NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Ik ben Jenthe, in 1953 geboren en getogen in Leuven (Vlaams-Brabant). In 2000 aangespoeld in Oostende. Na bijna 15 jaar terug naar Vlaams Brabant. Een wandeling en een lekker streekbiertje op een zonnig terrasje, heerlijk. Lekkere eenvoudige gerechten klaarmaken is mijn hobby. Ik zet dan de recepten op papier, neem een foto en laat jullie meegenieten. Neem ook eens een kijkje op mijn receptensite door op de foto hierboven te klikken. Smakelijk!

Nu ook op Facebook: Jenthes keuken 

Foto
Willekeurig SeniorenNet Blogs
alfonsvc
blog.seniorennet.be/alfonsv
Foto
Links
  • Powerpoint Moni
  • De wandelaar
  • Taal van het hart
  • Zucchini's recepten
  • Funny website
  • Tuin den Horst
    SeaBreeze jenthes_keuken
    SeaBreeze
    bluebird jenthes_keuken
    bluebird
    Links
  • André 2 Linkoverzicht
  • Kantklossen
  • Betoverend veelzijdig startpagina
  • Koivis
  • Bloggers in de kijker
  • Denbosrand
  • Hobbycreatief
    FUNSITE!TIZIANA jenthes_keuken
    FUNSITE!TIZIANA
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    mies
    blog.seniorennet.be/mies
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    alfonsvc
    blog.seniorennet.be/alfonsv
    Jenthe's keuken
    Lekkere gerechten, eenvoudig uitgelegd, voor uw dagelijkse keuken of een feestelijk ideetje om je tafelgenoten te verrassen van vingerhapje tot dessert.
    03-04-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijgenconfituur
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekker op brood of met wildpaté als voorgerecht. Iedereen zal wel zo’n potje willen met de feestdagen. Neem 1 kg geschilde vijgen en meng met het sap van œ citroen. Breng aan de kook en voeg langzaam en al roerend een zakje Pec Imperial toe. Als het goed doorkookt langzaam 550 g fijne suiker toevoegen. Zodra het blijft doorkoken (ook als je roert) 1 volle minuut laten koken. Spoel gereinigde bokaaltjes, samen met de deksels, in heet zuiver water. Vul de potjes met de hete konfituur en veeg de hals eventueel schoon met een vochtige doek als je morst. Sluit onmiddellijk af met de deksels en zet op een natte handdoek tot ze afgekoeld zijn. Bewaar de potjes op een droge en koele plaats.


    Categorie:Confituren
    Tags:vijgen, wildpate, brood, confituur
    >> Reageer (4)
    01-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbei - braambessen - frambozenconfituur
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Heb je graag confituur met stukjes fruit of liever niet, mix de vruchten dan even.

    Ik gebruik zakjes PEC van Imperial. De confituur is snel stijf.

    1 kg gereinigde vruchten nauwkeurig afwegen en in een grote open kookpot doen. Er langzaam een zakje PEC Imperial over strooien en mengen. Al roerend aan de kook brengen. Zodra het goed doorkookt (ook als je roert) 1.200 g fijne suiker toevoegen. Breng opnieuw aan de kook en vanaf dat ogenblik 1 volle minuut koken. Spoel niet te grote potjes (van mayonaise, pickles of zo) in heet zuiver water, alsook de deksels. Vul ze met een kleine pollepel tot boven met de konfituur. Kuis eventueel de hals af als je morst. Draai het deksel er direkt op en zet de potjes op een natte handdoek. Laat ze afkoelen en bewaar ze op een droge en koele plaats.

    Gebruik je PEC PLUS, dan gebruik je minder suiker, 500g voor 1 kg fruit.

    Tip: Heb je fruit uit de tuin probeer dan zeker ook aardbeien + rabarber.


