In nagerechten wordt
dikwijls een suikersiroop gebruikt. De dikte van de siroop wordt aangegeven in
graden Beaumé of als densiteit. Hieronder volgt een tabel om gemakkelijk te
kunnen werken.
De temperatuur van de
siroop moet 15 °C
bedragen bij het meten. Dit wordt gedaan met een beaumémeter. Vermits
de meesten zo een "densimeter" niet bezitten, hieronder een tabel om
via wegen tot hetzelfde resultaat te komen.
Suikersiroop wordt vooral gebruikt om sorbets of andere zoete nagerechten te bereiden.
Benodigdheden :
suiker
water
Bereiding :
De suiker en het water gedurende enkele minuten
koken.
Graden Beaumé
|
Suiker in gram
|
Water in gram
|
Densiteit
|
|
|
|
|
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
|
360
380
400
420
440
460
480
500
520
540
560
580
610
640
670
700
730
760
800
830
860
890
930
|
860
840
820
800
780
760
740
720
690
670
650
640
620
600
580
560
540
520
500
480
460
440
410
|
1,10
1,11
1,12
1,13
1,14
1,15
1,16
1,17
1,19
1,20
1,21
1,22
1,23
1,24
1,25
1,26
1,27
1,28
1,30
1,31
1,32
1,33
1,34
|
|