Inhoud blog
  • menu
  • menu van de dag
  • gezondigd
  • menu
  • zoeken in blog
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    simke
    natuurlijke voeding
    hygiënisme is een vorm van natuurlijke voeding waar men gebruik maakt van rauwkost, fruit,noten,kiemen,kortom een voeding waardoor het lichaam een optimale opname geniet en zo de gezondheid herstelt, of toch aanzienlijk verbeterd.
    07-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.menu
    Hallo,voor ik het vergeet enkele eetideeën vermelden.

    Tijdens de pompoentijd kan je daar lekker veel mee doen, en echt duur zijn die niet.
    Geraspt, gestoomd,soep met venkel, pompoenaise.Dit verdient enige verduidelijking.
    Je neemt 250 gr gestoomde zoete pompoen, een halve bussel peterselie, 1 eetlepel olie, een koffielepel zout en gemalen korianderzaad, dit alles goed pureren, liefst in de bekermixer, het moet fijn zijn. Superlekker, samen met rauwe groentjes, pittenpastei,een dressing naar keuze.

    Appelsmoothie na een grote slamaaltijd is ook niet mis.

    Meestal eet ik maar rond de middag, mijn dagen zijn zo druk dat ik soms nauwelijks toekom aan eten klaarmaken.
    Daarom eerst een soep maken, zonder de beker uit te spoelen de smoothie erin.Zelfs na een tomatensausje doe ik de smoothie erin, kan absoluut geen kwaad.

    Doe eens in je appelsmoothie een lepel Green Kamut of gemalen spinazie, zeer voedzaam.Je kan er niet genoeg van eten, clorophyl moeten we hebben, om de snoepgoesting te overwinnen, bij mij is dit al aardig gelukt.
    Vroeger stond ik lekkerbekkend voor de etages te kijken naar al dat lekkers.Nu kan het me allemaal gestolen worden.

    Wat denk je hier van:  groentjes met een dikke sappige peer, wel allemaal bladgroenten nemen, fruit alleen daarmee. Daarbij een lekkere tomatensaus. Nog niet genoeg? Neem dan nog een smoothie of een lekkere soep.
    Vandaag heb ik een supersmoothie gegeten, deze middag een appel, pompoenaise met een seldersteel en een blad ijssla, niet meer, het is nu rond zes uur, nog altijd geen honger.
    Ik zal vanavond een slamaaltijd nemen met selder,gewone dressing, mijn lievelingssaus,met een halve avocado, veldsla,een kaki( zoete vrucht) zelf gekweekte kiemen,appeltje, ijssla, daarna een appelsmoothie.

    Het is gek en ik heb het rees vermeld, maar mijn voeding bestaat nu voor het grootste deel uit groenten met fruit, de aardappelen eet ik minder en minder, is de genezing voor mijn darmen.
    Volgend jaar zal ik opnieuw een bloedonderzoek laten doen in een gespecialiseerd labo.De testen waren verleden jaar niet zo goed, maar dit was het gevolg van ontgiftingen, bij de rauwkost zeer normaal.

    Al moet ik zeggen dat ze minder frequent voorkomen, ik mag natuurlijk niet te luid roepen of het is weer van dat.
    Zo ik hoop dat ik jullie op goede gedachten gebracht heb, en volgende maal zal ik jullie vertellen over ons onderonsje verleden week toen het zo gesneeuwd had.

    toedeloe
    Simke

    07-12-2010 om 17:49 geschreven door ilektra


    >> Reageer (0)
    14-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.menu van de dag
    Gisteren niet veel gegeten, twee maaltijden maar, rond de middag maar honger gekregen, en daar het de tijd is van de pompoenen heb ik een groot stuk geraspt in mijn bolletje, samen met een zoete appeltje, alles gemengd met de tomatensaus vermeld in de blog, lekker, daarbij een smoothie van veenbessen met ananas en geveekte mango, lekker, daarna nog een lekkere soep met tomaat en paprika.Natuurlijk zijn de combinaties niet uit het het oog verloren, mijn buikje was goed gevuld.
    Tot in de vooravond geen honger gehad.
    Rond zes uur heb ik dan een grote salade schotel gemaakt met selder, veldsla,spinazie, wortel,appel, druifjes,avocado,samen met mijn favoriete dressing:

    olie,citroen,agave of honing,tamari, van elk een eetlepel, daarin naar smaak een beetje bieslook strooien en klaar is kees,alles voorzichtig mengen, daarbij kan je nog een appelsaus nemen, maar het hoeft niet.
    Van mijn dochter had ik een beetje pompoenaise gekregen, dat heb ik er ook bij gegeten, en alsof dat nog niet genoeg was,een restje soep dat er nog stond heb ik opgewarmd en ook nog binnengespeeld.
    Deze voeding stelt je in staat je lichaam optimaal te voeden, je organen rust te gunnen en op adem te komen.
    Wanneer je de combinaties goed kent kan je beginnen met de groepen bijeen te leggen, ik geef de raad om dit goed te bestuderen, de brochure RAUWKOST TRANSFORMATIE van Groene Dag zal je een eind op weg helpen.

    Vandaag was het een kalme dag, heb een soepje gemaakt, wat groenten en fruit gespoeld en een kleine maaltijd genomen, tussendoor wat huishoudelijke taakjes gedaan en terug een pompoenaise gemaakt, was me gisteren goed bevallen.Een restje geraspte pompoen met tomatensaus erbij, samen met de pompoenaise had ik meer dan genoeg.
    Maar het moet niet altijd zo intensief zijn, een gewoon appeltje, peer of ander fruit,daarin je tanden zetten is soms even volmaakt, de sensatie daarvan is genoeg om je smaaksensaties te bevredigen, als je eens niet veel tijd hebt is het een prima alternatief voor de arbeidsintensieve toestanden.
    Maar als je éénmaal de truukjes beethebt schud je dat zo uit je mouw.

    Vanavond zal ik niet veel meer moeten eten, het is nu na vier en mijn maag  is nog steeds goed gevuld
    Zal er zeker niet veel aan dood doen, wat veldsla, witloof,avocado,appel of peer,druif,tomaat, samen met mijn tomatensaus is dat genoeg. Misschien nog een beetje van mijn tomatensoep om lekker warm te krijgen.Zo slaap ik lekker, het is zo als ik teveel eet en te laat slaap ik niet goed, of word midden in de nacht wakker en lig dan uren wakker, dat is de afstraffing van een te zwaar maal , zelfs al is het een salade.

    Zal ik eens iets vertellen, voor een aantal jaren was ik bij een huidspecialist, die nam mijn huid eens goed onder de loep en zei dat ik al veel levervlekken had op mijn armen, wel dat was me ook al opgevallen, en toeval wil dat ik daar een foto van had,wel lieve mensen, die levervlekken zijn weg, ik heb het onlangs nog aan een vriendin getoond, en ze was ook stomverbaasd, dat is iets wat je normaal niet weg krijgt, integendeel het verergerd nog, het is een, ( ouderdomskwaal) wel beste mensen die ouderdomskwalen heb je zelf helemaal in de hand, met je voeding natuurlijk.
    Iedereen doet het op eigen tempo, soms kleine dingen, wat smoothies, wat rauwkost, fruit en groentensappen steeds op  een lege maag, zelfs voor zieke mensen, om sportprestaties te verbeteren, je ziet maar, iedereen kan iets doen.

    tot later
    Simke

    14-11-2010 om 16:28 geschreven door ilektra


    >> Reageer (0)
    09-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gezondigd
    Hey, terug van weggeweest, ja het is niet altijd simpel met mijn drukke bezigheden tijd te maken voor mijn blog, ik moet iets bekennen, vorige keer was ik zo blij, een ganse week niet aan brood gedacht.

    Een verslaving is niet simpel, dit pad gaat over doornen, en met vallen en opstaan.Je moet inderdaad de trigger trachten uit te schakelen door alles wat ermee te maken heeft te weren in je omgeving.
    Doe dat maar eens met sigaretten, overal rokende mensen, brood bannen, ook niet simpel.En ik vind het heel fijn deeg te kneden, af te bakken, het ruikt zo lekker in huis, jammer, als ik er echter veel van eet krijg ik het zuur, je lijf straft je af bij de verkeerde voeding.
    Je ziet, al een aantal jaar ben ik aan het proberen, en telkens laat ik me verleiden tot dat brood, het is
    zoals ze schrijven, je moet totaal breken met je verslaving of je komt er niet.

