WIE ZIJN WIJ?
   Mijn vrouw en ik zijn twee “oudere” senioren met een jong hart, vier kinderen en dertien kleinkinderen. We zijn beiden lid van een tafeltennis- en een wandelclub, genieten van klassieke muziek en moderne kunst. Ik speel af en toe piano in een nostalgisch salonorkestje, lees en praat graag over het heelal en ben sterk geïnteresseerd in veel aspecten van de Nederlandse taal en verkeers(on)veiligheid. Verder ben ik sinds 1995 bestuurslid van een zogenaamd "OKRA-trefpunt", een lokale afdeling van de grootste seniorenbeweging in ons land
   Vrouwlief schildert en tekent niet alleen, maar is ook een creatieve kokkin, houdt van bloemen en onderhoudt de tuin, naait graag en maakte vroeger avontuurlijke exploratiereizen naar Nepal, India, Mongolië, Atlasgebergte, … (is daar op mijn aandringen in 2005 mee gestopt). Ze leest snel en veel en houdt van Franse films.

Foto
oma tussen haar verfjes, kwastjes, papier, doek, javel enz.
Foto
... en hier al tekenend op haar computer
Inhoud blog
  • Eindelijk!?... Eerst nog eens "proeven"
  • Afval sorteren: waarom makkelijk als 't ook moeilijk kan?!
  • (ON)gelukkige verjaardag!
  • "Sorry: een dubbelzinnige cultuur..."
  • Wegmarkeringen: zoveelste blunder?
  • Overstroming
  • Voetganger is GEEN zwakke weggebruiker!!
  • De laatste wandeling?
  • Lekkere stoelgang? Het kàn!
  • Frans is geen Frans
  • Bewegwijzering in industriezones
  • voorrang van rechts?
  • De grillen van OKRA
  • Verband tussen tafeltennis en een kunstgebit
  • Lieve bezoekers, HELP!
  • Ebola: "geen reden tot paniek"
  • Tsjechië (vervolg) - foto's
  • Tsjechië: OKRA-cultuurvakantie
  • Tsjechië-reis (OKRA): nog even geduld!
  • Mijn kennismaking met JEF BURM in 1970
  • Musical Leeuwenkoning: geslaagd!
  • oma en haar derde musical (bis)
  • Oma en
  • OKRA-slippertje...
  • "Mijn" Dictee
    mijn favorieten
  • computeroma
  • schetsblog
  • wimdelarte
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Blog als favoriet !
    kommaneuker
    Sommigen noemen me een kommaneuker (muggenzifter). Of ik die bijnaam verdien, moeten mijn bezoekers maar beoordelen. Op dit blog wordt in elk geval niet geneukt, misschien wel geluld (voor het eerste bestaan andere wipsites, pardon, websites).
    Op dit blog schrijf ik zowel persoonlijke “dagboek-notities” als commentaren, ernstig of luchtig, op uiteenlopende onderwerpen. De afbeeldingen zijn – tenzij anders vermeld – meestal geschilderd of op computer getekend door mijn echtgenote, waarbij haar 12 jaar academie-opleiding en workshops goed van pas komen. Tot eind 2008 toonde ze haar creaties trouwens op een eigen blog: http://blog.seniorennet.be/computeroma maar ze ziet meer in één gezamenlijk blog voor ons beiden.
    31-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Humo en Kamagurka
       Aansluitend op mijn vorig bericht een speciaal woordje van dank aan blogster (zeg maar gerust blog-STER!) Bojako, die al verschillende keren aandacht besteedde aan mijn bedenksels. Op haar blog (allen daarheen!) wijdde ze zelfs een interessante kritiek op mijn “humor”-bijdrage van gisteren 30.12., die ze op meer dan één punt helemaal niet deelt. Ik heb geprobeerd haar te e-mailen maar dat mislukte… (kluns die ik ben!). Misschien zullen we nog wel eens vaker sportief in de clinch liggen, zo blijft er leven in de brouwerij!

