NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Ik ben Jenthe, in 1953 geboren en getogen in Leuven (Vlaams-Brabant). In 2000 aangespoeld in Oostende. Na bijna 15 jaar terug naar Vlaams Brabant. Een wandeling en een lekker streekbiertje op een zonnig terrasje, heerlijk. Lekkere eenvoudige gerechten klaarmaken is mijn hobby. Ik zet dan de recepten op papier, neem een foto en laat jullie meegenieten. Neem ook eens een kijkje op mijn receptensite door op de foto hierboven te klikken. Smakelijk!

Nu ook op Facebook: Jenthes keuken 

Foto
Willekeurig SeniorenNet Blogs
sita
blog.seniorennet.be/sita
Foto
Links
  • André 2 Linkoverzicht
  • Betoverend veelzijdig startpagina
    SeaBreeze jenthes_keuken
    SeaBreeze
    bluebird jenthes_keuken
    bluebird
    FUNSITE!TIZIANA jenthes_keuken
    FUNSITE!TIZIANA
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    oompie_rob
    blog.seniorennet.be/oompie_
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    madelief68
    blog.seniorennet.be/madelie
    Foto
    Jenthe's keuken
    Lekkere gerechten, eenvoudig uitgelegd, voor uw dagelijkse keuken of een feestelijk ideetje om je tafelgenoten te verrassen van vingerhapje tot dessert.
    10-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witloofsoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Feestelijk met garnalen of stukjes krab.
    Gekruid met curry geeft dit een unieke smaak.
    Voor 6 - 8 personen
    500 g witloof, grofgesneden
    2 geschilde aardappelen, in blokjes gesneden
    1 ui, grofgesneden
    1 liter water
    2 groenten- of kippenbouillonblokjes
    1 takje tijm
    klontje bakboter
    ½ koffielepel currypoeder (naar keuze)
    Smelt boter en stoof de ui glazig (niet bruin) op middelmatig vuur. Voeg het witloof en de aardappelblokjes erbij. Laat 10 min zachtjes stoven met deksel op de kookpot. Water, bouillonblokjes en tijm bijvoegen en aan de kook brengen. Laat ongeveer 20 min zachtjes koken. Haal een paar eetlepels witloofsnippers uit de kookpot en mix de soep fijn. Kruid de soep eventueel met currypoeder. Nog even opwarmen. Opdienen en in ieder bord wat witloofsnippers als garnering.
    Variaties: Kleine onregelmatige witloofstronkjes zijn minder duur en ideaal voor de soep. 
    Als witloofroomsoep: een eidooier loskloppen, samen met 1 dl room en eventueel fijngeknipte peterselie. Bij de hete soep voegen. Niet meer koken. 
    Vervang de aardappelen naar keuze door twee bleekselderstengels.
    Als afwerking kan je een stronk witloof fijnsnijden en in een afgedekt microgolfpotje zetten, met een koffielepel water, 4 minuten op volle kracht.


    Categorie:Soepen T - Z
    Tags:Witloof, aardappelen, ui, bouillon, tijm, curry, room, peterselie, feestelijk
    >> Reageer (15)
    09-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wachthapje: Garnaalsoepje met scampi
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Leg de ontdooide en gepelde scampi in schaaltje en zet 1 minuut, onafgedekt, in microgolf, draai om en nog 1 min. Warm garnaalsoepje (zie soepen) op en serveer in kleine glaasjes. De scampi op een houten saté–prikker steken en op glaasje leggen. Nog een plukje kervel of peterselie.


