NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Ik ben Jenthe, in 1953 geboren en getogen in Leuven (Vlaams-Brabant). In 2000 aangespoeld in Oostende. Na bijna 15 jaar terug naar Vlaams Brabant. Een wandeling en een lekker streekbiertje op een zonnig terrasje, heerlijk. Lekkere eenvoudige gerechten klaarmaken is mijn hobby. Ik zet dan de recepten op papier, neem een foto en laat jullie meegenieten. Neem ook eens een kijkje op mijn receptensite door op de foto hierboven te klikken. Smakelijk!

Nu ook op Facebook: Jenthes keuken 

Foto
Willekeurig SeniorenNet Blogs
nijlcruise
blog.seniorennet.be/nijlcru
Links
  • André 2 Linkoverzicht
  • Betoverend veelzijdig startpagina
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    lisboa
    blog.seniorennet.be/lisboa
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    kruiden_leentje50
    blog.seniorennet.be/kruiden
    Jenthe's keuken
    Lekkere gerechten, eenvoudig uitgelegd, voor uw dagelijkse keuken of een feestelijk ideetje om je tafelgenoten te verrassen van vingerhapje tot dessert.
    14-05-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verrukkelijk spekslaatje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Krulsla ! Knapperig en fris. Als lunch.
    Voor 2 personen
    1 krulsla of zakje gemengde sla
    200 g fijngesneden spekjes
    1 sjalotje, fijngesnipperd
    2 eetlepels azijn
    1 dl room
    1 eetl fijngeknipte peterselie
    2 hardgekookte eieren
    2 tomaten
    een handvol broodkorstjes of toast
    Verdeel de sla over grote diepe borden. Bak de broodkorstjes in wat olijfolie. Bak de spekjes krokant in een pan, gooi er de sjalot bij, giet er de azijn over en laat tot de helft inkoken. Voeg de room toe zodat je een bouillonachtige vloeistof verkrijgt. Giet de warme vinaigrette over de salade en versier met kwartjes ei en tomaat. Werk af met de peterselie en korstjes of geef er een toast bij.
    Variaties: - Combineer de spekjes met heel dun gesneden reepjes gerookte zalm en enkele reepjes gemarineerde, zongedroogde tomaten.
    - De stukjes ei kan je vervangen door een of twee gepocheerde eieren. Je legt ze bovenop de salade en bestrooi ze met verse kruiden.


    Categorie:Salades
    Tags:spek, gerookte zalm, ei, krulsla, broodkorstjes, toast, vinaigrette, kruiden, spekjes
    >> Reageer (0)
    10-05-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ijsbergsla met paprika en komkommer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1 kropje ijsbergsla
    ½ rode paprika
    ½ groene paprika
    ½ komkommer
    fijngeknipte bieslook
    fijngeknipte peterselie
    4 eetl slaolie
    4 eetl azijn
    ½ dessertlepel mosterd
    peper, zout
    Was de ijsbergsla. De steel en zaadlijsten uit de paprika’s verwijderen, wassen, en in dunne reepjes snijden. Komkommer wassen, de uiteinden afsnijden en in dunne schijfjes schaven. Alle ingredienten in een slakom vermengen en de peterselie en bieslook overstrooien. De slasaus hierover gieten.
    Slasaus: De slaolie, azijn, mosterd, peper en zout vermengen.


    Categorie:Salades
    Tags:ijsbergsla, paprika, komkommer, slasaus, mosterd, azijn, slaolie, kruiden
    >> Reageer (0)
    09-05-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomaat met vinaigrette
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    2 trostomaten
    peper, zout
    peterselie, basilicum, fijngeknipt
    50 ml azijn
    2 koffielepels mosterd
    ½ koffielepel suiker of honing
    100 ml olijfolie
    Meng mosterd met azijn en kruid met peper, zout en suiker. Olijfolie al kloppend toevoegen. Peterselie en eventueel fijngesneden sjalotje of knoflook toevoegen. Je kan alle ingredienten, in de juiste volgorde, in een glazen potje of shaker doen en dan schudden. Tomaten in schijfjes snijden en op bord schikken. Kruiden met peper en zout. Afwerken met wat peterselie of basilicum. Laat een kwartier rusten. Serveer met vinaigrette bij gebraden vlees. Voor een carpaccio de tomaten in dunne schijfjes snijden en in een cirkel op het bord schikken. Kruiden en lepel er wat vinaigrette over. Afwerken met wat basilicum en een paar krullen Parmezaanse kaas.


