NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Ik ben Jenthe, in 1953 geboren en getogen in Leuven (Vlaams-Brabant). In 2000 aangespoeld in Oostende. Na bijna 15 jaar terug naar Vlaams Brabant. Een wandeling en een lekker streekbiertje op een zonnig terrasje, heerlijk. Lekkere eenvoudige gerechten klaarmaken is mijn hobby. Ik zet dan de recepten op papier, neem een foto en laat jullie meegenieten. Neem ook eens een kijkje op mijn receptensite door op de foto hierboven te klikken. Smakelijk!

Nu ook op Facebook: Jenthes keuken 

Foto
Willekeurig SeniorenNet Blogs
jean1951
blog.seniorennet.be/jean195
Foto
Links
  • Powerpoint Moni
  • De wandelaar
  • Taal van het hart
  • Zucchini's recepten
  • Funny website
  • Tuin den Horst
    SeaBreeze jenthes_keuken
    SeaBreeze
    bluebird jenthes_keuken
    bluebird
    Links
  • André 2 Linkoverzicht
  • Kantklossen
  • Betoverend veelzijdig startpagina
  • Koivis
  • Bloggers in de kijker
  • Denbosrand
  • Hobbycreatief
    FUNSITE!TIZIANA jenthes_keuken
    FUNSITE!TIZIANA
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    fotosstefi
    blog.seniorennet.be/fotosst
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    waardevol
    blog.seniorennet.be/waardev
    Jenthe's keuken
    Lekkere gerechten, eenvoudig uitgelegd, voor uw dagelijkse keuken of een feestelijk ideetje om je tafelgenoten te verrassen van vingerhapje tot dessert.
    18-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuiderse varkenskotelet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eenpansgerecht. Voor 2 personen
    2 varkenskoteletten
    1 blik witte bonen (200 ml)
    3 eetl bakboter of olijfolie
    1 fijngesneden knoflookteentje
    1 fijngesneden ui
    1 rode paprika
    6 middelgrote vastkokende aardappelen (Nicola, Charlotte)
    1 rood pepertje of pili-pili, laurierblad
    3 dl warm water + ½
    blokje groentebouillon
    Snij de geschilde aardappelen in dikke frieten. Verwijder de pitten uit de rode paprika en het rode pepertje. Snijd in fijne repen. Het bouillonblokje oplossen in het warme water. Verwarm 2 eetlepels bakboter of olijfolie en bak de koteletten goudbruin. Haal ze uit de pan. Voeg 1 eetlepel bakboter toe in de stoofpan. Doe ui, knoflook, paprika, aardappelen en rode pepertje in de pan. Laat een paar minuten stoven en roer regelmatig om. Overgiet met de bouillon, kruid naar smaak met zout en voeg laurierblad toe. Leg de koteletten bovenop de groenten. Deksel op de stoofpan en 20 minuten garen op matig vuur. De uitgelekte witte bonen bijvoegen. Nog ± 10 min verder stoven zonder deksel om het overtollige vocht te laten verdampen. Kotelet op een bord schikken en de saus eventueel binden met sausbinder. Garneer met peterselie.


    Categorie:Vleesgerechten-Varken
    Tags:pili pili, laurier, aardappel, paprika, witte bonen, kotelet, eenpansgerecht
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warme appelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bij een wild, gevogelte en varkensvlees
    Klaar in 10 min.
    4 appelen
    2 eetl suiker
    boter
    Schil de appelen en doorboor. Schik ze op een microgolfschaal. Vul de gaatjes met klontjes boter en bestrooi de appelen met de suiker. Zet de schaal onafgedekt in microgolf, 6 à 8 min, 850 Watt. Kontroleer met een houten prikker of ze zacht zijn.
    Variaties:
    Je kan de gaatjes vullen met rode konfituur (kersen, viervruchten, rode bessen....)
    Rozijnen of fijngehakte walnoten met daarop een klontje boter.
    Bestrooid met een beetje kaneel bij de suiker.
    1 eetl fijne suiker en 1 zakje vanillesuiker.


