WIE ZIJN WIJ?
   Mijn vrouw en ik zijn twee “oudere” senioren met een jong hart, vier kinderen en dertien kleinkinderen. We zijn beiden lid van een tafeltennis- en een wandelclub, genieten van klassieke muziek en moderne kunst. Ik speel af en toe piano in een nostalgisch salonorkestje, lees en praat graag over het heelal en ben sterk geïnteresseerd in veel aspecten van de Nederlandse taal en verkeers(on)veiligheid. Verder ben ik sinds 1995 bestuurslid van een zogenaamd "OKRA-trefpunt", een lokale afdeling van de grootste seniorenbeweging in ons land
   Vrouwlief schildert en tekent niet alleen, maar is ook een creatieve kokkin, houdt van bloemen en onderhoudt de tuin, naait graag en maakte vroeger avontuurlijke exploratiereizen naar Nepal, India, Mongolië, Atlasgebergte, … (is daar op mijn aandringen in 2005 mee gestopt). Ze leest snel en veel en houdt van Franse films.

Foto
oma tussen haar verfjes, kwastjes, papier, doek, javel enz.
Foto
... en hier al tekenend op haar computer
Inhoud blog
  • Eindelijk!?... Eerst nog eens "proeven"
  • Afval sorteren: waarom makkelijk als 't ook moeilijk kan?!
  • (ON)gelukkige verjaardag!
  • "Sorry: een dubbelzinnige cultuur..."
  • Wegmarkeringen: zoveelste blunder?
  • Overstroming
  • Voetganger is GEEN zwakke weggebruiker!!
  • De laatste wandeling?
  • Lekkere stoelgang? Het kàn!
  • Frans is geen Frans
  • Bewegwijzering in industriezones
  • voorrang van rechts?
  • De grillen van OKRA
  • Verband tussen tafeltennis en een kunstgebit
  • Lieve bezoekers, HELP!
  • Ebola: "geen reden tot paniek"
  • Tsjechië (vervolg) - foto's
  • Tsjechië: OKRA-cultuurvakantie
  • Tsjechië-reis (OKRA): nog even geduld!
  • Mijn kennismaking met JEF BURM in 1970
  • Musical Leeuwenkoning: geslaagd!
  • oma en haar derde musical (bis)
  • Oma en
  • OKRA-slippertje...
  • "Mijn" Dictee
    mijn favorieten
  • computeroma
  • schetsblog
  • wimdelarte
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Blog als favoriet !
    kommaneuker
    Sommigen noemen me een kommaneuker (muggenzifter). Of ik die bijnaam verdien, moeten mijn bezoekers maar beoordelen. Op dit blog wordt in elk geval niet geneukt, misschien wel geluld (voor het eerste bestaan andere wipsites, pardon, websites).
    Op dit blog schrijf ik zowel persoonlijke “dagboek-notities” als commentaren, ernstig of luchtig, op uiteenlopende onderwerpen. De afbeeldingen zijn – tenzij anders vermeld – meestal geschilderd of op computer getekend door mijn echtgenote, waarbij haar 12 jaar academie-opleiding en workshops goed van pas komen. Tot eind 2008 toonde ze haar creaties trouwens op een eigen blog: http://blog.seniorennet.be/computeroma maar ze ziet meer in één gezamenlijk blog voor ons beiden.
    29-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Superpot van 100.000.000 euro: trekking 1 oktober!
       In mijn blog van 9 juni pleegde ik een kritisch stukje over een groep van duizend lotto-spelers die een “waterdicht” systeem hadden gevonden om overmorgen 1 oktober samen de superpot van 100 miljoen euro te winnen. Ik schreef toen dat ze al blij mogen zijn als ze gewoon hun inzet (100 euro de man) terugkrijgen. 

      
    Nu is er ook in Antwerpen een groep opgedoken van 2520 spelers die eveneens 100 euro per persoon hebben ingezet: “Als deze groep mensen als enige de pot wint, krijgt elke deelnemer 40.000 euro” schrijft de GvA. Die conclusie zal wel kloppen … “ALS”! Die kans is echter bijna nul, en dus zal de uitslag aantonen dat de leden van die twee groepen helemaal geen superwinsten gemaakt hebben, misschien zelfs niet eens hun inzet terugkrijgen.

