NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Ik ben Jenthe, in 1953 geboren en getogen in Leuven (Vlaams-Brabant). In 2000 aangespoeld in Oostende. Na bijna 15 jaar terug naar Vlaams Brabant. Een wandeling en een lekker streekbiertje op een zonnig terrasje, heerlijk. Lekkere eenvoudige gerechten klaarmaken is mijn hobby. Ik zet dan de recepten op papier, neem een foto en laat jullie meegenieten. Neem ook eens een kijkje op mijn receptensite door op de foto hierboven te klikken. Smakelijk!

Nu ook op Facebook: Jenthes keuken 

Foto
Willekeurig SeniorenNet Blogs
peetersinvrouwenhanden
blog.seniorennet.be/peeters
Foto
Links
  • André 2 Linkoverzicht
  • Betoverend veelzijdig startpagina
    SeaBreeze jenthes_keuken
    SeaBreeze
    bluebird jenthes_keuken
    bluebird
    FUNSITE!TIZIANA jenthes_keuken
    FUNSITE!TIZIANA
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    kartuizer
    blog.seniorennet.be/kartuiz
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    la_douce_france
    blog.seniorennet.be/la_douc
    Foto
    Jenthe's keuken
    Lekkere gerechten, eenvoudig uitgelegd, voor uw dagelijkse keuken of een feestelijk ideetje om je tafelgenoten te verrassen van vingerhapje tot dessert.
    02-07-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tonijn met kruidenboter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    4 tonijnsteaks (vers of ontdooid)
    4 eetl olijfolie
    3 eetl citroensap
    zout, peper
    kruidenboter (handel verkrijgbaar)
    broccoliroosjes
    aardappelen, gekookt
    Leg de tonijnsteaks in een schaal. Meng olie, citroensap, zout en peper en schenk dit over de vis. Dek af en zet 1 à 2 uur in de koelkast. Keer ze een paar keer om. Kook de broccoli 8 min in kokend gezouten water en giet af. Laat de vis uitlekken en dep droog met keukenpapier. Bak in een grillpan, zonder vetstof, 4 min en keer ze halverwege. Serveer op een warm bord en leg op elk een sneetje kruidenboter. Schik de broccoliroosjes hierbij en de gekookte aardappelen .


    Categorie:Visgerechten
    Tags:tonijn, broccoli, olijfolie, kruidenboter, vis
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meloen met gerookte zalm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Meloen (cavaillon)
    4 sneetjes gerookte zalm
    takjes dille (versiering)




    De meloen halveren. Pitten verwijderen en schillen. In schijfjes snijden van ± 2 cm snijden. Op een bordje schikken. De sneetjes gerookte zalm dubbel plooien en oprollen tot een roosje. Twee zalmroosjes per bord met een plukje dille.


    Categorie:Voorgerechten
    Tags:cavaillon, gerookte zalm, dille, meloen
    >> Reageer (2)
    01-07-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamskotelet met ananas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Verse basilicumblaadjes geven een frisse en heerlijke smaak aan de ananas.
    Voor 2 personen.
    6 lamskoteletjes
    2 eetl olijfolie of bakboter
    tabasco of peper en zout
    1 blik ananas
    20 g boter
    3 eetl sherry
    verse basilicumblaadjes
    Ieder koteletje insmeren met een druppel tabasco of kruiden met peper en zout. De olijfolie of boter verhitten en op hoog vuur het vlees 3 min. aan één zijde bakken. Omdraaien en met deksel op de pan nog 3 min aan andere kant bakken. Ondertussen de ananas laten uitlekken en het vocht opvangen. De ananasschijven halveren. Op middelmatig vuur 20 g boter smelten. De ananasschijfjes even bakken in de boter. De sherry en het ananassap toevoegen en even laten inkoken. Schik op ieder bord 3 lamskoteletten en enkele ananasschijfjes met saus. Werk af met enkele verse basilicumblaadjes. Geef hierbij aardappelkroketten naar keuze.


