Inhoud blog
  • Vluchtelingen en asielzoekers
  • Ik erger mij aan
  • Ben ik dan zo dom dat ik niet begrijp waarom mensen zo leven en denken en nadenken of niet nadenken!
  • The good, the bad, the nice and the ugly news!
  • Ben ik dan zo dom dat ik niet begrijp waarom mensen zo leven en denken en nadenken!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    the good, the bad, the nice and the ugly news!
    Ben ik dan zo dom dat ik niet begrijp waarom!
    06-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Vluchtelingen en asielzoekers

    In 2003 stopte ik mijn "9 to 5" job en begon met eigen firma wereldwijd opleidingen in de maritieme sector te geven.

    Sinsdien heb ik ettelijke maanden in Afrika doorgebracht. Ik ken een beetje het continent en enkele landen apart. Van daaruit bekeken kan ik u verzekeren dat de Europese oplossingen geen oplossing bieden omdat ze niet bij de burger belanden.

    Investeringen via de overheid is verloren geld omwille van de doorgedreven corruptie op alle niveau's van minister in functie tot politieagent op een kruispunt.

    Een voorbeeld? Voor een lezing voor potentiële klanten over het in werking treden van nieuwe maritieme reglementering (met dure opleidingen in het verschiet) vroegen we 65 euro deelnamekosten voor 2 uren aktiviteit. De minister, die daags voordien kwam informeren over het verloop, zei: "Wat slechts 65 euro! Maar Mr de directeur u moet het drievoud vragen want u betaalt mij al 100 euro per deelnemende persoon."

    Een olieproducerend land waar soms brandstoftekort is! Wie in de petroleumsector werkt verdient vrij goed zijn kost (equivalent van circa 1200 euro per maand) maar al de overigen zijn sukkelaars. Een kelner, een kuiser, een poetsvrouw, een barman, een winkelbediende etc etc verdienen ongeveer 100 à 150 euro per maand. Het voedsel is goedkoop maar de kwaliteit laat te wensen over. Huisvesting is duur. Voor een kamer met douche en keuken betaal je snel ongeveer 70 à 80 euro terwijl water en electriciteit haast niet aanwezig zijn. Electriciteit 24 uur op 72, dat is amper één dag op drie! Kunt u zonder frigo of deepvries of ventilator bij 40 graden? En voor onderwijs betaal je per maand 30 à 60 euro onderwijsgeld.

    De leefomstandigheden ter plekke zijn zo slecht dat het hier niet anders dan "beter" kan zijn. Europa is en blijft het beloofde land. Het Eldorado! In elk dorp is er daarenboven wel iemand die iemand kent die het zogezegd goed heeft in Europa en dat is publiciteit en werkt als een magneet.

    En wat al dat geld betreft voor dure mensensmokkelaars? De hele familie heeft samengelegd en daarenboven duurt zo'n reis maanden waarbij onderweg wordt gewerkt. Omdat juist de hele familie heeft bijgedragen is een mislukking onaanvaardbaar. Ook al leeft de persoon hier in armoede, het zou een schande zijn om dat tegenover de familie toe te geven. En dus blijft men hier.

    En dan heb ik het nog niet gehad over de individuele vrijheden, de vriendjespolitiek (wie dat hier meent te zien is nog nooit ginds geweest), sexuele aanrandingen, bedreiging, mishandeling, foltering door politie - rijkswacht - leger - staats- en militaire veiligheid van wie ook maar enige kritiek uit op de overheid.

    06-08-2015 om 07:07 geschreven door JohnCl

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik erger mij aan
    • Een Parlement vol juristen die niet in staat zijn toepasbare wetten te schrijven; of wetten schrijven die vol hiaten zitten; en

    • Politiefeuilletons waarbij één der speurders betrokken is bij de feiten door een vriendschapsband of een familieband en die blijft speuren …. en

    • Vliegtuigmaatschappijen die voor het minste grammetje een toeslag aanrekenen maar die op hun achterste poten staan als een overheid een taks invoert van 3 euro per passagier zoals in Charleroi bvb. en

    • Prijzen van slechts 499 euro’s (dat is wel bijna 20.000 franken van vroeger) voor heel wat mensen iets minder dan een ½ maandloon en

    • Een liter diesel kost nu 9 procent minder dan een liter benzine. "Dat verschil moet dalen naar 5 procent", vindt Jean-Louis Nizet, secretaris-generaal van de Belgische Petroleumfederatie. Dan komen we op hetzelfde niveau als in Nederland. M.a.w. als iets goedkoper is dan in het buitenland moet het duurder worden terwijl er nooit sprake is van goedkoper worden als iets duurder is dan in het buitenland!

    20-04-2015 om 18:37 geschreven door JohnCl

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ben ik dan zo dom dat ik niet begrijp waarom mensen zo leven en denken en nadenken of niet nadenken!

    Nederland moet stoppen met de “witte kerst” omdat die wens “om wit”   kan worden opgevat als de hang naar blanke superioriteit. Dat zegt Prof.   Verene Shepherd, mensenrechtenonderzoeker bij de Verenigde Naties en hoofd   van de VN-werkgroep die onderzoek doet naar Zwarte Piet.

    Een rechtbank in het noord-Franse Valenciennes heeft ouderparen   verboden hun pasgeborenen ‘Nutella’ en ‘Fraise’ (‘Aardbei’) te noemen. Die   oordeelde dat de gekozen naam ‘ingaat tegen de belangen van het kind en enkel   kan leiden tot spot of kwetsende gedachten’.