    Categorie:Hapjes - Tapas
    Tags:garnaal, scampi, soep, wachthapje, tapas, feest
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwartels met vijgen en appelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als hoofdgerecht 2 kwartels per persoon. In een volledig menu volstaat één kwartel.
    Voor 2 personen
    4 kwartels
    2 vijgen
    1 appel, geschild
    bakboter
    fijne suiker
    peper, zout
    1 dl water
    2 dl room
    Oven voorverwarmen 200° C met 50 g boter in een passende ovenschotel. Dep de kwartels droog indien nodig met keukenpapier en kruid met peper en zout. Schik ze in de opgewarmde ovenschaal en zet de oven op grill. Bak de kwartels 20 – 25 minuten. Bedruip enkele keren met de saus zodat je een mooi korstje krijgt. Vijgen kruisgewijs insnijden, bestrooien met suiker en een klein klontje bovenop leggen. Zet ze de laatste 10 min bij in de ovenschaal. Het klokhuis uit de geschilde appel halen en in vier dikke schijven snijden. Bestrooi met een weinig suiker en zet onafgedekt ± 2 minuten in microgolf. Laat even nagaren en kontroleer met houten prikker of ze zacht zijn. Haal de kwartels en vijgen uit de ovenschaal en giet het water in de schaal. Laat even inkoken en voeg 2 dl room toe. Schraap de aanbaksels los en giet de saus in schaaltje. Serveer met aardappelkroketten.


    Categorie:Gevogelte en wild
    Tags:feestelijk, kwartel, vijg, appel, kroketten
    >> Reageer (0)
    08-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lepelhapje met garnaal of scampi
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lepeltje met scampi
    Smelt boter in pan of microgolf en laat gepelde scampi een paar minuten bakken. Doe er kruidenboter, lookboter of zoetzure saus bij. Laat even opwarmen en schep in lepeltjes.

    Lepeltje met garnalen
    Leg op een lepeltje een paar garnalen. Meng een gelijke hoeveelheid mayonaise met cocktailsaus. Leg op een lepeltje een paar garnalen, een toefje cocktailsaus en een plukje tuinkers of peterselie.


    Categorie:Hapjes - Tapas
    Tags:scampi, garnaal, cocktailsaus, zoetzure saus, kruidenboter, hapje
    >> Reageer (0)
    07-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Currysaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekker bij kip en varkensvlees
    2 sjalotjes, fijngesnipperd

    1 appel ( zoet)

    1eetlepel bakboter

    1 eetlepel huishoudbloem

    1 eetlepel currypoeder,

    2,5 dl melk of 2 dl room (soyaroom)
    Schil de appel, rasp of snijd in stukjes. Smelt de boter op middelmatig vuur. Voeg de sjalot toe, de appelstukjes en het currypoeder, peper en zout toe. Laat 5 à 10 minuten lichtjes bakken (niet bruin) en roer regelmatig. Voeg de bloem toe en laat even bakken. Voeg de melk of room toe en laat de saus even goed opkoken.


    Categorie:Sauzen
    Tags:appel, sjalot, currypoeder, room, soyaroom, saus
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoenfilet met porto en preisaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    2 kalkoenfilets of sneetjes
    200 g fijngesneden preiwit
    1 fijngesneden sjalot
    1 doosje champignons, uitgelekt
    2 in blokjes gesneden wortelen
    1 blokje kippenbouillon
    1 dl Porto, 2 dl room
    1 dl water, sausbinder
    Bak de kalkoenfilets met een weinig boter in tefalpan goudbruin. Haal ze uit de pan. Doe opnieuw wat bakboter in de pan en stoof de sjalot en prei een paar minuten.Voeg Porto, room, bouillonblokje en water bij. Stoom de worteltjes met 1 eetl water 2 ½ min afgedekt in microgolf. Voeg champignons en worteltjes bij de preisaus.Omroeren. Leg hierop de kalkoenfilets, deksel op de pan en laat in ± 10 min gaar worden. Haal de kalkoenfilets uit de pan. Eventueel sausbinder aan de saus toevoegen en over het vlees serveren. Geef hierbij gekookte aardappelen, rijst of kroketten. 


    Categorie:Gevogelte en wild
    Tags:kalkoen, prei, porto, champignon, wortel, sjalot, bouillon
    >> Reageer (1)
    06-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warme wijn voor koude dagen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Bisschopswijn wordt gemaakt met sinaasappel en Glühwein met citroen.
    Voor 2 grote glazen.
    ½ liter rode wijn 
    1 grote sinaasappel
    6 kruidnagels
    1 kaneelstokje
    3 eetlepels fijne suiker
    Was de sinaasappel, snijd in stukken en steek de kruidnagels in de schil. Doe ze in een kookpot, samen met de wijn, de suiker en het kaneelstokje. Zet het vuur even hoog ( niet koken), maar dan op zeer laag vuur ½ tot 1 uur laten trekken met deksel op de pot. Serveer in glazen of mokken, eventueel met stukje sinaasappel, maar zonder de kruiden.

