WIE ZIJN WIJ?
   Mijn vrouw en ik zijn twee “oudere” senioren met een jong hart, vier kinderen en dertien kleinkinderen. We zijn beiden lid van een tafeltennis- en een wandelclub, genieten van klassieke muziek en moderne kunst. Ik speel af en toe piano in een nostalgisch salonorkestje, lees en praat graag over het heelal en ben sterk geïnteresseerd in veel aspecten van de Nederlandse taal en verkeers(on)veiligheid. Verder ben ik sinds 1995 bestuurslid van een zogenaamd "OKRA-trefpunt", een lokale afdeling van de grootste seniorenbeweging in ons land
   Vrouwlief schildert en tekent niet alleen, maar is ook een creatieve kokkin, houdt van bloemen en onderhoudt de tuin, naait graag en maakte vroeger avontuurlijke exploratiereizen naar Nepal, India, Mongolië, Atlasgebergte, … (is daar op mijn aandringen in 2005 mee gestopt). Ze leest snel en veel en houdt van Franse films.

Foto
oma tussen haar verfjes, kwastjes, papier, doek, javel enz.
Foto
... en hier al tekenend op haar computer
Inhoud blog
  • Eindelijk!?... Eerst nog eens "proeven"
  • Afval sorteren: waarom makkelijk als 't ook moeilijk kan?!
  • (ON)gelukkige verjaardag!
  • "Sorry: een dubbelzinnige cultuur..."
  • Wegmarkeringen: zoveelste blunder?
  • Overstroming
  • Voetganger is GEEN zwakke weggebruiker!!
  • De laatste wandeling?
  • Lekkere stoelgang? Het kàn!
  • Frans is geen Frans
  • Bewegwijzering in industriezones
  • voorrang van rechts?
  • De grillen van OKRA
  • Verband tussen tafeltennis en een kunstgebit
  • Lieve bezoekers, HELP!
  • Ebola: "geen reden tot paniek"
  • Tsjechië (vervolg) - foto's
  • Tsjechië: OKRA-cultuurvakantie
  • Tsjechië-reis (OKRA): nog even geduld!
  • Mijn kennismaking met JEF BURM in 1970
  • Musical Leeuwenkoning: geslaagd!
  • oma en haar derde musical (bis)
  • Oma en
  • OKRA-slippertje...
  • "Mijn" Dictee
    mijn favorieten
  • computeroma
  • schetsblog
  • wimdelarte
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Blog als favoriet !
    kommaneuker
    Sommigen noemen me een kommaneuker (muggenzifter). Of ik die bijnaam verdien, moeten mijn bezoekers maar beoordelen. Op dit blog wordt in elk geval niet geneukt, misschien wel geluld (voor het eerste bestaan andere wipsites, pardon, websites).
    Op dit blog schrijf ik zowel persoonlijke “dagboek-notities” als commentaren, ernstig of luchtig, op uiteenlopende onderwerpen. De afbeeldingen zijn – tenzij anders vermeld – meestal geschilderd of op computer getekend door mijn echtgenote, waarbij haar 12 jaar academie-opleiding en workshops goed van pas komen. Tot eind 2008 toonde ze haar creaties trouwens op een eigen blog: http://blog.seniorennet.be/computeroma maar ze ziet meer in één gezamenlijk blog voor ons beiden.
    29-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'œVerhuizen' en toch thuis blijven?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen     “Komma, ik ga verhuizen!” Dat was even schrikken: na ettelijke decennia echtelijke verliefdheid, met een achterban van vier kinderen en dertien kleinkinderen, vroeg ik me in paniek af waarom computeroma onze relatie plotseling zo kotsbeu zou zijn dat ze het echtelijk dak wilde verlaten.
       Maar gelukkig had de opmerking een meer positieve reden. Oma haar schildersatelier beantwoordde qua ruimte al lang niet meer aan haar gestaag groeiende behoeften: ze was/is vaak tegelijk bezig aan wel vijf of zes verschillende schilder- en/of tekenwerken, die dan her en der op de grond of de (te kleine) tafel verspreid liggen te wachten op verdere voltooiing. En dus besloot deze productieve oma om haar kunstatelier met alles-drop-en-dran-en-drin te verhuizen naar een ruimere (zolder)kamer en de daar opgestelde naai-, triploc- en stapelbedtoestanden over te brengen naar het ex-atelier. Een ruiloperatie dus.
       Het verhuisplan zorgde een week lang wel voor wat nevenwerkingen. We trokken naar IKEA om daar wat rekken en planken te kopen voor de (her)inrichting van het “nieuwe” atelier. Door een stommiteit van opa Komma kwamen we wel thuis met spullen met verkeerde afmetingen, dedju toch. Om de pijn toch nog zo kort mogelijk te houden (dachten we)  reden we ’s middags onmiddellijk terug naar Wilrijk maar kwamen bijna vast te zitten in een file op de E17 (ongeval in Kennedytunnel), dedju dedju (bis); bij de eerste afrit maakten we rechtsomkeert en besloten om het ’s anderendaags opnieuw te proberen. Die tweede poging (eigenlijk de derde dus!) verliep vlekkeloos, evenals de omruil van het gekochte materiaal (bravo voor de klantvriendelijke IKEA-aanpak!).
       Dan volgde de ontruiming van het overvolle atelier. Na de demontage van rekken, planken en kasten besloot oma om haar “andere” schilderstalent aan te wenden en de muren van de nu lege kamer een nieuwe frisse laag verf te geven. En op het vaste grondtapijt, dat talrijke sporen vertoonde van een wild om zich heen kliederende kunstenares, legden we een mooi karpet dat we in de kringloopwinkel hadden gevonden.
       Intussen was de reïncarnatie van de vroegere zolderkamer tot oma’s nieuwe atelier een feit, al zorgde een onhandige opa Komma er wel voor dat een van de IKEA-rekken eerst gevaarlijk stond te wiebelen… (maar gelukkig kwam dat nog net op tijd weer goed)
       De laatste fase in het hele verhuisproject was dan de herinrichting van de vroegere atelier-ruimte tot nieuwe naai- en logeerkamer.
       OEF! Het was een moeizame klus maar met verkrachte eenden zijn we toch geraakt tot een resultaat dat er mag wezen.

