NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Groeten uit ostbelgistan 23 september 2017 .....
 • Groeten uit ostbelgistan 16 september 2017.....
 • Groeten uit ostbelgistan 10 september 2017...
 • Groeten uit ostbelgistan september 2017...
 • Groeten uit ostbelgistan 27 augustus 2017
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Antwerpen Rivierenhof
  Foto
  Foto

  Fotos Franske

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Gedachten over God en de wereld

  23-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 23 september 2017 .....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Alle bezoekers van mijn blog wens ik Vrede Heil en Zegen !

  Apotheker preisen !

  ----------------------

  Vorige maand kocht ik bij de apotheker 500 gram Bikarbonaat voor huiselijk gebruik die werd achter de schermen afgevult in een plastik doosje, preis:14,75 euro. Vorige week ontdekte ik bij Aldi dezelfde Bikarbonaat voor 2.49 euro voor 400 gram !

  Brood bakken !

  Hallo Marnix,

  Ik heb vroeger mijn brood altijd zelf gebakken, maar door de reuma in mijn vingers ging het kneden niet meer, nu is dat probleem opgelost, de broodbakmachiene doet alles, kneden, rijzen, en bakken men moet alleen maar het juiste program instellen,en de nodige ingrediënten er in doen dat is voor wit brood natuurlijk anders als voor een volkoren brood, de machiene heeft 12 verschillende programme!

  Hallo Jean !

  Bedankt voor je lieve bemerking, ik voel me de laatste tijd tamelijk goed, maar de ene dag is de andere niet, sommige dagen voel ik me 5 jaar jonger, ik geloof dat het weer daarbij een rol speelt, maar als men als 81 jarige nog zelf zijn potje kan koken en het huis kan zuiver houden en wassen en strijken, mag men niet klagen!

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (4)
  16-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 16 september 2017.....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Hallo Victor,

  Hartelijk dank voor je reactie, maar met Alles geht vorüber meende ik niet de werkzaamheden voor het huis, maar de huidige toestand in de wereld en in Europa. Jij en ik hebben de nazidictatuur overleefd, dat ging ook vorüber en daarna kwam weer een mei, we hebben de bangmakerij voor de Russiche atoombom overleefd en nog zoveel onheil dat ons voorspeld werd door de nieuwsberichten en waarvan nooit iets in huis kwam. Nu zullen we de bangmakerij voor Noord Korea ook nog wel overleven . In de loop der jaren heb ik geleerd alles te relativeren en nooit alles zwart te zien. We zullen de invasie van de islam in Europa ook overleven, ook daar zal een einde aan komen auch das wird vorüber gehen und dann kommt wieder ein Mai.

  Wat de werkzaamheden voor het huis betreft, de diepe putten zijn weer dicht en Magdalena kan weer voor de deur parkeren. De firma Bodarwé die de werkzaamheden uitvoerd is een duitstalige firma in ostbelgistan zij bouwen en onderhouden in de duitstalige gemeenschap alle wegen en zij doen dat goed.

  Mijn wintervoorraad houtbriketten is vandaag aangekomen en ik ben 1400 euro armer geworden. Vorige woensdag heb ik een broodbakmaschiene gekocht, als men als alleenstaande brood voor een hele week moet kopen heeft men reeds na drie dagen beschimmeld brood, nu bak ik twee keer per week een klein broodje en dat is altijd vers en ik weet wat er in is!

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (3)
  10-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 10 september 2017...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Es geht alles vorüber, es geht alles vorbei,

  nach jeden Dezember kommt wieder ein Mai!

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (1)
  06-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan september 2017...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Neen, ik ben niet ziek en ook niet met vacantie, maar voorlopig is het hier voorbij met de rust. Twee weken geleden begonnen de werkzaamheden, de stroomleidingen die tot nu toe nog bovengronds zijn zullen nu ondergronds gelegd worden, ook de waterleiding die tot nu toe van de achterkant van de huizen kwam zal nu aan de voorkant van de huizen komen. Eerst werden bij mij op het privaatgrondstuk voor mijn deur twee diepe putten gemaakt en dan werd er vanuit de kelder een opening geboord naar die putten, de ene opening voor de stroomleiding en de andere voor de waterleiding, die putten zijn ondertussen al wel weer opgevuld er steekt alleen nog maar een buis uit, zodat de nieuwe leidingen daar kunnen worden doorgestoken wanneer het voetpad wordt opengebroken. Dan wordt de hele rijweg vernieuwd en geasfalteerd en ook de schade die op het privaatgrondstuk gemaakt werd. Ondertussen is het voor mijn huis één grote puinhoop en dat kan nog wel een hele tijd zo blijven want het gaat om een vernieuwing van 14 km. Ik ben al blij dat seniorenhulp mij wekelijks nog kan ophalen voor de nodige inkopen. Maar met het middagdutje is het voorbij, veel te veel lawaai door de zware buldosers die regelmatig heen en weer rijden, dat betekend, vroeg naar bed gaan en vroeger opstaan, mijn hele ritme is door elkaar, gelukkig lag de telefoonleiding al voor het huis want anders was ik nog tijdelijk zonder telefoon en internet gevallen. De vernieuwingen waren echt wel nodig vooral de stroomleidingen die tot nu toe nog bovengronds zijn. Aan alles komt éénmaal een einde en dan keert de rust weer terug.

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (1)
  27-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 27 augustus 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Oost West, thuis best !

  Wie thuis het geluk niet vind,

  vind het nergens !


  >> Reageer (4)
  23-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 23 augustus 2017.....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Op seniorennet functioneerd alles weer normaal, hartelijk dank Pascal Vyncke!

  Na een avondje klasieke muziek bij een paar glaasjes rode wijn, denk ik, dat de droom van Ludwig van Beethoven, "Alle Menschen werden Brüder" wel nooit in vervulling zal gaan zo lang er op deze aarde religieuse gekken rondlopen!

  Het verheugd mij, dat ik niet de enige ben die een zwak heb voor oude huizen,en dat zelfs twee trouwe blogvrienden zich er eveneens in wel voelen! bedankt voor je bemerking Marnix, maar de huiseigenaar is eerst 66 en ik ben 81 dus zal het onvermijdelijke wel eerst mij te beurt vallen !

  En nu drink ik nog één glaasje wijn en dan in het bedje, met een dankbaar hart denkend aan Jenny van Seniorenhulp die vandaag tweemaal met mij naar Sankt Vith reed omdat ik de wijn bij Aldi vergeten was die ik anders vanavond niet had kunnen drinken !

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (2)
  22-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 22 augustus 2017....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Mijn reactie op de reacties van mijn vorig bericht komt nog, vandaag waren er enkele technische problemen op seniorennet.

  Kartuizer.


