NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Ik ben Jenthe, in 1953 geboren en getogen in Leuven (Vlaams-Brabant). In 2000 aangespoeld in Oostende. Na bijna 15 jaar terug naar Vlaams Brabant. Een wandeling en een lekker streekbiertje op een zonnig terrasje, heerlijk. Lekkere eenvoudige gerechten klaarmaken is mijn hobby. Ik zet dan de recepten op papier, neem een foto en laat jullie meegenieten. Neem ook eens een kijkje op mijn receptensite door op de foto hierboven te klikken. Smakelijk!

Nu ook op Facebook: Jenthes keuken 

Foto
Willekeurig SeniorenNet Blogs
rs
blog.seniorennet.be/rs
Foto
Foto
Links
  • Powerpoint Moni
  • De wandelaar
  • Taal van het hart
  • Zucchini's recepten
  • Funny website
  • Tuin den Horst
    SeaBreeze jenthes_keuken
    SeaBreeze
    bluebird jenthes_keuken
    bluebird
    Links
  • André 2 Linkoverzicht
  • Kantklossen
  • Betoverend veelzijdig startpagina
  • Koivis
  • Bloggers in de kijker
  • Denbosrand
  • Hobbycreatief
    FUNSITE!TIZIANA jenthes_keuken
    FUNSITE!TIZIANA
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    wizard2
    blog.seniorennet.be/wizard2
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    britt
    blog.seniorennet.be/britt
    Foto
    Jenthe's keuken
    Lekkere gerechten, eenvoudig uitgelegd, voor uw dagelijkse keuken of een feestelijk ideetje om je tafelgenoten te verrassen van vingerhapje tot dessert.
    20-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tagliatelli met tonijn en courgettesaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    2 tonijnsteaks van ± 125 g (ontdooid)
    250 g groene tagliatelli
    2 courgettes
    2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
    5 eetl olijfolie
    1,5 dl room
    geraspte kaas Grana Padano of Parmesan )

    Uiteinden van de courgettes afsnijden en fijnraspen. 3 eetl olie verhitten en courgette en knoflook ± 5 min stoven. Room toevoegen en aan de kook brengen. Laat even inkoken. Op smaak brengen met peper en zout. Tagliatelli koken. Tonijnsteaks droogdeppen met keukenpapier en in 2 eetl hete olie ± 4 min bakken op middelmatig vuur. Draai regelmatig om. Serveer met de tagliatelli en saus. Bestrooi naar smaak met de geraspte kaas. 


    Categorie:Pasta's
    Tags:tagliatelli, tonijn, courgette, look, room, parmesan, Grana Padano
    >> Reageer (0)
    18-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broccolispagetti met mignonette
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    250 g spagetti (of pasta naar keuze)
    1 broccoli
    200 g verse roomkaas of philadelphia
    2 à 3 eetl kookvocht
    2 mignonette of kalfsneetjes
    bakboter
    peper, zout
    De stam van de broccoli verwijderen en roosjes afsnijden. In een ruime kookpot water aan kookpunt brengen. Voeg zout en een scheutje olijfolie toe en broccoliroosjes. Na 2 min. de spagetti toevoegen en regelmatig omroeren. Ondertussen het vlees bakken in boter. Na 8 min spagetti en broccoli afgieten en een paar eetlepels kookvocht opvangen. Opnieuw in kookpot brengen en de roomkaas en kookvocht toevoegen. Goed omroeren op laag vuur (resterende warmte kookplaat) tot de kaas volledig gesmolten is en kruiden met peper en zout. Serveer met het vlees.
    Tip:
    De broccoli heeft 10 min kooktijd nodig. De kooktijd van de spagetti kan varieren en daarom de pasta toevoegen naargelang kooktijd.


    Categorie:Pasta's
    Tags:broccoli, kaas, mignonette, kalfsvlees, spagetti,
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tagliatelli met blinde vinken en tomatensaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    2 blinde vinken ( vogels zonder kop)
    2 uien, fijngesneden
    2 wortelen, stukgesneden
    200 g gepelde tomaten
    1 knoflookteentje, fijngesneden
    2 eetlepels olijfolie of bakboter
    ½ koffielepel cayennepeper
    ½ kollielepel suiker
    250 g tagliatelli, linguine of andere lintpasta
    Olijfolie opwarmen en uien, wortelen en look gedurende een paar minuten glazig (niet bruin) stoven op middelmatig vuur. Blus met 1 dl water en laat even verdampen. Voeg de in stukken gesneden tomaten en suiker toe. Laat ½ uur sudderen op laag vuur en mix fijn. Warm 1 eetlepel olijfolie of bakboter en bak de blinde vinken rondom mooi bruin. Blus met 2 eetlepels water en laat 25 min. zachtjes braden met deksel op de pot. Draai regelmatig om en prik in het vlees zodat de sappen vrijkomen. Kook de pasta gaar. Haal het vlees uit de pan, snijd in dikke sneden en schik op een bord. Meng ondertussen het braadvocht bij de tomatensaus. Lepel wat saus over het vlees. De uitgelekte pasta mengen met wat olijfolie of boterklontje en op het bord schikken. Serveer de resterende saus in een sauskom. Ieder neemt wat saus op de pasta en bestrooid naar keuze met gemalen kaas.


