NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Ik ben Jenthe, in 1953 geboren en getogen in Leuven (Vlaams-Brabant). In 2000 aangespoeld in Oostende. Na bijna 15 jaar terug naar Vlaams Brabant. Een wandeling en een lekker streekbiertje op een zonnig terrasje, heerlijk. Lekkere eenvoudige gerechten klaarmaken is mijn hobby. Ik zet dan de recepten op papier, neem een foto en laat jullie meegenieten. Neem ook eens een kijkje op mijn receptensite door op de foto hierboven te klikken. Smakelijk!

Nu ook op Facebook: Jenthes keuken 

Foto
Willekeurig SeniorenNet Blogs
schrijvenopcomputer
blog.seniorennet.be/schrijv
Foto
Foto
Links
  • Powerpoint Moni
  • De wandelaar
  • Taal van het hart
  • Zucchini's recepten
  • Funny website
  • Tuin den Horst
    SeaBreeze jenthes_keuken
    SeaBreeze
    bluebird jenthes_keuken
    bluebird
    Links
  • André 2 Linkoverzicht
  • Kantklossen
  • Betoverend veelzijdig startpagina
  • Koivis
  • Bloggers in de kijker
  • Denbosrand
  • Hobbycreatief
    FUNSITE!TIZIANA jenthes_keuken
    FUNSITE!TIZIANA
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    tonkoorevaar
    blog.seniorennet.be/tonkoor
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    historicmotorraces
    blog.seniorennet.be/histori
    Foto
    Jenthe's keuken
    Lekkere gerechten, eenvoudig uitgelegd, voor uw dagelijkse keuken of een feestelijk ideetje om je tafelgenoten te verrassen van vingerhapje tot dessert.
    01-11-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wittekoolsoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Een hartige winterse koolsoep.
    Voor 8 personen
    ½ witte kool
    1 ui, in ringen gesneden
    2 geschilde aardappelen, in blokjes
    300 g wortelen, in blokjes of geraspt
    2 liter water + 3 groente- of rundsbouillonblokjes
    1 koffielepel tijm
    ½ koffielepel kummel (naar keuze)
    peper, zout
    50 g bakboter
    De wittekool in fijne reepjes snijden of met groenteschaaf. In een hoge kookpot boter smelten. Ui en kool toevoegen en op middelmatig vuur, met deksel op de pot, 5 minuten stoven. Omroeren en aardappel- en wortelblokjes toevoegen. Nog 5 min stoven. Water en bouillonblokjes, kummel en tijm toevoegen. Breng aan de kook en laat dan op zacht vuur 45 min gaarkoken. Met stamper de groenten in fijne stukjes pletten en kruiden met peper en zout. Voor een maaltijdsoep kan je er nog gerookt spek of stukgesneden zwanworstjes bijvoegen. Laat dan nog even opwarmen. 

    Categorie:Soepen T - Z
    Tags:wittekool, ui, aardappel, wortel, tijm, kummel, spek, wintersoep
    >> Reageer (0)
    23-10-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witloofsoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Feestelijk met garnalen of stukjes krab.
    Gekruid met curry geeft dit een unieke smaak.
    Voor 6 - 8 personen
    500 g witloof, grofgesneden
    2 geschilde aardappelen, in blokjes gesneden
    1 ui, grofgesneden
    1 liter water
    2 groenten- of kippenbouillonblokjes
    1 takje tijm
    klontje bakboter
    ½ koffielepel currypoeder (naar keuze)
    Smelt boter en stoof de ui glazig (niet bruin) op middelmatig vuur. Voeg het witloof en de aardappelblokjes erbij. Laat 10 min zachtjes stoven met deksel op de kookpot. Water, bouillonblokjes en tijm bijvoegen en aan de kook brengen. Laat ongeveer 20 min zachtjes koken. Haal een paar eetlepels witloofsnippers uit de kookpot en mix de soep fijn. Kruid de soep eventueel met currypoeder. Nog even opwarmen. Opdienen en in ieder bord wat witloofsnippers als garnering.
    Variaties: Kleine onregelmatige witloofstronkjes zijn minder duur en ideaal voor de soep. 
    Als witloofroomsoep: een eidooier loskloppen, samen met 1 dl room en eventueel fijngeknipte peterselie. Bij de hete soep voegen. Niet meer koken. 
    Vervang de aardappelen naar keuze door twee bleekselderstengels.
    Als afwerking kan je een stronk witloof fijnsnijden en in een afgedekt microgolfpotje zetten, met een koffielepel water, 4 minuten op volle kracht.