    Categorie:Vleesgerechten-Lam
    Tags:lamskotelet, ananas, basilicum, sherry, pasen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avocado met krab
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Licht voorgerecht.
    Voor 2 personen
    1 blik krab, uitgelekt
    1 grote avocado
    ½ citroen
    cocktailsaus
    mayonaise
    Meng 1 eetlepel mayonaise met 1 eetlepel cocktailsaus. Snijd de avocado in de lengte in twee. Draai om en verwijder de pit. Haal het vruchtvlees eruit met een lepel en snijd in stukjes. Hou de schil om opnieuw te vullen. Besprenkel het vruchtvlees met het citroensap en roer om. Schep opnieuw in de schil. Vul met het krabvlees en een toefje zachte cocktailsaus.
    Tip: Een halve avocado kan je, met pit, afgedekt met plastiekfolie, nog een dag bewaren in de koelkast.


    Categorie:Voorgerechten
    Tags:krabvlees, avocado, cocktailsaus, lunch, voorgerecht
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sperzieboontjes met spek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    300 g fijne sperziebonen
    6 fijne sneetjes gezouten spek
    1 klont bakboter

    Koop steeds frisse groene boontjes, zonder bruine vlekken, spoel ze in koud water en verwijder slechte exemplaren. Snijd de steeltjes af en de puntjes onderaan. Kook in gezouten kokend water beetgaar gedurende 8 minuten. Giet af en spoel onmiddellijk onder stromend water. Nu kan je de boontjes afdekken en eventueel bewaren in de koelkast tot een later tijdstip. Rol een bundeltje boontjes in een sneetje spek. Smelt de boter en bak de bundeltjes op middelmatig vuur ongeveer 2 à 3 minuten langs iedere kant, zodat het spek lichtbruin gebakken is en de boontjes warm. Kruid naar smaak met peper en een weinig zout. Lekker en feestelijk bij gebraden vlees.


    Categorie:Groenten
    Tags:sperziebonen, groene boontjes, prinsessenboontjes, gezouten spek, feestelijk
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vruchtenstokje met kaasdip
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor kaasdip
    200 g roomkaas
    6 eetl appelsiensap
    1 eetl poedersuiker
    ½ zakje vanillesuiker

    Alle ingredienten voor de kaasdip cremig roeren en in koelkast zetten. Verschillende vruchten, naargelang seizoen, wassen en eventueel schillen. Het fruit in niet te kleine stukken snijden en afwissellend op houten pennen steken. Geef de kaasdip er apart bij.
    Fruit: aardbeien, kersen, perziken, abrikozen, druiven, mango, meloen. Vruchten zoals peren, bananen en appelen met citroensap besprenkelen.


    Categorie:Desserten
    Tags:aardbei, meloen, mango, kers, appel, peer, abrikoos, sinaasappelsap, poedersuiker, vanillesuiker
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij een lekker ontbijt of gezellig vieruurtje: wentelteefjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een oeroud recept van onze voorouders. Het werd vaak gemaakt om het overschot van brood te gebruiken. Het is zeker gekend onder de namen: verloren of gewonnen brood, pain perdu en klakkaars. Engelsen noemen het French toast. Dit gerecht staat in de USA op het ontbijtmenu. Aan de kust wordt dit opnieuw op de kaart gezet in Tea-rooms. Kinderen zijn er verzot op, vooral als ze mogen meehelpen.
    Voor 4 personen
    4 grote sneetjes oud brood
    3 eieren
    2 dl melk
    100 g suiker of vanillesuiker
    boter
    poedersuiker
    jam, honing,stroop
    Klop de eieren los met de melk en de suiker. Week de sneetjes brood hier kort in, tel tot 3 en keer meteen om. Bak ze vervolgens onmiddellijk in een tefalpan aan beide zijden goudbruin en krokant. Op bord leggen en bestrooien met poedersuiker. Geef hierbij jam, honing of stroop. Een bolletje roomijs erbij is een waar festijn. Onmiddellijk warm opdienen. Laat ze maar aanschuiven met het bord.
    Tips
    Leg vers brood een paar uur tevoren op borden, na die tijd is het oud genoeg.
    Gebruik een brede spatel om de wentelteefjes te keren.
    Maak je een grote hoeveelheid, leg ze dan op mekaar, en hou warm in de oven op 150°.
    Variatie:
    Met warme kersen of krieken. Bind het sap met sausbinder.
    Gebruik rozijnenbrood en geef hier abrikozencompote bij.


