Inhoud blog
  • VRT Nieuws 25/8/2010 - Kanker maakt arm
  • Money money money - that's all we need
  • Kom op tegen kanker
  • Kom op tegen kanker - Geld is belangrijker dan hulp
  • Kom op tegen kanker - De Liga schendt de wet op de privacy
  • Kom op tegen kanker - Een benefiet voor iemand niet niet geholpen is
  • Kom op tegen kanker - Steun komt van gewone mensen
  • Kom op tegen kanker: Spaarboekje aanspreken om behandeling te betalen
  • Kom op tegen kanker - Ik moet met schulden sterven
  • Kom op tegen kanker - Ouders van D. (4 j.) krijgen geen steun !
  • Kom op tegen kanker - Gewone mensen die niet geholpen zijn
  • Kom op tegen kanker - De vaste kosten
  • Kom op tegen kanker - Hulp vragen via de telefoon
  • Kom op tegen kanker - Het forum
  • Kom op tegen kanker - Financiële hulp
  • Kom op tegen kanker - Een commissie verdeelt het geld
  • Kom op tegen kanker - Marketing op z'n best
  • Kom op tegen kanker - psychosociale ondersteuning
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Kom op tegen kanker
    Waar gaat al dat geld naartoe ?
    26-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VRT Nieuws 25/8/2010 - Kanker maakt arm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een tsunami, een aardbeving, een overstroming, kom op tegen kanker .... de gewone burger moet het stellen met een aalmoes of krijgt zelfs helemaal niets. Meer en meer kankerpatiënten raken in geldnood aldus het nieuwsbericht op de VRT op 25 augustus 2010. 
    Bij kom op tegen kanker gaan gigantische bedragen de verkeerde richting uit. Als gewone mens financiële hulp bekomen van de Liga Kom op tegen kanker is hetzelfde als de Lotto winnen. Dat hebben we zelf aan de lijve ondervonden. En wij zijn niet de enige. Lees even aandachtig de volgende artikelen in deze blog en u zult merken dat reeds vele mensen met vele problemen reeds vruchteloos hebben aangeklopt bij het Kankerfonds. 


    >> Reageer (0)
    10-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kom op tegen kanker - psychosociale ondersteuning
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het jaarverslag 2008 is uit. Er is een bedrag van zo maar eventjes 4.586.833,60 Euro uitgegeven aan psychosociale ondersteuning die voor het overgrote deel wordt gedaan door VRIJWILLIGERS (!!!!). Bij mijn weten wordt vrijwilligerswerk GRATIS gedaan. In mijn directe omgeving ken ik verschillende mensen die momenteel een chemokuur volgen of gevolgd hebben. Als ik hun vraag of ze psycho-sociale begeleiding hebben gehad dan krijg ik steevast het antwoord: "Wat is dat voor iets"? Enkele jaren geleden werd ik geconfronteerd met darmkanker en tijdens mijn 9 maanden durende chemokuur kreeg ik enkel wat troost van een nonneke. Verder niemand gehoord of gezien. Een vriend van ons die momenteel tot einde 2009 een chemokuur volgt in het UZ Gent heeft inderdaad al 1 keer kennis gemaakt met 2 vrijwilligers. Er is een sociaal fonds voor mensen met financiële problemen. Noch ik noch andere mensen zijn of worden hierover ingelicht. En aan de mensen die te weten komen dat er zo'n fonds bestaat wordt een belachelijk bedrag uitgekeerd. Er zijn ook de hulplijnen zoals de Vlaamse Kankertelefoon en dat is een 078 nummer dus een betaalnummer !
    Uittreksel jaarverslag: klik op de afbeelding.

    Waar gaat dit GIGANTISCH BEDRAG dan eigenlijk naartoe als bijna alles wordt uitgevoerd door VRIJWILLIGERS ? 

    Kan iemand mij hierop een zinnig antwoord geven ?



    >> Reageer (0)
    14-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kom op tegen kanker - Marketing op z'n best
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor het begin van iedere campagne wordt een meelijwekkende brief gestuurd naar duizenden (of honderdduizenden) huisvrouwen. De Liga beschikt over een stel bekwame marketingmedewerkers (of reclamebureau ?) die proberen zoveel mogelijk op het gemoed van de bevolking in te spelen. Dit jaar was het Franske met prostaatkanker, bij de vorige campagne An en daarvoor Lydia. Wat kost zo'n gigantische mailing ? In het jaarverslag 2008 staat een enorm niet gedetailleerd bedrag ingeschreven als "ONKOSTEN". Wellicht maakt deze mailing daar ook deel van uit. Ook dat wordt betaald door uw milde giften. Bij sommige mensen (ook bij mij) brengt hun meelijkwekkende brief echter een omgekeerd effect teweeg.