    Categorie:Soepen T - Z
    Tags:Witloof, aardappelen, ui, bouillon, tijm, curry, room, peterselie, feestelijk
    >> Reageer (15)
    18-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waterkerssoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 – 6 personen
    1 bosje waterkers of 2 bakjes tuinkers
    2 preiwit, fijngesneden ( 300 g )
    1 grote aardappel, geschild
    7 dl water
    3 dl volle melk
    2 groentenbouillonblokjes
    Olijfolie of mespuntje boter (voorkomt overkoken)
    peper, zout

    Spoel de geschilde aardappel en snijd in blokjes. Breng de melk, water, bouillonblokjes en een paar druppels olie of boter samen aan de kook. Voeg de prei en aardappelblokjes toe, kruid met peper en zout. Breng opnieuw aan de kook, dek af en laat ± 25 min garen op een zacht vuur. Mix de soep fijn, voeg de waterkers of tuinkers toe en mix nog even fijn. Versier met een paar plukjes water- of tuinkers. Voor een feestelijke afwerking een paar snippers gerookte zalm in elk bord schikken. Waterkersroomsoep: Klop een eidooier met 2 dl room en voeg net voor het opdienen bij de soep. Niet meer koken.


    Categorie:Soepen T - Z
    Tags:waterkers, preiwit, aardappel, melk, bouillon, olijfolie
    >> Reageer (2)
    17-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uiensoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Heerlijke uiensoep opgediend met geraspte kaas. Als volledige maaltijd met een warm knoflookbroodje.
    Voor 2 – 3 personen
    ½ kg uien
    2 eetlepels boter
    2 aardappelen, geschild
    1 teentje knoflook (naar keuze), fijngesneden
    6 dl water + 1 bouillontabletje (runder–of groenten)
    50 g geraspte kaas (emmental, gruyere...)

    Snijd de uien in ringen en de aardappelen in schijfjes. Smelt de boter op een matig vuur en stoof de uien (niet bruinbakken) ±10 min met deksel op de kookpot. Roer regelmatig om met spatel, en schraap telkens over de bodem. Schep 2 eetlepels uit de kookpot en zet apart. Aardappelen, look, water en bouillonblokje bijvoegen en aan de kook brengen. Laat 30 min garen op een zacht vuur. Mix de soep en kruid naar smaak met peper en zout. Roer de apart gehouden uien onder de soep. Serveer heet in borden en bestrooi onmiddellijk met de kaas, zodat deze kan smelten.
    Variatie:
    Een beschuit of broodkorstjes in het bord leggen en daarop de hete soep gieten. Dan bestrooien met kaas.
    Knoflookbroodjes kan je kant en klaar in diepvriesafdeling vinden. Of bestrijk stokbrood met knofloof en boter en zet even onder de hete grill.
    Tip:
    Neem ook een kijkje bij de variant: ajuinsoep


    Categorie:Soepen T - Z
    Tags:uien, aardappel, geraspte kaas, knoflookbrood, soep, ajuinsoep, broodkorstjes,
    >> Reageer (5)
    06-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatensoep met gehaktballetjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    500 g soepgroenten ( prei, wortel, selder), fijngesneden
    1 ui, stukgesneden
    3 aardappelen ( middelgrote), stukgesneden
    2 blikken gepelde tomaten ( ± 800 g )
    klontje boter
    3 tabletjes bouillon ( naar keuze)
    1,5 l water
    peper, zout, ½ koffielepel tijm ( facultatief)
    400 g gehakt (naar keuze)