    Categorie:Pasta's
    Tags:tomaten, blinde vinken, slavinken, wortelen, look, cayennepeper, tagliatelle, linguine, lintpasta
    >> Reageer (0)
    11-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta met spekblokjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Voor 2 personen
    300 g gezouten spekblokjes
    3 sjalotten, fijngesnipperd
    1 dl water
    2 eetl citroensap
    2 eieren, losgeklopt
    250 g pasta ( tagliatelli, spagetti...)
    Grana Padano of Parmesankaas
    Rucola

    Op een hoog vuur de spekblokjes knapperig bakken in een tefalpan, zonder vetstof. Haal uit de pan en laat de sjalotten glazig stoven in het spekvet (niet bruinbakken). Overgiet met het water en citroensap. Laat inkoken tot de helft en zet het vuur uit. Voeg de spekblokjes opnieuw toe en laat afgedekt staan. Kook ondertussen de pasta. Giet af en doe onmiddellijk terug in de kookpot. De losgeklopte eieren onder de pasta roeren (door de warmte van de pasta zullen deze stollen). De speksaus eveneens onder de pasta mengen. Schik onmiddellijk op een bord en bestrooi met de geraspte kaas. Serveer hierbij eventueel een fris rucolaslaatje.

    Categorie:Pasta's
    Tags:rucola, spek, sjalot, pasta, lintpasta, gemalen kaas
    >> Reageer (0)
    04-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tagliatelle met boschampignons en witloofslierten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekker vegetarisch of met stukjes vlees.

    Voor 2 personen
    200 g tagliatelle

    250 g boschampignons

    2 stronkjes witloof

    peper, zout

    2 dl room, soyaroom

    bakboter

    Breng in een kookpot water aan de kook voor het koken van de pasta. Snijd de boschampignons in schijfjes en het witloof in lange dunne reepjes. Smelt een klontje boter in een anti-kleefpan (tefal) en voeg de schijfjes boschampignons toe. Op hoog vuur enkele minuten bakken (piepend geluid). Roer regelmatig om. Schep ze op een bord en hou apart. Een klont bakboter opnieuw in de pan en voeg er het witloof toe. Op middelmatig vuur 5 à 10 minuten laten stoven met een lepel water. Voeg de boschampignons toe en kruid met weinig zout en meer peper. De room in de pan gieten en op middelmatig vuur de saus laten indikken (dit gaat wel snel, ± 5 min.). Regelmatig roeren. Kook de pasta (volgens kooktijd op de verpakking) in gezouten kokend water met een scheutje olijfolie. Giet af en schep de tagliatelle in de borden met daarop de saus. Naar keuze kan je wat kaas (Grana Padano, parmesan..) hierover strooien. Voor de liefhebbers kan hierbij een fijn sneetje gebakken kalfs- of varkensvlees.


    Categorie:Pasta's
    Tags:tagliatelle, boschampignon, witloof, room, soyaroom, varkensvlees, vegetarisch
    >> Reageer (0)
    01-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spagetti Bolognese
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    ± 300 gr gehakt
    2 eetl olijfolie
    1 knoflookteentje, fijngesnipperd
    1 ui, fijngesnipperd
    1 dl water of rode wijn
    2 à 3 koffielepels Italiaanse kruiden
    1 blik gepelde tomaten of tomatenstukjes ( 400 ml)
    1 blikje tomatenpuree (70 g)
    gemalen kaas (parmesan, grana padano, gruyere)
    250 g spagetti
    Warm olijfolie op middelmatig vuur en laat ui even glazig bakken (niet bruin). Voeg knoflook toe en het gehakt met kleine hoeveelheden. Plet het met een vork of pureestamper en bak het tot het kruimelig en grijs van kleur is. Snijd de gepelde tomaten in kleinere stukjes en voeg toe, samen met water of wijn, tomatenpuree en Italiaanse kruiden. Laat minstens  ½ u zachtjes stoven. Kook de spagetti (kooktijd op verpakking) in gezouten kokend water met een scheutje olijfolie. Giet af en serveer in bord met de saus. Serveer met gemalen kaas. Voor de liefhebbers een paar druppels tabasco.