    Categorie:Dranken
    Tags:gluhwein, bisschopwijn, citroen, sinaasappel, kruidnagel, suiker, rode wijn, kaneel
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenshaasje met kruidenkorst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Feestelijk haasje met verse kruiden.
    Verrukkelijke geuren in de keuken.
    Voor 2 personen
    1 varkenshaasje ( ± 400 g)
    1 bosje peterselie
    1 bosje basilicum
    2 tijmtakjes
    1 knoflookteentje, fijngesnipperd
    1 sjalot, fijngesnipperd
    6 eetl paneermeel
    6 eetl olijfolie
    50 g boter, gesmolten
    peper, zout

    Kruiden afspoelen en droogdeppen. De peterselie en basilicumblaadjes fijnknippen met schaar. Tijmblaadjes van de takjes afritsen. Vermengen met paneermeel, olijfolie, sjalot, knoflook en kruiden met peper en zout. Varkenshaasje droogdeppen met keukenpapier en rondom inwrijven met peper en zout. Twee eetlepels olijfolie verhitten en het vlees rondom mooi bruin bakken. Uit de pan nemen, het fijne uiteinde omvouwen en in een vuurvaste schotel leggen. Het vlees bedekken met een laag kruidenmengsel. Verdeel de rest over de schaal. De gesmolten boter over het geheel verdelen. In een voorverwarmde oven 220° C braden gedurende 30 – 35 min. Na 20 min temperatuur minderen naar 200° C. en het vlees bedruipen met het braadvocht. Serveer hierbij gekookte aardappelen en gestoofde erwtjes of wortelen.


    Categorie:Vleesgerechten-Varken
    Tags:varkenshaasje, kruidenkorst, familiefeest, peterselie, basilicum, tijm, look, sjalot, paneermeel, olijfolie
    >> Reageer (2)
    05-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Microgolf: Warme appelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bij wild, gevogelte en varkensvlees
    Klaar in 10 min.
    4 appelen
    2 eetl suiker
    boter
    Schil de appelen en doorboor. Schik ze op een microgolfschaal. Vul de gaatjes met klontjes boter en bestrooi de appelen met de suiker. Zet de schaal onafgedekt in microgolf, 6 à 8 min, 850 Watt. Kontroleer met een houten prikker of ze zacht zijn.
    Variaties:
    Je kan de gaatjes vullen met rode konfituur (kersen, viervruchten, rode bessen....)
    Rozijnen of fijngehakte walnoten met daarop een klontje boter.
    Bestrooid met een beetje kaneel bij de suiker.
    1 eetl fijne suiker en 1 zakje vanillesuiker.


    Categorie:Oma's recepten
    Tags:appel, microgolf, fruit, wild, varkensvlees, gevogelte
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aperitiefsoepje met erwtjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Maak doperwtensoep (zie recept)
    Snijd ontbijtspek of gerookt spek en bak in een tefalpan, zonder vetstof, tot ze licht krokant zijn.
    Steek de spekreepjes op een prikker of stokje, naargelang de diameter van het glaasje. Champignons in vieren gesneden en krokant gebakken zijn ook lekker en decoratief. Schep de warme soep in glaasjes of koffiekopjes en leg het spiesje er bovenop.


