WIE ZIJN WIJ?
   Mijn vrouw en ik zijn twee “oudere” senioren met een jong hart, vier kinderen en dertien kleinkinderen. We zijn beiden lid van een tafeltennis- en een wandelclub, genieten van klassieke muziek en moderne kunst. Ik speel af en toe piano in een nostalgisch salonorkestje, lees en praat graag over het heelal en ben sterk geïnteresseerd in veel aspecten van de Nederlandse taal en verkeers(on)veiligheid. Verder ben ik sinds 1995 bestuurslid van een zogenaamd "OKRA-trefpunt", een lokale afdeling van de grootste seniorenbeweging in ons land
   Vrouwlief schildert en tekent niet alleen, maar is ook een creatieve kokkin, houdt van bloemen en onderhoudt de tuin, naait graag en maakte vroeger avontuurlijke exploratiereizen naar Nepal, India, Mongolië, Atlasgebergte, … (is daar op mijn aandringen in 2005 mee gestopt). Ze leest snel en veel en houdt van Franse films.

Foto
oma tussen haar verfjes, kwastjes, papier, doek, javel enz.
Foto
... en hier al tekenend op haar computer
Inhoud blog
  • Eindelijk!?... Eerst nog eens "proeven"
  • Afval sorteren: waarom makkelijk als 't ook moeilijk kan?!
  • (ON)gelukkige verjaardag!
  • "Sorry: een dubbelzinnige cultuur..."
  • Wegmarkeringen: zoveelste blunder?
  • Overstroming
  • Voetganger is GEEN zwakke weggebruiker!!
  • De laatste wandeling?
  • Lekkere stoelgang? Het kàn!
  • Frans is geen Frans
  • Bewegwijzering in industriezones
  • voorrang van rechts?
  • De grillen van OKRA
  • Verband tussen tafeltennis en een kunstgebit
  • Lieve bezoekers, HELP!
  • Ebola: "geen reden tot paniek"
  • Tsjechië (vervolg) - foto's
  • Tsjechië: OKRA-cultuurvakantie
  • Tsjechië-reis (OKRA): nog even geduld!
  • Mijn kennismaking met JEF BURM in 1970
  • Musical Leeuwenkoning: geslaagd!
  • oma en haar derde musical (bis)
  • Oma en
  • OKRA-slippertje...
  • "Mijn" Dictee
    mijn favorieten
  • computeroma
  • schetsblog
  • wimdelarte
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Blog als favoriet !
    kommaneuker
    Sommigen noemen me een kommaneuker (muggenzifter). Of ik die bijnaam verdien, moeten mijn bezoekers maar beoordelen. Op dit blog wordt in elk geval niet geneukt, misschien wel geluld (voor het eerste bestaan andere wipsites, pardon, websites).
    Op dit blog schrijf ik zowel persoonlijke “dagboek-notities” als commentaren, ernstig of luchtig, op uiteenlopende onderwerpen. De afbeeldingen zijn – tenzij anders vermeld – meestal geschilderd of op computer getekend door mijn echtgenote, waarbij haar 12 jaar academie-opleiding en workshops goed van pas komen. Tot eind 2008 toonde ze haar creaties trouwens op een eigen blog: http://blog.seniorennet.be/computeroma maar ze ziet meer in één gezamenlijk blog voor ons beiden.
    28-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leven met één hand…
       Ik heb me wel eens afgevraagd hoe het zou voelen als je plotseling gedwongen zou worden om al je handelingen met slechts één hand te verrichten. Sinds gisterochtend ken ik het antwoord: toen ik per fiets onderweg was naar mijn krantenwinkel, gleed ik onderuit op een verijsde plek en maakte met mijn linkerzij een gigantische smak op het wegdek. Door de plotse geweldige pijn in mijn schouder voelde ik onmiddellijk dat er meer aan de hand was dan een paar mogelijke schrammetjes en dacht direct aan een breuk of ontwrichting. Kreunend van de pijn (al kan ik best “een stootje” verdragen) krabbelde ik heel voorzichtig recht en weigerde beleefd de goedbedoelde hulp van een vriendelijke dame die enkele seconden eerder op dezelfde plek met haar brommer gevallen was – zonder erg – en mij aan mijn gekwetste arm wilde rechttrekken, met alle risico’s van dien.
       Ik strompelde rechtsomkeert met mijn fiets aan de hand terug richting huis, hoewel nog amper 100 meter van mijn gazettenboer verwijderd, maar ik voelde dat er die dag toch niks meer van krantjelezen in huis zou komen; die verwachting bleek achteraf maar al te zeer te kloppen!
       Thuisgekomen belde ik onmiddellijk een van mijn zoons, die mij na overleg met de dienst “SPOED” naar het ziekenhuis bracht (oma mocht ook mee…)., waar ik nog uren moest afzien (een pijnstiller had geen effect) voordat ik eindelijk aan de beurt was voor radiografieën (N.B. dit is geen kritiek op het voorrangsbeleid van die SPOEDdienst: mijn “ziekte” was pijnlijk maar allicht minder urgent dan andere gevallen).
       Ik kreeg nogmaals een pijnstiller (die wél hielp) en belandde uiteindelijk in de operatiekamer, waar mijn ontwrichte (gelukkig niet gebroken) schouder onder een korte verdoving van amper 5 minuten werd rechtgezet  Mijn L-
    arm werd in een steundoek gelegd, die ik …. drie weken lang moet aanhouden. Vandaag was dus mijn eerste (volle) éénhandige dag en weet ik het antwoord op mijn vraag in de eerste zin hierboven. Met één hand mijn toetsenbord bedienen valt nog enigszins mee maar eenvoudige handelingen zoals aan/uitkleden, toiletbeurten, afwassen e.d zijn echte martelingen. Gelukkig (!) kan ik niet koken, dat blijft oma dus doen…. Maar autotijden of fietsen is de komende weken sowieso uitgesloten; mijn mobiliteit is m.a.w vrijwel nihil. Maar kom, over 3 weken is hopelijk alle leed geleden en kan ik de draad weer opnemen (ook al is die draad natuurlijk niet meer zo sterk als toen ik nog 75 was……..)

