NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Ik ben Jenthe, in 1953 geboren en getogen in Leuven (Vlaams-Brabant). In 2000 aangespoeld in Oostende. Na bijna 15 jaar terug naar Vlaams Brabant. Een wandeling en een lekker streekbiertje op een zonnig terrasje, heerlijk. Lekkere eenvoudige gerechten klaarmaken is mijn hobby. Ik zet dan de recepten op papier, neem een foto en laat jullie meegenieten. Neem ook eens een kijkje op mijn receptensite door op de foto hierboven te klikken. Smakelijk!

Nu ook op Facebook: Jenthes keuken 

Foto
Willekeurig SeniorenNet Blogs
boekenpiraatje
blog.seniorennet.be/boekenp
Foto
Links
  • Powerpoint Moni
  • De wandelaar
  • Taal van het hart
  • Zucchini's recepten
  • Funny website
  • Tuin den Horst
    SeaBreeze jenthes_keuken
    SeaBreeze
    bluebird jenthes_keuken
    bluebird
    Links
  • André 2 Linkoverzicht
  • Kantklossen
  • Betoverend veelzijdig startpagina
  • Koivis
  • Bloggers in de kijker
  • Denbosrand
  • Hobbycreatief
    FUNSITE!TIZIANA jenthes_keuken
    FUNSITE!TIZIANA
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    gille
    blog.seniorennet.be/gille
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    nick
    blog.seniorennet.be/nick
    Jenthe's keuken
    Lekkere gerechten, eenvoudig uitgelegd, voor uw dagelijkse keuken of een feestelijk ideetje om je tafelgenoten te verrassen van vingerhapje tot dessert.
    18-08-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witloof met ballekes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een lekker stoofpangerecht. Doe er ook eens appelsnippers bij.
    Voor 2 personen
    4 witloofstronken
    400 g gehakt
    1 klontje bakboter
    1 dl water
    peper, zout
    Variatie: met appelstukjes
    Verwijder verkleurde blaadjes en stukje van de stronk. Spoel het witloof even onder de kraan en snijd het in de lengte door. Rol 6 gehaktballekes van middelmatige grootte. Smelt de boter in een tefalpan. Voeg het witloof met aanhangend water toe en laat even kleuren in de boter. Kruid met peper en zout. Voeg 1 dl water toe en leg de gehaktballekes in het midden van de pan. Dek af met deksel en laat 30 min stoven op matig vuur. Draai de ballekes halverwege de stooftijd om. Serveer met gekookte aardappelen.
    Tip:
    Om te stoven kan je kleine witloofkropjes kopen van ongelijke grootte. Ze zijn voordeliger. Wij noemden dat vroeger uitsteek.
    Variatie: Snijd een zoete ongeschilde appel (vb Jonagold, Kanzi, Pink Lady….)in stukjes en laat meegaren in de pan.


    Categorie:Groenten-Witloof
    Tags:gehakt, witloof, appelen, gekookte aardappel, stoofpangerecht, eenpansgerecht
    >> Reageer (6)
    20-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witloof - appelsalade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Witloofstronken
    zoete appel (vb jonagold)
    rode bietjes (bokaal)
    mayonaise of slasaus
    Het witloof spoelen en fijn snijden (de harde onderkant wegwerpen). Meng onmiddellijk met mayonaise, anders verkleurt het. Appel schillen, klokhuis verwijderen en in kleine stukjes snijden. Mengen met de witloofsalade. Enkele rode bietschijfjes laten uitlekken en bij de salade voegen. Geef deze salade bij gebakken vlees.
    Variatie: Witloof met stukjes mandarijn (of uit blik). Voeg wat sap toe aan de mayonaise of slasaus.


    Categorie:Groenten-Witloof
    Tags:witloof, appel, salade
    >> Reageer (0)
    14-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witloof met veldsla
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Witloofstronken
    50 g veldsla
    Mayonaise of slasaus
    knoflookteentje, fijngesneden (naar keuze)

    De veldsla spoelen in koud water, laten uitlekken en de wortel afsnijden. Verwijder de verkleurde buitenste blaadjes van de witloofstronken en spoel in koud water. Heel fijn snijden. De harde kern onderaan wegwerpen. Meng het witloof onmiddellijk met de mayonaise (om verkleuring te voorkomen) en voeg de veldslablaadjes en knoflookteentje toe. Zeer lekker bij gebraden vlees en frietjes.


