NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Ik ben Jenthe, in 1953 geboren en getogen in Leuven (Vlaams-Brabant). In 2000 aangespoeld in Oostende. Na bijna 15 jaar terug naar Vlaams Brabant. Een wandeling en een lekker streekbiertje op een zonnig terrasje, heerlijk. Lekkere eenvoudige gerechten klaarmaken is mijn hobby. Ik zet dan de recepten op papier, neem een foto en laat jullie meegenieten. Neem ook eens een kijkje op mijn receptensite door op de foto hierboven te klikken. Smakelijk!

Nu ook op Facebook: Jenthes keuken 

Foto
Willekeurig SeniorenNet Blogs
esterancog
blog.seniorennet.be/esteran
Links
  • André 2 Linkoverzicht
  • Betoverend veelzijdig startpagina
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    maryvanpelt
    blog.seniorennet.be/maryvan
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    sonnepon2007
    blog.seniorennet.be/sonnepo
    Jenthe's keuken
    Lekkere gerechten, eenvoudig uitgelegd, voor uw dagelijkse keuken of een feestelijk ideetje om je tafelgenoten te verrassen van vingerhapje tot dessert.
    Reacties op bericht (12)


    05-08-2014
    Lekker.....
    Ik heb vorig jaar voor het eerst rode bietjes klaargemaakt op uw wijze. Verassend veel goede reacties gekregen. Dit jaar heb ik al 8 kg rode biet ingemaakt Bedankt voor het lekkere recept.

    05-08-2014 om 21:45 geschreven door Geertrui Willems


    24-12-2013
    Stoverij
    Beste Jenthe,
    Ik ga binnenkort het recept van de rode bieten inmaken proberen.
    Graag had ik een recept van wat stoverij werd genoemd en werd verkocht langs de weg met pommefrite in de jaren 60 in Belgie en waar ik haast niet langs kon komen .
    Vanuit Canada prettige Kerstdagen en de beste wensen voor het nieuwe jaar

    24-12-2013 om 00:36 geschreven door John


    07-08-2013
    Rode bietjes
    Ik heb 2 kg rode bietjes klaar gemaakt volgens jou recept en de zijn lekker.
    Voor de vloeistoffen heb ik 200ml per tas geteld.

    bedankt voor het recept

    07-08-2013 om 17:29 geschreven door Luc Janssens


    17-06-2013
    Rode bietjes
    Ik heb verleden jaar het recept uitgeprobeerd van "rode bietjes in azijn", en het was echt fantastisch lekker op een koude schotel. Dit jaar doen we het opnieuw, hmmm...

    17-06-2013 om 15:43 geschreven door Martine


    13-08-2011
    rode bietjes
    SUPER IK DE RODE BIETJE ZOET-ZUUR UIT GEPROBEERT LEKER NAAR WEET NIET GOET MET WAT HET ALLE MAAL KAN WORDEN GE ETEN
    GAAR ENKEL VOOR BEELDEN JUDITH

    13-08-2011 om 17:45 geschreven door judith


    18-08-2010
    rode biet zuur zoet
    Moet men het kruidenmengsel na het koken zeven om in de potjes te gieten ?
    Het ziet er een zeer lekker recept uit!!!!
    Groeten Louis

    18-08-2010 om 20:18 geschreven door Verellen Louis


    11-11-2008
    Tassen ?
    Bedankt voor jullie bezoekjes aan mijn keuken. Het doet mij veel plezier. Tassen zijn bij jullie kopjes, koppen, glazen eventueel. Het gaat er gewoon om dat de verhouding dezelfde moet zijn. Dus je neemt twee kopjes water, wijnazijn, suiker, met alle kruiden.

    11-11-2008 om 12:30 geschreven door Jenthe


    07-11-2008
    tassen
    Wat bedoeld u met die tassen bij het klaarmaken van zoetzure bietjes?
    is de hoeveelheid die er voor gebruikt is ook te omschrijven in lepels, of eetlepels?

    07-11-2008 om 10:16 geschreven door Sandra


    24-07-2008
    vraagje tassen ??????
    hallo ik bernita 38 jaar en ik was op zoek naar een recept voor rode bieten recept lijkt mij prima maar alleen wat is een tassen hoeveel is dit ??????
    ik woon zelf in het hoge noorden prov groningen vlakbij de grens van duitsland plaats vlagtwedde en in het bezit van een groente tuin veel rode bieten boontjes enz
    en ajuinen zijn uieen ??????

    groetjes bernita bakker

    24-07-2008 om 11:54 geschreven door bernita


    17-07-2008
    rode bietjes zoetzuur
    Heerlijk recept ! Alleen rasp ik de bietjes grof en laat ze slechts 10 min.koken in het kruidenmengseltje vooraleer ze in potjes te doen. Ik vind het super lekker met een gerookte makreel erbij en aardappelpuree !
    Groetjes, Agnes