    28-01-2012 om 21:29 geschreven door kommaneuker

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    22-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Help! Waarover moet ik schrijven?...

       Al weken lang zoek ik naar onderwerpen voor mijn blogjes (mijn laatste dateert van 8 januari). Of eigenlijk juist niet: ik heb namelijk zo veel items dat ik gewoon niet weet hoe ik moet kiezen. Ziehier enkele van mijn kladnotities van de laatste weken/dagen:

    - Verkeersbelasting betaald? Sticker op de voorruit!
    - Pater Phil Bosmans, stichter (?) van “Bond Zonder Naam” overleden
    - “Iedereen moet inleveren! Helemaal akkoord zolang
    IK
    maar niet moet...”
    - Junior Master Chef: in plaats van stilaan verlost te worden van de lawine van kookprogramma’s op TV slepen we nu al kindjes voor de camera om “de beste” te zijn
    - Mijn nieuwe kleurenprinter: “de installatie is een fluitje van een cent, meneer” (jaja lieve juffrouw, maar niet voor een onhandige kluns zoals ik....)
    - De voortdurende versprekingen van (vooral radio-)presentatoren werken op mijn zenuwen; slechts een doodenkele keer zijn ze plezant zoals vanmorgen toen sportreporter
    Dirk Gerlo een 8ste finale met tennisster Kim Clijsters versloeg voor Radio1, sprak de presentatrice (tijdens de superspannende slotfase) hem aan als KIM Gerlo

    - Onbegrijpelijk dat zelfs gerenommeerde bedrijven fortuinen (blijven) “investeren” (wegsmijten?) in superinfantiele
    reclamespotjes, waarbij de luisteraar bovendien vaak niet weet over welk product het gaat omdat de naam daarvan overstemd wordt door begeleidend lawaai of zonder enige “scheiding” overgaat in een ander product.

    TOE(kom)MAATJE. Uit De Streekkrant (regio Waas&Dender 11.1.12):
      
    “IJspiste Sint-Niklaas: succes zelfs zonder vorst” . Albert zal iets anders aan zijn hoofd gehad hebben zeker…

    22-01-2012 om 11:16 geschreven door kommaneuker

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eer aan (computer)oma

       Inderdaad: “computer” tussen haakjes, want oma tekent al een tijd niet meer met de computer. Ik blijf echter hopen, want ik vind dat ze met haar programma “Painter Classic” echt wel leuke dingen deed. Maar goed, voorlopig blijft ze zweren bij haar doeken, kwastjes, verf, was, bleekwater en andere al dan niet stinkende viezigheidjes, en is daarmee bijna dagelijks in de weer in haar schildersatelier. Haar gedreven temperament vertaalt zich trouwens in een omvangrijke productie: ons huis hangt vol en lijkt meer op een kunstgalerij, en ook de (klein)kinderen weten bij wie ze moeten aankloppen als ze de muren van hun huis of studentenkot willen opvrolijken. Zelfs in de cafetaria’s van onze pingpongclub en van de parochie laat oma haar “sporen” achter.
       Een andere hobby, die toch ook wel thuishoort in de categorie Beeldende Kunst, is het maken van
    theaterkostuums, in samenwerking met een van onze kleinzoons die musicals regisseert.
       Voilà, genoeg “gestoefd” over mijn artistieke wederhelft. Maar oordeel zelf maar, aan de hand van de 2 tekeningen en 7 foto's hieronder, of u mijn bewondering deelt, want smaken kunnen nu eenmaal heel erg verschillen; let niet te veel op de kwaliteit van mijn foto’s: ze zijn genomen met een bescheiden camera, door een bescheiden fotograaf...).