    Categorie:Salades
    Tags:tomaat, carpaccio, parmezan, honing, suiker, mosterd, olijfolie, azijn, trostomaat, peterselie, basilicum
    >> Reageer (0)
    06-05-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte of rode koolsalade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een zoetzure salade met witte of rode kool, die zeer fris smaakt bij gebraden vlees.
    150 g fijngeraspte witte kool (of rode)
    3 eetlepels olijfolie
    3 eetlepels azijn
    2 eetlepels fijne suiker of honing
    peper, zout
    De wittekool mengen met de olie, azijn en suiker. Kruiden met peper en zout. Een uurtje in een afgedekt potje in de koelkast zetten. De kool zal wat zachter worden en zal nu een zoetzure smaak krijgen. Als variatie kan je bij witte koolsalade nog stukjes tomaat of sinaasappel of rozijnen bijvoegen. Bij rodekoolsalade zijn stukjes appel lekker.


    Categorie:Salades
    Tags:wittekool, rodekool, zoetzuur, honing, appel, slaatje
    >> Reageer (1)
    05-05-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knolseldersalade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De pittige smaak van knolselder past goed bij slaatjes of als garnituur bij vleesbeleg.
    knolselder
    mayonaise
    citroensap of azijn
    peper, zout
    Knolselder schillen en fijnschaven met grove rasp. Onmiddellijk met citroensap of azijn besprenkelen. Voeg mayonaise toe, kruid met peper en zout en goed mengen. Zet een paar uur of zelfs tot ’s anderendaags afgedekt in de koelkast. Je kan dit een paar dagen bewaren.


    Categorie:Salades
    Tags:knolselder, mayonaise, citroensap, kruiden, slaatje
    >> Reageer (0)
    01-05-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldsla met uien en spek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    300 g veldsla
    2 uien in ringen
    75 g ontbijtspek
    4 eetl olijfolie
    3 eetl azijn
    1 eetl mosterd
    Het ontbijtspek kort bakken in wat boter. De ingredienten verdelen over de borden.
    Slasaus: De olijfolie vermengen met de azijn, mosterd, zout en peper. Over de salade verdelen.


    Categorie:Salades
    Tags:ui, spek, veldsla, slasaus, mosterd, azijn, slaolie
    >> Reageer (0)
    15-04-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avocadosalade met grijze garnalen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekker fris als voorgerecht of lunchmaaltijd.
    Voorgerecht voor 2 personen
    100 g grijze garnalen
    1 avocado
    50 g krulsla
    1 gekookt ei in stukjes
    citroensap
    olijfolie, azijn, mosterd
    tuinkruidendressing
    Snijd het vruchtvlees van een geschilde avocado in stukken. Besprenkel met citroensap. Meng 2 eetl olijfolie met 1 eetl azijn en 1 koffielepel mosterd en schep in een kom door de krulsla. Verdeel de avocado, stukjes ei en garnalen over de krulsla. Serveer de dressing er apart bij.
    Tuinkruidendressing: 2 eetlepels zure room mengen met 2 eetlepels mayonaise (of yoghurt) en 2 eetlepels versgehakte tuinkruiden (bieslook, peterselie) Kruid met peper.
    Als lunchmaaltijd de hoeveelheden verdubbelen. Geef er stokbrood bij.


    Categorie:Salades
    Tags:avocado, garnaal, krulsla, dressing, ei, yoghurt, mayonaise, tuinkruiden, lunch
    >> Reageer (0)
    03-08-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komkommer Polonaise
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1 komkommer
    250 g zure room
    een afgestreken koffielepel suiker
    peper, zout





    Verwijder de bittere uiteinden van de komkommer. Snijd in niet te dunne schijfjes.
    Meng met de zure room, suiker, flink wat peper en een weinig zout.
    Zet koel weg. Gebruik dezelfde dag.
    Weetje:
    Geen zure room in huis, neem dan room of koffiemelk met citroensap. Laat een tijdje staan.


    Categorie:Salades
    Tags:komkommer, zure room, suiker
    >> Reageer (1)
    25-07-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatensla
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zeer fris bij gegrild vlees of met spagetti.
    Voor 2 personen
    300 g kers- of cocktailtomaten
    1 sjalot, fijngesneden
    handvol blaadjes verse basilicum, fijngeknipt
    1 knoflookteentje, fijngesnipperd
    peper, zout
    ½ koffielepel suiker
    De tomaatjes spoelen onder de kraan en halveren. In een schotel mengen met sjalot, basilicumblaadjes, peper en zout. Tomaten met de handen uitknijpen gedurende enkele minuten. Knoflook toevoegen en ± 20 min laten rusten. Naar smaak een beetje suiker toevoegen.
    Variatie
    Meng tomaten, basilicum, knoflook, 1 eetlepel olijfolie en ½ eetlepel azijn. Kruiden met peper en zout. Spagetti koken, afgieten en nog warm mengen met de tomatensla. Fris en luchtig.


