Inhoud blog
  • Lamsbil....maar dan lekker..!
  • Oud Amsterdamse Bruine bonensoep
  • Konijnenbillen lekker krokant......
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Kokerije
    Waar vooral oude en originele recepten welkom zijn
    Heeft U een origineel recept, het liefst van U groot of overgrootmoeder......plaats het hier.
    23-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen hallo Kookgrage luidjes


    Een goed gerecht mag best een mooie naam hebben.
    Goed voorbeeld daarvan vind U in China en dichterbij ook in landen als Turkije. Het gaat dan vaak  om kant en klare zaken zoals in Portugal ...Vrouwendijen. en bij de zoetigheden voor het suiker feest liggen de mooie meisjes borsten.

    Deze soep kreeg van mij de naam .....     Zeerover soep    


    Zeerover soep met diamanten en snuistereijen .............


    Het recept was oorspronkelijk gewoon vissoep maar is door mij aangepast.


    Boodschappen..


    500 gram witte vis fillet zonder huid, bijvoorbeeld Kabeljouw.

    1 bakje Fruit de mere  ontdaan van nepkrab.

    200 gram garnalen grote rose..


    1 ui fijngesneden


    1 wortel geschraapt en fijn gesneden


    2 takjes/stelen witte selder of bleekselderij. ook klein gesneden.


    2 Tomaten niet te klein en geen vleestomaten ontveld en ontpit.

    200 ml Room

    snuif saffraan

    scheut Ricard.

    2 ei dooiers.

    teentje knoflook geperst

    gehakte bieslook....

    Cayenne peper.

    °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
    Maak 2 liter visbouilon  van graten en viskoppen of neem 3 potjes visfond met 1 potje water.
    Breng dit aan de kook en doe daarin.....de fijngesneden ui..de wortel in stukjes... de witte selder in partjes en de snuif safraan en completeer dat met een scheutje Ricard.
    Als de harde groente gaar is( wortel!!!) pureer de soep met een staafmixer.
    Even op smaak maken met peper en zout,en eventueel een scheutje Ricard. en doe dan de fruit de mere er bij.
    Laat dit even goed doorkoken en neem onder tussen de 2 eidooiers en vermeng die met de room.... Giet dit bij de soep, Als dit weer goed kookt doe dan de vis er bij in niet te kleine moten, zo ongeveer een grote soeplepel groot.Vis hoeft niet zo lang te koken, het moet net beetgaar zijn anders valt het uit elkaar.
    Neem 4 borden en schep hier in de hete soep, verdeel de vis over de 4 borden. garneer met in stukjes gesneden tomaat en een lepel garnalen.

    Serveer met vers stokbrood of  Marokaans / Turks brood.

    U zult zien dat de vis iets gekleurd is door de safraan en bij elke lepel die U neemt heeft U diamanten en parels en snuisterijen van de Fruit de Mere.....
    Dat waren de zaken waar de ZEEROVERS  naar op jacht waren....dus ook op hun bord.
    Dat het U bekomen.








    23-04-2007 om 15:51 geschreven door Beary

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 20/07-26/07 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 26/11-02/12 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 06/06-12/06 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!