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kom op tegen kanker - Een commissie verdeelt het geld
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Jaarverslag 2008 pagina 14: "Een commissie van deskundigen zorgt voor een correcte besteding van de middelen". Zijn dat ook VRIJWILLIGERS zoals bij de psycho-sociale begeleiding ? We vermoeden van niet. Het zou misschien interessant zijn te vermelden hoeveel die eraan verdienen.

    >> Reageer (0)
    15-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kom op tegen kanker - Financiële hulp
    Kanker maakt arm. Dat is een leuze die de Liga zelf gebruikt. En toch wordt maar een miniem bedrag aan financiële steun gegeven voor mensen die het echt nodig hebben. Het bedrag is zo klein dat op de grafiek hiervan niets te merken is. Een aanvraagformulier invullen is al een hele opgave, daarvoor hebben de meeste mensen zelfs hulp nodig. En dan nog iets krijgen is een andere zaak. Als ik aan kankerpatiënten uit mijn omgeving vraag of ze financiële hulp krijgen dan is het antwoord bij iedereen negatief. Nee, dat wisten ze niet, dat men financieel kan geholpen worden, niemand heeft hun hierover geïnformeerd. Niet iedereen heeft immers een computer en internet om de website van de Liga te raadplegen. En elders is de informatie die aan de patiënten verstrekt wordt erg povertjes. Wie zwaar ziek is denkt immers niet aan geld maar aan overleven.

    In forum HLN 14/3/2009 :

    Solidariteit is mooi mocht het geld goed terecht komen maar dit is niet het geval bij liefdadigheidsinstellingen. Ik heb ooit een aanvraag gedaan bij Kom Op, de vrouw is intussen overleden. Ze kreeg een pak paperassen om te laten invullen voor éénmalig 100 Euro. Het ging om iemand die met een heel klein pensioentje moest toekomen. Een ontgoochelende ervaring. Ik vertrouw geen enkele VZW of NGO. Sorry! Hun websites/acties zijn duidelijk hoe je moet geven maar krijgen is ingewikkeld. 

    Er volgen op deze blog nog meer verhalen van mensen die zwaar in de miserie zaten en niet geholpen zijn door de Liga Kom op tegen Kanker.

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kom op tegen kanker - Het forum


    Op het forum van de Liga Kom op tegen Kanker kan men vragen stellen over allerlei onderwerpen. Wanneer ik op een correcte manier probeer mijn ervaringen te publiceren worden die er in de kortste keren afgegooid. Ik heb darmkanker gehad, een jaar chemokuren en ik weet onder andere ook nog altijd niet wat "psycho-sociale" hulp betekent. Na iedere chemokuur was ik depressief en NIEMAND heeft me geholpen. De realiteit mag blijkbaar niet weergegeven worden in hun forum. Dit is nog een bewijs dat ze niet recht in hun schoenen staan.


    >> Reageer (0)
    16-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kom op tegen kanker - Hulp vragen via de telefoon


    Hulp kan gevraagd worden via het nummer 078 150 151. Dit is een betaalnummer !!! (5,30 c./min.). Kanker maakt de armen nog armer. Mensen die in de grootste miserie zitten met de gezondheid en veelal ook financieel dienen op de koop toe nog te betalen als ze om hulp vragen (smeken). En bovendien heeft men ook nog kans om aan de telefoon afgeblaft te worden. Dat hebben we zelf persoonlijk meegemaakt. Toen we pas na een jaar chemokuren te weten kwamen dat er financiële steun mogelijk was via de Liga hebben we eerst enkele brieven gericht aan Leo Leys de directeur van de Liga. Deze werden nooit beantwoord. Uiteindelijk hebben we gepoogd hulp te krijgen via de betaaltelefoon en daar werd ons (om het zacht uit te drukken) op een onwelvoeglijke manier duidelijk gemaakt dat we te laat waren voor de aanvraag en niet meer in aanmerking konden komen voor enige financiële hulp (job kwijt en een jaar lang 750 Euro/maand van de ziekenkas). Spijtig te moeten vaststellen dat de gewone burger zo weinig mogelijk wordt ingelicht. Hou de mensen zo dom mogelijk en stuur ze van het kastje naar de muur is het motto. Autofabrieken of banken die enkele miljarden hulp vragen, geen probleem hoor, dat is in de kortste keren geregeld.


