Benodigdheden - Een eend van ca. 5 kg . - 2 grote flessen Schotse whisky. - 500 gr. speklapjes. - 1 fles olijfolie.
Bereiding: - De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout. - De oven 10 minuten voorverwarmen op 180 graden (stand 6-7). - Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky. - De whisky opdrinken gedurende het voorverwarmen van de oven. - De eend op een vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whisky inschenken - Het tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven zetten. - Na twintig minuten de oven op 200 graden zetten en twee glazen met whisky vullen. - Beide glazen opdlinken en de scherven van het eerste glav oplaapen. - Nog een halff glav insjenke en opdlinke. - Na een halff uuj de hoven opedoen om deend te sjekke - Blandwondesalv in de batkaamer gaan naale en op de bovekant van de linkehand doenn. - Deh hove een sgop geve. - Twee g lave wiski insjenke ent middeste glav leegdwinke. - De nove opedoen naadatte eerste glav leeggis en de sjotel vastpakken - Blantwondesalf op de binnekant van de regthand doenn en deend oprape. - Deend noggis oprape en met een handoek de brantwondesalf van de eend vege. - De hande ontfette med wiskey en de tupe salff weer oprapen. - Tkapotte glazz opvege en de eent trug in de hove duuwe. - De eent uitsschelde en harder duuwe. - De tweeede flez wiki opedoen en wee ofereindsette. - Opstaan fan de floer en de zpekreepjus onder de kaast veege. - Noggis plobeern opstaan wan de vjoer en... togmaa blijfe sitte... - Ui vless dlinke wandte glave sijn kabot. - Denoven afsette, dooge sluite en omfalle smallekel eetzen glennz