NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Ik ben Jenthe, in 1953 geboren en getogen in Leuven (Vlaams-Brabant). In 2000 aangespoeld in Oostende. Na bijna 15 jaar terug naar Vlaams Brabant. Een wandeling en een lekker streekbiertje op een zonnig terrasje, heerlijk. Lekkere eenvoudige gerechten klaarmaken is mijn hobby. Ik zet dan de recepten op papier, neem een foto en laat jullie meegenieten. Neem ook eens een kijkje op mijn receptensite door op de foto hierboven te klikken. Smakelijk!

Nu ook op Facebook: Jenthes keuken 

Foto
Willekeurig SeniorenNet Blogs
mindervaliden
blog.seniorennet.be/minderv
Foto
Foto
Links
  • Powerpoint Moni
  • De wandelaar
  • Taal van het hart
  • Zucchini's recepten
  • Funny website
  • Tuin den Horst
    SeaBreeze jenthes_keuken
    SeaBreeze
    bluebird jenthes_keuken
    bluebird
    Links
  • André 2 Linkoverzicht
  • Kantklossen
  • Betoverend veelzijdig startpagina
  • Koivis
  • Bloggers in de kijker
  • Denbosrand
  • Hobbycreatief
    FUNSITE!TIZIANA jenthes_keuken
    FUNSITE!TIZIANA
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    mariandel59
    blog.seniorennet.be/mariand
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    mamouchkatje
    blog.seniorennet.be/mamouch
    Foto
    Jenthe's keuken
    Lekkere gerechten, eenvoudig uitgelegd, voor uw dagelijkse keuken of een feestelijk ideetje om je tafelgenoten te verrassen van vingerhapje tot dessert.
    21-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges gestoofd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Iets dikkere asperges, gestoofd, heerlijk.
    Voor 2 personen
    500 g asperges
    50 g boter
    verse peterselie
    peper, zout
    boter

    Leg de asperges ½ u in koud water zodat ze makkelijker schillen. Schil met een dunschiller en begin van net onder het kopje naar de onderkant toe. Ze moeten dik geschild worden, anders heb je nadien draderige asperges. Breek het houterige gedeelte onderaan af of snijd ± 2 cm weg. Snijd de asperges nu in stukjes van ± 4 à 5 cm.Leg de geschilde asperges onmiddellijk in een schaal met koud water. Gebruik de schillen en stukjes voor een soepje (zie basisrecept). Smelt de boter op middelmatig vuur in een hoge antikleefpan. Voeg de asperges toe en kruid naar smaak met wat peper en zout. Deksel op de pan en ± 20 minuten (naargelang dikte) laten garen op zacht vuur. Bestrooi met de fijngesneden peterselie, roer even om en serveer met gekookte aardappelen en gebraden vlees.


    Categorie:Groenten-Asperges
    Tags:asperges, boter, peterselie, groenteschotel, seizoensgroenten
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges en Serranoham
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    ½ kg asperges
    100 g Serranoham
    2 hardgekookte eieren
    50 g boter
    1 eetlepel citroensap
    Parmesaanschilfers
    peper, zout
    gekookte kleine aardappelen
    Schil en kook de asperges volgens basisrecept en laat uitlekken. Kook ook de aardappeltjes 15 à 20 minuten en giet af. Op een bord de Serranoham losjes naast elkaar schikken met de gehalveerde eieren. Smelt de boter en meng er het citroensap onder. Schik ook de asperges en de aardappelen op het bord en lepel er de boter over. Kruid met vers gemalen peper en strooi de Parmesanschilfers over de asperges en de ham.


    Categorie:Groenten-Asperges
    Tags:asperge, ham, ei, krielaardappel, citroen, Parmesaanschilfers
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met garnalen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als lunch voor 2 personen
    ½ kg asperges
    200 g grijze garnalen
    malse slablaadjes
    2 eieren, hardgekookt
    2 eetl mayonaise
    6 eetl aspergevocht of water
    1 eetl fijngeknipte peterselie

    Kook de asperges volgens basisrecept en laat uitlekken. De hardgekookte eieren pellen, in stukjes snijden en mengen met een weinig peterselie. Mayonaise met aspergevocht en peterselie kort mixen tot een lopende saus. Schik enkele slablaadjes op een bord. Asperges naast elkaar en langs iedere kant een lepeltje hardgekookt ei. Onderaan de garnalen schikken. Serveer de saus in een potje apart. Geef hierbij gebakken krielpatatjes of een stukje stokbrood.