    Categorie:Hapjes - Tapas
    Tags:erwten, soepje, glashapjes, wachthapje
    >> Reageer (1)
    04-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garnaalkroketten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als borrelhapje, voorgerecht of lunch. Voor 10 kroketten of 20 aperoballetjes
    200 gr garnalen
    400 gr visfond (bokaal)
    100 gr boter
    100 gr bloem
    2 eieren
    sap van ½ citroen
    50 gr gemalen kaas of 2 eetl. versgesnipperd bieslook
    nootmuskaat, peper en zout
    Roux maken met de boter en de bloem, even bakken (om bloemsmaak te vermijden). Visfond al roerend toevoegen tot men een dikke massa verkrijgt. De eierdooiers (hou het eiwit apart) en garnalen bijvoegen, alsook de kruiden en het sap van de citroen. De gemalen kaas of bieslooksnippers bijvoegen. Op een plank uitstrijken, zo’n 2 a 3 cm dik. Onafgedekt in de koelkast tot ’s anderdaags laten opstijven. Eiwit loskloppen in bord. Kroketten (dikke) of balletjes vormen. Haal eerst door bloem, dan door eiwit en daarna door paneermeel. Afdekken met keukenpapier en nog een halfuurtje wegzetten in koelkast. Laat 2 min bakken in frituurvet op 180°. Eventueel bij grote hoeveelheden nog 5 a 10 min in oven van 180° zetten (voor binnenkant). Dien op met wat tuinkers of een blaadje sla, of stukje tomaat en partje citroen. Naar keuze wat verse garnalen op het bord schikken. Gefrituurde peterselie is decoratief en lekker !!
    Je kan deze garnaalkroket invriezen. Let erop dat ze in een doosje mekaar niet raken, zo kan je ze nadien naar gewenste hoeveelheid klaarmaken. Laat ze eerst ½ uur op kamertemperatuur staan, zo zijn de ijskristallen langs de buitenkant weg en zal de kroket niet barsten. Bak naargelang de grootte 5 à 6 minuten op 180°C.


    Categorie:Vis - Schaaldieren
    Tags:garnalen, garnaalkroket
    >> Reageer (9)
    03-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vingerhapje: Kerstomaatjes met garnaal
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Snijd bovenaan de tomaatjes een stukje weg. Hol het kerstomaatje uit met een lepeltje. Kruid met een weinig peper en zout. Laat omgekeerd wat uitlekken. Meng de garnalen met een weinig mayonaise en vul de tomaatjes hiermee. Versier met plukjes tuinkers of peterselie. Schik op een amuselepel een druppel mayonaise en zet het kerstomaatje hierop (zo kan het niet wegrollen).


    Categorie:Hapjes - Tapas
    Tags:kerstomaatje, garnaal, wachthapje, amuselepels, vingerhapje, lepelhapje, feest
    >> Reageer (0)
    02-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knolseldersoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Knolselder bevat veel vezels en ijzer. Neem stevige en niet te grote exemplaren. Als je erop tikt en ze klinken hol is het vruchtvlees binnenin soms houterig. Je kan de groente in staafjes snijden en rauw eten. Geraspt als salade, gekookt als groente, in puree met aardappelen of voor een lekkere soep. Voor 4 personen
    ½ knolselder (± 500 g)
    2 grote aardappelen
    1 liter water
    2 kippenbouillonblokjes
    1 ui, fijngesneden
    1 knoflookteentje, fijngesneden
    tijm, peper, zout
    bakboter of olijfolie
    Snijd de knolselder in tweeën en schil alleen het deel dat je gebruikt. Eventueel het andere deel besprenkelen met citroensap, afdekken met plastiekfolie en bewaren in de koelkast. Schil de knolselder tot op het witte vruchtvlees en snijd in blokjes. Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Op middelmatig vuur de olijfolie opwarmen, of de boter smelten. Voeg de ui en knolselder toe en laat een paar minuten stoven met deksel op de kookpot. Omroeren en de aardappelstukjes en look bijvoegen. Voeg het water toe, de bouillonblokjes en tijm. Kruid met peper en zout, en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 30 min op een zacht vuurtje gaarkoken. Mixen en eventueel afwerken naar keuze.
    Afwerken: Meng 2 eetl roomkaas met kruiden in een pollepel met een beetje soep en voeg bij de overige soep. Of gebruik twee driehoekjes smeltkaas of room. Bestrooi met fijngehakte peterselie.
    Feestelijk: gerookte zalm, in stukjes gesneden, bij de gemixte soep voegen en nog 10 min opwarmen.