    Categorie:Oma's recepten
    Tags:appel, microgolf, fruit
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelschotel met groene boontjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    6 aardappelen, vastkokend (Nicola, Amandine...)
    1 ui, fijngesnipperd
    1 knoflookteentje, fijngesnipperd
    1 goed handvol gehakte basilicum
    400 g fijne sperziebonen, diepvries of vers
    4 eetl olijfolie
    peper, zout
    Kook de geschilde aardappelen 13 min. Giet af en snijd in grote dobbelstenen. Kook ondertussen de fijne boontjes, voor diepvries 8 min in kokend water, voor verse 12 min. Giet af en verfris onder stromend water. Verhit de olijfolie in een tefalpan. Voeg de ui, aardappelenblokjes, knoflook en boontjes toe. Goed blijven omroeren gedurende ± 5 min en glazig, maar niet bruin bakken. Kruid naar smaak met peper en zout. Neem de pan van het vuur en roer de gehakte basilicum goed om met de andere groenten. Serveer bij gebakken vlees of vis.
    Tip: De aardappelen en boontjes kunnen op voorhand gekookt worden. Laat dan wel iets langer bakken en opwarmen met deksel. Andere overschotjes van gekookte groenten kan je ook toevoegen. Ter afwisseling een stukgesneden verse tomaat bijvoegen. Voor een éénpansgerecht voeg je spekblokjes of vleesoverschotjes toe.


    Categorie:éénpansgerechten
    Tags:sperziebonen, prinsessenbonen, aardappel, vastkokend, look, basilicum, eenpansgerecht
    >> Reageer (0)
    17-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatensaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Pittige tomatensaus Voor ± 6 dl saus
    200 g gepelde tomaten
    2 wortelen
    2 ui of sjalot
    2 eetlepels olijfolie
    ½ koffielepel cayennepeper
    ½ koffielepel suiker
    1 dl water
    Schraap of schil de wortelen en snijd in staafjes of rondellen. Pel de ui en snijd in stukken. Warm de olijfolie en voeg de uien toe. Op matig vuur even bakken tot ze glazig zijn(niet bruinbakken). Voeg de wortelen en tomaten toe. Na enkele minuten blussen met water en kruiden met cayennepeper en suiker. Laat 30 minuten zachtjes sudderen. Mix de saus fijn. Lekker met gehaktballen, vis ….


    Categorie:Sauzen
    Tags:tomaat, wortel, sjalot, cayennepeper, suiker, olijfolie, saus
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uiensoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Heerlijke uiensoep opgediend met geraspte kaas. Als volledige maaltijd met een warm knoflookbroodje.
    Voor 2 – 3 personen
    ½ kg uien
    2 eetlepels boter
    2 aardappelen, geschild
    1 teentje knoflook (naar keuze), fijngesneden
    6 dl water + 1 bouillontabletje (runder–of groenten)
    50 g geraspte kaas (emmental, gruyere...)

    Snijd de uien in ringen en de aardappelen in schijfjes. Smelt de boter op een matig vuur en stoof de uien (niet bruinbakken) ±10 min met deksel op de kookpot. Roer regelmatig om met spatel, en schraap telkens over de bodem. Schep 2 eetlepels uit de kookpot en zet apart. Aardappelen, look, water en bouillonblokje bijvoegen en aan de kook brengen. Laat 30 min garen op een zacht vuur. Mix de soep en kruid naar smaak met peper en zout. Roer de apart gehouden uien onder de soep. Serveer heet in borden en bestrooi onmiddellijk met de kaas, zodat deze kan smelten.
    Variatie:
    Een beschuit of broodkorstjes in het bord leggen en daarop de hete soep gieten. Dan bestrooien met kaas.
    Knoflookbroodjes kan je kant en klaar in diepvriesafdeling vinden. Of bestrijk stokbrood met knofloof en boter en zet even onder de hete grill.
    Tip:
    Neem ook een kijkje bij de variant: ajuinsoep


    Categorie:Soepen T - Z
    Tags:uien, aardappel, geraspte kaas, knoflookbrood, soep, ajuinsoep, broodkorstjes,
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mayonaise met mixer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lukt altijd en klaar in 1 minuut.
    1 ei (helemaal)
    1 eetl mosterd
    2 eetl azijn of citroensap
    2 eetl water
    ½ liter slaolie (vb zonnebloemolie)
    peper, zout

    Neem een hoge smalle beker ( vb. maatbeker ). Giet hierin ½ l olie. Voeg het ei, mosterd, azijn, water, peper en zout toe. Zet de staafmixer op de bodem van de beker, zonder te roeren. Zet de mixer in werking en wel zo lang totdat u een gladde saus heeft verkregen ( ± een tiental seconden ). Haal de in werking zijnde staafmixer langzaam omhoog, zodat eventueel achtergebleven olie ook goed gemengd wordt. Dek af met plastiekfolie en bewaar in de koelkast.
    Weetje:
    Gebruik een staafmixer met gaatjes op zijkant onderaan.


