Kookgenoten.
Deze soep is simpeler dan hij op het eerste gezicht lijkt.
Maak de Bouillon appart en de inlay op het moment van gebruik.
De Bouillon.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Een stuk kalsfsschenkel waar toch geen osso buco van gemaakt kan worden.
een schaaltje ±300 gram kalfs poulet
± 300 gram lamsgehakt.
Zet een pan op met water en laat de kalfsschenkel een paar uur trekken.
Doe de poulet er bij en laat gaar worden.
Draai van de lamsgehakt waarin knoflookpoeder en wat hete paprika poeder is gemengd , knikker grote balletjes.
Als dit alles gaar is haal het vlees uit de pan en zeef de boullon.
-------------------------------------------------------
Vul de bouillon aan tot ± 3 ½ liter en voeg 2 kruiden bouillon blokjes en een eetlepel soepmix rund toe.
Laat even doorkoken controleren op zout en peper.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dit nu is de basis, schep daaruit hoeveel U voor U eters nodig hebt, 1 liter voor 3 mensen iets minder voor 2 mensen.
De rest kan U rustig invriezen.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Neem van het vlees zoveel als U in die liter wilt doen, de rest kan ook in de vriezer bijvoorbeeld als porties voor 1 liter.
Dan word er gebakken.
een koekenpan met wat Boter, daarin een ui, rood of wit, maar rood geeft meer smaak.
een teenknoflook fijn gehakt.
een stuk prei in schijfjes, en een wortel door de lange helft en in heel dunne schijfjes gesneden.
Wat fijne kruiden naar believen.
bak eerst de uiensnippers, als die zacht zijn de knoflook er bij en na een 3 minuten in de soep, dan de wortel , als ook die zacht is de prei en even lekker samen laten bakken, en dan in de soep.
De gekozen kruiden erbij en even tot de kook laten komen en klaar is de soep.....
Eet smakelijk
PS: U kunt dus die groenten varieren naar wat U heeft, ui en wortel en knoflook zijn wel de gewenste voor smaak en kleur , maar daar naast kunnen allerhand dingen als sperzibonen of zelfs wat tuinboontjes , erwtjes kortom ,,,variatie mogelijkheden genoeg.
|