    Categorie:Groenten-Asperges
    Tags:asperges, garnalen, ei, mayonaise, peterselie, krielaardappel, stokbrood, kropsla
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met gerookte zalm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Microgolfgerecht voor 2 personen
    500 g asperges, geschild
    gerookte zalm in sneetjes
    hollandse saus (klaargemaakt in supermarkt)
    verse peterselie (fijngeknipt)
    400 g aardappelen

    Schik de asperges in een microgolfschaal (naast elkaar) en zet onder water. Met deksel op de schaal 12 min. op ca 800 Watt. Laat 20 min. rusten en nagaren.  Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken, spoel met water, leg in microgolfschaal en zet ze bijna onder water. Kook gedurende 15 min in microgolf ca 800 Watt. Laat even nagaren en kijk even of ze gaar zijn met een prikker. Giet voorzichtig af. Schik de sneetjes zalm, de uitgelekte asperges en aardappelen op het bord. Verwarm de hollandse saus enkele minuten (zie verpakking) en schenk over de groenten. Bestrooi met fijngesneden peterselie.


    Categorie:Groenten-Asperges
    Tags:asperges, gerookte zalm, zalm, hollandse saus, peterselie, aardappel
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges op vlaamse wijze - a la flamande
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als voorgerecht voor 2 personen
    500 g verse witte asperges, diepvries of bokaal
    2 hardgekookte eieren
    1 eetlepel fijngeknipte peterselie
    75 g echte boter
    peper, zout, nootmuskaat

    Schil en kook de asperges volgens basisrecept of verwarm de asperges uit bokaal een paar minuten in microgolf met het vocht. Laat uitlekken op huishoudpapier. Pel de eieren, versnipper het eigeel en eiwit apart en meng dan samen met de fijngeknipte peterselie. Smelt de boter in een pannetje ( niet bruin laten worden) en kruid met peper en zout. Voeg 2 eetlepels kookvocht van de asperges toe en laat even opwarmen. Warm ondertussen de borden op. Druppel wat water op de borden en verwarm 1 min 30 sec in de microgolf. Droog ze even en schik de uitgelekte warme asperges op het bord. Bestrooi met een weinig nootmuskaat. Bestrooi de onderkant van het bord met het ei- en peterseliemengsel en lepel er de gesmolten boter over. Dien onmiddellijk op.


    Categorie:Groenten-Asperges
    Tags:asperges, eieren, peterselie, boter, voorgerecht
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspergesalade met aardbeien
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Verfrissende en verrassende combinatie.
    Voorgerecht voor 2 personen
    ± 250 g fijne gekookte asperges of bokaal
    200 g aardbeien
    75 g sneetjes gekookte ham (in stukjes gesneden)
    krulandijvie of andere fijne sla
    vinaigrette naar keuze of salad dressing met fijne kruiden
    muntblaadjes
    Snij de asperges in stukjes van ± 4 cm.Schik de uitgelekte aspergesstengels in het midden van de salade en strooi de ham hierover. Verdeel de aspergepunten per twee over het bord en schik de aardbeien er tussenin. Werk af met een muntblaadje. Naar eigen keuze vinaigrette of salad dressing hierover.


    Categorie:Groenten-Asperges
    Tags:asperges, aardbeien, ham, sla, vinaigrette, munt, voorgerecht
    >> Reageer (1)
    13-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met garnalensaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als hoofdgerecht voor 4 personen
    6 asperges per persoon
    250 g grijze gepelde garnalen
    ¼ liter melk
    ¼ liter water + 1 visbouillonblokje
    2 eetl dragon, fijngeknipt
    een paar druppels citroensap (naar keuze)
    sausbinder ( ± 5 eetlepels)
    gekookte aardappelen

    Kook de verse asperges volgens basisrecept of indien uit blik, afgedekt verwarmen in microgolf met vocht. Breng de melk, water en visbouillonblokje al roerend aan de kook. Dragon toevoegen en dan sausbinder tot de saus mooi indikt. De garnalen eronder roeren en naar smaak enkele druppels citroensap. De asperges laten uitlekken en op het bord schikken. De saus erover en enkele garnalen als versiering. Geef hierbij gekookte aardappelen.


