NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Ik ben Jenthe, in 1953 geboren en getogen in Leuven (Vlaams-Brabant). In 2000 aangespoeld in Oostende. Na bijna 15 jaar terug naar Vlaams Brabant. Een wandeling en een lekker streekbiertje op een zonnig terrasje, heerlijk. Lekkere eenvoudige gerechten klaarmaken is mijn hobby. Ik zet dan de recepten op papier, neem een foto en laat jullie meegenieten. Neem ook eens een kijkje op mijn receptensite door op de foto hierboven te klikken. Smakelijk!

Nu ook op Facebook: Jenthes keuken 

Foto
Willekeurig SeniorenNet Blogs
avom
blog.seniorennet.be/avom
Foto
Links
  • Powerpoint Moni
  • De wandelaar
  • Taal van het hart
  • Zucchini's recepten
  • Funny website
  • Tuin den Horst
    SeaBreeze jenthes_keuken
    SeaBreeze
    bluebird jenthes_keuken
    bluebird
    Links
  • André 2 Linkoverzicht
  • Kantklossen
  • Betoverend veelzijdig startpagina
  • Koivis
  • Bloggers in de kijker
  • Denbosrand
  • Hobbycreatief
    FUNSITE!TIZIANA jenthes_keuken
    FUNSITE!TIZIANA
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    caitlin
    blog.seniorennet.be/caitlin
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    kartuizer
    blog.seniorennet.be/kartuiz
    Jenthe's keuken
    Lekkere gerechten, eenvoudig uitgelegd, voor uw dagelijkse keuken of een feestelijk ideetje om je tafelgenoten te verrassen van vingerhapje tot dessert.
    23-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe aardappelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nieuwe of primeuraardappelen koop je van eind mei tot half augustus. De schil kan je er makkelijk afwrijven. Je kan ze ± een week bewaren. Bij kinderen en gevoelige mensen kan solanine (een stof in aardappelplant) darmkrampen veroorzaken, daarom verversen we het kookwater.
    Voor 2 personen
    400 g nieuwe aardappelen
    zout
    De schil van de aardappel met de hand of een borsteltje afwrijven. Ook kan je het afschrapen met de kant van een mesje. Afspoelen in water en in kookpot, met water, tot kookpunt brengen. Afgieten en water verversen. Opnieuw aan de kook brengen, deksel op de pot en naar keuze wat zout toevoegen. Op zacht vuur 15 minuten laten garen. Afgieten. Geef hierbij jonge groentjes en een stukje mals vlees.
    Je kan de aardappelen ongeschild koken en laten afkoelen.
    Pellen en opbakken in gesmolten boter. Naar keuze bestrooien met verse gesneden
    kruiden zoals peterselie of bieslook....


    Categorie:Groenten-Aardappelen
    Tags:primeuraardappelen, nieuwe patatjes,
    >> Reageer (0)
    01-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelen op z'n italiaans
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Serveer bij in olijfolie gebakken vlees of vis en bij hamburgers of vleesbrood.
    Voor 2 personen
    6 vastkokende aardappelen (Nicola, Charlotte....)
    1 fijngesnipperde grote ui
    4 eetl olijfolie
    1 fijngesneden teentje knoflook
    ½ bosje gehakte basilicum

    Kook de geschilde aardappelen 12 min (ze moeten nog half hard zijn). Snij ze dan in grote dobbelstenen. Verhit de olijfolie en voeg de stukken aardappel en ui toe en blijf roeren gedurende 4 minuten ( ze moeten glazig worden maar niet bruin). Voeg het knoflook toe en roerbak nog gedurende 1 minuut. Kruid met peper en zout. Neem de pan van het vuur en roer de gehakte basilicum door de aardappelen.