    Categorie:Groenten-Witloof
    Tags:veldsla, witloof, look, mayonaise, slaatje
    >> Reageer (0)
    01-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witloof met ham en kaassaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    4 witloofstronken
    4 sneetjes gekookte ham
    100 g geraspte kaas (emmenthal of gruyere)
    1/2 liter kaassaus
    Snijd de onderkant van het witloof kruisvormig in. Kook het ± 15 minuten in kokend gezouten water of 10 min. in microgolf, afgedekt en met een bodempje water. Zeer goed laten uitlekken.(Doe dit door met een vork in de kern te steken en omgekeerd te houden). Bedek de bodem van een ovenschaal met een dun laagje kaassaus. Rol de witloofstronken in een sneetje ham en schik ze naast elkaar bovenop de saus. Overgiet met de resterende kaassaus. Bestrooi met 50 g geraspte kaas. Laat 15 min gratineren in een voorverwarmde oven van 180°C tot een goudbruine korst gevormd wordt. Geef hierbij aardappelpuree.
    Kaassaus:
    50 g boter
    50 g bloem
    1/2 liter koude melk
    50 g geraspte kaas (gruyere, emmenthal of oude kaas)
    peper en zout
    Maak een roux. Smelt de boter op middelmatig vuur en voeg de bloem er ineens aan toe. Voeg de koude melk erbij en laat onder voortdurend roeren indikken. Kruiden. Neem van het vuur en roer er de gemalen kaas onder.


    Categorie:Groenten-Witloof
    Tags:kaas, ham, witloofrolletjes, witloof in oven, kaassaus, grondwitloof
    >> Reageer (2)
    21-04-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witloof met champignonsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    400 gr witloof
    boter
    peper, zout, nootmuskaat
    1dl water
    250 g champignons
    2 dl room
    Of
    1 bokaal champignonsaus
    Het witloof halveren of in dunne reepjes snijden. In een tefalpan een klontje boter smelten en het witloof rondom lichtjes laten kleuren. Blussen met 1 dl water en op zacht vuur gedurende ± 15 min stoven met deksel op de pan. De laatste minuten het vocht zoveel mogelijk laten verdampen. De champignonsaus over het witloof gieten en laten opwarmen. Naar smaak kruiden met peper, zout en nootmuskaat. Past uitstekend bij gebraden vlees, met aardappelen of kroketten. Gebruik je verse champignons,snijd ze in schijfjes en laat deze dan ± 5 min. stoven in boter. Voeg de room toe en laat inkoken op hoog vuur, onder voortdurend roeren, tot een romige saus. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat.


    Categorie:Groenten-Witloof
    Tags:witloof, champignon, room, seizoensgroenten, groenten
    >> Reageer (0)
    10-04-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witloof gestoofd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Grondwitloof is in de handel verkrijgbaar van oktober tot april en bewaart een paar weken in de groentelade, in papier verpakt. Witloof op watercultuur is het ganse jaar verkrijgbaar. Gebruik voor het stoven kleine stronkjes die minder duur zijn.
    Voor 2 personen
    6 witloofstronkjes
    50 g boter
    1 dl water
    peper, zout
    sausbinder

    Snijd het verkleurde gedeelte van de stronk en verwijder de lelijke buitenste blaadjes. Snijd de stronk kruisgewijs in. De boter smelten en het witloof rondom lichtjes laten kleuren (niet bruinbakken). Blussen met 1 dl water en kruiden met peper en zout naar smaak. Op zacht vuur ± 15 min stoven met deksel op de pan. Draai het witloof halverwege om. De laatste minuten het vocht zoveel mogelijk laten verdampen. De saus eventueel met sausbinder binden.


