WIE ZIJN WIJ?
   Mijn vrouw en ik zijn twee “oudere” senioren met een jong hart, vier kinderen en dertien kleinkinderen. We zijn beiden lid van een tafeltennis- en een wandelclub, genieten van klassieke muziek en moderne kunst. Ik speel af en toe piano in een nostalgisch salonorkestje, lees en praat graag over het heelal en ben sterk geïnteresseerd in veel aspecten van de Nederlandse taal en verkeers(on)veiligheid. Verder ben ik sinds 1995 bestuurslid van een zogenaamd "OKRA-trefpunt", een lokale afdeling van de grootste seniorenbeweging in ons land
   Vrouwlief schildert en tekent niet alleen, maar is ook een creatieve kokkin, houdt van bloemen en onderhoudt de tuin, naait graag en maakte vroeger avontuurlijke exploratiereizen naar Nepal, India, Mongolië, Atlasgebergte, … (is daar op mijn aandringen in 2005 mee gestopt). Ze leest snel en veel en houdt van Franse films.

Foto
oma tussen haar verfjes, kwastjes, papier, doek, javel enz.
Foto
... en hier al tekenend op haar computer
Inhoud blog
  • Eindelijk!?... Eerst nog eens "proeven"
  • Afval sorteren: waarom makkelijk als 't ook moeilijk kan?!
  • (ON)gelukkige verjaardag!
  • "Sorry: een dubbelzinnige cultuur..."
  • Wegmarkeringen: zoveelste blunder?
  • Overstroming
  • Voetganger is GEEN zwakke weggebruiker!!
  • De laatste wandeling?
  • Lekkere stoelgang? Het kàn!
  • Frans is geen Frans
  • Bewegwijzering in industriezones
  • voorrang van rechts?
  • De grillen van OKRA
  • Verband tussen tafeltennis en een kunstgebit
  • Lieve bezoekers, HELP!
  • Ebola: "geen reden tot paniek"
  • Tsjechië (vervolg) - foto's
  • Tsjechië: OKRA-cultuurvakantie
  • Tsjechië-reis (OKRA): nog even geduld!
  • Mijn kennismaking met JEF BURM in 1970
  • Musical Leeuwenkoning: geslaagd!
  • oma en haar derde musical (bis)
  • Oma en
  • OKRA-slippertje...
  • "Mijn" Dictee
    mijn favorieten
  • computeroma
  • schetsblog
  • wimdelarte
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Blog als favoriet !
    kommaneuker
    Sommigen noemen me een kommaneuker (muggenzifter). Of ik die bijnaam verdien, moeten mijn bezoekers maar beoordelen. Op dit blog wordt in elk geval niet geneukt, misschien wel geluld (voor het eerste bestaan andere wipsites, pardon, websites).
    Op dit blog schrijf ik zowel persoonlijke “dagboek-notities” als commentaren, ernstig of luchtig, op uiteenlopende onderwerpen. De afbeeldingen zijn – tenzij anders vermeld – meestal geschilderd of op computer getekend door mijn echtgenote, waarbij haar 12 jaar academie-opleiding en workshops goed van pas komen. Tot eind 2008 toonde ze haar creaties trouwens op een eigen blog: http://blog.seniorennet.be/computeroma maar ze ziet meer in één gezamenlijk blog voor ons beiden.
    31-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muzikale hoogdagen
       1)   Vorige zondag vierde het Koninklijk Gemengd Koor Sint-Gregoriusgild te Sint-Niklaas, opgericht in … 1889!, zijn 120-jarig bestaan met een schitterend jubileumconcert. Een jaar geleden had ik, na zo’n 40 jaar meegezongen te hebben, na lang nadenken en met pijn in het hart besloten afscheid te nemen; ik vond gewoon dat mijn tijd gekomen was en wilde niet wachten tot mijn stem versleten zou zijn en de anderen onder mekaar misschien zouden fezelen “het werd tijd dat hij stopte”…
       Ik ben nu sinds een jaar een enthousiaste fan van mijn vroegere “club” en hoopte dat het concert van zondag een knaller zou worden, en inderdaad: ondanks mijn kritisch (kommaneuker-)karakter vond ik het een verrassende hartverwarmende ervaring. Een prachtig programma, schitterende gast-solisten, een flink begeleidend orkest en een uitstekend fris kinderkoor als gast; het totaalniveau lag dan ook mijlen hoger dan dat van ons eeuwfeestconcert 20 jaar geleden, dat we toen vierden met uitsluitend “eigen volk”, weliswaar erg gemotiveerd maar onvoldoende beantwoordend aan de normale verwachtingen…)
       Ik verheug me nu al op het volgende grote concert…

