NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Ik ben Jenthe, in 1953 geboren en getogen in Leuven (Vlaams-Brabant). In 2000 aangespoeld in Oostende. Na bijna 15 jaar terug naar Vlaams Brabant. Een wandeling en een lekker streekbiertje op een zonnig terrasje, heerlijk. Lekkere eenvoudige gerechten klaarmaken is mijn hobby. Ik zet dan de recepten op papier, neem een foto en laat jullie meegenieten. Neem ook eens een kijkje op mijn receptensite door op de foto hierboven te klikken. Smakelijk!  

Foto
Willekeurig SeniorenNet Blogs
toetoe
blog.seniorennet.be/toetoe
Foto
Foto
Links
  • Powerpoint Moni
  • De wandelaar
  • Taal van het hart
  • Zucchini's recepten
  • Funny website
  • Tuin den Horst
    SeaBreeze jenthes_keuken
    SeaBreeze
    bluebird jenthes_keuken
    bluebird
    Links
  • André 2 Linkoverzicht
  • Kantklossen
  • Betoverend veelzijdig startpagina
  • Koivis
  • Bloggers in de kijker
  • Denbosrand
  • Hobbycreatief
    FUNSITE!TIZIANA jenthes_keuken
    FUNSITE!TIZIANA
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    lunic
    blog.seniorennet.be/lunic
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    toetoe
    blog.seniorennet.be/toetoe
    Foto
    Jenthe's keuken
    Lekkere gerechten, eenvoudig uitgelegd, voor uw dagelijkse keuken of een feestelijk ideetje om je tafelgenoten te verrassen van vingerhapje tot dessert.
    18-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chili Con Carne
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Pittig gerecht van gehakt en bonen.
    Voor 4 à 6 personen
    500 gr rundsgehakt (americain natuur)
    2 blikken rode of bruine bonen (400ml)
    2 blikken gepelde tomaten
    1 rode paprika, fijngesneden
    1 ajuin, fijngesneden
    3 teentjes knoflook, fijngesneden
    1 bouillonblokje(runds), peper, zout
    1 eetl paprikapoeder en 1 koffiel cayennepeper
    ½ koffielepel pili-pili of tabasco
    3 eetlepels olijfolie

    Ajuin glazig stoven in de verwarmde olijfolie. Gehakt toevoegen en rul bakken tot het grijs geworden is. Pletten met een vork of pureestamper. Look nu laten meebakken. Rode paprika, gepelde tomaten en bouillonblokje toevoegen. Laat ± 5 min doorkoken. Af en toe omroeren. Uitgelekte bonen en kruiden toevoegen. Laat ± 45 min zachtjes doorkoken. Eventueel naar smaak zoeten met een eetlepel kandijsuiker. Voor liefhebbers een blik uitgelekte mais toevoegen. Geef hierbij stokbrood, gekookte rijst of serveer in tortilla of wrap. Lekker met een glaasje wijn.


    Categorie:éénpansgerechten
    Tags:bonen, rundsgehakt, eenpansgerecht, tomaat, paprka, ajuin, tabasco, wijn, stokbrood, tortilla, wrap, mexicaans
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelschotel met groene boontjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    6 aardappelen, vastkokend (Nicola, Amandine...)
    1 ui, fijngesnipperd
    1 knoflookteentje, fijngesnipperd
    1 goed handvol gehakte basilicum
    400 g fijne sperziebonen, diepvries of vers
    4 eetl olijfolie
    peper, zout
    Kook de geschilde aardappelen 13 min. Giet af en snijd in grote dobbelstenen. Kook ondertussen de fijne boontjes, voor diepvries 8 min in kokend water, voor verse 12 min. Giet af en verfris onder stromend water. Verhit de olijfolie in een tefalpan. Voeg de ui, aardappelenblokjes, knoflook en boontjes toe. Goed blijven omroeren gedurende ± 5 min en glazig, maar niet bruin bakken. Kruid naar smaak met peper en zout. Neem de pan van het vuur en roer de gehakte basilicum goed om met de andere groenten. Serveer bij gebakken vlees of vis.
    Tip: De aardappelen en boontjes kunnen op voorhand gekookt worden. Laat dan wel iets langer bakken en opwarmen met deksel. Andere overschotjes van gekookte groenten kan je ook toevoegen. Ter afwisseling een stukgesneden verse tomaat bijvoegen. Voor een éénpansgerecht voeg je spekblokjes of vleesoverschotjes toe.


