NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Ik ben Jenthe, in 1953 geboren en getogen in Leuven (Vlaams-Brabant). In 2000 aangespoeld in Oostende. Na bijna 15 jaar terug naar Vlaams Brabant. Een wandeling en een lekker streekbiertje op een zonnig terrasje, heerlijk. Lekkere eenvoudige gerechten klaarmaken is mijn hobby. Ik zet dan de recepten op papier, neem een foto en laat jullie meegenieten. Neem ook eens een kijkje op mijn receptensite door op de foto hierboven te klikken. Smakelijk!

Nu ook op Facebook: Jenthes keuken 

Foto
Willekeurig SeniorenNet Blogs
klaartjesblog
blog.seniorennet.be/klaartj
Foto
Foto
Links
  • Powerpoint Moni
  • De wandelaar
  • Taal van het hart
  • Zucchini's recepten
  • Funny website
  • Tuin den Horst
    SeaBreeze jenthes_keuken
    SeaBreeze
    bluebird jenthes_keuken
    bluebird
    Links
  • André 2 Linkoverzicht
  • Kantklossen
  • Betoverend veelzijdig startpagina
  • Koivis
  • Bloggers in de kijker
  • Denbosrand
  • Hobbycreatief
    FUNSITE!TIZIANA jenthes_keuken
    FUNSITE!TIZIANA
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    luckyluc
    blog.seniorennet.be/luckylu
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    marielouise
    blog.seniorennet.be/marielo
    Foto
    Jenthe's keuken
    Lekkere gerechten, eenvoudig uitgelegd, voor uw dagelijkse keuken of een feestelijk ideetje om je tafelgenoten te verrassen van vingerhapje tot dessert.
    22-10-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witloof - Hamtaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    1 pakje bladerdeeg
    droge bonen of rijst ( blindbakken)
    ½ kg witloof, fijngesneden
    250 g gekookte ham
    100 g gemalen kaas
    3 eieren
    6 eetl room
    peper, zout, nootmuskaat
    klontje boter
    Oven voorverwarmen op 200°. Bladerdeeg in taartvorm leggen met het bakpapier langs de bovenkant. De bodem een paar keer inprikken met een vork en volledig bedekken met droge bonen of rijst. Laat 20 min blindbakken op 200°.
    Smelt de boter en stoof het witloof 10 min op middelmatig vuur. Roer af en toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Het vocht moet volledig verdwenen zijn.
    Haal het deeg uit de oven, verwijder bakpapier en bonen ( houd ze voor een volgende keer). Vul de bodem met de helft van de ham. Hierop het witloof verdelen en daarop de rest van de ham. Bestrooien met de kaas. De eieren loskloppen met de room. Kruiden naar smaak met peper, zout en nootmuskaat en over de kaas gieten. In het midden van de oven 30 min bakken.


    Categorie:Groentetaarten
    Tags:bladerdeeg, witloof, kaas, hesp,
    >> Reageer (2)
    16-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broccoli - tonijntaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Serveer lauw of koud, als lunch of in kleine porties als hapjes.
    Voor 2 personen
    1 rol bladerdeeg
    droge bonen of rijst (blindbakken)
    200 g broccoliroosjes
    1 blik tonijn, 200 g
    3 eieren
    4 eetl room, soyaroom
    zout, peper
    taartvorm, ca. 26 cm
    Oven voorverwarmen op 200°. Bladerdeeg in taartvorm leggen met het bakpapier langs de bovenkant. Doorprik enkele keren met vork en bodem helemaal bedekken met droge bonen. Laat 20 min blindbakken op 200°. Haal het deeg uit de oven, verwijder het bakpapier en bonen. Broccoli in kleine roosjes verdelen en ± 5 min in kokend water blancheren. Afgieten en laten uitlekken. Tonijn laten uitlekken en in stukjes verdelen. In een kom de tonijn en broccoli mengen. Eieren loskloppen met room, zout en peper. Tonijn-broccolimengsel over de taartvorm verdelen. Eiermengsel erover gieten. In het midden van de oven de groentetaart ± 30 min bakken op 200°. Tip: Bewaar de droge bonen voor een volgende keer. Je kan ook droge rijst gebruiken.