    Categorie:Eiergerechten
    Tags:mayonaise, mixer, ei, mosterd, azijn, slaolie, zonnebloemolie
    >> Reageer (8)
    16-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ballekes met zachte currysaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    350 g bereid gehakt (naar keuze)
    1 appel, geschild en geraspt
    1 sjalotje, fijngesnipperd
    3 eetl boter
    2 eetl bloem
    2 eetl curry
    5 dl water
    peper, zout
    Rol ballekes van het gehakt. Breng het lichtgezouten water aan de kook tot juist onder het kookpunt. Voeg ballekes toe en laat 8-10 minuten garen. Schep ze uit het kookwater en houd ze afgedekt met bord warm. Stoof de sjalot glazig (niet bruin) in de boter. Roer er de bloem onder. Voeg de appel en curry toe en leng aan met 4 dl van de bouillon (kookwater v/d ballekes). Roer tot je een mooi gebonden saus bekomt. Voeg ballekes toe en laat 10 min zachtjes sudderen. Serveer met gekookte rijst.


    Categorie:Vleesgerechten
    Tags:gehakt, kerrie, curry, appel, saus, rijst, gehaktbal, ballekes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Courgettesoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    2 courgettes
    1 ui, fijngesneden
    2 knoflookteentjes, fijngesnipperd
    2 eetl bakboter of olijfolie
    1 groentebouillonblokje
    1 teelepel gedroogde oregano (naar keuze)
    6 dl water
    50 à 100 g verse roomkaas met kruiden
    tomaat (versiering)

    Verwijder de uiteinden van de courgettes en snijd in stukken. Stoof de ui en knoflook een paar minuten in de boter of olijfolie. Courgettes toevoegen en ± 10 min zachtjes laten stoven. Water, bouillonblokje en organo toevoegen. Aan de kook brengen en ± 15 min zachtjes laten gaarkoken. Mixen, kruiden met peper en zout en roomkaas (naar smaak) toevoegen. Dit gaat makkelijk in een soeplepel met een beetje soep. Soep nog een paar minuten verwarmen, maar niet meer koken. Ontpit de tomaat en snij in fijne reepjes. Versier de soep hiermee.


    Categorie:Soepen A - J
    Tags:courgette, knoflook, ui, olijfolie, groentebouillon, roomkaas, oregano, soep
    >> Reageer (8)
    15-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spek met aardappelblokjes en groenten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Grootmoeders éénpansgerecht
    dikgesneden gezouten spek
    pijpajuintjes, fijngesneden
    aardappelen, geschild, in blokjes
    groenten: vb wortelen of erwten of boontjes
    laurierblad, tijm, peper, muskaatnoot
    water

    Snij het spek in stukjes van ± 3 cm en laat bruinbakken in tefalpan (zonder vetstof). Aardappelblokjes, groenten, pijpajuintjes en kruiden bijvoegen. Roer om. Water toevoegen zodat de groenten half onderstaan. Deksel op de pan en laten garen tot aardappelen en groenten mals zijn ( ± 30 min). De saus eventueel binden met sausbinder.
    Tip
    Neem een gelijke hoeveelheid aan groenten en aardappelen. 


    Categorie:Oma's recepten
    Tags:spek, aardappel, groenten, kruiden, éénpansgerecht
    >> Reageer (1)
    13-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sperziebonensoep met kaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sperziebonen en geraspte kaas vormen een simpele maar heerlijke combinatie. Verrassend lekker.
    Voor 4 personen
    250 g sperziebonen of prinsessenbonen (vers of diepvries)
    1 knoflookteen, fijngesneden
    5 dl water + 1 groentenbouillontabletje
    50 g geraspte kaas (Grana Padano of Parmezan)
    1 koffielepel fijngehakte peterselie
    0,5 dl room
    bakboter

    Smelt de boter op middelmatig vuur en voeg de bonen en knoflook toe. Stoof gedurende ± 5 min. met deksel op de kookpot en roer regelmatig om. Giet het water en het bouillonblokje erbij. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat op zacht vuur 15 – 20 minuten koken tot de bonen zacht zijn. Mix de soep en warm opnieuw op. Voeg de room toe en neem van het vuur. Roer de geraspte kaas onder de soep. Serveer en bestrooi met een weinig peterselie.