    Categorie:Groenten-Asperges
    Tags:asperge, dragon, grijze noordzeegarnalen, visbouillon, citroensap, melk
    >> Reageer (0)
    05-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspergeslaatje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Rauwe asperge met heerlijke kruiden zijn een lekkernij bij gebakken vlees.
    4 tot 6 verse asperges (naargelang dikte)
    2 eetlepels fijngehakte peterselie
    1 eetlepel fijngehakte muntblaadjes
    50 ml azijn
    100 ml olijfolie
    ½ koffielepel suiker of vloeibare honing
    2 koffielepels mosterd
    peper, zout
    Maak een vinaigrette. Meng mosterd met azijn en kruid met peper, zout en suiker of honing. Olijfolie al kloppend toevoegen. Je kan alle ingrediënten, in de juiste volgorde, in een glazen potje of shaker doen en dan schudden. Schil de asperges en breek de uiteinden af (zie basisrecept). Met een dunschiller dunne linten snijden van de asperges. Meng de peterselie en munt met de aspergeslierten. Serveer de vinaigrette apart in een schaaltje en meng niet op voorhand met de aspergesla zodat deze knapperig blijft. Geef er gebakken vlees bij.


    Categorie:Groenten-Asperges
    Tags:asperges, vinaigrette, slasaus, munt, peterselie
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met ham en kaassaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    500 g verse asperges, diepvries of blik
    200 g gekookte ham
    Voor de kaassaus
    1,25 dl melk
    1,25 dl kookvocht van de asperges
    1 eetl bloem
    1 eetl boter
    100 g geraspte emmenthal of gruyere
    peper, zout, paprikapoeder
    Kook de asperges zoals in het basisrecept of uit blik. Laat ze uitlekken en leg in ovenschaal. Oven voorverwarmen op 200° C. Snijd de ham in reepjes en strooi over de asperges.
    Kaassaus: Maak een roux met de boter, bloem, kookvocht en melk. Breng op smaak met peper, zout en een beetje paprikapoeder. Laat al roerend ± 5 min zachtjes koken tot een gebonden saus. Neem van het vuur en roer de kaas onder de saus. Schenk de saus in de ovenschotel. Zet ± 20 – 25 minuten in de voorverwarmde oven tot er een mooi goudbruin korstje op komt. Geef hierbij gekookte aardappelen of puree.


