NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Ik ben Jenthe, in 1953 geboren en getogen in Leuven (Vlaams-Brabant). In 2000 aangespoeld in Oostende. Na bijna 15 jaar terug naar Vlaams Brabant. Een wandeling en een lekker streekbiertje op een zonnig terrasje, heerlijk. Lekkere eenvoudige gerechten klaarmaken is mijn hobby. Ik zet dan de recepten op papier, neem een foto en laat jullie meegenieten. Neem ook eens een kijkje op mijn receptensite door op de foto hierboven te klikken. Smakelijk!

Nu ook op Facebook: Jenthes keuken 

Foto
Willekeurig SeniorenNet Blogs
anny_en_gilbert
blog.seniorennet.be/anny_en
Foto
Foto
Links
  • Powerpoint Moni
  • De wandelaar
  • Taal van het hart
  • Zucchini's recepten
  • Funny website
  • Tuin den Horst
    SeaBreeze jenthes_keuken
    SeaBreeze
    bluebird jenthes_keuken
    bluebird
    Links
  • André 2 Linkoverzicht
  • Kantklossen
  • Betoverend veelzijdig startpagina
  • Koivis
  • Bloggers in de kijker
  • Denbosrand
  • Hobbycreatief
    FUNSITE!TIZIANA jenthes_keuken
    FUNSITE!TIZIANA
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    barcelona
    blog.seniorennet.be/barcelo
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    sluffertjes_creations
    blog.seniorennet.be/sluffer
    Jenthe's keuken
    Lekkere gerechten, eenvoudig uitgelegd, voor uw dagelijkse keuken of een feestelijk ideetje om je tafelgenoten te verrassen van vingerhapje tot dessert.
    23-01-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampi pikant
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    1 sjalot, fijngesnipperd
    2 teentjes look, fijngesnipperd
    2 rode pepertjes, ontdaan van zaadjes, fijngesneden
    12 – 18 scampi ( diepgevroren)
    1 eetl olijfolie
    1 dl room
    2 eetl echte boter

    Zet de scampi even in warm water om te ontdooien. Pel de scampi, behalve staartje, dit is makkelijk om vast te nemen. Stoof de sjalot in olijfolie en voeg na 1 min knoflook en rood pepertje toe. Laat even stoven en voeg room toe. Kruiden naar smaak met een beetje zout. Laat ± 5 - 10 min zachtjes pruttelen. Roer de boter onder de saus.
    Leg 6-8 scampi in een schaaltje, zet in microgolf, onafgedekt, 1 min, ca 750 Watt. Omdraaien, saus overgieten, en nogmaals 1 min in microgolf. Doe hetzelfde met het tweede schaaltje. Serveer onmiddellijk met stokbrood.
    Weetje: Kan ook in de oven. Op 200° ± 5 min, omdraaien, saus toevoegen, nogmaals 5 min.
    Ik gebruik ook wel een kleine koffielepel Harissa (tube) i.p.v. rode pepertjes.


    Categorie:Vis - Schaaldieren
    Tags:scampi, pepertjes, look, boter, harissa, pikant
    >> Reageer (4)
    28-12-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampi en Sint-Jakobsvruchten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht voor 2 – 4 personen
    12 kleine of 6 grote Sint-Jakobsvruchten
    6 - 8 scampi
    bloem
    3 eetl olijfolie, 1 eetl boter
    1 knoflookteentje, fijngesnipperd
    1 eetl verse basilicum of peterselie, fijngeknipt
    6 eetl droge witte wijn
    peper, zout

    Kruid de Sint-Jakobsvruchten met peper en zout en bestrooi met wat bloem. Schud de overtollige bloem af. Neem een brede pan (zodat alles in één laag naast elkaar ligt) en verhit de olijfolie. Voeg de scampi en Sint-Jakobsvruchten toe. Verminder het vuur, bak 2 min. en keer om. Voeg knoflook en basilicum (of peterselie) toe en roer om. Bak alles nog 2 min, tot de schelpdieren stevig aanvoelen en alles rondom goudbruin gebakken is. Blus met de witte wijn en laat even inkoken. Voeg de boter toe en blijf roeren tot de saus iets indikt. Serveer onmiddellijk op voorverwarmde bordjes of schelpen. Geef een stukje stokbrood bij.
    Tip:
    Dompel de diepgevroren scampi en Sint Jakobsnoten even onder in warm water om te ontdooien. Dep droog met keukenpapier. Snijd grote Sint-Jacobsvruchten doormidden (laat eventuele koraal heel).