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 22 augustus 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (0)
  13-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 13 augustus 2017.....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het huis waarin ik nu al 28 jaar woon is  113 jaar oud, het werd gebouwd in de tijd van keizer Wilhelm in 1904, toen was het hier nog het Duitse Rijk het heeft onbeschadigt dus twee wereldoorlogen overleefd. Toen ik het 28 jaar geleden huurde had de eigenaar al de sloopvergunning maar ik wou het huren en het weer bewoonbaar maken, daardoor kon ik het huren voor 5000 bef. De overeenkomst was, alles wat binnen moest gedaan worden was voor mijn rekening en alles wat buiten moest gedaan worden voor rekening van de eigenaar en zo is het tot nu toe gebleven, ik heb wel af en toe vrijwillig de huur een beetje verhoogd, nadat er nieuwe ramen inkwamen met dubbel glas en een nieuw dak en zo ben ik nu bij een huur van 175 euro per maand die niet verhoogd worden kan, maar ik heb dan ook in het verleden 6 miljoen franken geinvesteerd en daarvan draag ik nu de vruchten. De vrijheid die ik hier nu al 28 jaar heb, had ik nergens anders kunnen hebben en als dank heb ik in een testament vastgelegd dat na mijn dood al mijn eigendommen die zich in het huis bevinden eigendom van de eigenaar worden. Bij het huis hoort ook nog een zeer grote tuin, die ik jammer genoeg nu niet meer onderhouden kan. Toen ik bij het ouder worden een beetje sukkelachtig werd heb ik op de voordeur een nieuw slot laten plaatsen, dat men ook van buiten kan openen als er binnen een sleutel op zit en de reservesleutel heb ik de eigenaar gegeven die 25 km. van hier woont zo dat hij altijd binnen kan en elke zondag komt hij om mij te helpen bij dingen die ik zelf niet meer kan, dat zijn soms maar kleinigheden, bvb een nieuwe gloeilamp indraaien als de oude het niet meer doet, de vuilniszak buiten zetten als die de volgende dag opgehaald wordt enzv. Zo ziet men dat men ook nu nog in vrede en een goede verhouding met elkaar kan leven!

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (3)
  03-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 3 augustus 2017....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Mijn nieuwe identiteitskaart zal wel mijn laatste zijn, zij is geldig tot 19.07.2047, ik ben jaargang 1936, maar je weet maar nooit !

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (3)
  29-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 29 Juli 2017...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De dood van de 15 jarige padfinder Sebastiaan uit Izegem in het meer van Bütchenbach heeft mij als oud leider van de Bund Deutscher Pfadfinder in Hameln en als oud leider van de 97è Eenheid Brabo in Antwerpen diep beroerd. Ik heb ook in de kranten de reacties van vele lezers gelezen en stelde daarbij vast dat velen geen benul hebben van de waarde van de jeugdbeweging, wie nooit in een jeugdbeweging geweest is heeft zeer veel gemist! Ik weet wel dat de leiding in vele huidige groepen veel te wensen overlaat maar men mag niet alles over één kam scheren. De leiding van de groep van Izegem kan men geen verwijten toesturen een ongeluk kan altijd gebeuren en men kan niet elk moment alles in de gaten houden. Ik vind het prachtig hoe de scouts van Izegem afscheid van hun vriend genomen hebben. Ik moet er echter aan toevoegen dat ik met het goedkope gezeur van een zekere Fien uit het Laatste Nieuws zeker niet akkoord kan gaan, halsdoeken waren bij ons geen snotdoeken die men noncholand om de nek droeg maar een ereteken waar we trots op waren!

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (0)
  22-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan, 22 juli 2017....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vrede, Heil en Zegen wens ik alle bezoekers van mijn blog !

  Dat er tegenwoordig nog mensen zijn die een papieren krant kopen verbaasd mij zeer, als ik op internet de krantenkoppen bekijk, is er hoogsten één op tien die mij intereseert en die ik open en dan noch! Al het andere is puur sensatie, maar dat zal wel een afspiegeling zijn van de hedendaagse mentaliteit der journalisten. Ik ben ook steeds weer verbaasd dat er zoveel mensen telefonerend op straat en in de supermarkt rondlopen, zijn die dan allemaal zo belangrijk dat zij niet kunnen gemist worden? En wat hebben die toch allemaal te vertellen? Ik heb thuis mijn telefoon aan het vaste net en als ik dan thuiskom zie ik wel of iemand mij gebeld heeft en dan bel ik terug en alle nummers die ik niet ontvangen wil worden door Proximus geblokkeerd.

  Bedankt voor de tip met de overbodige pasfotos, Viktor, maar ik heb Magdalena van seniorenhulp die mij een keer per week overal heen brengt waar ik heen wil en die de soms zware kisten in de auto zet en ze bij mij thuis binnenbrengt en alles op de juiste plaats zet en zij is als een goede vriendin die mijn vertrouwen waard is. Trouwens, de vierde pasfoto krijgt men nu bij de gemeente ook terug, zij wordt in de computer geprogrameert en dan krijgt men ze terug. In één of twee weken krijg ik bericht dat ik de nieuwe kaart kan afhalen, natuurlijk met Magdalena!

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (1)
  17-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 17 juli 2017.....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Hartelijk dank, goede vrienden voor jullie reacties, ik wens jullie en alle bezoekers van mijn blog Vrede, Heil en Zegen!

  Johan heeft gelijk, de politiek is te smerig om zich darover nog te ergeren, laat ons genieten van de geneugten die ons nog blijven!

  Ik ben benieuwd voor hoelang mijn nieuwe ID-kaart geldig zal zijn, 30 jaar is wel een beetje lang maar dan hoef ik mij tenminste daarover geen zorgen meer te maken!

  Het is inderdaad zo dat de prijs voor de nieuwe kaart van gemeente tot gemeente verschillend is, in Oudler moet men ook 25 euro betalen en dat is maar 30 km. van hier.

  Ik blijf nog wel een tijdje boven water, Victor, de motor draait nog goed zei de dokter, alleen de carosserie is versleten, de geest is ook nog jong en niet vastgeroest, maar deze nog jonge geest voelt zich niet meer wel in deze versleten carosserie ( koetswerk heet het in goed Nederlands.)

  Het kan wel eens vaker gebeuren,Marnix, dat ik een paar dagen later kom met een nieuw berichtje, trouwens, als men pasfotos laat maken zijn het altijd vier, met de drie overigen weet ik natuurlijk geen raad. Bovendien heeft de fotograaf zijn aperatuur moeten aanpassen aan de nieuwe voorschriften en dan is 15 euro niet overdreven.

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (1)
  12-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toch nog, groeten uit otbelgistan 12 juli 2017.....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ook een verwilderde tuin heeft zijn charme...

  Alle vredelievende bezoekers van mijn blog wens ik Vrede, Heil en Zegen !

  Mijn kopf stond er vorige zaterdag niet naar een bericht te schrijven, er kwam teveel onverwacht op me toe, mijn antivirus program moest verlengerd worden, daar de licens bijna afgelopen was en daar ik steeds met een overwijzing betaal moest ik ekstra daarvoor naar het postkantoor en daarvoor ben ik op hulp aangewezen. Dan kreeg ik een bericht van de gemeente dat mijn ID-kaart moest vernieuwd worden, "electronische Karte" heet dat nu, en dat ik mij met de presies voorgeschreven foto moest melden, men mag op die foto zelfs niet meer lachen, de mond moet gesloten zijn enzv. Ja, er is ook niet meer veel te lachen als men de grijnzende koppen van de politieke graaiers ziet! Voor deze kaart moet men dan 17.70 euro betalen en dan nog eens 15 euro voor de foto! En dan was ik weer op hulp aangewezen want tevoet kan ik niet meer naar het gemeentehuis. Maar het is nu toch allemaal in orde gekomen. Ik ben dus niet ziek zoals sommige lezers van mijn blog vreesden, het gaat mij goed, trots alles.

  En ik hoop dat het met de lezers van mijn blog ook goed gaat!

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (5)
  27-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan, zomaar....27 juni 2017.....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het waren drukke dagen voor een oude man, zaterdag kwam de kapster, alles eraf met de tondeuse, eindelijk een fris kopje, geen lange haren kammen heerlijk!

  Vandaag kwam de dokter, hij heeft mij grondig onderzocht, alles prima in orde behalve dan de reumaproblemen maar daar moet men leren mee leven, reuma is ongeneeslijk, het heeft dus geen zin naar een specialist(reumatoloog) te gaan want die zou mij ook alleen maar pijnstillers kunnen verschrijven, nu neem ik Algotra 325 mg. en die hebben maar heel weinig nevenwerkingen één daarvan is dat men een beetje slaperig wordt, ik neem dan één tabletje na het middageten en dan kan ik een heerlijk middagdutje doen en de pijnen in de gewrichten verdwijnen, een tweede tabletje neem ik 'savonds bij mijn trappist en dan kan ik daarna lekker slapen zonder gewrichtspijnen, de alkohol verhoogd nog de slaperigheid. Zo is het leven met reuma nog draaglijk!