    Stoof de ui even in de boter. Voeg de soepgroenten en aardappelen toe en laat nog even verder stoven. Doe de gepelde tomaten, water en bouillontabletjes erbij. Kruid met peper, zout en tijm. Breng aan de kook en laat ongeveer 30 min op een zacht vuur verder koken. Mix de soep fijn en breng opnieuw tot kookpunt. Rol kleine ballekes van het gehakt. Voeg ze bij de soep en laat nog 5 min koken tot de ballekes boven drijven.
    Tip:
    In de zomer met zongerijpte tomaten in plaats van blik. Je kan de tomaten geheel toevoegen en dan de passe-vite gebruiken om pellen en zaadjes te verwijderen. Roma- of pruimtomaten zijn zeer geschikt voor soep. Ze zijn vleziger en bevatten minder zaadjes. Het gehakt wordt meestal reeds gekruid verkocht. Je kan er indien gewenst nog 2 eieren, 2 eetl paneermeel, peper, zout en nootmuskaat aan toevoegen.


    Categorie:Soepen T - Z
    Tags:tomaten, soepballetjes, ui, aardappel, bouillon, tijm, gehakt, soepgroenten, prei, wortel, selder
    >> Reageer (0)
    30-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verse tomatensoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Maak deze soep met verse tomaten.
    Voor 4 personen
    1 eetl olijfolie of boter
    1 kg tomaten, in vieren gesneden
    1 grote ui, grofgesneden
    1 wortel, grofgesneden
    2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
    3 takjes verse tijm of 1 koffiel gedroogde
    1 laurierblad, peper, zout
    1 L kippen- of groentenbouillon (water + 2 tabletjes)
    Verhit de olie, voeg ui en wortel toe en stoof op middelmatig vuur ± 5 min met deksel op de kookpot. Roer af en toe. Voeg tomaten, knoflook, kruiden, water en bouillontabletjes toe en breng aan de kook. Laat op zacht vuur 45 min gaarkoken. Verwijder laurierblad en draai de soep door passe-vite (roerzeef). Warm eventueel nog even op.
    Afwerking:
    Serveer met fijngeknipte peterselie of verse tijmblaadjes.
    Romige tomatensoep: 1 dl room toevoegen en soep op laag vuur opwarmen zonder te koken.
    Je kan de soep ook mixen. Pel de tomaten dan eerst: maak een inkeping in kruisvorm onderaan de tomaten, leg ze even in kokend water en leg ze dan onmiddellijk in koud water. Nu pellen ze makkelijk.


    Categorie:Soepen T - Z
    Tags:soeptomaten, wortel, look, tijm, roerzeef, laurier, bouillon, soep
    >> Reageer (5)
    10-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatensoep met verse basilicum
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een zomerse soep, wanneer verse tomaten op hun lekkerst zijn. Kan zowel koud als warm opgediend worden.
    Voor 4 personen
    2 eetl boter of olijfolie
    1 ui, grof gesneden
    1 kg tomaten, gepeld in stukken
    1 teentje knoflook, fijngesnipperd
    7 dl water + 1 tabletje groentenbouillon
    1 blikje tomatenpuree (70 g)
    1 klein handvol verse basilicum
    peper, zout
    Verhit de olie of boter en stoof de ui gedurende 5 min met deksel op de kookpot totdat hij zacht maar niet bruin is.Roer af en toe. Voeg tomaten en knoflook toe, vervolgens bouillon en tomatenpuree en kruid met peper en zout naar smaak. Breng aan de kook. Laat 25 min sudderen op een zacht vuur. Roer af en toe. Scheur de basilicum, voeg bij de soep en mix deze fijn. Opdienen met enkele basilicumblaadjes. Deze soep kan ook koud opgediend worden. Laat de soep na het mixen afkoelen tot kamertemperatuur en zet vervolgens minstens 4 uur in de koelkast.
    Tip:
    Kerf met een mes de onderkant van de tomaten kruislings in. Dompel ze 30 sec in kokend water en laat ze vervolgens schrikken in koud water. Op die manier kan je de tomaten makkelijk pellen.
    Eventueel kan ook 1 dl room toegevoegd worden.