    Categorie:Soepen K - S
    Tags:sperziebonen, geraspte kaas, knoflook, prinsessenbonen, soep, grana padano
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tapas van mosselen en serranoham
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    24 rauwe mosselen (groot kaliber)
    serranoham
    knoflook, geperst
    peterselie, fijngeknipt
    zout en peper
    Haal de mosselen uit hun schelp. Bestrooi ze met knoflook, peterselie, zout en peper. Omwikkel ze met een stukje serranoham. Steek ze op houten prikkers. Zet ze ± 1 min op de barbecue of onder de grill.


    Categorie:Hapjes - Tapas
    Tags:mosselen, serranoham, look, peterselie, peper, zout, BBQ, tapas, hapjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bechamel of witte saus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hier twee manieren voor deze saus, voor 2 personen, die je kan opdienen met gekookte groenten zoals bloemkool, broccoli, schorseneren, wittekool, prei, knolselder…Voor 1/4 liter witte saus (voor 2 personen) smelt je 25 g boter en voegt er 25 g gewone huishoudbloem bij. Goed omroeren met klopper en je bekomt een papje. Even laten inbakken en er 1/4 liter melk (volle of halfvolle) bijvoegen. Goed omroeren met klopper. De saus zal nu dikker worden. Even kruiden met peper, zout en eventueel nootmuskaat.

    Of

    Je neemt van 1/4 liter melk een weinig melk in een tas en mengt met 1 volle eetlepel maïszetmeel (Maïzena). Breng de rest van de melk aan de kook en meng van het vuur het papje hieronder. Met klopper goed omroeren en opnieuw op het vuur zal de saus dikker worden. Nu kies je zelf hoe dik die wordt, maar een papperige saus is niet ideaal. Dus als je roert en ziet kringetjes in de saus is ze ideaal. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat. Een paar druppels citroensap geven een frisse toets.


    Categorie:Sauzen
    Tags:witte saus voor groenten, melk, roux, bloem, saus voor lasagne, kaassaus
    >> Reageer (1)
    12-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erwtjes met appel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Voor 2 personen
    400 g erwtjes (diepvries)
    1 sjalot
    1 rode appel
    2 dl appelsap
    peper, zout
    bakboter
    sausbinder

    Op middelmatig vuur een klontje bakboter smelten en de fijngesnipperde sjalot toevoegen. Roer even om en voeg de diepvrieserwten toe. Na een paar minuten omroeren, kruiden met peper en zout. Zet het vuur even hoger en blus met het appelsap. Snijd de appel in stukken, verwijder het klokhuis en leg bovenop de erwten. Zet het vuur lager en laat 15 minuten gaarstoven. Naar keuze een lepeltje sausbinder toevoegen  langs de zijkant van de kookpot en voorzichtig omroeren.


    Categorie:Groenten
    Tags:erwten, appel, appelsap, kindergerecht, groenten
    >> Reageer (0)
    11-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta met spekblokjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Voor 2 personen
    300 g gezouten spekblokjes
    3 sjalotten, fijngesnipperd
    1 dl water
    2 eetl citroensap
    2 eieren, losgeklopt
    250 g pasta ( tagliatelli, spagetti...)
    Grana Padano of Parmesankaas
    Rucola

    Op een hoog vuur de spekblokjes knapperig bakken in een tefalpan, zonder vetstof. Haal uit de pan en laat de sjalotten glazig stoven in het spekvet (niet bruinbakken). Overgiet met het water en citroensap. Laat inkoken tot de helft en zet het vuur uit. Voeg de spekblokjes opnieuw toe en laat afgedekt staan. Kook ondertussen de pasta. Giet af en doe onmiddellijk terug in de kookpot. De losgeklopte eieren onder de pasta roeren (door de warmte van de pasta zullen deze stollen). De speksaus eveneens onder de pasta mengen. Schik onmiddellijk op een bord en bestrooi met de geraspte kaas. Serveer hierbij eventueel een fris rucolaslaatje.