       2)   ’s Anderendaags mochten oma en ik genieten van een heel ander genre, nl. optreden van een BigBand. Normaal is Jazz niet direct euh… “mijn ding” (ik schrik zelf even van dit afschuwelijk taal-modernisme, maar het kwam op als kk…), maar voor evergreens van Glenn Miller, Duke Ellington c.s. (In the mood, American patrol, Tuxedo Junction enz…) maken we een uitzondering en we wisten dat “Big Band Enter” (waarin een van onze kleinzoons saxofoon speelt) onder meer die “goeie ouwe bekenden” op het repertoire heeft. Bovendien zou Sandrine als gastsoliste optreden en dus wilden we ook die B.V. “van bij ons” wel eens (voor de eerste keer) aan het werk zien en horen. Het werd een mooi concert met veel swingende nummers. Wat Sandrine betreft: zij zong een aantal moderne nummers (I feel the same way, Story of us, Me & Mr Jones, …) en deed dat jazz-technisch formidabel goed, uitstekend gesteund door de ruim 20-koppige Big Band, maar het was me een raadsel waarom ze al haar nummers “riep” terwijl haar stem krachtig genoeg is om gewoon te “zingen”… (maar wie ben ik om te oordelen…)

       3)   En last but not least: op 7 en 8 november, vlak voordat ze vertrekt voor een aantal optredens in Zuid-Afrika, speelt ons oudste kleinkind Barbara (27), beroepspianiste, in Beveren (C.C. Ter Vesten) met begeleiding van een harmonieorkest de beroemde Rhapsody in Blue van Georges Gershwin, plus nog enkele andere werken van dezelfde componist. Uiteraard zullen opa en oma van de partij zijn; we zijn benieuwd hoe zij deze werken, die qua stijl toch erg verschillen van het “klassieke” genre waarmee ze vertrouwd is, zal vertolken. Ze vertelde ons zojuist dat ze volgende vrijdagmorgen 6.11 geïnterviewd wordt tijdens het KLARA-ochtendprogramma “Brede opklaringen” (na het nieuws van 9 uur).

       TOE(kom)MAATJEs. 1) Heel wat van onze (klein)kinderen zijn actieve musici, sommige ook beroepshalve. Oma en ik zijn verstokte muziekliefhebbers, vandaar dat we vaak horen zeggen “het zit in de genen”. Ik geloof daar niks van: noch mijn ouders noch mijn schoonouders hadden iets met muziek; de enige link die ik kan leggen is het feit dat ze mij op 8-jarige leeftijd een pianoleraar opdrongen (toen stond dat chic…). Pas na een jaar of twee (herinner ik me) begon ik het leuk te vinden. En toen is “het” begonnen en nooit meer gestopt. Ik ben mijn ouders (ze zouden nu een stuk over de honderd zijn…)  nog steeds dankbaar.    2) Nog geen idee waarover mijn volgende BLOG zal gaan, maar beslist NIET over muziek!


    En nu nog enkele foto's, verwijzend naar de "muzikale hoogdagen" van dit blog.

    Het Gregoriusgild tijdens een repetitie voor een kerkconcert:



      Ons kleinkind Barbara als baby, gefascineerd door het vioolspel van papa Nico:


                                         Barbara (27) tijdens een recent recital:
                                  

     Jascha (broer van Barbara), half verscholen achter zijn pupiter van Big Band Enter

    31-10-2009 om 11:40 geschreven door kommaneuker

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleindochter over Kommaneuker!
     Een van mijn 9 kleindochters (17jr.) moet binnenkort voor school een werk maken over “een Blog naar keuze”. Ze heeft me gezegd dat ze mijn blog als lijdend voorwerp heeft gekozen…. Uiteraard voelt opa zich daarmee zeer vereerd. Hopelijk zal ze de beoordelende leerkracht(en) erop wijzen dat “kommaneuker” volgens Van Dale gewoon “muggenzifter” betekent en het woord “komma-neuker” als zodanig dus niks te maken heeft met komma’s noch met … precies, dat bedoel ik!

    27-10-2009 om 13:38 geschreven door kommaneuker

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    16-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lange Wapper; Vandenbroucke
       1. Mijn mening over de Lange Wapper? Ik vind het een mooi project om te zien, maar toch ben ik blij dat ik zondag niet hoef te gaan stemmen (als niet-Antwerpenaar mag ik trouwens niet). Het verbaast me dat er blijkbaar toch nog zoveel mensen het wel weten. Hoe kun je nu in vredesnaam met een simpel JA of NEE oordelen over zo’n ingewikkeld dossier. Heel wat mensen zien in zo’n referendum of volksraadpleging het summum van democratie; flauwe kul natuurlijk: het is integendeel een aanfluiting  van democratie. Waarvoor hebben we anders onze wettelijk gekozen vertegenwoordigers in diverse organen??? Klein “lichtpuntje” (?): het referendum is strikt genomen juridisch niet bindend, de finale verantwoordelijkheid blijft dus bij de democratisch verkozen politici…
      
