NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Ik ben Jenthe, in 1953 geboren en getogen in Leuven (Vlaams-Brabant). In 2000 aangespoeld in Oostende. Na bijna 15 jaar terug naar Vlaams Brabant. Een wandeling en een lekker streekbiertje op een zonnig terrasje, heerlijk. Lekkere eenvoudige gerechten klaarmaken is mijn hobby. Ik zet dan de recepten op papier, neem een foto en laat jullie meegenieten. Neem ook eens een kijkje op mijn receptensite door op de foto hierboven te klikken. Smakelijk!

Nu ook op Facebook: Jenthes keuken 

Foto
Willekeurig SeniorenNet Blogs
maryvanpelt
blog.seniorennet.be/maryvan
Foto
Links
  • André 2 Linkoverzicht
  • Betoverend veelzijdig startpagina
    SeaBreeze jenthes_keuken
    SeaBreeze
    bluebird jenthes_keuken
    bluebird
    FUNSITE!TIZIANA jenthes_keuken
    FUNSITE!TIZIANA
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    boomerenmirsa
    blog.seniorennet.be/boomere
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    aljywin1
    blog.seniorennet.be/aljywin
    Foto
    Jenthe's keuken
    Lekkere gerechten, eenvoudig uitgelegd, voor uw dagelijkse keuken of een feestelijk ideetje om je tafelgenoten te verrassen van vingerhapje tot dessert.
    Reacties op bericht (8)


    11-03-2010
    Super
    Heb het net gemaakt, echt in 30 seconde klaar en heeerlijk !!

    11-03-2010 om 14:16 geschreven door Myriam


    23-01-2010
    Video van deze mayonaise-truc
    Hier is een video van deze snelle truc om lekkere mayonaise te maken:
    http://www.letscookit.tv/nl/video/recept-om-mayonaise-te-mak
    en-een-video-van-lets-cook-it

    Is bij mij ook 1x mislukt omdat de eieren net uit de koelkast kwamen. Laat die dus eerst even op kamertemperatuur komen. Dan kan het niet mislukken.

    23-01-2010 om 13:13 geschreven door Stijn Nieuwendijk


    05-11-2007
    Het ei
    Hallo,
    wat ik gemerkt heb bij de mayonaise, is dat het van belang is dat je geen eieren gebruikt die dagvers zijn maar dat ze toch een weekje laat liggen, anders kabbelt de mayonaise...

    05-11-2007 om 16:51 geschreven door Hoele


    20-05-2007
    mayonaise
    na verschillende pogingen is het nu eindelijk gelukt !prachtige ,romige zelfgemaakte mayonaise ,heerlijk ! en zo simpel ! ik wilde u ,jenthe ,even laten weten dat ik uw site helemaal geweldig vind :goede gerechten op een eenvoudige en duidelijke manier uitgelegd ,chapeau !

    20-05-2007 om 15:01 geschreven door manon


    27-03-2007
    handige tip erbij?
    Een hoge, smalle maatbeker,met deksel, uiteraard waar de staafmixer in kan bewegen, is handig : spaart afwas en kan onmiddellijk afgesloten in de koelkast bewaard worden. Voor de lijners : je kunt bij gebruik van de mayo op tafel bvb in een opdienschaaltje, wat youghourt toevoegen, en naar behoefte en/of wat verse tuinkruiden zoals bieslook en peterselie... op die manier bekom je handige diverse dipsausjes. smakelijk!

    27-03-2007 om 07:55 geschreven door c.descheemaecker


    28-09-2006
    Hallo Mimi
    Ik begrijp dat je een beetje ontmoedigd bent na zovele pogingen. Ik ben ook wel zo, niet opgeven en opnieuw beginnen. Ik schrijf voor mijn recepten steeds letterlijk op wat ik doe en inderdaad, ik doe het op die manier. Wat je eerst in de kom doet heeft geen belang. Zonnebloemolie is wel beter van smaak dan olijfolie, vind ik niet zo lekker smaken in mayonaise. Maisolie is ook goed. Je steekt de mixer tot de bodem en zet aan. Tel tot drie en kom omhoog. Nu moet de olie bijna helemaal gemengd zijn met de rest. Het is zo simpel en snel klaar, maar het hangt wel af van je mixer. Vroeger had ik eentje zonder openingen onderaan en dat gaat natuurlijk niet. Kijk naar de foto van de mixer.


