NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Ik ben Jenthe, in 1953 geboren en getogen in Leuven (Vlaams-Brabant). In 2000 aangespoeld in Oostende. Na bijna 15 jaar terug naar Vlaams Brabant. Een wandeling en een lekker streekbiertje op een zonnig terrasje, heerlijk. Lekkere eenvoudige gerechten klaarmaken is mijn hobby. Ik zet dan de recepten op papier, neem een foto en laat jullie meegenieten. Neem ook eens een kijkje op mijn receptensite door op de foto hierboven te klikken. Smakelijk!

Nu ook op Facebook: Jenthes keuken 

Foto
Willekeurig SeniorenNet Blogs
johan1944
blog.seniorennet.be/johan19
Links
  • André 2 Linkoverzicht
  • Betoverend veelzijdig startpagina
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    genieter
    blog.seniorennet.be/geniete
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    deveebeesvandesselgem
    blog.seniorennet.be/deveebe
    Jenthe's keuken
    Lekkere gerechten, eenvoudig uitgelegd, voor uw dagelijkse keuken of een feestelijk ideetje om je tafelgenoten te verrassen van vingerhapje tot dessert.
    Reacties op bericht (15)


    13-11-2010
    Wim
    Zeer lekker recept. ook PH vleesbouillon toegevoegd.
    20 minuten stoven lijkt mij voldoende en dan 5 minuten onder zilverpapier te laten rusten. Dan is het vlees niet te ver en nog lekker sappig. Ik heb 1 dikke soeplepel kandijsuiker gebruikt voor 1.5 kg vlees.
    Zeer tevreden van uw recepten. Eenvoudig en zeer lekker.
    Groetjes

    13-11-2010 om 23:35 geschreven door Wim


    28-11-2009
    heerlijk
    Wat is het toch iedere keer recht in de roos met een gerechtje van jou Jenthe.
    Het varkenshaasje staat nu te pruttelen, de geur alleen al mmmmmmmmm
    Dat wordt weer een gezellige zaterdagavond.

    28-11-2009 om 17:06 geschreven door Mieke


    11-04-2009
    Dat wordt smullen morgen
    Deze namiddag het stoofpotje klaar gemaakt en al eens voorgeproefd, en ja hoor het is om duimen en vingers af te likken, er zal morgen geen stukje over zijn dat weet ik nu reeds, nog een fijn Paasweekend voor iedereen.

    11-04-2009 om 17:33 geschreven door Vermeire Greta


    08-04-2009
    Honger
    Zoveel heerlijke recepten geven enorme honger. Gelukkig houd ik niet van koken anders was ik enorm dik hahahahha
    In ieder geval, ik heb genoten en de blog doorgezet aan de schoonzus van mijn dochter want die kookt heel graag en nodigt ons regelmatig uit.
    Veel succes met de heerlijke recepten.

    08-04-2009 om 13:44 geschreven door Milly-Antoinet


    07-04-2009
    Om de vingers van af te likken!
    Ik ben een snotneus van 22 die dit recept al dikwijls klaargemaakt heeft, doorgegeven aan een collega die het ook lekker vond. Het recept is uitstekend! Jenthe je komt me met naam niet onbekend voor? Zegt Bertje u iets van seniorennet?

    Groetjes Aurélia

    07-04-2009 om 16:10 geschreven door Aurelia


    26-12-2008
    recepten
    Heb al verschillende recepten klaargemaakt, altijd een succes,
    profiaciat, heb je ook een recept voor paling in het groen ?

    26-12-2008 om 09:02 geschreven door Denise


    25-12-2008
    Varkenshaasje met champignons en Leffe
    Het varkenshaasje wat hemels. Leffe werd wel vervangen door donkere Grimbergen. Grimbergen is iets zoeter dan Leffe. Bedankt.

    25-12-2008 om 13:46 geschreven door ROLAND DOBBELAERE


    24-03-2008
    kokkereller
    kheb het geprobeerd,twas LEKKER , de hoofdletters kunnen niet groot genoeg zijn , genoten tot en met.
    volgende keer probeer ik met wat porto.
    dank uit brugge.
    herve

    24-03-2008 om 09:46 geschreven door herve


    23-03-2008
    Pasen 2008
    Ik heb dit voor deze paasdag op het menu gezet.
    En zelfs de kinderen vonden het lekker.
    Ze raadde me aan om het recept goed te bewaren.
    Ik kom regelmatig op je blog kijken, maar het is de eerste keer dat ik reageer.
    Jenthe, bedankt voor dit prachtig blog en ik hoop dat je ons nog lang met je lekkere recepten zal verblijden!!!!

    23-03-2008 om 18:51 geschreven door Chris P


    kokkereller
    kga het eens uitproberen,het water komt mij reeds in de mond,dus dorst zullen we niet hebben,ik laat wel meer weten,dank.