      
    2. Je hoefde geen helderziende of psycholoog te zijn om te voorspellen dat het met de wispelturige (zieke?) wielrenner Frank Vandenbroucke vroeg of laat fataal zou aflopen. Na zijn grote successen tot tien jaar geleden ging het op sportief en persoonlijk vlak steeds meer bergafwaarts, maar toch kondigde hij in de media bijna dagelijks zijn “come back” aan, daarin gretig gesteund en aangemoedigd door ploegleiders die hem – tegen beter weten in?… - valse hoop gaven door hem in hun ploeg op te nemen. Ik vraag me dan ook af of die ploegleiders de voorspelbare afloop voor VdB niet op zijn minst voor een deel bespoedigd hebben… Voor alle duidelijkheid: ik ben geen psycholoog, ook geen kenner van wielersport, maar wie het dagelijks nieuws een beetje volgde, werd voortdurend geconfronteerd met een zielige naïeve VdB, schommelend tussen de hoogste verwachtingen en diepste depressies…

    16-10-2009 om 12:13 geschreven door kommaneuker

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    05-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk nog eens computeroma

       Het wordt stilaan tijd dat ik nog eens aandacht besteed aan de artistieke hobby van mijn liefhebbende wederhelft. Op mijn harde schijf staan nog ettelijke van haar computertekeningen die toch wel een plaatsje verdienen (vind ik…) op mijn blog. Ik moet daarvoor wel teruggrijpen naar haar productie van een tijd geleden want sinds enkele maanden wijdt ze al haar kunstzinnige aandacht weer aan het werken met penseel, verf en andere (soms verrassende) materialen. Ze heeft me echter moeten beloven dat ik “binnenkort” (?…) ook wel weer computertekeningen (met Paint en/of Painter Classic) mag verwachten. Gelukkig maar, want die kleuren zijn uiteraard exact zoals zij ze bedoelt, in tegenstelling tot de foto’s die ik met mijn bescheiden amateurtoestelletje van haar schilderijen heb gemaakt en waarbij de kleuren soms enigszins afwijken van het origineel.
        Vandaag dus nog eens een viertal producten uit haar beeldbestanden. Eerst twee computerimpressies (gemaakt met het Windows-standaardtekenprogramma “Paint” en geïnspireerd op een beeld van de Corsicaanse kust), vervolgens twee foto’s van schilderijen op zijde.

    TOE(kom)MAATJE. Zojuist een uitnodiging gekregen van ons oudste kleinkind (26), beroepspianiste, om binnenkort in Beveren te komen luisteren naar haar uitvoering van de Rhapsody in Blue, misschien wel het beroemdste werk van Georges Gershwin. We zijn uiteraard niet alleen trots, maar ook nieuwsgierig: wij kennen alleen uitvoeringen met symphonie-orkest maar Barbara speelt het met begeleiding van een Harmonie.







    05-10-2009 om 13:20 geschreven door kommaneuker

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    E-mail mij


    Blog als favoriet !

    GRAAG UW COMMENTAAR op mijn schrijfsels! Laat me vooral weten wanneer u het ergens mee oneens bent. Ik ben trouwens niet bang voor kritiek, integendeel: het kan me aanmoedigen om (beter) na te denken voordat ik iets schrijf. Ik krijg liever kritiek dan nietszeggende plaatjes of andere (goedbedoelde) “boodschappen” die niks met mijn blabla te maken hebben.


    Gastenboek
  • M.
  • Een goede namiddag
  • Geloof en leven
  • docteranders
  • Ridderballade

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


       De meeste afbeeldingen uiterst LINKS zijn FOTO'S van schilderijen (op papier, doek of andere materialen) die vrouwlief in haar schildersatelier gemaakt heeft.
       In deze RECHTERkolom staan afbeeldingen die ze op computer heeft getekend. U kan er ook vinden op haar eigen seniorennet-blog ("computeroma") maar de laatste tekeningen daar dateren van 27.10.2008: ze haat nl. de rompslomp van een eigen blog....
       Maar gelukkig mag ik op
    mijn blog af en toe een of meer van haar creaties tonen. Ze inspireert zich meestal op het familiealbum, foto’s uit de media of bestaande kunstwerken, maar ze houdt niet van braaf copiëren en het eindresultaat wijkt dus nogal eens af van het origineel en benadert soms zelfs het abstracte, waarbij ze haar aangeboren kleurgevoel de vrije loop laat (tijdens haar academie-opleiding kreeg ze daarvoor felicitaties).


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per maand
  • 09-2016
  • 06-2016
  • 04-2016
  • 02-2016
  • 12-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 01-2015
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!