    Twee computertekeningen "uit de oude doos" (programma Painter Classic):


    "Singing in the Rain"


    Een recent werk op papier (gemengde technieken)


    Oma actief in haar schildersatelier:

    Ons huis hangt (en staat) vol...


    Ook de pingpongclub-cafetaria heeft oma passend versierd:


    hier enkele van haar werken in de parochiale cafetaria:


    Naai- en triplockmachines bij de hand...


    Tulbanden op maat voor musical over Perzisch sprookje "Aladin":

    08-01-2012 om 21:54 geschreven door kommaneuker

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    06-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoffelijke bestuurders
       “Een op drie chauffeurs vindt zichzelf hoffelijk in het verkeer” (GvA 6.1). Maar wat is “hoffelijk”? Ik voel me hoffelijk als ik rits, maar als ik op mijn rem ga staan om mijn voorrang af te staan aan een voetganger die bv. het rode licht negeert of oversteekt op enkele meters NAAST een zebrapad, dan is mijn gedrag niet meer dan een veiligheidsreflex.
       Ander voorbeeld. Heel wat chauffeurs denken hoffelijk te zijn door hardnekkig te weigeren hun rechtmatige voorrang te nemen (bv. op gewone T-kruisingen) maar houden daardoor andere weggebruikers nodeloos op, die veiligheidshalve liever de regels respecteren.
       Kortom: “hoffelijkheid” in het verkeer is in de allereerste plaats het consequent maar met gezond verstand toepassen van de geldende regels.

    TOE(kom)MAATJE.
    Ik hoop binnen enkele dagen nog eens een stukske – met illustraties - te wijden aan de schilderkunst van mijn lieve eega.

    06-01-2012 om 16:35 geschreven door kommaneuker

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwjaarsconcert nog steeds zonder vrouwen…

       Nou ja, hélemaal “zonder” mag ik niet zeggen, maar slechts twee dames op honderd musici vond ik toch maar pover. Bovendien moesten we een hele tijd wachten vóór de (overigens uitstekende) camera-regie de dames eventjes in beeld wilde brengen, en dan nog kregen we vooral hun euh… achterste te zien. Een troost: de “helft” van dat tweekoppig vrouwenbataljon was een Vlaamse harpiste. Het is mij een raadsel waarom de mannen van de Wiener Philharmoniker die opvallende wanverhouding M/V nu al jaren blijven pikken. Je hoeft toch echt geen feminist te zijn om bij die zinloze discriminatie op zijn minst vragen te hebben?
       Dit gezegd zijnde – oef, even stoom afgeblazen – moet ik toegeven dat het concert zelf ook dit jaar weer een mooie gebeurtenis was, zowel wat het muzikale aspect betreft (al hoorde ik de Wiener Sängerknaben soms een tikkeltje onder de toon?) als wegens de prachtige balletten en de originele beeldmontages. Normaal kijk ik overdag nooit naar televisie maar op nieuwjaarsdag maak ik al jaren graag een uitzondering.

    02-01-2012 om 22:02 geschreven door kommaneuker

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    E-mail mij


    Blog als favoriet !

    GRAAG UW COMMENTAAR op mijn schrijfsels! Laat me vooral weten wanneer u het ergens mee oneens bent. Ik ben trouwens niet bang voor kritiek, integendeel: het kan me aanmoedigen om (beter) na te denken voordat ik iets schrijf. Ik krijg liever kritiek dan nietszeggende plaatjes of andere (goedbedoelde) “boodschappen” die niks met mijn blabla te maken hebben.


    Gastenboek
  • M.
  • Een goede namiddag
  • Geloof en leven
  • docteranders
  • Ridderballade

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


       De meeste afbeeldingen uiterst LINKS zijn FOTO'S van schilderijen (op papier, doek of andere materialen) die vrouwlief in haar schildersatelier gemaakt heeft.
       In deze RECHTERkolom staan afbeeldingen die ze op computer heeft getekend. U kan er ook vinden op haar eigen seniorennet-blog ("computeroma") maar de laatste tekeningen daar dateren van 27.10.2008: ze haat nl. de rompslomp van een eigen blog....
       Maar gelukkig mag ik op
    mijn blog af en toe een of meer van haar creaties tonen. Ze inspireert zich meestal op het familiealbum, foto’s uit de media of bestaande kunstwerken, maar ze houdt niet van braaf copiëren en het eindresultaat wijkt dus nogal eens af van het origineel en benadert soms zelfs het abstracte, waarbij ze haar aangeboren kleurgevoel de vrije loop laat (tijdens haar academie-opleiding kreeg ze daarvoor felicitaties).


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per maand
  • 09-2016
  • 06-2016
  • 04-2016
  • 02-2016
  • 12-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 01-2015
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!