    Categorie:Soepen T - Z
    Tags:tomaten, look, basilicum, soep, ui, tomatenpuree, bouillon
    >> Reageer (0)
    05-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wortelsoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    500 g wortelen, grofgesneden
    1 ui, grofgesneden
    1 liter water + 2 blokjes groente-of kippebouillon
    laurierblad, peterselie
    1 teentje look, fijngesneden (naar keuze)
    2 geschilde aardappelen, in stukjes gesneden
    klontje boter
    variatie: sinaasappelsap, kervel en paprikapoeder
    Smelt de boter en stoof de ui glazig op middelmatig vuur. Voeg hierbij de wortelen, aardappelen en het lookteentje. Laat even stoven. Water toevoegen, bouillonblokjes en laurierblad. Breng aan de kook en laat op zacht vuur gaarkoken. Gaarkooktijd voor winterwortelen ± 45 min, voor jonge wortelen ± 30 min. Haal laurierblad uit de soep. Fijnmixen. Kruiden naar smaak met peper en zout. Versier met fijngehakte peterselie.
    Als variatie of voor een feestelijke soep voeg je 2 dl vers geperst sinaasappelsap toe na het mixen en een beetje paprikapoeder. Voeg 2 eetlepels gehakte kervel bij en warm nog even op. Schep de soep in borden en versier eventueel met geraspte sinaasappelschil (bio).


    Categorie:Soepen T - Z
    Tags:soep, wortelen, sinaasappelsap, appelsiensap, kervel, peterselie
    >> Reageer (5)
    15-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatensoep met venkel en garnalen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Feestelijk roomsoepje
    Voor 4 – 6 personen
    750 g gepelde tomaten
    1 venkelknol
    1 ui, 1 wortel
    1,5 l water + 3 tabletjes kippenbouillon
    1 eetl bloem
    1 eetl boter
    1 dl room
    200 g noordzeegarnalen (eventueel diepvries)
    Snij de ui, de wortel en de venkel in grove stukken. Hou het fijne groen van de venkel opzij voor de afwerking. Verwijder de pitjes eventueel uit de tomaten en snij in stukken. Smelt de boter op middelmatig vuur en voeg de gehakte ui, wortel en venkel toe. Laat enkele minuten stoven met deksel op de kookpot. Strooi de bloem over de groenten en roer goed om. Overgiet met het water en voeg de bouillontabletjes en stukjes tomaat toe. Breng aan de kook en laat op zacht vuur 45 min koken. Mix de soep fijn en breng opnieuw aan de kook. Neem de kookpot van het vuur en voeg de room en de garnaaltjes toe. Versier het bord met het groen van de venkel.
    TIP:
    De soep kan de dag voordien klaargemaakt worden tot het mixen. Verwarm op het moment zelf en voeg dan de garnaaltjes en de room toe.
    Garnalen nooit spoelen onder water. Laat ze uitlekken op huishoudrol, anders verliezen ze aan smaak.


    Categorie:Soepen T - Z
    Tags:tomaten, venkel, wortel, ui, garnalen, tomatensoep, venkelsoep, roomsoep
    >> Reageer (1)
    10-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Venkelsoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1 venkelknol + veel groen
    1,5 l water + 2 visbouillonblokjes
    2 aardappelen, geschild, in stukjes
    1 eetlepel verse kaas (zoals philadelphia)
    of lightroom
    Extra afwerking:
    Gepelde garnalen
    pastis of sherry

    De venkel schoonmaken en in grove stukken snijden. Een gedeelte van de groene pluimpjes opzij zetten voor versiering en de rest fijnknippen. In een kookpot de venkel, aardappelen en bouillon aan de kook brengen. Op zacht vuur 30 min gaarkoken. Soep mixen. Neem in een pollepel soep, roer er de verse kaas onder, en voeg bij de rest van de soep. Het fijngeknipte venkelgroen toevoegen en de soep nog even opwarmen (niet koken). Opdienen met een paar pluimjes groen.
    Ter afwisseling kan je in ieder bord een eetlepel gepelde garnalen strooien en/of een koffielepel pastis of sherry toevoegen.