    Categorie:Salades
    Tags:kerstomaat, cocktailtomaat, sjalot, basilicum, look, suiker, spagetti, gegrild vlees
    >> Reageer (0)
    21-07-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomaat tonijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    1 blik tonijn in eigen nat, uitgelekt
    2 grote of 4 trostomaten
    2 eetlepels mayonaise
    malse kropsla
    bieslook of peterselie, fijngesneden
    Spoel de tomaten onder de kraan en snijd een kapje van de tomaten aan de ronde kant (niet steelkant). Met een lepeltje de tomaten uithollen. Kruiden met peper en zout. Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla. Trek de blaadjes van de stronk en scheur de grote in stukken. Spoel ze in ruim, koud water en dan droogzwieren in slamandje of laten uitlekken. De uitgelekte tonijn mengen met mayonaise. Vul de uitgeholde tomaten met het tonijnmengsel en zet het kapje terug op de tomaat. Schik op een bord de slablaadjes en de gevulde tomaten. Bestrooi met bieslook of peterselie. Geef hierbij frietjes of brood.
    Tip: Je kan de tonijn vervangen door krabvlees (blik).


    Categorie:Salades
    Tags:tomaat, tonijn, kropsla, mayonaise, krabvlees, koude schotel
    >> Reageer (0)
    26-06-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade Niçoise
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekker fris als maaltijd of lunch.
    Voor 2 personen
    2 blikjes tonijn in olie (± 190g)
    100 g zwarte olijven
    2 eieren
    4 eetlepels citroensap
    slablaadjes (±100 g)
    1 tomaat
    1 ui
    200 g sperziebonen
    De ui pellen en in fijne ringen snijden. De eieren 10 min hard koken, afspoelen onder koud water, laten afkoelen, pellen en in vieren snijden. De tomaat in kleine partjes snijden. In lichtgezouten kokend water de verse sperzieboontjes 13 minuten koken ( 10 min voor diepvries). Onmiddellijk onder koud stromend water afkoelen, zo blijven ze krokant. Doe ieder blikje tonijn (met olie) in een kom en besprenkel telkens met 2 eetlepels citroensap. Roer voorzichtig om met een vork. Verdeel de slablaadjes op het bord met daarop enkele uiringen en olijven. De tonijn in het midden van het bord schikken met daarrond de groene boontjes. Werk af met partjes tomaat en gekookt ei. Hierbij geef je naar keuze stokbrood of koude aardappelsalade. Ook zeer lekker met gebakken krieltjes of frieten.


    Categorie:Salades
    Tags:tonijn, olijven, eieren, citroensap, kropsla, tomaat, ui, sperziebonen
    >> Reageer (0)
    24-06-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkoolsalade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1 bloemkool
    2 hardgekookte eieren
    2 eetl fijngehakte tuinkruiden ( peterselie, bieslook, tuinkers......)
    ½ koffielepel mosterd
    2 eetl citroensap
    1 eierdooier
    1,25 dl slaolie
    150 g volle yoghurt
    Breng de bloemkoolroosjes in lichtgezouten kokend water en laat in 13 min. beetgaar worden. Schik ze op een bord. Serveer de remouladesaus over de bloemkoolroosjes.
    Voor de remouladesaus:
    Roer de eierdooier los met de mosterd, het citroensap en een weinig peper. Voeg er de olie beetje bij beetje al roerend aan toe. Roer er daarna de yoghurt door. Hardgekookte eieren pellen en fijnsnijden. Samen met de tuinkruiden door de mayonaise roeren. Breng zo nodig op smaak met peper en zout.


    Categorie:Salades
    Tags:bloemkool, remouladesaus, eieren, tuinkruiden, mosterd, citroensap, slaolie, yoghurt
    >> Reageer (0)
    20-06-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ijsbergsla met fruit
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ½ ijsbergsla
    1 grapefruit
    1 sinaasappel
    2 kiwi’s
    4 eetl slaolie
    2 eetl citroensap
    2 eetl azijn
    1 eetl suiker
    50 g grofgehakte walnoten
    halve walnoten als garnering

    De ijsbergsla wassen en in kleinere stukjes scheuren. De grapefruit en sinaasappel tot op het vruchtvlees schillen, in vieren snijden en in schijfjes snijden. De kiwi’s schillen en ook in schijfjes snijden. De ingredienten in slakom leggen, met de slasaus begieten en naar wens met halve walnoten garneren.
    Slasaus: Meng de slaolie, citroensap, azijn, suiker en gehakte walnoten. Kruid naar believen met zout en peper.