    Categorie:Groenten-Aardappelen
    Tags:vastkokend, aardappel, basilicum, knoflook, olijfolie, ui, nicola
    >> Reageer (0)
    10-04-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelkroketten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bloemige aardappelen zoals bintjes zijn ideaal voor kroketten. Als de nieuwe patatjes op komst waren, maakte ik met de overblijvende voorraad oude aardappelen kroketten, die dan ingevroren werden.
    Voor 4 personen
    1 kg bintjes - aardappelen
    2 eieren
    1 eetlepel boter (± 30 gr) op kamertemperatuur
    peper, zout, nootmuskaat
    paneermeel
    1 eetlepel maizena – zetmeel
    Schil de aardappelen en spoel ze in water. Snijd ze in gelijke stukken en doe ze in een kookpot en vul met water zodat ze juist onder staan. Breng aan de kook met deksel op de kookpot. Als het water bijna kookt, zet je het vuur lager op middelmatig en laat de aardappelen 20 minuten zachtjes koken. Giet ze af en laat ze in de kookpot nog even verdampen en schud de aardappelen zodat ze bloemig worden en opdrogen. De gekookte aardappelen nu, als ze nog warm zijn, door een roerzeef of “passe – vite” draaien. Meng de puree met de boter, de eierdooiers (eiwit apart in koelkast zetten), peper, zout, nootmuskaat en het zetmeel. Proef even of de kruiding goed is. Nu doen we de massa in een kroketmachine (millecroquettes, met 3 ronde gaten), of we rollen ze zelf eerst rond en dan in langwerpige kroketten van ± 7 cm. Allen op een schaal of plank schikken en onafgedekt of met een keukenhanddoek in de koelkast of op een koele plaats zetten. Liefst tot de volgende dag, zo kunnen ze opdrogen en afkoelen. ’s Anderdaags het eiwit lichtjes opkloppen in een diep bord. In een ander bord strooien we paneermeel. We rollen eerst de kroketten door het eiwit en daarna in het paneermeel. Nu zetten we ze in de koelkast tot ze gebakken worden. Warm het frituurvet of olie tot 180°C. Bak de kroketten met zo’n 6 à 8 tegelijk gedurende ± 3 minuten. Laat het mandje in de frietketel tijdens het bakken, zonder te schudden. Na het bakken laten uitlekken op huishoudrol (witte kant).
    Deze kroketten kan je invriezen. Leg ze naast mekaar indien mogelijk. Het is best om nadien het aantal kroketten een half uurtje te laten ontvriezen op een bord, zo zijn de ijskristallen verdwenen en barsten ze niet open bij het bakken.
    Warmhouden van een grotere hoeveelheid kan in een oven van ± 80°C.


    Categorie:Groenten-Aardappelen
    Tags:kroketten, croquettes, bintje, paneermeel, eieren, frituren, millecroquettes
    >> Reageer (0)
    30-01-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappeltjes in de oven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgekookte krieltjes of nieuwe aardappeltjes.
    Voor 2 personen
    ± 400 gr krieltjes, voorgekookt,
    of kleine aardappeltjes ongeschild
    4 eetlepels olijfolie
    peper, zout (eventueel zeezout)
    tijm of rozemarijn (naar keuze)

    Kleine aardappeltjes ongeschild 10 minuten koken en afgieten. Oven voorverwarmen 180° C. Krieltjes of aardappeltjes in ovenschaal schikken en besprenkelen met olijfolie. Even omroeren en kruiden naar smaak met peper en zout. Naar keuze kan er ook fijngeknipte rozemarijn of tijm toegevoegd worden. In oven 15 à 20 min opwarmen.


    Categorie:Groenten-Aardappelen
    Tags:krieltjes, aardappel, rozemarijn, tijm
    >> Reageer (0)