    Categorie:Confituren
    Tags:aardbei, framboos, braambes, confituur, jam
    >> Reageer (0)


    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Categorieën
  • Barbecue (6)
  • Confituren (2)
  • Dessert - Aardbei (3)
  • Dessert - Cake (3)
  • Desserten (15)
  • Dranken (2)
  • Eiergerechten (13)
  • éénpansgerechten (6)
  • Gevogelte en wild (13)
  • Groenten (29)
  • Groenten-Aardappelen (4)
  • Groenten-Asperges (12)
  • Groenten-Kool (4)
  • Groenten-Witloof (6)
  • Groentetaarten (7)
  • Hapjes - Tapas (25)
  • Microgolfgerechten (12)
  • Oma's recepten (35)
  • Oma's Stoemp-Puree (8)
  • Opleggen en inmaken (1)
  • Pasta's (22)
  • Rijst (1)
  • Salades (16)
  • Sauzen (13)
  • Snacks - Brood (4)
  • Soepen A - J (16)
  • Soepen K - S (23)
  • Soepen T - Z (12)
  • Steengrill - Gourmet - Fondue (2)
  • Vis - Schaaldieren (9)
  • Visgerechten (22)
  • Vleesgerechten (13)
  • Vleesgerechten-Lam (3)
  • Vleesgerechten-Rund (5)
  • Vleesgerechten-Varken (13)
  • Voorgerechten (14)