    31-12-2005 om 16:53 geschreven door kommaneuker

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sorry!
       Bij dit einde van 2005 denk ik speciaal aan de bloggers die de moeite namen, op een of meer van mijn schrijfsels te reageren, soms misschien rekenend op mijn wederreactie, die er echter niet kwam. Mijn excuus daarvoor, het is geen onbeleefde nalatigheid maar gewoon mijn onvoorstelbare onhandigheid (ik koos niet zomaar Seutmans als pseudoniem), gecombineerd met het feit dat ik mijn ONLine-tijd binnen de perken wil houden (ik heb geen ADSL-verbinding). Zo lukt het me niet om bepaalde reacties, die ik ON-line heb gelezen, in OFF-line opnieuw te openen zodat ik er rustig een wederreactie op kan voorbereiden. Ik hoop dat me dit binnenkort allemaal beter lukt. In elk geval roep ik andere bloggers op om zeker te (blijven) reageren op mijn berichten; ik beloof plechtig dat ik daar vroeg of laat op mijn beurt op zal terugkomen indien gevraagd.
       Ik wens iedereen van harte een fijne jaarwisseling! Word – zelfs als u vanavond thuis blijft - niet zatter dan echt noodzakelijk is, en zorg voor BOB als u nog naar huis moet!

    Tot ... de volgende komma.

    31-12-2005 om 15:43 geschreven door kommaneuker

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.humor
       Het schijnt wetenschappelijk bewezen te zijn, dat lachen gezond maakt. Volgens mij klopt het wel: ik lach veel en graag, en voel me gezond, maar ik neem dan ook dagelijks trouw al mijn pillen tegen hoge bloeddruk, cholesterol en andere griezelige kwalen … Maar even ernstig, want het gaat over humor en er zijn weinig onderwerpen waarover de smaken zo sterk uiteenlopen. De “humor” (?) van Geert Hoste b.v. ontgaat me volledig, Urbanus daarentegen werkt al op mijn lachspieren als ik alleen nog maar zijn smoel zie; bij andere mensen is het misschien andersom. Ik hou ook van absurde, knettergekke of surrealistische humor zoals b.v. (sommige) tekenmoppen van Kamagurka, of de dagelijkse cartoons in Gazet van Antwerpen van Canary Pete en Quirit met hun vlijmscherpe observatie van de actualiteit; de strip S1NGLE in dezelfde krant vind ik dan weer walgelijk-vulgair (wel schitterend getekend). De traditionele cafétoog-moppen zijn aan mij niet besteed: meestal te vergezocht en “overgedoseerd”. Maar van gezegden met een subtiele dubbele bodem kan ik dan weer wel genieten, zoals: “ik geef mijn vrouw altijd gelijk, zelfs als ze het heeft”.
       P.S. Iemand die mijn speciale neigingen kent, gaf me als Kerstgeschenkje een boekje, waarvan alleen de titel me al deed schudden van het lachen: “groot lexicon van nutteloze feiten, 666 dingen die u stellig niet wilt weten” (H. Meijers en S. Rozendaal, uitg. Contact). De eerste die ik er uit pik (het is de laatste, nr. 666 dus, zulke boekjes begin ik dikwijls van achteren) is een uitspraak van Groucho Marx: “Buiten de hond heeft de mens geen betere vriend dan het boek. Binnen de hond is het te donker om te lezen.”
       Een toe(kom)maatje: twee verkleumde clochards onder “hun” brug; zegt de ene tegen de andere: “wees blij dat we geen stroom hebben, anders zaten we nu misschien zonder!” (uit Humo, 13.12.05)

    Tot ... de volgende komma! (nog geen idee wat voor blabla dat zal worden)