    28-09-2006 om 21:55 geschreven door Jenthe


    mayonaise
    Jenthe, meen je dat nu echt, dat dit kan
    eerst de olie, en dan ei en dan mosterd .....
    Of is met de volgorde geen rekening gehouden
    Ik dacht dat het belangrijk was ei/mosterd, en dan pas gelijkmatig de olie aan toevoegen. IK maak al jaaaren Mosterd, en heb nu deze week bijna 1 liter koolzaadolie van Colruyt volledig verdaan, zonder resultaat
    En gisteren alweer herbegonnen met olijfolie, en nu lukt het alweer

    Ik denk dat ik de mixer te lang laat draaien, dat ik deze sneller omhoog moet halen, om de brei zelf niet op te warmen
    Wat denk je ....En dan voor elk antwoord ivm de volgende voor lekkere mayo....mimi

    28-09-2006 om 15:07 geschreven door mimi


    05-07-2006
    Kleine aanvulling
    Zeer belangrijk dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn anders lukt het niet.

    05-07-2006 om 19:59 geschreven door peter


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
    Veiligheidscode *
    Nieuwe code aanvragen


    Typ de cijfers/letters die u ziet in de figuur exact over in het tekstvak onder de figuur. Zo is het zeker dat u een bezoeker bent en geen machine.
    Kan u de code niet lezen? Klik dan HIER om een nieuwe in te laden, blijf dit doen totdat je ze wél kan lezen en overtypen. Zo wordt spam vermeden op dit blog en de veiligheid gegarandeerd.
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)


    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Categorieën
  • Barbecue (6)
  • Confituren (2)
  • Dessert - Aardbei (3)
  • Dessert - Cake (3)
  • Desserten (15)
  • Dranken (2)
  • Eiergerechten (13)
  • éénpansgerechten (6)
  • Gevogelte en wild (13)
  • Groenten (29)
  • Groenten-Aardappelen (4)
  • Groenten-Asperges (12)
  • Groenten-Kool (4)
  • Groenten-Witloof (6)
  • Groentetaarten (7)
  • Hapjes - Tapas (25)
  • Microgolfgerechten (12)
  • Oma's recepten (35)
  • Oma's Stoemp-Puree (8)
  • Opleggen en inmaken (1)
  • Pasta's (22)
  • Rijst (1)
  • Salades (16)
  • Sauzen (13)
  • Snacks - Brood (4)
  • Soepen A - J (16)
  • Soepen K - S (23)
  • Soepen T - Z (12)
  • Steengrill - Gourmet - Fondue (2)
  • Vis - Schaaldieren (9)
  • Visgerechten (22)
  • Vleesgerechten (13)
  • Vleesgerechten-Lam (3)
  • Vleesgerechten-Rund (5)
  • Vleesgerechten-Varken (13)
  • Voorgerechten (14)