    Categorie:Pasta's
    Tags:pasta, rundsgehakt, americain nature, tomaten, bolognaise, bolognese, spagetti
    >> Reageer (1)
    19-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Macaronischotel met tonijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een lekkere ovenschotel met prei, tonijn en kaassaus
    Voor 4 personen
    300 g preiwit, fijngesneden
    2 eetl olijfolie
    300 g macaroni
    2 blikjes tonijn (185g), eigen nat, uitgelekt
    zout, peper, nootmuskaat
    1 eetlepel citroensap
    kaassaus
    Verwarm de olijfolie en voeg het preiwit toe. Kruid met een weinig zout en peper. Op middelmatig vuur, met deksel op de pot, ongeveer 15 min laten verder garen. Roer tussenin even om. Maak ondertussen een kaassaus.
    Kaassaus:
    50 g boter
    50 g bloem
    1/2 liter koude melk
    150 g gemalen kaas (emmenthal of andere)
    peper en zout
    Maak een roux: smelt de boter op middelmatig vuur en voeg de bloem er ineens aan toe. Roer om en laat even bakken. Voeg de koude melk er bij en laat onder voortdurend roeren indikken. Neem van het vuur en kruid met zout, peper en nootmuskaat. Voeg ook 1eetlepel citroensap bij en roer er dan ¾ van de gemalen kaas onder.

    Kook de macaroni in kokend, gezouten water 8 min of volgens verpakking. Meng dan de uitgelekte tonijn, gestoofde prei en gekookte macaroni samen met de kaassaus en roer goed om. Je kan het gerecht zo serveren of alles in een ovenschaal gieten en bestrooien met de rest van de kaas. In een voorverwarmde oven 180°C laten gratineren 10 à 15 minuten tot een goudbruin korstje gevormd is ( let op dat het korstje niet zwart kleurt).Maak je de schotel vooraf klaar verwarm dan eerst 35 min. in de voorverwarmde oven vooraleer je deze laat gratineren.


    Categorie:Pasta's
    Tags:macaroni, tonijn, kaas, preiwit, kaassaus, ovenschotel, gratineren
    >> Reageer (0)
    10-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tagliatelli met tuinkruiden en zalmfilets
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    2 zalmfilets (diepvries)
    250 g tagliatelli
    2 doosjes tuinkers
    2 eetl water
    2 dl room
    peper, zout
    Water aan de kook brengen met een beetje olijfolie en zout. De diepgevroren zalmfilets in een microgolfschaal leggen. Afgedekt 6 à 8 min (naargelang grootte) in microgolf 800 Watt. Laat afgedekt nagaren. Tuinkers afknippen juist boven de bodem. Afgedekt in microgolfpotje, met water, 30 sec op 800 Watt. In mixerkom room en tuinkers een paar seconden mixen. Kruiden met peper en zout en opwarmen. Kook de tagliatelli en giet af. Schik de zalm op een bord met de pasta en overgiet met de saus.
    Tip:
    Naar keuze kan je nog andere kruiden toevoegen aan de room zoals peterselie, kervel, waterkers en spinazie.


    Categorie:Pasta's
    Tags:tagliatelli, zalmfilet, tuinkers, pasta
    >> Reageer (0)
    09-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spagetti met scampi en garnalen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    24 scampi, gepeld
    2 eetl olijfolie, œ tabletje visbouillon
    2 teentjes knoflook en 1 sjalotje, fijngesneden
    2 eetl fijngesneden peterselie
    1 blik gepelde tomaten (± 400 g)
    ½ koffiel pili-pili, peper, zout
    2 dl room
    100 g grijze garnalen
    250 g fijne spagetti
    Grana Padano of Parmesankaas
    sausbinder (± 1 eetl)

    Fruit de sjalot en scampi in de verwarmde olijfolie op middelmatig vuur. Wanneer de scampi verstijfd zijn de pili-pili en knoflook toevoegen. Nog 1 min stoven. Het blik tomaten, visbouillontabletje, peper, zout en room toevoegen en alles goed omroeren. Breng even aan de kook en laat op zacht vuur nog 10 min pruttelen. Af en toe omroeren. Kook ondertussen de pasta. Sausbinder toevoegen zodat je een mooie gebonden saus bekomt. Peterselie en garnalen onder de saus roeren en nog 1 min laten opwarmen (niet langer anders worden de garnalen taai).Verdeel de pasta over de borden en giet er de saus over. Onmiddellijk opdienen. Bestrooi met de kaas.
    Tip:
    Met verse gepelde tomaten i.p.v. blik, 5 eetl water toevoegen.
    Leg de diepgevroren scampi een paar minuten in warm water zo kan je ze makkelijk pellen.