    Categorie:Soepen T - Z
    Tags:venkel, garnalen, sherry, philadelphia, soep
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vissoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 8 personen
    600 g visfilets
    200 g grijze garnalen
    1 blik gepelde tomaten (400 g)
    2 wortelen, 2 preiwit, 1 ui
    2 teentjes knoflook
    1 venkel ( groen apart houden)
    1,5 l visbouillon ( 3 blokjes met water)
    2,5 dl droge witte wijn
    2 aardappelen in blokjes gesneden
    1 koffielepel tijm, 1 laurierblad, peper, zout

    Indien diepgevroren zet de vis 5 min in de microgolf op ontdooistand, of 2 u op kamertemperatuur, en snij in blokjes van ± 2 à 3 cm. Laat boter in een grote kookpot smelten. Voeg de fijngesneden ui, het preiwit, de wortelen, de aardappelblokjes, de venkel en de knoflookteentjes toe. Laat 5 min stoven op middelmatig vuur met deksel op de kookpot en roer regelmatig om. Overgieten met visbouillon, witte wijn, de tomaten en de kruiden.Tot kookpunt laten komen. Laat 30 min zachtjes koken. Verwijder het laurierblad en mix de soep. Breng opnieuw aan de kook. Doe nu de vis in de soep en laat nog 10 minuten koken. Neem van het vuur voeg garnalen toe. Bestrooi de soep met de fijngehakte dille ( groen van venkelknol ) en eventueel peterselie. Kan opgediend worden als maaltijdsoep met stokbrood of knoflookbroodjes.
    Tips:
    Gebruik minstens twee soorten vis: kabeljauw, pangasius, pollak, zalm... (evt diepvries = voordeliger).In plaats van 200 g garnalen kan je : 100 g mosselen en 100 g garnalen toevoegen. Je kan de soep de dag voordien klaarmaken tot en met het mixen. Breng de dag zelf de soep opnieuw tot kookpunt en voeg er dan de vis bij en ga verder zoals hierboven.


    Categorie:Soepen T - Z
    Tags:visfilet, garnalen, tomaten, wortel, ui, preiwit, venkel, visbouillon, wijn, aardappel, tijm, laurierblad
    >> Reageer (4)
    02-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Venkelvelouté met scampi
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    1 venkel
    1 ui
    1 preiwit
    1 stengel bleekselder
    12 scampi
    1,5 l water + 3 kippebouillonblokjes
    1 eetlepel bloem
    1 eierdooier
    1 dl room of melk
    bakboter
    Leg de diepvriesscampi even in warm water, zodat je ze makkelijk kan pellen en zet ze fris. Breng het water en de bouillonblokjes aan de kook en voeg de scampischalen toe. Laat 10 min doorkoken op zacht vuur. Giet door een fijne zeef. Maak de venkel schoon, en bewaar de groene pluimpjes als garnering. Snij venkel, ui, selder en preiwit in kleine stukken. Laat de groenten aanstoven in gesmolten boter, op middelmatig vuur, en met deksel op de kookpot. Na 10 minuten omroeren en met bloem bestrooien. Goed omroeren zodat de bloem aan de groenten kleeft. Giet de bouillon erbij en meng al roerend. Breng aan de kook en laat op zacht vuur afgedekt 30 - 45 min gaarkoken. Mix de soep en kruid naar smaak met peper en zout. De soep nu afwerken of koel zetten tot later en dan opnieuw opwarmen. Kruid de scampi met peper en zout en bak in wat hete boter of leg ze op een microgolfschaal, onafgedekt, 1 ½ minuut, ca 750 Watt. Snijd eventueel in rondjes. Meng de eierdooier met de room of melk, giet in een soepkom en meng al roerend met de warme soep. Of schep de soep in borden en voeg een lepeltje roommengsel toe. Schik een paar scampi in het bord en versier met het venkelgroen. Je kan deze soep ook opdienen zonder ei en alleen de room of melk toevoegen.


