1)
    02-11-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Macaroni met kaas en hesp
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 – 3 personen
    250 g macaroni
    200 g grof gesneden gekookte ham
    ½ liter kaassaus
    50 g geraspte kaas (gruyere, emmenthal of oude kaas)
    boter
    Kook de macaroni (minuten volgens verpakking) in gezouten water met een beetje olijfolie. Giet af. Meng met de kaassaus en gekookte ham. Dien op of schep in een grote vuurvaste schaal of individuele schaaltjes. Bestrooi met de geraspte kaas en enkele stukjes boter. Laat ongeveer 10 min. gratineren in een voorverwarmde oven 180°C zodat je een licht goudbruin korstje bekomt.

    Kaassaus: 50g bloem – 50 g boter – ½
    liter melk – 150 g gemalen kaas (gruyere, oude kaas, parmesan....)
    Maak een roux met de gesmolten boter en bloem. Voeg de melk toe en laat indikken onder voortdurend roeren. Neem van het vuur en roer er de gemalen kaas onder.


    Categorie:Pasta's
    Tags:macaroni, ham, hesp, kaassaus,emmenthal, pasta, ovenschotel
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeevruchtenspagetti
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    750 g zeevruchten
    1 eetl olijfolie
    1 ui, fijngesneden
    1 dl droge witte wijn
    100 g tomatenconcentraat
    2 eetl peterselie, fijngeknipt
    blik gepelde tomaten, 800g
    500 g spagetti
    Stoof de ui in de olijfolie tot hij zacht is. Doe de wijn, tomatenconcentraat en blik gepelde tomaten bij. Breng aan de kook, en laat dan op een laag vuur zonder deksel ± 10 min sudderen, tot de saus indikt. Doe de zeevruchten erbij en laat 5 min doorkoken tot de zeevruchten gaar zijn. Roer af en toe. Peterselie erdoor roeren.
    Kook de pasta en laat uitlekken. Serveer de zeevruchten op de pasta.


    Categorie:Pasta's
    Tags:zeevruchten, spagetti, tomaten, wijn, pasta
    >> Reageer (0)
    01-11-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vol au vent met tomatensaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht voor 4 personen
    100 g bloem
    100 g bakboter
    1 liter melk
    1 blikje champignons
    140 g tomatenconcentraat
    200 gr emmentaler, gemalen
    450 g gekookte beenham
    4 bladerdeegpasteitjes
    Peper, zout, nootmuskaat
    Peterselie, fijngeknipt

    Verwarm de oven voor op 150°C. Laat de boter smelten en voeg de bloem al roerend toe. Laat het mengsel even bakken en voeg geleidelijk de melk toe onder voortdurend roeren tot je een gladde saus bekomt (= bechamelsaus). Roer er het tomatenconcentraat door en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Voeg er de champignons met vocht aan toe. Snij de ham in stukjes en roer samen met de gemalen kaas door de saus. Verwarm de pasteitjes in de oven. Vul de pasteitjes en werk af met gehakte peterselie.


    Categorie:Voorgerechten
    Tags:champignon, beenham, emmentaler, bechamelsaus, pasteitjes
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doperwten in microgolf
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    350 g erwten (diepvries)
    3 eetlepels water
    peterselie
    klontje boter
    peper, zout
    De doperwtjes in een microgolfschaal doen met het water. Afgedekt, 5 minuten ca 800 Watt in microgolf zetten. Halverwege omroeren. Op de hete erwtjes een klontje boter laten smelten en eventueel kruiden met peper en zout. Even omroeren en versieren met peterselie. Desgewenst kan men 1 fijngesneden ajuintje toevoegen.


    Categorie:Microgolfgerechten
    Tags:erwten, boter, ui, peterselie
    >> Reageer (0)
    31-10-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamrolletjes met voetselder
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    1 blik voetselder (800 g)
    4 sneetjes gerookte of gekookte ham
    ¼ liter kaassaus

    Oven voorverwarmen op 200 °. Snijd de uitgelekte voetselder in twee en rol iedere helft in de ham. Schik in een ovenschotel en overgiet met de kaassaus. Bestrooi eventueel met een beetje gemalen kaas. In de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 30 minuten. Serveer met gekookte aardappelen of puree.
    Kaassaus: 25 g boter – 25 g bloem – ¼ liter koude melk – 25 g gemalen kaas (parmesan, grana padano, gruyere, emmenthal of oude kaas) - peper en zout
    Maak een roux. Smelt de boter en voeg de bloem er ineens aan toe. Voeg de koude melk erbij en laat onder voortdurend roeren indikken. Kruiden. Neem van het vuur en roer er de gemalen kaas onder.