    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Categorieën
  • Barbecue (6)
  • Confituren (2)
  • Dessert - Aardbei (3)
  • Dessert - Cake (3)
  • Desserten (15)
  • Dranken (2)
  • Eiergerechten (13)
  • éénpansgerechten (6)
  • Gevogelte en wild (13)
  • Groenten (29)
  • Groenten-Aardappelen (4)
  • Groenten-Asperges (12)
  • Groenten-Kool (4)
  • Groenten-Witloof (6)
  • Groentetaarten (7)
  • Hapjes - Tapas (25)
  • Microgolfgerechten (12)
  • Oma's recepten (35)
  • Oma's Stoemp-Puree (8)
  • Opleggen en inmaken (1)
  • Pasta's (22)
  • Rijst (1)
  • Salades (16)
  • Sauzen (13)
  • Snacks - Brood (4)
  • Soepen A - J (16)
  • Soepen K - S (23)
  • Soepen T - Z (12)
  • Steengrill - Gourmet - Fondue (2)
  • Vis - Schaaldieren (9)
  • Visgerechten (22)
  • Vleesgerechten (13)
  • Vleesgerechten-Lam (3)
  • Vleesgerechten-Rund (5)
  • Vleesgerechten-Varken (13)
  • Voorgerechten (14)

  • Inhoud blog
  • Meloen met Gandaham
  • Gehaktballekes in tomatensaus
  • Oma's stoofkarbonaden
  • Looksoep met venusschelpen en ham
  • Paella
  • Gazpacho
  • Melbatoast met verse kaas en radijs
  • Meloen met ham
  • Gedroogde ham met knolselder
  • Tomaat - Basilicumtaart
  • Garnalentoren
  • BBQ: Scampi op de barbecue
  • Tonijn met kruidenboter
  • Meloen met gerookte zalm
  • Lunch: Salade Niçoise
  • Wachthapje: Komkommersoepje koud
  • Avocado met krab
  • Vruchtenstokje met kaasdip
  • Doperwten
  • Mosselen natuur
  • Aardbeien met roomijs
  • BBQ: Gegrilde sardines
  • Spagetti Bolognese
  • Bloemkoolsalade
  • Blinde vinken met worteltjes
  • Tomaat Garnaal
  • Paprikasoep
  • Wortelstoemp
  • Varkenskotelet met picklessaus
  • Spinazie
  • Verse tomatensoep
  • Tortilla met courgette
  • Zalm met prei
  • Tomatensoep met verse basilicum
  • Wortelen
  • Venkel en tomatengratin
  • Pensen met appeltjes
  • Ratatouille
  • Aspergerolletje
  • Komkommersoep
  • Appeltaart
  • Kippenbouillon met asperges
  • Wortelsoep
  • Varkensvlees met mosterdsaus
  • BBQ: Ribstuk - Cote a l'os
  • BBQ: Kalfsbrochet met kerstomaat
  • Gehaktballen met krieken
  • BBQ: Aardappelspies
  • BBQ: Gemarineerde visbrochet
  • Rosbief met groentenkrans
  • Pasta met scampi, courgette en tomaatjes
  • Tomatensla
  • Citroendrankje
  • Trostomaatjes gegrild
  • Asperges op vlaamse wijze - a la flamande
  • Boterham met platte kaas en radijzen
  • Asperges met garnalen
  • Aardbeibloesem
  • Nieuwe aardappelen
  • Chipolata met zongedroogde tomaten
  • Ijsbergsla met fruit
  • Asperges met gerookte zalm
  • Witte of rode koolsalade
  • Witloof - appelsalade
  • Aspergesoep
  • Bolognesesaus
  • Witloofroomsaus
  • Gerookte zalm met toast
  • Veldsla met ei en bieslook
  • Visfilets met asperges en garnalen
  • Aardbeien met sabayon
  • Groene aspergesoep
  • Witloof met veldsla
  • Verrukkelijk spekslaatje
  • Asperges met garnalensaus
  • Bloemkool
  • Varkenskotelet met zachte currysaus
  • Aspergetaart met ham en broccoli
  • Asperges met beenham
  • Selder in tomatensaus met balletjes
  • Venkelsoep
  • Asperges met een korstje
  • Spagetti met scampi en garnalen
  • Tomaat met vinaigrette
  • Boterham met aardbeien
  • Knolseldersalade
  • Croque-Monsieur