    30-12-2005 om 11:18 geschreven door kommaneuker

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    29-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tien jaar reizen naar pluto
    Binnenkort lanceert de NASA een ruimtesonde naar Pluto, een planeet die samen met de aarde en andere planeten deel uitmaakt van ons zonnestelsel, dat op zijn beurt weer een van de vele miljarden (!) stelsels is van de Melkweg, dat dan weer enz. enz. (kunt u nog volgen?). Om maar te zeggen dat de aarde en Pluto vanuit andere delen van de Melkweg gezien “tegen elkaar” liggen; het hele zonnestelsel is van daaruit trouwens amper een zandkorrel groot. Toch zal die ruimtesonde ondanks haar onvoorstelbare gemiddelde snelheid van 70.000 kilometer per uur (dat is +/- 20 kilometer per seconde!!) tien jaar onderweg zijn alvorens die buurplaneet Pluto te bereiken (ze passeert de maan na vier uur…) Als kind was ik al gefascineerd door sterren en planeten, en nog steeds word ik stil bij het besef dat de mens slechts een onbetekenend stofje is in het heelal, maar anderzijds het enige aardse wezen aan wie het gegeven is om over het mysterieuze van dat onmetelijk grote heelal te kunnen nadenken.

    Tot ... de volgende komma, die - als ik niks beters vind - zal gaan over “Humor”

    29-12-2005 om 13:54 geschreven door kommaneuker

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    28-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gezellig oprotten
       Iedereen heeft het misschien al wel eens meegemaakt. Je nodigt goede vrienden of familie uit voor een gezellig etentje bij je thuis, maar je hebt het zóóó gezellig gemaakt dat ze véééél langer blijven plakken dan je eigenlijk lief is, waardoor een deel van je eigen plezier eigenlijk verloren gaat. Om niet onvriendelijk of onbeleefd over te komen, laat je niks merken maar kijk je toch hoopvol uit naar het moment waarop ze het zelf ook welletjes vinden en uit eigen beweging rechtstaan. Daarom een tip uit mijn eigen zeer recente ervaring. Mijn zus had ons telefonisch uitgenodigd voor een Kerst-diner, met het volgende programma: “aperitief, voorgerecht, hoofdgerecht, dessert, koffie en … opdonderen”.  Het werd zoals verwacht een “kei”-gezellige en gastronomische belevenis, we hielden ons uiteraard aan het programma en waren dus op tijd weer weg. Ik geef toe: de “formule” is niet aan te raden als u de Koning of president Huppeldepup van een belangrijk land uitnodigt op een vretentje bij u thuis: in dat geval werkt de truc niet, of misschien juist wel: die mannen komen immers toch niet en dan is er dus ook geen probleem van “blijven plakken”. Nog een goede raad: kom nooit in de verleiding om na een geslaagde avond bij uw gasten aan te dringen om “toch nog maar een tijdje te blijven”, het zou u bij een volgende gelegenheid ongeloofwaardig maken.

       Tot ... de volgende komma, die - als ik niks beters vind - zal gaan over de komende ruimtereis van tien jaar naar onze “buur”- planeet Pluto.

    28-12-2005 om 20:12 geschreven door kommaneuker

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    26-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ochtendfiles
     Ik hoor iedere dag op de radio weer dezelfde fileberichten: tussen Waterloo en Tervuren, Strombeek en Vilvoorde, E411 vanaf Jezus-Eik,  E40 vanaf Ranst, E17 vanaf Kruibeke enz. enz. Ik denk dat ze bij de VRT een bandje hebben dat ze gewoon iedere morgen een paar keer afdraaien… Dan kan de omroeper van dienst intussen even aan zijn koffietje gaan lurken.. Overigens vraag ik me af wat de luisteraar heeft aan die dagelijkse herhaling: voor wie dagelijks in Brussel of Antwerpen moet zijn, is die “informatie” helaas overbodig, en een “vreemdeling” kan er vermoedelijk geen touw aan vastknopen. In Nederland zijn ze van dat systeem afgestapt: daar vermelden ze alleen nog “niet-dagelijkse” files.

    Tot ... de volgende komma, die - als ik niks beters vind - zal gaan over: “Gezellig oprotten” (?!)