      
    Let wel: ik heb niks tegen officiële loterijen en als mensen uit zijn op de “kick” van het gokken, voor mij niet gelaten; er gaat trouwens een flink deel van de inzet naar goede doelen en dat is een goeie zaak, maar ik vind het verkeerd om mensen te doen geloven dat ze in groep meer kans maken op (grote) winst dan wanneer ze individueel zouden spelen.

    29-09-2010 om 20:34 geschreven door kommaneuker

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    24-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een GSM-klucht (echt gebeurd)

       Het is lang geleden dat we als ouders nog op onze eigen kinderen moesten babysitten, zeg maar gerust babyshitten: er kwamen inderdaad nogal wat luiers aan te pas. Intussen zijn onze 4 peuters van toen zelf ouders van (samen) 13 kinderen tussen 10 en 28 jaar. Een van die “kleintjes” (19  jaar) belde onlangs of hij in verband met een studentenjob in onze stad een drietal weken bij Opa en Oma mocht komen logeren. We zagen dat wel zitten en A..kreeg de vroegere kamer van zijn papa toegewezen.
       En nu de beloofde GSM-klucht. Op een avond kwam hij om 22.30 uur “thuis” maar vertrok een kwartier later weer naar een van zijn neven in onze buurt met wie hij had afgesproken. Hij “zou niet te lang wegblijven”… Maar toen hij om 2 uur ’s nachts nog niet thuis was, heb ik toch maar even zijn nummer gebeld. “Ja, opa, ik ben
    hier
    ”. Oef, hij leefde dus nog, al kon “hier” natuurlijk van alles betekenen. Hij voelde mijn vraag aankomen en verduidelijkte: “ik ben beneden en kom naar boven”. Toen begon stilaan mijn frank, pardon 0,0248 euro, te vallen: om ons niet te wekken was hij heel stil binnengekomen en zat nu beneden op het toilet met mij te telefoneren. We zaten nog geen 3 meter van elkaar!!

    TOE(kom)MAATJE. Bij het opruimen van ons medicijnkastje vonden we een onbekend mini-spraybusje zonder merknaam noch enige aanduiding voor het gebruik. We lazen alleen de volgende nutteloze waarschuwing: “Gebruik uitsluitend voor het doel waarvoor het product bestemd is!” Het doet me denken aan de “deskundige analyses” (?) van sommige voetbaltrainers: “Om te winnen moet je willen winnen, ervoor gaan, er invliegen, kortom gewoon: voetballen!!” Jawadde?!

    24-09-2010 om 21:39 geschreven door kommaneuker

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    17-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jan Peumans uitgescholden voor 'œVlaamse zaal'!
       Voorzitter Peumans van het Vlaams Parlement, zelf overtuigd Vlaming, komt naar eigen zeggen ook graag in Wallonië. Blijkbaar is hij daar echter niet voor iedereen welkom: tijdens zijn laatste bezoek werd hij bij het verlaten van een ijssalon aangevallen door een lid van het extremistische “Action Fouronnaise”, die hem bovendien uitschold voor “salle flamande” (letterlijk: “Vlaamse zaal”), althans zo schrijft Gazet van Antwerpen van 17 september.
       Ongetwijfeld een van de vele leugens die we wel vaker in de Gazet aantreffen: zelfs met een minimale kennis van het Frans moet een GvA-redacteur toch snappen dat de belager van Peumans beslist iets anders geroepen heeft, het zal wel “sale flamand” (“Vuile Vlaming”) geweest zijn.

    17-09-2010 om 16:56 geschreven door kommaneuker

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart De Wever: beter in Latijn dan in Nederlands?

       Dat de N-VA-voorzitter graag uitpakt met zijn kennis van het Latijn, is bekend. Ik moet trouwens toegeven dat ik jaloers ben op zijn parate kennis terzake: zelf ben ik een product van de Grieks-Latijnse humaniora en ik pluk daar nog altijd de vruchten van, maar aan Latijnse spreekwoorden en teksten heb ik me nooit durven wagen.
       Wat de kennis van het Nederlands daarentegen betreft, hoef ik voor Bart niet onder te doen denk ik… Onlangs hoorde ik hem voor de zoveelste keer zijn bekende Latijnse slogan “Nil volentibus arduum” citeren, die hij dan in er-BAR(T)-melijk “Nederlands” vertaalde als “voor
    ZIJ die willen, is niets onmogelijk”. Ik weet wel dat dit bij ons een veelgehoorde taalfout is maar een overtuigde Vlaming als De Wever zou toch moeten weten dat het niet “voor ZIJ” is maar “voor HEN die…”, zoals je ook zegt “voor MIJ, voor JOU, voor ONS”, en niet “voor IK, voor JIJ, voor WIJ…”  
       (À propos: Barts vertaling van “arduum” als “onmogelijk” schijnt ook niet helemaal koosjer te zijn…)

