Waar vooral oude en originele recepten welkom zijn Heeft U een origineel recept, het liefst van U groot of overgrootmoeder......plaats het hier.
23-04-2007
hallo Kookgrage luidjes
Een goed gerecht mag best een mooie naam hebben. Goed voorbeeld daarvan vind U in China en dichterbij ook in landen als Turkije. Het gaat dan vaak om kant en klare zaken zoals in Portugal ...Vrouwendijen. en bij de zoetigheden voor het suiker feest liggen de mooie meisjes borsten.
Deze soep kreeg van mij de naam ..... Zeerover soep
Zeerover soep met diamanten en snuistereijen .............
Het recept was oorspronkelijk gewoon vissoep maar is door mij aangepast.
Boodschappen..
500 gram witte vis fillet zonder huid, bijvoorbeeld Kabeljouw.
1 bakje Fruit de mere ontdaan van nepkrab.
200 gram garnalen grote rose..
1 ui fijngesneden
1 wortel geschraapt en fijn gesneden
2 takjes/stelen witte selder of bleekselderij. ook klein gesneden.
2 Tomaten niet te klein en geen vleestomaten ontveld en ontpit.
200 ml Room
snuif saffraan
scheut Ricard.
2 ei dooiers.
teentje knoflook geperst
gehakte bieslook....
Cayenne peper.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Maak 2 liter visbouilon van graten en viskoppen of neem 3 potjes visfond met 1 potje water. Breng dit aan de kook en doe daarin.....de fijngesneden ui..de wortel in stukjes... de witte selder in partjes en de snuif safraan en completeer dat met een scheutje Ricard. Als de harde groente gaar is( wortel!!!) pureer de soep met een staafmixer. Even op smaak maken met peper en zout,en eventueel een scheutje Ricard. en doe dan de fruit de mere er bij. Laat dit even goed doorkoken en neem onder tussen de 2 eidooiers en vermeng die met de room.... Giet dit bij de soep, Als dit weer goed kookt doe dan de vis er bij in niet te kleine moten, zo ongeveer een grote soeplepel groot.Vis hoeft niet zo lang te koken, het moet net beetgaar zijn anders valt het uit elkaar. Neem 4 borden en schep hier in de hete soep, verdeel de vis over de 4 borden. garneer met in stukjes gesneden tomaat en een lepel garnalen.
Serveer met vers stokbrood of Marokaans / Turks brood.
U zult zien dat de vis iets gekleurd is door de safraan en bij elke lepel die U neemt heeft U diamanten en parels en snuisterijen van de Fruit de Mere..... Dat waren de zaken waar de ZEEROVERS naar op jacht waren....dus ook op hun bord. Dat het U bekomen.