  • Inhoud blog
  • Meloen met Gandaham
  • Gehaktballekes in tomatensaus
  • Oma's stoofkarbonaden
  • Looksoep met venusschelpen en ham
  • Paella
  • Gazpacho
  • Melbatoast met verse kaas en radijs
  • Meloen met ham
  • Gedroogde ham met knolselder
  • Tomaat - Basilicumtaart
  • Garnalentoren
  • BBQ: Scampi op de barbecue
  • Tonijn met kruidenboter
  • Meloen met gerookte zalm
  • Lunch: Salade Niçoise
  • Wachthapje: Komkommersoepje koud
  • Avocado met krab
  • Vruchtenstokje met kaasdip
  • Doperwten
  • Mosselen natuur
  • Aardbeien met roomijs
  • BBQ: Gegrilde sardines
  • Spagetti Bolognese
  • Bloemkoolsalade
  • Blinde vinken met worteltjes
  • Tomaat Garnaal
  • Paprikasoep
  • Wortelstoemp
  • Varkenskotelet met picklessaus
  • Spinazie
  • Verse tomatensoep
  • Tortilla met courgette
  • Zalm met prei
  • Tomatensoep met verse basilicum
  • Wortelen
  • Venkel en tomatengratin
  • Pensen met appeltjes
  • Ratatouille
  • Aspergerolletje
  • Komkommersoep
  • Appeltaart
  • Kippenbouillon met asperges
  • Wortelsoep
  • Varkensvlees met mosterdsaus
  • BBQ: Ribstuk - Cote a l'os
  • BBQ: Kalfsbrochet met kerstomaat
  • Gehaktballen met krieken
  • BBQ: Aardappelspies
  • BBQ: Gemarineerde visbrochet
  • Rosbief met groentenkrans
  • Pasta met scampi, courgette en tomaatjes
  • Tomatensla
  • Citroendrankje
  • Trostomaatjes gegrild
  • Asperges op vlaamse wijze - a la flamande
  • Boterham met platte kaas en radijzen
  • Asperges met garnalen
  • Aardbeibloesem
  • Nieuwe aardappelen
  • Chipolata met zongedroogde tomaten
  • Ijsbergsla met fruit
  • Asperges met gerookte zalm
  • Witte of rode koolsalade
  • Witloof - appelsalade
  • Aspergesoep
  • Bolognesesaus
  • Witloofroomsaus
  • Gerookte zalm met toast
  • Veldsla met ei en bieslook
  • Visfilets met asperges en garnalen
  • Aardbeien met sabayon
  • Groene aspergesoep
  • Witloof met veldsla
  • Verrukkelijk spekslaatje
  • Asperges met garnalensaus
  • Bloemkool
  • Varkenskotelet met zachte currysaus
  • Aspergetaart met ham en broccoli
  • Asperges met beenham
  • Selder in tomatensaus met balletjes
  • Venkelsoep
  • Asperges met een korstje
  • Spagetti met scampi en garnalen
  • Tomaat met vinaigrette
  • Boterham met aardbeien
  • Knolseldersalade
  • Croque-Monsieur
  • Aspergesalade met aardbeien
  • Veldsla met tomaten, champignon en avocado
  • Bloemkoolsoep
  • Spaanse gamba's met knoflook en ui
  • Asperges met ham en kaassaus
  • Salade Niçoise
  • Kabeljauwfilets in de oven
  • Fusilli met gegrilde zalm
  • Vanillepudding met aardbeien
  • Appelsoep
  • Gele-Paprikasoep
  • Asperges gestoofd
  • Asperges en Serranoham
  • Asperges: Basisrecept
  • Appelcake
  • Toast Champignon
  • Pudding met frambozen
  • Seldersoep
  • Tomatensoep met venkel en garnalen
  • Boterboontjes
  • Ijsbergsla met paprika en komkommer
  • Aardappelen op z'n italiaans
  • Aspergeslaatje
  • Witloof met ham en kaassaus
  • Kip en paddestoelensalade
  • Veldsla met uien en spek
  • Rijstpap
  • Vleessaus
  • Steak met champignonsaus
  • Preirolletjes met ham
  • Zalmfilet met bearnaisesaus en garnalen
  • Preisoep met aardappelen
  • Rijst met tonijn
  • Prei - witloofsoep
  • Stoofvlees met bruine Leffe
  • Chipolata met champignons en kerstomaat
  • Peren in koffie
  • Tagliatelle met kalfsragout
  • Andijviestoemp met spekjes
  • Witloof met champignonsaus
  • Courgette in tomatensaus
  • Venkel met tomaten - hamsaus
  • Koolrabi
  • Avocadosalade met grijze garnalen
  • Erwten en wortelen
  • Provencaalse groentesoep
  • Visballetjes in tomatensaus
  • Tagliatelli met tuinkruiden en zalmfilets
  • Aardappelkroketten
  • Witloof gestoofd
  • Mosterdsaus
  • Appelen gevuld met prei
  • Kip met preiroomsaus
  • Vijgenconfituur
  • Lintpasta met spinazie en kip
  • Appeltjes in de oven
  • Lamskoteletjes met witloof
  • Bij een lekker ontbijt of gezellig vieruurtje: wentelteefjes
  • Gehaktbrood met spekjasje
  • Zalmrolletje
  • Kalfsfricassee
  • Soepvleesfricassee
  • Gemarineerde zalmfilet met kruiden
  • Visfilets met romige tomatensaus
  • Met Pasen zie je eieren in alle kleuren en smaken
  • Spaanse omelet
  • Omelet met champignons en kaas
  • Tomaten met eieren
  • Uitsmijter
  • Gevulde eieren
  • Gehakt in witloofjasje
  • Gevulde eitjes
  • Fijne kippesoep
  • Andijvie, gestoofd
  • Vispotje met lengfilet
  • Kaassaus
  • Visgratin met spinazie
  • Capellini carbonara
  • Blinde vinken met jagersaus
  • Knolselderstoemp
  • Komkommer Polonaise
  • Champignonsaus
  • Juliennesoep
  • Vol-au-vent of koninginnehapje
  • Kabeljauw met provencaalse saus
  • Goelash
  • Hutsepot
  • Ovenschotel met gehakt en groenten
  • Schorseneren
  • Tagliatelli Carbonara met gerookte zalm
  • Knolselder met witte saus
  • Archiducsaus
  • Rode bietensoep
  • Wafels
  • Doperwtensoep
  • Witloof met gehakt en spekjasje
  • Lasagne
  • Venkel gegratineerd
  • Stoofvleespotje met appel
  • Appel met ijs en peperkoek
  • Bleekselder of witte selder
  • Venkelvelouté met scampi
  • Vispannetje
  • Gehaktbrood
  • Havermoutpap en koekjes
  • Groene-peperroomsaus
  • Pompoen-ovenschotel
  • Chocomousse met bier
  • Spek met eieren in microgolf
  • Tarte Tatin met groenten
  • 2 februari - Maria-Lichtmis- dan eten we Pannenkoeken
  • Appelen met kaneel
  • Osso Bucco met pasta

    Foto

    E-MAIL


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    zucheroke
    blog.seniorennet.be/zuchero
    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!