NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
 • Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
 • Groeten uit ostbelgistan 3 november 2017.....
 • Groeten uit Ostbelgistan 23 oktober 2017.....
 • Groeten uit ostbelgistan 14 oktober 2017....
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Antwerpen Rivierenhof
  Foto
  Foto

  Fotos Franske

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Gedachten over God en de wereld

  20-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Hallo Jean, Johan en Marnix,

  Hartelijk dank voor jullie moedgevende woorden. Voor een éénzaat is elke positieve reactie op zijn blog een medicijn !

  Over de politiek in dit belgenland wil ik liever zwijgen !

  Zo langzaam krijg ik de indruk dat de meeste politiekers rijp zijn voor het gekkenhuis, in Antwerpen zaten zulke figuren in Mortsel bij broeder Amadeus, nu zitten ze in het parlement !

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (2)
  12-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De winter heeft zijn intocht gehouden,

  Vandaag vielen hier bij ons de eerste sneeuwvlokjes, maar hier binnen is het lekker warm, de thermometer staat op 25 graad en het hele huis ruikt naar versgebakken brood,en de warme maaltijd deed er niet voor onder, een bordje tomatensoep en twee varkenslapjes in mostertsaus met verse puree  als men dan na de maaltijd een dutje wil doen, stemmen de wakkerende vlammen achter het glas van de ovendeur tot rust, zo is het nog goed leven en vergeet men even de hele politieke rotzooi.

  Dat nu onze goede vriend Victor ook met een jong ding gezegend is, verheugd mij, wat mij betreft, ik geef de voorkeur aan Magdalena en Jenny, de Stunden Blume is een goede noodoplossing als het niet anders kan maar het is geen vaste dienst zoals Senjorenhulp en met de meisjes de boodschappen te halen is veel aangenamer, temeer daar zij mijn gewoontes kennen en zij dus ook zonder dat ik erbij ben weten wat ik wil hebben en er kan wel eens een tijd komen dat ik niet meer zal kunnen meerijden, de benen worden steeds strammer en elk pasje doet soms pijn maar dat hoort nu eenmaal bij het ouder worden. Zoals Johan zegt, de doornen worden steeds scherper, maar het is nog niet zover dat ik de pijp aan Maarten zou willen geven. Zo is het, Jaen, ik blijf boven water !

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (3)
  03-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 3 november 2017.....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het was een moeilijke week voor mij...

  Elke woensdag komt Magdalena of Jennie en die doen dan met mij mijn wekelijkse boodschappen, doch nu viel 1 november op een woensdag, bij senjorenhulp heeft men getracht iemand op een andere dag te sturen maar dat kon niet omdat  nog twee damen zich ziek gemeld hadden, uiteindelijk kreeg ik dan vandaag hulp van de Stunde Blume, dat zijn gepensioneerden die hulp bieden aan oudere hulpbehoevenden, vanmorgen kwam dan Albert en die heeft met mij al het nodige in huis gehaald. Dat was echt nodig want ik kon zelfs de kachel niet meer aanmaken omdat ik geen aanmaakblokjes meer had en mijn laatste sigaretje was ook al in rook opgegaan. Gelukkig kon ik nog brood bakken omdat ik genoeg voorraad meel in huis heb, maar de mens leeft niet van brood alleen! Met den Duvel heeft dat dus niets te doen, want die drink ik uit een trappistglas van Chimay, want dat Duvelglas is veel te onhandig en ik steek mijn neus niet graag in het schuim, ik heb dus vandaag weer een voorraad blaue Chimay meegebracht want die smaakt mij toch beter.

  Ik wens alle trouwe bezoekers van mijn blog Vrede, Heil en Zegen!

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (3)
  23-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit Ostbelgistan 23 oktober 2017.....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Men is nooit te oud om te leren,,,

  Ik wist niet dan nen Duvel zo lekker is, het moet dus niet altijd een Trappist zijn !

  Verder geen nieuws bij gebrek aan interesse !

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (5)
  14-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 14 oktober 2017....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Alle vreedzame bezoekers van mijn blog wens ik Vrede, Heil en Zegen!