  En morgen komt Magdalena van seniorenhulp en dan gaan we samen mijn wekelijkse boodschappen halen, eerst naar Carfour en dan naar Lidl, een vers volkorenbrood en nog veel meer want eten mag ik alles en ik kan zoveel eten als ik wil, dik wordt ik niet, vermageren is een symtoom van reuma en nog dunner worden kan ik echt niet meer, ik heb wel vier nieuwe broeken moeten kopen want die waren alle veel te breed geworden en ik haat bretels.

  En vrijdag komt de medische pedicuur en dat was het dan voor deze week, ik mag dus echt niet klagen, zo kan het leven van een 81 jarige toch nog mooi zijn, reuma is geen ziekte, maar een plaag waar men mee leven kan!

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (3)
  25-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 25 juni 2017.....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Wat we zelf doen, doen we beter ??

  In Vlaanderen smelt de asfalt der wegen van de hitte, alhoewel het in ostbelgistan en Walonie niet minder warm was, geen gesmolten asfalt en alle wegen goed berijdbaar !

  Ja, wat we zelf doen is altijd beter !


  >> Reageer (1)
  19-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 19 juni 2017....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Bij deze warmte heb ik genoten van een frisse Tripel Karmeliet, de Trappist blijft gereserveerd voor 's avonds. Alle bezoekers van mijn blog wens ik Vrede, Heil en Zegen en veel vreugde bij dit heerlijke weer.

  De Brugse ongeschoeide Karmelieten, dat zijn die paters met blote voeten in sandalen, gaan nu zelf weer bier brouwen en ze zeggen dat hun bier de echte Karmeliet zal zijn. Ik wacht maar af !

  Nu mijn tuin niet meer gemaaid wordt omdat mijn oude knoken het niet meer toelaten, staat hij vol met bloemen en dat is tenminste een troost.

  Ik geniet nu maar van de lekkere dingen, daar ik dank zij Senjorenhulp zelf nog mijn boodschappen kan halen, kan ik zelf bepalen wat ik eet en hoeveel ik eet, de Duitstalige regering zorgd goed voor de bejaarden die nog zelfstandig in hun huisje blijven wonen. Verder tracht ik alle ellende die er in onze wereld heerst te vergeten, ik kan er toch niets aan veranderen.

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (3)
  10-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 11 juni 2017.....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vrede, Heil en Zegen aan alle vredelievende en waarheidzoekende bezoekers van mijn blog !

  Het is tegenwoordig moeilijk de waarheid van de leugen te onderscheiden. Door de politiekers die ons regeren worden we belogen tot en met! De berichten die we in de kranten lesen staan vol leugens. De berichten die we over Syrié gelezen hebben zijn grove leugens die ons als waarheid verkocht werden. Dat Rusland een nieuwe wereldoorlog voorbereid is een grote leugen. Door onze eigen politiekers worden zelfs de armste burgers bestolen, denk aan Brussel! En de nieuwe burgemeester die nu gekozen werdt komt uit hetzelfde politieke nest dat alléén maar graaiers kent! Of de onder het mom van Vlaams Nationalisten, het NVA, beter is, is zeer vraagwaardig, ik zou wel eens de totale inkomsten van de wever willen weten! wie nu nog bij de volgende verkiezingen zijn stem aan dezelfde graaiers geeft verdiend niet beter als verder bestolen en bedrogen te worden!

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (3)
  03-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan Pinksteren 2017.....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Moge de Geest der Wijsheid over alle politiekers neerdalen en hun verstand verlichten om het goede van het slechte en de waarheid van de leugen te onderscheiden !

  Kartuizer.


  >> Reageer (4)
  29-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 30 mei 2017....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vandaag 30 mei wordt onze goede vriend Victor 82, ik wens hem veel geluk en zegen in dit nieuwe levensjaar en een goede gezondheid en een prettige dag samen met zijn gendarm en de kinderen en de kleinkinderen !

  Kartuizer.


  >> Reageer (5)
  27-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 27 mei 2017.......
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  'T zonneke schijnt zo heerlijk schoon,

  't vogeltje zingt op helderen toon,

  't windje suist zo zacht,

  ja het zingt met me mee,

  in de weide dartelt het jolige vee,

  lustig klinkt mijn lied, wie zingt met me mee ?

  ( Liedje uit mijn kinderjaren!)

  Aan alle bezoekers van mijn blog, laat de moed niet zakken en zing zolang jullie nog zingen kunnen een vrolijk lied!

  Pascha heeft gelijk, ik moet mijn vorig bericht corigeren, het is niet de planeet der apen waarop we leven, neen, het is de planeet der gekken, ik moet mij bij de apen verontschuldigen!

  Ik hou niet van sensatieberichten ook dan niet als er vreselijke dingen gebeuren men kan ook nuchter en zakelijk daarover berichten en waarheids getrouw, als de moordenaars mohamedanen waren die hun daden in de naam van allah deden dan waren het geen geestesgestoorden,maar moslims  alhoewel alle mohamedanen geestiggestoorden zijn die fabeltjes voor werkelijkheid houden, zoals alle godsdienstwaanzinnigen!

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (2)
  19-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 20 mei 2017.....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  n

  Alle waarheidslievende bezoekers van mijn blog wens ik Vrede, Heil en Zegen en een goede gezonde start in de nieuwe week !

  Onze wereld begint steeds meer en meer te gelijken op de planeet der apen, alles wat tegennatuurlijk is wordt hooggprezen en de kranten en de andere nieuwsberichten spelen het waanzinnige spel gretig mee. Door de regeringen worden de meest waanzinnige wetten goedgekeurd en tegen alles en nog wat wordt betoogd, zelfs nog voor de Amerikaanse president in Brussel geland is worden betogingen vastgelegd, hebben dan deze mensen allemaal zoveel tijd, dat zij te pas en te onpas alles in rep en roer kunnen zetten en vernielingen aanrichten? De kerkelijke leiders die de boodschap van vrede en verzoening zouden moeten verkondigen liggen plat op de buik voor de verkondigers van de moorddadige leer der islamisten die overal in de wereld dood en vernieling zaaien. Gelukzoekers die van overal in de wereld onder het mom van vluchtelig naar ons toestromen, krijgen hogere uitkeringen als vele mensen die er een leven lang voor gewerkt hebben aan pensioen krijgen. De morning afterpil voor homos zal nu door het ziekenfonds betaald worden terwijl vele zieken hun te dure medikamenten zelf moeten betalen! Dat kinderen met twee vaders inplaats van met een vader en een moeder moeten leven wordt als normaal beschouwd. En zo zijn er nog vele andere tegennatuurlijke normen die nu als natuurlijk betracht worden, ja, we leven nu op de planeet der apen!

  Gelukkig kan ik op deze blog nog vrij mijn mening verkondigen !

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (4)
  14-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 14 mei 2007....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vandaag wens ik alle moeders Vrede, Heil en Zegen en heel veel geluk.

  Het zijn gelukkige kinderen die een lieve zorgzame moeder hebben, eerst als ze volwassen zijn zullen zij beseffen hoe belangrijk de liefde van hun moeder voor hen was en is! In onze verloederde wereld zijn er jammer genoeg vele kinderen die deze moederliefde moeten ontberen. Het liefdevolle beeld dat mijn moeder in mij achtergelaten heeft leeft in mij ook als 81 jarige nog steeds!

