3L water 6 ajuinen 6 bouillon blokjes (of minder, naar smaak) 6 puntjes smeerkaas 6 sneden brood -als smaak van de soep : 500ml gezeefde of gepelde tomaten of een potje kervel of brocilli of prei of wortelen of champignons of ... eigenlijk elke groente die je lust .
BEREIDING
-Snij de ajuinen en de groente die je kiest als smaak van de soep . (hou een deel van de groente om later als afwerking in de soep te doen) -Doe alle ingrediënten in een kookpot, leg de sneden brood dakspangewijs bovenaan met daarop de puntjes smeerkaas (op de bodem van de pot zou de smeerkaas kunnen aankoeken) -Laat alles koken tot het gaar is . -Ondertussen snij je de achtergehouden groente fijn en gaar ze in de microgolf of zoals het wit van de prei even aanstoven in wat boter of olie en bestrooien met wat currypoeder. -Als alles gaar gekookt is nog even omroeren en mixen met een staafmixer of in een blender . -Na het mixen de achtergehouden groenten toevoegen, even omroeren en klaar !
# Als exta kan je steeds vleesballetjes, stukjes kip toevoegen of lekker bij kervel een potje asperges in stukjes snijden, het vocht mag erbij ! !! De vleesballetjes en stukjes kip laten garen alvorens op te dienen !! #
1 dubbele kipfilet (gemarineerd) 2 ajuinen 1 rode paprika 1 gele paprika 200 ml room of soja room curry poeder peper / zout koriander gemberpoeder bakboter of olie
BEREIDING
-Snij de kipfilet in blokjes,de ajuin en paprika in reepjes -verwarm een pan met de vetstof -voeg de kippenblokjes en de ajuin toe -Als de kip en de ajuin half gaar zijn de paprika toevoegen, kruiden met peper, zout, koriander currypoeder en gemberpoeder naar smaak -Voeg de room toe en laat even sudderen.
#serveertip : met rijst, pasta, aardappelen, frietjes, ... #
#variatie : je kan altijd diepvries wok-groenten gebruiken ipv paprika (deze wel half garen in de microgolf en het te veel aan vocht verwijderen)#
#variatie : gebruik chili saus ipv curry en room.#
-Stûdel : appel, rozijntjes, kaneel en een vleugje vanille suiker
-Lekkerbek : banaan en choco of hagelslag
-De luxe : kaas, gerookte zalm en grijze garnalen
BEREIDING
-Smeer de buitenkant van de sneden brood met de bakboter -Leg alle ingrediënten op één snede brood (boterkant naar beneden) en daarna de andere er bovenop (boterkant naar boven) -Doe het geheel tussen het croque apparaat en laat bakken tot het goud bruin is . --bij croque madame het ei apart bakken en na het bakken van de croque er bovenop leggen--