    Categorie:Pasta's
    Tags:rucola, spek, sjalot, pasta, lintpasta, gemalen kaas
    >> Reageer (0)
    10-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Courgettes gestoofd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 à 3 personen
    2 courgettes
    3 sjalotten of 1 ui, fijngesneden
    2 knoflookteentjes, fijngesneden
    3 eetlepels olijfolie
    1 takje tijm
    1 takje rozemarijn
    ½ groentebouillonblokje
    2 dl water
    peper, zout

    De courgettes afspoelen onder de kraan en in dikke schijfjes van ± 1 cm snijden. Warm het water met het groentebouillontabletje op in microgolf (± 1 min 30). Olijfolie opwarmen in kookpan, sjalotten en look toevoegen en enkele minuten glazig stoven (niet bruinbakken) op middelmatig vuur. Regelmatig omroeren. De courgettes toevoegen. Rozemarijnblaadjes fijnknippen boven de kookpot en ook tijmtakje en bouillon toevoegen. Kruiden met peper en zout naar smaak. Met deksel op de kookpan 15 tot 20 minuten zachtjes laten garen tot de courgettes beetgaar zijn. Roer tussendoor even om. Naar keuze kan de saus gebonden worden met sausbinder.


    Categorie:Groenten
    Tags:courgette, rozemarijn, sjalot, ui, knoflook, tijm, olijfolie, groente
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tortilla
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze aardappeltortilla komt uit de Spaanse keuken en is eigenlijk een dikke omelet met als basis eieren, aardappelen en olijfolie. Meestal ook ui, knoflook en chorizoworst. Allerlei keukenrestjes en groenten kan je hieraan toevoegen zoals fijngesneden witloof, champignon, paprika, tomatenblokjes, kip, spekjes en ham. Tortilla kan je warm of koud eten. In blokjes als tapa. 
    4 grote aardappelen

    12 eieren

    1 ui, gepeld

    olijfolie (of bakboter)

    zout en peper

    anti-kleefpan (tefal) doorsnee 20 à 24 cm
    Schil de aardappelen en snijd in dunne schijfjes, niet spoelen. Snijd de ui in dunne ringen. Verwarm 1 dl olijfolie en bak de aardappelschijfjes zacht en lichtbruin onder regelmatig scheppen. Voeg de uiringen en eventueel andere groenten of vleesrestjes toe. Laat alles een kwartiertje bakken op zacht vuur. Klop de eieren zeer luchtig en kruid met wat zout en peper. Voeg het aardappelmengsel bij de opgeklopte eieren en meng goed. Giet nog 2 eetlepels olijfolie in de pan en giet alles in de pan.  Nu niet meer roeren. Even met de pan schudden en 10 minuten op zeer zacht vuur verder bakken tot het ei gestold is. Schuif de tortilla op een bord of plat deksel, keer om en laat opnieuw in de pan glijden. Zet het deksel op de pan en laat nog een paar minuten verder bakken. Snijd in stukken en dien onmiddellijk op. Serveer naar keuze met enkele olijven, fijngeknipte bieslook of frisse sla.  


    Categorie:Eiergerechten
    Tags:eieren, aardappel, ui, olijfolie, tortilla, tapas
    >> Reageer (0)
    06-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slasoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    1 sla (kropsla)
    1 klontje boter
    4 pijpajuintjes, fijngesneden
    6 dl water
    1 groentenbouillonblokje
    peper, zout
    verse kaas met kruiden (vb philadelphia, boursin....)

    Snijd de pijpajuintjes fijn en hou twee eetlepels opzij voor de afwerking. Snijd een stukje van de verkleurde slastronk en was de sla in ruim water. Smelt de boter en voeg pijpajuintjes en slablaren toe. Deksel op de kookpot en ± 1 min. stoven zodat de sla kan slinken. Roer even om. Voeg water, bouillonblokje, peper en zout toe. Zachtjes 20 à 30 minuten verder garen. Fijnmixen. Voeg 2 à 3 eetlepels verse kaas toe en mix nog even om alles egaal te mengen. Nog even opwarmen (niet koken) en opdienen. Werk af met wat fijngesneden pijpajuintjes.
    Variatie
    Een teentje knoflook toevoegen aan de soep.
    Broodkorstjes in boter gebakken als afwerking.