    Categorie:Snacks - Brood
    Tags:oud brood, rozijnen, eieren, vanillesuiker, jam, honing, stroop, poedersuiker, rozijnenbrood, abrikozencompote
    >> Reageer (5)
    30-06-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snijbonen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    400 g snijbonen
    2 sjalotjes of 1 ui, in reepjes gesneden
    klont bakboter
    1 dl water
    peper, zout
    eventueel 1 tomaat
    Spoel de snijbonen en snijd de uiteinden af. Snijd ze schuin in reepjes (of met snijmachine). Kook ze in gezouten, kokend water gedurende 13 minuten. Giet af en verfris even met koud water. Smelt de boter en voeg de sjalotjes toe. Laat op matig vuur ± 5 min stoven met deksel op de pan. Blus met het water en voeg de gekookte snijboontjes toe. Deksel op de pan en nog ± 5 minuten laten stoven. Eventueel een stukgesneden tomaat toevoegen. Regelmatig omroeren. Kruid naar smaak met peper en zout.
    In microgolfoven:
    Een fijngesnipperde ui samen met de in reepjes gesneden snijbonen in een microgolfschaal doen en er 2 eetl. water aan toevoegen. Afgedekt, 5-8 min op ca 750 Watt. Kontroleer met prikker. Op de dampend-hete snijboontjes een klontje boter laten smelten en kruiden naar smaak.


    Categorie:Groenten
    Tags:snijbonen, sjalot, tomaat, ui, groenten
    >> Reageer (1)
    29-06-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doperwten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Doperwten zijn donkergroen van kleur en worden uit de peulschil gehaald, dit is erwten doppen. Je houdt dan ± 1/3 groene erwtjes over die je kan klaarmaken als groente.
    Voor 2 personen
    1 kg doperwten
    1 ui of 2 sjalot, fijngesneden
    30 g boter
    peper, zout, tijm
    3 eetl water
    Knijp de doperwten tussen de duimen zodat de peulen openspringen en je de erwtjes eruit kan halen. Kijk ondertussen dat er geen kleine wormpjes inzitten en verwijder deze aangetaste erwtjes. Spoel de erwtjes en laat uitlekken. In kokend gezouten water 15 minuten laten garen op middelmatig vuur ( indien het water blijft koken kunnen de erwten openbarsten). Verfrissen met koud water en laten uitdruppen. Boter smelten op middelmatig vuur en de ui of sjalot even glazig stoven. Erwten bijvoegen, kruiden met peper, zout en takje tijm, alsook het water. Op middelmatig vuur opwarmen.


    Categorie:Groenten
    Tags:erwten doppen, doperwten, erwten, sjalot, tijm, seizoensgroenten
    >> Reageer (0)
    26-06-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade Niçoise
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekker fris als maaltijd of lunch.
    Voor 2 personen
    2 blikjes tonijn in olie (± 190g)
    100 g zwarte olijven
    2 eieren
    4 eetlepels citroensap
    slablaadjes (±100 g)
    1 tomaat
    1 ui
    200 g sperziebonen
    De ui pellen en in fijne ringen snijden. De eieren 10 min hard koken, afspoelen onder koud water, laten afkoelen, pellen en in vieren snijden. De tomaat in kleine partjes snijden. In lichtgezouten kokend water de verse sperzieboontjes 13 minuten koken ( 10 min voor diepvries). Onmiddellijk onder koud stromend water afkoelen, zo blijven ze krokant. Doe ieder blikje tonijn (met olie) in een kom en besprenkel telkens met 2 eetlepels citroensap. Roer voorzichtig om met een vork. Verdeel de slablaadjes op het bord met daarop enkele uiringen en olijven. De tonijn in het midden van het bord schikken met daarrond de groene boontjes. Werk af met partjes tomaat en gekookt ei. Hierbij geef je naar keuze stokbrood of koude aardappelsalade. Ook zeer lekker met gebakken krieltjes of frieten.