    26-12-2005 om 20:06 geschreven door kommaneuker

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    25-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zalig kerstpheest (bis)
     Er is geen (Engels) Kerstliedje of er komt wel een Shepherd in voor; ik hoorde dit woord onlangs door iemand uitspreken als SheFFerd; hij zal gedacht hebben: Physiek, Phara de Aguirre, Typhoon e.d., daarin klinkt PH toch ook steeds als F, dus? Eerst vond ik die man een supherd, pardon, sufferd, maar toen bedacht ik dat ik zelf het woord ophaalbrug ooit als ofaalbrug heb uitgesproken. En dus vergaf ik de man op slag zijn fout. En eigenlijk oogt ph toch veel chiquer dan een banale f, zeg nu zelf: een Kerstpheest op uw menu smaakt en geurt toch veel phijner dan een Kerstveest, pardon, Kerstfeest? Mocht u vinden dat dit gephoephel met letters phlauwe kul is, dan geeph ik dat toe: het is pheitelijk onvergeephlijk blabla-gelul en niks om phier op te zijn, dus phorget it alstubliepht! Of anders probeert u het zelph ook maar eens: het is een phluitje van een cent.
    Tot ... de volgende komma, die - als ik niks beters vind - zal gaan over de dagelijkse ochtendfiles

    25-12-2005 om 14:45 geschreven door kommaneuker

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    24-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstmis: geniet maar (geniet, maar...)
     Ik wens u allen een Zalig en Vredig Kerstfeest, als het even kan samen met uw geliefden en/of vrienden. Zelf behoor ik tot het (uitstervend?) ras voor wie Kerstmis pas haar volle dimensies krijgt als onder de eventuele kerstboom ook een kerststal(letje) een plaats krijgt, ter herinnering aan de christelijke oorsprong van dit feest, met Christus’ geboorte zo’n tweeduizend jaar geleden. Het is ook – en waarom niet - een feest met wereldse allures: kerstmarkten, kerstverlichting, knetterende minitoortsen (mijn kleinkinderen noemen het ‘sterrenschijters’). Ik verheug me ook al bij voorbaat op een (vermoedelijk hoogst ongezond) feestmaal en ik wens u hetzelfde (nou ja, niet dat ongezonde natuurlijk). Laten we dus maar volop genieten, maar tussen de champagne en de kreeftensoep toch ook even denken aan hen die om allerlei redenen die luxe en gezelligheid moeten missen: armen, zieken, eenzamen en daklozen, om nog te zwijgen van hen die, hier of elders in de wereld, zelfs van de meest elementaire levensbehoeften verstoken (moeten) blijven, zoals de miljoenen hongerlijders in Afrika, in open vrieskou stervende aardbevingslachtoffers in Pakistan, enz.
    Tot ... de volgende komma, die – als er niks anders tussen komt – nogmaals met Kerstmis te maken heeft, maar dan onder een heel andere invalshoek...

    24-12-2005 om 13:33 geschreven door kommaneuker

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dank aan bezoekers!
     

    Ik was verbaasd, al na korte tijd zo veel bezoekers op mijn blog en nu ook in mijn gastenboek te vinden. Eigenaardig genoeg zijn de commentaren steeds erg vriendelijk en ze doen me denken aan de Griekse redenaar Demosthenes, die na een toespraak luid werd toegejuicht en daarop aan zijn buurman vroeg: “wat zou ik verkeerd gezegd hebben?” Maar alle gekheid terzijde: ik dank pedro, bojako, anniballi, pacootje, opapat, fats, loek, bomma, zus 53, sandra 1968, chia, ijzerwinkel, natuurliefhebber, paul, maaike, sien, giliok, teunis, dexter, brabbes en cor (hopelijk vergeet ik niemand) voor hun reacties en verontschuldig me bij hen die eigenlijk een wederreactie van me hadden verdiend. Ik hoop in de nabije toekomst op dat punt mijn leven te beteren zodra ik de verschillende blogtechnieken beter onder de knie heb. 

    Tot ... de volgende komma!