    Categorie:Groentetaarten
    Tags:broccoli, tonijn, eieren, room, soyaroom, bladerdeeg, lunch
    >> Reageer (0)
    05-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomaat - Basilicumtaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    150 g mozzarella, in dunne plakken
    4 grote tomaten, in dikke plakken
    ± 10 verse basilicumblaadjes
    2 eetl olijfolie
    2 versnipperde teentjes knoflook
    Pizzadeeg

    Leg de plakken mozzarella op het deeg en daarbovenop de plakjes tomaat. Doop de basilicumblaadjes in olijfolie en verdeel ze over de tomaten. Bestrooi de taart met de knoflook, besprenkel met de olie, versgemalen peper en zout. Bak de taart ± 30 min. op 200° tot de korst goudbruin is en de tomaten zacht zijn. Serveer warm.


    Categorie:Groentetaarten
    Tags:basilicum, mozzarella, tomaat, groentetaart, look, pizzadeeg
    >> Reageer (1)
    19-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broccoli - tonijntaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Serveer lauw of koud, als lunch of in kleine porties als hapjes.
    Voor 2 personen
    1 rol bladerdeeg
    droge bonen of rijst (blindbakken)
    200 g broccoliroosjes
    1 blik tonijn, 200 g
    3 eieren
    4 eetl room, soyaroom
    zout, peper
    taartvorm, ca. 26 cm
    Oven voorverwarmen op 200°. Bladerdeeg in taartvorm leggen met het bakpapier langs de bovenkant. Doorprik enkele keren met vork en bodem helemaal bedekken met droge bonen. Laat 20 min blindbakken op 200°. Haal het deeg uit de oven, verwijder het bakpapier en bonen. Broccoli in kleine roosjes verdelen en ± 5 min in kokend water blancheren. Afgieten en laten uitlekken. Tonijn laten uitlekken en in stukjes verdelen. In een kom de tonijn en broccoli mengen. Eieren loskloppen met room, zout en peper. Tonijn-broccolimengsel over de taartvorm verdelen. Eiermengsel erover gieten. In het midden van de oven de groentetaart ± 30 min bakken op 200°. Tip: Bewaar de droge bonen voor een volgende keer. Je kan ook droge rijst gebruiken.


    Categorie:Groentetaarten
    Tags:broccoli, tonijn, eieren, room, soyaroom, bladerdeeg, lunch
    >> Reageer (0)
    13-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspergetaart met ham en broccoli
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1 rol bladerdeeg
    1 bokaal fijne asperges of verse gekookt
    150 g broccoliroosjes
    100 g ham in sneetjes
    75 g geraspte kaas
    3 eieren
    0,5 dl room of melk

    Verwarm de oven op 200°. Snijd de asperges in stukken van 5 cm en laat goed uitlekken. Stoom de broccoli in de microgolf afgedekt met folie of deksel 4 min op 750 Watt , of kook even voor.
    Bekleed de bakvorm met de deeg. Prik hier en daar in de bodem met een vork en plooi de randen mooi naar binnen. Snij de ham in fijne reepjes en verdeel over de deegbodem. Daarna de asperges en de broccoli. Strooi de kaas erover. Klop de eieren met de room, kruid met peper en zout, en giet over de vulling. Bak de taart in het midden van de oven gedurende 45 minuten. Dek de vulling de laatste 10 min af met aluminiumfolie als deze te donker wordt.
    Tip
    De sneetjes ham zorgen ervoor dat de deegbodem niet te vochtig wordt.