    Categorie:Soepen K - S
    Tags:Knolselder, soep, bouillon, look, aardappel, tijm, roomkaas, smeltkaas, room, zalmsnippers,
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groenekoolstoemp
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Groenekool- of savooikoolstoemp zijn lekker met worst, spek of zalm.
    Voor 3-4 personen 
    600 g aardappelen, geschild
    ½ groene kool (savooikool)
    1 sjalot, fijngesnipperd
    75 g boter
    1 blokje groentebouillon
    1 koffielepel tijm
    peper, zout, nootmuskaat
    Verwijder de lelijke bladeren van de kool. Snijd de kool doormidden en verwijder de dikke nerven. Snijd in grove stukken. Kook de aardappelen samen met de groene kool, het groentebouillonblokje, sjalot en tijm in lichtgezouten water. Giet af na 25 à 30 min. Doe opnieuw in de kookpot en voeg de boter, peper, zout en muskaatnoot toe. Plet tot grof mengsel. Geef hierbij chipolata, worsten of gebakken spek. Lichtgebakken zalmfilet past hier ook goed bij. Maak met de andere helft van de kool soep of gestoofde kool als groente. Je kan de kool ook invriezen, maar eerst 2 min blancheren in kokend water en spoelen met koud water.


    Categorie:Oma's Stoemp-Puree
    Tags:groenekool, aardappelen, kool, savooikool, worst, spek, zalm, stoemp, tijm
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pudding met frambozen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Vanillepudding met zakje vanillebloem of zoals hier met verse eieren. Lekker dessert  in kleine glaasjes en afgewerkt met frambozen.
    Voor 8 glaasjes naargelang grootte.
    6 dl melk
    1,5 dl room of soyaroom
    6 eierdooiers (eiwit gebruiken we niet)
    100 g fijne suiker
    1 vanillestokje (of vanillesuiker)
    50 g maizena (maïszetmeel)
    poedersuiker (afwerking)
    verse frambozen of ander fruit 
    Snijd het vanillestokje in twee en doe dit samen met de melk en room in een kookpot. Op een middelmatig vuur aan de kook brengen. Klop ondertussen de eierdooiers met de suiker tot die volledig opgelost is. Voeg de maïzena toe, klop nog goed op en giet een kleine hoeveelheid warme melk bij. Roer goed met de klopper en giet dan alles bij gekookte melk, waar je het vanillestokje uitgehaald hebt. Laat nog indikken op middelmatig vuur en blijf goed roeren. Als er dikke blazen openbarsten is de pudding klaar. Haal van het vuur en schenk in de glaasjes met een kleine pollepel of sauslepel. Laat afkoelen. Spoel de frambozen voorzichtig onder de waterkraan en schik bovenop de pudding. Bestrooi eventueel met een beetje poedersuiker bij het opdienen.  
    Ter afwisseling kan je (in plaats van fruit) de pudding ook afwerken met een mengeling van verkruimelde speculaas of Petit-beurrekoekjes en wat bruine suiker. Bestrooi de warme pudding hiermee en laat dan afkoelen.
    Chocoladekrullen of een toefje slagroom is ook eenvoudig en lekker.

    Categorie:Desserten
    Tags:melk, room, soyaroom, eigelen, eierdooiers, vanillestokje, maiszetmeel, crumble, vanillebloem
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cappuccino van soep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wachthapje voor 4 personen
    1 liter gele paprikasoep (zie soepen)
    2 dl room
    kervel of peterselie, fijngeknipt
    zout
    Klop de room lichtjes op met een snuifje zout. Warm de gele-paprikasoep op en verdeel over 4 thee-glazen. De room bovenop de soep serveren zoals een cappuccino. Bestrooi met een weinig peterselie of kervelplukje. Kan ook met garnalensoep, pompoensoep, wortelsoep, paprikasoep.....