    Maar ik moet zeggen, telkens na een terugval is de tussentijd steeds langer, en door het anders correct eten kom ik steeds dichter bij mijn doel, mijn ervaring is nu veel groter dan een aantal jaar geleden en mijn lichaam is bijna volledig in evenwicht, getuige de steeds minder frequente aanvallen.
    En mijn lichaam is dankbaar, ondanks de ontgiftingen die ik nog steeds doormaak.

    Maar ik dwaal af, eerst een receptje:

    Kruidige Pompoenaise

    250gr gestoomde zoete pompoen
    twee eetlepels olie
    één theelepel gemalen korianderzaad
    één theelepel tamari of steenzout
    een handvol verse kervel en of peterselie of wilde groenten

    Pureer de pomoen en meng met de fijngehakte kruiden.Goed doorroeren.Een mooie gladde saus bekom je door te mixen met de blender of de keukenrobot.
    Variant: vervang de olie door kokosolie.
    Smakelijk

    09-11-2010 om 17:55 geschreven door ilektra


    >> Reageer (0)
    02-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.menu
    Wat dacht je hiervan, voor de komende wintermaanden te overbruggen neem ik geregeld smoothies met sesamzaad.Dit bevat veel calcium, ijzer en nog andere nuttige dingen.
    Vorige week heb ik zeer weinig gegeten, soms meer dan een halve dag niets genomen, reden, een ontgifting, als je dat hebt eet je zeer weinig of niets, je lichaam zal automatisch zijn energie gebruiken om deze toxines af te voeren.
    Maar om dat allemaal te kunnen bestuderen verwijs ik naar info@groenedag.org, daar vind je allerlei info over deze materie.
    s'Morgens mandarijntjes met goji bes gemixt, daarin kiemen gestrooid.
    Vandaag een smoothie met ananas en gepelde amandelen, deze kan je met bladgroenten eten en zure groenten, nooit met zoete vruchten, immers zoet en zuur zijn tegenstellingen, dat moet je vermijden, je lichaam zal er je dankbaar voor zijn.Deze eet ik vanavond met een grote schotel groenten, tomaat, appel, Chinese kool,veldsla,tomaatjetoe overstrooien, een dressing die ik lekker vind en daarna misschien terug soep, zal wel zien.
    Na de middag een klein rauwkostslaatje met spitskool,bloemkool,daarbij gestoomde raap, een zelfgemaakt sausje,bloemkool en een stuk gestoomde bloemkool, raap, en spruitjes, heel licht, makkelijk te verteren.
    Daarna een vlug gemaakt soepje van pompoen, selder,preiwit,(2cm) rode paprika, venkel, morga bouillon en klaar is kees, als je dat allemaal binnen hebt zal je een eind verder kunnen geloof me.
    Het gaat er gewoon om je lichaam de juiste voeding te geven, de rest volgt wel.
    Er zijn zoveel mogelijkheden, ieder moet zelf uitzoeken wat hij lekker vind, ik schrijf wat ik lekker vind.
    Persoonlijk moet ik opletten met vet,dus noten mag in kleine hoeveelheden, het totaal vet per dag loopt soms aardig op als je alles bij elkaar optelt, dus goed bijhouden, in principe gelden 3 soeplepels olie per dag, als je echter noten, avocado en ander vet neemt minder dan het gebruik noten, het is in kleine hoeveelheden genezend, maar in alles geld mate voor alles.