    23-12-2005 om 14:34 geschreven door kommaneuker

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    22-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KLaRA: I shall say it only once
     

    Als fervente liefhebber van (vooral maar niet alleen) “klassieke” muziek luister ik regelmatig naar radio-Klara. Wel erger ik me soms aan de onhebbelijke gewoonte van deze zender om essentiële gegevens zoals titel, uitvoerders e.d. maar één keer (alleen voor of na) of helemaal niet te vermelden, terwijl je als luisteraar toch graag weet waar je naar luistert of geluisterd hebt. Verder vraag ik me af – maar dat is zeer persoonlijk – hoeveel van de toch al weinige Klara-luisteraars geïnteresseerd zijn in de voortdurende blabla over tentoonstellingen e.d. Kortom, we hebben helaas geen enkele echte “KLAssieke muziek”-RAdio, in tegenstelling tot b.v. Nederland-4 (uitsluitend muziek met evenwichtig gedoseerde toelichting, en geen andere zaken, die trouwens ook op Internet en in andere media te vinden zijn)

    Tot … de volgende komma!

    22-12-2005 om 14:43 geschreven door kommaneuker

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autolichten overdag?
     Autolichten overdag?

    Volgens mijn krant (GVA 16.12.05) zullen, als het aan de Europese Commissie ligt, binnenkort niet alleen in Zweden en Italië maar in heel Europa de auto’s ook overdag met licht moeten rijden. Reden: dat zou het verkeer veiliger maken. Als niet-verkeersdeskundige voel ik me niet bevoegd om daaraan te twijfelen. Maar naast die verhoogde veiligheid zijn er toch ook wel enkele negatieve consequenties aan zo’n maatregel verbonden en ik hoop nu maar dat ze daar in Brussel en Straatsburg ook goed over hebben nagedacht, zoals vluggere slijtage van accu’s, lampen e.d., veel meer gevallen van ‘platte’ accu’s als chauffeurs vergeten hun lichten tijdig te doven…

     

    Tot … de volgende komma!

    21-12-2005 om 00:00 geschreven door kommaneuker

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    19-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bron vermelden aub!
     

    Bron vermelden aub!! 

       Heel wat bloggers schrijven teksten die ze elders vinden, gewoon over in hun blog. Daar is in principe niks tegen (soms integendeel), maar doen alsof het eigen maaksel is, vind ik niet netjes. Mijn principe is in elk geval: als ik een bericht in mijn blog opneem dat ik niet zelf geschreven heb, zal ik dat steeds duidelijk vermelden.

    Tot ... de volgende komma!

    19-12-2005 om 20:00 geschreven door kommaneuker

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    18-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijn met potloodsmaak?

       “Grafiet, potloodslijpsel en wat paprika… medium geconcentreerd met elegantie en reliëf en dus verre van vlak… maar nog wat stroef, een neus met een reductieve toets …. heel gewillig …onder spanning gehouden door fijne tempranillozuurtjes en gedragen door een stevige structuur, gebak in de neus en slank wit fruit …opgejaagd door stevige zuren…”
        Ik hou van een “lekker” wijntje bij mijn dagelijks middagmaal, maar wat moet ik me in vredesnaam voorstellen bij dergelijke omschrijvingen, die ik heb gepikt uit een bespreking van wijnen. Eerlijk gezegd vermoed ik achter dit wijnjargon een zeker snobisme, maar “Echte” (?) kenners zullen me nu wel een wijnbarbaar vinden. Het zij zo.
    Â la vôtre!



    Een toe(kom)maatje :
    i
    n GVA las ik dat de verkoop van Viagra en andere erectiepillen terugloopt. Viagra verslapt dus zogezegd…

     Tot … de volgende komma!

    18-12-2005 om 00:00 geschreven door kommaneuker

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    17-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dictee (bis)
    Belangrijke Nederlandse media (grote kranten, NOS, …) hebben beslist om de nieuwste spellingwijzigingen te boycotten en zich te houden aan die van 1995, in tegenstelling tot de ambtenarenwereld en het onderwijs, die de ‘nieuwe nieuwe’ regels wél zullen (moeten) toepassen! Een dubbelzinnige situatie dus, en eigenlijk een rugge(n)steuntje uit onverwachte hoek voor mijn standpunt, dat het belang van de spelling niet moet overdreven worden t.o.v. andere, veel belangrijkere taalaspecten (zie mijn bericht ‘Dictee’ van 15.12), wat nog niet betekent dat ik pleit voor een schrijf-maar-raak-spelling…

    Een toe(kom)maatje: volgens een onderzoek van Test Aankoop smaakt dure champagne niet beter dan verschillende (veel) goedkopere merken (GVA 17.12). Santé!

