De Keuken Prinses
Inhoud blog
  • Sangria
  • Suikerwafels
  • Nieuwjaarswafeltjes
  • Geflambeerde scampi's met pikante roomsaus
  • Hertenragout in portosaus
  • Advocaat-ananastaart
  • Stamppot van chinese kool.
  • Chocoladepasta
  • Appelen met peperkoekvulling.
  • Laagjesschotel van kabeljauw ,parmaham en venkel.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Laatste commentaren
  • Lieve groetjes van uit De Klinge (Lana & Pip)
        op Nieuwjaarswafeltjes
  • ppjes en nog wat link naar onze wandelingen (georges)
        op Vleesragout 4pers.
  • Avondgroetjes. Nog even komen bijlezen. (Mandy)
        op Vispakketje met fijne groenten.
  • Prettig eindejaar ! (Mandy)
        op Avocadomousse met ansjovis.
  • Lieve groetjes vanuit De Klinge ( een dorpje aan de grens ) (Lana & Pip & Eddy)
        op Borrelhapjes: Kaasballetjes
  • Foto
    Foto
    Foto
    De Keuken Prinses
    Alles voor de keuken
    12-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sangria
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nodig:
    rode wijn(1 fles)
    Fanta citroen(1 flesje)
    1klein glaasje witte martini
    1 klein glaasje witte rhum
    1 scheut triple sec
    1 scheut liquer 43
    4 eetlepels witte suiker
    snufje kaneel
    enkele schijfjes appelsien
    stukjes peer
    stukjesperzik
    enkele schijfjes citroen

    Doe alles in een grote karaf  en meng goed en doe er enkele ijsblokjes bij en laat een uurtje rusten in de frigo.
    Dien ijskoud op.
                                      

    12-06-2010 om 16:33 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    28-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suikerwafels
    Benodigdheden      ( voor 1,5 kg. wafels.)

    750 gr. zelfrijzende bloem
    270ml. lauwe melk
    40 gr. verse gist
    3 eieren en 2 eierdooiers
    15 gr. zout.
    1 zakje vanillesuiker
    400 gr. Zachte boereboter
    500 gr. parelsuiker


    Bereiding

    Meng de bloem met de melk en de verse gist en vanillesuiker en de eieren en eidooiers,voeg er ook het zout aan toe.
    Laat het deeg 1/2 uur rusten.
    Meng er nu de boter onder en laatst de parelsuiker.
    Laat nog eens 15 minuten rusten.
    Maak balletjes van het deeg.
    Verwarm het wafelijzer voor en begin bakken.


    Smakelijk!

    28-12-2009 om 10:09 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    27-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwjaarswafeltjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nodig:
    1 kg. bloem
    1kg.fijne kristalsuiker
    7 hele eieren
    500 gr. margarine(smelten)
    1 snufje kaneel
    1 klein glaasje cognac



    Alles goed mengen tot een homogeen deeg.

    Dit deeg èèn nacht laten rusten in de koelkast.

    S'anderendaags langwerpige rolletjes maken met de hand en goudgeel bakken.

    Goed voor zo'n 80 tal wafeltjes.(naargelang de grootte)

    Bakken in wafelijzer met fijne ruitjes.

    In een metalen doos kunnen deze wafeltjes goed bewaard worden.

    eet smakelijk!!!!

     






    27-12-2009 om 22:36 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (12 Stemmen)
    » Reageer (3)
    20-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geflambeerde scampi's met pikante roomsaus
    Nodig:
    6 diepgevroren scampi's per persoon
    groentebouillon
    4 eetlepels tomatenketchup
    1 eetlepel kerriepoeder
    1/4 liter room
    peper en zout
    boter
    cognac
    peterselie
    Bereiding:
    Kook de rauwe ongepelde scampi's 15 minuten in groentebouillon gaar.
    De gekookte scampi's pellen.
    Bak de scampi's even in de boter en flambeer met cognac.
    Neem ze uit de pan en houd ze warm.
    Breng intussen al roerend de ketchup in de pan ,het kerriepoeder ,peper en zout.
    Neem de pan van het vuur en voeg er de room bij.
    Laat nu onder goed roeren nog eens goed inkoken.
    Voeg de fijngehakte peterselie toe.

    Schik de scampi's op een bord en overgiet met de saus.




                                  Opdienen met stokbrood of rijst.

    20-12-2009 om 10:33 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hertenragout in portosaus
    Nodig:                      (6 pers.)
    50gram boter
    1teentje knoflook
    1 lepel mosterd
    1kg. hertenragout
    1 glas rode porto
    1 glas water
    1 blokje kruidenbouillon
    10 witte peperbolletjes
    2 blaadjes laulier
    150 gram veenbessen in siroop
    200 ml. room
    grote ui
    200 gram gerookte spekblokjes

    Bereiding:


    Bak de hertenragout goudbruin aan in de boter. samen met de spekblokjes.
    Voeg de fijngesneden ui,het teentje knoflook,de mosterd,de peperbolletjes,het bouillonblokje,het glas water en de rode porto erbij en ook de laulierblaadjes.
    Deksel op de pan en laat stoven tot het gaar is.
    Voeg er voor het opdienen de room en de veenbessen bij.
      



        Lekker met kroketjes en een krulsla.


