NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Ik ben Jenthe, in 1953 geboren en getogen in Leuven (Vlaams-Brabant). In 2000 aangespoeld in Oostende. Na bijna 15 jaar terug naar Vlaams Brabant. Een wandeling en een lekker streekbiertje op een zonnig terrasje, heerlijk. Lekkere eenvoudige gerechten klaarmaken is mijn hobby. Ik zet dan de recepten op papier, neem een foto en laat jullie meegenieten. Neem ook eens een kijkje op mijn receptensite door op de foto hierboven te klikken. Smakelijk!

Nu ook op Facebook: Jenthes keuken 

Foto
Willekeurig SeniorenNet Blogs
lach_yoga
blog.seniorennet.be/lach_yo
Foto
Foto
Links
  • Powerpoint Moni
  • De wandelaar
  • Taal van het hart
  • Zucchini's recepten
  • Funny website
  • Tuin den Horst
    SeaBreeze jenthes_keuken
    SeaBreeze
    bluebird jenthes_keuken
    bluebird
    Links
  • André 2 Linkoverzicht
  • Kantklossen
  • Betoverend veelzijdig startpagina
  • Koivis
  • Bloggers in de kijker
  • Denbosrand
  • Hobbycreatief
    FUNSITE!TIZIANA jenthes_keuken
    FUNSITE!TIZIANA
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    spegelaereliliane
    blog.seniorennet.be/spegela
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    sylbart
    blog.seniorennet.be/sylbart
    Foto
    Jenthe's keuken
    Lekkere gerechten, eenvoudig uitgelegd, voor uw dagelijkse keuken of een feestelijk ideetje om je tafelgenoten te verrassen van vingerhapje tot dessert.
    22-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witloofstoemp
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    2 stronkjes witloof
    50 g geraspte kaas
    200 g gekookte ham, in reepjes
    aardappelpuree van 500 g aardappelen (zie recept)
    1 eetl boter

    Kaas toevoegen aan warme aardappelpuree. Witloof in de lengte halveren, bittere kern uitsnijden, en in fijne reepjes snijden. Boter smelten in een pan en de witloofreepjes ± 5 min stoven op matig vuur en met deksel op de pan. Een paar maal omroeren. Leg de laatste minuut de gekookte ham even bij in de pan, om op te warmen (niet bakken). Roer om en meng met de warme puree.
    Variatie:
    Met Lamkoteletjes: Witloofstoemp zonder ham klaarmaken en geef er gebakken lamskoteletjes bij, gekruid met peper, zout en (verse) tijm.
    Met gerookte zalm: 2 stronkjes witloof stoven zoals hierboven en 100 g gerookte zalm bijvoegen . De aardappelpuree mengen met 2 eetl fijngeknipte bieslook (zonder kaas).
    Met spekblokjes: 200 g spekblokjes even bruinbakken in een tefalpan, zonder vetstof. Voeg bij het gestoofde witloof. 


    Categorie:Oma's Stoemp-Puree
    Tags:witloof, ham, aardappelpuree, kaas, spek, zalm, bieslook, lamskoteletjes, stoemp, streekprodukten
    >> Reageer (11)
    19-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelpuree
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    ± 400 g aardappelen ( zachtkokend )
    50 g boter
    1 ei
    peper, zout, nootmuskaat
    Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Spoel ze in koud water en leg ze in een kookpot. Overgiet met koud water en naar smaak wat zout toevoegen. Breng aan de kook met deksel op de pot en dan op een zacht vuur ± 20 min laten garen (naargelang soort). Aardappelen afgieten en wat opschudden. Pureer met een stamper. Maak in het midden een kuiltje en voeg de boter en het volledige ei toe. Kruid naar smaak met peper en nootmuskaat. Goed omroeren tot een smeuige puree. Variatie: Het ei kan je vervangen worden door 1 dl melk. Bij een feestelijke schotel nemen we puree met een lepel en leggen die in de vorm van een ei op het bord.