    Categorie:Pasta's
    Tags:scampi, grijze garnalen, pasta, pili-pili, spagetti, tomaten
    >> Reageer (0)
    03-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tagliatelle met kalfsragout
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Verrassend lekker en feestelijk gerecht met groene pasta.
    Voor 4 personen
    ± 600 g kalfsblanket (fricassee)
    1 eetlepel bloem
    ± 6 dl heet water
    blikje champignons (± 280 g)
    takje tijm, 1 laurierblad
    1 ui, fijngesneden
    tagliatelle verdi (groen)
    sausbinder
    1 dl room (naar keuze)
    Geraspte kaas (Parmesan, Grana Padano...)

    Snijd het vlees in kleine blokjes. Boter smelten en het vlees met kleine hoeveelheden in de pan rondom dichtschroeien. Bestrooi het vlees met de bloem en roer om. Overgiet met het hete water zodat het vlees juist bedekt is. Laurier, tijm, ui, peper en zout toevoegen. Deksel op de pan en 1u 15 min op zacht vuur garen. Voeg champignons toe en nog 15 min. laten verder pruttelen. Voeg sausbinder toe zodat de saus mooi gebonden is. Eventueel room toevoegen, maar dan niet meer koken. Kook de pasta (volgens verpakking) in gezouten kokend water met een beetje olijfolie. Roer regelmatig om. Afgieten en onmiddellijk op bord schikken. De kalfsragout in het midden op de pasta schikken. Bestrooi de pasta met een weinig geraspte kaas en serveer in een schaaltje op tafel.


    Categorie:Pasta's
    Tags:fricassee, kalfsblanquette, champignon, tagliatelle verdi, geraspte kaas
    >> Reageer (0)
    01-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tagliatelle met kastanjechampignon en kalfslapje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Heerlijke herfstsmaken op je bord.
    Voor 2 personen
    250 g kastanjechampignons
    250 g tagliatelle of linguine
    25 g bakboter
    2 dunne kalfslapjes
    2 dl room of soyaroom
    olijfolie
    peper, zout
    takje verse tijm en peterselie (optioneel)
    Snijd de champignons in schijfjes. Breng het water voor de pasta aan de kook met wat zout en olijfolie. Verhit de boter in een tefalpan en bak het vlees langs beiden kanten ± 1 à 2 minuten. Haal uit de pan en hou warm onder alufolie. Blus de pan met een eetlepel water, zodat de aanbaksels loskomen. Voeg de champignons toe en bak ± 5 minuten op hoog vuur. Roer regelmatig om. Kruid naar smaak met peper, zout en de verse tijmblaadjes. Voeg de room toe en roer goed om. Even laten inkoken. Kook ondertussen de tagliatelle (volgens gebruiksaanwijzing) en giet af. Meng met de champignonsaus en serveer met het kalfslapje. Bestrooi eventueel met fijngeknipte peterselie. In de herfst maak je dit ter afwisseling met boschampignons, cantherellen of eekhoorntjesbrood. Gedroogd eekhoorntjesbrood ± 2 uur in lauw water laten weken, spoelen onder de kraan en uitknijpen.


    Categorie:Pasta's
    Tags:tagliatelli, kastanjechampignon, boschampignon, cantherellen, eekhoorntjesbrood, tijm, lintpasta, tagliatelle, kalfslapje, linguine, soyaroom, pasta
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fusilli met gegrilde zalm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    250 g fusilli (of andere korte pasta)
    olijfolie
    1 knoflookteentje, fijngesnipperd
    1 kleine ui, fijngesneden
    4 gepelde tomaten, in stukjes
    10 basilicumblaadjes, fijngeknipt
    2 eetl peterselie fijngeknipt
    2 dl room
    1 groentebouillonblokje
    2 zalmfilets, elk 125 g (diepvries)

    Verhit 2 eetl olijfolie en bak knoflook en ui, op middelmatig vuur, tot die glazig is. Tomaten toevoegen (met sap) en het bouillonblokje. Breng aan de kook en laat zachtjes 20 min pruttelen met deksel op de kookpot. Roer af en toe. In gezouten kokend water, met een scheutje olijfolie, de fusilli koken (14 min) volgens verpakking. Zalm in vuurvaste ovenschaal schikken, kruiden met peper en instrijken met olijfolie. Onder de ovengrill zetten gedurende 10-15 min. Room onder saus mengen en laten indikken op hoger vuur. Basilicum en peterselie toevoegen. Omroeren en vuur uitzetten. Pasta afgieten. Zalm op bord schikken met pasta en saus. Versieren met basilicumblaadjes en peterselie.