    17-07-2008 om 14:47 geschreven door Agnes


    25-08-2006
    Huisvrouw
    Beste Jenthe
    Dit recept heb ik klaargemaakt en zowel mijn man , ikzelf en vrienden van ons vinden het heel lekker en perfect houdbaar voor deze winter.
    Bedankt
    Jou website vind ik goed, met heel veel fijne recepten die ik nog zal uitproberen.
    Groeten Claire

    25-08-2006 om 13:57 geschreven door Debruyne Claire


    13-02-2006
    Rode bietjes
    Oh wat een leuk Blog!
    Ik heb net van mijn schoonvader rode bietjes gekregen en ik had geen flauw idee wat ik er mee aan moest! Ja de klassieke keuken gaat aan de jeugd voorbij... dus bedankt! Dat ga ik straks proberen!

    Groeten,

    Shiva

    13-02-2006 om 11:47 geschreven door shiva


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)


    Foto

    Foto

    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Categorieën
  • Barbecue (6)
  • Confituren (2)
  • Dessert - Aardbei (3)
  • Dessert - Cake (3)
  • Desserten (15)
  • Dranken (2)
  • Eiergerechten (13)
  • éénpansgerechten (6)
  • Gevogelte en wild (13)
  • Groenten (29)
  • Groenten-Aardappelen (4)
  • Groenten-Asperges (12)
  • Groenten-Kool (4)
  • Groenten-Witloof (6)
  • Groentetaarten (7)
  • Hapjes - Tapas (25)
  • Microgolfgerechten (12)
  • Oma's recepten (34)
  • Oma's Stoemp-Puree (9)
  • Opleggen en inmaken (1)
  • Pasta's (22)
  • Rijst (1)
  • Salades (16)
  • Sauzen (13)
  • Snacks - Brood (4)
  • Soepen A - J (16)
  • Soepen K - S (23)
  • Soepen T - Z (12)
  • Steengrill - Gourmet - Fondue (2)
  • Vis - Schaaldieren (9)
  • Visgerechten (22)
  • Vleesgerechten (13)
  • Vleesgerechten-Lam (3)
  • Vleesgerechten-Rund (5)
  • Vleesgerechten-Varken (13)
  • Voorgerechten (14)