    Categorie:Vis - Schaaldieren
    Tags:scampi, jakobsschelpen, jacobsnoten, witte wijn, look,coquille
    >> Reageer (1)
    20-12-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint-Jakobsschelp
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht voor 4 personen
    500 g Sint-Jakobsnoten
    50 g bakboter
    50 g bloem
    0,5 d1 dl witte wijn
    4 dl visfond of bouillon
    1 dl room
    100 g gemalen kaas
    100 g (blikje) champignons, uitgelekt

    Schik de Sint-Jacobsnoten in een microgolfschaal met de witte wijn en laat afgedekt ± 4 min op 750 Watt pocheren. Laat afgedekt nagaren. Maak ondertussen een roux. Laat de boter smelten en voeg van het vuur, onder voortdurend roeren, de bloem bij. De visfond en de witte wijn (uit microgolfschaal) bijvoegen onder voortdurend roeren. Voeg champignons en de room toe. Kruid met peper en zout. Laat goed opwarmen en haal van het vuur. Voeg de helft van de kaas toe. Schik de Sint-Jakobnoten op een bordje of schelp en overgiet met de saus. Strooi er nog wat geraspte kaas over en laat gratineren in een voorverwarmde oven 200°C zodat je een mooi goudbruin korstje krijgt. Serveer met een stukje stokbrood.
    Tip: Je kan dit vooraf klaarmaken en tijdens het aperitief in de oven zetten. Bij Sint-Jakobsnoten uit de diepvries eerst ontdooien.


    Categorie:Vis - Schaaldieren
    Tags:feest, kommuniefeest, champignon, sint jacobsschelp, wijn,coquilles
    >> Reageer (3)
    15-12-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint-Jakobsvruchten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht voor 2 personen
    12 kleine of 6 grote Sint-Jacobsvruchten (diepvries)
    2 eetl boter
    4 eetl droge witte wijn
    1 eetl peterselie, fijngeknipt
    peper en zout
    stokbrood
    Laat de Sint-Jacobsvruchten ontdooien en dep ze droog met keukenpapier. Grote Sint-Jakobsschelpen horizontaal doormidden snijden en eventuele koraal heel laten. Kruid met peper en zout. Verhit één eetl boter in een braadpan (tefal), waar de St-Jacobsvruchten in één laag in passen, en bak ze ± 5 min tot ze rondom goudbruin zijn en stevig aanvoelen. Doe de witte wijn in de pan en laat even inkoken. Voeg één eetlepel boter en de peterselie toe. Roer om tot een gladde saus. Serveer onmiddellijk in voorverwarmde lege Sint-Jakobsschelpen of bordjes. Geef er een stukje stokbrood bij.


    Categorie:Vis - Schaaldieren
    Tags:sint-jacobsvruchten, jakobsschelpen, coquilles,
    >> Reageer (1)
    03-12-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garnaalkroketten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als borrelhapje, voorgerecht of lunch. Voor 10 kroketten of 20 aperoballetjes
    200 gr garnalen
    400 gr visfond (bokaal)
    100 gr boter
    100 gr bloem
    2 eieren
    sap van ½ citroen
    50 gr gemalen kaas of 2 eetl. versgesnipperd bieslook
    nootmuskaat, peper en zout
    Roux maken met de boter en de bloem, even bakken (om bloemsmaak te vermijden). Visfond al roerend toevoegen tot men een dikke massa verkrijgt. De eierdooiers (hou het eiwit apart) en garnalen bijvoegen, alsook de kruiden en het sap van de citroen. De gemalen kaas of bieslooksnippers bijvoegen. Op een plank uitstrijken, zo’n 2 a 3 cm dik. Onafgedekt in de koelkast tot ’s anderdaags laten opstijven. Eiwit loskloppen in bord. Kroketten (dikke) of balletjes vormen. Haal eerst door bloem, dan door eiwit en daarna door paneermeel. Afdekken met keukenpapier en nog een halfuurtje wegzetten in koelkast. Laat 2 min bakken in frituurvet op 180°. Eventueel bij grote hoeveelheden nog 5 a 10 min in oven van 180° zetten (voor binnenkant). Dien op met wat tuinkers of een blaadje sla, of stukje tomaat en partje citroen. Naar keuze wat verse garnalen op het bord schikken. Gefrituurde peterselie is decoratief en lekker !!
    Je kan deze garnaalkroket invriezen. Let erop dat ze in een doosje mekaar niet raken, zo kan je ze nadien naar gewenste hoeveelheid klaarmaken. Laat ze eerst ½ uur op kamertemperatuur staan, zo zijn de ijskristallen langs de buitenkant weg en zal de kroket niet barsten. Bak naargelang de grootte 5 à 6 minuten op 180°C.