    Categorie:Oma's Stoemp-Puree
    Tags:aardappel, zachtkokend, ei, boter, peper, nootmuskaat, puree
    >> Reageer (0)
    09-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wortelstoemp
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    400 g aardappelen
    200 g wortelen
    50 g boter
    zout, peper, muskaatnoot
    1 sjalotje
    Schraap of schil de wortelen met dunschiller. Snijd de geschilde aardappelen, wortelen en sjalot in stukjes. Zet in kookpot alles onder water en breng aan de kook. Laat 25 min koken op zacht vuur. Giet af en laat even opdrogen in de kookpot. Voeg boter toe en stamp fijn. Kruid met peper, zout en muskaatnoot. Geef hierbij gebakken vlees, kip, of een zachtgekookt eitje bovenop de stoemp, prik en laat uitlopen. Ter afwisseling vervang je de helft van de wortelen door pastinaak.


    Categorie:Oma's Stoemp-Puree
    Tags:wortel, sjalot, aardappel, stoemp, puree, pastinaak, vlees, eitje, spek
    >> Reageer (8)
    03-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijviestoemp met spekjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    400 g aardappelen, geschild
    150 g verse andijvie
    150 g spekblokjes
    50 g boter
    1 koffielepel mosterd
    peper

    Breng geschilde aardappelen met water aan de kook. Op zacht vuur 20 minuten gaarkoken. De andijviebladeren spoelen en in fijne reepjes snijden van ± 5 cm. Bak ondertussen de spekblokjes krokant in tefalpan zonder boter. Giet de aardappelen af en stamp fijn. Maak een putje in het midden en voeg de boter, mosterd en peper naar smaak toe. Meng alles goed en roer er de rauwe andijvie onder. Serveer de stamppot onmiddellijk met de spekblokjes bovenop.
    Tip: Maak met de rest van de struik de volgende dag gestoofde andijvie als groentenschotel met worst of ander vlees.


    Categorie:Oma's Stoemp-Puree
    Tags:spekblokjes, spek, andijvie, aardappelen, mosterd, stoemp
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knolselderstoemp
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekker met gebraden vlees, gegrilde zalm, lam of wild, zoals everzwijn, hazenrug of hinde…..
    Voor 2 personen
    400 g aardappelen, geschild
    400 g knolselderblokjes
    50 g boter
    peper, zout, nootmuskaat

    Knolselder schillen en onmiddellijk in blokjes snijden. Verwerk ze direkt of leg ze in water met wat azijn of citroen om verkleuring te voorkomen. Neem een gelijke hoeveelheid aardappel en knolselder en snijd de aardappelen in stukken. Samen in een kookpot met lichtgezouten water aan de kook brengen. Op zacht vuur 20 minuten gaarkoken. Afgieten, even opschudden en laten drogen op het gedoofde vuur. Met stamper pletten en de boter toevoegen. Kruiden met een weinig peper en nootmuskaat. Voor een puree kan je er nog 3 eetlepels melk toevoegen.
    Tip: Maak met de rest van de knolselder een lekker soepje of als groente met een witte saus.


    Categorie:Oma's Stoemp-Puree
    Tags:knolselder, witte saus, feestelijk,everzwijn, hazenrug, hinde, zalm, lam,
    >> Reageer (2)
    21-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Preistoemp
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    400 g aardappelen
    250 g preiwit, fijngesneden
    1 klont boter
    nootmuskaat, peper, zout
    Schil de aardappelen en snijd in niet te grote stukken. Breng ze in lichtgezouten water aan de kook in kookpot met deksel. Voeg de fijngesneden prei toe als het water bijna kookt. Op zacht vuur 15 minuten laten garen met deksel op de kookpot. Giet de groenten af en opnieuw in de kookpot met pureestamper grof pletten. Kruid met voldoende nootmuskaat, peper, een weinig zout en een ferme klont boter. Goed omroeren. Serveer met vlees, vis of een zachtgekookt eitje.