    Categorie:Salades
    Tags:tonijn, olijven, eieren, citroensap, kropsla, tomaat, ui, sperziebonen
    >> Reageer (0)
    25-06-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spagetti Bolognese
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    ± 300 gr gehakt
    2 eetl olijfolie
    1 knoflookteentje, fijngesnipperd
    1 ui, fijngesnipperd
    1 dl water of rode wijn
    2 à 3 koffielepels Italiaanse kruiden
    1 blik gepelde tomaten of tomatenstukjes ( 400 ml)
    1 blikje tomatenpuree (70 g)
    gemalen kaas (parmesan, grana padano, gruyere)
    250 g spagetti
    Warm olijfolie op middelmatig vuur en laat ui even glazig bakken (niet bruin). Voeg knoflook toe en het gehakt met kleine hoeveelheden. Plet het met een vork of pureestamper en bak het tot het kruimelig en grijs van kleur is. Snijd de gepelde tomaten in kleinere stukjes en voeg toe, samen met water of wijn, tomatenpuree en Italiaanse kruiden. Laat minstens  ½ u zachtjes stoven. Kook de spagetti (kooktijd op verpakking) in gezouten kokend water met een scheutje olijfolie. Giet af en serveer in bord met de saus. Serveer met gemalen kaas. Voor de liefhebbers een paar druppels tabasco.


    Categorie:Pasta's
    Tags:pasta, rundsgehakt, americain nature, tomaten, bolognaise, bolognese, spagetti
    >> Reageer (1)
    24-06-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkoolsalade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1 bloemkool
    2 hardgekookte eieren
    2 eetl fijngehakte tuinkruiden ( peterselie, bieslook, tuinkers......)
    ½ koffielepel mosterd
    2 eetl citroensap
    1 eierdooier
    1,25 dl slaolie
    150 g volle yoghurt
    Breng de bloemkoolroosjes in lichtgezouten kokend water en laat in 13 min. beetgaar worden. Schik ze op een bord. Serveer de remouladesaus over de bloemkoolroosjes.
    Voor de remouladesaus:
    Roer de eierdooier los met de mosterd, het citroensap en een weinig peper. Voeg er de olie beetje bij beetje al roerend aan toe. Roer er daarna de yoghurt door. Hardgekookte eieren pellen en fijnsnijden. Samen met de tuinkruiden door de mayonaise roeren. Breng zo nodig op smaak met peper en zout.


    Categorie:Salades
    Tags:bloemkool, remouladesaus, eieren, tuinkruiden, mosterd, citroensap, slaolie, yoghurt
    >> Reageer (0)
    21-06-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broccoli
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Klassiek gekookt of gestoomd in de microgolf.
    Voor 2 personen
    1 broccoli
    50 g bakboter
    peper, zout, nootmuskaat

    Het grootste deel van de stelen en de blaadjes afsnijden. De roosjes spoelen onder stromend water. In gezouten kokend water 8 minuten koken, met deksel op de kookpot. Water afgieten en laten uitlekken. Smelt ondertussen de boter. De broccoliroosjes toevoegen en even omroeren. Kruiden met peper en nootmuskaat.
    Als variatie kan je een knoflookteentje stoven met de boter. Witte saus kan ook met gekookte of gestoomde broccoli.
    In microgolf
    De broccolli in roosjes verdelen en met een eetlepel water in een kring in een microgolfschaal schikken. Daarbij de steeltjes langs de buitenkant. Afgedekt 3-5 min op ca 800 Watt laten garen. Kontroleer met prikker. Een klontje boter op de dampende broccoli laten smelten. Kruiden naar smaak met peper en nootmuskaat. Ter afwisseling kan je er nog geraspte kaas over strooien of stukjes tomaat bijvoegen alvorens in de microgolf te zetten.