  Ik denk graag terug

  aan de tijd toen ik met lijn 26 door Antwerpen reed, zie bovenstaande foto, de Lijn bestond toen nog niet, dat was toen de MIVA,Maatschapij voor intercomunal vervoer Antwerpen. Het was een leuke tijd, de Sinjoren voelden zich in Antwerpen nog thuis, vreemd gespuis maakte toen de stad nog niet onveilig, geen zwartrijders, iedereen betaalde zijn 9 frank voor de rit en alle reizigers waren beleefd en vriendelijk,jongeren gaven bereidwillig hun zitplaats af aan ouderen. Ik deed mijn dienst graag, vijf uur rijden, soms een vroege dienst, soms een late. Ongevallen met de bus waren uiterst zeldzaam en de reizigers waren over de chauffeurs tevreden en, we reden altijd op tijd zonder klachten. Die tijd komt jammer genoeg nooit meer terug, Antwerpen was toen nog een veilige stad !

  Groetjes,

  Kartuizer


  >> Reageer (1)
  05-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 5 oktober 2017.....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Alle vredelievende bezoekers van mijn blog wens ik Vrede, Heil en Zege !

  Een regering die met brutaal geweld verhinderd dat het volk op vreedzame wijze zijn mening tot uiting brengt is een diktatuur !!

  Kartuizer.


  >> Reageer (2)
  30-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 30 september 2017....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Alle bezoekers van mijn blog wens ik Vrede, Heil en Zegen !

  Dag Jean,

  Bakken en koken is altijd mijn hobby geweest, als scoutsleider heb ik op kamp altijd zelf gekookt, het probleem daarbij was, dat de jongens thuis zeiden, dat het stoofvlees en de tomatensoep van de hopman beter smaakte als die van hun moeder!

  Hallo Johan,

  Ik ken het verschil tussen Nederland en belgië, ik heb er 17 jaar gewoond en het leuke is, dat de Nederlandse instanties mij altijd behandeld hebben als een Vlaamse Nederlander !

  Dag Marnix,

  Bedankt voor de tip met het kneedhaakje, ik ben zelfs al een stap verder, soms laat ik de machiene alleen maar kneden en laat ik het brood rijzen in een normale broodvorm en bak het dan in de oven! Het was het kneden dat ik niet meer kon!

  Hallo Victor,

  Zoals Marnix al schreef, is bikarbonaat zeer veelzijdig, als ik mijn soepje klaar maak, was ik de groenten in water met een beetje bikarbonaat, dat doodt de pesticiden waarmee ze mischien bespoten werden zo doe ik dat ook met fruit. In het afwaswater doe ik steeds en theelepeltje bikarbonaat dat reinigt zeer goed en het reinigt ook de afvoerbuis die zo nooit verstopt raakt. Bovendien brengt bikarbonaat alle voorwerpen uit roestvrij staal waar op hoogglans en ook wasbekken en wc potten zien er glanzend uit als ze met bikarbonaat gepoetst worden. En zo zijn er nog een paar honderd voorbeelden.

  De werkzaamheden voor het huis gaan hun gang,

  Tot mijn vreugde werden vorige week twee geweldige wilde kastanjebomen die voor mijn woning aan de overkant van de straat stonden gekapt. Bij een sterk onweer hadden afbrekende takken het dak van het huis kunnen beschadigen en nog erger! Bovendien zal ik nu geen last meer hebben van de afvallende bladeren! Bomen heb ik achter het huis in mijn tuin nog genoeg staan, dus aan zuurstof geen gebrek!

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (2)
  23-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 23 september 2017 .....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Alle bezoekers van mijn blog wens ik Vrede Heil en Zegen !

  Apotheker preisen !

  ----------------------

  Vorige maand kocht ik bij de apotheker 500 gram Bikarbonaat voor huiselijk gebruik die werd achter de schermen afgevult in een plastik doosje, preis:14,75 euro. Vorige week ontdekte ik bij Aldi dezelfde Bikarbonaat voor 2.49 euro voor 400 gram !

  Brood bakken !

  Hallo Marnix,

  Ik heb vroeger mijn brood altijd zelf gebakken, maar door de reuma in mijn vingers ging het kneden niet meer, nu is dat probleem opgelost, de broodbakmachiene doet alles, kneden, rijzen, en bakken men moet alleen maar het juiste program instellen,en de nodige ingrediënten er in doen dat is voor wit brood natuurlijk anders als voor een volkoren brood, de machiene heeft 12 verschillende programme!