    Categorie:Groentetaarten
    Tags:bladerdeeg, asperge, broccoli, hesp, groentetaart
    >> Reageer (2)
    01-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tarte Tatin met groenten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze taart is heerlijk als lunch – hoofdgerecht.
    Serveer hem warm.
    Voor 2 personen
    4 eetl olijfolie
    1 aubergine, in de lengte gesneden
    1 rode paprika, zonder zaadjes, in reepjes gesneden
    10 tomaten
    2 sjalotjes, fijngesnipperd
    1-2 teentjes knoflook, geperst
    1,5 dl witte wijn
    1 eetl verse basilicum, fijngehakt
    225 g rijst, gekookt
    40 g zwarte olijven zonder pit, fijngehakt
    Bladerdeeg
    Verhit 3 eetl olijfolie en bak de aubergine, eventueel in porties, in 4-5 min aan elke kant goudbruin. Haal uit de pan zodra hij zacht en bruin wordt en leg op keukenpapier. Doe de reepjes paprika in de pan en roer ze goed door. Doe het deksel op de pan en laat de paprika’s op hoog vuur 5-6 min bakken, tot ze zacht en bruingespikkeld zijn. Roer af en toe. Snijd 2 tomaten in plakjes en leg ze apart. Dompel de overgebleven tomaten 30 sec in kokend water,ontvel ze, snij ze in vieren, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees grof. Verhit 1 eetl olijfolie en fruit de sjalot en knoflook in 3-4 min zacht. Voeg de gesneden tomaten toe en bak ze zacht. Roer de wijn en het basilicum door het tomatenmengsel en voeg naar smaak versgemalen peper toe. Breng het geheel aan de kook, haal van het vuur en roer er de gekookte rijst en zwarte olijven erdoorheen. Leg plakjes tomaat, aubergine en paprika in een enkele laag op de bodem van een ovenschaal van ± 25 cm doorsnee. Bedek de groenten gelijkmatig met het rijstmengsel. Leg de bladerdeeg op de rijst. Duw de overlappende rand naar binnen. Bak de taart 25-30 min in de oven tot de deeg goudbruin en gerezen is. Keer de taart om op een schaal en serveer met een groene bladsalade of veldsla.
    Variaties: Gebruik courgettes i.p.v. aubergines. Ook kan je een combinatie van gele en rode paprika gebruiken.


    Categorie:Groentetaarten
    Tags:bladerdeeg, aubergine, paprika, tomaat, wijn, rijst, olijven, look, sjalot,courgette
    >> Reageer (0)
    25-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uientaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kruimeldeeg
    Voor vulling:
    50 g boter
    ± 900 g uien, in dunne ringen
    3 eieren
    2,5 dl melk
    nootmuskaat

    Bak de kruimeldeeg eerst 10 min met droge bonen of rijst in taartvorm van 20-25 cm volgens gebruiksaanwijzing. Smelt de boter en voeg de uien toe. Doe het deksel op de pan en bak al roerend ± 30 min op laag vuur. Zet de oven nu op 220°. Klop de eieren en melk los in een kom. Breng op smaak met zout, peper. Verdeel de uien over de taartbodem en schenk het eimengsel erover. Bak de taart ± 25-30 min, of tot het eimengsel gerezen, bruin en stevig in het midden is. Dien warm op.


    Categorie:Groentetaarten
    Tags:kruimeldeeg, ui, ei, melk
    >> Reageer (0)
    24-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatentaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Serveer deze pittige tomatentaart warm of koud met een fris slaatje.
    2 el olijfolie
    1 ui in ringen
    1 fijngesneden teentje knoflook
    4 ontvelde tomaten in stukjes (1 blik)
    1 pili-pilipeper, zonder zaadjes, fijngehakt of poeder
    2 dl passata (gezeefde tomaten)
    1 eetl suiker
    200 g spekblokjes
    Kruimeldeeg
    Bak de kruimeldeeg eerst 10 min met droge bonen of rijst in taartvorm van 20-25 cm volgens gebruiksaanwijzing.
    De vulling: Verhit de olijfolie en fruit de ui 5 min op matig vuur, voeg knoflook toe en nogmaals 2 min. Voeg de stukjes tomaten en pepertje toe. Breng aan de kook en laat op een matig vuur 15 min doorkoken. Voeg de passata en suiker toe en laat de saus 10 min indikken. Breng de saus op smaak met zout en versgemalen peper. Bak de spekblokjes even in tefalpan zonder vetstof. Verdeel de tomatensaus en de spekblokjes over de taartbodem. Zet de taart 25-30 min in de oven 200° C.


