Waar vooral oude en originele recepten welkom zijn Heeft U een origineel recept, het liefst van U groot of overgrootmoeder......plaats het hier.
21-04-2005
Een sausje voor Italiaanse smulpapen.
Spagethisausen zijn er in overvloed, elke supermarkt of buurtwinkel gooit je er mee dood. Maar lekkere spagethi saus is er een die je zelf maakt. Ik heb hier onder een variant op een eerder gevonden saus en deze is ook heerlijk. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 250 /300 gram rundergehakt. 125 gram hamreepjes 50 gram bacon of ontbijspek. 1 ui teentje knoflook 4 gewone tomaten ontveld en ontpit. 1 kruidenbouillonblokje klein blikje tomaten pure flinke scheut Heinz Tomaten Ketchup dun preitje of wat bos uien wat Champion plakjes vers of uit een potje. °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Pan op het vuur en daarin de in stukjes gesneden bacon en de wat verkleinde hamreepjes. In het vrij gekomen vet de gesnipperde ui fruiten , niet laten bruinen en dan de gehakt rul en los bakken in deze melee van lekkere smaken. De tomaten puree -de ketchup en de klein gesneden tomaat er in en aanvullen met een weinig witte wijn. Voeg nu het fijn gemaakte bouillonblokje toe.
Deksel op de pan en laat het een uurtje of zo zachtjes, heeeeel zachtjes pruttelen. dan het fijn gesneden preitje er in en de champions en een fijn gehakt teentje knoflook , nog een 30 tal minuten en samen met wat dan ook voor pasta een heerlijke maaltijd.