    Categorie:Groenten
    Tags:broccoli, boter, peper, nootmuskaat, geraspte kaas, seizoensgroenten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensruggebraad
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    ± 400 g ruggebraad zonder been
    mosterd
    1 eetlepel olijfolie
    ½ koffielepel paprikapoeder
    zout

    Het vlees dun bestrijken met mosterd. Het vlees in een ovenschaal leggen en onder een voorverwarmde grill van 200 C° schuiven. Grill beiden zijden gedurende 10 min. Na een paar minuten de olie met paprikapoeder mengen in een potje en het vlees hiermee instrijken. Herhaal dit regelmatig. Na de grilltijd nog 10 min in de oven laten staan. Kruid het vlees met zout en snij in sneetjes.


    Categorie:Vleesgerechten-Varken
    Tags:ruggegebraad, varkensgebraad, mosterd, olijfolie, paprikapoeder
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blinde vinken met worteltjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    400 g jonge wortelen
    2 of 4 blinde vinken (vogels zonder kop)
    1,5 dl water
    laurier, tijm, teentje look
    2 sjalotjes of 1 ui, fijngesneden
    peper en zout

    De worteltjes spoelen onder de waterkraan en met fijnschiller schillen of raspen. Smelt boter in een tefalpan en laat de blinde vinken langs alle kanten aanbraden en garen gedurende ± 20 minuten op matig vuur met deksel op de pan. Prik in het vlees zodat de sappen vrijkomen. Haal het vlees uit de pan. Voeg een klontje boter toe en laat de fijngesneden sjalotjes even stoven (niet bruin laten worden). Voeg worteltjes, laurierblad, tijm, en fijngesneden look toe. Kruiden naar smaak met peper en zout. Overgiet met het water en leg de blinde vinken opnieuw in de pan. Deksel op de pan en op matig vuur ± 15 min laten stoven. Kontroleer op gaarheid van de worteltjes. Serveer met gekookte aardappelen. Je kan de jonge worteltjes in blokjes of schijfjes snijden. De gaartijd zal dan iets korter zijn. Bij winterwortelen iets langere gaartijd. 


    Categorie:éénpansgerechten
    Tags:wortel, blinde vinken, loze vinken, look, tijm, laurier, ui, slavink
    >> Reageer (5)
    20-06-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ijsbergsla met fruit
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ½ ijsbergsla
    1 grapefruit
    1 sinaasappel
    2 kiwi’s
    4 eetl slaolie
    2 eetl citroensap
    2 eetl azijn
    1 eetl suiker
    50 g grofgehakte walnoten
    halve walnoten als garnering

    De ijsbergsla wassen en in kleinere stukjes scheuren. De grapefruit en sinaasappel tot op het vruchtvlees schillen, in vieren snijden en in schijfjes snijden. De kiwi’s schillen en ook in schijfjes snijden. De ingredienten in slakom leggen, met de slasaus begieten en naar wens met halve walnoten garneren.
    Slasaus: Meng de slaolie, citroensap, azijn, suiker en gehakte walnoten. Kruid naar believen met zout en peper.


    Categorie:Salades
    Tags:ijsbergsla, fruit, walnoten, azijn, suiker, kiwi, sinaasappel, pompelmoes, slasaus, vinaigrette, lunch
    >> Reageer (0)
    19-06-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paprikasoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 6 à 8 personen
    1 groene, 1 rode en 1 gele paprika
    ½ kg gepelde tomaten ( of 1 blik)
    2 uien, gepeld
    1 wortel
    1 ½ l bouillon (water + bouillonblokjes)
    Eventueel 1 dl room of soyaroom
    2 eetlepels olijfolie of bakboter
    peper, zout
    Spoel de paprika’s onder de kraan en snijd ze in de lengte door. Verwijder de steel en pitten en snijd in reepjes. Hak de uien en wortel fijn. Verwarm de olijfolie of bakboter in een kookpot, voeg de uien, paprika’s en wortel toe en stoof 5 à 10 min. op matig vuur met deksel op de pot. Roer om en voeg de in stukken gesneden tomaten, water en de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat 30 à 40 min. gaarkoken op een zacht vuur. Mix de soep en breng indien nodig op smaak met peper en zout. Eventueel enkele peterselieplukjes of apart gestoofde paprikareepjes als garnering toevoegen.
    Voor paprika-roomsoep de room toevoegen. Niet meer koken.
    Je kan de soep invriezen. Voeg de room na het opwarmen toe.