    Categorie:Salades
    Tags:ijsbergsla, fruit, walnoten, azijn, suiker, kiwi, sinaasappel, pompelmoes, slasaus, vinaigrette, lunch
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Categorieën
  • Barbecue (6)
  • Confituren (2)
  • Dessert - Aardbei (3)
  • Dessert - Cake (3)
  • Desserten (15)
  • Dranken (2)
  • Eiergerechten (13)
  • éénpansgerechten (6)
  • Gevogelte en wild (13)
  • Groenten (29)
  • Groenten-Aardappelen (4)
  • Groenten-Asperges (12)
  • Groenten-Kool (4)
  • Groenten-Witloof (6)
  • Groentetaarten (7)
  • Hapjes - Tapas (25)
  • Microgolfgerechten (11)
  • Oma's recepten (33)
  • Oma's Stoemp-Puree (10)
  • Opleggen en inmaken (1)
  • Pasta's (22)
  • Rijst (1)
  • Salades (16)
  • Sauzen (13)
  • Snacks - Brood (4)
  • Soepen A - J (16)
  • Soepen K - S (23)
  • Soepen T - Z (12)
  • Steengrill - Gourmet - Fondue (2)
  • Vis - Schaaldieren (8)
  • Visgerechten (21)
  • Vleesgerechten (12)
  • Vleesgerechten-Lam (3)
  • Vleesgerechten-Rund (5)
  • Vleesgerechten-Varken (13)
  • Voorgerechten (14)