    Categorie:Oma's recepten
    Tags:selder, kaassaus, hamrolletjes, voetselder, witte selder
    >> Reageer (0)
    23-10-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hou het groene gedeelte van de prei voor een soep, want hierin zitten de meeste vitamienen
    Voor 2 personen
    400 gr preiwit
    1 dl water
    peper en zout
    1 klont bakboter

    Snij de wortel af en verwijder de verdroogde groene bladeren en bladpunten. Preiwit in stukken van ± 5 cm snijden en grondig wassen (met lauw water indien veel zand). In een klont gesmolten boter de prei stoven samen met het water en deksel op de kookpot. Eerst een paar minuten op hoog vuur, daarna op middelmatig vuur 10 - 15 minuten. Eventueel de laatste minuten deksel wegnemen om het overtollige water te laten verdampen of sausbinder toevoegen om saus te binden. Kruid naar smaak met peper en zout. Serveer met aardappelen en gebakken vlees of gestoomde vis of gevogelte. 

    Prei met warme vinaigrette
    Preiwit in stukken van ± 4 cm snijden en in gezouten kokend water 10 min gaarkoken. Giet af en laat uitlekken. Warm mosterdvinaigrette even kort op in de microgolf en giet over de warme prei.


    Categorie:Groenten
    Tags:prei, bakboter, seizoensgroenten, preiwit, mosterdvinaigrette, jonge prei
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Macaronischotel met tonijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een lekkere ovenschotel met prei, tonijn en kaassaus
    Voor 4 personen
    300 g preiwit, fijngesneden
    2 eetl olijfolie
    300 g macaroni
    2 blikjes tonijn (185g), eigen nat, uitgelekt
    zout, peper, nootmuskaat
    1 eetlepel citroensap
    kaassaus
    Verwarm de olijfolie en voeg het preiwit toe. Kruid met een weinig zout en peper. Op middelmatig vuur, met deksel op de pot, ongeveer 15 min laten verder garen. Roer tussenin even om. Maak ondertussen een kaassaus.
    Kaassaus:
    50 g boter
    50 g bloem
    1/2 liter koude melk
    150 g gemalen kaas (emmenthal of andere)
    peper en zout
    Maak een roux: smelt de boter op middelmatig vuur en voeg de bloem er ineens aan toe. Roer om en laat even bakken. Voeg de koude melk er bij en laat onder voortdurend roeren indikken. Neem van het vuur en kruid met zout, peper en nootmuskaat. Voeg ook 1eetlepel citroensap bij en roer er dan ¾ van de gemalen kaas onder.

    Kook de macaroni in kokend, gezouten water 8 min of volgens verpakking. Meng dan de uitgelekte tonijn, gestoofde prei en gekookte macaroni samen met de kaassaus en roer goed om. Je kan het gerecht zo serveren of alles in een ovenschaal gieten en bestrooien met de rest van de kaas. In een voorverwarmde oven 180°C laten gratineren 10 à 15 minuten tot een goudbruin korstje gevormd is ( let op dat het korstje niet zwart kleurt).Maak je de schotel vooraf klaar verwarm dan eerst 35 min. in de voorverwarmde oven vooraleer je deze laat gratineren.


    Categorie:Pasta's
    Tags:macaroni, tonijn, kaas, preiwit, kaassaus, ovenschotel, gratineren
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bonensoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gedroogde witte bonen een hele nacht te week zetten of op deze snellere manier koken.
    Voor 8 personen
    500 g gedroogde bonen
    ½ kg juliennegroenten, fijngesneden
    takje tijm en peterselie
    1 ui, stukgesneden
    1 knoflookteentje (naar keuze)
    5 blokjes groentenbouillon
    spekblokjes
    De gedroogde bonen spoelen onder stromend water en met 1,5 liter water aan de kook brengen. Geen zout toevoegen, anders worden de bonen niet mals. Afgieten in zeef. De juliennegroenten met ui, tijm, peterselie, lookteentje, uitgelekte bonen en 3 liter koud water in kookpot aan de kook brengen. Op zacht vuur 2 uur laten garen. Een tas bonen uit kookpot nemen voor afwerking. De rest van de soep fijnmixen. Opnieuw aan de kook brengen met de bouillonblokjes. Als de soep kookt de spekblokjes toevoegen en de achtergehouden bonen. Kan als maaltijdsoep opdiend worden met broodkorstjes.