    Categorie:éénpansgerechten
    Tags:sperziebonen, prinsessenbonen, aardappel, vastkokend, look, basilicum, eenpansgerecht
    >> Reageer (0)
    04-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paella
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 – 3 personen
    3 eetl olijfolie
    1 kleine ui, fijngesneden
    1 rode paprika
    1 knoflookteentje, fijngesnipperd
    200 g rijst
    200 g kippefilet, in blokjes gesneden
    1/2 L kippebouillon (water + 1 tabletje)
    1 capsule saffraan, 1/2 koffielepel paprikapoeder
    1 tomaat, gepeld, ontpit, in blokjes gesneden
    100 g diepvrieserwtjes
    6 scampi + 8 mosselen ( naar keuze)
    Warm het water (microgolf) en voeg het verbrokkelde tabletje, saffraan en paprikapoeder toe. Roer om. Haal de zaadlijsten uit de paprika en snijd in reepjes. Verhit de olie in een tefalpaella- of hapjespan. Voeg de ui, paprika en look toe en laat een paar minuten stoven op middelmatig vuur. Steeds regelmatig omroeren. Doe er de kip bij en laat ± 5 min verder bakken. Rijst en tomaat toevoegen en nog even meebakken. Goed omroeren. Bouillon bijvoegen en kruiden met peper en zout. De nog bevroren erwtjes bijvoegen en aan de kook brengen. Scampi en mosselen opleggen. Afdekken met aluminiumfolie of deksel zodat de pan goed afgesloten is. Vuur zeer zacht zetten en 30-35 min laten sudderen. Neem langs de zijkant een lepeltje en proef of de rijst gaar is en het kookvocht verdampt is. Laat nog 5 min van het vuur afgedekt staan. Serveer eventueel met citroenpartjes.
    Tip:
    De kip kan vervangen worden door vis en inktvisringen. Combineer naar eigen keuze. Ook fijne sperzieboontjes kunnen bijgevoegd worden.


    Categorie:éénpansgerechten
    Tags:paella, rijst, kip, scampi, mosselen, spanje, saffraan, look, paprika, erwtjes
    >> Reageer (9)
    01-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blinde vinken met worteltjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    400 g jonge wortelen
    2 of 4 blinde vinken (vogels zonder kop)
    1,5 dl water
    laurier, tijm, teentje look
    2 sjalotjes of 1 ui, fijngesneden
    peper en zout

    De worteltjes spoelen onder de waterkraan en met fijnschiller schillen of raspen. Smelt boter in een tefalpan en laat de blinde vinken langs alle kanten aanbraden en garen gedurende ± 20 minuten op matig vuur met deksel op de pan. Prik in het vlees zodat de sappen vrijkomen. Haal het vlees uit de pan. Voeg een klontje boter toe en laat de fijngesneden sjalotjes even stoven (niet bruin laten worden). Voeg worteltjes, laurierblad, tijm, en fijngesneden look toe. Kruiden naar smaak met peper en zout. Overgiet met het water en leg de blinde vinken opnieuw in de pan. Deksel op de pan en op matig vuur ± 15 min laten stoven. Kontroleer op gaarheid van de worteltjes. Serveer met gekookte aardappelen. Je kan de jonge worteltjes in blokjes of schijfjes snijden. De gaartijd zal dan iets korter zijn. Bij winterwortelen iets langere gaartijd. 