  • Inhoud blog
  • Ajuinstoemp
  • Gegrilde zalm met witloofstronkjes
  • Tagliatelli met blinde vinken en tomatensaus
  • Gehakt in witloofjasje
  • Fijne kippesoep
  • Vissoep
  • Komkommersoep
  • Visgratin met spinazie
  • Kalfsfricassee
  • Visfilets met romige tomatensaus
  • Capellini carbonara
  • Blinde vinken met jagersaus
  • Champignonsaus
  • Kaassaus
  • Hutsepot
  • Ovenschotel met gehakt en groenten
  • Lasagne
  • Venkel gegratineerd
  • Witloof met gehakt en spekjasje
  • Tagliatelli Carbonara met gerookte zalm
  • Wafels
  • Archiducsaus
  • Kabeljauw met provencaalse saus
  • Rode bietensoep
  • Stoofvleespotje met appel
  • Venkelvelouté met scampi
  • Bleekselder of witte selder
  • Groene - peperroomsaus
  • Andijvie, gestoofd
  • Gehaktbrood
  • Appel met ijs en peperkoek
  • Havermoutpap en koekjes
  • Vispotje met lengfilet
  • Macaroni met tonijn
  • Knolselderstoemp
  • Schorseneren
  • Vol-au-vent of koninginnehapje
  • Doperwtensoep
  • Tarte Tatin met groenten
  • 2 februari - Maria-Lichtmis- dan eten we Pannenkoeken
  • Vleesballekes
  • Knolselder met witte saus
  • Preistoemp
  • Hespengebraad met bloemkool
  • Cordon blue
  • Eieren gefrituurd
  • Lasagne met zalm
  • Tomaten gevuld met gehakt
  • Kipfricassee voor vol au vent
  • Scampi pikant
  • Visfilets gegratineerd
  • Gevulde paprika's
  • Champignonsoep
  • Groenekoolsoep
  • Spruiten
  • Tagliatelle met kastanjechampignon en kalfslapje
  • Varkensvlees met witloofroomsaus
  • Goelash
  • Gestoofde selder met gehaktballetjes
  • Witloofstoemp
  • Warme wijn voor koude dagen
  • Wittekoolsoep
  • Visfilet met pizzaiola
  • Kervelsoep met roomkaas
  • Ajuinsoep
  • Wittekool
  • Kwartels met druiven
  • Konijn met bier of wijn
  • Witloof met ham en kaas
  • Broodpudding of bodding
  • Nieuwjaarsbrief 2019
  • Jenthes keuken
  • Cappuccino van soep
  • Roggebrood of toastjes met gerookte zalm
  • Rosbief met groentenkrans
  • Vingerhapje: Spekballetjes
  • Krabgratin
  • Lepelhapje met garnaal of scampi
  • Vispannetje
  • Wachthapje: Komkommersoepje koud
  • Lepelhapje met ham en kiwi
  • Oesters met kruidenboter
  • Aperitiefglaasjes
  • Gerookte zalm met toast
  • Martini - Zalm
  • Messinaroom
  • Zalmfilet met bearnaisesaus en garnalen
  • Osso Bucco met pasta
  • Melbatoast met verse kaas en radijs
  • Avocado met krab
  • Visfondue
  • Steengrill-Gourmet
  • Minibroodjes
  • Vingerhapje - Pens met appel
  • Paddestoeltjes met eieren
  • Gevulde aardappeltjes
  • Everzwijnragout
  • Kip met mandarijntjes
  • Lamsfilet met champignonkorfjes
  • Sint-Jakobsschelp
  • Scampi in lookboter
  • Kalkoenrollade met champignonsaus
  • Peren met vijgenpuree
  • Kwartels met abrikozensaus
  • Garnalensoep
  • Preiroomsoep
  • Grissinistokjes met ham
  • Scampi en Sint-Jakobsvruchten
  • Vispasteitje
  • Visrolletjes met garnalensaus
  • Witloofsoep
  • Wachthapje: Garnaalsoepje met scampi
  • Kwartels met vijgen en appelen
  • Currysaus
  • Kalkoenfilet met porto en preisaus
  • Varkenshaasje met kruidenkorst
  • Microgolf: Warme appelen
  • Aperitiefsoepje met erwtjes
  • Garnaalkroketten
  • Vingerhapje: Kerstomaatjes met garnaal
  • Knolseldersoep
  • Groenekoolstoemp
  • Pudding met frambozen
  • Konijnfilet met appel en champignon
  • Cake met appelen
  • Vingerhapje: Toast met Roquefort en walnoot
  • Lepelhapjes: Champignon met lookboter
  • Peer met ham
  • Vingerhapje: Witloofschuitjes
  • Vingerhapje: Crostini met gerookte zalm
  • Chocomousse met bier
  • Hemelse peer
  • Vingerhapje: Kruidenkaas-hapje
  • Spruitjessoep
  • Creme brulee
  • Aardappeltjes in de oven
  • Appelen met kaneel
  • Rode kool
  • Zure eiersaus
  • Venkel met kaaskorstje
  • Hete bliksem
  • Farfalle met krabvlees
  • Uientaart
  • Chili Con Carne
  • Tomaatjes met eimengsel
  • Hazenrug
  • Sint-Jakobsvruchten
  • Chocomousse
  • Juliennesoep
  • Geroosterde kwartels
  • Pladijs
  • Spek met eieren in microgolf
  • Vogelnestjes
  • Macaronischotel met tonijn
  • Zeetong
  • Omelet met uien
  • Kalfsblanket met witloof en kriekbier
  • Steak met groene pepersaus
  • Bonensoep
  • Zuurkoolschotel
  • Marmercake
  • Rundsvlees in rode wijn
  • Pastinaaksoep
  • Kabeljauw met preistoemp
  • Sabayon
  • Savooikool met kotelet
  • Appelcompote
  • Preisoep
  • Gehaktballen in microgolf
  • Vis met mosterdsaus
  • Kip op jagerswijze
  • Waterkerssoep
  • Gevulde uien met tomatensaus
  • Stoofvlees met bruine Leffe
  • Prei
  • Pompoen-Paprikasoep
  • Pompoensoep met griezelballetjes
  • Risotto met zeevruchten
  • Witloof - Hamtaart
  • Rozijnenbrood
  • Rode bietjes zoet-zuur
  • Pompoen-ovenschotel
  • Finettes met champignonsaus
  • Visrolletjes met courgettes
  • Fruitige varkenskotelet
  • Varkenskotelet met uiensaus
  • Venkelschuitjes met gehakt en kaas
  • Kindertaart
  • Broccoli - tonijntaart
  • Varkensstoofvlees
  • Gebraden kip
  • Tagliatelli met tonijn en courgettesaus
  • Witloof met ballekes
  • Aardappelpuree
  • Aardappelschotel met groene boontjes
  • Mayonaise met mixer
  • Tomatensaus
  • Broccolispagetti met mignonette
  • Courgettesoep
  • Spek met aardappelblokjes en groenten

    Foto

    E-MAIL


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    reddevoorkempen
    blog.seniorennet.be/reddevo

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!