  • Inhoud blog
  • Trostomaatjes gegrild
  • Aspergesalade met aardbeien
  • Boterboontjes
  • Visfilets met asperges en garnalen
  • Verrukkelijk spekslaatje
  • Asperges met garnalensaus
  • Bloemkool
  • Asperges met garnalen
  • Groene aspergesoep
  • Aspergesoep
  • Toast Champignon
  • Ijsbergsla met paprika en komkommer
  • Seldersoep
  • Venkelsoep
  • Tomaat met vinaigrette
  • Chipolata met zongedroogde tomaten
  • Avocado met krab
  • Lamsfilet met champignonkorfjes
  • Asperges met ham en kaassaus
  • Appelsoep
  • Witloofsoep
  • Witloofroomsaus
  • Varkenshaasje met kruidenkorst
  • Wortelsoep
  • Witte of rode koolsalade
  • Asperges gestoofd
  • Tomatensoep met venkel en garnalen
  • Knolseldersalade
  • Croque-Monsieur
  • Witloof met veldsla
  • Boterham met aardbeien
  • Bolognesesaus
  • Vanillepudding met aardbeien
  • Gele-Paprikasoep
  • Asperges met beenham
  • Asperges en Serranoham
  • Stoofvlees met bruine Leffe
  • Asperges: Basisrecept
  • Kabeljauw met preistoemp
  • Aspergeslaatje
  • Veldsla met uien en spek
  • Spinazie
  • Appelcake
  • Verse tomatensoep
  • Rijstpap
  • Chili Con Carne
  • Provencaalse saus
  • Aardappelschotel met groene boontjes
  • Vleessaus
  • Steak met champignonsaus
  • Preisoep met aardappelen
  • Gehaktballen met krieken
  • Bloemkoolsoep
  • Preirolletjes met ham
  • Varkenskotelet charcutiere
  • Witloof met ham en kaassaus
  • Mosterdsaus
  • Kip met preiroomsaus
  • Varkenskotelet met picklessaus
  • Wortelstoemp
  • Chipolata met champignons en kerstomaat
  • Prei - witloofsoep
  • Gehaktbrood met spekjasje
  • Soepje met garnalen en visblokjes
  • Uitsmijter
  • Asperges op vlaamse wijze - a la flamande
  • Tomaten met eieren
  • Tagliatelle met kalfsragout
  • Andijviestoemp met spekjes
  • Andijvie, gestoofd
  • Rond Pasen zie je eieren in alle kleuren en smaken
  • BBQ: Gegrilde sardines
  • Omelet met champignons en kaas
  • Aardappelkroketten
  • Zalmrolletje
  • Tagliatelli met tuinkruiden en zalmfilets
  • Gevulde eieren
  • Witloof met champignonsaus
  • Avocadosalade met grijze garnalen
  • Venkel met tomaten - hamsaus
  • Provencaalse groentesoep
  • Visballetjes in tomatensaus
  • Gevulde eitjes
  • Spagetti met scampi en garnalen
  • Kabeljauwfilets in de oven
  • Fusilli met gegrilde zalm
  • Soepvleesfricassee
  • Wortelen in microgolf
  • Mosterdsoep met spekblokjes
  • Lamskoteletjes met witloof
  • Spaanse omelet
  • Witloof gestoofd
  • Erwten en wortelen
  • Varkenshaasje met champignons en Leffe
  • Andijviestoemp met spekjes
  • Ajuinstoemp
  • Gegrilde zalm met witloofstronkjes
  • Tagliatelli met blinde vinken en tomatensaus
  • Gehakt in witloofjasje
  • Courgette in tomatensaus
  • Koolrabi
  • Fijne kippesoep
  • Vissoep
  • Komkommersoep
  • Gemarineerde zalmfilet met kruiden
  • Varkenskotelet met zachte currysaus
  • Visgratin met spinazie
  • Kalfsfricassee
  • Visfilets met romige tomatensaus
  • Capellini carbonara
  • Lintpasta met spinazie en kip
  • Blinde vinken met jagersaus
  • Champignonsaus
  • Zeevruchtenspagetti
  • Vol au vent met tomatensaus
  • Kaassaus
  • Rijst met tonijn
  • Hutsepot
  • Ovenschotel met gehakt en groenten
  • Lasagne
  • Venkel gegratineerd
  • Witloof met gehakt en spekjasje
  • Tagliatelli Carbonara met gerookte zalm
  • Wafels
  • Archiducsaus
  • Kabeljauw met provencaalse saus
  • Rode bietensoep
  • Stoofvleespotje met appel
  • Pasta met zalm en garnalen
  • Venkelvelouté met scampi
  • Bleekselder of witte selder
  • Groene - peperroomsaus
  • Gehaktbrood
  • Appel met ijs en peperkoek
  • Havermoutpap en koekjes
  • Vispotje met lengfilet
  • Appeltjes in de oven
  • Macaroni met tonijn
  • Knolselderstoemp
  • Schorseneren
  • Rundtong met champignonsaus
  • Vol-au-vent of koninginnehapje
  • Doperwtensoep
  • Tarte Tatin met groenten
  • 2 februari - Maria-Lichtmis- dan eten we Pannenkoeken
  • Vleesballekes
  • Knolselder met witte saus
  • Peren in koffie
  • Preistoemp
  • Hespengebraad met bloemkool
  • Cordon blue
  • Eieren gefrituurd
  • Lasagne met zalm
  • Tomaten gevuld met gehakt
  • Kipfricassee voor vol au vent
  • Scampi pikant
  • Visfilets gegratineerd
  • Gevulde paprika's
  • Champignonsoep
  • Groenekoolsoep
  • Spruiten
  • Tagliatelle met kastanjechampignon en kalfslapje
  • Tortelloni
  • Varkensvlees met witloofroomsaus
  • Goelash
  • Gestoofde selder met gehaktballetjes
  • Witloofstoemp
  • Warme wijn voor koude dagen
  • Wittekoolsoep
  • Visfilet met pizzaiola
  • Kervelsoep met roomkaas
  • Ajuinsoep
  • Wittekool
  • Selder in tomatensaus met balletjes
  • Kwartels met druiven
  • Konijn met bier of wijn
  • Witloof met ham en kaas
  • Broodpudding of bodding
  • Nieuwjaarsbrief 2019
  • Jenthes keuken
  • Cappuccino van soep
  • Roggebrood of toastjes met gerookte zalm
  • Rosbief met groentenkrans
  • Vingerhapje: Spekballetjes
  • Krabgratin
  • Lepelhapje met garnaal of scampi
  • Vispannetje
  • Wachthapje: Komkommersoepje koud
  • Lepelhapje met ham en kiwi
  • Oesters met kruidenboter
  • Aperitiefglaasjes
  • Gerookte zalm met toast
  • Martini - Zalm
  • Messinaroom
  • Zalmfilet met bearnaisesaus en garnalen
  • Osso Bucco met pasta
  • Melbatoast met verse kaas en radijs
  • Visfondue
  • Steengrill-Gourmet
  • Minibroodjes

    Foto

    E-MAIL


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    allerlei
    blog.seniorennet.be/allerle

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!