    Categorie:éénpansgerechten
    Tags:wortel, blinde vinken, loze vinken, look, tijm, laurier, ui, slavink
    >> Reageer (5)
    10-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijst met tonijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eenpansgerecht zo klaar
    Voor 3 - 4 personen
    250 g rijst
    5 dl warm water + 1 groentenbouillonblokje
    1 blik uitgelekte erwtjes (400 g)
    3 gepelde ontpitte tomaten, in stukjes gesneden
    1 blik uitgelekte tonijn in olie (200 g)
    1 fijngesneden sjalot
    2 eetl boter

    Smelt boter in tefalpan en laat de sjalot samen met de rijst glazig stoven. Bouillonblokje in warm water oplossen. De pan blussen met de warme bouillon. Kruiden met peper en zout. Deksel op de pan en op een matig vuur laten pruttelen. Na 10-15 min (naargelang rijstsoort) stukjes tomaat en erwtjes toevoegen. Omroeren en nog 5 min verder afgedekt laten pruttelen. Tonijn uitlekken, losmaken met vork en met de rijst mengen. Laat nog een paar minuten verder doorwarmen.


    Categorie:éénpansgerechten
    Tags:rijst, tonijn, erwtjes, tomaten, eenpansgerecht
    >> Reageer (0)
    13-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Visballetjes in tomatensaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een ongewoon en smakelijk eenpansgerecht.
    Voor 2 personen
    Voor de visballetjes
    400 g witvis (pollak, kabeljauw...)
    1 capsule saffraan
    ½ bosje peterselie, fijngeknipt
    1 ei
    1 ½ eetl olijfolie
    1 eetl citroensap
    3 eetl paneermeel of witbroodkruim
    zout, peper
    Vooraf:
    Snijd de vis in blokjes. Los de saffraan op in 2 eetl warm water. Doe dit in een keukenmachine met de visblokjes, peterselie, olijfolie, paneermeel, citroensap, peper, zout en het ei. Pureer 10-20 sec tot de vis is fijngemalen en alles goed is vermengd. Vorm kleine balletjes, leg ze naast mekaar op een bord en zet, onafgedekt, minstens een uur in de koelkast.
    Voor de saus:1 kleine ui, fijngesneden – 1 knoflookteentje, fijngesnipperd – 4 tomaten, gepeld in blokjes – 1 rode paprika - 4 eetl olijfolie – 1 dl water – 1 eetl citroensap
    Haal de zaadlijsten uit de paprika en snijd in reepjes. Doe in een hapjespan de ui, knoflook, tomaten, rode paprika, olijfolie en water. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat de saus met het deksel schuin op de pan 10-15 min zachtjes sudderen. Roer regelmatig.
    Afwerking:
    Roer het citroensap door de warme saus en leg de visballetjes erin. Gaar de visballetjes afgedekt 15 min in de saus. Draai ze regelmatig om met behulp van twee lepels. Bestrooi met peterselie en dien rechtstreeks uit pan op met gekookte aardappelen of rijst.


    Categorie:éénpansgerechten
    Tags:witvis, pollak, kabeljauw, saffraan, tomaat, look, paprika, visballetjes, eenpansgerecht
    >> Reageer (1)


    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Categorieën
  • Barbecue (6)
  • Confituren (2)
  • Dessert - Aardbei (3)
  • Dessert - Cake (3)
  • Desserten (15)
  • Dranken (2)
  • Eiergerechten (14)
  • éénpansgerechten (6)
  • Gevogelte en wild (13)
  • Groenten (30)
  • Groenten-Aardappelen (5)
  • Groenten-Asperges (12)
  • Groenten-Kool (4)
  • Groenten-Witloof (6)
  • Groentetaarten (7)
  • Hapjes - Tapas (24)
  • Microgolfgerechten (13)
  • Oma's recepten (31)
  • Oma's Stoemp-Puree (9)
  • Opleggen en inmaken (1)
  • Pasta's (22)
  • Rijst (1)
  • Salades (16)
  • Sauzen (13)
  • Snacks - Brood (5)
  • Soepen A - J (16)
  • Soepen K - S (22)
  • Soepen T - Z (12)
  • Steengrill - Gourmet - Fondue (2)
  • Vis - Schaaldieren (8)
  • Visgerechten (22)
  • Vleesgerechten (14)
  • Vleesgerechten-Lam (3)
  • Vleesgerechten-Rund (5)
  • Vleesgerechten-Varken (14)
  • Voorgerechten (15)