    Zo voor vandaag sluit ik mijn relaas.
    Tot de volgende
     

    02-11-2010 om 16:13 geschreven door ilektra


    >> Reageer (0)
    27-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zoeken in blog

    Hallo, mensen melden me dat ze niet op mijn blog geraken, mijn roepnaam is Kiara, ik heb het ook geprobeerd maar dat lukt inderdaad niet, hoe je daar op geraakt weet ik dus zelf niet, we zullen eens goed zoeken.

    tot de volgende

    27-10-2010 om 18:03 geschreven door ilektra


    >> Reageer (1)
    21-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geen honger vandaag
    Vandaag dus geen honger deze morgen, dus wachten we tot die komt, ondertussen boodschappen doen en andere werkjes.
    Sappen dan maar, dat is ook eten, vloeibaar eten en daar kan je een stuk van de dag mee verder, het wordt ook gebruikt voor babyvoeding, zieke mensen,  mensen die niet goed verteren, of om op krachten te komen.
    Sap van rode biet,wortel,en appel, een volle liter sap heb je daarvan.Daarna van spinazieblad,appel en peer.Dit in tussenpozen drinken geeft je enorme kracht, ik kan er tenminste mijn gewone bezigheden mee doen.
    In de loop van de namiddag mijn keukenrobot bovengehaald en daarmee een ganse berg geraspte groentjes gemaakt met een stuk knolselder, aardpeer en appel,een paar tapas, zeer fris was dat, daar heb ik nog mijn speciale tomatensalami over gestrooid, dat is natuurlijk geen vlees maar een zelf samengestelde soort pesto van gedroogde tomaat en nog een paar andere dingen.
    Vandaag ook een soepje gemaakt van broccoli, dat houden voor vanavond.
    's Avonds een grote hoeveelheid rauwe groenten, vooral de donkere soorten zoals spinazie, witte selder, wortel,kiemen, je ziet zelf maar, vooral de donkergroene zijn zeer belangrijk, de chlorophyl daarin speelt een grote rol, deze spinazie kan je ook in smoothie's verwerken zonder aan de smaak in te boeten, in de rauwkostkeuken maken we er veel gebruik van, je kan ze ook in poedervorm gebruiken, chlorella, green kamut en nog andere kunnen erin.Maar we dwalen af, we zijn toe aan ons avondeten, na de rauwkostschotel met dressing nemen we naar keuze gestoomde aardappels,broccoli,wortel, vandaag heb ik zelfgebakken brood bij de groenten gegeten, af en toe mag dat wel een keer vind ik.Natuurlijk mijn soep mocht daar ook nog bij,lekker warm is dat.
    En voor morgen ga ik vanavond havermout met dadels te week zetten, dit moet een ganse nacht weken, in de loop van de dag kan je ze eten met zoet of zuur fruit, hangt er van af waar je zin in hebt, ik vind ze lekker met dadels en de rozijnen, banaan,appel en een weinig nootjes, de mogelijkheden zijn legio.
    Je ziet, de mogelijkheden zijn enorm, maar ik moet zeggen dat ik reeds een aantal jaren bezig ben met deze voeding, en mijn energie is spectaculair de hoogte in gegaan,mijn gezondheid ben ik beetje bij beetje terug aan het krijgen, dat bereik je natuurlijk niet zonder studie, je kan zelfstudie, voordrachten, demo's, cd en andere vormen gebruiken.
    Info daarover kan je vinden op info@groenedag.org
    En dan heb ik het nog niet gehad over de lekkere snoepjes uiteraard zonder suiker.
    Dat was het alweer, tot de volgende.
    Kiara

    21-10-2010 om 18:32 geschreven door ilektra


    >> Reageer (0)
    18-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wat heb ik vandaag gegeten?
    Hallokes,

    Deze morgen eerst gewacht op de honger, een grote smoothie met nectarines, mandarijntjes, gember,rozemarijn en honing, dit alles binnengespeeld.Dat was rond 10 uur.Tussendoor werk gedaan, rond 12.30u een klein bord geraspte aardpeer,knolselder,peer,peterselie,overschot van tomatensausje, gekiemde quinoa,alles gemengd en opgepeuzeld, en oeps, dat was eigenlijk een beetje foute combinatie, aardpeer is eigenlijk een beetje zetmeel, daarom die zure oprispingen vanmiddag.Je ziet missen kan ook ik nog, maar het was heeeel lekker.En ik was zeer voldaan.Veel gewerkt vandaag en dat allemaal op dat fruit en groenten.Vanavond .eerst een groot bord rauwe groenten met een dressing, aangevuld met gestoomde patatjes,en aardpeer,broccoli en Chinese kool, daarbij nog een portie kiemen en suikerbrood, en vergis je niet, maar dat is een soort sla, een vergeten groente,misschien neem ik nog wel een tas broccolisoep. Als je begint eerst de combinaties min of meer onder de knie krijgen, de meeste fouten gebeuren door de verkeerde dingen te eten.Draag zorg voor je kostbaarste bezit en het zal ook goed voor je zorgen.Zo lieve mensen, dit was het, volgende keer meer.