    >> Reageer (0)
    17-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kom op tegen kanker - De vaste kosten

    De liefdadigheidsinstelling Vlaamse Liga kom op tegen kanker heeft zo maar eventjes 45 personeelsleden in dienst (einde 2008). En wellicht ook met een vetbetaalde directeur als toemaatje. En zelfs met zoveel volk krijgt men het opgehaalde geld nog niet verdeeld. Hiervoor heeft men een commissie van deskundigen in het leven geroepen (zie hoger op deze blog). Een kleine berekening leert ons dat alleen al aan personeelskosten maandelijks op zijn minst 100.000 Euro wordt besteed. Op jaarbasis wordt aldus meer dan 1 miljoen Euro aan personeelskosten alleen al uitbetaald. Plus de vele andere vaste kosten die daar nog bovenop komen: verwarming, electriciteit, website, bureelmachines en materiaal, enz. enz. En dan nog die jaarlijkse meelijwekkende brief die naar iedereen in gans Vlaanderen wordt gestuurd. Natuurlijk blijft er dan weinig of niets meer over om de gewone burger die het (financieel) moeilijk heeft te steunen. Een liefdadigheidsinstelling die 45 mensen tewerkstelt kan men moeilijk nog een liefdadigheidsinstelling noemen. De helft van de ingezamelde middelen dient om deze firma in stand te houden.


    >> Reageer (0)
    19-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kom op tegen kanker - Gewone mensen die niet geholpen zijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Winnaar van Euromillions - in Het Laatste Nieuws

    "Wat ik met mijn centen ga doen ? Vadertje staat krijgt niks, het koningshuis krijgt niks, niemand krijgt iets. Ja, van de brandweer van B. koop ik straks een steunkaart. En als de gehandicapteninstelling van W. langskomt, koop ik een paasei om te steunen. Maar verder moet iedereen ons vooral met rust laten.

    Kanker

    Weet ge hoe dat komt? Omdat wij ook nooit iets van iemand hebben gehad. Mijn zoon is in december 2006 aan kanker gestorven en ik heb het Kankerfonds moeten smeken om hulp die ik nooit gekregen heb. En toen ik bij een hulpinstantie ging aankloppen voor een diabetesapparaatje van 2.500 Euro, kreeg ik ook niks. We hebben het altijd zelf moeten rooien. Dat anderen het nu ook zelf maar rooien .....


    >> Reageer (0)
    20-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kom op tegen kanker - Ouders van D. (4 j.) krijgen geen steun !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op 21 april 2008 stond er een groot artikel in de krant van een jongetje van 4 jaar. Het jongetje is in behandeling voor een kwaadaardige tumor en de ziekenhuiskosten lopen hoog op.

    In het artikelen lezen we onder andere:
    "... Omdat de tumor vrij zeldzaam is, lopen de kosten voor alle onderzoeken hoog op. Een kankerbehandeling kost al snel 20.000 Euro. Zelfs met een hospitalisatieverzekering  blijven er veel facturen over. (...) Eén ding is zeker: kanker maakt je arm. Het grootste probleem is het gebrek aan begeleiding.  Terwijl we vooral bezig willen zijn met ons zoontje moeten we ook nog uitzoeken welke premies er zoals bestaan."

    En zeggen dat het grootste deel van het opgehaalde geld van de acties naar psycho-sociale begeleiding gaat .....

    Op 31 december /1 januari 2009 verscheen opnieuw een artikel in de krant over hetzelfde kankerpatiëntje:

    "Kanker hangt als schaduw over ons leven"
    BUREN STARTTEN SOLIDARITEITSACTIE VOOR ZIEK JONGETJE
    Er werd onder andere een pannenkoekenslag georganiseerd. De inwoners van het dorp hebben met allerlei acties 4.690 Euro rondgehaald.
    "We zijn de inwoners erg dankbaar. Net voldoende om alle rekeningen te betalen. Ons spaarboekje is echter leeg. We hopen dat er nu niks fout loopt". Aldus de ouders.

    En de financiële hulp van Kom op tegen kanker? Nergens is er sprake van enige tegemoetkoming.