    TOE(kom)MAATJE. Een goeie, onlangs gelezen in Humo’s “Uitlaat” over Madame Non:  “Hoe is het mogelijk dat een vrouw als Joëlle Milquet ooit zwanger kon raken? – Antwoord: “Dat was toen haar man haar vroeg om de pil te gebruiken”

    13-09-2010 om 21:50 geschreven door kommaneuker

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hospitalisatieverzekering? Een dilemma!.
    "Zeg nooit dat u een hospitalisatieverzekering hebt" (aldus een goedbedoelde raad van Gazet van Antwerpen 6.9). Het ligt inderdaad voor de hand dat (sommige) ziekenhuizen in de verleiding komen om hogere tarieven aan te rekenen als ze weten dat een patiënt verzekerd is, met op langere termijn onvermijdelijk hogere premies voor alle verzekerden tot gevolg. Anderzijds weet ik uit ervaring dat het voor de patiënt ook wel voordelen biedt wanneer de rekeningen geheel of gedeeltelijk rechtstreeks tussen verzekeraar en ziekenhuis afgehandeld kunnen worden. Indien mogelijk zou een patiënt het beste vooraf met zijn verzekeraar overleggen welke informatie hij in een concreet geval aan het betrokken ziekenhuis al dan niet zou mogen verstrekken; de vraag naar een eventuele verzekering zou in geen geval van het ziekenhuis zelf uit mogen gaan. In dat laatste geval staat de (verzekerde) patiënt voor de keuze, ofwel antwoordt hij “neen” maar dan liegt hij en liegen “mag” niet (tenzij je Danneels heet…) ofwel weigert hij op de vraag te antwoorden maar dat komt allicht over als een signaal dat er inderdaad een verzekering tussenkomt, met alle eventuele gevolgen van dien.

    TOE(kom)MAATJE. Als iemand zegt “het gaat mij om het principe, niet om het geld”, dan gaat het heel vaak om het geld…

    08-09-2010 om 13:29 geschreven door kommaneuker

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    E-mail mij


    Blog als favoriet !

    GRAAG UW COMMENTAAR op mijn schrijfsels! Laat me vooral weten wanneer u het ergens mee oneens bent. Ik ben trouwens niet bang voor kritiek, integendeel: het kan me aanmoedigen om (beter) na te denken voordat ik iets schrijf. Ik krijg liever kritiek dan nietszeggende plaatjes of andere (goedbedoelde) “boodschappen” die niks met mijn blabla te maken hebben.


    Gastenboek
  • M.
  • Een goede namiddag
  • Geloof en leven
  • docteranders
  • Ridderballade

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


       De meeste afbeeldingen uiterst LINKS zijn FOTO'S van schilderijen (op papier, doek of andere materialen) die vrouwlief in haar schildersatelier gemaakt heeft.
       In deze RECHTERkolom staan afbeeldingen die ze op computer heeft getekend. U kan er ook vinden op haar eigen seniorennet-blog ("computeroma") maar de laatste tekeningen daar dateren van 27.10.2008: ze haat nl. de rompslomp van een eigen blog....
       Maar gelukkig mag ik op
    mijn blog af en toe een of meer van haar creaties tonen. Ze inspireert zich meestal op het familiealbum, foto’s uit de media of bestaande kunstwerken, maar ze houdt niet van braaf copiëren en het eindresultaat wijkt dus nogal eens af van het origineel en benadert soms zelfs het abstracte, waarbij ze haar aangeboren kleurgevoel de vrije loop laat (tijdens haar academie-opleiding kreeg ze daarvoor felicitaties).


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per maand
  • 09-2016
  • 06-2016
  • 04-2016
  • 02-2016
  • 12-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 01-2015
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!