Inhoud blog
  • Lamsbil....maar dan lekker..!
  • Oud Amsterdamse Bruine bonensoep
  • Konijnenbillen lekker krokant......
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Kokerije
    Waar vooral oude en originele recepten welkom zijn
    Heeft U een origineel recept, het liefst van U groot of overgrootmoeder......plaats het hier.
    01-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsbil....maar dan lekker..!
    Men neme......................

    Het zou een sprookje kunnen heten, maar we gaan een doodgewone
    Lamsbout omtoveren in een heerlijk stuk gebraad waar U tanden net
    zo makkelijk in verzinken als de  fraaie bilpartij van U geliefde.............


    Neem een flinke Lamsbout  en spoel deze in stromend water goed af.
    Leg hem op U werkblad en droog hem met keukenpapier of theedoek

    Met een scherp mes snijd U langsheen het bot aan weerzijden  en neem
    het bot er uit (niet weggooien....)

    Hak fijn....3 takjes Majoraan  en 3 takjes Tijm....echt fijnhakken voor de
    meeste smaak.  Strooi dit haksel in de snede  waar dat bot heeft gezeten
    en vouw het vlees tesamen, neem een keukendraad en nadat U het stuk
    vlees heeft opgerold , bind U het met die draad goed aan een.

    Hak nog een takje majoraan en een takje tijm heel fijn en strooi dat over de
    rollade samen met wat zout  en peper uit de molen.

    Neem een pan die in de oven kan ( of een schaal die op het fornuis kan...)
    En giet daar in 4 lepels zonnebloemolie.en gooin daar ook het bot maar bij.
    Laat dit goed heet worden en gooi er dan eenn 5 tal tenen knoflook bij die
    u geplet en ontveld heeft.
    Leg de rollade erin en bruin deze rondom. blus het geheel af met wat bouillon.

    Zet de pan of schaal in een voorverwarmde oven op 70 graden.....( is geen tikfout)
    en stop een kernthermometer in het vlees.
    Laat dit lekker staan tot de thermometer  60 bereikt en neem de pan of schaal uit de oven. Daar dit wel een uurtje of anderhalf รก 2 kan duren, kijk af en toe even naar het vocht. eventueel iets bouillon toevoegen.
    Dek af met folie  en laat een 10 tot 15 minuten rusten
    Snijd het vlees in dikke plakken en serveer met sperzibonen en kookaardappelen.

    U zult merken dat het vlees heerlijk mals en sappig is en toch rose uitziet.

    Eet smakelijk en laat eens horen hoe U het vond.

    Beary





    01-04-2009 om 16:12 geschreven door Beary

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 20/07-26/07 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 26/11-02/12 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 06/06-12/06 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!