    Categorie:Soepen A - J
    Tags:bonen, juliennegroenten,spekblokjes,tijm,peterselie,ui,knoflook
    >> Reageer (2)
    22-10-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witloof - Hamtaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    1 pakje bladerdeeg
    droge bonen of rijst ( blindbakken)
    ½ kg witloof, fijngesneden
    250 g gekookte ham
    100 g gemalen kaas
    3 eieren
    6 eetl room
    peper, zout, nootmuskaat
    klontje boter
    Oven voorverwarmen op 200°. Bladerdeeg in taartvorm leggen met het bakpapier langs de bovenkant. De bodem een paar keer inprikken met een vork en volledig bedekken met droge bonen of rijst. Laat 20 min blindbakken op 200°.
    Smelt de boter en stoof het witloof 10 min op middelmatig vuur. Roer af en toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Het vocht moet volledig verdwenen zijn.
    Haal het deeg uit de oven, verwijder bakpapier en bonen ( houd ze voor een volgende keer). Vul de bodem met de helft van de ham. Hierop het witloof verdelen en daarop de rest van de ham. Bestrooien met de kaas. De eieren loskloppen met de room. Kruiden naar smaak met peper, zout en nootmuskaat en over de kaas gieten. In het midden van de oven 30 min bakken.


    Categorie:Groentetaarten
    Tags:bladerdeeg, witloof, kaas, hesp,
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vis met mosterdsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    4 visfilets
    100 g boter
    50 g bloem
    2 eetl mosterd
    ½ l warm water + 1 visbouillonblokje
    zout, peper
    aardappelpuree
    Het verkruimelde bouillonblokje al roerend oplossen in het warme water.
    Voor de mosterdsaus: 50 g boter smelten op middelmatig vuur. Bloem toevoegen en mengen met klopper. De visbouillon bijvoegen en dan de mosterd ondermengen. De visfilets droogdeppen met huishoudpapier en kruiden met peper en zout. In een tefalpan 50 g boter verhitten en de visfilets een paar minuten bakken langs iedere kant. Bak de vis op hoog vuur. Na een paar minuten met de pan schudden. Als de vis verschuift in de pan is het korstje mooi gebakken en kan je de vis omdraaien. Opdienen met aardappelpuree. Deze saus past ook bij gekookte of gepocheerde vis.


    Categorie:Visgerechten
    Tags:visfilet, mosterd, visbouillon, puree, boter, bloem, mosterdsaus
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omelet met uien
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Per persoon
    2 eieren
    1 ui
    bieslook, fijngeknipt
    bakboter of olijfolie
    peper, zout
    melk ( naar keuze)

    Smelt boter in de pan en voeg de in fijne ringen gesneden ui toe. Op middelmatig vuur enkele min. glazig bakken, niet bruin. Eieren klutsen met een scheut melk en kruiden met een weinig peper en zout. Giet de eieren over de uien en voeg onmiddellijk bieslook toe. Serveer de omelet als de eieren gestold, maar nog smeuig zijn.


    Categorie:Eiergerechten
    Tags:ei, uien, dijonnaise, omelet
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeetong
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Voor 2 personen
    2 zeetongen, gekuist
    75 g boter
    peper, zout
    frieten
    sla

    Droog de vis met keukenpapier en kruid met peper en zout. Smelt 50 g boter in een tefalpan en laat lichtjes bruin kleuren. Bak de vis 5 min langs iedere kant op hoog vuur. Dek af met deksel. De pan regelmatig schudden zodat de vis niet kan aanbakken. Bak ondertussen de frietjes. Haal de vis uit de pan en leg op het bord. Laat nog 25 g boter smelten in dezelfde pan en giet over de vis. Meteen opdienen met frietjes. Geef hierbij een fris slaatje met eventueel een fijngesneden sjalotje en stukje tomaat. Tip: Neem één grote tong of meerdere kleine tongschar per persoon naar gelang de grootte van de tong. Je kan de tong even warm houden in de oven op ongeveer 100°.
     

