WIE ZIJN WIJ?
   Mijn vrouw en ik zijn twee “oudere” senioren met een jong hart, vier kinderen en dertien kleinkinderen. We zijn beiden lid van een tafeltennis- en een wandelclub, genieten van klassieke muziek en moderne kunst. Ik speel af en toe piano in een nostalgisch salonorkestje, lees en praat graag over het heelal en ben sterk geïnteresseerd in veel aspecten van de Nederlandse taal en verkeers(on)veiligheid. Verder ben ik sinds 1995 bestuurslid van een zogenaamd "OKRA-trefpunt", een lokale afdeling van de grootste seniorenbeweging in ons land
   Vrouwlief schildert en tekent niet alleen, maar is ook een creatieve kokkin, houdt van bloemen en onderhoudt de tuin, naait graag en maakte vroeger avontuurlijke exploratiereizen naar Nepal, India, Mongolië, Atlasgebergte, … (is daar op mijn aandringen in 2005 mee gestopt). Ze leest snel en veel en houdt van Franse films.

Foto
oma tussen haar verfjes, kwastjes, papier, doek, javel enz.
Foto
... en hier al tekenend op haar computer
Inhoud blog
  • Eindelijk!?... Eerst nog eens "proeven"
  • Afval sorteren: waarom makkelijk als 't ook moeilijk kan?!
  • (ON)gelukkige verjaardag!
  • "Sorry: een dubbelzinnige cultuur..."
  • Wegmarkeringen: zoveelste blunder?
  • Overstroming
  • Voetganger is GEEN zwakke weggebruiker!!
  • De laatste wandeling?
  • Lekkere stoelgang? Het kàn!
  • Frans is geen Frans
  • Bewegwijzering in industriezones
  • voorrang van rechts?
  • De grillen van OKRA
  • Verband tussen tafeltennis en een kunstgebit
  • Lieve bezoekers, HELP!
  • Ebola: "geen reden tot paniek"
  • Tsjechië (vervolg) - foto's
  • Tsjechië: OKRA-cultuurvakantie
  • Tsjechië-reis (OKRA): nog even geduld!
  • Mijn kennismaking met JEF BURM in 1970
  • Musical Leeuwenkoning: geslaagd!
  • oma en haar derde musical (bis)
  • Oma en
  • OKRA-slippertje...
  • "Mijn" Dictee
    mijn favorieten
  • computeroma
  • schetsblog
  • wimdelarte
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Blog als favoriet !
    kommaneuker
    Sommigen noemen me een kommaneuker (muggenzifter). Of ik die bijnaam verdien, moeten mijn bezoekers maar beoordelen. Op dit blog wordt in elk geval niet geneukt, misschien wel geluld (voor het eerste bestaan andere wipsites, pardon, websites).
    Op dit blog schrijf ik zowel persoonlijke “dagboek-notities” als commentaren, ernstig of luchtig, op uiteenlopende onderwerpen. De afbeeldingen zijn – tenzij anders vermeld – meestal geschilderd of op computer getekend door mijn echtgenote, waarbij haar 12 jaar academie-opleiding en workshops goed van pas komen. Tot eind 2008 toonde ze haar creaties trouwens op een eigen blog: http://blog.seniorennet.be/computeroma maar ze ziet meer in één gezamenlijk blog voor ons beiden.
    25-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oma in haar schildersatelier
       Hier alsnog de gisteren aangekondigde fotootjes van computeroma (eigenlijk liever gewoon “oma”; ze tekent af en toe nog wel op pc, maar haar voorkeur blijft toch uitgaan naar kliederen (excusez le mot, schat!) met kwastjes, verfjes, doek, papier, zijde, zand, zout, bleekwater, houtskool en andere viezigheden, dan van het propere tekenen met tekenprogramma’s op computer)
      
    TOE(kom)MAATJE. Oma werkt graag op bescheiden formaten die ze plat op tafel kan leggen; voor grotere formaten is de tafel te klein en gebruikt ze andere accessoires; zo hoorde ik haar onlangs tegen een van de belangstellende kleinkinderen – die gaat zelf naar de tekenschool - uitleggen: “ja daarvoor heb ik mijn ezel nodig”. Ik reageerde onmiddellijk met “ah nee hé, ik bemoei me er niet mee, trek uw plan zonder mij!”




