NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
 • Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
 • Groeten uit ostbelgistan 3 november 2017.....
 • Groeten uit Ostbelgistan 23 oktober 2017.....
 • Groeten uit ostbelgistan 14 oktober 2017....
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Antwerpen Rivierenhof
  Foto
  Foto

  Fotos Franske

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Gedachten over God en de wereld

  20-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Hallo Jean, Johan en Marnix,

  Hartelijk dank voor jullie moedgevende woorden. Voor een éénzaat is elke positieve reactie op zijn blog een medicijn !

  Over de politiek in dit belgenland wil ik liever zwijgen !

  Zo langzaam krijg ik de indruk dat de meeste politiekers rijp zijn voor het gekkenhuis, in Antwerpen zaten zulke figuren in Mortsel bij broeder Amadeus, nu zitten ze in het parlement !

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (2)
  12-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De winter heeft zijn intocht gehouden,

  Vandaag vielen hier bij ons de eerste sneeuwvlokjes, maar hier binnen is het lekker warm, de thermometer staat op 25 graad en het hele huis ruikt naar versgebakken brood,en de warme maaltijd deed er niet voor onder, een bordje tomatensoep en twee varkenslapjes in mostertsaus met verse puree  als men dan na de maaltijd een dutje wil doen, stemmen de wakkerende vlammen achter het glas van de ovendeur tot rust, zo is het nog goed leven en vergeet men even de hele politieke rotzooi.

  Dat nu onze goede vriend Victor ook met een jong ding gezegend is, verheugd mij, wat mij betreft, ik geef de voorkeur aan Magdalena en Jenny, de Stunden Blume is een goede noodoplossing als het niet anders kan maar het is geen vaste dienst zoals Senjorenhulp en met de meisjes de boodschappen te halen is veel aangenamer, temeer daar zij mijn gewoontes kennen en zij dus ook zonder dat ik erbij ben weten wat ik wil hebben en er kan wel eens een tijd komen dat ik niet meer zal kunnen meerijden, de benen worden steeds strammer en elk pasje doet soms pijn maar dat hoort nu eenmaal bij het ouder worden. Zoals Johan zegt, de doornen worden steeds scherper, maar het is nog niet zover dat ik de pijp aan Maarten zou willen geven. Zo is het, Jaen, ik blijf boven water !

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (3)
  03-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 3 november 2017.....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het was een moeilijke week voor mij...

  Elke woensdag komt Magdalena of Jennie en die doen dan met mij mijn wekelijkse boodschappen, doch nu viel 1 november op een woensdag, bij senjorenhulp heeft men getracht iemand op een andere dag te sturen maar dat kon niet omdat  nog twee damen zich ziek gemeld hadden, uiteindelijk kreeg ik dan vandaag hulp van de Stunde Blume, dat zijn gepensioneerden die hulp bieden aan oudere hulpbehoevenden, vanmorgen kwam dan Albert en die heeft met mij al het nodige in huis gehaald. Dat was echt nodig want ik kon zelfs de kachel niet meer aanmaken omdat ik geen aanmaakblokjes meer had en mijn laatste sigaretje was ook al in rook opgegaan. Gelukkig kon ik nog brood bakken omdat ik genoeg voorraad meel in huis heb, maar de mens leeft niet van brood alleen! Met den Duvel heeft dat dus niets te doen, want die drink ik uit een trappistglas van Chimay, want dat Duvelglas is veel te onhandig en ik steek mijn neus niet graag in het schuim, ik heb dus vandaag weer een voorraad blaue Chimay meegebracht want die smaakt mij toch beter.

  Ik wens alle trouwe bezoekers van mijn blog Vrede, Heil en Zegen!

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (3)
  23-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit Ostbelgistan 23 oktober 2017.....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Men is nooit te oud om te leren,,,

  Ik wist niet dan nen Duvel zo lekker is, het moet dus niet altijd een Trappist zijn !

  Verder geen nieuws bij gebrek aan interesse !

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (5)
  14-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 14 oktober 2017....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Alle vreedzame bezoekers van mijn blog wens ik Vrede, Heil en Zegen!

  Ik denk graag terug

  aan de tijd toen ik met lijn 26 door Antwerpen reed, zie bovenstaande foto, de Lijn bestond toen nog niet, dat was toen de MIVA,Maatschapij voor intercomunal vervoer Antwerpen. Het was een leuke tijd, de Sinjoren voelden zich in Antwerpen nog thuis, vreemd gespuis maakte toen de stad nog niet onveilig, geen zwartrijders, iedereen betaalde zijn 9 frank voor de rit en alle reizigers waren beleefd en vriendelijk,jongeren gaven bereidwillig hun zitplaats af aan ouderen. Ik deed mijn dienst graag, vijf uur rijden, soms een vroege dienst, soms een late. Ongevallen met de bus waren uiterst zeldzaam en de reizigers waren over de chauffeurs tevreden en, we reden altijd op tijd zonder klachten. Die tijd komt jammer genoeg nooit meer terug, Antwerpen was toen nog een veilige stad !