    Categorie:Oma's Stoemp-Puree
    Tags:aardappel, prei, boter, stoemp, preiwit, seizoensgroenten
    >> Reageer (2)
    02-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groenekoolstoemp
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Groenekool- of savooikoolstoemp zijn lekker met worst, spek of zalm.
    Voor 3-4 personen 
    600 g aardappelen, geschild
    ½ groene kool (savooikool)
    1 sjalot, fijngesnipperd
    75 g boter
    1 blokje groentebouillon
    1 koffielepel tijm
    peper, zout, nootmuskaat
    Verwijder de lelijke bladeren van de kool. Snijd de kool doormidden en verwijder de dikke nerven. Snijd in grove stukken. Kook de aardappelen samen met de groene kool, het groentebouillonblokje, sjalot en tijm in lichtgezouten water. Giet af na 25 à 30 min. Doe opnieuw in de kookpot en voeg de boter, peper, zout en muskaatnoot toe. Plet tot grof mengsel. Geef hierbij chipolata, worsten of gebakken spek. Lichtgebakken zalmfilet past hier ook goed bij. Maak met de andere helft van de kool soep of gestoofde kool als groente. Je kan de kool ook invriezen, maar eerst 2 min blancheren in kokend water en spoelen met koud water.


    Categorie:Oma's Stoemp-Puree
    Tags:groenekool, aardappelen, kool, savooikool, worst, spek, zalm, stoemp, tijm
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hete bliksem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekkere stoemp of stamppot met appel en peer en gebraden vlees
    Voor 4 personen
    400 g vers spek (1 cm dik)
    1 œ kg geschilde aardappelen, in stukjes
    œ kg zoete peren, geschild, in stukjes
    1/2 kg zure appelen, geschild, in stukjes
    3 dikke uien, in ringen gesneden
    peper uit de molen, zout
    echte boter, 2 dl water
    Bak het spek met wat boter en voeg de uien toe. Laat eventjes kleuren. Giet er het water op en laat 20-25 min zachtjes koken. Neem het spek uit de pan, en leg de stukjes aardappel, appel en peren in de pan. Kruid met veel peper uit de molen en zout. Doe het spek weer in de pan en laat 25-30 min zachtjes pruttelen. Kijk regelmatig of er nog genoeg vocht is, voeg eventueel een beetje water bij. Kijk of de aardappelen mals zijn. Neem het spek uit de pan en snij in dikke repen. Stamp de inhoud van de pan fijn en voeg een flinke noot boter toe. Schep in een schotel en leg het spek bovenop.
    Tip:
    Je kan hierbij pensen, braadworst, vleesbrood, slavink of blinde vinken serveren. Je kan dit vooraf maken en afgedekt opwarmen in de microgolf.


    Categorie:Oma's Stoemp-Puree
    Tags:appel, aardappel, peer, spek, uien, stoemp, stamppot, kindergerechten
    >> Reageer (1)
    06-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karnemelksmeus met gepocheerd ei en garnalen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen

    1 kg aardappelen

    ¼ liter karnemelk

    peper, zout

    50 gr boter

    250 gr grijze garnalen

    bladpeterselie, fijngeknipt

    4 eieren

    2 eetlepels azijn
    Kook de aardappelen, giet af en pureer ze met een pureestamper. Giet de karnemelk bij de puree en zet opnieuw op het vuur. Warm even opnieuw op en roer er van het vuur de boter onder. Kruid met peper en zout.  Breng een liter water aan de kook met 2 eetlepels azijn. Breek de eieren één voor één in een kopje. Zet het vuur zachter zodat het niet meer kookt. Roer in het water zodat het een draaikolk vormt en laat de eieren erin glijden. Laat ongeveer 3 minuten gaar worden. Haal de eieren met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken op een propere keukendoek (huishoudrol blijft plakken). Schep de smeus op een warm bord en leg het gepocheerd ei er voorzichtig bovenop. Bestrooi met de garnalen en wat peterselie. Ieder doorprikt de dooier en zo kan het eigeel er lekker uitlopen.


