NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Ik ben Jenthe, in 1953 geboren en getogen in Leuven (Vlaams-Brabant). In 2000 aangespoeld in Oostende. Na bijna 15 jaar terug naar Vlaams Brabant. Een wandeling en een lekker streekbiertje op een zonnig terrasje, heerlijk. Lekkere eenvoudige gerechten klaarmaken is mijn hobby. Ik zet dan de recepten op papier, neem een foto en laat jullie meegenieten. Neem ook eens een kijkje op mijn receptensite door op de foto hierboven te klikken. Smakelijk!

Nu ook op Facebook: Jenthes keuken 

Foto
Willekeurig SeniorenNet Blogs
nineke1956
blog.seniorennet.be/nineke1
Foto
Links
  • André 2 Linkoverzicht
  • Betoverend veelzijdig startpagina
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    goldstar
    blog.seniorennet.be/goldsta
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    claudette61
    blog.seniorennet.be/claudet
    Foto
    Jenthe's keuken
    Lekkere gerechten, eenvoudig uitgelegd, voor uw dagelijkse keuken of een feestelijk ideetje om je tafelgenoten te verrassen van vingerhapje tot dessert.
    31-01-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelen met kaneel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dessert voor 4 personen
    4 appelen
    4 eetlepels fijne suiker
    boter
    4 kaneelstokjes

    Oven voorverwarmen op 200° C. Verwijder met een appelboor het klokhuis. Snijd eventueel onderaan een stukje weg zodat de appel blijft rechtstaan. Schik de appelen in een ovenschaal. In iedere appel een eetlepel suiker strooien en een klontje boter. Steek er dan een kaneelstokje in zoals steeltjes. In het midden van de schaal nog een klont boter leggen. Zet in de voorverwarmde oven gedurende ± 30 min. Serveer warm of lauw en overgiet met een lepeltje saus.


    Categorie:Desserten
    Tags:appel, suiker, kaneel, boter, dessert
    >> Reageer (1)
    30-01-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappeltjes in de oven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgekookte krieltjes of nieuwe aardappeltjes.
    Voor 2 personen
    ± 400 gr krieltjes, voorgekookt,
    of kleine aardappeltjes ongeschild
    4 eetlepels olijfolie
    peper, zout (eventueel zeezout)
    tijm of rozemarijn (naar keuze)

    Kleine aardappeltjes ongeschild 10 minuten koken en afgieten. Oven voorverwarmen 180° C. Krieltjes of aardappeltjes in ovenschaal schikken en besprenkelen met olijfolie. Even omroeren en kruiden naar smaak met peper en zout. Naar keuze kan er ook fijngeknipte rozemarijn of tijm toegevoegd worden. In oven 15 à 20 min opwarmen.


    Categorie:Groenten-Aardappelen
    Tags:krieltjes, aardappel, rozemarijn, tijm
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde zalm met witloofstronkjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    2 zalmfilets, elk 125g (diepvries)
    4 witloofstronkjes
    rozemarijn
    mosterdsaus ( of eigen keuze)
    aardappelpuree

    Snijd de harde kern van het witloof kegelvormig weg. Schik in microgolfschaal met 1 eetl water en afgedekt, 9- 10 min op max vermogen. Zet de diepgevroren zalmfilets in microgolf, afgedekt, 6 min. Schik de zalm en witloof in aparte ovenvaste schaaltjes. Bestrooi het witloof met de rozemarijn. Zet 8-10 min onder de ovengrill. Neem het witloof op met een vork en laat het overtollige water eruit lopen. Serveer met aardappelpuree en mosterdsaus.
    Tip:
    Mosterdsaus: ¼ l melk en ¼ l water met 1 visbouillonblokje al roerend aan de kook brengen. 2 eetl mosterd bijvoegen en 4 eetl sausbinder, zodat de saus mooi gebonden is. Kruiden met zout en peper.


    Categorie:Visgerechten
    Tags:zalmfilet, witloof, mosterdsaus, aardappelpuree, rozemarijn
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogelnestjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een gekookt eitje omringd met een laagje gehakt.
    Voor 2 personen
    300 g gehakt, klaargemaakt
    2 grote eieren
    bakboter
    tomatensaus
    aardappelpuree
    bloem, paneermeel, eiwit, opgeklopt
    Kook de eieren 10 minuten, laat even afkoelen en pel ze. Kook de aardappelen voor de puree. Bekleed de gepelde eieren met het gehakt. Bak in een anti-kleefpan met wat gesmolten boter, met deksel op de pan, op een middelmatig vuur en gedurende ± 20 min. Draai regelmatig om.
    In de oven voor grote hoeveelheden: Na het aanbakken in de pan in een ovenschotel leggen. In een voorverwarmde oven van 180°C bakken gedurende 25 à 30 min.
    In de frituurpan: Draai de gekookte eieren even door wat bloem en bekleed ze met een gehaktlaag. Wentel ze dan in opgeklopt eiwit en door paneermeel en bak ze in de frituur op 170°C gedurende ± 8 minuten.
    Maak ondertussen de tomatensaus en aardappelpuree. Snijd de gehaktbal middendoor en nu lijken ze op een vogelnestje. Serveer met de puree en tomatensaus.
    Tomatensaus: 2 fijngesnipperde sjalotjes, 3 dl gezeefde tomaten, peper, ½ blokje groentebouillon of ¼ koffielepel spagettikruiden, sausbinder
    Stoof de sjalot. Voeg hierbij de gezeefde tomaten, verkruimeld bouillonblokje of kruiden, en peper. Laat ± 10 min pruttelen. Bind met sausbinder.
    Aardappelpuree: ½ kg gekookte aardappelen, 0,5 dl melk, 1 eetl boter, peper, zout en nootmuskaat. Meng de geplette aardappelen met de melk, boter en kruiden.
    Voor roze aardappelpuree voeg je er 2 eetlepels ketchup bij.


