NIEUW: Blog reclamevrij maken?
beelden van Joep
Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

beelden - tekens van leven
wie naar beelden kijkt, ziet ruimte, opent verten, ervaart schoonheid.
10-02-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OVERWINNING
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Dit beeld, waarin het korhoen zich verdedigt tegen de slang en zegeviert, heeft Joep gemaakt voor een aannemer die, net als onze jongste zoon, als jonge vent zijn eigen bouwbedrijf begon en is uitgegroeid tot een groot aannemersbedrijf met meer dan vijftig werknemers. Die man wilde dit beeld in het groot vóór zijn bedrijfskantoor hebben staan: een teken ~  'Ik worstel en kom boven'. Iedere ondernemer loopt in de eerste jaren tegen allerlei zaken aan die opgelost en overwonnen moeten worden. Wij zien dat bij onze jongste zoon die nu net tien jaar bezig is in zijn eigen aannemersbedrijf. Het thema sprak Joep dus bijzonder aan. Toen hij dit beeldje (het ontwerp voor het grote monument) gemaakt had en de opdrachtgever het zag, was die meteen laaiend enthousiast. Het drukt voor hem precies uit wat hij kenbaar wil maken aan de mensen die zijn kantoor  bezoeken en toevallige passanten. En Joep heeft er met heel veel plezier een groot monument van gemaakt.

10-02-2006, 09:33 geschreven door Elisabeth  

Reageer (0)

12-01-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEZIN
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Joep maakt zo nu en dan ook kleinere beelden in opdracht. Dit keer kreeg ie de opdracht het gezin te verbeelden. Vader, moeder, twee jonge kinderen en één kindje onderweg. In zijn eigen beeldtaal, uitgaande van organische natuurvormen, is Joep hier wondermooi in geslaagd. Het is geen realistisch beeld geworden, wel een zeer herkenbaar beeld. De opdrachtgever was er heel gelukkig mee. Joep had er de intimiteit, de groei en de schoonheid van het gezin in tot uitdrukking gebracht. Het ontwerp staat gelukkig hier thuis, de uitvoering van het ontwerp (foto) heeft de opdrachtgever cadeau gegaan aan een van zijn kinderen, een man met een gezin van drie jonge kinderen. 

12-01-2006, 09:55 geschreven door Elisabeth  

Reageer (1)

31-12-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SCHELP hout
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Joep heeft vroeger veel in hout gekapt. Hout laat zich bijzonder mooi bewerken. Het is een vriendelijk, natuurlijk materiaal dat uitnodigt om aan te raken en te strelen. Dat doet dit beeld ook. Deze schelp, van acaciahout, is alleen al mooi door zijn ronde vormen, door de structuur van het hout en de warme kleur. Een schelp vind ik een bijzonder mooi symbool. Ook nu, met de jaarwisseling. Een schelp doet denken aan geluid, klanken die je kunt opvangen en kunt laten doorklinken, naklinken, om ervan te gieten. Een schelp is ook een mooi symbool voor ontvankelijkheid. Door de mooie, open ronde vorm en de holte waarin hij eindigt. Ontvankelijkheid, geborgenheid ~ de in acaciahout gekapte en gepolijste schelp van Joep... wat heb ik ervan genoten toen ie nog even hier in huis was vóór ie naar de expositie gebracht werd.

31-12-2005, 00:00 geschreven door Elisabeth  

Reageer (0)

21-12-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EXPOSITIE
Klik op de afbeelding om de link te volgen

JOEP HEEFT MOMENTEEL EEN
TENTOONSTELLING IN
MUSEUM DE WIEGER
WIEGERSHOF 1
DEURNE
NOORD BRABANT
NEDERLAND

DE TENTOONSTELLING LOOPT TOT
8 MAART 2006 EN IS OPEN
ALLE DAGEN BEHALVE OP MAANDAG
VAN HALF ELF
TOT VIJF UUR

KOM GERUST KIJKEN!

21-12-2005, 09:50 geschreven door Elisabeth  

Reageer (1)

12-12-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VARKEN
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Joep maakt ook beelden in opdracht, beelden ook die moeten voldoen aan de term 'realisme'. Zo heeft hij voor een dierenarts die zich in zijn praktijk voornamelijk bezighoudt met de gezondheid van de varkensstapel van de Brabantse boeren, een varken moeten ontwerpen. De opdracht was in dat varken het goedmoedige, ja bijna goedlachse karakter van dit dier te typeren. Naar mijn idee is Joep hier wonderlijk goed in geslaagd. Hiervoor nam Joep me mee nar een varkensboer. Die joeg een van zijn varkens naar buiten, ik heb er een hele serie foto's van gemaakt en uiteindelijk is dit een van de twee ontwerpen die Joep aan de hand hiervan gemaakt heeft. Ik vind beide varkens prachtig, als ik ze zie staan, moet ik altijd erg lachen. Ze hebben dus de plezierige bijwerking dat men er meteen goeie zin van krijgt als men ze ziet.

12-12-2005, 09:46 geschreven door Elisabeth  

Reageer (0)

E-mail mij

door deze knop aan te klikken


BEELDEN VERBEELDEN DE VERBORGEN WERKELIJKHEID

http://joepcoppensbronzen.mijnalbums.nl
http://blog.seniorennet.be/elkedagtelt
http://fotosvanels.mijnalbums.nlInhoud blog
 • OVERWINNING
 • GEZIN
 • SCHELP hout
 • EXPOSITIE
 • VARKEN

  Gastenboek
 • cheap GHD
 • Cheap Monster
 • van piet aan els en foep
 • vergeten verjaardag, els
 • Beste groetjes

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Joep Coppens, beeldhouwer
  Molenhuisweg 4
  Ateliers Molenrijn
  5756 PB Vlierden
  Beeldentuin en expositieruimte
  te bezoeken na telefonische afspraak
  tel. 0493 314300 fax 399335
  joepjgm@coppens.tweakdsl.nl

  Wie geïnteresseerd is in beelden van Joep is altijd welkom bij ons. Even eentelefoontje vooraf en... de slagbomen gaan open, men kan ons erf op rijden en zonder enige verplichting door onze beeldentuin wandelen, in onze expositieruimte rondkijken en het oeuvre van Joep op zich laten inwerken.


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!