    Categorie:Groentetaarten
    Tags:tomaten, tomaat, look, pili-pili, passata, spek, groentetaart
    >> Reageer (0)


    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Categorieën
  • Barbecue (6)
  • Confituren (2)
  • Dessert - Aardbei (3)
  • Dessert - Cake (3)
  • Desserten (15)
  • Dranken (2)
  • Eiergerechten (14)
  • éénpansgerechten (6)
  • Gevogelte en wild (13)
  • Groenten (29)
  • Groenten-Aardappelen (5)
  • Groenten-Asperges (12)
  • Groenten-Kool (4)
  • Groenten-Witloof (6)
  • Groentetaarten (8)
  • Hapjes - Tapas (24)
  • Microgolfgerechten (13)
  • Oma's recepten (33)
  • Oma's Stoemp-Puree (8)
  • Opleggen en inmaken (1)
  • Pasta's (22)
  • Rijst (1)
  • Salades (16)
  • Sauzen (13)
  • Snacks - Brood (5)
  • Soepen A - J (16)
  • Soepen K - S (22)
  • Soepen T - Z (12)
  • Steengrill - Gourmet - Fondue (2)
  • Vis - Schaaldieren (8)
  • Visgerechten (22)
  • Vleesgerechten (14)
  • Vleesgerechten-Lam (3)
  • Vleesgerechten-Rund (5)
  • Vleesgerechten-Varken (13)
  • Voorgerechten (14)