    Categorie:Pasta's
    Tags:fusilli, zalm, basilicum, peterselie
    >> Reageer (0)
    30-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lintpasta met spinazie en kip
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    200 g tagliatelli of pappardelle
    2 kippefilet
    4 eetlepels olijfolie of bakboter
    300 g verse spinazie + 1 dl room
    of
    spinazie met room (diepvries ± 400 g)
    Geraspte kaas (Grana Padano of Parmesan)

    Kruid de kippefilets met zout en peper. Warm 2 eetlepels olijfolie op in een tefalpan. Bak de kippefilets op middelmatig vuur rondom bruin en zet het deksel op de pan. Laat 10 – 15 minuten verder garen. Draai regelmatig om. Warm de diepvriesspinazie op in microgolf of pannetje. Verse spinazie stoven in 2 eetlepels opgewarmde olijfolie. Omscheppen zodat alle blaadjes mals worden. Room toevoegen en een paar minuten laten inkoken. Kruid naar smaak met peper en zout. Ondertussen in gezouten kokend water met wat olijfolie, de pasta koken volgens de aangegeven kooktijd. Regelmatig omroeren. Bij het afgieten van de pasta een weinig kookwater in de kookpot behouden. Spinazie toevoegen en omscheppen. Deksel op de pot en even laten rusten op het gedoofde vuur zodat de smaken kunnen mengen. Schep de pasta op een bord en serveer met de kippefilet. Strooi naar keuze wat geraspte kaas over de pasta.


    Categorie:Pasta's
    Tags:papardelle, kipfilet, spinazie, grana padano
    >> Reageer (0)
    21-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tagliatelli Carbonara met gerookte zalm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    250 g tagliatelli
    2 eieren
    ± 150 g gerookte zalm
    ± 15 blaadjes verse basilicum
    peper, zout
    olijfolie
    Parmesan of Grana Padano
    tomatensla ( naar keuze)

    Leg de gerookte zalm ½ u op kamertemperatuur en snijd in reepjes. Knip de basilicum in stukjes. Kluts de eieren en meng de basilicum hieronder. Kruid met peper en zout. Kook de tagliatelli in lichtgezouten water met een scheutje olijfolie. Giet af, behoud een bodempje kookwater, en breng de pasta onmiddellijk opnieuw in de kookpan. Giet er de geklutste eieren over en schep goed om. Door de warmte van de pasta zullen de eieren lichtjes stollen. Schep er de reepjes gerookte zalm door. Laat even opwarmen en voeg een beetje olijfolie toe. Goed omscheppen. Dien onmiddellijk op. Naar keuze bestrooien met Parmesan of Grana Padano. Geef hierbij tomaten, in schijfjes gesneden, gekruid met peper en zout. 


    Categorie:Pasta's
    Tags:carbonara, pasta, ei, zalm, tagliatelli, basilicum
    >> Reageer (3)
    15-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Macaroni met tonijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Klaar in 15 minuten.
    Voor 2 – 3 personen
    250 g macaroni
    3 gepelde en ontpitte tomaten, in stukjes
    1,5 dl room
    1 teentje knoflook, fijngesnipperd
    1 sjalotje, fijngesnipperd
    2 blikjes tonijn op olie, verbrokkeld
    1 eetl peterselie, fijngeknipt
    2 eetl olijfolie
    Kook de macaroni in gezouten water en een scheutje olijfolie. Giet af. Stoof de sjalot en knoflook even in de olijfolie. Stukjes tomaat toevoegen. Roer om en laat 1 min stoven. Kruid naar smaak met peper en zout. Roer er de room onder en de tonijn. Warm even en strooi er de peterselie over. Meng met de macaroni. Serveer naar keuze met geraspte kaas (Grana Padano of Parmesan) en een paar druppels olijfolie.


    Categorie:Pasta's
    Tags:macaroni, tomaat, room, look, sjalot, tonijn, olijfolie
    >> Reageer (0)
    04-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Capellini carbonara
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Fijne pasta met spekblokjes

    Voor 2 personen
    200 g capellini (fijne pasta)

    200 g spekblokjes

    50 g grana padano of parmesan

    2 eieren

    1 eetlepel olijfolie

    2 eetlepels peterselie, fijngeknipt

    zout, peper
    Kook de pasta in lichtgezouten water met een scheutje olijfolie. Verwarm de olijfolie en bak de spekblokjes lichtjes bruin. Giet de pasta af, behoud een bodempje kookwater, en breng de pasta onmiddellijk opnieuw in de kookpan. Kluts de eieren en kruid met peper en zout. Giet de geklutste eieren over de pasta en schep goed om. Door de warmte van de pasta zullen de eieren lichtjes stollen. Schep de spekblokjes en gemalen kaas ook onder de pasta. Goed omscheppen en bestrooien met peterselie. Dien onmiddellijk op.