    Categorie:Soepen K - S
    Tags:kropsla, sla, kaas, lenteuitjes, soep
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cake met appelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eenvoudige cake met appeltjes en zo klaar !!
    4 eieren
    250 g suiker
    160 g echte boter
    250 g zelfrijzende bloem
    2 pakjes vanillesuiker
    2 appelen (golden), middelgroot

    Oven voorverwarmen 165°C. Doe in een grote ronde kom eerst de eieren ( helemaal) + de suiker + vanillesuiker. Mix even tot schuimig en luchtig. Doe er dan de gesmolten boter bij. Opnieuw even mixen. Dan beetje bij beetje de bloem bijvoegen. Schil de appelen en snijd ze in schijfjes. Beboter een cakevorm en giet een laagje deeg, daarna een laag met alle appelen. Opnieuw de rest van de deeg zodat alle appeltjes bedekt zijn. Bak in een voorverwarmde oven gedurende 1 uur op 165°C of 4-5. Gegarandeerd succes. De appelen kunnen vervangen worden door schijfjes van banaan of peren of ananasstukjes.


    Categorie:Dessert - Cake
    Tags:bloem, suiker, eieren, boter, vanillesuiker, appelen, dessert, gebak
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamskotelet met ananas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Verse basilicumblaadjes geven een frisse en heerlijke smaak aan de ananas.
    Voor 2 personen.
    6 lamskoteletjes
    2 eetl olijfolie of bakboter
    tabasco of peper en zout
    1 blik ananas
    20 g boter
    3 eetl sherry
    verse basilicumblaadjes
    Ieder koteletje insmeren met een druppel tabasco of kruiden met peper en zout. De olijfolie of boter verhitten en op hoog vuur het vlees 3 min. aan één zijde bakken. Omdraaien en met deksel op de pan nog 3 min aan andere kant bakken. Ondertussen de ananas laten uitlekken en het vocht opvangen. De ananasschijven halveren. Op middelmatig vuur 20 g boter smelten. De ananasschijfjes even bakken in de boter. De sherry en het ananassap toevoegen en even laten inkoken. Schik op ieder bord 3 lamskoteletten en enkele ananasschijfjes met saus. Werk af met enkele verse basilicumblaadjes. Geef hierbij aardappelkroketten naar keuze.


    Categorie:Vleesgerechten-Lam
    Tags:lamskotelet, ananas, basilicum, sherry, pasen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatensoep met gehaktballetjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    500 g soepgroenten ( prei, wortel, selder), fijngesneden
    1 ui, stukgesneden
    3 aardappelen ( middelgrote), stukgesneden
    2 blikken gepelde tomaten ( ± 800 g )
    klontje boter
    3 tabletjes bouillon ( naar keuze)
    1,5 l water
    peper, zout, ½ koffielepel tijm ( facultatief)
    400 g gehakt (naar keuze)

    Stoof de ui even in de boter. Voeg de soepgroenten en aardappelen toe en laat nog even verder stoven. Doe de gepelde tomaten, water en bouillontabletjes erbij. Kruid met peper, zout en tijm. Breng aan de kook en laat ongeveer 30 min op een zacht vuur verder koken. Mix de soep fijn en breng opnieuw tot kookpunt. Rol kleine ballekes van het gehakt. Voeg ze bij de soep en laat nog 5 min koken tot de ballekes boven drijven.
    Tip:
    In de zomer met zongerijpte tomaten in plaats van blik. Je kan de tomaten geheel toevoegen en dan de passe-vite gebruiken om pellen en zaadjes te verwijderen. Roma- of pruimtomaten zijn zeer geschikt voor soep. Ze zijn vleziger en bevatten minder zaadjes. Het gehakt wordt meestal reeds gekruid verkocht. Je kan er indien gewenst nog 2 eieren, 2 eetl paneermeel, peper, zout en nootmuskaat aan toevoegen.