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (2)
  06-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 6 mei 2017.....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Mijn oprechte dank aan allen die mij op mijn 81è verjaardag hun gelukwensen stuurden. Ik ben bij de gelukkigen die de totale overheersing van Europa door de oprukkende islam niet meer zullen meemaken. De dwangbuis van het Rooms Katholisisme heb ik zonder problemen van mij kunnen afwerpen maar in mijn hart ben ik wel Christen gebleven, maar dan wel Christen volgens de leer van het nieuwe testament. De dwangbuis van de islam zal men niet ongestraft van zich kunnen afwerpen want dat zal de doodstraf betekenen. Van de beloftes van de politici geloof ik niets meer, wat deze waard zijn, zien we nu in Amerika en in Frankrijk zal men nu alles in het werk stellen om morgen Le Pen de verkiezing te laten verliezen. Europa gaat zijn totale ondergang met rasse schreden tegemoet!

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (3)
  28-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 29 april 2017....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Hier ben ik dan weer, vorige week had ik er helemaal geen zin in een bericht te schrijven, nadat ik de onheilsberichten in de kranten gelezen had en ook in de bevriende blogs, was mij de lust ontgaan ook nog een artikel te schrijven, ik zou zowieso in herhaling gevallen zijn en over de hele politiek en de moslimmoordpartijen geschreven hebben wat ik reeds herhaaldelijk geschreven heb. Ik wens alle bezoekers van mijn blog Vrede, Heil en Zegen en een gezonde start in de nieuwe week, die hopelijk een beetje warmer wordt!

  Hier in ostbelgistan is alles nog rustig en ik ben dankbaar dat ik hier in alle rust op mijn eiland mag wonen, alhoewel mijn eiland nadat ik de tuin niet meer kan verzorgen een tamelijke puinhoop geworden is, maar in huis is tenminste alles nog netjes in orde. Sinds vorige week wordt de weg van Amel naar Sankt Vith, die al jaren in zeer slechte toestand was vernieuwd dat betekend dat we nu met zeer veel omweg door kleine dorpjes moeten rijden op smalle wegen die alleen maar voor personenwagens toegelaten zijn, maar zo kom ik op plaatsen waar ik nog nooit was en leer ik de schoonheid van onze Eifel steeds meer en meer bewonderen omzomeer ik nu zelf niet moet rijden en Magdalena komt met de omleidigen zeer goed terrecht en ze zet de wagen ook graag even aan de kant om een mooi uitzicht te bewonderen, zo geniet ik op mijn oude dag nog van de schoonheid van ostbelgistan en vergeet ik de ellende in de rest van de wereld!

  Groetjes,

  Kartuizer


  >> Reageer (6)
  14-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten uit ostbelgistan 15 april 2017.....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Alle bezoekers van mijn blog wens ik een zalig of vrolijk paasfeest en Vrede, Heil en Zegen!

  Hartelijk dank voor je reactie op mijn vorig bericht, Marnix, maar zoveel lof verdien ik nu werkelijk niet, ik ben gewoon maar mezelf.

  Victor heeft in zijn reactie weer eens de nagel op de kop geslagen, die jaloerse wellustige blikken waren mij bij onze wekelijkse boodschappen in de supermark al opgevallen. Het is al goed dat men in mijn woning niet kan binnengluren, gisteren kwam een andere jonge dame mijn haren knippen. Ja, ik mag mij echt niet beklagen want volgende week komt dan weer de medische pedicuur, ook weer een dame !

  Ik weet niet wat de lezers van mijn blog er over denken, maar ik geloof dat ik bij de overwinning van Donald Trump bij de Amerikaanse presidentverkiezing te vroeg victorie gekraait heb, mensen die naar macht streven zijn niet te vertrouwen!

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (3)
  07-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten uit ostbelgistan 8 april 2017...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Alle trouwe bezoekers van mijn blog wens ik Vrede, Heil en Zegen en een gezonde start in de nieuwe week.

  Hartelijk dank, Victor voor de goede wensen, op 1 mei kom ik je weer 30 dagen vergezellen op tram 81 tot je dan weer overstapt op tram 82. Ja, met het ouder worden gaan vele ongemakken te paar, we zijn geen twintigers meer, wat mij betreft mag ik eigenlijk niet klagen, ik kan nog steeds zelf mijn potje koken en één dag per week ga ik nog zelf mee mijn wekelijkse boodschappen halen, wat dank zij seniorenhulp nog zeer goed gaat, éénmaal per maand komt nu de putsvrouw 5 uren lang het huis netjes houden want dat kan ik zelf echt niet meer maar die 50 euro kan ik echt nog makkelijk betalen en de kapper komt nu ook alle twee maanden mijn haren knippen, want kaal ben ik nog lang niet! Mijn enige probleem is, dat ik mij afvraag waartoe ik nog nuttig ben, niemand heeft mij nog nodig en dan doet het echt wel goed vast te stellen dat mijn blog nog zo veelvuldig gelezen wordt, daarvoor mijn hartelijke dank aan de bezoekers. Ik dank ook jou Marnix voor je regelmatige reacties op mijn geleuter! En natuurlijk ook alle anderen! De eenzaamheid doet soms ook pijn, maar anderzijds ben ik blij dat ik geen kinderen en enkelkinderen heb want de toekomst in deze steeds gekker wordende wereld ziet er niet goed uit!

  En nu ist het tijd voor een lekkere trappist en daarna een glaasje Bordoux

  Groetjes

  Kartuizer.


  >> Reageer (3)
  01-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 1 april 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Alle trouwe bezoekers van mijn blog wens ik Vrede, Heil en Zegen !

  Goede vrienden, hartelijk dank voor de bemoedigende reacties op mijn vorig bericht. Gelukkig hebben we hier in de Eifel nog twee grote boerenbedrijven die hun goed verzorgde dieren zelf vakkundig slachten, beiden hebben in Sankt Vith een goedlopende slagerij met zeer goed vlees. Dat ik vlees kocht in een supermarkt is verleden tijd!

  Over de politiek wil ik liever zwijgen want anders zou ik teveel onwelvoeglijke woorden gaan gebruiken, ik kan de koppen van de meeste dezer kwakzalvers niet meer zien, ik word er misselijk van!

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (4)
  24-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 24 maart 2017....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Als lentegroet stuur ik alle trouwe bezoekers van mijn blog een bosje bloemen en wens hen veel geluk en zegen!

  Bij mijn wekelijkse boodschappen had ik 200 gram ontbijtspek mee gebracht, ik eet dat wel eens graag op een sneetje roggenbrood. Toen ik echter de gruwelijke beelden zag van het slachthuis van Tielt, heb ik er tot nu toe niets van gegeten. De gezichten van de dierenbeulen kregen we op de videobeelden natuurlijk niet te zien want het zijn allemaal buitenlanders! Het toppunt vind ik de schijnheiligheid van Delhaize, ik laat mij niet wijsmaken dat de directie van de toestanden in dit slachthuis niets wist, bovendien zou men al het vlees van deze gemartelde dieren uit de rekken moeten halen, ham, spek, leverworst en leverpate enzv. Maar daarvan heb ik niets gelezen! Ik heb wel eens bij een bevriende boer gezien hoe een varken geslacht werd, knorretje kwam toen nog gemoedelijk uit de wei aangelopen, waarschijnlijk omdat hij dacht dat de boer zijn trog aan het vullen was, toen werd hij door de slachter vakkundig verdoofd, hij viel op zijn zij en bleef roerloos liggen, de rest wou ik niet zien en ben naar binnen gegaan. Het kan dus ook anders en zonder pijn en doodsangst!