    Categorie:Soepen K - S
    Tags:rode paprika, gele paprika, groene paprika, tomaten, uien, wortel, bouillon, room, soyaroom, soep
    >> Reageer (4)
    15-06-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wortelstoemp
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    400 g aardappelen
    200 g wortelen
    50 g boter
    zout, peper, muskaatnoot
    1 sjalotje
    Schraap of schil de wortelen met dunschiller. Snijd de geschilde aardappelen, wortelen en sjalot in stukjes. Zet in kookpot alles onder water en breng aan de kook. Laat 25 min koken op zacht vuur. Giet af en laat even opdrogen in de kookpot. Voeg boter toe en stamp fijn. Kruid met peper, zout en muskaatnoot. Geef hierbij gebakken vlees, kip, of een zachtgekookt eitje bovenop de stoemp, prik en laat uitlopen. Ter afwisseling vervang je de helft van de wortelen door pastinaak.


    Categorie:Oma's Stoemp-Puree
    Tags:wortel, sjalot, aardappel, stoemp, puree, pastinaak, vlees, eitje, spek
    >> Reageer (8)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenskotelet met picklessaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ook wel Cross & Blackwell saus genoemd, naar de Engelse piccalilli.
    Voor 2 personen
    2 koteletten
    4 eetl pickles (vb Devos-Lemmens)
    1 dl lichte room, uit koelkast
    0,5 dl water
    bakboter
    peper, zout
    Smelt de boter en bak de koteletten goudbruin langs beide kanten op middelmatig vuur. Zet deksel schuin op de pan en laat 5 à 10 minuten (naargelang dikte) doorbakken op zachter vuur. Kruid naar smaak met peper en zout. Neem uit de pan en dek af. Blus de braadpan met het water. Schraap de aanbaksels los met houten lepel. Zet de pan even van het vuur en doe er de room en pickles bij. Goed omroeren en gedurende een paar minuten op middelmatig vuur inkoken tot een smeuige saus. Serveer de saus over de koteletten. Geef hierbij frietjes met een slaatje van fijngesnipperd witloof of tuinkers.


    Categorie:Vleesgerechten-Varken
    Tags:picklessaus, kotelet, varkensvlees, tuinkers
    >> Reageer (2)
    14-06-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spinazie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Verse jonge spinazieblaadjes gestoofd met spek.
    Voor 2 personen
    ± 450 g verse spinazieblaadjes
    25 g + 50 g bakboter
    1 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
    1 teentje knoflook, gepeld en fijngesneden
    1 dl melk
    1 eetlepel maizena (of sausbinder)
    peper, zout, nootmuskaat
    4 sneden gezouten spek (± 1 cm dik)

    Verwijder de lange steeltjes van de spinazieblaadjes. Tweemaal spoelen in overvloedig water en laten uitlekken. Bak het spek goudbruin in 25 g bakboter op middelmatig vuur. Dek af met deksel (voor spatten) en draai het spek een paar keer om zodat het korstje krokant gebakken is. 50 g boter smelten op middelmatig vuur en sjalot en look even glazig (niet bruin) stoven. Spinazieblaadjes al omroerend, beetje bij beetje, toevoegen (hoeveelheid zal snel slinken). Kruiden naar smaak met peper, zout en nootmuskaat en ± 5 min. verder stoven. De melk mengen met maizena, toevoegen aan de spinazie en omroeren. Laat even indikken. Of melk toevoegen en de saus binden met sausbinder. Serveer het spek met de spinazie en gekookte aardappelen. Gebraden worst of gehaktballen smaken ook lekker bij spinazie. Ter afwisseling kan de spinazie met de gekookte aardappelen geplet en gemengd worden tot stoemp. Liefhebbers hebben hier graag wat mosterd bij.


