Inhoud blog
  • BHV, de oplossing (denk ik)
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    BHV, de oplossing (denk ik)

    07-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BHV, de oplossing (denk ik)

    n haar arrest van 2003 gaf het Arbitragehof (nu Grondwettelijk Hof) de politiek tot de volgende federale verkiezingen, die gepland stonden voor 24 juni 2007, de tijd om de kwestie  BHV op te lossen, zoniet zouden de verkiezingen ongrondwettelijk zijn. Ongrondwettelijk en dus, en wel omdat de grondwet onze maatstaf van recht en onrecht is of ons ‘waterpas’, onrechtvaardig.

    De toenmalige premier van alle Belgen, Guy Verhofstadt, ‘lostte’ dit probleem op en wel door het arrest te omzeilen en de verkiezingen met twee weken te vervroegen. Hij liet ze doorgaan op 10 juni in plaats van 24 juni.

    Op 13 november 2007 liet Marc Bossuyt, de Nederlandstalige voorzitter van het Grondwettelijk Hof, verstaan in een interview dat, volgens zijn interpretatie, de volgende federale verkiezingen na 2007 niet wettelijk zijn zonder regeling voor het kiesdistrict BHV. De Franstalige voorzitter van het Grondwettelijk Hof, Michel Melchior, bevestigde die interpretatie of zei eveneens dat er een nieuwe wetgeving nodig was om in ons land grondwettelijke verkiezingen te organiseren.

    We zijn nu 2010 of 17 jaar verder en er is nog altijd geen oplossing voor BHV.

    En die oplossing zal er, denk ik, ook niet komen en wel omdat de rechters en de politici van dit land het probleem niet zien.

    En de reden waarom zij het niet zien of nog niet zagen, is omdat zij, van u en van mij,  allemaal door een bril moeten kijken.

    Moeten alles bekijken door een bril, genaamd ‘de grondwet’.

    En die grondwet zegt niet 'zoek met zijn allen naar de waarheid en geef diegene die gelijk heeft gelijk', maar wel 'als je in de meerderheid bent, dan heb je gelijk'.

    En als zij door die grondwettelijke en heel onwetenschappelijke want onlogische bril blijven kijken, dan zal dat inderdaad, zoals Laurette Onkelinx gisteren zei op tv, het einde van België zijn.

    Of, dan zal een scheiding volgen.

    En scheiden doet lijden.

    En daarmee bedoel ik het volgende: die scheiding zal, denk ik, niet vreedzaam verlopen, want ik zie echt niet in waarom zij die voor BHV en al die andere samenlevingsproblemen (die m.i. allemaal het logisch gevolg zijn van een onlogische grondwet) geen vreedzame oplossing vonden plots wel een vreedzame oplossing zouden vinden voor de verdeling van België en in het bijzonder Brussel.

    Ik bedoel, ik denk en ben er vrij zeker van dat als wij burgers onze verantwoordelijkheid niet opnemen en niet eisen dat er naar de waarheid gezocht wordt  er dan een verschrikkelijk bloederige burgeroorlog zal volgen.

    En dus vraag ik u: strijd vreedzaam met mij mee en  ) verklaar de grondwet nietig (en mij en uzelf vrij)  en 2)kopieer deze tekst (die ik 3 of 4 jaar geleden schreef en deel 2 is van ‘de balk’) en stuur hem naar iedereen die u kent.

    Karl Vandaele, Aaigem, 6-9-2010

    PS. Indien u ‘de balk’ wil ontvangen, stuur mij dan een mailtje (karl.van.daele@telenet.be) en dan stuur ik u niet alleen dat boek, maar ook ‘Erratum bij ‘België voor Beginners’. Krijgt u geen antwoord op uw mail binnen de 24 uur, dan mag u er vrij zeker van zijn dat ik opgepakt werd.

    Ik heb gisteren verscheidene malen geprobeerd om mijn tekst op seniorennet te publiceren, maar het is me niet gelukt (te lang?). U vindt hem op http://karl1.webs.com


    07-09-2010 om 10:06 geschreven door karl of kark

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    06-09-2010 om 10:45 geschreven door

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 06/09-12/09 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!