    Categorie:Soepen T - Z
    Tags:scampi, venkel, soep, prei, bleekselder, feestelijk
    >> Reageer (0)


    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Categorieën
  • Barbecue (6)
  • Confituren (2)
  • Dessert - Aardbei (3)
  • Dessert - Cake (3)
  • Desserten (15)
  • Dranken (2)
  • Eiergerechten (14)
  • éénpansgerechten (6)
  • Gevogelte en wild (13)
  • Groenten (29)
  • Groenten-Aardappelen (5)
  • Groenten-Asperges (12)
  • Groenten-Kool (4)
  • Groenten-Witloof (6)
  • Groentetaarten (8)
  • Hapjes - Tapas (24)
  • Microgolfgerechten (13)
  • Oma's recepten (33)
  • Oma's Stoemp-Puree (8)
  • Opleggen en inmaken (1)
  • Pasta's (22)
  • Rijst (1)
  • Salades (16)
  • Sauzen (13)
  • Snacks - Brood (5)
  • Soepen A - J (16)
  • Soepen K - S (22)
  • Soepen T - Z (12)
  • Steengrill - Gourmet - Fondue (2)
  • Vis - Schaaldieren (8)
  • Visgerechten (22)
  • Vleesgerechten (14)
  • Vleesgerechten-Lam (3)
  • Vleesgerechten-Rund (5)
  • Vleesgerechten-Varken (13)
  • Voorgerechten (14)