  Hallo Jean !

  Bedankt voor je lieve bemerking, ik voel me de laatste tijd tamelijk goed, maar de ene dag is de andere niet, sommige dagen voel ik me 5 jaar jonger, ik geloof dat het weer daarbij een rol speelt, maar als men als 81 jarige nog zelf zijn potje kan koken en het huis kan zuiver houden en wassen en strijken, mag men niet klagen!

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (5)
  16-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 16 september 2017.....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Hallo Victor,

  Hartelijk dank voor je reactie, maar met Alles geht vorüber meende ik niet de werkzaamheden voor het huis, maar de huidige toestand in de wereld en in Europa. Jij en ik hebben de nazidictatuur overleefd, dat ging ook vorüber en daarna kwam weer een mei, we hebben de bangmakerij voor de Russiche atoombom overleefd en nog zoveel onheil dat ons voorspeld werd door de nieuwsberichten en waarvan nooit iets in huis kwam. Nu zullen we de bangmakerij voor Noord Korea ook nog wel overleven . In de loop der jaren heb ik geleerd alles te relativeren en nooit alles zwart te zien. We zullen de invasie van de islam in Europa ook overleven, ook daar zal een einde aan komen auch das wird vorüber gehen und dann kommt wieder ein Mai.

  Wat de werkzaamheden voor het huis betreft, de diepe putten zijn weer dicht en Magdalena kan weer voor de deur parkeren. De firma Bodarwé die de werkzaamheden uitvoerd is een duitstalige firma in ostbelgistan zij bouwen en onderhouden in de duitstalige gemeenschap alle wegen en zij doen dat goed.

  Mijn wintervoorraad houtbriketten is vandaag aangekomen en ik ben 1400 euro armer geworden. Vorige woensdag heb ik een broodbakmaschiene gekocht, als men als alleenstaande brood voor een hele week moet kopen heeft men reeds na drie dagen beschimmeld brood, nu bak ik twee keer per week een klein broodje en dat is altijd vers en ik weet wat er in is!

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (3)
  10-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 10 september 2017...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Es geht alles vorüber, es geht alles vorbei,

  nach jeden Dezember kommt wieder ein Mai!

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (1)
  06-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan september 2017...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Neen, ik ben niet ziek en ook niet met vacantie, maar voorlopig is het hier voorbij met de rust. Twee weken geleden begonnen de werkzaamheden, de stroomleidingen die tot nu toe nog bovengronds zijn zullen nu ondergronds gelegd worden, ook de waterleiding die tot nu toe van de achterkant van de huizen kwam zal nu aan de voorkant van de huizen komen. Eerst werden bij mij op het privaatgrondstuk voor mijn deur twee diepe putten gemaakt en dan werd er vanuit de kelder een opening geboord naar die putten, de ene opening voor de stroomleiding en de andere voor de waterleiding, die putten zijn ondertussen al wel weer opgevuld er steekt alleen nog maar een buis uit, zodat de nieuwe leidingen daar kunnen worden doorgestoken wanneer het voetpad wordt opengebroken. Dan wordt de hele rijweg vernieuwd en geasfalteerd en ook de schade die op het privaatgrondstuk gemaakt werd. Ondertussen is het voor mijn huis één grote puinhoop en dat kan nog wel een hele tijd zo blijven want het gaat om een vernieuwing van 14 km. Ik ben al blij dat seniorenhulp mij wekelijks nog kan ophalen voor de nodige inkopen. Maar met het middagdutje is het voorbij, veel te veel lawaai door de zware buldosers die regelmatig heen en weer rijden, dat betekend, vroeg naar bed gaan en vroeger opstaan, mijn hele ritme is door elkaar, gelukkig lag de telefoonleiding al voor het huis want anders was ik nog tijdelijk zonder telefoon en internet gevallen. De vernieuwingen waren echt wel nodig vooral de stroomleidingen die tot nu toe nog bovengronds zijn. Aan alles komt éénmaal een einde en dan keert de rust weer terug.