    Categorie:Soepen T - Z
    Tags:tomaten, soepballetjes, ui, aardappel, bouillon, tijm, gehakt, soepgroenten, prei, wortel, selder
    >> Reageer (0)


    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Categorieën
  • Barbecue (6)
  • Confituren (2)
  • Dessert - Aardbei (3)
  • Dessert - Cake (3)
  • Desserten (15)
  • Dranken (2)
  • Eiergerechten (13)
  • éénpansgerechten (6)
  • Gevogelte en wild (13)
  • Groenten (29)
  • Groenten-Aardappelen (4)
  • Groenten-Asperges (12)
  • Groenten-Kool (4)
  • Groenten-Witloof (6)
  • Groentetaarten (7)
  • Hapjes - Tapas (25)
  • Microgolfgerechten (12)
  • Oma's recepten (35)
  • Oma's Stoemp-Puree (8)
  • Opleggen en inmaken (1)
  • Pasta's (22)
  • Rijst (1)
  • Salades (16)
  • Sauzen (13)
  • Snacks - Brood (4)
  • Soepen A - J (16)
  • Soepen K - S (23)
  • Soepen T - Z (12)
  • Steengrill - Gourmet - Fondue (2)
  • Vis - Schaaldieren (9)
  • Visgerechten (22)
  • Vleesgerechten (13)
  • Vleesgerechten-Lam (3)
  • Vleesgerechten-Rund (5)
  • Vleesgerechten-Varken (13)
  • Voorgerechten (14)

