Waar vooral oude en originele recepten welkom zijn Heeft U een origineel recept, het liefst van U groot of overgrootmoeder......plaats het hier.
29-11-2007
Konijnenbillen lekker krokant......
:-P Hallo kookgrage lieden
Ik had nog twee schone billen van een Konijn in de frigo en bedacht dat ze stoven tot ze fijn van het bot af vallen, toch ook niet alles is. Ik heb ze 24 uur in de Terryyakie saus gelegd en bestrooid met piri piri uit de molen Daarna in een beboterder ovenschaal , de billekes van onder beboteren met gesmolten boter, en bestrooien met een weinig zout en peper. De blanke bovenkant eveneens beboterd en met zout enpeper bewerkt. Dit geheel in het midden van een voorverwarmde oven met boven en onder warmte op 200 gradenen dat voor een krap uurke. Serveren met wat gekookte rijst die afgekoeld in en weinig boter gesmoord is en verijkt mnet peterselie en selderie blad.
De Bouten zijn gaar en toch stevig terwijl de buitenkant heerlijk krokant is.