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (1)
  27-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 27 augustus 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Oost West, thuis best !

  Wie thuis het geluk niet vind,

  vind het nergens !


  >> Reageer (4)
  23-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 23 augustus 2017.....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Op seniorennet functioneerd alles weer normaal, hartelijk dank Pascal Vyncke!

  Na een avondje klasieke muziek bij een paar glaasjes rode wijn, denk ik, dat de droom van Ludwig van Beethoven, "Alle Menschen werden Brüder" wel nooit in vervulling zal gaan zo lang er op deze aarde religieuse gekken rondlopen!

  Het verheugd mij, dat ik niet de enige ben die een zwak heb voor oude huizen,en dat zelfs twee trouwe blogvrienden zich er eveneens in wel voelen! bedankt voor je bemerking Marnix, maar de huiseigenaar is eerst 66 en ik ben 81 dus zal het onvermijdelijke wel eerst mij te beurt vallen !

  En nu drink ik nog één glaasje wijn en dan in het bedje, met een dankbaar hart denkend aan Jenny van Seniorenhulp die vandaag tweemaal met mij naar Sankt Vith reed omdat ik de wijn bij Aldi vergeten was die ik anders vanavond niet had kunnen drinken !

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (2)
  22-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 22 augustus 2017....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Mijn reactie op de reacties van mijn vorig bericht komt nog, vandaag waren er enkele technische problemen op seniorennet.

  Kartuizer.


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 22 augustus 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (0)
  13-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 13 augustus 2017.....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het huis waarin ik nu al 28 jaar woon is  113 jaar oud, het werd gebouwd in de tijd van keizer Wilhelm in 1904, toen was het hier nog het Duitse Rijk het heeft onbeschadigt dus twee wereldoorlogen overleefd. Toen ik het 28 jaar geleden huurde had de eigenaar al de sloopvergunning maar ik wou het huren en het weer bewoonbaar maken, daardoor kon ik het huren voor 5000 bef. De overeenkomst was, alles wat binnen moest gedaan worden was voor mijn rekening en alles wat buiten moest gedaan worden voor rekening van de eigenaar en zo is het tot nu toe gebleven, ik heb wel af en toe vrijwillig de huur een beetje verhoogd, nadat er nieuwe ramen inkwamen met dubbel glas en een nieuw dak en zo ben ik nu bij een huur van 175 euro per maand die niet verhoogd worden kan, maar ik heb dan ook in het verleden 6 miljoen franken geinvesteerd en daarvan draag ik nu de vruchten. De vrijheid die ik hier nu al 28 jaar heb, had ik nergens anders kunnen hebben en als dank heb ik in een testament vastgelegd dat na mijn dood al mijn eigendommen die zich in het huis bevinden eigendom van de eigenaar worden. Bij het huis hoort ook nog een zeer grote tuin, die ik jammer genoeg nu niet meer onderhouden kan. Toen ik bij het ouder worden een beetje sukkelachtig werd heb ik op de voordeur een nieuw slot laten plaatsen, dat men ook van buiten kan openen als er binnen een sleutel op zit en de reservesleutel heb ik de eigenaar gegeven die 25 km. van hier woont zo dat hij altijd binnen kan en elke zondag komt hij om mij te helpen bij dingen die ik zelf niet meer kan, dat zijn soms maar kleinigheden, bvb een nieuwe gloeilamp indraaien als de oude het niet meer doet, de vuilniszak buiten zetten als die de volgende dag opgehaald wordt enzv. Zo ziet men dat men ook nu nog in vrede en een goede verhouding met elkaar kan leven!

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (3)
  03-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 3 augustus 2017....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Mijn nieuwe identiteitskaart zal wel mijn laatste zijn, zij is geldig tot 19.07.2047, ik ben jaargang 1936, maar je weet maar nooit !