    Categorie:Groenten-Asperges
    Tags:kaassaus, asperges, ham, gekookte hesp
    >> Reageer (1)
    01-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges: Basisrecept
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In februari krijgen we eerst de serreteelt. De asperges uit volle grond zijn er vanaf half april tot 24 juni (Sint - Jan), zo kort duurt het aspergeseizoen. Asperges zijn rijk aan mineralen en vitaminen. Koop frisse asperges. De onderkant mag niet ingedroogd en houterig zijn.
    Basisrecept
    Reken 250 à 300 g per persoon. Bewaar asperges in een vochtige doek in de koelkast, en niet langer dan 2 dagen. Leg ze een half uur in koud water en het schillen gaat veel makkelijker. Schil de witte asperges met een dunschiller. Begin voorzichtig te schillen van net onder het kopje naar onderkant toe. Asperges moeten dik geschild worden, anders heb je nadien draderige asperges. Snij het houterige gedeelte onderaan ± 2 cm weg of breek het af. Bind ze eventueel opnieuw met de koord die er rond was bij de aankoop. Groene asperges hoeven niet geschild te worden. Alleen onderkant verwijderen. Kook ze in kokend gezouten water ± 4 à 5 minuten. Ze moeten nog krokant zijn. Je vindt ook wilde asperges: heel dun en heel lekker.(lijken op strohalmen). Ze hebben amper een paar minuutjes nodig, gewoon even stomen of pocheren in gezouten, kokend water...en klaar.
    Klassiek:
    Leg de asperges in een kookpot met koud water, breng aan de kook en voeg wat zout toe. Als het water kookt de asperges ± 5 minuten laten koken. Neem de pot van het vuur en laat nog 15 à 20 minuten afgedekt staan zodat de asperges verder garen. De kooktijd is afhankelijk van de versheid en de dikte. Prik even in het onderste gedeelte om te kontroleren. Neem de asperges voorzichtig uit de kookpot, met een schuimspaan of met twee vorken en laat uitlekken op een zuivere keukendoek of dikke keukenrol.
    Microgolf: 500 gr asperges
    In een ovale microgolfschaal de asperges met de punten in dezelfde richting naast elkaar leggen. Voeg water toe tot ze juist onder staan. De afgedekte schaal 8 – 10 min op 850 Watt (naargelang dikte) in microgolf zetten. Neem schotel uit microgolf (pas op heet) en laat nog ongeveer 10 min afgedekt rusten en nagaren. Controleer met prikker of ze gaar zijn. Neem ze uit het water en even laten uitlekken. Hierbij een witte saus of op z'n Vlaams.
    Zoete aspergepunten met ijs
    Heel langzaam de 3 à 4 cm fijne aspergepunten met veel poedersuiker laten garen in echte boter, gedurende 15 à 20 min met deksel op de pan tot ze zacht zijn. Als ze nog wat meer tijd nodig hebben, een scheutje water toevoegen om verkleuring te vermijden. Verrassend lekker met een bolletje vanille-ijs.
    Tip:
    Hou het kookvocht van de asperges voor een volgende aspergesoep of groentesoep in vb. diepvries. De schillen en onderkantjes kunnen ook gekookt worden. Laat nadien ± 30 min. trekken in kokend water en giet door zeef. Het kookvocht kan je verspreid over de dag, opdrinken en werkt bloedzuiverend, urine en vochtuitdrijvend. Ze bevat de stof asparagine. Dit heeft een gunstige uitwerking op leverstoornissen, onvoldoende nierfunctie, jicht, reuma, vermoeidheid, lage bloeddruk.
    Invriezen:
    Asperges laten zich goed invriezen. Schil de asperges, droog ze daarna zorgvuldig, verpak ze in een plastic zakje en doe ze onmiddellijk rauw in de diepvries (niet blancheren). Blijven 4 tot 6 maanden houdbaar zonder kwaliteitsverlies. Bij gebruik moet je de asperges niet ontdooien, maar in bevroren toestand in kokend water laten garen gedurende ± 20 min.


    Categorie:Groenten-Asperges
    Tags:asperges, seizoengroenten, invriezen, slankmakend, jicht, reuma, bloedzuiverend, vochtafdrijvend, Sint-Jan, Vlaams, a la flamande, aspergeseizoen
    >> Reageer (6)
    22-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met beenham
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    500 gr verse witte asperges of bokaal
    4 fijne sneetjes beenham
    2 hardgekookte eieren
    100 g echte boter
    fijngesnipperde peterselie

    Schil en kook de asperges volgens basisrecept of verwarm de asperges uit bokaal een paar minuten in de microgolf met het vocht. Versnipper de eieren of verdeel ze in stukken. Smelt de boter in een pannetje of in microgolf op half vermogen.Kruid eventueel met peper en zout. De asperges op een bord schikken. Leg beenham een minuutje in het kookvocht van de asperges, laat uitlekken en schik naast de asperges. Strooi de versnipperde eieren onderaan de asperges of leg de stukken ernaast en garneer met peterselie. Overgiet het geheel met gesmolten boter.Serveer met kleine gekookte aardappelen of krielaardappelen.


    Categorie:Groenten-Asperges
    Tags:asperge, krieltjes, beenham, peterselie, eieren
    >> Reageer (1)
    21-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met een korstje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    500 g verse asperges of bokaal
    1,25 dl kookvocht of kalfsbouillon
    1,25 dl melk
    50 g geraspte gruyere of emmenthal
    2 eierdooiers
    4 eetl room
    1 ui
    3 eetl bloem

    Kook de asperges volgens het basisrecept of uit bokaal. Laat uitlekken en leg in beboterde ovenschaal. Stoof de gesnipperde ui glazig in de boter. Bestrooi al roerend met de bloem. Voeg de melk en kookvocht toe en laat roerend aan de kook komen tot ze goed gebonden is. Breng op smaak met peper, zout, muskaatnoot. Roer de kaas erdoor. Neem de pan van het vuur. Klop de eierdooiers los met de room en roer door de saus. Giet over de asperges. Laat 10-15 min in voorverwarmde oven van 200° kleuren. Je kan versieren met stukjes tomaat.