  • Aspergesalade met aardbeien
  • Veldsla met tomaten, champignon en avocado
  • Bloemkoolsoep
  • Spaanse gamba's met knoflook en ui
  • Asperges met ham en kaassaus
  • Salade Niçoise
  • Kabeljauwfilets in de oven
  • Fusilli met gegrilde zalm
  • Vanillepudding met aardbeien
  • Appelsoep
  • Gele-Paprikasoep
  • Asperges gestoofd
  • Asperges en Serranoham
  • Asperges: Basisrecept
  • Appelcake
  • Toast Champignon
  • Pudding met frambozen
  • Seldersoep
  • Tomatensoep met venkel en garnalen
  • Boterboontjes
  • Ijsbergsla met paprika en komkommer
  • Aardappelen op z'n italiaans
  • Aspergeslaatje
  • Witloof met ham en kaassaus
  • Kip en paddestoelensalade
  • Veldsla met uien en spek
  • Rijstpap
  • Vleessaus
  • Steak met champignonsaus
  • Preirolletjes met ham
  • Zalmfilet met bearnaisesaus en garnalen
  • Preisoep met aardappelen
  • Rijst met tonijn
  • Prei - witloofsoep
  • Stoofvlees met bruine Leffe
  • Chipolata met champignons en kerstomaat
  • Peren in koffie
  • Tagliatelle met kalfsragout
  • Andijviestoemp met spekjes
  • Witloof met champignonsaus
  • Courgette in tomatensaus
  • Venkel met tomaten - hamsaus
  • Koolrabi
  • Avocadosalade met grijze garnalen
  • Erwten en wortelen
  • Provencaalse groentesoep
  • Visballetjes in tomatensaus
  • Tagliatelli met tuinkruiden en zalmfilets
  • Aardappelkroketten
  • Witloof gestoofd
  • Mosterdsaus
  • Appelen gevuld met prei
  • Kip met preiroomsaus
  • Vijgenconfituur
  • Lintpasta met spinazie en kip
  • Appeltjes in de oven
  • Lamskoteletjes met witloof
  • Bij een lekker ontbijt of gezellig vieruurtje: wentelteefjes
  • Gehaktbrood met spekjasje
  • Zalmrolletje
  • Kalfsfricassee
  • Soepvleesfricassee
  • Gemarineerde zalmfilet met kruiden
  • Visfilets met romige tomatensaus
  • Met Pasen zie je eieren in alle kleuren en smaken
  • Spaanse omelet
  • Omelet met champignons en kaas
  • Tomaten met eieren
  • Uitsmijter
  • Gevulde eieren
  • Gehakt in witloofjasje
  • Gevulde eitjes
  • Fijne kippesoep
  • Andijvie, gestoofd
  • Vispotje met lengfilet
  • Kaassaus
  • Visgratin met spinazie
  • Capellini carbonara
  • Blinde vinken met jagersaus
  • Knolselderstoemp
  • Komkommer Polonaise
  • Champignonsaus
  • Juliennesoep
  • Vol-au-vent of koninginnehapje
  • Kabeljauw met provencaalse saus
  • Goelash
  • Hutsepot
  • Ovenschotel met gehakt en groenten
  • Schorseneren
  • Tagliatelli Carbonara met gerookte zalm
  • Knolselder met witte saus
  • Archiducsaus
  • Rode bietensoep
  • Wafels
  • Doperwtensoep
  • Witloof met gehakt en spekjasje
  • Lasagne
  • Venkel gegratineerd
  • Stoofvleespotje met appel
  • Appel met ijs en peperkoek
  • Bleekselder of witte selder
  • Venkelvelouté met scampi
  • Vispannetje
  • Gehaktbrood
  • Havermoutpap en koekjes
  • Groene-peperroomsaus
  • Pompoen-ovenschotel
  • Chocomousse met bier
  • Spek met eieren in microgolf
  • Tarte Tatin met groenten
  • 2 februari - Maria-Lichtmis- dan eten we Pannenkoeken
  • Appelen met kaneel
  • Osso Bucco met pasta

    Foto

    E-MAIL


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    bas_en_belle
    blog.seniorennet.be/bas_en_
    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!