    23-03-2008 om 10:05 geschreven door herve


    14-02-2008
    lekker voor valentijn
    Dag Jenthe, ik ga deze avond voor mijn ventje dit lekker receptje klaarmaken.
    Tot blogs
    Mireille
    http://www.bloggen.be/giliok/

    14-02-2008 om 09:13 geschreven door Mireille


    27-12-2007
    morgen varkenshaasje
    hallo dag Jenthe,

    We hebben morgen familie op bezoek, ik heb de gele paprikasoep al gemaakt, en de peren in koffie, en de chocomousse met bier staan al in de ijskast, dat is allemaal prima gelukt :-)
    De groenten zijn ook al klaar.
    Alleen heb ik een varkenshaasje van 1,5 kg, moet ik dat in zijn geheel klaarmaken? En hoe lang moet dat stoven?
    lieve groetjes,
    Mieke

    27-12-2007 om 21:28 geschreven door Mieke


    15-10-2006
    Mevrouw
    Ik heb het varkenshaasje met champignons en Leffe uitgeprobeerd. Het was heel lekker i.p.v. leffe heb ik grimbergen gebruikt

    15-10-2006 om 15:07 geschreven door Marleen Van De Velde


    14-02-2006
    dhr
    ga effe een van je recepten proberen het ziet er goed uit ik hoop nog eens terug te komen

    14-02-2006 om 15:06 geschreven door julien vannevel


    30-11-2005
    Kokenmetkruiden
    prachtig blog.
    Goede recepten
    Doe zo voort

    30-11-2005 om 20:18 geschreven door koen bauwens


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)


    Foto

    Foto

    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Categorieën
  • Barbecue (6)
  • Confituren (2)
  • Dessert - Aardbei (3)
  • Dessert - Cake (3)
  • Desserten (15)
  • Dranken (2)
  • Eiergerechten (13)
  • éénpansgerechten (6)
  • Gevogelte en wild (13)
  • Groenten (29)
  • Groenten-Aardappelen (4)
  • Groenten-Asperges (12)
  • Groenten-Kool (4)
  • Groenten-Witloof (6)
  • Groentetaarten (7)
  • Hapjes - Tapas (25)
  • Microgolfgerechten (12)
  • Oma's recepten (34)
  • Oma's Stoemp-Puree (9)
  • Opleggen en inmaken (1)
  • Pasta's (22)
  • Rijst (1)
  • Salades (16)
  • Sauzen (13)
  • Snacks - Brood (4)
  • Soepen A - J (16)
  • Soepen K - S (23)
  • Soepen T - Z (12)
  • Steengrill - Gourmet - Fondue (2)
  • Vis - Schaaldieren (9)
  • Visgerechten (22)
  • Vleesgerechten (13)
  • Vleesgerechten-Lam (3)
  • Vleesgerechten-Rund (5)
  • Vleesgerechten-Varken (13)
  • Voorgerechten (14)