    Categorie:Oma's Stoemp-Puree
    Tags:karnemelk, aardappelen, grijze garnalen, eieren, azijn, noordzeegarnalen
    >> Reageer (0)


    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Categorieën
  • Barbecue (6)
  • Confituren (2)
  • Dessert - Aardbei (3)
  • Dessert - Cake (3)
  • Desserten (15)
  • Dranken (2)
  • Eiergerechten (14)
  • éénpansgerechten (6)
  • Gevogelte en wild (13)
  • Groenten (30)
  • Groenten-Aardappelen (5)
  • Groenten-Asperges (12)
  • Groenten-Kool (4)
  • Groenten-Witloof (6)
  • Groentetaarten (8)
  • Hapjes - Tapas (24)
  • Microgolfgerechten (13)
  • Oma's recepten (32)
  • Oma's Stoemp-Puree (9)
  • Opleggen en inmaken (1)
  • Pasta's (22)
  • Rijst (1)
  • Salades (16)
  • Sauzen (13)
  • Snacks - Brood (5)
  • Soepen A - J (16)
  • Soepen K - S (21)
  • Soepen T - Z (12)
  • Steengrill - Gourmet - Fondue (2)
  • Vis - Schaaldieren (8)
  • Visgerechten (22)
  • Vleesgerechten (14)
  • Vleesgerechten-Lam (3)
  • Vleesgerechten-Rund (5)
  • Vleesgerechten-Varken (13)
  • Voorgerechten (15)