    Categorie:Vis - Schaaldieren
    Tags:garnalen, garnaalkroket
    >> Reageer (9)
    03-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselen natuur
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Klaar in 15 minuten.
    Per Persoon:
    1 a 1,5 kg mosselen
    boter of olijfolie
    1/2 ajuin
    2 stengels witte selder
    2 dl water
    peper, zout
    mosselsaus
    Snij selder in stukjes en ajuin in schijfjes. Kijk de mosselen na: gebroken schelpen, baard en schelpjes op de mosselen verwijderen. Wassen en laat even in water staan. Neem liefst per persoon een mosselpot.Zo blijven de mosselen warm aan tafel.
    IN IEDER MOSSELPOTJE:
    Smelt beetje boter en doe een ajuin bij. Laat even stoven (niet bruin worden). Voeg stukgesneden selder toe (ook blaadjes) en 2 dl water. Na 2 min vuur zachter zetten en ± 10 min laten stoven. Vuur opnieuw op maximum. Voeg de mosselen toe. Peper van de molen en zout. Deksel op de pot. Bak ondertussen de frietjes. Na 5 a 6 min begint het deksel van de mosselpot te dansen. Opschudden met gesloten deksel. Doe dit met een handdoek over de pot, zo blijft het deksel dicht. Laat nog een minuutje verder koken. Opdienen met frietjes of brood, en mosselsaus.
    Tips: In de handel worden mosselpotjes verkocht.Deze zijngeschikt voor 1 a 1,5 kg mosselen.Imperial mosselen hebben een mooie tussenmaat. Super zijn klein en Jumbo’s weeral prijzig. Geen mosselsaus in huis: meng 1 eetl mosterd met 1 eetl mayonaise, of 1 eetl mosterd met 1 eetl mosselsap uit de mosselpot. Heb je al de mosseljus niet opgelepeld, vries dit dan in en voeg het bij uw volgende vissoep.


    Categorie:Vis - Schaaldieren
    Tags:mosselen, selder, ajuin, mosselsaus, jumbo, super
    >> Reageer (5)
    02-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomaat Garnaal
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een klassiek gerecht met een fris bier zoals Rodenbach.... Als voorgerecht met een stukje stokbrood volstaat één tomaat per persoon. Als hoofdgerecht twee trostomaten geserveerd met fijne frietjes.
    4 stevige (tros)tomaten
    250 g grijze garnalen
    kropsla of malse jonge sla
    3 eetl mayonaise
    peterselie, fijngeknipt
    zout
    Spoel de tomaten onder de kraan en snijd een kapje van de tomaten aan de ronde kant (niet steelkant). Met een lepeltje de tomaten uithollen. Kruid de binnenkant met zout en laat omgekeerd uitlekken. Meng de helft van de garnalen met de mayonaise en vul iedere tomaat hiermee. Schik de tomaten op een paar blaadjes sla en bestrooi met de garnalen. Zet het hoedje op de tomaten en versier met peterselie.


    Categorie:Vis - Schaaldieren
    Tags:tomaat, grijze garnalen, sla, kropsla, mayonaise, trostomaat, slaatje
    >> Reageer (1)
    05-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaanse gamba's met knoflook en ui
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    24 gamba’s
    4 teentjes knoflook
    2 kleine uien
    4 eetl olijfolie
    4 eetl sherry medium
    1 eetl citroensap
    2 eetl peterselie, fijngeknipt
    zout, peper
    Was de gamba’s en dep ze droog. Snijd de gepelde knoflook in zeer dunne plakjes. Snijd de gepelde uien in dunne ringen. Bak knoflook lichtbruin in de helft van de olie. Schep ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak nu de uienringen in de pan ± 4 min op hoog vuur. Schep ze uit de pan. Verhit de rest van de olie en bak de gamba’s omscheppend 3-4 min. Voeg sherry, citroensap, knoflook en uien toe. Kruid naar smaak met peper en zout. Laat nog even doorwarmen en strooi de peterselie erover. Lekker met gekookte rijst met stukjes rode paprika erdoor.