  We zijn nu al zover gekomen, dat men in de steden de openbare plaatsen met betonblokken moet afsperren om te verhinderen dat een of andere Mohamed met een auto de burgers doodmaait. Voor elke dode die daarbij valt zijn onze politiekers mee verantwoordelijk! Het is werkelijk allerhoogste tijd dat heel Europa van dit moslimgespuis gezuiverd wordt en dat de grenzen waterdicht gesloten worden voor alle ongewenste vreemdelingen! NU, voor het TELAAT is.

  Tot daar toe mijn vrije mening.

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (8)
  18-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 18 maart 2017....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vrede,Heil en Zegen wens ik alle vredelievende en waarheidszoekende bezoekers van mijn blog en veel vreugde bij de naderende lente!

  De regering van de duitstalige gemeenschap heeft besloten voortaan de naam Duitstalige Gemeenschap niet meer te gebruiken maar Ost Belgiën, de duitstalige gemeenschap heet dus nu officieel Ost Belgiën. Ik heb er dus met ostbelgistan nooit ver naast gezeten!

  De pocopers doet haar best om de PVV als de verliezer van de Nederlandse verkiezing daar te stellen. Dat echter de PVV de tweede grootste partij van Nederland is wordt stilletjes verzwegen en dat alle andere partijen heel wat stemmen en zitjes verloren hebben verzwijgt men eveneens. Niet de PVV heeft stemmen en zitjes verloren maar alle anderen, dat is de waarheid! Gefeliciteerd Geert Wilders!

  Groetjes

  Kartuizer


  >> Reageer (4)
  11-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 11 maart 217.....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vrede, Heil en Zegen aan alle vredelievende bezoekers van mijn blog!

  Eindelijk schijnt de zon en wordt het een beetje warmer, de winter heeft nu lang genoeg geduurd.

  Reeds 12 dagen na het innemen van de voorgeschreven medicamenten voel ik mij beter, ik sta nu ook al een beetje steviger op mijn benen! Bedankt Jaen voor de goede raad wat betreft alcohol maar ik heb het nog eens grondig nagekeken, één trapist per dag is nu werkelijk geen overdaad, wat mij het meest ontbrak is ijzer, en dat is in Tardyferon, ijzer bouwt de rode bloedcellen op en die had ik te weinig, die tabletten moet ik dan ook elke morgen voor het ontbijt innemen. D-CURE 25.000 U.I moet ik maar éénmaal per week innemen, dat is traan uit de lever van vette vis en het herinnerd mij aan de levertraan die we tijdens de oorlogsjaren af en toe op school kregen, de smaak is precies dezelfde.

  Waaraan ik het te danken heb weet ik niet, maar de prijs van mijn Proximus abonnement is gezonken van 74.31 euro per maand naar 59.80 euro. er gebeuren toch nog wonderen !

  Het politieke circus heeft mij de voorbije week weinig geintereseert alhoewel het hoe langer hoe gekker wordt, volgende week meer!

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (3)
  03-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 3 maart 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Alle bezoekers van mijn blog wens ik Vrede, Heil en Zegen! Het was een merkwaardige week, maandagavond hadden we een zeer hevig onweer, door de geweldige blikseminslagen viel de internetverbindig uit en niet alleen bij mij maar ook bij vele anderen. Toen ik dinsdagmorgen kontakt opnam met de technische dienst zei men mij dat er zovele b-2 boxen beschadigt waren dat ik voor donderdagnamidag geen technieker kon verwachten, dus tot donderdag geen internet, en dan kwam hij, en een half uur later was een nieuwe b-box 3 aangesloten en funktioneerde alles weer normaal. 

  Dinsdag reeds kreeg ik de uitslag van de bloedonderzoeking, de dokter stuurde mij de lijst van het laboratorium onderzoek samen met een recept voor de nodige medicamenten, ik heb teveel witte bloedcellen en te weinig rode. Nu moet ik elke morgen voor het ontbijt een tabletje Tardyferon 80 mg. slikken, dat is vitamine C (ijzer) en éénmaal per week D-CURE 25.000, één ampul van 1 mililieter drinken, dat is een vitamine D Therapie van 12 weken, daarna volgt een nieuwe bloedonderzoeking in de hoop dat dan alles weer normaal zal zijn. Ik heb dus echt wel geluk gehad eindelijk een bekwame huisarts te vinden, die reeds bij het eerste onderzoek de oorzaak van de vermagering en de voortdurende moedeloosheid vermoede, geluk moet de mens hebben!

  Hartelijk dank, vrienden voor jullie reactie op mijn vorig bericht, de komende week ga ik mij toch weer een beetje met het politieke circus bemoeien.

  Groetjes,Kartuizer.


  >> Reageer (2)
  25-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 25 februari 2017...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vandaag zaterdag was het voor mij een vroege dag, ik moest wel vroeg opstaan want om 9.45 uur kwam de dokter voor een bloedonderzoek, dat was nodig omdat ik de laatste maanden sterk vermagerd ben alhoewel ik goed eet, mijn broeken zijn allemaal veel te breed geworden. Dat bloedonderzoek was interesant, in verschillende buisjes wordt bloed ingezogen, als men met de buisjes schut wordt het bloed weer vloebaar, zo kan men het in het labor onderzoeken. Dat deed mij denken aan het bloed van Januarius, dat elk jaar weer vloeiend wordt, de bisschop schudt dan met het glazen buisje en de gelovigen zien het bloed weer vloeiend worden, maar dat het hier helemaal niet om een wonder gaat weten de gelovigen niet, het bloed van kartuizer wordt in het labor ook weer vloeiend en ik ben helemaal geen heilige! Aanstaande dinsdag zal ik de uitslag weten! Het was dus vandaag voor mij een lange dag normaal sta ik in de winter veel later op, in bed is het lekker warm en beneden is het koud want de kachel is uit en daar ik toch geen verplichtingen meer heb kan ik slapen zo lang ik wil.

  Over de politiek en alles wat daar ronddraaid wil ik vandaag niets schrijven en over de antichrist in het vaticaan ook niet, ik drink nu nog een stevige trappist en luister nog een beetje naar vrolijke muziek.

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (2)
  19-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 19 februari 2017....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dat heel wat vlaamse politiekers, wat liegen bedriegen en graaien betreft, voor hun waalse spitsbroeders niet moeten onderdoen, weten we nu! We weten nu ook hoe het komt dat onze abonnementsgelden bij Proximus en Telenet zo hoog zijn. Het jammerlijke is, dat het domme volk steeds weer bij de stembusgang aan deze dieven hun stem geeft!

  Eindelijk heb ik een goede huisarts gevonden en dat is in ostbelgistan niet zo vanzelfsprekend, tot vorige week had ik een vrouwelijke arts maar die was in noodval nooit te bereiken en ik was ook niet tevreden met haar. Een goede vriend gaf mij de telefoonnummer van zijn huisarts, de volgende dag reeds kwam de heer dokter, hij heeft mij grondig onderzocht en alleen maar de echt nodige medicamenten voorgeschreven, in mijn geval is dat een goede pijnstiller tegen de reumapijn. Nu komt de dokter elke maand op een vaste datum op huisbezoek, mijn eigen beidrag daarvoor is 10 euro, en in noodval kan ik hem altijd bereiken ook op zon-en feestdagen. In hem herkende ik de goede dokter uit mijn kinderjaren, geluk moet de mens hebben!

  Groetjes,

  Kartuizer.  


