Pel een ei in slechts 30 seconden met deze geniale truc!
Wie houdt er niet van een heerlijk gekookt ei? Het is een perfecte aanvulling bij je ontbijt, een voedzame snack op een gezond broodje, of een eiwitrijke toevoeging aan een salade. Gekookte eieren bereiden is meestal zo gebeurd, het kost eigenlijk maar een paar minuten. Echter, het werkelijke obstakel blijkt vaak het pellen te zijn. Sommige schalen lijken vastgelijmd aan het eiwit, wat het een hele klus maakt om ze netjes eraf te krijgen.
Gelukkig is er een trucje dat je leven een stuk makkelijker maakt
Maar hoe werkt deze truc dan precies? Vul een glas tot de helft met water en leg er een gekookt ei in. Dek het glas af met je hand of gebruik een afsluitbare pot, zoals een oude jampot bijvoorbeeld. Schud het geheel flink voor zo’n 30 seconden. Hierna kun je de schaal gemakkelijk van het ei af laten glijden.
Reacties op bericht (1)
Jose
Dankjewel voor je midweeks bezoekje op
15-10-2025 om 13:12
geschreven door Ikke was er weer ff