  • Inhoud blog
  • Warme wijn voor koude dagen
  • Wittekool
  • Knolseldersoep
  • Savooikool met kotelet
  • Macaroni met kaas en hesp
  • Groenekoolstoemp
  • Rode kool
  • Hete bliksem
  • Spruitjessoep
  • Chocomousse
  • Garnaalkroketten
  • Pannenkoeken
  • Wittekoolsoep
  • Hamrolletjes met voetselder
  • Prei
  • Witloofsoep
  • Macaronischotel met tonijn
  • Bonensoep
  • Witloof - Hamtaart
  • Vis met mosterdsaus
  • Omelet met uien
  • Zeetong
  • Kalfsblanket met witloof en kriekbier
  • Everzwijnragout
  • Pompoensoep met griezelballetjes
  • Steak met groene pepersaus
  • Pompoen - Paprikasoep
  • Witloofstoemp
  • Tagliatelli met tonijn en courgettesaus
  • Kip op jagerswijze
  • Ajuinstoemp
  • Broccoli - tonijntaart
  • Visrolletjes met courgettes
  • Chili Con Carne
  • Fruitige varkenskotelet
  • Kip met mandarijntjes
  • Appelsoep
  • Tomaat tonijn
  • Aardappelpuree
  • Messinaroom
  • Witloof met ballekes
  • Broccolispagetti met mignonette
  • Waterkerssoep
  • Varkenskotelet met uiensaus
  • Kindertaart
  • Varkensstoofvlees
  • Tagliatelli met blinde vinken en tomatensaus
  • Osso Bucco met pasta
  • Croque-Monsieur
  • Zuiderse varkenskotelet
  • Warme appelen
  • Aardappelschotel met groene boontjes
  • Aardbeien met roomijs
  • Tomatensaus
  • Uiensoep
  • Mayonaise met mixer
  • Ballekes met zachte currysaus
  • Peer met ham
  • Courgettesoep
  • Appelcompote
  • Grissinistokjes met ham
  • Spek met aardappelblokjes en groenten
  • Sperziebonensoep met kaas
  • Tapas van mosselen en serranoham
  • Vanillepudding met aardbeien
  • Bechamel of witte saus
  • Erwtjes met appel
  • Pasta met spekblokjes
  • Gestoofde selder met gehaktballetjes
  • Courgettes gestoofd
  • Tortilla
  • Broodpudding of bodding
  • Slasoep
  • Gazpacho
  • Cake met appelen
  • Lamskotelet met ananas
  • Witte of rode koolsalade
  • Tomatensoep met gehaktballetjes
  • Meloen met Gandaham
  • Kaassoep met balletjes
  • Broccoli en tomaten gegratineerd
  • Tagliatelle met boschampignons en witloofslierten
  • Paella
  • Komkommersoep
  • Tortilla met courgette
  • Bloemkoolsalade
  • Sperzieboontjes met spek
  • Boterham met platte kaas en radijzen
  • Lepelhapjes: Champignon met lookboter
  • Visfilet met pizzaiola
  • Martini - Zalm
  • Aardbei - braambessen - frambozenconfituur
  • Komkommerschuitje
  • Courgette met tomaten en mozarrellaschijfjes
  • Rode bietensoep
  • Tomatensla
  • Verse tomatensoep
  • Veldsla met tomaten, champignon en avocado
  • Bij een lekker ontbijt of gezellig vieruurtje: wentelteefjes
  • Varkenskotelet met picklessaus
  • Provencaalse saus
  • Snijbonen
  • Gerookte zalm met toast
  • Melbatoast met verse kaas en radijs
  • Salade Niçoise
  • Broccoli
  • Varkensruggebraad
  • Varkenshaasje met kruidenkorst
  • Soepvleesfricassee
  • Groene boontjes
  • Broccolisoep
  • Meloen met ham
  • Mosselsoep
  • Slastoemp met eieren
  • Oma's stoofkarbonaden
  • Aardbeien met sabayon
  • Knolseldersalade
  • Gehaktballekes in tomatensaus
  • BBQ: Ribstuk - Cote a l'os
  • BBQ: Gegrilde sardines
  • Tonijn met kruidenboter
  • BBQ: Gemarineerde visbrochet
  • Tomaat - Basilicumtaart
  • Garnalentoren
  • Wachthapje: Komkommersoepje koud
  • Vruchtenstokje met kaasdip
  • Mosselen natuur
  • Spinazie
  • BBQ: Scampi op de barbecue
  • BBQ: Aardappelspies
  • BBQ: Kalfsbrochet met kerstomaat
  • Seldersoep
  • Aardbeibloesem
  • Doperwten
  • Avocado met krab
  • Trostomaatjes gegrild
  • Spagetti Bolognese
  • Paprikasoep
  • Blinde vinken met worteltjes
  • Meloen met gerookte zalm
  • Steak met champignonsaus
  • Gehaktballen met krieken
  • Zalmfilet met bearnaisesaus en garnalen
  • Prei - witloofsoep
  • Wortelen
  • Kippenbouillon met asperges
  • Bolognesesaus
  • Witloof - appelsalade
  • Witloof met veldsla
  • Zalm met prei
  • Tomatensoep met verse basilicum
  • Wortelstoemp
  • Appeltaart
  • Venkel en tomatengratin
  • Pensen met appeltjes
  • Rosbief met groentenkrans
  • Ratatouille
  • Wortelsoep
  • Vijgenconfituur
  • Varkensvlees met mosterdsaus
  • Ijsbergsla met paprika en komkommer
  • Nieuwe aardappelen
  • Veldsla met uien en spek
  • Ijsbergsla met fruit
  • Citroendrankje
  • Veldsla met ei en bieslook
  • Boterham met aardbeien
  • Asperges gestoofd
  • Tomaat met vinaigrette
  • Boterboontjes
  • Asperges en Serranoham
  • Asperges met garnalen
  • Kabeljauw met preistoemp
  • Chipolata met zongedroogde tomaten
  • Asperges met gerookte zalm
  • Asperges op vlaamse wijze - a la flamande
  • Witloof met champignonsaus
  • Aspergesalade met aardbeien
  • Groene aspergesoep
  • Aspergesoep
  • Bloemkoolsoep
  • Broccoli - tonijntaart
  • Visfilets met asperges en garnalen
  • Witloofroomsaus
  • Courgette in tomatensaus
  • Venkel met tomaten - hamsaus
  • Tomatensoep met venkel en garnalen
  • Asperges met garnalensaus
  • Aspergetaart met ham en broccoli
  • Provencaalse groentesoep
  • Erwten en wortelen
  • Bloemkool
  • Varkenskotelet met zachte currysaus
  • Visballetjes in tomatensaus
  • Kaassaus
  • Knolselder met witte saus
  • Tagliatelli met tuinkruiden en zalmfilets
  • Aardappelkroketten
  • Selder in tomatensaus met balletjes
  • Venkelsoep

    Foto

    E-MAIL


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    pentekeningen_van_claude_pire
    blog.seniorennet.be/penteke

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!