  • Inhoud blog
  • Kalfsblanket met witloof en kriekbier
  • Everzwijnragout
  • Pompoensoep met griezelballetjes
  • Steak met groene pepersaus
  • Pompoen - Paprikasoep
  • Witloofstoemp
  • Tagliatelli met tonijn en courgettesaus
  • Kip op jagerswijze
  • Ajuinstoemp
  • Broccoli - tonijntaart
  • Visrolletjes met courgettes
  • Chili Con Carne
  • Fruitige varkenskotelet
  • Kip met mandarijntjes
  • Appelsoep
  • Tomaat tonijn
  • Aardappelpuree
  • Messinaroom
  • Witloof met ballekes
  • Broccolispagetti met mignonette
  • Waterkerssoep
  • Varkenskotelet met uiensaus
  • Kindertaart
  • Varkensstoofvlees
  • Tagliatelli met blinde vinken en tomatensaus
  • Osso Bucco met pasta
  • Croque-Monsieur
  • Zuiderse varkenskotelet
  • Warme appelen
  • Aardappelschotel met groene boontjes
  • Aardbeien met roomijs
  • Tomatensaus
  • Uiensoep
  • Mayonaise met mixer
  • Ballekes met zachte currysaus
  • Peer met ham
  • Courgettesoep
  • Appelcompote
  • Grissinistokjes met ham
  • Spek met aardappelblokjes en groenten
  • Sperziebonensoep met kaas
  • Tapas van mosselen en serranoham
  • Vanillepudding met aardbeien
  • Bechamel of witte saus
  • Erwtjes met appel
  • Pasta met spekblokjes
  • Gestoofde selder met gehaktballetjes
  • Courgettes gestoofd
  • Tortilla
  • Broodpudding of bodding
  • Slasoep
  • Gazpacho
  • Cake met appelen
  • Lamskotelet met ananas
  • Witte of rode koolsalade
  • Tomatensoep met gehaktballetjes
  • Meloen met Gandaham
  • Kaassoep met balletjes
  • Broccoli en tomaten gegratineerd
  • Tagliatelle met boschampignons en witloofslierten
  • Paella
  • Komkommersoep
  • Tortilla met courgette
  • Bloemkoolsalade
  • Sperzieboontjes met spek
  • Boterham met platte kaas en radijzen
  • Lepelhapjes: Champignon met lookboter
  • Visfilet met pizzaiola
  • Martini - Zalm
  • Aardbei - braambessen - frambozenconfituur
  • Komkommerschuitje
  • Courgette met tomaten en mozarrellaschijfjes
  • Rode bietensoep
  • Tomatensla
  • Verse tomatensoep
  • Veldsla met tomaten, champignon en avocado
  • Bij een lekker ontbijt of gezellig vieruurtje: wentelteefjes
  • Varkenskotelet met picklessaus
  • Provencaalse saus
  • Snijbonen
  • Gerookte zalm met toast
  • Melbatoast met verse kaas en radijs
  • Salade Niçoise
  • Broccoli
  • Varkensruggebraad
  • Varkenshaasje met kruidenkorst
  • Soepvleesfricassee
  • Groene boontjes
  • Broccolisoep
  • Meloen met ham
  • Mosselsoep
  • Slastoemp met eieren
  • Oma's stoofkarbonaden
  • Aardbeien met sabayon
  • Knolseldersalade
  • Gehaktballekes in tomatensaus
  • BBQ: Ribstuk - Cote a l'os
  • BBQ: Gegrilde sardines
  • Tonijn met kruidenboter
  • BBQ: Gemarineerde visbrochet
  • Tomaat - Basilicumtaart
  • Garnalentoren
  • Wachthapje: Komkommersoepje koud
  • Vruchtenstokje met kaasdip
  • Mosselen natuur
  • Spinazie
  • BBQ: Scampi op de barbecue
  • BBQ: Aardappelspies
  • BBQ: Kalfsbrochet met kerstomaat
  • Seldersoep
  • Aardbeibloesem
  • Doperwten
  • Avocado met krab
  • Trostomaatjes gegrild
  • Spagetti Bolognese
  • Paprikasoep
  • Blinde vinken met worteltjes
  • Meloen met gerookte zalm
  • Steak met champignonsaus
  • Gehaktballen met krieken
  • Zalmfilet met bearnaisesaus en garnalen
  • Prei - witloofsoep
  • Wortelen
  • Bolognesesaus
  • Witloof - appelsalade
  • Witloof met veldsla
  • Zalm met prei
  • Tomatensoep met verse basilicum
  • Wortelstoemp
  • Appeltaart
  • Venkel en tomatengratin
  • Pensen met appeltjes
  • Rosbief met groentenkrans
  • Ratatouille
  • Wortelsoep
  • Vijgenconfituur
  • Varkensvlees met mosterdsaus
  • Ijsbergsla met paprika en komkommer
  • Nieuwe aardappelen
  • Veldsla met uien en spek
  • Ijsbergsla met fruit
  • Citroendrankje
  • Veldsla met ei en bieslook
  • Boterham met aardbeien
  • Chocomousse
  • Asperges gestoofd
  • Tomaat met vinaigrette
  • Boterboontjes
  • Asperges en Serranoham
  • Asperges met garnalen
  • Kabeljauw met preistoemp
  • Witloof met champignonsaus
  • Bonensoep
  • Zeetong
  • Kippenbouillon met asperges
  • Chipolata met zongedroogde tomaten
  • Asperges met gerookte zalm
  • Asperges op vlaamse wijze - a la flamande
  • Gevulde avocado
  • Pangasius met asperges en garnalen
  • Aspergesalade met aardbeien
  • Groene aspergesoep
  • Aspergesoep
  • Macaronischotel met tonijn
  • Bloemkoolsoep
  • Broccoli - tonijntaart
  • Witloofroomsaus
  • Courgette in tomatensaus
  • Venkel met tomaten - hamsaus
  • Tomatensoep met venkel en garnalen
  • Asperges met garnalensaus
  • Aspergetaart met ham en broccoli
  • Provencaalse groentesoep
  • Erwten en wortelen
  • Bloemkool
  • Varkenskotelet met zachte currysaus
  • Visballetjes in tomatensaus
  • Kaassaus
  • Knolselder met witte saus
  • Tagliatelli met tuinkruiden en zalmfilets
  • Aardappelkroketten
  • Selder in tomatensaus met balletjes
  • Venkelsoep
  • Verrukkelijk spekslaatje
  • Vissoep
  • Spagetti met scampi en garnalen
  • Mosterdsaus
  • Appelen gevuld met prei
  • Aspergeslaatje
  • Spaanse gamba's met knoflook en ui
  • Asperges met ham en kaassaus
  • Andijviestoemp met spekjes
  • Kip met preiroomsaus
  • Gele-Paprikasoep
  • Chipolata met champignons en kerstomaat
  • Tagliatelle met kalfsragout
  • Knolselderstoemp
  • Witloofsoep
  • Lamskoteletjes met witloof
  • Kip en paddestoelensalade

    Foto

    E-MAIL


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    jos_hobbys_interesses
    blog.seniorennet.be/jos_hob

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!