  >> Reageer (3)
  11-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 11 februari 2017....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De Amerikaanse president Trump heeft nagels met koppen geslagen. En ook overal in Europa beginnen de bewoners zich te weren tegen de islamisering en dat is goed zo, het is inderdaad zo dat het groene islamgif met wortel en al moet worden uitgeroeid. Onze belgische poco politiekers proberen nog steeds ons wijs te maken dat een (gematigde islam) moet worden toegelaten, maar er bestaat geen gematigde islam, het groene gif is verankert in de koran en ook de zogenaamde gematigde islamisten hebben dezelfde koran als de anderen en de koran zegt dat men alle Christenen, Joden en niet gelovigen moet uitroeien! Deze scheingodsdient is in werkelijkheid helemaal geen godsdienst maar een mensonterende ideologie omhangen met een godsdienstig manteltje die nooit in een democratische staat kan worden toegelaten en zich zeker niet beroepen kan op godsdienstvrijheid! Godsdienst is privaataangelegenheid, iedere mens is vrij te geloven of niet te geloven wat hij wil maar binnen de grenzen van de democratische wetten! Het mag ook niet zo zijn dat de bedienaren van de verschillende godsdiensten door de staat betaald worden, nadat Napoleon toen vele katholieke gronden onteigend heeft, heeft nu ook de katholieke kerk na 200 jaar meer als genoeg teruggekregen. Elke geloofsgemeenschap moet zichzelf bedruipen met de bijdragen der gelovigen!

  Kartuizer.


  >> Reageer (6)
  27-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 28 januari 2017....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dat vroeger alles beter was, is natuurlijk niet waar, maar weinigen hadden toen telefoon, stromendes warm water, een badkamer en centrale verwarming, een koelkast een auto enzv. Nu heeft bijna iedereen dat op enkele uitzonderingen na. Of de mensen nu met al die welstand beter, tevredener en gelukkiger geworden zijn blijkt niet uit de krantenberichten die ik dagelijks lees, de ontevredenheid en de afgunst was nog nooit zo groot, de tijd dat men zelfs 'nachts de deuren niet hoefde af te sluiten is al lang voorbij. Neen, vroeger was niet alles beter, maar de mensen waren tevredener en op de hulp van de buren kon men altijd rekenen men kon niet alles kopen maar men was tevreden met dat wat men had.

  Ik woon nu 28 jaren in ostbelgistan, maar zo koud als deze maand januari was het hier nog niet, de kachel brande op volle kracht maar de thermometer kwam niet boven de 20 graad, dat komt natuurlijk door de opwarming van de aarde, ik heb mij enkele dagen, ook over dag ingeduffeld in een dikke warme morgenmantel waarvan ik haast vergeten was dat ik die nog had, die heb ik nu eindelijk kunnen uitlaten want sinds vandaag is de vrieskou eindelijk naar 2 graad gezakt.

  Alle trouwe bezoekers van mijn blog wens ik Vrede, Heil en Zegen en een beetje aangename warmte

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (4)
  21-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 21 januari 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Eindelijk is het zover, Donald Trump is de nieuwe Amerikaanse president. Ik en vele anderen hopen dat dit het einde zal zijn van de Amerikaanse oorlogstokerij onder zijn voorgangers en het begin van het einde der EUSSR en een goede samenwerking met Rusland. Moge het ook het begin zijn van de uitroeing van de islam in Europa en het herstel van van de Christelijk-Joodse-Humanistische waarden en normen!

  Kartuizer.


  >> Reageer (3)
  14-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 14 januari 2017.....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ben bijna weer helemaal de oude, nog maar één pilletje per dag. Gisteren vrijdag na acht dagen weer mijn eerste trappist gedronken en als ik met dit bericht klaar ben mijn tweede. Hartelijk dank, lieve vrienden voor het medevoelen.

  Nu ligt er weer een dik pak sneeuw voor het huis, maar gelukkig moet ik niet buiten, ik hoop echter dat aanstaande woensdag als mijn Sinjorenhulp komt de oprit weer vrij zal zijn, nu zou niemand voor het huis kunnen parkeren en bij de buren ook niet!

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (4)
  07-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 7 januari 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Hier bij ons is het zeer koud, vanmorgen -16 graad. Gelukkig heb ik nog genoeg houtbriketten zodat ik het huis warm kan houden.

  Met mij gaat het niet zo goed, ik heb last van een blaasonsteking met veel bloedverlies, maar ik heb de nodige medicamenten, bij deze vrieskoude moet ik binnen blijven maar dat is geen probleem, Magdalena gaat nu zonder mij de boodschappen halen, het in-en uitstappen van de auto werd de laatste tijd ook steeds moeilijker, zo is dat als men een dagje ouder wordt!

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (4)
  31-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 31 december 2016...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Morgen is het jaar 2016 voltooit verleden tijd, het was zoals ik op het einde van 2015 in mijn blog schreef een bloedig jaar, wat 2017 zal brengen moeten we nog afwachten. Het zou zoals 2016 ook wel eens een bloedig jaar kunnen worden maar dan in de omgekeerde richting want zonder bloedvergieten zullen we Europa niet van de mohamedanen kunnen zuiveren! Bij de verkiezingen in verschillende Europese landen zullen andere partijen aan de macht komen die komaf zullen maken met de volksverraderlijke politiekers die ons aan de moslims verkocht hebben! Het zou wel eens een herhaling kunnen worden van de Brugse Metten maar dan in Brussel en heel Europa. De EUSSR zal worden opgedoekt en we zullen tot een Europa van vrije staten komen die zelf door vrij verkozen politiekers zullen bepalen wat voor hun Volk goed is en die met elkaar in vrede leven! Ook Rusland hoort bij Europa, met de Russen samen zal Europa een sterke macht zijn! Dat is het wat ik hoop en vele anderen met mij!

  Groetjes,

  Kartuizer.

    


  >> Reageer (4)
  23-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstgroeten uit ostbelgistan 23 december 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Alle trouwe bezoekers van mijn blog wens ik een zalig vredig kerstfeest en veel geluk en zegen en een goede gezondheid voor het jaar 2017.

  Kerstmis is het feest van de vrede, op aarde vrede aan alle mensen die van goede wil zijn! Dat is de christelijke boodschap, deze goede wil is jammerlijk niet bij allen daar, wij worden bestormt door benden vleesgeworden duivels die dood en vernieling brengen. Daarom is het noodzakelijk dat Europa gezuiverd wordt van de aanbidders van de denkbeeldige maangod allah. De islam is het tegengestelde van de christelijke boodschap, een mensonterende duivelse ideologie die onze Joods-christelijke-humanistische normen en waarden willen vernietigen. Moge het jaar 2017 het jaar worden waarin in heel Europa regeringen komen die eindelijk het avondland zuiveren van deze vleesgeworden duivels en die de volksveraderlijke politiekers die deze duivels bij ons hebben binnengehaald terecht stellen.

  Lees ook mijn blog van 24.12.2010 met een reactie van onze lieve vriend Ray van Angeltjes.

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (6)
  17-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 17 december 2016....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Alle vredelievende en waarheidzoekende bezoekers van mijn blog wens ik Vrede, Heil en Zegen !

  Na de politieke veroordeling van Geert Wilders hadden in Nederland en ook in Vlaanderen alle klokken luid moeten stormen maar ze bleven stil in de torens hangen want ook de zogenaamde christelijke kerken zijn reeds verregaand islamiseerd. Wij willen niet minder Marrokanen in onze landen, neen, wij willen geen Marokkanen meer, in Marorokko horen zij thuis en niet hier. En, wij willen geen moslims in onze landen wij willen onze Joods-Christelijke normen en waarden, gij zult niet moorden, gij zult uw naaste beminnen als jezelf, gij zult niet stelen en bedriegen, gij zult niet ijdel zweren, gij zult het eigendom van uw naaste niet begeren behouden,ook dan als we weten dat ook het Christendom een sprookje is, maar het is een mooi sprookje en het naleven waard. Daarom blijft bij ons de kerststal staan, daarom blijft bij ons het kruis hangen, daarom is bij ons 25 december kerstmis en niet winterfeest!Wat wij willen is, na de overwinning van Geert Wilders, de herstelde vrije republiek der Nederlanden op de eerste plaats zijn wij Dietsers, moge Dietsland weer het sterke vrije land van Europa worden!