     Tot … de volgende komma!

    17-12-2005 om 21:43 geschreven door kommaneuker

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    15-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dictee is geen taal.
    Maandag a.s. is het weer zo ver. Philip Freriks en onze Martine Tanghe presenteren voor de “liefhebbers” het zoveelste Groot Dictee der Nederlandse Taal, dat weer zal krioelen van aartsmoeilijke woorden die een normaal mens nooit gebruikt en dat dus met gewoon Nederlands niets te maken heeft. Maar misschien is er wel ergens een libellenkind op een correlerend cosmetisch internaat (met een Oudhollands gecraqueleerd meubel) dat mij wil interrumperen en zo wil bijdragen tot de resuscitatie van de paleozoën-sfeer (enkele ‘juweeltjes’ uit het Dictee van vorig jaar…). Het Dictee is een leuk ‘spellingspelletje’ maar TAALkennis veronderstelt meer dan woorden kunnen schrijven volgens het Groene Boekje: je moet ze ook en zelfs in de eerste plaats correct kunnen gebruiken,  niet alleen schriftelijk maar ook (en eigenlijk vooral!) mondeling; ik heb het meer dan één keer meegemaakt dat een Dicteewinnaar in het tv-interview na de wedstrijd geen twee zinnen zonder echte taalfouten kon uitbrengen…  Die overdreven aandacht voor het Groene Boekje ten nadele van de taal als geheel word ik ook gewaar bij mijn kleinkinderen als ze opa om raad vragen.

     Voor de geïnteresseerden: op www.VRTtaal.net kunt u zich gratis abonneren op een regelmatig verschijnend tijdschrift met waardevolle praktische taalwenken van de VRT-taalraadsman (alleen jammer dat VRT-presentatoren zelf zich er vaak geen barst van aantrekken…)

     Tot … de volgende komma!

    15-12-2005 om 22:47 geschreven door kommaneuker

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te weinig doden?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het begrafenispersoneel in Nederland vreest banenverlies: er gaan te weinig mensen dood… Maar kom, misschien waait het gevaarlijke Chinese vogelgriepvirus binnenkort naar het Westen, dan komt het in de uitvaartsector vanzelf weer goed, anders gezegd: hoop doet euh… leven.


    En nu ik het toch over uitvaarten heb: in LIER (of all places) zag ik aan de Kesselsesteenweg een merkwaardige reclame voor een plaatselijke Taverne. Ik ben speciaal gestopt om er een foto van te nemen. Wild, Mosselen en ….. Uitvaarten, in één adem, moét kunnen! (Hopelijk lukt het me, als beginnende blogger-seut, hieronder de bewuste foto in te voegen…)  

    15-12-2005 om 00:00 geschreven door kommaneuker

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tslechduispraak vantneerlangs....
     

    Vlaams minister Bourgeois vindt dat het taalgebruik bij ons en in Nederland steeds slordiger wordt en dat we een punt naderen waarop we elkaar in de gesproken taal niet meer verstaan. Ik vrees dat hij gelijk krijgt. Zonder wederzijdse ondertiteling zijn bepaalde Nederlandse/Vlaamse tv-programma’s soms nauwelijks te volgen.

     Luisterend naar een radio-interview met Nederlandse jongeren hoorde ik onlangs o.a. de volgende “juweeltjes”(?): ‘Olimspele’ (Olympische Spelen!), ‘Eksiteit’ (Elektriciteit) ‘Opaar foer’ (Openbaar Vervoer) e.d. Ook onze eigen Vlaamse tennisser Xavier Malisse spreekt ‘binnensmonds’ en is slechts met moeite te verstaan. Eigenlijk zouden interviewers het lef moeten hebben om hun geïnterviewden zonodig te vragen duidelijker en/of trager te spreken.

    Tot de volgende komma!

    12-12-2005 om 00:00 geschreven door kommaneuker

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    11-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn lievelingsmuziek?