    Categorie:Visgerechten
    Tags:zeetong, tong, noordzeetong, tongschar, gebakken vis, vis van het jaar,
    >> Reageer (0)


    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Categorieën
  • Barbecue (6)
  • Confituren (2)
  • Dessert - Aardbei (3)
  • Dessert - Cake (3)
  • Desserten (15)
  • Dranken (2)
  • Eiergerechten (13)
  • éénpansgerechten (6)
  • Gevogelte en wild (13)
  • Groenten (29)
  • Groenten-Aardappelen (4)
  • Groenten-Asperges (12)
  • Groenten-Kool (4)
  • Groenten-Witloof (6)
  • Groentetaarten (7)
  • Hapjes - Tapas (25)
  • Microgolfgerechten (12)
  • Oma's recepten (35)
  • Oma's Stoemp-Puree (8)
  • Opleggen en inmaken (1)
  • Pasta's (22)
  • Rijst (1)
  • Salades (16)
  • Sauzen (13)
  • Snacks - Brood (4)
  • Soepen A - J (16)
  • Soepen K - S (23)
  • Soepen T - Z (12)
  • Steengrill - Gourmet - Fondue (2)
  • Vis - Schaaldieren (9)
  • Visgerechten (22)
  • Vleesgerechten (13)
  • Vleesgerechten-Lam (3)
  • Vleesgerechten-Rund (5)
  • Vleesgerechten-Varken (13)
  • Voorgerechten (14)