    De nieuwe locatie voor oma's triploc en naaimachine. In de spiegel het eveneens verhuisde stapelbed:



    Het "nieuwe" atelier: eindelijk heeft oma ruimte om te kliederen



    En aan de overkant enkele van de (niet meer wiebelende!) IKEA-opbergkasten



    TOE(kom)MAATJE: Oma heeft mij toelating gegeven om voortaan naar eigen goeddunken (amai, wat een vertrouwen!) af en toe een of meer van haar computertekeningen op mijn blog te zetten. Ze is namelijk wat verrast door het gering aantal bezoekers op haar eigen blog ("computeroma" ....). Hedendaagse kunst spreekt nu eenmaal niet zo veel mensen aan, maar ze wil beslist niet toegeven aan een meer populaire "postkaarten"-stijl. Ik steun haar volop in die houding, maar verwacht niet direct een groot enthousiasme door de verhuizing naar MIJN blablablog... Geeft niks, beeldende kunst is haar grote hobby, of het nu gaat om computertekeningen dan wel andere schildertechnieken.

    29-11-2008 om 11:58 geschreven door kommaneuker

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    24-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'œEngels' lijkt soms (niet) op Bulgaars!

        Al sinds 1976 worden computeroma en ik regelmatig gevraagd om enkele dagen als gastfamilie te fungeren voor buitenlandse muzikanten, volksdansers e.d. Zo hebben we al heel wat nationaliteiten “over de vloer” gehad: Noren, Britten, Fransen, Polen, Spanjaarden, Duitsers, Zweden, Zwitsers en ik vergeet er zeker nog andere.
       Begin dit jaar hadden we beslist om met dat engagement te stoppen, gelet op onze euh… gevorderde leeftijd. Maar intussen hebben “ze” ons dit jaar al drie keer met aandrang gevraagd om toch nog eens in te springen en telkens hebben we om verschillende redenen nog maar eens toegegeven.
       Zo hebben we vorige week twee leden (17 en 18 jaar) van een Bulgaars meisjeskoor 3 dagen onderdak verschaft. We hobbelden door onze conversatie via gebrekkig “Engels” van beide kanten. Mijn Engels stelt niet veel voor en dat van computeroma is nóg slechter; ik hoopte – tegen beter weten in – dat haar “Engels” misschien een beetje op Bulgaars zou lijken. Helaas bleek dat niet het geval: de meiden konden geen touw vastknopen aan het “Bulgaars Engels” van oma! Maar zij is een ervaringsdeskundige op het gebied van handen-en-voeten-conversatie en zo werden het ook deze keer toch weer gezellige dagen!