  Groetjes,

  Kartuizer


  >> Reageer (1)
  05-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 5 oktober 2017.....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Alle vredelievende bezoekers van mijn blog wens ik Vrede, Heil en Zege !

  Een regering die met brutaal geweld verhinderd dat het volk op vreedzame wijze zijn mening tot uiting brengt is een diktatuur !!

  Kartuizer.


  >> Reageer (2)
  30-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 30 september 2017....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Alle bezoekers van mijn blog wens ik Vrede, Heil en Zegen !

  Dag Jean,

  Bakken en koken is altijd mijn hobby geweest, als scoutsleider heb ik op kamp altijd zelf gekookt, het probleem daarbij was, dat de jongens thuis zeiden, dat het stoofvlees en de tomatensoep van de hopman beter smaakte als die van hun moeder!

  Hallo Johan,

  Ik ken het verschil tussen Nederland en belgië, ik heb er 17 jaar gewoond en het leuke is, dat de Nederlandse instanties mij altijd behandeld hebben als een Vlaamse Nederlander !

  Dag Marnix,

  Bedankt voor de tip met het kneedhaakje, ik ben zelfs al een stap verder, soms laat ik de machiene alleen maar kneden en laat ik het brood rijzen in een normale broodvorm en bak het dan in de oven! Het was het kneden dat ik niet meer kon!

  Hallo Victor,

  Zoals Marnix al schreef, is bikarbonaat zeer veelzijdig, als ik mijn soepje klaar maak, was ik de groenten in water met een beetje bikarbonaat, dat doodt de pesticiden waarmee ze mischien bespoten werden zo doe ik dat ook met fruit. In het afwaswater doe ik steeds en theelepeltje bikarbonaat dat reinigt zeer goed en het reinigt ook de afvoerbuis die zo nooit verstopt raakt. Bovendien brengt bikarbonaat alle voorwerpen uit roestvrij staal waar op hoogglans en ook wasbekken en wc potten zien er glanzend uit als ze met bikarbonaat gepoetst worden. En zo zijn er nog een paar honderd voorbeelden.

  De werkzaamheden voor het huis gaan hun gang,

  Tot mijn vreugde werden vorige week twee geweldige wilde kastanjebomen die voor mijn woning aan de overkant van de straat stonden gekapt. Bij een sterk onweer hadden afbrekende takken het dak van het huis kunnen beschadigen en nog erger! Bovendien zal ik nu geen last meer hebben van de afvallende bladeren! Bomen heb ik achter het huis in mijn tuin nog genoeg staan, dus aan zuurstof geen gebrek!

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (2)
  23-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 23 september 2017 .....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Alle bezoekers van mijn blog wens ik Vrede Heil en Zegen !

  Apotheker preisen !

  ----------------------

  Vorige maand kocht ik bij de apotheker 500 gram Bikarbonaat voor huiselijk gebruik die werd achter de schermen afgevult in een plastik doosje, preis:14,75 euro. Vorige week ontdekte ik bij Aldi dezelfde Bikarbonaat voor 2.49 euro voor 400 gram !

  Brood bakken !

  Hallo Marnix,

  Ik heb vroeger mijn brood altijd zelf gebakken, maar door de reuma in mijn vingers ging het kneden niet meer, nu is dat probleem opgelost, de broodbakmachiene doet alles, kneden, rijzen, en bakken men moet alleen maar het juiste program instellen,en de nodige ingrediënten er in doen dat is voor wit brood natuurlijk anders als voor een volkoren brood, de machiene heeft 12 verschillende programme!

  Hallo Jean !

  Bedankt voor je lieve bemerking, ik voel me de laatste tijd tamelijk goed, maar de ene dag is de andere niet, sommige dagen voel ik me 5 jaar jonger, ik geloof dat het weer daarbij een rol speelt, maar als men als 81 jarige nog zelf zijn potje kan koken en het huis kan zuiver houden en wassen en strijken, mag men niet klagen!

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (5)


  Archief per jaar
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • -0001


  Welkom op mijn blog!
  Laatste commentaren
 • Beste Kartuizer (Jean)
      op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
 • Beste Kartuizer (Marnix)
      op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
 • Hallo Kartuizer (Jean)
      op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
 • hallo Kartuizer (johan1944)
      op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
 • De winter heeft zijn intocht gehouden, (Marnix)
      op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
 • E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !

  Foto

  Mijn favorieten
 • seniorennet.be Angeltjes
 • seniorennet, be Poli
 • seniorennet. be Digitalia
 • seniorennet. be Uitkijktoren

 • Foto

  Mijn favorieten
 • seniorennet.be
 • R.A.A.īs Krantje

 • Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Welkom op mijn blog!
  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  hetpinegeltje
  blog.seniorennet.be/hetpine
  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  alfredlagarde
  blog.seniorennet.be/alfredl
  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Vlaamse culturele rijkdom
  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Archief per jaar
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • -0001

  Zoeken in blog


  Zoeken met Google  Blog als favoriet !

  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!