Waar vooral oude en originele recepten welkom zijn Heeft U een origineel recept, het liefst van U groot of overgrootmoeder......plaats het hier.
12-06-2005
Rode linzen soep
Nu een recept wat ik van een In Turkeye wonende Vriendin kreeg. Ik kende het al en heb het al menig maal gemaakt, het is een fijne maaltijdsoep als je die eet met vers stokbrood of Turks brood.
Linzensoep - MERCIMEK CORBASI
200 g rode linzen
1 ui
1 knoflookteen
3 tomaten
2 theelepels milde paprikapoeder
1 eetlepel olijfolie
2 vleesbouillontabletten
zout, peterselie en munt
Ui en knoflook pellen en in kleine stukjes snijden. Tomaten ontvellen, dit gaat het makkelijkste als u de tomaten enkele seconden in heet water onderdompeld, en in kleine stukjes snijden. Ui en knoflook in een ruime soeppan met olie licht aanbraden, stukjes tomaten en paprikapoeder toevoegen en ca. 1 minuut braden. 1 liter water met vleesbouillon toevoegen en de gewassen linzen bijmengen. Het geheel aan de kook brengen en daarna op een laag vuurtje door laten sudderen, totdat de linzen zacht zijn, ca. 45 minuten. Soep op smaak brengen met zout en bestrooien met iets peterselie en munt.