    TOE(kom)MAATJE. Titel van een
    Proefschrift van een Antwerpse wetenschapper:

       ‘Selectieve Sonogashira-alkynylering van (pseudo)halopyridazin-3(2H)-ones als een nieuwe strategie voor de synthese van furo-, thieno- en pyrrolopyridazinones’   

    (ik zou zeggen: EINDELIJK, daar zitten we nu al jaren op te wachten!…)

    24-11-2008 om 13:26 geschreven door kommaneuker

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    14-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De dag dat mijn computer crashte!
       Zondagmiddag 9 november 2008. Nietsvermoedend zet ik mij achter (of is het “voor”, of “aan”?) mijn computer, druk de startknop in en wacht op de dingen die komen gaan, of beter: dingen die NIET komen gaan want na enkele seconden schakelt de PC zich zelf uit en zit ik tegen een zwart scherm te koekeloeren.
        Ik ruik nog niet onmiddellijk onraad en evenmin een verdachte brandlucht of zo en denk eerder aan een eenmalige toevallige zotte kuur van mijn elektronisch hulpje. Maar juist voordat ik het ding opnieuw wil starten, hoor ik het hulpje zelf weer aanslaan, ik zie het scherm weer oplichten en begin toch een beetje ongerust te worden om dit ongewone gedoe. Wanneer even later de PC opnieuw uitvalt, weer herstart en het vorige scenario zich dreigt te herhalen, begint bij mij een belletje te branden (of is het een lichtje te rinkelen?): heb ik hier nu een zgn. Virus te pakken (of omgekeerd)?
       Ik zie geen andere uitweg meer dan het hele spel definitief uit te schakelen. ’s Nachts doe ik geen oog dicht en de vreselijkste visioenen over verloren bestanden doemen op in mijn geest. Zou mijn “adresboek” nog intact zijn?, wanneer heb ik voor het laatst back-ups gemaakt enz. enz.
       ’s Anderendaags verneem ik dat gelukkig ook anderen met problemen zitten; ik zeg dit niet uit leedvermaak, maar omdat ik blijkbaar niet de enige ben en dat zal een oplossing misschien vergemakkelijken… En inderdaad: een deskundige kennis slaagde er vandaag in, mijn PC eindelijk weer aan de praat te krijgen en … oef!, mijn adresboek en andere bestanden zijn nog steeds intact.
       Ook bij een volgende crash zal ik het niet zonder hulp kunnen rooien, maar ik heb er toch iets mee geleerd: ik zal voortaan veel vaker back-ups maken van mijn bestanden.