    Categorie:Groenten-Asperges
    Tags:asperges, melk, gruyere, eierdooiers, room, ui, bloem
    >> Reageer (2)


    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Categorieën
  • Barbecue (6)
  • Confituren (2)
  • Dessert - Aardbei (3)
  • Dessert - Cake (3)
  • Desserten (15)
  • Dranken (2)
  • Eiergerechten (14)
  • éénpansgerechten (6)
  • Gevogelte en wild (13)
  • Groenten (29)
  • Groenten-Aardappelen (5)
  • Groenten-Asperges (12)
  • Groenten-Kool (4)
  • Groenten-Witloof (6)
  • Groentetaarten (8)
  • Hapjes - Tapas (24)
  • Microgolfgerechten (13)
  • Oma's recepten (33)
  • Oma's Stoemp-Puree (8)
  • Opleggen en inmaken (1)
  • Pasta's (22)
  • Rijst (1)
  • Salades (16)
  • Sauzen (13)
  • Snacks - Brood (5)
  • Soepen A - J (16)
  • Soepen K - S (22)
  • Soepen T - Z (12)
  • Steengrill - Gourmet - Fondue (2)
  • Vis - Schaaldieren (8)
  • Visgerechten (22)
  • Vleesgerechten (14)
  • Vleesgerechten-Lam (3)
  • Vleesgerechten-Rund (5)
  • Vleesgerechten-Varken (13)
  • Voorgerechten (14)