  • Inhoud blog
  • Tagliatelli met blinde vinken en tomatensaus
  • Osso Bucco met pasta
  • Croque-Monsieur
  • Steak met groene pepersaus
  • Zuiderse varkenskotelet
  • Warme appelen
  • Chili Con Carne
  • Aardappelschotel met groene boontjes
  • Aardbeien met roomijs
  • Tomatensaus
  • Uiensoep
  • Mayonaise met mixer
  • Ballekes met zachte currysaus
  • Appelcompote
  • Grissinistokjes met ham
  • Macaroni met tonijn
  • Spek met aardappelblokjes en groenten
  • Sperziebonensoep met kaas
  • Tapas van mosselen en serranoham
  • Vanillepudding met aardbeien
  • Bechamel of witte saus
  • Erwtjes met appel
  • Pasta met spekblokjes
  • Visrolletjes met courgettes
  • Courgettesoep
  • Gestoofde selder met gehaktballetjes
  • Tortilla
  • Courgettes gestoofd
  • Broodpudding of bodding
  • Slasoep
  • Tomaat tonijn
  • Gazpacho
  • Cake met appelen
  • Lamskotelet met ananas
  • Witte of rode koolsalade
  • Tomatensoep met gehaktballetjes
  • Meloen met Gandaham
  • Broccoli en tomaten gegratineerd
  • Tagliatelle met boschampignons en witloofslierten
  • Paella
  • Komkommersoep
  • Tortilla met courgette
  • Bloemkoolsalade
  • Sperzieboontjes met spek
  • Boterham met platte kaas en radijzen
  • Lepelhapjes: Champignon met lookboter
  • Visfilet met pizzaiola
  • Martini - Zalm
  • Aardbei - braambessen - frambozenconfituur
  • Komkommerschuitje
  • Courgette met tomaten en mozarrellaschijfjes
  • Rode bietensoep
  • Tomatensla
  • Verse tomatensoep
  • Veldsla met tomaten, champignon en avocado
  • Bij een lekker ontbijt of gezellig vieruurtje: wentelteefjes
  • Varkenskotelet met picklessaus
  • Provencaalse saus
  • Tagliatelli met tonijn en courgettesaus
  • Gerookte zalm met toast
  • Melbatoast met verse kaas en radijs
  • Salade Niçoise
  • Broccoli
  • Ajuinstoemp
  • Varkensruggebraad
  • Varkenshaasje met kruidenkorst
  • Groene boontjes
  • Broccolisoep
  • Meloen met ham
  • Mosselsoep
  • Slastoemp met eieren
  • Oma's stoofkarbonaden
  • Aardbeien met sabayon
  • Knolseldersalade
  • BBQ: Ribstuk - Cote a l'os
  • BBQ: Gegrilde sardines
  • Tonijn met kruidenboter
  • BBQ: Gemarineerde visbrochet
  • Tomaat - Basilicumtaart
  • Garnalentoren
  • Wachthapje: Komkommersoepje koud
  • Vruchtenstokje met kaasdip
  • Mosselen natuur
  • Spinazie
  • BBQ: Scampi op de barbecue
  • BBQ: Kalfsbrochet met kerstomaat
  • BBQ: Aardappelspies
  • Seldersoep
  • Aardbeibloesem
  • Doperwten
  • Avocado met krab
  • Trostomaatjes gegrild
  • Spagetti Bolognese
  • Paprikasoep
  • Blinde vinken met worteltjes
  • Meloen met gerookte zalm
  • Steak met champignonsaus
  • Gehaktballen met krieken
  • Prei - witloofsoep
  • Wortelen
  • Bolognesesaus
  • Witloof - appelsalade
  • Witloof met veldsla
  • Tomatensoep met verse basilicum