    Categorie:Hapjes - Tapas
    Tags:gele paprika, room, peterselie, kervel, feest
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijnfilet met appel en champignon
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Konijnfilet is versneden uit het rugstuk. ca 120 gr filet per persoon in een volledig menu of 2 filets als hoofdschotel.
    Voor 2 personen
    4 konijnenfilets
    2 appelen
    250 g champignons
    1 dl room
    1 dl water
    ¼ koffielepel kaneel
    1 koffielepel bloemsuiker
    fijngeknipte peterselie
    bakboter of olijfolie
    De filets uit de koelkast halen en 15 minuten op kamertemperatuur laten komen. Droogdeppen met huishoudrol. De champignons in dikke schijven snijden. Snijd de appelen in schijfjes en schik ze op een vuurvaste ovenschotel. Meng de bloemsuiker met kaneel en bestrooi de appelschijfjes met dit mengsel (door een zeef). Met behulp van een borsteltje wat insmeren met gesmolten boter of olijfolie. Zet onder de ovengrill (180°C) ± 5 minuten tot ze goudbruin zijn. Snijd de konijnfilets (langs de vlieskant) op enkele plaatsen in, anders krolt het vlees op zodra het in de pan komt. Smelt een klont boter of olijfolie in een hete tefalpan en bak de filets 5 minuten langs iedere kant. Kruid met peper en zout, leg ze op een bord en laat rusten, afgedekt met alufolie. Bak nu ondertussen de aardappelkroketten. Blus de pan met water, laat even inkoken en giet in een potje. Op hoog vuur de champignons in dezelfde pan bakken (zonder vetstof) en regelmatig omroeren zodat ze rondom mooi bruin gebakken zijn. Het braadvocht toevoegen en de room. Kruiden met peper en even laten inkoken tot een romige saus. Serveer op een bord het vlees met de appelschijfjes, de champignons en de kroketten. Bestrooi met wat peterselie.
    Variatie: Kan ook met peren in kwartjes gesneden of met gebakken schorseneren.


    Categorie:Gevogelte en wild
    Tags:konijn, appel, champignon, room, kaneel, bloemsuiker, kroketten, feestelijk
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lepelhapje met ham en kiwi
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ham met kiwi. 12 stuks
    1 kiwi
    3 sneetjes gedroogde of rauwe ham
    De kiwi schillen en het harde uiteinde verwijderen. In drie schijven verdelen en iedere schijf in vier snijden. De ham in fijne reepjes snijden en rond de kiwistukjes schikken.


    Categorie:Hapjes - Tapas
    Tags:kiwi, ham, vingerhapje, lepelhapje, hapje, feest
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cake met appelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eenvoudige cake met appeltjes en zo klaar !!
    4 eieren
    250 g suiker
    160 g echte boter
    250 g zelfrijzende bloem
    2 pakjes vanillesuiker
    2 appelen (golden), middelgroot

    Oven voorverwarmen 165°C. Doe in een grote ronde kom eerst de eieren ( helemaal) + de suiker + vanillesuiker. Mix even tot schuimig en luchtig. Doe er dan de gesmolten boter bij. Opnieuw even mixen. Dan beetje bij beetje de bloem bijvoegen. Schil de appelen en snijd ze in schijfjes. Beboter een cakevorm en giet een laagje deeg, daarna een laag met alle appelen. Opnieuw de rest van de deeg zodat alle appeltjes bedekt zijn. Bak in een voorverwarmde oven gedurende 1 uur op 165°C of 4-5. Gegarandeerd succes. De appelen kunnen vervangen worden door schijfjes van banaan of peren of ananasstukjes.


    Categorie:Dessert - Cake
    Tags:bloem, suiker, eieren, boter, vanillesuiker, appelen, dessert, gebak
    >> Reageer (4)
    01-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vingerhapje: Toast met Roquefort en walnoot
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Verkruimel 50 g roquefort of andere blauwschimmelkaas in een kommetje met een vork en meng met 50 g verse kaas. Meng er een eetlepel grofgehakte walnoten onder. Verdeel over toastjes (of geroosterd brood) en bestrooi met wat walnoten en fijngehakte peterselie.