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (6)
  10-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 10 december 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vrede, Heil en Zegen wens ik alle vredelievende bezoekers van mijn blog !

  De dagen zijn kort en de nachten lang en koud, gelukkig heb ik nog een dak boven mijn hoofd en is het huis aangenaam warm. Te eten en te drinken heb ik ook nog genoeg en zolang ik mijn potje nog zelf kan klaar maken, zie foto éénmaal links klikken voor een vergroting, mag ik echt niet klagen. Er zijn in deze wereld zeer vele mensen die het niet zo goed hebben en die uitgebuit worden door schurken, jammer genoeg kan ik hen niet helpen en dezen die het wel zouden kunnen doen het niet!

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (1)
  03-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten uit ostbelgistan 3 dezember 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vrede, Heil en Zegen wens ik alle vredelievende bezoekers van mijn blog en een goede gezonde start in de laatste maand van 2016 !

  Ja, het rumoerige jaar 2016 is bijna voorbij en ik hoop, dat het nieuwe jaar 2017 een beter jaar zal worden en dat eindelijk het licht weer zal schijnen in de bijna volslagen duisternis van deze wereld! Ik hoop dat in heel Europa regeringen zullen gekozen worden die een einde zullen maken aan de waanzinnige wanorde die de vele totaal onbekwame politiekers ervan gemaakt hebben. Ik hoop op een terugkeer naar de joods-christelijke waarden en normen en een totaal verbod van de islam en een goede samenwerking met Rusland in het Europa der vrije staten!!

  Ons belgenland heeft nu een pocokardinaal gekregen die helemaal in het gareel loopt van de vaticaanse apostaat, de ezel maant nu de katholieke kudde samen hand in hand te gaan met de moslims, daardoor heeft hij zichzelf tot apostaat verklaard, een apostaat is iemand die van het Christelijke geloof is afgevallen! De ezel heeft waarschijnlijk nog nooit een koran in de handen gehad, laatstaan gelezen en van de onvervalste christelijke leer heeft hij niets begrepen, gij zult niet doden zegt het nieuwe testament, hoe kunnen dan christenen hand in hand gaan met massamoordenaars?

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (3)
  26-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten uit ostbelgistan 26 november 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Bild, ook ik kartuizer moest het 1986 in Nederland als Sint reeds zonder zwarte piet doen, ik zei toen dat mijn zwarte knecht de griep had en dat hij goed verzorgd werd en dat ik daarom nu mijn secretaris als hulp had meegebracht, dan klonk het luid in de zaal: "Lang leve zwarte piet, hij is onze vriend!"

  Ja, een bende onozele moraal apostelen die tegen alles zijn wat onze christelijke maatschappij te bieden heeft wil zelfs het geliefde kinderfeest verderven. Gelukkig is de tegenstand groot, de kerststal moet blijven, het kruis mag niet uit de openbaarheid verdwijnen,Europa is op christelijke normen opgebouwd en zo moet het blijven, de ongebeden gasten die wij niet uitgenodigd hebben en die op onze kosten leven moeten als zij daar niet tegen kunnen maar terug naar hun zandbakken verhuizen, wij kunnen ze hier best missen want wij betrachten hen niet als een verrijking maar als een zware last die we liever kwijt als rijk willen!PS. Hartlijk dank voor je goedgemeende goede raad, tjenne maar een bed in de woonkamer wil ik toch niet, als ik al eens bezoek krijg moeten mijn gasten zich hier wel voelen,  en boven moest ik dan ook verwarmen omdat het anders te koud zou worden. Bovendien is één trappist per dag voor een kartuizer meer als genoeg!

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (3)
  19-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten uit ostbelgistan....19 september 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vrede, Heil en Zegen wens ik alle bezoekers van mijn blog !

  Als ik de kranten lees, ben ik steeds weer verbaasd over de onheilsberichten, vele (Vlaamse ?) kinderen leven in armoede, vele gezinnen kunnen de eindjes niet aan elkaar knopen, hebben schulden die ze niet afbetalen kunnen enzv. enzv. Als ik dan diensdags mijn boodschappen ga halen, ben ik dan echter verbaasd over de vele dure autos die ik zowel op de parkplaats van Aldi en van de andere supermarkten zie staan en de volgeladen winkelwagens die daar naartoe gereden worden, het zijn toch niet allemaal ministers en andere poenpakkers die daar hun boodschappen gaan halen! Ik geloof dat er bewust veel gelogen wordt. Zelfs toen ik nog zelf met mijn oude Golf mijn boodschappen ging halen en de verzekering en de autobelasting betaalde kon ik nog met mijn pensioentje van 947,07 euro goed rondkomen en schulden heb ik nooit gehad. Toen twee maanden geleden mijn oude wasmachiene de geest gaf heb ik zonder problemen een nieuwe kunnen kopen en kontant betaald. Ik heb dan wel het voordeel dat ik maar 175 euro huur betaal, maar ik woon dan ook in een oud huis zonder centrale verwarming, waar ik elke morgen de kachel moet aanmaken en de houtbriketten moet ik ook kopen en eten en drinken moet ik ook en tijdens de koude winterdagen moet ik op de bovenverdieping electrisch verwarmen en de stromrekening moet daarvoor ook betaald worden, mijn telefoon en internet rekening van 75 euro per maand wordt elke maand automatisch betaald. En toch, ik kom goed rond ik kan mij zelfs nog mijn dagelijkse trappist veroorloven en een paar glaasjes wijn en ik zit lekker warm. Dus, ik begrijp al dat geklaag van vele mensen niet!

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (2)
  12-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vorige week heb ik in mijn dwalende novemberdagen gedachten een beetje teveel damp afgelaten, natuurlijk moet ieder zijn eigen last dragen maar soms zinkt de moet wel eens in de schoenen en dan moet men damp aflaten, een bemoedigend woord kan de last verlichten en de pijn verzachten, hartelijk dank goede vrienden voor deze bemoedigende woorden !

  Er zijn gelukkig ook nog blije momenten in mijn oude dagen, elke diensdag is voor mij een feestdag want dan komt om 13.30 uur Magdalena van de seniorenhulp en haalt met mij mijn wekelijkse boodschappen. Magdalena is een frisse 22 jarige jongedame, ze helpt mij bij het in en uitstappen van de auto en ze weet precies waar ik heen wil, eerst naar Aldi en dan naar Carrefour en ze weet precies waar alles staat wat ik hebben wil, ze draagt dan de krat met de boodschappen naar de auto en helpt mij bij het instappen. De casiere bij Carrefour die mij ook al jaren kent wenste mij proficiat met mijn lieftallige hulp. Als we dan weer thuiskomen brengt Magdalena de twee kratten met boodschappen naar binnen en zet alles op de juiste vaste plaats waar het moet staan, de gekoelde waren in de koelkast de bananen op de schotel op de tafel in de eetkamer en de rest in de voorraadkast. Als er dan niet moet gepoetst worden, en dat is maar één keer per maand want ik doe alles wat ik zelf nog kan doen zelf, zetten we ons nog een poosje gemoedelijk in de woonkamer, roken een cigaretje en praten over de toestand in de wereld één van haar wensen, die ook de mijne was, was dat Trump de nieuwe president van Amerika zou worden en deze wens is nu in vervulling gegaan. Het is verbazend dat wij ondanks het grote leeftijdverschil over de hele politieke lijn dezelfde gedachten hebben, ze haat net zoals ik de pocojournalisten en de zakkenvullende politiekers en ze is net als ik van mening dat de moslims uit Europa moeten verwijderd worden enzv. Er is dus nog hoop, ook de jonge generatie heeft begrepen dat het zo niet verder kan !