    Categorie:Pasta's
    Tags:capellini, spekblokjes, gemalen kaas, eieren, olijfolie, bladpeterselie
    >> Reageer (0)
    02-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lasagne met zalm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 porties
    lasagneblaadjes (ongekookt)
    200 g sneetjes gerookte of verse zalm
    500 g spinazie met room (diepvries)
    100 g geraspte kaas
    ½ l witte saus (bechamelsaus)
    peper, zout, nootmuskaat

    Spinazie opwarmen en kruiden naar smaak met peper, zout en nootmuskaat. Maak de witte saus: smelt 50 g boter en voeg 50 g bloem toe. ½ l melk toevoegen en goed omroeren. Laten indikken. In een ovenschaal of schaaltje de bodem bedekken met een dun laagje witte saus. Hierop een lasagneblad, een laagje spinazie, een lasagneblad, sneetje gerookte zalm, een lasagneblad, een laagje spinazie, een lasagneblad en eindigen met een laagje witte saus. Bestrooi met geraspte kaas. Zet de schotel minstens een paar uren in de koelkast (lasagneblaadjes zullen het vocht opnemen). In voorverwarmde oven van 210 ° bakken gedurende 30 – 35 min.
    Tip:
    Individuele aluminiumbakjes van 500 g (in handel) zijn zeer handig. Breek de lasagneblaadjes in stukken van gewenste grootte.


    Categorie:Pasta's
    Tags:lasagne, zalm, spinazie, kaas, bechamelsaus
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeevruchtenspagetti
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    750 g zeevruchten
    1 eetl olijfolie
    1 ui, fijngesneden
    1 dl droge witte wijn
    100 g tomatenconcentraat
    2 eetl peterselie, fijngeknipt
    blik gepelde tomaten, 800g
    500 g spagetti
    Stoof de ui in de olijfolie tot hij zacht is. Doe de wijn, tomatenconcentraat en blik gepelde tomaten bij. Breng aan de kook, en laat dan op een laag vuur zonder deksel ± 10 min sudderen, tot de saus indikt. Doe de zeevruchten erbij en laat 5 min doorkoken tot de zeevruchten gaar zijn. Roer af en toe. Peterselie erdoor roeren.
    Kook de pasta en laat uitlekken. Serveer de zeevruchten op de pasta.


    Categorie:Pasta's
    Tags:zeevruchten, spagetti, tomaten, wijn, pasta
    >> Reageer (0)
    11-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Farfalle met krabvlees
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    400 g farfalle ( strikjes) of andere korte pasta
    ± 250 g krab uit blik, uitgelekt
    5 kleine tomaten, in blokjes gesneden
    3 eetl olijfolie
    1 knoflookteentje
    peterselie, fijngeknipt
    1 citroen, bio
    zout, peper
    Rasp de citroenschil en pers een eetlepel sap. Kook de pasta volgens verpakking. Stoof het knoflookteentje in de olijfolie op een middelmatig vuur. Verwijder uit de pan wanneer die bruin wordt. Voeg de krab, de blokjes tomaat, het citroensap en een beetje zout toe en neem van het vuur. Meng de uitgelekte pasta met de saus. Voeg de citroenschil, peterselie en peper uit de pepermolen toe. Goed mengen en opdienen.


    Categorie:Pasta's
    Tags:farfalle, krab, tomaten, pasta
    >> Reageer (0)
    09-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lasagne
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingredienten voor 10 porties van 1 persoon
    Lasagnebladen 2 x 500 gr
    200 gr geraspte kaas
    800 gr gehakt
    4 uien, fijngehakt
    4 teentjes knoflook, fijngesnipperd
    800 gr tomaten (blik)
    200 g boter, 200 g bloem
    2 l melk
    10 eetl olijfolie
    BOLOGNESE SAUS:
    De uien en knoflook in olijfolie bakken. Het gehakt toevoegen, kruimelig bakken, en even laten stoven. Tomaten, peper en zout toevoegen. Eventueel Italiaanse kruiden. Goed omroeren en ± 1 uur op een laag vuurtje laten stoven. Goed fijnpletten met stamper, of mixen.
    BECHAMELSAUS:
    Boter smelten, van het vuur bloem toevoegen. Goed omroeren en melk toevoegen en op laag vuurtje laten koken tot een niet te dikke saus. Voortdurend roeren.
    BEREIDING:
    Een vuurvaste ovenschaal met boter invetten en de bodem met saus bedekken, daarop een laag lasagnebladen leggen, een laagje bolognesesaus en een laagje bechamelsaus. Zorg dat je in totaal 4 lagen hebt. De laatste laag rijkelijk met geraspte kaas bestrooien. Zet de schotel minstens een halve dag in de koelkast. De lasagnebladen zullen het vocht van de saus opnemen. Een paar klontjes boter erop leggen. In een voorverwarmde oven 20 min bakken. Je kan zo porties van éénpersoon in aluminiumbakjes verdelen voor diepvries. Opwarmen in microgolf : ongeveer 15 min op 850 Watt. In oven : ongeveer 30 min op 200° .