  • Appeltaart
  • Venkel en tomatengratin
  • Pensen met appeltjes
  • Rosbief met groentenkrans
  • Ratatouille
  • Vijgenconfituur
  • Varkensvlees met mosterdsaus
  • Ijsbergsla met paprika en komkommer
  • Nieuwe aardappelen
  • Veldsla met uien en spek
  • Ijsbergsla met fruit
  • Citroendrankje
  • Veldsla met ei en bieslook
  • Boterham met aardbeien
  • Chocomousse
  • Asperges gestoofd
  • Tomaat met vinaigrette
  • Boterboontjes
  • Asperges en Serranoham
  • Asperges met garnalen
  • Kabeljauw met preistoemp
  • Witloof met champignonsaus
  • Zeetong
  • Kippenbouillon met asperges
  • Chipolata met zongedroogde tomaten
  • Asperges met gerookte zalm
  • Asperges op vlaamse wijze - a la flamande
  • Gevulde avocado
  • Pangasius met asperges en garnalen
  • Aspergesalade met aardbeien
  • Groene aspergesoep
  • Aspergesoep
  • Macaronischotel met tonijn
  • Bloemkoolsoep
  • Broccoli - tonijntaart
  • Witloofroomsaus
  • Courgette in tomatensaus
  • Venkel met tomaten - hamsaus
  • Tomatensoep met venkel en garnalen
  • Asperges met garnalensaus
  • Aspergetaart met ham en broccoli
  • Provencaalse groentesoep
  • Erwten en wortelen
  • Bloemkool
  • Varkenskotelet met zachte currysaus
  • Kaassaus
  • Knolselder met witte saus
  • Tagliatelli met tuinkruiden en zalmfilets
  • Aardappelkroketten
  • Selder in tomatensaus met balletjes
  • Venkelsoep
  • Verrukkelijk spekslaatje
  • Spagetti met scampi en garnalen
  • Mosterdsaus
  • Appelen gevuld met prei
  • Aspergeslaatje
  • Spaanse gamba's met knoflook en ui
  • Asperges met ham en kaassaus
  • Andijviestoemp met spekjes
  • Kip met preiroomsaus
  • Gele-Paprikasoep
  • Chipolata met champignons en kerstomaat
  • Tagliatelle met kalfsragout
  • Knolselderstoemp
  • Witloofsoep
  • Lamskoteletjes met witloof
  • Kip en paddestoelensalade
  • Komkommer Polonaise
  • Peren met vijgenpuree
  • Champignonsaus
  • Stoofvlees met bruine Leffe
  • Appelsoep
  • Tagliatelle met kastanjechampignon en kalfslapje
  • Witloof met ham en kaassaus
  • Fusilli met gegrilde zalm
  • Tomaten gevuld met gehakt
  • Rijstpap
  • Tarte Tatin met groenten
  • Asperges: Basisrecept
  • Vleessaus
  • Gehaktbrood met spekjasje
  • Avocadosalade met grijze garnalen
  • Finettes met champignonsaus
  • Vogelnestjes
  • Lintpasta met spinazie en kip
  • Gemarineerde zalmfilet met kruiden
  • Peren in koffie
  • Appeltjes in de oven
  • Preisoep met aardappelen
  • Gevulde eieren
  • Asperges met beenham
  • Zalmrolletje
  • Asperges met een korstje
  • Toast Champignon
  • Koolrabi
  • Aardappelen op z'n italiaans

    Foto

    E-MAIL


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    gilbertruud
    blog.seniorennet.be/gilbert
    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!