    Categorie:Vis - Schaaldieren
    Tags:gamba, scampi, look, uien, olijfolie, sherry, peterselie
    >> Reageer (0)


    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Categorieën
  • Barbecue (6)
  • Confituren (2)
  • Dessert - Aardbei (3)
  • Dessert - Cake (3)
  • Desserten (15)
  • Dranken (2)
  • Eiergerechten (14)
  • éénpansgerechten (6)
  • Gevogelte en wild (13)
  • Groenten (29)
  • Groenten-Aardappelen (4)
  • Groenten-Asperges (12)
  • Groenten-Kool (4)
  • Groenten-Witloof (6)
  • Groentetaarten (7)
  • Hapjes - Tapas (24)
  • Microgolfgerechten (12)
  • Oma's recepten (34)
  • Oma's Stoemp-Puree (8)
  • Opleggen en inmaken (1)
  • Pasta's (22)
  • Rijst (1)
  • Salades (16)
  • Sauzen (13)
  • Snacks - Brood (4)
  • Soepen A - J (16)
  • Soepen K - S (22)
  • Soepen T - Z (12)
  • Steengrill - Gourmet - Fondue (2)
  • Vis - Schaaldieren (8)
  • Visgerechten (22)
  • Vleesgerechten (13)
  • Vleesgerechten-Lam (3)
  • Vleesgerechten-Rund (5)
  • Vleesgerechten-Varken (13)
  • Voorgerechten (14)

