Gezond eten, voor iedereen geschikt! Op dit weblog vindt u heerlijke recepten die voor iedereen geschikt zijn!
22-03-2012
Heerlijke lentesalade!
Nu de lente officieel is begonnen wordt het ook tijd dat u de gerechten daar op af gaat stemmen. Met deze lentesalade kunt u in korte tijd iets lekkers op tafel zetten. In de salade maakt u gebruik van de eerste lentegroente: lenteuien, radijsjes en kruiden. U kunt dit gerecht als een voorgerecht serveren of met gekookte aardappelen als hoofdgerecht. Voordat u kunt beginnen met het bereiden van de salade heeft u eerst de ingrediënten nodig!
Was de lenteuien en verse kruiden goed en snipper ze fijn. Met uw handen kunt u de groenten een beetje kneden zodat de groenten wat sap loslaat. Kook de eieren en pel ze daarna. Als u dit gedaan heeft kunt u de eieren fijn hakken. Was de radijsjes en snij het in stukjes. Meng de eieren en radijsjes met de groente en voeg de zure room toe. Breng de salade op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!
Extra tip!
Dek uw keukentafel in de sferen van lente. Gebruik hiervoor mooie lentebloemen of fleurig servies.
Een andijviestamppot is één van de lekkerste gerechten die ik ken. Het kost wel altijd even wat tijd maar dat heb ik er voor over. Nu kreeg ik laatst het onderstaande recept van iemand en ik dacht laat ik mijn recepten eens gaan delen met anderen. Dus bij deze! Eet smakelijk!
Ingrediënten
- Verse andijvie - 900 gram aardappels - 1 bouillonblokje - 500 gram gehakt - Blok kaas (naar eigen smaak, jong of belegen) - 2 teentjes knoflook - 1 ui
Bereidingswijze
Kook de aardappelen naar de voorgeschreven wijze op de verpakking met een bouillonblokje (ongeveer 20 minuten). In een andere pan begint u met het gehakt. Rul het gehakt lekker door de pan en voeg kruiden toe naar smaak. Nu heeft de tenen knoflook nodig, pers ze en voeg de tenen toe aan het gehakt en eventueel ook het ui. Nu kunt u de kaas in blokjes snijden.
Als de aardappels gaar zijn, stampt u deze in een grote pan, bewaar de bouillon. Als u klaar bent met stampen voegt u de rauwe andijvie toe aan de aardappels en mix dit door elkaar. Na het toevoegen van de andijvie mag u ook het gehakt toevoegen. De overgebleven bouillon kunt u naar smaak toevoegen. Als alle ingredienten in de pan zitten, kunt u de blokjes kaas erbij doen, even laten staan (kan de kaas een beetje smelten) en smullen!!