    Als fervente muziekliefhebber krijg ik soms de vraag naar “mijn lievelingsmuziek”. Ik kan daar niet op antwoorden, precies omdat mijn “voorkeuren” samenhangen met het moment zelf. Als ik b.v. naar liederen van Schubert luister, is hij op dat ogenblik mijn absolute favoriet. Maar hetzelfde geldt even later voor een vioolconcert van Shostakovitch, het Requiem van Lloyd Webber of – waarom niet – de Rolling Stones of een liedje van Willem Vermandere.  Alleen voor smartlappen loop ik niet warm, of het zouden de oorlogssongs van Vera Lynn moeten zijn, die zij zong voor de Britse troepen die zich inscheepten om in Normandië …. te sneuvelen (‘We’ll meet again some sunny day’, zong Vera…)

    Tot de volgende komma!

    11-12-2005 om 21:05 geschreven door kommaneuker

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 'œBomen omhakken: minder verkeersdoden!'
    Ik hield het niet voor mogelijk, maar een Vlaams-Parlementslid (Hugo Philtjens om hem niet te noemen) stelt voor om alle bomen naast de rijbaan in bebouwde kommen om te hakken opdat niemand er nog tegen zou kunnen rijden. Een politiek onhaalbare wens natuurlijk, die het totaal aantal verkeersdoden trouwens maar heel weinig zou doen dalen. Als meneer P. dan toch absurde ideeën wil lanceren, dan had hij consequent moeten zijn, en voorstellen om ook alle verlichtingspalen e.d. af te breken, grachten te dempen of, nog beter: gewoon de auto’s af te schaffen, dat zou pas echt helpen! Maar alle gekheid op een stokje: het gigantisch verkeersdodental is geen gevolg van een paar bomen maar een helaas onvermijdelijk nevenverschijnsel van onze welvaart in het algemeen. Die welvaart kunnen we echter niet meer terugdraaien, of we dat nu leuk vinden of niet. Wel kunnen en moeten we constant blijven zoeken naar haalbare en realistische middelen – en die zijn er! – om het aantal verkeersslachtoffers te herleiden tot een absoluut minimum.


    Tot de volgende komma!

    09-12-2005 om 23:05 geschreven door kommaneuker

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    08-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezondheid
    Santé! Mijn bloeddruk is oké, mijn cholesterol ook, mijn hartslag prima, da’s allemaal dankzij een hele batterij pillen die ik elke morgen slik… Kortom, ik VOEL me kerngezond. Alleen dat geheugen hé. Het is denk ik de ziekte van Dinges, kom hoe heet hij ook alweer, zijn naam begint met een A. Ik weet het alweer: het is de ziekte van Oldtimer. Of wacht eens, nee het is Alzheimer, ik had dus toch gelijk: zijn naam begint met een O. Jaja, eigenlijk ben ik nog goed bij de pinten, sorry, pinken. (Ik heb u gewaarschuwd: op mijn blog wordt niet geneukt, maar wel geluld…)

    P.S. Nu even serieus. Dat van die pillen is waar, maar dat andere is natuurlijk bij het haar getrokken, al is mijn geheugen wel degelijk vaak een zeef, zoals bij veel van mijn leeftijdsgenoten. Als ik naar de miserie rond mij kijk, voel ik me zelfs bevoorrecht dat ik voorlopig nog gespaard blijf van ernstige ziekten of ongemakken. Ik mag er niet aan denken dat ik dement zou worden, en daardoor wellicht een zware last zou betekenen voor mijn verwanten.

    Nog een toe(kom)maatje: ik feliciteer Pascal Vyncke (19!), initiatiefnemer en grote inspirator van Seniorennet, en schrijver van boeken over informatica, voor de “Wablieft-prijs voor klare taal” die hem werd toegekend. Ik lees dat zo’n 40.000 bezoekers PER DAG naar zijn Seniorennet.be surfen.

    Tot de volgende komma!