    kiara

    18-10-2010 om 18:35 geschreven door ilektra


    >> Reageer (0)
    17-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Beste mensen, een historisch moment vandaag.Na lang aarzelen heb ik beslist mijn blog vanonder het stof te halen.
    Om de mensen een beetje te helpen in hun dagelijkse voedselvoorzieningen zal ik in het kort mijn dagelijkse eetpatroon meegeven. In de praktijk is het niet makkelijk keuzes te maken, mensen hebben doorgaans weinig tijd die ingewikkelde recepten dagelijks toe te passen.Mensen vragen me dikwijls om tips die vlug klaar zijn.Het rauwkosteten moet eerst in het hoofd een plaatsje krijgen, ze  moeten als het ware in je hoofd geprent worden.
    's Morgens wacht ik eerst tot ik honger krijg,daarna een glas water,of een smoothie, of gewoon een stuk fruit, liefst van dezelfde soort.Ik zal me in het begin beperken tot de voormiddag, anders wordt het een knoeiboel denk ik.
    Een goeie tip om veel krachtvoeding binnen te krijgen is kiemen toevoegen aan je smoothie, ik vind het lekker om mijn zelfgekweekte kiemen daarin te doen.Zo heb je extra vitaminen en mineralen voor de winter door te komen.Wisten jullie dat je fruit wel mag eten met groenten, maar dan wel alleen bladgroenten.Zetmeel en fruit is belastend voor je systeem.Dus door dit te doen vang je twee vliegen in één klap. En wees gerust als je dat binnen hebt kom je gerust toe tot een gans stuk in de namiddag.Natuurlijk is het zo dat mijn systeem al zodanig in evenwicht is dat ik met weinig toekom.Iemand die juist begint zal waarschijnlijk suikers willen, natuurlijk de juiste suikers, geen troep uit doosjes.Maar dat is een ander verhaal, dat ga ik hier niet uit de doeken doen, er moet een beetje gestudeerd worden ook.Dus geen koekjes nemen bij honger maar fruit, dat duurt een tijd eer je lichaam daar aan gewoon is,fruit reinigt en groenten bouwen op.
    Zo ik geloof dat het genoeg is voor de eerste keer, later zal ik gewoon mijn dagelijkse voedingspatroon neerschrijven.

    Kiara

    17-10-2010 om 18:57 geschreven door ilektra


    >> Reageer (0)
    05-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste recept

    Hallookes iedereen,

    dit is mijn eerste stuif in van mijn blog, zal die maar laten gepaard gaan met enige ballonnetjes zeker. Er zullen zeker en vast receptjes in komen, in mijn geval alternatieven zonder noten, de vertering daarvan is voor mij nogal moeilijk, ik experimenteer daar nogal voor, ik weet niet hoe het met jullie is, dus brand maar los. Aangezien het in België voor zover ik weet niet mogelijk is om op restaurant te gaan voor rauwkost doen we het maar thuis, of iemand van jullie weet waar het wel kan, laat het dan maar weten.

    Hier alvast een receptje

    2 verse tomaten

    2 gedroogde tomaatjes (uit de Colruyt met basillicum)

    3 dadels

    2 eetlepels olie

    1kofielepel gehakte bieslook of enkele blaadjes daslook

    1theelepel steenzout of Morgabouillon

    Je kan ook nog een stukje paprika in blokjes onder mengen

    Zeer lekker met stuk geplette avocado en kiemgroenten en ander groen, het is bij mij vaak een basis voor een lekkere maaltijd.


    05-10-2009 om 17:04 geschreven door ilektra


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 06/12-12/12 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!