                                

    25-02-2010 om 10:14 geschreven door kommaneuker

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Houdt u van oersaaie kost, lees dan verder!
      1) “Als gevolg van zijn dood is die of die overleden”. Zo’n zin klinkt idioot, maar als je er over nadenkt betekent het in feite natuurlijk hetzelfde als: “Hij/zij is overleden aan de gevolgen van … (een of andere dodelijke ziekte)”.  (Je kunt wel overlijden aan de gevolgen van een ongeval)
       2) ”Ik heet Jan, ben getrouwd met Marie, we wonen  in X., mijn vrouw en ik werken allebei al vijf jaar bij een bank.“ Zo klinkt het in een gewoon gesprek; waarom dan niet in een wat formeler kader? Of wordt het dan: “ik heet Jan, ben gehuwd met Marie, we zijn woonachtig in X, mijn echtgenote en ik zijn beiden reeds vijf jaar werkzaam bij een financiële instelling.” ?
       3) Het woord “psychisch” wordt bijna niet meer gebruikt, want er is een langer (en dus “geleerder”?) woord: “psychiatrisch” (beide bestaan, maar betekenen iets anders).
       4) Haalt u uw krant nog gewoon bij de “krantenwinkel”, of volgt u sommige reclamespots en gaat u naar “uw dagbladhandelaar”?
       5) Politici en andere “belangrijke” (?) mensen “zeggen” niks meer, zij “geven aan” (“meegeven” mag ook…) De Nederlandse premier Balkenende is een kampioen in dat “aangeven”…(hij “zegt” al jaren niks meer maar heeft al vaak van alles “aangegeven”)
       6) Ook het woord “basis” is een dankbare voor wie zich wat geleerder wil voordoen; geef toe: “1000 verkeersdoden op jaarbasis klinkt toch intelligenter dan “per jaar”. Soms leidt die modieuze rage tot de gekste resultaten; onlangs las ik in mijn krant: “… het koppel maakte op regelmatige basis ruzie.
       7) Woorden als “spanningen”, “dagelijks”, “ik denk”, “ik houd er niet van”, “volledig”, lijken verboden. Als je met je tijd mee wil gaan, zeg je beter “spanningsvelden”, “dagdagelijks”, “ik heb zoiets van”, “het is niet mijn ding”, “tweehonderd procent” …………….
    ZIEZO, ik heb naar de mensen toe mijn hart weer eens helemaal voor zegmaar 200 procent, nee 300 procent kunnen luchten.

    TOE(kom)MAATJE. Gisteren kwam oma met de nogal schokkende mededeling dat ik “blijkbaar het profiel van een gangster” heb. Wablief???!!! Uitleg: oma is aan een nieuw reeks schilderijen begonnen, geïnspireerd op foto’s uit een boek over beruchte misdadigers uit de voorbije 100 jaar. “En die hebben allemaal, zegt oma, zware wenkbrauwen, zoals jij”. Vandaar dus! Ik ben eens benieuwd, hopelijk blijft de gelijkenis bij mijn wenkbrauwen…

    (ik wou hier twee fotootjes van oma in haar atelier toevoegen, maar da's mislukt. volgende keer beter...)

    24-02-2010 om 17:36 geschreven door kommaneuker

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    17-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leve de poëzie

       Wie af en toe mijn blog bezoekt, heeft wel begrepen dat oma en ik in onze “achterban” van 4 kinderen + partners, 13 kleinkinderen + enkele lieven nogal wat actieve kunstzinnige exemplaren (al dan niet beroeps-) tellen. Totnogtoe waren daar geen dichters bij, zelfs geen karamelleverzen-rijmelaars, maar wat de eerste categorie betreft is daar nu verandering in gekomen.
       Een van onze kleinzonen werd onlangs verliefd op Sanne, en die blijkt over echte poëtische gaven te beschikken. Een eerste bewijs daarvan kregen we al tijdens onze jongste jaarlijkse familiereünie, toen zij met een zeer beperkt aantal beschikbare woorden een heel mooi gedicht uit haar mouw schudde (zie mijn blogs van 30 en 31.12.2009). Deze week bezorgde ze ons een hele reeks nieuwe, soms ontroerende juweeltjes. Ik pik er – uiteraard met haar toestemming – eentje uit; ik hoop dat u er even oprecht van kan genieten als oma en ik:



    Een nieuw verhaal

    Als ik een schrijfsel van het potlood was
    en jij was dan de gom
    en het papier was ons verhaal
    dan gomde jij mijn ik weg
    tot er geen ik meer was
    en ook geen jij
    alleen nog een wij

    en ons verhaal

                       Sanne Borremans, februari 2010

     



     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     






     

    17-02-2010 om 16:55 geschreven door kommaneuker

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    14-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Word PostMobile!!! !
    Word PostMobile!!! …
       Deze raad werd mij gegeven in een folder van De Post, die ik in mijn brievenbus vond. Op een andere plaats kreeg ik dan weer het dringend verzoek om Mobistar te “worden”. Kort daarna had ik opnieuw prijs en zou ik voor de zoveelste keer van identiteit moeten veranderen (ik moest een Peugeot worden, of was het Toyota, sla me dood).
       Deze idiote reclametrend begint me danig op de zenuwen te werken en ik krijg soms goesting om sarcastisch te reageren met zoiets als “verdomme, jongens hou toch op, ik ben al sedert jaren Douwe Egberts en heb geen zin om wat anders te “worden”!