  • Inhoud blog
  • Warme wijn voor koude dagen
  • Wittekool
  • Knolseldersoep
  • Savooikool met kotelet
  • Macaroni met kaas en hesp
  • Groenekoolstoemp
  • Rode kool
  • Hete bliksem
  • Spruitjessoep
  • Chocomousse
  • Garnaalkroketten
  • Pannenkoeken
  • Wittekoolsoep
  • Hamrolletjes met voetselder
  • Prei
  • Witloofsoep
  • Macaronischotel met tonijn
  • Bonensoep
  • Witloof - Hamtaart
  • Vis met mosterdsaus
  • Omelet met uien
  • Zeetong
  • Kalfsblanket met witloof en kriekbier
  • Everzwijnragout
  • Pompoensoep met griezelballetjes
  • Steak met groene pepersaus
  • Pompoen - Paprikasoep
  • Witloofstoemp
  • Tagliatelli met tonijn en courgettesaus
  • Kip op jagerswijze
  • Ajuinstoemp
  • Broccoli - tonijntaart
  • Visrolletjes met courgettes
  • Chili Con Carne
  • Fruitige varkenskotelet
  • Kip met mandarijntjes
  • Appelsoep
  • Tomaat tonijn
  • Aardappelpuree
  • Messinaroom
  • Witloof met ballekes
  • Broccolispagetti met mignonette
  • Waterkerssoep
  • Varkenskotelet met uiensaus
  • Kindertaart
  • Varkensstoofvlees
  • Tagliatelli met blinde vinken en tomatensaus
  • Osso Bucco met pasta
  • Croque-Monsieur
  • Zuiderse varkenskotelet
  • Warme appelen
  • Aardappelschotel met groene boontjes
  • Aardbeien met roomijs
  • Tomatensaus
  • Uiensoep
  • Mayonaise met mixer
  • Ballekes met zachte currysaus
  • Peer met ham
  • Courgettesoep
  • Appelcompote
  • Grissinistokjes met ham
  • Spek met aardappelblokjes en groenten
  • Sperziebonensoep met kaas
  • Tapas van mosselen en serranoham
  • Vanillepudding met aardbeien
  • Bechamel of witte saus
  • Erwtjes met appel
  • Pasta met spekblokjes
  • Gestoofde selder met gehaktballetjes
  • Courgettes gestoofd
  • Tortilla
  • Broodpudding of bodding
  • Slasoep
  • Gazpacho
  • Cake met appelen
  • Lamskotelet met ananas
  • Witte of rode koolsalade
  • Tomatensoep met gehaktballetjes
  • Meloen met Gandaham
  • Kaassoep met balletjes
  • Broccoli en tomaten gegratineerd
  • Tagliatelle met boschampignons en witloofslierten
  • Paella
  • Komkommersoep
  • Tortilla met courgette
  • Bloemkoolsalade
  • Sperzieboontjes met spek
  • Boterham met platte kaas en radijzen
  • Lepelhapjes: Champignon met lookboter
  • Visfilet met pizzaiola
  • Martini - Zalm
  • Aardbei - braambessen - frambozenconfituur
  • Komkommerschuitje
  • Courgette met tomaten en mozarrellaschijfjes
  • Rode bietensoep
  • Tomatensla
  • Verse tomatensoep
  • Veldsla met tomaten, champignon en avocado
  • Bij een lekker ontbijt of gezellig vieruurtje: wentelteefjes
  • Varkenskotelet met picklessaus
  • Provencaalse saus
  • Snijbonen
  • Gerookte zalm met toast
  • Melbatoast met verse kaas en radijs
  • Salade Niçoise
  • Broccoli
  • Varkensruggebraad
  • Varkenshaasje met kruidenkorst
  • Soepvleesfricassee
  • Groene boontjes
  • Broccolisoep
  • Meloen met ham
  • Mosselsoep
  • Slastoemp met eieren
  • Oma's stoofkarbonaden
  • Aardbeien met sabayon
  • Knolseldersalade
  • Gehaktballekes in tomatensaus
  • BBQ: Ribstuk - Cote a l'os
  • BBQ: Gegrilde sardines
  • Tonijn met kruidenboter
  • BBQ: Gemarineerde visbrochet
  • Tomaat - Basilicumtaart
  • Garnalentoren
  • Wachthapje: Komkommersoepje koud
  • Vruchtenstokje met kaasdip
  • Mosselen natuur
  • Spinazie
  • BBQ: Scampi op de barbecue
  • BBQ: Aardappelspies
  • BBQ: Kalfsbrochet met kerstomaat
  • Seldersoep
  • Aardbeibloesem
  • Doperwten
  • Avocado met krab
  • Trostomaatjes gegrild
  • Spagetti Bolognese
  • Paprikasoep
  • Blinde vinken met worteltjes
  • Meloen met gerookte zalm
  • Steak met champignonsaus
  • Gehaktballen met krieken
  • Zalmfilet met bearnaisesaus en garnalen
  • Prei - witloofsoep
  • Wortelen
  • Kippenbouillon met asperges
  • Bolognesesaus
  • Witloof - appelsalade
  • Witloof met veldsla
  • Zalm met prei
  • Tomatensoep met verse basilicum
  • Wortelstoemp
  • Appeltaart
  • Venkel en tomatengratin
  • Pensen met appeltjes
  • Rosbief met groentenkrans
  • Ratatouille
  • Wortelsoep
  • Vijgenconfituur
  • Varkensvlees met mosterdsaus
  • Ijsbergsla met paprika en komkommer
  • Nieuwe aardappelen
  • Veldsla met uien en spek
  • Ijsbergsla met fruit
  • Citroendrankje
  • Veldsla met ei en bieslook
  • Boterham met aardbeien
  • Asperges gestoofd
  • Tomaat met vinaigrette
  • Boterboontjes
  • Asperges en Serranoham
  • Asperges met garnalen
  • Kabeljauw met preistoemp
  • Chipolata met zongedroogde tomaten
  • Asperges met gerookte zalm
  • Asperges op vlaamse wijze - a la flamande
  • Witloof met champignonsaus
  • Aspergesalade met aardbeien
  • Groene aspergesoep
  • Aspergesoep
  • Bloemkoolsoep
  • Broccoli - tonijntaart
  • Visfilets met asperges en garnalen
  • Witloofroomsaus
  • Courgette in tomatensaus
  • Venkel met tomaten - hamsaus
  • Tomatensoep met venkel en garnalen
  • Asperges met garnalensaus
  • Aspergetaart met ham en broccoli
  • Provencaalse groentesoep
  • Erwten en wortelen
  • Bloemkool
  • Varkenskotelet met zachte currysaus
  • Visballetjes in tomatensaus
  • Kaassaus
  • Knolselder met witte saus
  • Tagliatelli met tuinkruiden en zalmfilets
  • Aardappelkroketten
  • Selder in tomatensaus met balletjes
  • Venkelsoep

    Foto

    E-MAIL


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    satu
    blog.seniorennet.be/satu

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!