  • Inhoud blog
  • Witloof met ballekes
  • Aardappelpuree
  • Aardappelschotel met groene boontjes
  • Warme appelen
  • Mayonaise met mixer
  • Chili Con Carne
  • Ajuinstoemp
  • Messinaroom
  • Tomatensaus
  • Broccolispagetti met mignonette
  • Courgettesoep
  • Spek met aardappelblokjes en groenten
  • Tomatentaart
  • Uiensoep
  • Zuiderse varkenskotelet
  • Bechamel of witte saus
  • Sperziebonensoep met kaas
  • BBQ: Gegrilde sardines
  • Erwtjes met appel
  • Komkommersoep
  • Tapas van mosselen en serranoham
  • Komkommerschuitje
  • Courgettes gestoofd
  • Komkommer Polonaise
  • Slasoep
  • Aardbei - braambessen - frambozenconfituur
  • Aardbeien met roomijs
  • Tomaat Garnaal
  • Lunch: Salade Niçoise
  • Tomatensla
  • Tortilla
  • Wachthapje: Komkommersoepje koud
  • Mosselen natuur
  • Cake met appelen
  • Gazpacho
  • Boterham met platte kaas en radijzen
  • Citroendrankje
  • Courgette met tomaten en mozarrellaschijfjes
  • Tomaat tonijn
  • Paella
  • Slastoemp met eieren
  • Mosselsoep
  • Groene boontjes
  • Ballekes met zachte currysaus
  • Broccolisoep
  • Meloen met Gandaham
  • Gehaktballekes in tomatensaus
  • Oma's stoofkarbonaden
  • Pasta met spekblokjes
  • Looksoep met venusschelpen en ham
  • Tomatensoep met gehaktballetjes
  • Kaassoep met balletjes
  • Melbatoast met verse kaas en radijs
  • Meloen met ham
  • Broccoli en tomaten gegratineerd
  • Gedroogde ham met knolselder
  • Tomaat - Basilicumtaart
  • Garnalentoren
  • BBQ: Scampi op de barbecue
  • Tagliatelle met boschampignons en witloofslierten
  • Tonijn met kruidenboter
  • Meloen met gerookte zalm
  • Lamskotelet met ananas
  • Avocado met krab
  • Sperzieboontjes met spek
  • Vruchtenstokje met kaasdip
  • Bij een lekker ontbijt of gezellig vieruurtje: wentelteefjes
  • Snijbonen
  • Doperwten
  • Salade Niçoise
  • Spagetti Bolognese
  • Bloemkoolsalade
  • Broccoli
  • Varkensruggebraad
  • Blinde vinken met worteltjes
  • Ijsbergsla met fruit
  • Paprikasoep
  • Wortelstoemp
  • Varkenskotelet met picklessaus
  • Spinazie
  • Verse tomatensoep
  • Tortilla met courgette
  • Zalm met prei
  • Tomatensoep met verse basilicum
  • Wortelen
  • Venkel en tomatengratin
  • Pensen met appeltjes
  • Ratatouille
  • Aspergerolletje
  • Appeltaart
  • Kippenbouillon met asperges
  • Wortelsoep
  • Varkensvlees met mosterdsaus
  • Provencaalse saus
  • BBQ: Ribstuk - Cote a l'os
  • BBQ: Kalfsbrochet met kerstomaat
  • Gehaktballen met krieken
  • BBQ: Aardappelspies
  • BBQ: Gemarineerde visbrochet
  • Rosbief met groentenkrans
  • Pasta met scampi, courgette en tomaatjes
  • Trostomaatjes gegrild
  • Asperges op vlaamse wijze - a la flamande
  • Asperges met garnalen
  • Aardbeibloesem
  • Nieuwe aardappelen
  • Chipolata met zongedroogde tomaten
  • Asperges met gerookte zalm
  • Witte of rode koolsalade
  • Witloof - appelsalade
  • Aspergesoep
  • Bolognesesaus
  • Witloofroomsaus
  • Gerookte zalm met toast
  • Veldsla met ei en bieslook
  • Visfilets met asperges en garnalen
  • Aardbeien met sabayon
  • Groene aspergesoep
  • Witloof met veldsla
  • Verrukkelijk spekslaatje
  • Asperges met garnalensaus
  • Bloemkool
  • Varkenskotelet met zachte currysaus
  • Aspergetaart met ham en broccoli
  • Asperges met beenham
  • Selder in tomatensaus met balletjes
  • Venkelsoep
  • Asperges met een korstje
  • Spagetti met scampi en garnalen
  • Tomaat met vinaigrette
  • Boterham met aardbeien
  • Knolseldersalade
  • Croque-Monsieur
  • Aspergesalade met aardbeien
  • Veldsla met tomaten, champignon en avocado
  • Bloemkoolsoep
  • Spaanse gamba's met knoflook en ui
  • Asperges met ham en kaassaus
  • Kabeljauwfilets in de oven
  • Fusilli met gegrilde zalm
  • Vanillepudding met aardbeien
  • Appelsoep
  • Gele-Paprikasoep
  • Asperges gestoofd
  • Asperges en Serranoham
  • Asperges: Basisrecept
  • Appelcake
  • Toast Champignon
  • Pudding met frambozen
  • Seldersoep
  • Tomatensoep met venkel en garnalen
  • Boterboontjes
  • Ijsbergsla met paprika en komkommer
  • Aardappelen op z'n italiaans
  • Aspergeslaatje
  • Witloof met ham en kaassaus
  • Kip en paddestoelensalade
  • Veldsla met uien en spek
  • Rijstpap
  • Vleessaus
  • Steak met champignonsaus
  • Preirolletjes met ham
  • Zalmfilet met bearnaisesaus en garnalen
  • Preisoep met aardappelen
  • Rijst met tonijn
  • Prei - witloofsoep
  • Stoofvlees met bruine Leffe
  • Chipolata met champignons en kerstomaat
  • Peren in koffie
  • Tagliatelle met kalfsragout
  • Andijviestoemp met spekjes
  • Witloof met champignonsaus
  • Courgette in tomatensaus
  • Venkel met tomaten - hamsaus
  • Koolrabi
  • Avocadosalade met grijze garnalen
  • Erwten en wortelen
  • Provencaalse groentesoep
  • Visballetjes in tomatensaus
  • Tagliatelli met tuinkruiden en zalmfilets
  • Aardappelkroketten
  • Witloof gestoofd
  • Mosterdsaus
  • Appelen gevuld met prei
  • Kip met preiroomsaus
  • Vijgenconfituur
  • Lintpasta met spinazie en kip
  • Appeltjes in de oven
  • Wortelen in microgolf
  • Lamskoteletjes met witloof
  • Champignonsoep in microgolf
  • Mosterdsoep met spekblokjes
  • Gehaktbrood met spekjasje
  • Zalmrolletje
  • Kalfsfricassee
  • Soepvleesfricassee
  • Gemarineerde zalmfilet met kruiden
  • Visfilets met romige tomatensaus
  • Met Pasen zie je eieren in alle kleuren en smaken
  • Spaanse omelet

    Foto

    E-MAIL


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    atc
    blog.seniorennet.be/atc
    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!