    14-11-2008 om 20:50 geschreven door kommaneuker

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    05-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WANDELEN: ziehier de ideale formule
    WANDELEN: ziehier de ideale formule!
       Onze klimtochten in het Zwitserse hooggebergte behoren noodgedwongen (leeftijd!) tot een ver verleden maar hebben sinds enkele jaren plaatsgemaakt voor “platte” wandelingen in eigen regio. Er gaat bijna geen zondag voorbij of computeroma en ik vinden in de streek wel een zgn. “Aktivia”-wandeling, georganiseerd door een van de vele aangesloten wandelclubs.
       Plezierig kenmerk van al deze wandelingen is hun uniformiteit op organisatorisch vlak: de startplaats wordt op de toegangswegen al van kilometers ver met speciale “MARS”pijlen aangekondigd, ruime parkeermogelijkheden ter plekke of in directe omgeving, individuele keuze tussen 5 of meer verschillende afstanden, ruime keuze van vertrekuur (meestal tussen 7.30 uur en 15 uur), inschrijven voor verzekering kost slechts 1,50 euro voor wie niet bij een wandelclub is aangesloten, voor elke afstand onderweg “controleposten” waar o.m. het inschrijvingsstrookje wordt afgestempeld, waar toiletten zijn (vooral door de dames erg gewaardeerd, zij moeten voor een pipi-ke dus niet in een maïsveld kruipen!!), een ruime keuze (niet verplicht) van koude en warme dranken, broodjes en derg. tegen spotprijzen; duidelijke, uniforme en consequente  bewegwijzering op elke afstand enz.
       N.B. Gazet van A’pen heeft elke zaterdag een weekendbijlage met (op de voorlaatste pagina) een uitgebreid overzicht van de verschillende wandelingen in de komende week. Surf ook eens naar www.marching.be : als u daar een datum aanklikt, krijgt uw een overzicht van de mogelijke wandelingen op die dag. Onnodig te zeggen dat goeie wandelschoenen of –bottinnen meestal aangeraden zijn.


    Wie met de wagen komt, vindt via deze pijlen de startplaats van de wandelingen


    Vrijwilligers van de organiserende club zitten klaar om u in te schrijven


    De verschillende mogelijke parkoersen worden op kaart aangeduid


    Deze aanwijzing spreekt voor zichzelf; op het kruispunt verderop worden de wegwijzers nog eens herhaald. Ook rolstoelgebruikers komen aan hun trekken!


    Dankzij de ruime spreiding van afstanden en vertrektijden loop je elkaar nooit in de weg; soms zien we niemand vóór noch achter ons! N.B. De pijl op de boom rechts: bevestigt dat we nog steeds “goed zitten”


    Ook de rustplaatsen (”controle”) worden steeds vooraf aangekondigd


    De “catering” op de rustplaatsen wordt belangeloos verzorgd door leden van de organiserende club. Belegde broodjes liggen netjes verpakt te wachten op hongerige wandelaars…


    Koffie staat uiteraard steeds klaar; en ook voor taarten is er steeds belangstelling


    Wandelen met uw dorstige hond? Geen probleem, voor hem is er steeds een speciale honden-bar (in dit geval een saloon!)

    05-11-2008 om 17:51 geschreven door kommaneuker

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)


    E-mail mij


    Blog als favoriet !

    GRAAG UW COMMENTAAR op mijn schrijfsels! Laat me vooral weten wanneer u het ergens mee oneens bent. Ik ben trouwens niet bang voor kritiek, integendeel: het kan me aanmoedigen om (beter) na te denken voordat ik iets schrijf. Ik krijg liever kritiek dan nietszeggende plaatjes of andere (goedbedoelde) “boodschappen” die niks met mijn blabla te maken hebben.


    Gastenboek
  • M.
  • Een goede namiddag
  • Geloof en leven
  • docteranders
  • Ridderballade

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


       De meeste afbeeldingen uiterst LINKS zijn FOTO'S van schilderijen (op papier, doek of andere materialen) die vrouwlief in haar schildersatelier gemaakt heeft.
       In deze RECHTERkolom staan afbeeldingen die ze op computer heeft getekend. U kan er ook vinden op haar eigen seniorennet-blog ("computeroma") maar de laatste tekeningen daar dateren van 27.10.2008: ze haat nl. de rompslomp van een eigen blog....
       Maar gelukkig mag ik op
    mijn blog af en toe een of meer van haar creaties tonen. Ze inspireert zich meestal op het familiealbum, foto’s uit de media of bestaande kunstwerken, maar ze houdt niet van braaf copiëren en het eindresultaat wijkt dus nogal eens af van het origineel en benadert soms zelfs het abstracte, waarbij ze haar aangeboren kleurgevoel de vrije loop laat (tijdens haar academie-opleiding kreeg ze daarvoor felicitaties).


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per maand
  • 09-2016
  • 06-2016
  • 04-2016
  • 02-2016
  • 12-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 01-2015
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!