    20-12-2009 om 10:27 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (15 Stemmen)
    » Reageer (0)
    10-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Advocaat-ananastaart
    Nodig:
    Voor het deeg:
    4 eieren
    125 gram suiker
    125 gram bloem +1 klp bakpoeder

    Voor de siroop:
    1/2 l. ananassap(doos van 10 schijven)
    1 tot 2 lps suiker
    3 lepels cointreau of kirsch 
                                   
    Voor de afwerking:
    slagroom 1/4 l.+ 4 lps suiker
    6 schijven ananas
    geroosterde amandelschilfers
    advocaat
    2 kiwi's

    Werkwijze:
    Bak met de biscuitdeeg een savooise koek( oven 20 à 30 minuten op 180 graden)
    Laat intussen het ananassap en de suiker koken tot een lichte siroop en voeg er de cointreau of de kirsch bij.
    Snijd de ananasschijven in stukjes en laat ze met 2 lps suiker koken tot een confituurachtige massa en laat afkoelen.
    Wanneer de savooise koek uit de oven is en afgkoeld snijdt u ze horizontaal in 2.
    Doordrenk de beide helften met siroop.
    Breng op de onderste helft een laagje slagroom.
    Daarop de stukjes ananas en opnieuw een laagje slagroom.
    Leg de tweede helft erop.
    Werk de zijkanten af met  slagroom en amandelschilfers.
    Werk de bovenkant van de taart af met advocaat en de kiwi's.
    Bedek de schijfjes kiwi lichtjes met een beetje siroop.
    Garneer de taart met toefjes slagroom.


    (taartvorm gebruiken van 24 of 26 cm. diameter =voor 6 tot 8 pers.)

    10-09-2009 om 00:00 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    » Reageer (0)
    09-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stamppot van chinese kool.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nodig:
    1 chinese kool
    2 kg. aardappelen
    water
    2 bouillonblokjes
    boter
    peper en zout.

    Bereiding:
    Schil de aardappelen en zet ze onder water en laat koken tot ze gaar zijn en giet ze af.
    Maak de chinese kool schoon en snij in stukken en stoof in de boter tot hij gaar is samen met de bouillonblokjes en peper en zout.
    Doe de gare kool samen bij de aardappelen en maak fijn met de stamper.



                                             Dien op met een gebakken kippenbout.

    09-09-2009 om 19:46 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    » Reageer (0)
    18-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladepasta

            Nodig:

    125 gram fijne kristalsuiker
    Halve tas melk
    80 gram boter
    50 gram fondantchocolade
    1 losgeklopt ei

    Werkwijze:

    Laat ( au bain marie) de chocolade,de suiker en de boter smelten.
    Voeg er de halve tas kokende melk aan toe.
    Mix dit mengsel een halve minuut met de mixer.
    Voeg er een losgeklopt ei aan toe en mix het geheel nog een minuut.
    Giet dit mengsel over in bokalen en sluit af en laat opstijven in de frigo.
    Deze chocoladepasta kan een week bewaren. 



                                                        mmmmmm  overheerlijk!

    18-08-2009 om 00:00 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    » Reageer (0)
    22-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelen met peperkoekvulling.
    Nodig: 4 pers.
    4 appelen
    150 gr peperkoek
    20 gr abrikozenconfituur
    40 gr rozijnen
    60 gr honing
    2 eetl pineau de charentes
    40 gr boter
    4 bolletjes vanilleijs

    Bereiding
    De appelen wassen en het hoedje er af snijden en uithollen zonder de onderkant te beschadigen.
    Mix de peperkoek ,de honing en de pineau de charentes en de confituur tot een homogeen deeg.
    Voeg er ook de rozijnen bij.
    Vul met het deeg de appelen op en leg er de hoedjes ook terug op.
    Leg de appelen op een beboterde ovenschaal en bak ze gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 gr.

    De appelen op een bord lauw serveren met een bol vanilleijs erbij!

    SMAKELIJK.   

    22-02-2009 om 16:37 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laagjesschotel van kabeljauw ,parmaham en venkel.
    Nodig:                                                                            
    4 mooie kabeljauwfilets
    1 grote venkelknol
    4 fijne sneden parmaham
    150 gram roomkaas
    1 1/2 dl.witte wijn (sec)
    50 gram boter
    zout en peper
    Citroensap

    Bereiding:
    De kabeljauwfilets inwrijven met peper en zout en besprenkelen met citroensap en 1/2 uurtje lataten intrekken.
    Maak de venkelknol schoon en snijd in dunne plakken.
    Beboter een ovenschaal en vul in laagjes visfilet, sneden parmaham en plakken venkel.
    Roer de roomkaas los en verdeel over de schotel en giet er de witte wijn over.
    Bedek de schotel met aluminiumfolie en laat in een voorverwarmde oven op 180 graden garen.
    In een 40 tal minuten.
    Haal uit de oven en dien op met aardappelpuree.
     

                       SMAKELIJK!!
    (4 pers.)




     

    22-02-2009 om 16:36 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    » Reageer (0)


    Archief per week
  • 07/06-13/06 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Een interessant adres?


    Foto

    Nieuws VRT NWS
  • Hollywood geschokt na nietigverklaring van veroordeling van Harvey Weinstein: "Zo is het dus om vrouw te zijn in Amerika"
  • Bpost heeft akkoord met Vlaamse krantenuitgevers over bedeling na 30 juni
  • Schaarbeeks burgemeester dient een klacht in tegen burger die haar uitschold voor "vuile hoer"
  • Vlaams winkellandschap verandert: 1 op de 6 winkels afgelopen 10 jaar verdwenen
  • Kan je De Stemtest ook apart doen voor het federale, regionale of Europese niveau? Jazeker en wel hier
  • CHECK - Bevat het neergedaalde Saharastof giftige "zware metalen"?
  • Brand op afvalverwerkend bedrijf in Brecht: "Hou ramen en deuren gesloten"
  • VS is begonnen met bouw aanlegsteiger voor Gazastrook
  • Haïti heeft nieuwe overgangsraad die einde moet maken aan bendegeweld
  • Britse triatleten eten bergen yoghurt om darmen te beschermen tegen vervuilde water van Seine tijdens Olympische Spelen

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!