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (3)
  29-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 29 Juli 2017...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De dood van de 15 jarige padfinder Sebastiaan uit Izegem in het meer van Bütchenbach heeft mij als oud leider van de Bund Deutscher Pfadfinder in Hameln en als oud leider van de 97è Eenheid Brabo in Antwerpen diep beroerd. Ik heb ook in de kranten de reacties van vele lezers gelezen en stelde daarbij vast dat velen geen benul hebben van de waarde van de jeugdbeweging, wie nooit in een jeugdbeweging geweest is heeft zeer veel gemist! Ik weet wel dat de leiding in vele huidige groepen veel te wensen overlaat maar men mag niet alles over één kam scheren. De leiding van de groep van Izegem kan men geen verwijten toesturen een ongeluk kan altijd gebeuren en men kan niet elk moment alles in de gaten houden. Ik vind het prachtig hoe de scouts van Izegem afscheid van hun vriend genomen hebben. Ik moet er echter aan toevoegen dat ik met het goedkope gezeur van een zekere Fien uit het Laatste Nieuws zeker niet akkoord kan gaan, halsdoeken waren bij ons geen snotdoeken die men noncholand om de nek droeg maar een ereteken waar we trots op waren!

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (0)
  22-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan, 22 juli 2017....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vrede, Heil en Zegen wens ik alle bezoekers van mijn blog !

  Dat er tegenwoordig nog mensen zijn die een papieren krant kopen verbaasd mij zeer, als ik op internet de krantenkoppen bekijk, is er hoogsten één op tien die mij intereseert en die ik open en dan noch! Al het andere is puur sensatie, maar dat zal wel een afspiegeling zijn van de hedendaagse mentaliteit der journalisten. Ik ben ook steeds weer verbaasd dat er zoveel mensen telefonerend op straat en in de supermarkt rondlopen, zijn die dan allemaal zo belangrijk dat zij niet kunnen gemist worden? En wat hebben die toch allemaal te vertellen? Ik heb thuis mijn telefoon aan het vaste net en als ik dan thuiskom zie ik wel of iemand mij gebeld heeft en dan bel ik terug en alle nummers die ik niet ontvangen wil worden door Proximus geblokkeerd.

  Bedankt voor de tip met de overbodige pasfotos, Viktor, maar ik heb Magdalena van seniorenhulp die mij een keer per week overal heen brengt waar ik heen wil en die de soms zware kisten in de auto zet en ze bij mij thuis binnenbrengt en alles op de juiste plaats zet en zij is als een goede vriendin die mijn vertrouwen waard is. Trouwens, de vierde pasfoto krijgt men nu bij de gemeente ook terug, zij wordt in de computer geprogrameert en dan krijgt men ze terug. In één of twee weken krijg ik bericht dat ik de nieuwe kaart kan afhalen, natuurlijk met Magdalena!

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (1)
  17-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 17 juli 2017.....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Hartelijk dank, goede vrienden voor jullie reacties, ik wens jullie en alle bezoekers van mijn blog Vrede, Heil en Zegen!

  Johan heeft gelijk, de politiek is te smerig om zich darover nog te ergeren, laat ons genieten van de geneugten die ons nog blijven!

  Ik ben benieuwd voor hoelang mijn nieuwe ID-kaart geldig zal zijn, 30 jaar is wel een beetje lang maar dan hoef ik mij tenminste daarover geen zorgen meer te maken!

  Het is inderdaad zo dat de prijs voor de nieuwe kaart van gemeente tot gemeente verschillend is, in Oudler moet men ook 25 euro betalen en dat is maar 30 km. van hier.

  Ik blijf nog wel een tijdje boven water, Victor, de motor draait nog goed zei de dokter, alleen de carosserie is versleten, de geest is ook nog jong en niet vastgeroest, maar deze nog jonge geest voelt zich niet meer wel in deze versleten carosserie ( koetswerk heet het in goed Nederlands.)

  Het kan wel eens vaker gebeuren,Marnix, dat ik een paar dagen later kom met een nieuw berichtje, trouwens, als men pasfotos laat maken zijn het altijd vier, met de drie overigen weet ik natuurlijk geen raad. Bovendien heeft de fotograaf zijn aperatuur moeten aanpassen aan de nieuwe voorschriften en dan is 15 euro niet overdreven.

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (1)
  12-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toch nog, groeten uit otbelgistan 12 juli 2017.....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ook een verwilderde tuin heeft zijn charme...

  Alle vredelievende bezoekers van mijn blog wens ik Vrede, Heil en Zegen !