  • Inhoud blog
  • Ajuinstoemp
  • Gegrilde zalm met witloofstronkjes
  • Tagliatelli met blinde vinken en tomatensaus
  • Gehakt in witloofjasje
  • Fijne kippesoep
  • Vissoep
  • Komkommersoep
  • Visgratin met spinazie
  • Kalfsfricassee
  • Visfilets met romige tomatensaus
  • Capellini carbonara
  • Blinde vinken met jagersaus
  • Champignonsaus
  • Kaassaus
  • Hutsepot
  • Ovenschotel met gehakt en groenten
  • Lasagne
  • Venkel gegratineerd
  • Witloof met gehakt en spekjasje
  • Tagliatelli Carbonara met gerookte zalm
  • Wafels
  • Archiducsaus
  • Kabeljauw met provencaalse saus
  • Rode bietensoep
  • Stoofvleespotje met appel
  • Venkelvelouté met scampi
  • Bleekselder of witte selder
  • Groene - peperroomsaus
  • Andijvie, gestoofd
  • Gehaktbrood
  • Appel met ijs en peperkoek
  • Havermoutpap en koekjes
  • Vispotje met lengfilet
  • Macaroni met tonijn
  • Knolselderstoemp
  • Schorseneren
  • Vol-au-vent of koninginnehapje
  • Doperwtensoep
  • Tarte Tatin met groenten
  • 2 februari - Maria-Lichtmis- dan eten we Pannenkoeken
  • Vleesballekes
  • Knolselder met witte saus
  • Preistoemp
  • Hespengebraad met bloemkool
  • Cordon blue
  • Eieren gefrituurd
  • Lasagne met zalm
  • Tomaten gevuld met gehakt
  • Kipfricassee voor vol au vent
  • Scampi pikant
  • Visfilets gegratineerd
  • Gevulde paprika's
  • Champignonsoep
  • Groenekoolsoep
  • Spruiten
  • Tagliatelle met kastanjechampignon en kalfslapje
  • Varkensvlees met witloofroomsaus
  • Goelash
  • Gestoofde selder met gehaktballetjes
  • Witloofstoemp
  • Warme wijn voor koude dagen
  • Wittekoolsoep
  • Visfilet met pizzaiola
  • Kervelsoep met roomkaas
  • Ajuinsoep
  • Wittekool
  • Kwartels met druiven
  • Konijn met bier of wijn
  • Witloof met ham en kaas
  • Broodpudding of bodding
  • Nieuwjaarsbrief 2019
  • Jenthes keuken
  • Cappuccino van soep
  • Roggebrood of toastjes met gerookte zalm
  • Rosbief met groentenkrans
  • Vingerhapje: Spekballetjes
  • Krabgratin
  • Lepelhapje met garnaal of scampi
  • Vispannetje
  • Wachthapje: Komkommersoepje koud
  • Lepelhapje met ham en kiwi
  • Oesters met kruidenboter
  • Aperitiefglaasjes
  • Gerookte zalm met toast
  • Martini - Zalm
  • Messinaroom
  • Zalmfilet met bearnaisesaus en garnalen
  • Osso Bucco met pasta
  • Melbatoast met verse kaas en radijs
  • Avocado met krab
  • Visfondue
  • Steengrill-Gourmet
  • Minibroodjes
  • Vingerhapje - Pens met appel
  • Paddestoeltjes met eieren
  • Gevulde aardappeltjes
  • Everzwijnragout
  • Kip met mandarijntjes
  • Lamsfilet met champignonkorfjes
  • Sint-Jakobsschelp
  • Scampi in lookboter
  • Kalkoenrollade met champignonsaus
  • Peren met vijgenpuree
  • Kwartels met abrikozensaus
  • Garnalensoep
  • Preiroomsoep
  • Grissinistokjes met ham
  • Scampi en Sint-Jakobsvruchten
  • Vispasteitje
  • Visrolletjes met garnalensaus
  • Witloofsoep
  • Wachthapje: Garnaalsoepje met scampi
  • Kwartels met vijgen en appelen
  • Currysaus
  • Kalkoenfilet met porto en preisaus
  • Varkenshaasje met kruidenkorst
  • Microgolf: Warme appelen
  • Aperitiefsoepje met erwtjes
  • Garnaalkroketten
  • Vingerhapje: Kerstomaatjes met garnaal
  • Knolseldersoep
  • Groenekoolstoemp
  • Pudding met frambozen
  • Konijnfilet met appel en champignon
  • Cake met appelen
  • Vingerhapje: Toast met Roquefort en walnoot
  • Lepelhapjes: Champignon met lookboter
  • Peer met ham
  • Vingerhapje: Witloofschuitjes
  • Vingerhapje: Crostini met gerookte zalm
  • Chocomousse met bier
  • Hemelse peer
  • Vingerhapje: Kruidenkaas-hapje
  • Spruitjessoep
  • Creme brulee
  • Aardappeltjes in de oven
  • Appelen met kaneel
  • Rode kool
  • Zure eiersaus
  • Venkel met kaaskorstje
  • Hete bliksem
  • Farfalle met krabvlees
  • Uientaart
  • Chili Con Carne
  • Tomaatjes met eimengsel
  • Hazenrug
  • Sint-Jakobsvruchten
  • Chocomousse
  • Juliennesoep
  • Geroosterde kwartels
  • Pladijs
  • Spek met eieren in microgolf
  • Vogelnestjes
  • Macaronischotel met tonijn
  • Zeetong
  • Omelet met uien
  • Kalfsblanket met witloof en kriekbier
  • Steak met groene pepersaus
  • Bonensoep
  • Zuurkoolschotel
  • Marmercake
  • Rundsvlees in rode wijn
  • Pastinaaksoep
  • Kabeljauw met preistoemp
  • Sabayon
  • Savooikool met kotelet
  • Appelcompote
  • Preisoep
  • Gehaktballen in microgolf
  • Vis met mosterdsaus
  • Kip op jagerswijze
  • Waterkerssoep
  • Gevulde uien met tomatensaus
  • Stoofvlees met bruine Leffe
  • Prei
  • Pompoen-Paprikasoep
  • Pompoensoep met griezelballetjes
  • Risotto met zeevruchten
  • Witloof - Hamtaart
  • Rozijnenbrood
  • Rode bietjes zoet-zuur
  • Pompoen-ovenschotel
  • Finettes met champignonsaus
  • Visrolletjes met courgettes
  • Fruitige varkenskotelet
  • Varkenskotelet met uiensaus
  • Venkelschuitjes met gehakt en kaas
  • Kindertaart
  • Broccoli - tonijntaart
  • Varkensstoofvlees
  • Gebraden kip
  • Tagliatelli met tonijn en courgettesaus
  • Witloof met ballekes
  • Aardappelpuree
  • Aardappelschotel met groene boontjes
  • Mayonaise met mixer
  • Tomatensaus
  • Broccolispagetti met mignonette
  • Courgettesoep
  • Spek met aardappelblokjes en groenten

    Foto

    E-MAIL


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    terpalen
    blog.seniorennet.be/terpale

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!