    08-12-2005 om 00:00 geschreven door kommaneuker

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bericht aan mijn bezoekers....
    Ik was verrast zo veel bezoekers op mijn kersverse blog te krijgen, maar ik denk dat het grote aantal wel eens te maken kon hebben met de blognaam ‘kommaneuker’, waarvan vooral het tweede deel allicht de nieuwsgierigheid van sommigen heeft geprikkeld. Ik kan iedereen echter verzekeren dat er behalve misschien die naam op deze blog weinig prikkelends te beleven zal zijn: er wordt dus niet geneukt, wel kan ik volgens mijn familie en vrienden heel wat aflullen..

    07-12-2005 om 22:09 geschreven door kommaneuker

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tafeltennis
    Tafeltennis is een van mijn hobby’s. Ik beoefen het in clubverband maar als louter recreatie en dus buiten competitie. Ook mijn vrouw is een enthousiast clublid en wel drie keer per week tennissen we tafel!… . Het is een sport die ik iedereen die het geluk heeft van mobiel te zijn kan aanbevelen, niet alleen voor de ontspanning en de sociale contacten, maar ook als een goede oefening zowel voor de geest (reactievermogen) en voor de lichamelijke conditie. In de recreantenafdeling van onze club zitten trouwens meerdere senioren (de oudste is 85 en “kan nog goed mee”). Zo, genoeg voor vandaag; mijn volgend bericht zal waarschijnlijk weer over iets heel anders gaan.

    Tot die volgende … komma!

    05-12-2005 om 00:00 geschreven door kommaneuker

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    04-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn eerste bericht!
    Na enkele mislukte pogingen maar ten slotte met behulp van een van mijn kinderen (dank je, zoon!) heb ik nu dan toch een eigen seniorenblog kunnen opzetten. Ik hoop daar regelmatig mijn ideeën en/of commentaren in kwijt te kunnen over allerlei onderwerpen die mij interesseren, en dat zijn er nogal wat. Het kan gaan over kunst (muziek in het bijzonder), verkeer, Nederlandse taal, sterrenkunde en kosmologie, sport (tafeltennis), items uit de dagelijkse actualiteit enz. Ook houd ik van af en toe een humoristische noot. Door al die hobby’s en interesses heb ik overigens geen tijd noch zin om veel achter mijn computer te zitten, heb dan ook geen dure ADSL-verbinding en ben meer off- dan online. Maar ik ben toch van plan om een paar keer per week een berichtje te plegen en kijk benieuwd uit naar eventuele reacties, positief of negatief.

    04-12-2005 om 00:00 geschreven door kommaneuker

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)


    E-mail mij


    Blog als favoriet !

    GRAAG UW COMMENTAAR op mijn schrijfsels! Laat me vooral weten wanneer u het ergens mee oneens bent. Ik ben trouwens niet bang voor kritiek, integendeel: het kan me aanmoedigen om (beter) na te denken voordat ik iets schrijf. Ik krijg liever kritiek dan nietszeggende plaatjes of andere (goedbedoelde) “boodschappen” die niks met mijn blabla te maken hebben.


    Gastenboek
  • M.
  • Een goede namiddag
  • Geloof en leven
  • docteranders
  • Ridderballade

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


       De meeste afbeeldingen uiterst LINKS zijn FOTO'S van schilderijen (op papier, doek of andere materialen) die vrouwlief in haar schildersatelier gemaakt heeft.
       In deze RECHTERkolom staan afbeeldingen die ze op computer heeft getekend. U kan er ook vinden op haar eigen seniorennet-blog ("computeroma") maar de laatste tekeningen daar dateren van 27.10.2008: ze haat nl. de rompslomp van een eigen blog....
       Maar gelukkig mag ik op
    mijn blog af en toe een of meer van haar creaties tonen. Ze inspireert zich meestal op het familiealbum, foto’s uit de media of bestaande kunstwerken, maar ze houdt niet van braaf copiëren en het eindresultaat wijkt dus nogal eens af van het origineel en benadert soms zelfs het abstracte, waarbij ze haar aangeboren kleurgevoel de vrije loop laat (tijdens haar academie-opleiding kreeg ze daarvoor felicitaties).


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per maand
  • 09-2016
  • 06-2016
  • 04-2016
  • 02-2016
  • 12-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 01-2015
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!