  Mijn kopf stond er vorige zaterdag niet naar een bericht te schrijven, er kwam teveel onverwacht op me toe, mijn antivirus program moest verlengerd worden, daar de licens bijna afgelopen was en daar ik steeds met een overwijzing betaal moest ik ekstra daarvoor naar het postkantoor en daarvoor ben ik op hulp aangewezen. Dan kreeg ik een bericht van de gemeente dat mijn ID-kaart moest vernieuwd worden, "electronische Karte" heet dat nu, en dat ik mij met de presies voorgeschreven foto moest melden, men mag op die foto zelfs niet meer lachen, de mond moet gesloten zijn enzv. Ja, er is ook niet meer veel te lachen als men de grijnzende koppen van de politieke graaiers ziet! Voor deze kaart moet men dan 17.70 euro betalen en dan nog eens 15 euro voor de foto! En dan was ik weer op hulp aangewezen want tevoet kan ik niet meer naar het gemeentehuis. Maar het is nu toch allemaal in orde gekomen. Ik ben dus niet ziek zoals sommige lezers van mijn blog vreesden, het gaat mij goed, trots alles.

  En ik hoop dat het met de lezers van mijn blog ook goed gaat!

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (5)
  27-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan, zomaar....27 juni 2017.....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het waren drukke dagen voor een oude man, zaterdag kwam de kapster, alles eraf met de tondeuse, eindelijk een fris kopje, geen lange haren kammen heerlijk!

  Vandaag kwam de dokter, hij heeft mij grondig onderzocht, alles prima in orde behalve dan de reumaproblemen maar daar moet men leren mee leven, reuma is ongeneeslijk, het heeft dus geen zin naar een specialist(reumatoloog) te gaan want die zou mij ook alleen maar pijnstillers kunnen verschrijven, nu neem ik Algotra 325 mg. en die hebben maar heel weinig nevenwerkingen één daarvan is dat men een beetje slaperig wordt, ik neem dan één tabletje na het middageten en dan kan ik een heerlijk middagdutje doen en de pijnen in de gewrichten verdwijnen, een tweede tabletje neem ik 'savonds bij mijn trappist en dan kan ik daarna lekker slapen zonder gewrichtspijnen, de alkohol verhoogd nog de slaperigheid. Zo is het leven met reuma nog draaglijk!

  En morgen komt Magdalena van seniorenhulp en dan gaan we samen mijn wekelijkse boodschappen halen, eerst naar Carfour en dan naar Lidl, een vers volkorenbrood en nog veel meer want eten mag ik alles en ik kan zoveel eten als ik wil, dik wordt ik niet, vermageren is een symtoom van reuma en nog dunner worden kan ik echt niet meer, ik heb wel vier nieuwe broeken moeten kopen want die waren alle veel te breed geworden en ik haat bretels.

  En vrijdag komt de medische pedicuur en dat was het dan voor deze week, ik mag dus echt niet klagen, zo kan het leven van een 81 jarige toch nog mooi zijn, reuma is geen ziekte, maar een plaag waar men mee leven kan!

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (3)
  25-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 25 juni 2017.....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Wat we zelf doen, doen we beter ??

  In Vlaanderen smelt de asfalt der wegen van de hitte, alhoewel het in ostbelgistan en Walonie niet minder warm was, geen gesmolten asfalt en alle wegen goed berijdbaar !

  Ja, wat we zelf doen is altijd beter !


  >> Reageer (1)
  19-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 19 juni 2017....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Bij deze warmte heb ik genoten van een frisse Tripel Karmeliet, de Trappist blijft gereserveerd voor 's avonds. Alle bezoekers van mijn blog wens ik Vrede, Heil en Zegen en veel vreugde bij dit heerlijke weer.

  De Brugse ongeschoeide Karmelieten, dat zijn die paters met blote voeten in sandalen, gaan nu zelf weer bier brouwen en ze zeggen dat hun bier de echte Karmeliet zal zijn. Ik wacht maar af !

  Nu mijn tuin niet meer gemaaid wordt omdat mijn oude knoken het niet meer toelaten, staat hij vol met bloemen en dat is tenminste een troost.