  • Inhoud blog
  • Kalfsblanket met witloof en kriekbier
  • Steak met groene pepersaus
  • Bonensoep
  • Warme appelen
  • Pastinaaksoep
  • Kabeljauw met preistoemp
  • Cake met appelen
  • Savooikool met kotelet
  • Appelcompote
  • Preisoep
  • Kip op jagerswijze
  • Waterkerssoep
  • Stoofvlees met bruine Leffe
  • Prei
  • Pompoen-Paprikasoep
  • Pompoensoep met griezelballetjes
  • Witloof - Hamtaart
  • Rode bietjes zoet-zuur
  • Visrolletjes met courgettes
  • Fruitige varkenskotelet
  • Varkenskotelet met uiensaus
  • Venkelschuitjes met gehakt en kaas
  • Kindertaart
  • Broccoli - tonijntaart
  • Varkensstoofvlees
  • Gebraden kip
  • Tagliatelli met tonijn en courgettesaus
  • Varkenshaasje met champignons en Leffe
  • Tagliatelli met blinde vinken en tomatensaus
  • Witloof met ballekes
  • Aardappelpuree
  • Aardappelschotel met groene boontjes
  • Mayonaise met mixer
  • Chili Con Carne
  • Ajuinstoemp
  • Messinaroom
  • Tomatensaus
  • Broccolispagetti met mignonette
  • Courgettesoep
  • Spek met aardappelblokjes en groenten
  • Tomatentaart
  • Uiensoep
  • Zuiderse varkenskotelet
  • Bechamel of witte saus
  • Sperziebonensoep met kaas
  • BBQ: Gegrilde sardines
  • Erwtjes met appel
  • Komkommersoep
  • Tapas van mosselen en serranoham
  • Komkommerschuitje
  • Courgettes gestoofd
  • Komkommer Polonaise
  • Slasoep
  • Aardbei - braambessen - frambozenconfituur
  • Aardbeien met roomijs
  • Tomaat Garnaal
  • Lunch: Salade Niçoise
  • Tomatensla
  • Tortilla
  • Wachthapje: Komkommersoepje koud
  • Mosselen natuur
  • Gazpacho
  • Boterham met platte kaas en radijzen
  • Citroendrankje
  • Courgette met tomaten en mozarrellaschijfjes
  • Tomaat tonijn
  • Paella
  • Slastoemp met eieren
  • Mosselsoep
  • Groene boontjes
  • Ballekes met zachte currysaus
  • Broccolisoep
  • Meloen met Gandaham
  • Gehaktballekes in tomatensaus
  • Oma's stoofkarbonaden
  • Pasta met spekblokjes
  • Looksoep met venusschelpen en ham
  • Tomatensoep met gehaktballetjes
  • Kaassoep met balletjes
  • Melbatoast met verse kaas en radijs
  • Meloen met ham
  • Broccoli en tomaten gegratineerd
  • Gedroogde ham met knolselder
  • Tomaat - Basilicumtaart
  • Garnalentoren
  • BBQ: Scampi op de barbecue
  • Tagliatelle met boschampignons en witloofslierten
  • Tonijn met kruidenboter
  • Meloen met gerookte zalm
  • Lamskotelet met ananas
  • Avocado met krab
  • Sperzieboontjes met spek
  • Vruchtenstokje met kaasdip
  • Bij een lekker ontbijt of gezellig vieruurtje: wentelteefjes
  • Snijbonen
  • Doperwten
  • Salade Niçoise
  • Spagetti Bolognese
  • Bloemkoolsalade
  • Broccoli
  • Varkensruggebraad
  • Blinde vinken met worteltjes
  • Ijsbergsla met fruit
  • Paprikasoep
  • Wortelstoemp
  • Varkenskotelet met picklessaus
  • Spinazie
  • Verse tomatensoep
  • Tortilla met courgette
  • Zalm met prei
  • Tomatensoep met verse basilicum
  • Wortelen
  • Venkel en tomatengratin
  • Pensen met appeltjes
  • Karnemelksmeus met gepocheerd ei en garnalen
  • Ratatouille
  • Aspergerolletje
  • Appeltaart
  • Kippenbouillon met asperges
  • Wortelsoep
  • Varkensvlees met mosterdsaus
  • Provencaalse saus
  • BBQ: Ribstuk - Cote a l'os
  • BBQ: Kalfsbrochet met kerstomaat
  • Gehaktballen met krieken
  • BBQ: Aardappelspies
  • BBQ: Gemarineerde visbrochet
  • Rosbief met groentenkrans
  • Pasta met scampi, courgette en tomaatjes
  • Trostomaatjes gegrild
  • Asperges op vlaamse wijze - a la flamande
  • Asperges met garnalen
  • Aardbeibloesem
  • Nieuwe aardappelen
  • Chipolata met zongedroogde tomaten
  • Asperges met gerookte zalm
  • Witte of rode koolsalade
  • Witloof - appelsalade
  • Aspergesoep
  • Bolognesesaus
  • Witloofroomsaus
  • Gerookte zalm met toast
  • Veldsla met ei en bieslook
  • Visfilets met asperges en garnalen
  • Aardbeien met sabayon
  • Groene aspergesoep
  • Witloof met veldsla
  • Verrukkelijk spekslaatje
  • Asperges met garnalensaus
  • Bloemkool
  • Varkenskotelet met zachte currysaus
  • Aspergetaart met ham en broccoli
  • Asperges met beenham
  • Selder in tomatensaus met balletjes
  • Venkelsoep
  • Asperges met een korstje
  • Spagetti met scampi en garnalen
  • Tomaat met vinaigrette
  • Boterham met aardbeien
  • Knolseldersalade
  • Croque-Monsieur
  • Aspergesalade met aardbeien
  • Veldsla met tomaten, champignon en avocado
  • Bloemkoolsoep
  • Spaanse gamba's met knoflook en ui
  • Asperges met ham en kaassaus
  • Kabeljauwfilets in de oven
  • Fusilli met gegrilde zalm
  • Vanillepudding met aardbeien
  • Appelsoep
  • Gele-Paprikasoep
  • Asperges gestoofd
  • Asperges en Serranoham
  • Asperges: Basisrecept
  • Appelcake
  • Toast Champignon
  • Pudding met frambozen
  • Seldersoep
  • Tomatensoep met venkel en garnalen
  • Boterboontjes
  • Ijsbergsla met paprika en komkommer
  • Aardappelen op z'n italiaans
  • Aspergeslaatje
  • Witloof met ham en kaassaus
  • Kip en paddestoelensalade
  • Veldsla met uien en spek
  • Rijstpap
  • Vleessaus
  • Steak met champignonsaus
  • Preirolletjes met ham
  • Zalmfilet met bearnaisesaus en garnalen
  • Preisoep met aardappelen
  • Rijst met tonijn
  • Prei - witloofsoep
  • Chipolata met champignons en kerstomaat
  • Peren in koffie
  • Tagliatelle met kalfsragout
  • Andijviestoemp met spekjes
  • Witloof met champignonsaus
  • Courgette in tomatensaus

    Foto

    E-MAIL


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    hexaeder
    blog.seniorennet.be/hexaede

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!