    >> Reageer (0)
    20-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kom op tegen kanker - Ik moet met schulden sterven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dialoog - Het Laatste Nieuws - 22 januari 2009.

    Een terminale kankerpatiënt die geld moest gaan lenen om zijn ziekenhuiskosten te betalen. Van enige hulp van "Kom op tegen kanker" is totaal geen sprake. Bijna al het geld van de omhalingen verdwijnt in grote projecten terwijl de gewone burger mag sterven in armoede en de nakomelingen de schulden mogen blijven afbetalen.


    >> Reageer (0)
    10-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kom op tegen kanker: Spaarboekje aanspreken om behandeling te betalen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Brief van de dag in de krant: mensen die hun spaarboekje moeten leeghalen om de behandeling tegen prostaatkanker en alle bijkomende kosten te betalen. "Als wij een aanvraag doen voor een eventuele tegemoetkoming dan blijkt dat wij nergens voor in aanmerking komen .....".

    >> Reageer (0)
    11-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kom op tegen kanker - Steun komt van gewone mensen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In deze blog kunt u het verhaal lezen van mensen die de Euro Millions wonnen maar nooit iets zullen storten aan de Liga Kom op tegen Kanker omdat ze vroeger nooit door deze instelling zijn geholpen. Ziehier het antwoord van andere mensen die ook vergeefs hebben aangeklopt bij het Kankerfonds. "....net als jullie klopte onze dochter vergeefs aan bij het Kankerfonds. Zij is een alleenstaande moeder van drie kinderen maar kreeg van geen enkele instantie hulp ....". "Gelukkig waren er haar vriendinnen die een benefiet organiseerden ....". (klik op de afbeelding om te vergroten)


    >> Reageer (0)
    09-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kom op tegen kanker - Een benefiet voor iemand niet niet geholpen is
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wellicht is deze kankerpatiënt ook niet geholpen door de Liga kom op tegen Kanker aangezien zijn vrienden een benefiet moesten organiseren om hem te helpen. Op de koop toe werd de opbrengst gestolen. Dus 2 x pech.


    >> Reageer (0)
    09-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kom op tegen kanker - De Liga schendt de wet op de privacy
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Van wie verkrijgt de Liga Kom op tegen Kanker al die adressen van alle Vlaamse huisgezinnen? Is dit soms geen schending van de wet op de privacy ? En hoeveel duizenden of honderdduizenden Euro's kost die mailing ? Met het versturen van deze brief probeert men de mensen op hun gevoel te pakken. Dit wordt wellicht allemaal uitgedoktert door vetbetaalde marketingspecialisten.


    >> Reageer (0)
    12-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kom op tegen kanker - Geld is belangrijker dan hulp
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nog een krantenknipsel van iemand die zijn beklag doet over de brief die mensen hun gevoel aanwakkert om geld te storten.

    >> Reageer (0)
    02-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kom op tegen kanker

    Er volgen op deze blog nog meer verhalen van mensen die zwaar in de miserie zaten en niet geholpen zijn door de Liga Kom op tegen Kanker. ...


    >> Reageer (0)
    03-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Money money money - that's all we need
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 3 juni 2010

    Vandaag in de krant "Het Laatste Nieuws" opgemerkt dat de heer Leo Leys wel degelijk bestaat. Tijdens mijn lange chemokuur lag ik veel te bed en toen heeft mijn echtgenote meermaals een brief geschreven naar de directeur van Kom op tegen kanker met het verzoek om financiële hulp. Op haar brieven is NOOIT een antwoord gekomen. Echter, als het erop aankomt geld te incasseren dan is de heer Leys wel bij de pinken. Geld en nog eens geld, daar komt het op aan, bij de Liga kom op tegen kanker is men echt bezeten om zoveel mogelijk geld binnen te krijgen. Waar dit geld naartoe gaat leest u in een ander artikel op deze blog. Maar mensen die het echt nodig hebben financieel steunen holala dat is wat anders. Ton Hanselaar van de KWF Kankerbestrijding in Nederland (de tegenhanger van Kom op tegen kanker) heeft een jaarwedde van 175.135 Euro. Wat zou die mijnheer Leys eigenlijk verdienen ? Dat zal ook wel zoiets in die aard zijn zeker?Dus mensen allemaal veel geven aan de Liga Kom op tegen Kanker, uw geld is goed besteed !!!!!!!

    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 23/08-29/08 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 30/11-06/12 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!