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (6)
  04-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  In deze donkere koude novemberdagen dwalen mijn gedachten naar allen die mij reeds in de eeuwige rust zijn voorgegaan, de eeuwige rust waarnaar ik ook steeds meer en meer verlang, je ogen sluiten en niet meer wakker worden, het is genoeg geweest, weg van deze waanzinnig geworden wereld waarin ik mij niet meer thuisvoel, weg uit dit versleten lichaam waarin mijn nog jong gebleven geest zich niet meer thuis voelt, een lichaam waarvan de vingers stijf staan van de reuma en waarmee je zelfs geen blikje meer kan open trekken en geen fles meer kan open draaien, een lichaam met benen waarvan elk stapje dat je doet pijn doet een lichaam waarmee je voor elke kleinigheid hulp nodig hebt als een klein hulpeloos kind. Ja, dit lichaam wil ik graag verlaten en voor eeuwig rust hebben en toch zal ik er nog moeten mee leven tot mijn uur dat reeds bij mijn geboorte was vastgelegd zal gekomen zijn, tot dan zal ik mijn blog blijven schrijven en vrij mijn mening verkondigen !

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (5)
  29-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Geef ons heden ons dagelijks brood !

  Alle trouwe bezoekers van mijn blog wens ik Vrede, Heil en Zegen .

  Zo lang we ons dagelijks brood nog hebben mogen we echt niet klagen, er zijn in deze wereld zeer vele mensen die het niet hebben! 

  Bedankt, Marnix en Victor voor de reacties, wat mijn wintervorraad betreft, ik hoef dit jaar niets te bestellen, mijn vorraad houtbriketten is nog ruim voldoende voor een heel jaar, dat is een besparing van 1.200 Euro, daarvoor kan ik heel veel brood kopen en nog andere lekkere dingen! Groetjes

  Kartuizer.


  >> Reageer (2)
  22-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Hier in ostbelgistan is alles nog rustig en men zou bijna vergeten dat de hele wereldpolitiek een stinkende boel is, alles draait om sex en geld. De vuile politiek die bij de Amerikaanse verkiezingen gespeeld wordt is walgelijk en onze pocojurnalisten spelen het vuile spel mee. Als echter het Clintonwijf de verkiezing door computergemanipuleer zou winnen kan de wereld zich voorbereiden op vele Hiroschimas en Nagasakies, Rusland zal niet anders kunnen als antwoorden op het amerikaanse oorlogsgeweld. Laat nu eerst de belgische minister eens bewijzen dat het geen belgische F16 was die in Syrië bombardeerde! Maar ook belgische ministers zijn van de eerste leugen nog niet gebarsten!

  In bange afwachting van dat wat komen zal en in de hoop dat het tij toch nog ten goede zal keren geniet ik verder van de lekkere dingen die er nog zijn, ik kan aan het hele wereldgebeuren toch niets veranderen dus geniet ik verder van mijn dagelijkse trappist en enkele glaasjes wijn met een paar blokjes lekkere kaas en elke dag een sappige peer en een banaan, als 80 jarige kan ik aan het hele wereldgebeuren toch niets veranderen, ik moet het nemen zoals het komt !

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (3)
  15-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Deze week geen zaterdaggroeten, ik wil een beetje tot rust komen en de hele politieke waanzin vergeten, lekker genieten van de vele goede dingen die er toch nog zijn.

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (2)
  08-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten 8 oktober 2016....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Alle vredelievende waarheidzoekende bezoekers van mijn blog wens ik Vrede, Heil en zegen en een goede gezonde start in de nieuwe week !

  Van woensdagmorgen tot vrijdgavond was het voorbij met de rust en de warmte in mijn woning, alle buitenramen van de vensters, 4 beneden en 5 boven en de vier buitendeuren hadden dringend een nieuwe laag verf nodig, woensdagmorgen kwamen de schilders eerst werd alles grondig afgeschuurt en schoon gemaakt en dan kwam de eerste laag verf er op maar dan moesten de vensters half open blijven want de verf moest drogen, ook de huisdeur moest een paar uur op een kier blijven open staan, ik kon stoken zoveel ik wou maar echt warm werd het niet. Donderdag kwam de tweede laag verf er op en weer moest alles op een kier open blijven en vrijdag na de derde laag verf nog eens, eerst na 18 uur kon ik telkens alles weer dicht doen. Het was dus een onaangename week voor mij, maar het was dringend nodig ook de achtergond bij de heilige Jozef kreeg een nieuwe beurt, zie bovenstaande foto, Jozef staat al meer als 20 jaar buiten naast mijn huisdeur, men zegt, als je de heilige Jozef in de regen zet kom je nooit in geldnood! Nu staat alles in nieuwe glans en ik hoef mij niet meer te schamen als iemand op bezoek komt en ik zit hier nu weer lekker warm. Ik heb echt met bewondering toegekeken hoe de twee schilders zorgvuldig en gewetenhaft hun werk deden, zulke bekwame stielmannen vind men niet meer veel!

  Over de politiek en het hele wereldgebeuren wil ik vandaag niets schrijven en wie in Amerika de nieuwe president wordt zullen we wel zien na de verkiezingen.

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (2)
  01-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten 1 oktober 2016....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Alle vredelievende waarheidzoekende bezoekers van mijn blog wens ik Vrede, Heil en Zegen en een goede gezonde start in de maand oktober !

  Om een paar uurtjes de ellende en de politieke waanzin in deze wereld te vergeten heb ik vrijdagavond nadat ik een lekker potje mosselen gegeten had bij kaarslicht genoten van lichte muziek en een paar glaasjes wijn, het was een heerlijke avond. Ik geloof ook niet, dat onze planeet ooit een aartsparadijs zal worden, daarvoor is de hebzucht en de machtgeilheid van vele politiekers te groot en het verstand van de vele dommen die hen kiezen te klein. Echte vrede kan het in deze wereld alleen maar geven als alle mensen van goede wil zijn maar daarvoor is het egoisme bij velen te groot, zo was het alle eeuwen door en zo zal het ook wel blijven.

  Ik geniet nu van het mooie en lekkere dat er nog is, als kind heb ik in de ellendige oorlogsjaren veel moeten derven en veel honger geleden, wie wil het mij nu kwalijk nemen dat ik geniet van een lekker potje mosselen en een paar glaasjes wijn?

  Groetjes,

  Kartuizer.


  >> Reageer (4)


  Archief per jaar
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • -0001


  Welkom op mijn blog!
  Laatste commentaren
 • Hallo kartuizer (johan1944)
      op Groeten uit ostbelgistan 23 september 2017 .....
 • Bicarbonaat (Marnix)
      op Groeten uit ostbelgistan 23 september 2017 .....
 • Beste Kartuizer en zijn trouwe Fans, (Victor van Vosselaar)
      op Groeten uit ostbelgistan 23 september 2017 .....
 • Brood bakken (Marnix)
      op Groeten uit ostbelgistan 23 september 2017 .....
 • bedankt... (Victor van Vosselaar)
      op Groeten uit ostbelgistan 16 september 2017.....
 • E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !

  Foto

  Mijn favorieten
 • seniorennet.be Angeltjes
 • seniorennet, be Poli
 • seniorennet. be Digitalia
 • seniorennet. be Uitkijktoren

 • Foto

  Mijn favorieten
 • seniorennet.be
 • R.A.A.īs Krantje

 • Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Welkom op mijn blog!
  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  2repman2cie
  blog.seniorennet.be/2repman
  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  johan1944
  blog.seniorennet.be/johan19
  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Vlaamse culturele rijkdom
  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Archief per jaar
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • -0001

  Zoeken in blog


  Zoeken met Google  Blog als favoriet !

  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!