    Categorie:Groenten-Witloof
    Tags:witloof, grondwitloof, groenten, seizoensgroenten
    >> Reageer (5)


    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Categorieën
  • Barbecue (6)
  • Confituren (2)
  • Dessert - Aardbei (3)
  • Dessert - Cake (3)
  • Desserten (15)
  • Dranken (2)
  • Eiergerechten (13)
  • éénpansgerechten (6)
  • Gevogelte en wild (13)
  • Groenten (29)
  • Groenten-Aardappelen (4)
  • Groenten-Asperges (12)
  • Groenten-Kool (4)
  • Groenten-Witloof (6)
  • Groentetaarten (7)
  • Hapjes - Tapas (25)
  • Microgolfgerechten (12)
  • Oma's recepten (35)
  • Oma's Stoemp-Puree (8)
  • Opleggen en inmaken (1)
  • Pasta's (22)
  • Rijst (1)
  • Salades (16)
  • Sauzen (13)
  • Snacks - Brood (4)
  • Soepen A - J (16)
  • Soepen K - S (23)
  • Soepen T - Z (12)
  • Steengrill - Gourmet - Fondue (2)
  • Vis - Schaaldieren (9)
  • Visgerechten (22)
  • Vleesgerechten (13)
  • Vleesgerechten-Lam (3)
  • Vleesgerechten-Rund (5)
  • Vleesgerechten-Varken (13)
  • Voorgerechten (14)

