dressingsPepersaus. 5 1
Bij biefstuk hoort voor mij pepersaus en dan natuurlijk het liefst een zelfgemaakte. Hier dan ook een recept van mijn versie voor een pepersaus. Vaak wordt er in een pepersaus gebruik gemaakt van room, maar ik gebruik tegenwoordig gewoon melk. Naast dat dit gezonder voor je is dan een versie met room maakt het qua smaak niet veel uit. Het gerecht waarbij ik deze saus heb gebruikt staat hier: Biefstuk met pepersaus, salade met meirapen en zelfgemaakte frieten Voor een iets snellere variant kun je ook deels het recept van zelfgemaakte champignonsaus aanhouden
Bereidingstijd
15-20 minuten
2-4 personen
Eenvoudig
Ingrediënten
* 1 kleine ui
* 1-2 knoflookteentjes
* 2-3 eetlepels fijngesneden peterselie
* 1 eetlepel bloem
* 2 theelepels groene peperbolletjes
* 1/2 tot 1 theelepel zwarte peper
* 100ml rode wijn
* 100-150ml goede kwaliteit runderfond of bouillon
* 100-150ml melk
Keukenbenodigdheden
* Sauspan of kleine kookpan
Stappen
Stap 1
Snipper een ui heel fijn en doe de gesnipperde ui met wat olijfolie en een snufje zout in een steelpannetje. Snij de knoflook heel fijn en voeg deze toe als de ui glazig is. Voeg vervolgens de eetlepel bloem toe en roer dit even goed door, totdat je een soort van papje hebt.
|