  • Inhoud blog
  • Meloen met Gandaham
  • Gehaktballekes in tomatensaus
  • Oma's stoofkarbonaden
  • Looksoep met venusschelpen en ham
  • Paella
  • Gazpacho
  • Melbatoast met verse kaas en radijs
  • Meloen met ham
  • Gedroogde ham met knolselder
  • Tomaat - Basilicumtaart
  • Garnalentoren
  • BBQ: Scampi op de barbecue
  • Tonijn met kruidenboter
  • Meloen met gerookte zalm
  • Lunch: Salade Niçoise
  • Wachthapje: Komkommersoepje koud
  • Avocado met krab
  • Vruchtenstokje met kaasdip
  • Doperwten
  • Mosselen natuur
  • Aardbeien met roomijs
  • BBQ: Gegrilde sardines
  • Spagetti Bolognese
  • Bloemkoolsalade
  • Blinde vinken met worteltjes
  • Tomaat Garnaal
  • Paprikasoep
  • Wortelstoemp
  • Varkenskotelet met picklessaus
  • Spinazie
  • Verse tomatensoep
  • Tortilla met courgette
  • Zalm met prei
  • Tomatensoep met verse basilicum
  • Wortelen
  • Venkel en tomatengratin
  • Pensen met appeltjes
  • Ratatouille
  • Aspergerolletje
  • Komkommersoep
  • Appeltaart
  • Kippenbouillon met asperges
  • Wortelsoep
  • Varkensvlees met mosterdsaus
  • BBQ: Ribstuk - Cote a l'os
  • BBQ: Kalfsbrochet met kerstomaat
  • Gehaktballen met krieken
  • BBQ: Aardappelspies
  • BBQ: Gemarineerde visbrochet
  • Rosbief met groentenkrans
  • Pasta met scampi, courgette en tomaatjes
  • Tomatensla
  • Citroendrankje
  • Trostomaatjes gegrild
  • Asperges op vlaamse wijze - a la flamande
  • Boterham met platte kaas en radijzen
  • Asperges met garnalen
  • Aardbeibloesem
  • Nieuwe aardappelen
  • Chipolata met zongedroogde tomaten
  • Ijsbergsla met fruit
  • Asperges met gerookte zalm
  • Witte of rode koolsalade
  • Witloof - appelsalade
  • Aspergesoep
  • Bolognesesaus
  • Witloofroomsaus
  • Gerookte zalm met toast
  • Veldsla met ei en bieslook
  • Visfilets met asperges en garnalen
  • Aardbeien met sabayon
  • Groene aspergesoep
  • Witloof met veldsla
  • Verrukkelijk spekslaatje
  • Asperges met garnalensaus
  • Bloemkool
  • Varkenskotelet met zachte currysaus
  • Aspergetaart met ham en broccoli
  • Asperges met beenham
  • Selder in tomatensaus met balletjes
  • Venkelsoep
  • Asperges met een korstje
  • Spagetti met scampi en garnalen
  • Tomaat met vinaigrette
  • Boterham met aardbeien
  • Knolseldersalade
  • Croque-Monsieur
  • Aspergesalade met aardbeien
  • Veldsla met tomaten, champignon en avocado
  • Bloemkoolsoep
  • Spaanse gamba's met knoflook en ui
  • Asperges met ham en kaassaus
  • Salade Niçoise
  • Kabeljauwfilets in de oven
  • Fusilli met gegrilde zalm
  • Vanillepudding met aardbeien
  • Appelsoep
  • Gele-Paprikasoep
  • Asperges gestoofd
  • Asperges en Serranoham
  • Asperges: Basisrecept
  • Appelcake
  • Toast Champignon
  • Pudding met frambozen
  • Seldersoep
  • Tomatensoep met venkel en garnalen
  • Boterboontjes
  • Ijsbergsla met paprika en komkommer
  • Aardappelen op z'n italiaans
  • Aspergeslaatje
  • Witloof met ham en kaassaus
  • Kip en paddestoelensalade
  • Veldsla met uien en spek
  • Rijstpap
  • Vleessaus
  • Steak met champignonsaus
  • Preirolletjes met ham
  • Zalmfilet met bearnaisesaus en garnalen
  • Preisoep met aardappelen
  • Rijst met tonijn
  • Prei - witloofsoep
  • Stoofvlees met bruine Leffe
  • Chipolata met champignons en kerstomaat
  • Peren in koffie
  • Tagliatelle met kalfsragout
  • Andijviestoemp met spekjes
  • Witloof met champignonsaus
  • Courgette in tomatensaus
  • Venkel met tomaten - hamsaus
  • Koolrabi
  • Avocadosalade met grijze garnalen
  • Erwten en wortelen
  • Provencaalse groentesoep
  • Visballetjes in tomatensaus
  • Tagliatelli met tuinkruiden en zalmfilets
  • Aardappelkroketten
  • Witloof gestoofd
  • Mosterdsaus
  • Appelen gevuld met prei
  • Kip met preiroomsaus
  • Vijgenconfituur
  • Lintpasta met spinazie en kip
  • Appeltjes in de oven
  • Lamskoteletjes met witloof
  • Bij een lekker ontbijt of gezellig vieruurtje: wentelteefjes
  • Gehaktbrood met spekjasje
  • Zalmrolletje
  • Kalfsfricassee
  • Soepvleesfricassee
  • Gemarineerde zalmfilet met kruiden
  • Visfilets met romige tomatensaus
  • Met Pasen zie je eieren in alle kleuren en smaken
  • Spaanse omelet
  • Omelet met champignons en kaas
  • Tomaten met eieren
  • Uitsmijter
  • Gevulde eieren
  • Gehakt in witloofjasje
  • Gevulde eitjes
  • Fijne kippesoep
  • Andijvie, gestoofd
  • Vispotje met lengfilet
  • Kaassaus
  • Visgratin met spinazie
  • Capellini carbonara
  • Blinde vinken met jagersaus
  • Knolselderstoemp
  • Komkommer Polonaise
  • Champignonsaus
  • Juliennesoep
  • Vol-au-vent of koninginnehapje
  • Kabeljauw met provencaalse saus
  • Goelash
  • Hutsepot
  • Ovenschotel met gehakt en groenten
  • Schorseneren
  • Tagliatelli Carbonara met gerookte zalm
  • Knolselder met witte saus
  • Archiducsaus
  • Rode bietensoep
  • Wafels
  • Doperwtensoep
  • Witloof met gehakt en spekjasje
  • Lasagne
  • Venkel gegratineerd
  • Stoofvleespotje met appel
  • Appel met ijs en peperkoek
  • Bleekselder of witte selder
  • Venkelvelouté met scampi
  • Vispannetje
  • Gehaktbrood
  • Havermoutpap en koekjes
  • Groene-peperroomsaus
  • Pompoen-ovenschotel
  • Chocomousse met bier
  • Spek met eieren in microgolf
  • Tarte Tatin met groenten
  • 2 februari - Maria-Lichtmis- dan eten we Pannenkoeken
  • Appelen met kaneel
  • Osso Bucco met pasta

    Foto

    E-MAIL


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    tim
    blog.seniorennet.be/tim
    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!