    TOE(kom)MAATJE. Vrouwenlogica… Ik vroeg oma: “wat eten we vandaag?” – Antwoord: “Kip met rijst, maar zonder rijst.” – Ik keek haar niet-begrijpend aan... – “Ja, ik heb een recept
    Kip met rijst maar ik heb geen rijst dus wordt het puree”…

    14-02-2010 om 17:19 geschreven door kommaneuker

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    12-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schiet op de weervoorspellers (of niet?)!!

       Telkens als lachende Frank, rondborstige Sabine of hun concurrerende tv-collega’s zich in hun weervoorspellingen vergist hebben, mag je er zeker van zijn dat het ’s anderendaags hoe dan ook zal “stormen”: stormen van kritiek van mensen die hun voorspelde “zonnig en warm” dagje aan zee letterlijk in het water zien vallen door een koude en natte regen. Of omgekeerd natuurlijk: je blijft thuis omdat ze voor de kust rotweer hebben voorspeld en nadien blijkt dat het juist daar wel degelijk heerlijk zomerweer was.  
       Dezer dagen beleefden we weer zoiets: de weerjongens en –meisjes voorspelden droog weer met hooguit een beetje onschuldige stofsneeuw, en de volgende ochtend lag ongeveer het hele land plat onder een dikke laag sneeuw. En wie kregen weer de volle euh… laag? Precies: de weervoorspellers.
       Nou ja, ik overdrijf natuurlijk een beetje (anders had ik geen onderwerp voor mijn blog). Maar toch… het is niet alleen “aan de cafétoog” dat de weerman m/v het moe(s)t ontgelden, ook veel “nuchtere” mensen denken dat Frank, Sabine, enz. bewust hun voorspellingen soms “kleuren” in het voor- of nadeel van de kust of de Ardennen. Het scheelt maar een haar of ze krijgen nog de schuld van het slechte weer zelf.
       De critici vergeten blijkbaar dat de eigenlijke voorspellingen niet gemaakt worden door mensen van vlees en bloed, maar door computermodellen die de meest waarschijnlijke evolutie op korte termijn weergeven. Meestal blijkt die voorspelling goed uit te komen, wat al een mirakel is als je bedenkt dat de kleinste afwijking in een van de parameters al genoeg kan zijn om via een kettingreactie een totaal ander eindresultaat te geven. Ik heb een weerkundige bij wijze van boutade eens horen zeggen dat in theorie een opvliegende vlinder in Australië het weer bij ons kan doen omslaan.
       Samenvattend: onze weermensen (eigenlijk: hun weercomputers) hebben meestal gelijk. Schiet dus niet op Frank (en zeker niet op Sabine…. Sorry!) als het uitzonderlijk eens (zelfs grondig) mis gaat.

    TOE(kom)MAATJE. Antwoord op een examenvraag:
    De piramiden dienden om koningen in te doen. Zo een ingewikkelde koning heette Mammie

    12-02-2010 om 21:45 geschreven door kommaneuker

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    E-mail mij


    Blog als favoriet !

    GRAAG UW COMMENTAAR op mijn schrijfsels! Laat me vooral weten wanneer u het ergens mee oneens bent. Ik ben trouwens niet bang voor kritiek, integendeel: het kan me aanmoedigen om (beter) na te denken voordat ik iets schrijf. Ik krijg liever kritiek dan nietszeggende plaatjes of andere (goedbedoelde) “boodschappen” die niks met mijn blabla te maken hebben.


    Gastenboek
  • M.
  • Een goede namiddag
  • Geloof en leven
  • docteranders
  • Ridderballade

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


       De meeste afbeeldingen uiterst LINKS zijn FOTO'S van schilderijen (op papier, doek of andere materialen) die vrouwlief in haar schildersatelier gemaakt heeft.
       In deze RECHTERkolom staan afbeeldingen die ze op computer heeft getekend. U kan er ook vinden op haar eigen seniorennet-blog ("computeroma") maar de laatste tekeningen daar dateren van 27.10.2008: ze haat nl. de rompslomp van een eigen blog....
       Maar gelukkig mag ik op
    mijn blog af en toe een of meer van haar creaties tonen. Ze inspireert zich meestal op het familiealbum, foto’s uit de media of bestaande kunstwerken, maar ze houdt niet van braaf copiëren en het eindresultaat wijkt dus nogal eens af van het origineel en benadert soms zelfs het abstracte, waarbij ze haar aangeboren kleurgevoel de vrije loop laat (tijdens haar academie-opleiding kreeg ze daarvoor felicitaties).


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per maand
  • 09-2016
  • 06-2016
  • 04-2016
  • 02-2016
  • 12-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 01-2015
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!