    Categorie:Pasta's
    Tags:bolognaisesaus, bechamelsaus, lasagnebladen, gehakt, look, kaas, tomaten, witte saus
    >> Reageer (3)


    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Categorieën
  • Barbecue (6)
  • Confituren (2)
  • Dessert - Aardbei (3)
  • Dessert - Cake (3)
  • Desserten (15)
  • Dranken (2)
  • Eiergerechten (14)
  • éénpansgerechten (6)
  • Gevogelte en wild (13)
  • Groenten (30)
  • Groenten-Aardappelen (5)
  • Groenten-Asperges (12)
  • Groenten-Kool (4)
  • Groenten-Witloof (6)
  • Groentetaarten (8)
  • Hapjes - Tapas (24)
  • Microgolfgerechten (13)
  • Oma's recepten (32)
  • Oma's Stoemp-Puree (9)
  • Opleggen en inmaken (1)
  • Pasta's (22)
  • Rijst (1)
  • Salades (16)
  • Sauzen (13)
  • Snacks - Brood (5)
  • Soepen A - J (16)
  • Soepen K - S (21)
  • Soepen T - Z (12)
  • Steengrill - Gourmet - Fondue (2)
  • Vis - Schaaldieren (8)
  • Visgerechten (22)
  • Vleesgerechten (14)
  • Vleesgerechten-Lam (3)
  • Vleesgerechten-Rund (5)
  • Vleesgerechten-Varken (13)
  • Voorgerechten (15)