    Categorie:Groenten
    Tags:spinazie, spek, aardappelen, sjalot, look, spinaziestoemp
    >> Reageer (2)


    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Categorieën
  • Barbecue (6)
  • Confituren (2)
  • Dessert - Aardbei (3)
  • Dessert - Cake (3)
  • Desserten (15)
  • Dranken (2)
  • Eiergerechten (13)
  • éénpansgerechten (6)
  • Gevogelte en wild (13)
  • Groenten (29)
  • Groenten-Aardappelen (4)
  • Groenten-Asperges (12)
  • Groenten-Kool (4)
  • Groenten-Witloof (6)
  • Groentetaarten (7)
  • Hapjes - Tapas (25)
  • Microgolfgerechten (12)
  • Oma's recepten (35)
  • Oma's Stoemp-Puree (8)
  • Opleggen en inmaken (1)
  • Pasta's (22)
  • Rijst (1)
  • Salades (16)
  • Sauzen (13)
  • Snacks - Brood (4)
  • Soepen A - J (16)
  • Soepen K - S (23)
  • Soepen T - Z (12)
  • Steengrill - Gourmet - Fondue (2)
  • Vis - Schaaldieren (9)
  • Visgerechten (22)
  • Vleesgerechten (13)
  • Vleesgerechten-Lam (3)
  • Vleesgerechten-Rund (5)
  • Vleesgerechten-Varken (13)
  • Voorgerechten (14)