    In de Joodse wijk van Antwerpen doken de afgelopen dagen enkele   arafatsjaals op bij de paracommando's. Een doorn in het oog voor de Joodse   gemeenschap, waarop Defensie besloot om de sjaals uit het straatbeeld te   halen.

    Er zijn meldingen van kleuters die niet meer met elkaar willen spelen   omdat de een de ander ervan beschuldigt "terroristisch" te zijn.

     

     

     

     

     

     

     

    05-02-2015 om 15:25 geschreven door JohnCl

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The good, the bad, the nice and the ugly news!

    Met 25 waren ze, de jongeren die op zaterdag 21/12 in volle kerstdrukte de stad in trokken om daklozen zakjes met eten te geven in plaats van zelf te gaan shoppen. En dat werd gewaardeerd.

    Vijfhonderd zakjes met een stevig lunchpakket hadden de vrijwilligers van de jongerenorganisatie Amana (in vertrouwen, red.) gevuld. “Een paar keer per jaar delen we eten uit aan daklozen”, vertelt Yasmien Naciri, die de organisatie in 2012 oprichtte.

    Buren willen kankerpatiënten weg: 'Bezorgdheid is overgeslagen naar onredelijke onverdraagzaamheid'. De Gentse schepen Tom Balthazar heeft zijn bedenkingen bij de klachten van de 11 bewoners van een flatgebouw waar een van de appartementen gebruikt wordt om alleenstaande kankerpatiënten kortstondig op te vangen.

    "We vroegen een functiewijziging aan voor het appartement, maar de buren tekenden bezwaar aan", aldus oprichtster Majin de Froidmont. De klachten gingen onder meer over geluidsoverlast, hygiëne en veiligheid.

    Kaat S., een meisje van 16 jaar, verovert de wereld. Met haar zelfgemaakte dromenvangers en met haar groot hart. Het meisje doet haar dromenvangers cadeau aan jonge kankerpatiëntjes om hen een hart onder de riem te steken. En ze gaan de hele wereld rond.

    In een nieuwe video van IS is te zien hoe Jezidi-vrouwen worden verhandeld als slaven. 'Als ze geen tanden heeft, waarom zou ik haar dan willen hebben?' Zij kozen per keer drie of vier meisjes om mee te nemen naar hun verblijfplaats, bericht CNN. Intussen zouden al meer dan 2.500 Jezidi-vrouwen ontvoerd zijn door IS. Het maken tot slaaf van ongelovigen is volgens de extremisten 'een gevestigd onderdeel van de islamitische wetgeving'.

    Vrijwilligers van de Ahmaddiyya-moslimgemeenschap hebben zoals elk jaar in het begin van het nieuwe jaar het zwerfvuil van de eindejaarsfeesten in Kasterlee opgeruimd. Ze kregen daarvoor een pluimpje van burgemeester Kennes. Deze mensen willen door hun opruimactie het nieuwe jaar op een positieve manier inzetten. Reeds enkele jaren vegen ze het vuil bijeen dat door feestvierders op oudejaarsavond en nieuwjaarsmorgen werd achtergelaten in het centrum van Kasterlee.

    Mauritanië: doodstraf voor man die vond dat de profeet te negatief was over het beroep van smid. Een man van een jaar of dertig die volgens de rechter "lichtzinnig" over de profeet had geschreven, is in Mauritanië ter dood veroordeeld. De veroordeelde viel in zwijm, terwijl rondom hem de menigte juichte. 2014!

    Omdat er gesproken wordt over een voederbak of kribbe ging de traditionele kerkelijke leer er al in de Middeleeuwen van uit dat Jezus geboren werd in een stal. Daar komt dus ook het gekende plaatje van de os en de ezel van. Maar daar is dus niet iedereen het mee eens. Al in 1584 werd de Spaanse geleerde Francisco Sánchez de las Brozas voor de inquisitie gebracht omdat hij aan de theorie durfde twijfelen. (Hij stierf op 5 December, 1600, isolated in his home as a result of the house arrest imposed by the Inquisition).1584!

    19-01-2015 om 00:00 geschreven door JohnCl

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ben ik dan zo dom dat ik niet begrijp waarom mensen zo leven en denken en nadenken!
    •  De Kleine Nachtmuziek van Mozart is onrein en dus verboden.

       Volgens sommige mensen moet een meisje besneden worden.

       Niet ieder kind (meisje of jongen) heeft recht op onderwijs.

       Voor een Palestijnse dode in 2015 moet nog steeds een Israëliet sterven en omgekeerd.

       Iemand die op een bepaalde Londense deelgemeente werkt, mag niet om “zwarte koffie” vragen want racistisch! De correcte keuze in de kantine is 'koffie zonder melk'.

       De ene muur van Berlijn de andere van de West – Bank niet is.

       De god van de ene is minderwaardig aan de god van de andere.

       De ene moet daarom gedood worden door de andere.

       De ene kan niet gewoon naast de andere zijn god beleven.

       Na betrekkingen is een meisje van 12 in het ene land het slachtoffer van een pedofiel en in het andere land het slachtoffer van haar echtgenoot (gelegaliseerde pedofilie).

      De 21-jarige student Karim Ashraf Mohamed al-Banna werd veroordeeld tot drie jaar cel nadat hij op Facebook verkondigde atheïst te zijn en zo de islam 'beledigde'.

       Ultraorthodoxe Joodse krant knipt de Europese buitenland chef Federica Mogherini, de Duitse bondskanselier Angela Merkel, de Parijse burgemeester Anne Hidalgo en de Deense premier Helle Thorning-Schmidt weg uit het beeld van de Charlie Hebdo-betoging Vrouwen horen thuis in de keuken.

    18-01-2015 om 00:00 geschreven door JohnCl

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 03/08-09/08 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!