  • Inhoud blog
  • Rode bietensoep
  • Wafels
  • Doperwtensoep
  • Witloof met gehakt en spekjasje
  • Lasagne
  • Venkel gegratineerd
  • Stoofvleespotje met appel
  • Bleekselder of witte selder
  • Venkelvelouté met scampi
  • Pudding met frambozen
  • Vispannetje
  • Gehaktbrood
  • Havermoutpap en koekjes
  • Groene-peperroomsaus
  • Pompoen-ovenschotel
  • Chocomousse met bier
  • 2 februari - Maria-Lichtmis- dan eten we Pannenkoeken
  • Appelen met kaneel
  • Osso Bucco met pasta
  • Aardappeltjes in de oven
  • Gegrilde zalm met witloofstronkjes
  • Zure eiersaus
  • Kwartels met druiven
  • Vleesballekes
  • Witloof met ham en kaas
  • Scampi pikant
  • Preistoemp
  • Lasagne met zalm
  • Eieren gefrituurd
  • Groenekoolsoep
  • Kipfricassee voor vol au vent
  • Hespengebraad met bloemkool
  • Visfilets gegratineerd
  • Spruiten
  • Varkensvlees met witloofroomsaus
  • Konijn met bier of wijn
  • Witloofsoep
  • Scampi in lookboter
  • Gevulde paprika's
  • Cordon blue
  • Gestoofde selder met gehaktballetjes
  • Kip op jagerswijze
  • Wittekoolsoep
  • Witloofstoemp
  • Visfilet met pizzaiola
  • Wittekool
  • Kervelsoep met roomkaas
  • Broodpudding of bodding
  • Nieuwjaarsbrief 2018
  • Jenthes keuken
  • Bij een lekker ontbijt of gezellig vieruurtje: wentelteefjes
  • Cappuccino van soep
  • Ajuinsoep
  • Aspergerolletje
  • Scampi en Sint-Jakobsvruchten
  • Vingerhapje: Kerstomaatjes met garnaal
  • Visfondue
  • Steengrill-Gourmet
  • Hemelse peer
  • Gevulde aardappeltjes
  • Everzwijnragout
  • Roggebrood of toastjes met gerookte zalm
  • Waterkerssoep
  • Varkenshaasje met kruidenkorst
  • Peren met vijgenpuree
  • Konijnfilet met appel en champignon
  • Oesters met kruidenboter
  • Vingerhapje - Pens met appel
  • Lepelhapje met ham en kiwi
  • Vingerhapje: Witloofschuitjes
  • Vingerhapje: Spekballetjes
  • Garnalensoep
  • Wachthapje: Garnaalsoepje met scampi
  • Kwartels met abrikozensaus
  • Kalkoenrollade met champignonsaus
  • Visrolletjes met garnalensaus
  • Vingerhapje: Toast met Roquefort en walnoot
  • Pastinaaksoep
  • Preiroomsoep
  • Wachthapje: Komkommersoepje koud
  • Creme brulee
  • Krabgratin
  • Lepelhapjes: Champignon met lookboter
  • Peer met ham
  • Aperitiefsoepje met erwtjes
  • Vingerhapje: Crostini met gerookte zalm
  • Vispasteitje
  • Kip met mandarijntjes
  • Aperitiefglaasjes
  • Martini - Zalm
  • Varkenshaasje met champignons en Leffe
  • Kalkoenfilet met porto en preisaus
  • Vissoep
  • Paddestoeltjes met eieren
  • Lepelhapje met garnaal of scampi
  • Grissinistokjes met ham
  • Lamsfilet met champignonkorfjes
  • Vingerhapje: Kruidenkaas-hapje
  • Sint-Jakobsschelp
  • Kabeljauw met preistoemp
  • Minibroodjes
  • Visrolletjes met courgettes
  • Wortelstoemp
  • Appelcompote
  • Sint-Jakobsvruchten
  • Marmercake
  • Hazenrug
  • Gele-Paprikasoep
  • Kwartels met vijgen en appelen
  • Currysaus
  • Warme wijn voor koude dagen
  • Garnaalkroketten
  • Rundsvlees in rode wijn
  • Rozijnenbrood
  • Rundtong met champignonsaus
  • Preisoep
  • Geroosterde kwartels
  • Pladijs
  • Sabayon
  • Uientaart
  • Gehaktballen in microgolf
  • Tortelloni
  • Knolseldersoep
  • Savooikool met kotelet
  • Venkel met kaaskorstje
  • Prei op vlaamse wijze
  • Zuurkoolschotel
  • Gevulde uien met tomatensaus
  • Groenekoolstoemp
  • Rode kool
  • Hete bliksem
  • Tomaatjes met eimengsel
  • Spruitjessoep
  • Farfalle met krabvlees
  • Chocomousse
  • Soepje met garnalen en visblokjes
  • Macaroni met kaas en hesp
  • Vol au vent met tomatensaus
  • Doperwten in microgolf
  • Hamrolletjes met voetselder
  • Prei
  • Macaronischotel met tonijn
  • Bonensoep
  • Witloof - Hamtaart
  • Vis met mosterdsaus
  • Omelet met uien
  • Zeetong
  • Kalfsblanket met witloof en kriekbier
  • Pompoensoep met griezelballetjes
  • Steak met groene pepersaus
  • Pompoen - Paprikasoep
  • Gebraden kip
  • Karnemelksmeus met gepocheerd ei en garnalen
  • Venkelschuitjes met gehakt en kaas
  • Rode bietjes zoet-zuur
  • Tomatentaart
  • Tagliatelli met tonijn en courgettesaus
  • Ajuinstoemp
  • Broccoli - tonijntaart
  • Chili Con Carne
  • Fruitige varkenskotelet
  • Wortelen in microgolf
  • Champignonsoep in microgolf
  • Mosterdsoep met spekblokjes
  • Appelsoep
  • Tomaat tonijn
  • Aardappelpuree
  • Messinaroom
  • Witloof met ballekes
  • Broccolispagetti met mignonette
  • Varkenskotelet met uiensaus
  • Kindertaart
  • Varkensstoofvlees
  • Tagliatelli met blinde vinken en tomatensaus
  • Croque-Monsieur
  • Zuiderse varkenskotelet
  • Warme appelen
  • Aardappelschotel met groene boontjes
  • Aardbeien met roomijs
  • Tomatensaus
  • Uiensoep
  • Mayonaise met mixer
  • Ballekes met zachte currysaus
  • Courgettesoep
  • Spek met aardappelblokjes en groenten
  • Sperziebonensoep met kaas
  • Tapas van mosselen en serranoham
  • Vanillepudding met aardbeien
  • Bechamel of witte saus
  • Erwtjes met appel
  • Pasta met spekblokjes
  • Courgettes gestoofd
  • Tortilla
  • Slasoep
  • Gazpacho
  • Cake met appelen
  • Lamskotelet met ananas
  • Witte of rode koolsalade
  • Tomatensoep met gehaktballetjes
  • Meloen met Gandaham

    Foto

    E-MAIL


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    mijneigengedichtenblogje
    blog.seniorennet.be/mijneig

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!