    Categorie:Eiergerechten
    Tags:gehakt, gekookt ei, tomatensaus, aardappelpuree, eiergerecht
    >> Reageer (4)
    28-01-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zure eiersaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor ½ liter saus. Voor lekkere vol au vent of kipfricassee.
    50gr huishoudbloem

    50gr bakboter

    ½ l bouillon

    1 eierdooier

    sap van ½ citroen

    zout, peper, muskaatnoot

    ½ dl room (light,soyaroom,koffieroom)
    Smelt boter op matig vuur. Roer de bloem er ineens onder. Voeg er, onder flink roeren met de klopper, de bouillon bij en laat doorkoken. Klop de eierdooier met een beetje bouillon en vermeng met de overige saus. Naar keuze kan er ook room toegevoegd worden. Breng op smaak met peper, zout, muskaatnoot en citroensap.


    Categorie:Sauzen
    Tags:bloem, boter, bouillon, eierdooier, citroen, nootmuskaat, peper, zout, saus
    >> Reageer (0)


    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Categorieën
  • Barbecue (6)
  • Confituren (2)
  • Dessert - Aardbei (3)
  • Dessert - Cake (3)
  • Desserten (15)
  • Dranken (2)
  • Eiergerechten (13)
  • éénpansgerechten (6)
  • Gevogelte en wild (13)
  • Groenten (29)
  • Groenten-Aardappelen (4)
  • Groenten-Asperges (12)
  • Groenten-Kool (4)
  • Groenten-Witloof (6)
  • Groentetaarten (7)
  • Hapjes - Tapas (25)
  • Microgolfgerechten (12)
  • Oma's recepten (34)
  • Oma's Stoemp-Puree (9)
  • Opleggen en inmaken (1)
  • Pasta's (22)
  • Rijst (1)
  • Salades (16)
  • Sauzen (13)
  • Snacks - Brood (4)
  • Soepen A - J (16)
  • Soepen K - S (23)
  • Soepen T - Z (12)
  • Steengrill - Gourmet - Fondue (2)
  • Vis - Schaaldieren (9)
  • Visgerechten (22)
  • Vleesgerechten (13)
  • Vleesgerechten-Lam (3)
  • Vleesgerechten-Rund (5)
  • Vleesgerechten-Varken (13)
  • Voorgerechten (14)