    Categorie:Hapjes - Tapas
    Tags:roquefort, noten, walnoten, toast, hapje
    >> Reageer (0)


    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Categorieën
  • Barbecue (6)
  • Confituren (2)
  • Dessert - Aardbei (3)
  • Dessert - Cake (3)
  • Desserten (15)
  • Dranken (2)
  • Eiergerechten (13)
  • éénpansgerechten (6)
  • Gevogelte en wild (13)
  • Groenten (29)
  • Groenten-Aardappelen (4)
  • Groenten-Asperges (12)
  • Groenten-Kool (4)
  • Groenten-Witloof (6)
  • Groentetaarten (7)
  • Hapjes - Tapas (25)
  • Microgolfgerechten (12)
  • Oma's recepten (34)
  • Oma's Stoemp-Puree (9)
  • Opleggen en inmaken (1)
  • Pasta's (22)
  • Rijst (1)
  • Salades (16)
  • Sauzen (13)
  • Snacks - Brood (4)
  • Soepen A - J (16)
  • Soepen K - S (23)
  • Soepen T - Z (12)
  • Steengrill - Gourmet - Fondue (2)
  • Vis - Schaaldieren (9)
  • Visgerechten (22)
  • Vleesgerechten (13)
  • Vleesgerechten-Lam (3)
  • Vleesgerechten-Rund (5)
  • Vleesgerechten-Varken (13)
  • Voorgerechten (14)