  • Inhoud blog
  • Kalfsblanket met witloof en kriekbier
  • Steak met groene pepersaus
  • Bonensoep
  • Warme appelen
  • Pastinaaksoep
  • Kabeljauw met preistoemp
  • Cake met appelen
  • Savooikool met kotelet
  • Appelcompote
  • Preisoep
  • Kip op jagerswijze
  • Waterkerssoep
  • Stoofvlees met bruine Leffe
  • Prei
  • Pompoen-Paprikasoep
  • Pompoensoep met griezelballetjes
  • Witloof - Hamtaart
  • Rode bietjes zoet-zuur
  • Visrolletjes met courgettes
  • Fruitige varkenskotelet
  • Varkenskotelet met uiensaus
  • Venkelschuitjes met gehakt en kaas
  • Kindertaart
  • Broccoli - tonijntaart
  • Varkensstoofvlees
  • Gebraden kip
  • Tagliatelli met tonijn en courgettesaus
  • Varkenshaasje met champignons en Leffe
  • Tagliatelli met blinde vinken en tomatensaus
  • Witloof met ballekes
  • Aardappelpuree
  • Aardappelschotel met groene boontjes
  • Mayonaise met mixer
  • Chili Con Carne
  • Ajuinstoemp
  • Messinaroom
  • Tomatensaus
  • Broccolispagetti met mignonette
  • Courgettesoep
  • Spek met aardappelblokjes en groenten
  • Tomatentaart
  • Uiensoep
  • Zuiderse varkenskotelet
  • Bechamel of witte saus
  • Sperziebonensoep met kaas
  • BBQ: Gegrilde sardines
  • Erwtjes met appel
  • Komkommersoep
  • Tapas van mosselen en serranoham
  • Komkommerschuitje
  • Courgettes gestoofd
  • Komkommer Polonaise
  • Slasoep
  • Aardbei - braambessen - frambozenconfituur
  • Aardbeien met roomijs
  • Tomaat Garnaal
  • Lunch: Salade Niçoise
  • Tomatensla
  • Tortilla
  • Wachthapje: Komkommersoepje koud
  • Mosselen natuur
  • Gazpacho
  • Boterham met platte kaas en radijzen
  • Citroendrankje
  • Courgette met tomaten en mozarrellaschijfjes
  • Tomaat tonijn
  • Paella
  • Slastoemp met eieren
  • Mosselsoep
  • Groene boontjes
  • Ballekes met zachte currysaus
  • Broccolisoep
  • Meloen met Gandaham
  • Gehaktballekes in tomatensaus
  • Oma's stoofkarbonaden
  • Pasta met spekblokjes
  • Looksoep met venusschelpen en ham
  • Tomatensoep met gehaktballetjes
  • Kaassoep met balletjes
  • Melbatoast met verse kaas en radijs
  • Meloen met ham
  • Broccoli en tomaten gegratineerd
  • Gedroogde ham met knolselder
  • Tomaat - Basilicumtaart
  • Garnalentoren
  • BBQ: Scampi op de barbecue
  • Tagliatelle met boschampignons en witloofslierten
  • Tonijn met kruidenboter
  • Meloen met gerookte zalm
  • Lamskotelet met ananas
  • Avocado met krab
  • Sperzieboontjes met spek
  • Vruchtenstokje met kaasdip
  • Bij een lekker ontbijt of gezellig vieruurtje: wentelteefjes
  • Snijbonen
  • Doperwten
  • Salade Niçoise
  • Spagetti Bolognese
  • Bloemkoolsalade
  • Broccoli
  • Varkensruggebraad
  • Blinde vinken met worteltjes
  • Ijsbergsla met fruit
  • Paprikasoep
  • Wortelstoemp
  • Varkenskotelet met picklessaus
  • Spinazie
  • Verse tomatensoep
  • Tortilla met courgette
  • Zalm met prei
  • Tomatensoep met verse basilicum
  • Wortelen
  • Venkel en tomatengratin
  • Pensen met appeltjes
  • Karnemelksmeus met gepocheerd ei en garnalen
  • Ratatouille
  • Aspergerolletje
  • Appeltaart
  • Kippenbouillon met asperges
  • Wortelsoep
  • Varkensvlees met mosterdsaus
  • Provencaalse saus
  • BBQ: Ribstuk - Cote a l'os
  • BBQ: Kalfsbrochet met kerstomaat
  • Gehaktballen met krieken
  • BBQ: Aardappelspies
  • BBQ: Gemarineerde visbrochet
  • Rosbief met groentenkrans
  • Pasta met scampi, courgette en tomaatjes
  • Trostomaatjes gegrild
  • Asperges op vlaamse wijze - a la flamande
  • Asperges met garnalen
  • Aardbeibloesem
  • Nieuwe aardappelen
  • Chipolata met zongedroogde tomaten
  • Asperges met gerookte zalm
  • Witte of rode koolsalade
  • Witloof - appelsalade
  • Aspergesoep
  • Bolognesesaus
  • Witloofroomsaus
  • Gerookte zalm met toast
  • Veldsla met ei en bieslook
  • Visfilets met asperges en garnalen
  • Aardbeien met sabayon
  • Groene aspergesoep
  • Witloof met veldsla
  • Verrukkelijk spekslaatje
  • Asperges met garnalensaus
  • Bloemkool
  • Varkenskotelet met zachte currysaus
  • Aspergetaart met ham en broccoli
  • Asperges met beenham
  • Selder in tomatensaus met balletjes
  • Venkelsoep
  • Asperges met een korstje
  • Spagetti met scampi en garnalen
  • Tomaat met vinaigrette
  • Boterham met aardbeien
  • Knolseldersalade
  • Croque-Monsieur
  • Aspergesalade met aardbeien
  • Veldsla met tomaten, champignon en avocado
  • Bloemkoolsoep
  • Spaanse gamba's met knoflook en ui
  • Asperges met ham en kaassaus
  • Kabeljauwfilets in de oven
  • Fusilli met gegrilde zalm
  • Vanillepudding met aardbeien
  • Appelsoep
  • Gele-Paprikasoep
  • Asperges gestoofd
  • Asperges en Serranoham
  • Asperges: Basisrecept
  • Appelcake
  • Toast Champignon
  • Pudding met frambozen
  • Seldersoep
  • Tomatensoep met venkel en garnalen
  • Boterboontjes
  • Ijsbergsla met paprika en komkommer
  • Aardappelen op z'n italiaans
  • Aspergeslaatje
  • Witloof met ham en kaassaus
  • Kip en paddestoelensalade
  • Veldsla met uien en spek
  • Rijstpap
  • Vleessaus
  • Steak met champignonsaus
  • Preirolletjes met ham
  • Zalmfilet met bearnaisesaus en garnalen
  • Preisoep met aardappelen
  • Rijst met tonijn
  • Prei - witloofsoep
  • Chipolata met champignons en kerstomaat
  • Peren in koffie
  • Tagliatelle met kalfsragout
  • Andijviestoemp met spekjes
  • Witloof met champignonsaus
  • Courgette in tomatensaus

    Foto

    E-MAIL


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    nineke1956
    blog.seniorennet.be/nineke1

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!