  • Inhoud blog
  • Kalfsblanket met witloof en kriekbier
  • Everzwijnragout
  • Pompoensoep met griezelballetjes
  • Steak met groene pepersaus
  • Pompoen - Paprikasoep
  • Witloofstoemp
  • Tagliatelli met tonijn en courgettesaus
  • Kip op jagerswijze
  • Ajuinstoemp
  • Broccoli - tonijntaart
  • Visrolletjes met courgettes
  • Chili Con Carne
  • Fruitige varkenskotelet
  • Kip met mandarijntjes
  • Appelsoep
  • Tomaat tonijn
  • Aardappelpuree
  • Messinaroom
  • Witloof met ballekes
  • Broccolispagetti met mignonette
  • Waterkerssoep
  • Varkenskotelet met uiensaus
  • Kindertaart
  • Varkensstoofvlees
  • Tagliatelli met blinde vinken en tomatensaus
  • Osso Bucco met pasta
  • Croque-Monsieur
  • Zuiderse varkenskotelet
  • Warme appelen
  • Aardappelschotel met groene boontjes
  • Aardbeien met roomijs
  • Tomatensaus
  • Uiensoep
  • Mayonaise met mixer
  • Ballekes met zachte currysaus
  • Peer met ham
  • Courgettesoep
  • Appelcompote
  • Grissinistokjes met ham
  • Spek met aardappelblokjes en groenten
  • Sperziebonensoep met kaas
  • Tapas van mosselen en serranoham
  • Vanillepudding met aardbeien
  • Bechamel of witte saus
  • Erwtjes met appel
  • Pasta met spekblokjes
  • Gestoofde selder met gehaktballetjes
  • Courgettes gestoofd
  • Tortilla
  • Broodpudding of bodding
  • Slasoep
  • Gazpacho
  • Cake met appelen
  • Lamskotelet met ananas
  • Witte of rode koolsalade
  • Tomatensoep met gehaktballetjes
  • Meloen met Gandaham
  • Kaassoep met balletjes
  • Broccoli en tomaten gegratineerd
  • Tagliatelle met boschampignons en witloofslierten
  • Paella
  • Komkommersoep
  • Tortilla met courgette
  • Bloemkoolsalade
  • Sperzieboontjes met spek
  • Boterham met platte kaas en radijzen
  • Lepelhapjes: Champignon met lookboter
  • Visfilet met pizzaiola
  • Martini - Zalm
  • Aardbei - braambessen - frambozenconfituur
  • Komkommerschuitje
  • Courgette met tomaten en mozarrellaschijfjes
  • Rode bietensoep
  • Tomatensla
  • Verse tomatensoep
  • Veldsla met tomaten, champignon en avocado
  • Bij een lekker ontbijt of gezellig vieruurtje: wentelteefjes
  • Varkenskotelet met picklessaus
  • Provencaalse saus
  • Snijbonen
  • Gerookte zalm met toast
  • Melbatoast met verse kaas en radijs
  • Salade Niçoise
  • Broccoli
  • Varkensruggebraad
  • Varkenshaasje met kruidenkorst
  • Soepvleesfricassee
  • Groene boontjes
  • Broccolisoep
  • Meloen met ham
  • Mosselsoep
  • Slastoemp met eieren
  • Oma's stoofkarbonaden
  • Aardbeien met sabayon
  • Knolseldersalade
  • Gehaktballekes in tomatensaus
  • BBQ: Ribstuk - Cote a l'os
  • BBQ: Gegrilde sardines
  • Tonijn met kruidenboter
  • BBQ: Gemarineerde visbrochet
  • Tomaat - Basilicumtaart
  • Garnalentoren
  • Wachthapje: Komkommersoepje koud
  • Vruchtenstokje met kaasdip
  • Mosselen natuur
  • Spinazie
  • BBQ: Scampi op de barbecue
  • BBQ: Aardappelspies
  • BBQ: Kalfsbrochet met kerstomaat
  • Seldersoep
  • Aardbeibloesem
  • Doperwten
  • Avocado met krab
  • Trostomaatjes gegrild
  • Spagetti Bolognese
  • Paprikasoep
  • Blinde vinken met worteltjes
  • Meloen met gerookte zalm
  • Steak met champignonsaus
  • Gehaktballen met krieken
  • Zalmfilet met bearnaisesaus en garnalen
  • Prei - witloofsoep
  • Wortelen
  • Bolognesesaus
  • Witloof - appelsalade
  • Witloof met veldsla
  • Zalm met prei
  • Tomatensoep met verse basilicum
  • Wortelstoemp
  • Appeltaart
  • Venkel en tomatengratin
  • Pensen met appeltjes
  • Rosbief met groentenkrans
  • Ratatouille
  • Wortelsoep
  • Vijgenconfituur
  • Varkensvlees met mosterdsaus
  • Ijsbergsla met paprika en komkommer
  • Nieuwe aardappelen
  • Veldsla met uien en spek
  • Ijsbergsla met fruit
  • Citroendrankje
  • Veldsla met ei en bieslook
  • Boterham met aardbeien
  • Chocomousse
  • Asperges gestoofd
  • Tomaat met vinaigrette
  • Boterboontjes
  • Asperges en Serranoham
  • Asperges met garnalen
  • Kabeljauw met preistoemp
  • Witloof met champignonsaus
  • Bonensoep
  • Zeetong
  • Kippenbouillon met asperges
  • Chipolata met zongedroogde tomaten
  • Asperges met gerookte zalm
  • Asperges op vlaamse wijze - a la flamande
  • Gevulde avocado
  • Pangasius met asperges en garnalen
  • Aspergesalade met aardbeien
  • Groene aspergesoep
  • Aspergesoep
  • Macaronischotel met tonijn
  • Bloemkoolsoep
  • Broccoli - tonijntaart
  • Witloofroomsaus
  • Courgette in tomatensaus
  • Venkel met tomaten - hamsaus
  • Tomatensoep met venkel en garnalen
  • Asperges met garnalensaus
  • Aspergetaart met ham en broccoli
  • Provencaalse groentesoep
  • Erwten en wortelen
  • Bloemkool
  • Varkenskotelet met zachte currysaus
  • Visballetjes in tomatensaus
  • Kaassaus
  • Knolselder met witte saus
  • Tagliatelli met tuinkruiden en zalmfilets
  • Aardappelkroketten
  • Selder in tomatensaus met balletjes
  • Venkelsoep
  • Verrukkelijk spekslaatje
  • Vissoep
  • Spagetti met scampi en garnalen
  • Mosterdsaus
  • Appelen gevuld met prei
  • Aspergeslaatje
  • Spaanse gamba's met knoflook en ui
  • Asperges met ham en kaassaus
  • Andijviestoemp met spekjes
  • Kip met preiroomsaus
  • Gele-Paprikasoep
  • Chipolata met champignons en kerstomaat
  • Tagliatelle met kalfsragout
  • Knolselderstoemp
  • Witloofsoep
  • Lamskoteletjes met witloof
  • Kip en paddestoelensalade

    Foto

    E-MAIL


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    fiafoto
    blog.seniorennet.be/fiafoto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!