  • Inhoud blog
  • Broccoli - tonijntaart
  • Varkensstoofvlees
  • Tagliatelli met tonijn en courgettesaus
  • Varkenshaasje met champignons en Leffe
  • Tagliatelli met blinde vinken en tomatensaus
  • Witloof met ballekes
  • Aardappelpuree
  • Aardappelschotel met groene boontjes
  • Warme appelen
  • Mayonaise met mixer
  • Chili Con Carne
  • Ajuinstoemp
  • Messinaroom
  • Tomatensaus
  • Broccolispagetti met mignonette
  • Courgettesoep
  • Spek met aardappelblokjes en groenten
  • Tomatentaart
  • Uiensoep
  • Zuiderse varkenskotelet
  • Bechamel of witte saus
  • Sperziebonensoep met kaas
  • BBQ: Gegrilde sardines
  • Erwtjes met appel
  • Komkommersoep
  • Tapas van mosselen en serranoham
  • Komkommerschuitje
  • Courgettes gestoofd
  • Komkommer Polonaise
  • Slasoep
  • Aardbei - braambessen - frambozenconfituur
  • Aardbeien met roomijs
  • Tomaat Garnaal
  • Lunch: Salade Niçoise
  • Tomatensla
  • Tortilla
  • Wachthapje: Komkommersoepje koud
  • Mosselen natuur
  • Cake met appelen
  • Gazpacho
  • Boterham met platte kaas en radijzen
  • Citroendrankje
  • Courgette met tomaten en mozarrellaschijfjes
  • Tomaat tonijn
  • Paella
  • Slastoemp met eieren
  • Mosselsoep
  • Groene boontjes
  • Ballekes met zachte currysaus
  • Broccolisoep
  • Meloen met Gandaham
  • Gehaktballekes in tomatensaus
  • Oma's stoofkarbonaden
  • Pasta met spekblokjes
  • Looksoep met venusschelpen en ham
  • Tomatensoep met gehaktballetjes
  • Kaassoep met balletjes
  • Melbatoast met verse kaas en radijs
  • Meloen met ham
  • Broccoli en tomaten gegratineerd
  • Gedroogde ham met knolselder
  • Tomaat - Basilicumtaart
  • Garnalentoren
  • BBQ: Scampi op de barbecue
  • Tagliatelle met boschampignons en witloofslierten
  • Tonijn met kruidenboter
  • Meloen met gerookte zalm
  • Lamskotelet met ananas
  • Avocado met krab
  • Sperzieboontjes met spek
  • Vruchtenstokje met kaasdip
  • Bij een lekker ontbijt of gezellig vieruurtje: wentelteefjes
  • Snijbonen
  • Doperwten
  • Salade Niçoise
  • Spagetti Bolognese
  • Bloemkoolsalade
  • Broccoli
  • Varkensruggebraad
  • Blinde vinken met worteltjes
  • Ijsbergsla met fruit
  • Paprikasoep
  • Wortelstoemp
  • Varkenskotelet met picklessaus
  • Spinazie
  • Verse tomatensoep
  • Tortilla met courgette
  • Zalm met prei
  • Tomatensoep met verse basilicum
  • Wortelen
  • Venkel en tomatengratin
  • Pensen met appeltjes
  • Ratatouille
  • Aspergerolletje
  • Appeltaart
  • Kippenbouillon met asperges
  • Wortelsoep
  • Varkensvlees met mosterdsaus
  • Provencaalse saus
  • BBQ: Ribstuk - Cote a l'os
  • BBQ: Kalfsbrochet met kerstomaat
  • Gehaktballen met krieken
  • BBQ: Aardappelspies
  • BBQ: Gemarineerde visbrochet
  • Rosbief met groentenkrans
  • Pasta met scampi, courgette en tomaatjes
  • Trostomaatjes gegrild
  • Asperges op vlaamse wijze - a la flamande
  • Asperges met garnalen
  • Aardbeibloesem
  • Nieuwe aardappelen
  • Chipolata met zongedroogde tomaten
  • Asperges met gerookte zalm
  • Witte of rode koolsalade
  • Witloof - appelsalade
  • Aspergesoep
  • Bolognesesaus
  • Witloofroomsaus
  • Gerookte zalm met toast
  • Veldsla met ei en bieslook
  • Visfilets met asperges en garnalen
  • Aardbeien met sabayon
  • Groene aspergesoep
  • Witloof met veldsla
  • Verrukkelijk spekslaatje
  • Asperges met garnalensaus
  • Bloemkool
  • Varkenskotelet met zachte currysaus
  • Aspergetaart met ham en broccoli
  • Asperges met beenham
  • Selder in tomatensaus met balletjes
  • Venkelsoep
  • Asperges met een korstje
  • Spagetti met scampi en garnalen
  • Tomaat met vinaigrette
  • Boterham met aardbeien
  • Knolseldersalade
  • Croque-Monsieur
  • Aspergesalade met aardbeien
  • Veldsla met tomaten, champignon en avocado
  • Bloemkoolsoep
  • Spaanse gamba's met knoflook en ui
  • Asperges met ham en kaassaus
  • Kabeljauwfilets in de oven
  • Fusilli met gegrilde zalm
  • Vanillepudding met aardbeien
  • Appelsoep
  • Gele-Paprikasoep
  • Asperges gestoofd
  • Asperges en Serranoham
  • Asperges: Basisrecept
  • Appelcake
  • Toast Champignon
  • Pudding met frambozen
  • Seldersoep
  • Tomatensoep met venkel en garnalen
  • Boterboontjes
  • Ijsbergsla met paprika en komkommer
  • Aardappelen op z'n italiaans
  • Aspergeslaatje
  • Witloof met ham en kaassaus
  • Kip en paddestoelensalade
  • Veldsla met uien en spek
  • Rijstpap
  • Vleessaus
  • Steak met champignonsaus
  • Preirolletjes met ham
  • Zalmfilet met bearnaisesaus en garnalen
  • Preisoep met aardappelen
  • Rijst met tonijn
  • Prei - witloofsoep
  • Stoofvlees met bruine Leffe
  • Chipolata met champignons en kerstomaat
  • Peren in koffie
  • Tagliatelle met kalfsragout
  • Andijviestoemp met spekjes
  • Witloof met champignonsaus
  • Courgette in tomatensaus
  • Venkel met tomaten - hamsaus
  • Koolrabi
  • Avocadosalade met grijze garnalen
  • Erwten en wortelen
  • Provencaalse groentesoep
  • Visballetjes in tomatensaus
  • Tagliatelli met tuinkruiden en zalmfilets
  • Aardappelkroketten
  • Witloof gestoofd
  • Mosterdsaus
  • Appelen gevuld met prei
  • Kip met preiroomsaus
  • Vijgenconfituur
  • Lintpasta met spinazie en kip
  • Appeltjes in de oven
  • Wortelen in microgolf
  • Lamskoteletjes met witloof
  • Champignonsoep in microgolf
  • Mosterdsoep met spekblokjes
  • Gehaktbrood met spekjasje
  • Zalmrolletje
  • Kalfsfricassee

    Foto

    E-MAIL


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    jules
    blog.seniorennet.be/jules
    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!