  Ik geniet nu maar van de lekkere dingen, daar ik dank zij Senjorenhulp zelf nog mijn boodschappen kan halen, kan ik zelf bepalen wat ik eet en hoeveel ik eet, de Duitstalige regering zorgd goed voor de bejaarden die nog zelfstandig in hun huisje blijven wonen. Verder tracht ik alle ellende die er in onze wereld heerst te vergeten, ik kan er toch niets aan veranderen.

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (3)
  10-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 11 juni 2017.....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vrede, Heil en Zegen aan alle vredelievende en waarheidzoekende bezoekers van mijn blog !

  Het is tegenwoordig moeilijk de waarheid van de leugen te onderscheiden. Door de politiekers die ons regeren worden we belogen tot en met! De berichten die we in de kranten lesen staan vol leugens. De berichten die we over Syrié gelezen hebben zijn grove leugens die ons als waarheid verkocht werden. Dat Rusland een nieuwe wereldoorlog voorbereid is een grote leugen. Door onze eigen politiekers worden zelfs de armste burgers bestolen, denk aan Brussel! En de nieuwe burgemeester die nu gekozen werdt komt uit hetzelfde politieke nest dat alléén maar graaiers kent! Of de onder het mom van Vlaams Nationalisten, het NVA, beter is, is zeer vraagwaardig, ik zou wel eens de totale inkomsten van de wever willen weten! wie nu nog bij de volgende verkiezingen zijn stem aan dezelfde graaiers geeft verdiend niet beter als verder bestolen en bedrogen te worden!

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (3)
  03-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan Pinksteren 2017.....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Moge de Geest der Wijsheid over alle politiekers neerdalen en hun verstand verlichten om het goede van het slechte en de waarheid van de leugen te onderscheiden !

  Kartuizer.


  >> Reageer (4)
  29-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 30 mei 2017....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vandaag 30 mei wordt onze goede vriend Victor 82, ik wens hem veel geluk en zegen in dit nieuwe levensjaar en een goede gezondheid en een prettige dag samen met zijn gendarm en de kinderen en de kleinkinderen !

  Kartuizer.


  >> Reageer (5)
  27-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 27 mei 2017.......
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  'T zonneke schijnt zo heerlijk schoon,

  't vogeltje zingt op helderen toon,

  't windje suist zo zacht,

  ja het zingt met me mee,

  in de weide dartelt het jolige vee,

  lustig klinkt mijn lied, wie zingt met me mee ?

  ( Liedje uit mijn kinderjaren!)

  Aan alle bezoekers van mijn blog, laat de moed niet zakken en zing zolang jullie nog zingen kunnen een vrolijk lied!

  Pascha heeft gelijk, ik moet mijn vorig bericht corigeren, het is niet de planeet der apen waarop we leven, neen, het is de planeet der gekken, ik moet mij bij de apen verontschuldigen!

  Ik hou niet van sensatieberichten ook dan niet als er vreselijke dingen gebeuren men kan ook nuchter en zakelijk daarover berichten en waarheids getrouw, als de moordenaars mohamedanen waren die hun daden in de naam van allah deden dan waren het geen geestesgestoorden,maar moslims  alhoewel alle mohamedanen geestiggestoorden zijn die fabeltjes voor werkelijkheid houden, zoals alle godsdienstwaanzinnigen!

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (2)


  Archief per jaar
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • -0001


  Welkom op mijn blog!
  Laatste commentaren
 • Beste Kartuizer (Jean)
      op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
 • Beste Kartuizer (Marnix)
      op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
 • Hallo Kartuizer (Jean)
      op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
 • hallo Kartuizer (johan1944)
      op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
 • De winter heeft zijn intocht gehouden, (Marnix)
      op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
 • E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !

  Foto

  Mijn favorieten
 • seniorennet.be Angeltjes
 • seniorennet, be Poli
 • seniorennet. be Digitalia
 • seniorennet. be Uitkijktoren

 • Foto

  Mijn favorieten
 • seniorennet.be
 • R.A.A.īs Krantje

 • Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Welkom op mijn blog!
  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  woef_woef
  blog.seniorennet.be/woef_wo
  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  leopoldsburg
  blog.seniorennet.be/leopold
  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Vlaamse culturele rijkdom
  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Archief per jaar
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • -0001

  Zoeken in blog


  Zoeken met Google  Blog als favoriet !

  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!