  • Inhoud blog
  • Warme wijn voor koude dagen
  • Wittekool
  • Knolseldersoep
  • Savooikool met kotelet
  • Macaroni met kaas en hesp
  • Groenekoolstoemp
  • Rode kool
  • Hete bliksem
  • Spruitjessoep
  • Chocomousse
  • Garnaalkroketten
  • Pannenkoeken
  • Wittekoolsoep
  • Hamrolletjes met voetselder
  • Prei
  • Witloofsoep
  • Macaronischotel met tonijn
  • Bonensoep
  • Witloof - Hamtaart
  • Vis met mosterdsaus
  • Omelet met uien
  • Zeetong
  • Kalfsblanket met witloof en kriekbier
  • Everzwijnragout
  • Pompoensoep met griezelballetjes
  • Steak met groene pepersaus
  • Pompoen - Paprikasoep
  • Witloofstoemp
  • Tagliatelli met tonijn en courgettesaus
  • Kip op jagerswijze
  • Ajuinstoemp
  • Broccoli - tonijntaart
  • Visrolletjes met courgettes
  • Chili Con Carne
  • Fruitige varkenskotelet
  • Kip met mandarijntjes
  • Appelsoep
  • Tomaat tonijn
  • Aardappelpuree
  • Messinaroom
  • Witloof met ballekes
  • Broccolispagetti met mignonette
  • Waterkerssoep
  • Varkenskotelet met uiensaus
  • Kindertaart
  • Varkensstoofvlees
  • Tagliatelli met blinde vinken en tomatensaus
  • Osso Bucco met pasta
  • Croque-Monsieur
  • Zuiderse varkenskotelet
  • Warme appelen
  • Aardappelschotel met groene boontjes
  • Aardbeien met roomijs
  • Tomatensaus
  • Uiensoep
  • Mayonaise met mixer
  • Ballekes met zachte currysaus
  • Peer met ham
  • Courgettesoep
  • Appelcompote
  • Grissinistokjes met ham
  • Spek met aardappelblokjes en groenten
  • Sperziebonensoep met kaas
  • Tapas van mosselen en serranoham
  • Vanillepudding met aardbeien
  • Bechamel of witte saus
  • Erwtjes met appel
  • Pasta met spekblokjes
  • Gestoofde selder met gehaktballetjes
  • Courgettes gestoofd
  • Tortilla
  • Broodpudding of bodding
  • Slasoep
  • Gazpacho
  • Cake met appelen
  • Lamskotelet met ananas
  • Witte of rode koolsalade
  • Tomatensoep met gehaktballetjes
  • Meloen met Gandaham
  • Kaassoep met balletjes
  • Broccoli en tomaten gegratineerd
  • Tagliatelle met boschampignons en witloofslierten
  • Paella
  • Komkommersoep
  • Tortilla met courgette
  • Bloemkoolsalade
  • Sperzieboontjes met spek
  • Boterham met platte kaas en radijzen
  • Lepelhapjes: Champignon met lookboter
  • Visfilet met pizzaiola
  • Martini - Zalm
  • Aardbei - braambessen - frambozenconfituur
  • Komkommerschuitje
  • Courgette met tomaten en mozarrellaschijfjes
  • Rode bietensoep
  • Tomatensla
  • Verse tomatensoep
  • Veldsla met tomaten, champignon en avocado
  • Bij een lekker ontbijt of gezellig vieruurtje: wentelteefjes
  • Varkenskotelet met picklessaus
  • Provencaalse saus
  • Snijbonen
  • Gerookte zalm met toast
  • Melbatoast met verse kaas en radijs
  • Salade Niçoise
  • Broccoli
  • Varkensruggebraad
  • Varkenshaasje met kruidenkorst
  • Soepvleesfricassee
  • Groene boontjes
  • Broccolisoep
  • Meloen met ham
  • Mosselsoep
  • Slastoemp met eieren
  • Oma's stoofkarbonaden
  • Aardbeien met sabayon
  • Knolseldersalade
  • Gehaktballekes in tomatensaus
  • BBQ: Ribstuk - Cote a l'os
  • BBQ: Gegrilde sardines
  • Tonijn met kruidenboter
  • BBQ: Gemarineerde visbrochet
  • Tomaat - Basilicumtaart
  • Garnalentoren
  • Wachthapje: Komkommersoepje koud
  • Vruchtenstokje met kaasdip
  • Mosselen natuur
  • Spinazie
  • BBQ: Scampi op de barbecue
  • BBQ: Aardappelspies
  • BBQ: Kalfsbrochet met kerstomaat
  • Seldersoep
  • Aardbeibloesem
  • Doperwten
  • Avocado met krab
  • Trostomaatjes gegrild
  • Spagetti Bolognese
  • Paprikasoep
  • Blinde vinken met worteltjes
  • Meloen met gerookte zalm
  • Steak met champignonsaus
  • Gehaktballen met krieken
  • Zalmfilet met bearnaisesaus en garnalen
  • Prei - witloofsoep
  • Wortelen
  • Kippenbouillon met asperges
  • Bolognesesaus
  • Witloof - appelsalade
  • Witloof met veldsla
  • Zalm met prei
  • Tomatensoep met verse basilicum
  • Wortelstoemp
  • Appeltaart
  • Venkel en tomatengratin
  • Pensen met appeltjes
  • Rosbief met groentenkrans
  • Ratatouille
  • Wortelsoep
  • Vijgenconfituur
  • Varkensvlees met mosterdsaus
  • Ijsbergsla met paprika en komkommer
  • Nieuwe aardappelen
  • Veldsla met uien en spek
  • Ijsbergsla met fruit
  • Citroendrankje
  • Veldsla met ei en bieslook
  • Boterham met aardbeien
  • Asperges gestoofd
  • Tomaat met vinaigrette
  • Boterboontjes
  • Asperges en Serranoham
  • Asperges met garnalen
  • Kabeljauw met preistoemp
  • Chipolata met zongedroogde tomaten
  • Asperges met gerookte zalm
  • Asperges op vlaamse wijze - a la flamande
  • Witloof met champignonsaus
  • Aspergesalade met aardbeien
  • Groene aspergesoep
  • Aspergesoep
  • Bloemkoolsoep
  • Broccoli - tonijntaart
  • Visfilets met asperges en garnalen
  • Witloofroomsaus
  • Courgette in tomatensaus
  • Venkel met tomaten - hamsaus
  • Tomatensoep met venkel en garnalen
  • Asperges met garnalensaus
  • Aspergetaart met ham en broccoli
  • Provencaalse groentesoep
  • Erwten en wortelen
  • Bloemkool
  • Varkenskotelet met zachte currysaus
  • Visballetjes in tomatensaus
  • Kaassaus
  • Knolselder met witte saus
  • Tagliatelli met tuinkruiden en zalmfilets
  • Aardappelkroketten
  • Selder in tomatensaus met balletjes
  • Venkelsoep

    Foto

    E-MAIL


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    martin1952
    blog.seniorennet.be/martin1

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!