  • Inhoud blog
  • Gevulde aardappeltjes
  • Krabgratin
  • Everzwijnragout
  • Kip met mandarijntjes
  • Lamsfilet met champignonkorfjes
  • Sint-Jakobsschelp
  • Kalkoenrollade met champignonsaus
  • Martini - Zalm
  • Peren met vijgenpuree
  • Vissoep
  • Kwartels met abrikozensaus
  • Garnalensoep
  • Preiroomsoep
  • Grissinistokjes met ham
  • Scampi en Sint-Jakobsvruchten
  • Oesters met kruidenboter
  • Roggebrood of toastjes met gerookte zalm
  • Vispasteitje
  • Visrolletjes met garnalensaus
  • Witloofsoep
  • Wachthapje: Garnaalsoepje met scampi
  • Kwartels met vijgen en appelen
  • Lepelhapje met garnaal of scampi
  • Currysaus
  • Kalkoenfilet met porto en preisaus
  • Warme wijn voor koude dagen
  • Varkenshaasje met kruidenkorst
  • Microgolf: Warme appelen
  • Aperitiefsoepje met erwtjes
  • Garnaalkroketten
  • Vingerhapje: Kerstomaatjes met garnaal
  • Knolseldersoep
  • Groenekoolstoemp
  • Pudding met frambozen
  • Cappuccino van soep
  • Konijnfilet met appel en champignon
  • Lepelhapje met ham en kiwi
  • Cake met appelen
  • Vingerhapje: Toast met Roquefort en walnoot
  • Vingerhapje: Spekballetjes
  • Lepelhapjes: Champignon met lookboter
  • Peer met ham
  • Vingerhapje: Witloofschuitjes
  • Vingerhapje: Crostini met gerookte zalm
  • Aperitiefglaasjes
  • Hemelse peer
  • Vingerhapje: Kruidenkaas-hapje
  • Spruitjessoep
  • Creme brulee
  • Rode kool
  • Venkel met kaaskorstje
  • Hete bliksem
  • Farfalle met krabvlees
  • Uientaart
  • Chili Con Carne
  • Tomaatjes met eimengsel
  • Hazenrug
  • Sint-Jakobsvruchten
  • Chocomousse
  • Geroosterde kwartels
  • Jenthes keuken
  • Macaronischotel met tonijn
  • Zeetong
  • Omelet met uien
  • Kalfsblanket met witloof en kriekbier
  • Steak met groene pepersaus
  • Bonensoep
  • Zuurkoolschotel
  • Marmercake
  • Rundsvlees in rode wijn
  • Pastinaaksoep
  • Kabeljauw met preistoemp
  • Sabayon
  • Savooikool met kotelet
  • Appelcompote
  • Preisoep
  • Gehaktballen in microgolf
  • Vis met mosterdsaus
  • Kip op jagerswijze
  • Waterkerssoep
  • Stoofvlees met bruine Leffe
  • Prei
  • Pompoen-Paprikasoep
  • Pompoensoep met griezelballetjes
  • Risotto met zeevruchten
  • Witloof - Hamtaart
  • Rozijnenbrood
  • Rode bietjes zoet-zuur
  • Finettes met champignonsaus
  • Visrolletjes met courgettes
  • Fruitige varkenskotelet
  • Varkenskotelet met uiensaus
  • Venkelschuitjes met gehakt en kaas
  • Kindertaart
  • Broccoli - tonijntaart
  • Varkensstoofvlees
  • Gebraden kip
  • Tagliatelli met tonijn en courgettesaus
  • Varkenshaasje met champignons en Leffe
  • Tagliatelli met blinde vinken en tomatensaus
  • Witloof met ballekes
  • Aardappelpuree
  • Aardappelschotel met groene boontjes
  • Mayonaise met mixer
  • Ajuinstoemp
  • Messinaroom
  • Tomatensaus
  • Broccolispagetti met mignonette
  • Courgettesoep
  • Spek met aardappelblokjes en groenten
  • Tomatentaart
  • Uiensoep
  • Zuiderse varkenskotelet
  • Bechamel of witte saus
  • Sperziebonensoep met kaas
  • BBQ: Gegrilde sardines
  • Erwtjes met appel
  • Komkommersoep
  • Tapas van mosselen en serranoham
  • Komkommerschuitje
  • Courgettes gestoofd
  • Komkommer Polonaise
  • Slasoep
  • Aardbei - braambessen - frambozenconfituur
  • Aardbeien met roomijs
  • Tomaat Garnaal
  • Lunch: Salade Niçoise
  • Tomatensla
  • Tortilla
  • Wachthapje: Komkommersoepje koud
  • Mosselen natuur
  • Gazpacho
  • Boterham met platte kaas en radijzen
  • Citroendrankje
  • Courgette met tomaten en mozarrellaschijfjes
  • Tomaat tonijn
  • Paella
  • Slastoemp met eieren
  • Mosselsoep
  • Groene boontjes
  • Ballekes met zachte currysaus
  • Broccolisoep
  • Meloen met Gandaham
  • Gehaktballekes in tomatensaus
  • Oma's stoofkarbonaden
  • Pasta met spekblokjes
  • Looksoep met venusschelpen en ham
  • Tomatensoep met gehaktballetjes
  • Kaassoep met balletjes
  • Melbatoast met verse kaas en radijs
  • Meloen met ham
  • Broccoli en tomaten gegratineerd
  • Gedroogde ham met knolselder
  • Tomaat - Basilicumtaart
  • Garnalentoren
  • BBQ: Scampi op de barbecue
  • Tagliatelle met boschampignons en witloofslierten
  • Tonijn met kruidenboter
  • Macaroni met kaas en hesp
  • Meloen met gerookte zalm
  • Lamskotelet met ananas
  • Avocado met krab
  • Sperzieboontjes met spek
  • Vruchtenstokje met kaasdip
  • Bij een lekker ontbijt of gezellig vieruurtje: wentelteefjes
  • Hamrolletjes met voetselder
  • Snijbonen
  • Doperwten
  • Salade Niçoise
  • Prei op vlaamse wijze
  • Spagetti Bolognese
  • Bloemkoolsalade
  • Broccoli
  • Varkensruggebraad
  • Blinde vinken met worteltjes
  • Ijsbergsla met fruit
  • Paprikasoep
  • Wortelstoemp
  • Varkenskotelet met picklessaus
  • Spinazie
  • Verse tomatensoep
  • Tortilla met courgette
  • Zalm met prei
  • Tomatensoep met verse basilicum
  • Wortelen
  • Venkel en tomatengratin
  • Pensen met appeltjes
  • Karnemelksmeus met gepocheerd ei en garnalen
  • Ratatouille
  • Aspergerolletje
  • Appeltaart
  • Kippenbouillon met asperges
  • Wortelsoep
  • Varkensvlees met mosterdsaus
  • Doperwten in microgolf
  • Provencaalse saus
  • BBQ: Ribstuk - Cote a l'os
  • BBQ: Kalfsbrochet met kerstomaat
  • Gehaktballen met krieken
  • BBQ: Aardappelspies

    Foto

    E-MAIL


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    annebellekesberen
    blog.seniorennet.be/annebel

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!