  • Inhoud blog
  • Knolselder met witte saus
  • Preistoemp
  • Hespengebraad met bloemkool
  • Cordon blue
  • Eieren gefrituurd
  • Lasagne met zalm
  • Tomaten gevuld met gehakt
  • Kipfricassee voor vol au vent
  • Scampi pikant
  • Visfilets gegratineerd
  • Gevulde paprika's
  • Champignonsoep
  • Groenekoolsoep
  • Spruiten
  • Tagliatelle met kastanjechampignon en kalfslapje
  • Varkensvlees met witloofroomsaus
  • Goelash
  • Gestoofde selder met gehaktballetjes
  • Witloofstoemp
  • Warme wijn voor koude dagen
  • Wittekoolsoep
  • Visfilet met pizzaiola
  • Kervelsoep met roomkaas
  • Ajuinsoep
  • Wittekool
  • Kwartels met druiven
  • Konijn met bier of wijn
  • Witloof met ham en kaas
  • Broodpudding of bodding
  • Nieuwjaarsbrief 2019
  • Jenthes keuken
  • Cappuccino van soep
  • Roggebrood of toastjes met gerookte zalm
  • Rosbief met groentenkrans
  • Vingerhapje: Spekballetjes
  • Krabgratin
  • Lepelhapje met garnaal of scampi
  • Vispannetje
  • Wachthapje: Komkommersoepje koud
  • Lepelhapje met ham en kiwi
  • Oesters met kruidenboter
  • Aperitiefglaasjes
  • Gerookte zalm met toast
  • Martini - Zalm
  • Messinaroom
  • Zalmfilet met bearnaisesaus en garnalen
  • Osso Bucco met pasta
  • Melbatoast met verse kaas en radijs
  • Avocado met krab
  • Visfondue
  • Steengrill-Gourmet
  • Minibroodjes
  • Vingerhapje - Pens met appel
  • Paddestoeltjes met eieren
  • Gevulde aardappeltjes
  • Everzwijnragout
  • Kip met mandarijntjes
  • Lamsfilet met champignonkorfjes
  • Sint-Jakobsschelp
  • Scampi in lookboter
  • Kalkoenrollade met champignonsaus
  • Peren met vijgenpuree
  • Vissoep
  • Kwartels met abrikozensaus
  • Garnalensoep
  • Preiroomsoep
  • Grissinistokjes met ham
  • Scampi en Sint-Jakobsvruchten
  • Vispasteitje
  • Visrolletjes met garnalensaus
  • Witloofsoep
  • Wachthapje: Garnaalsoepje met scampi
  • Kwartels met vijgen en appelen
  • Currysaus
  • Kalkoenfilet met porto en preisaus
  • Varkenshaasje met kruidenkorst
  • Microgolf: Warme appelen
  • Aperitiefsoepje met erwtjes
  • Garnaalkroketten
  • Vingerhapje: Kerstomaatjes met garnaal
  • Knolseldersoep
  • Groenekoolstoemp
  • Pudding met frambozen
  • Konijnfilet met appel en champignon
  • Cake met appelen
  • Vingerhapje: Toast met Roquefort en walnoot
  • Lepelhapjes: Champignon met lookboter
  • Peer met ham
  • Vingerhapje: Witloofschuitjes
  • Vingerhapje: Crostini met gerookte zalm
  • Hemelse peer
  • Vingerhapje: Kruidenkaas-hapje
  • Spruitjessoep
  • Creme brulee
  • Rode kool
  • Venkel met kaaskorstje
  • Hete bliksem
  • Farfalle met krabvlees
  • Uientaart
  • Chili Con Carne
  • Tomaatjes met eimengsel
  • Hazenrug
  • Sint-Jakobsvruchten
  • Chocomousse
  • Geroosterde kwartels
  • Macaronischotel met tonijn
  • Zeetong
  • Omelet met uien
  • Kalfsblanket met witloof en kriekbier
  • Steak met groene pepersaus
  • Bonensoep
  • Zuurkoolschotel
  • Marmercake
  • Rundsvlees in rode wijn
  • Pastinaaksoep
  • Kabeljauw met preistoemp
  • Sabayon
  • Savooikool met kotelet
  • Appelcompote
  • Preisoep
  • Gehaktballen in microgolf
  • Vis met mosterdsaus
  • Kip op jagerswijze
  • Waterkerssoep
  • Stoofvlees met bruine Leffe
  • Prei
  • Pompoen-Paprikasoep
  • Pompoensoep met griezelballetjes
  • Risotto met zeevruchten
  • Witloof - Hamtaart
  • Rozijnenbrood
  • Rode bietjes zoet-zuur
  • Finettes met champignonsaus
  • Visrolletjes met courgettes
  • Fruitige varkenskotelet
  • Varkenskotelet met uiensaus
  • Venkelschuitjes met gehakt en kaas
  • Kindertaart
  • Broccoli - tonijntaart
  • Varkensstoofvlees
  • Gebraden kip
  • Tagliatelli met tonijn en courgettesaus
  • Varkenshaasje met champignons en Leffe
  • Tagliatelli met blinde vinken en tomatensaus
  • Witloof met ballekes
  • Aardappelpuree
  • Aardappelschotel met groene boontjes
  • Mayonaise met mixer
  • Ajuinstoemp
  • Tomatensaus
  • Broccolispagetti met mignonette
  • Courgettesoep
  • Spek met aardappelblokjes en groenten
  • Tomatentaart
  • Uiensoep
  • Zuiderse varkenskotelet
  • Bechamel of witte saus
  • Sperziebonensoep met kaas
  • BBQ: Gegrilde sardines
  • Erwtjes met appel
  • Komkommersoep
  • Tapas van mosselen en serranoham
  • Komkommerschuitje
  • Courgettes gestoofd
  • Komkommer Polonaise
  • Slasoep
  • Aardbei - braambessen - frambozenconfituur
  • Aardbeien met roomijs
  • Tomaat Garnaal
  • Lunch: Salade Niçoise
  • Tomatensla
  • Tortilla
  • Mosselen natuur
  • Gazpacho
  • Boterham met platte kaas en radijzen
  • Citroendrankje
  • Courgette met tomaten en mozarrellaschijfjes
  • Tomaat tonijn
  • Paella
  • Slastoemp met eieren
  • Mosselsoep
  • Groene boontjes
  • Ballekes met zachte currysaus
  • Broccolisoep
  • Meloen met Gandaham
  • Gehaktballekes in tomatensaus
  • Oma's stoofkarbonaden
  • Pasta met spekblokjes
  • Looksoep met venusschelpen en ham
  • Tomatensoep met gehaktballetjes
  • Kaassoep met balletjes
  • Meloen met ham
  • Broccoli en tomaten gegratineerd
  • Gedroogde ham met knolselder
  • Tomaat - Basilicumtaart
  • Garnalentoren
  • BBQ: Scampi op de barbecue
  • Tagliatelle met boschampignons en witloofslierten
  • Tonijn met kruidenboter
  • Macaroni met kaas en hesp

    Foto

    E-MAIL


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    binnenenbuiten
    blog.seniorennet.be/binnene
    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!