NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Kookhistorie
Inhoud blog
 • 66
 • Bonen
 • Mussel Soup (South-Africa)
 • Zuid-Afrikaanse keuken
 • Wangetjes
 • Rode spruiten
 • Voornemens 2015
 • De Sint-Jakobsschelp, een zegen...
 • Restaurantbeoordelingen
 • Ganzenvlees
 • (H)eerlijk rundvlees
 • De culinaire geschiedenis van BelgiŽ
 • Pompoenen, niet alleen als versiering
 • Conchylicultuur & picklessoep ???
 • Herhaling

  Zoeken in blog  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


  Kookkunst is het schilderen van een melodie met smaken en geuren.
  23-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.66
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Gisteren 66 geworden en zoals de gewoonte is komt de familie dan bijeen om dit stevig te vieren en bij te praten.
  Het is dan wel druk: 15 volwassenen, 4 kinderen, 2 baby’s en eentje in voorbereiding rond de feestdis in onze woonkamer, allemaal dicht bijeen.
  Vermits het vandaag werk- en schooldag is begonnen we reeds ’s middags: bloemen, cadeautjes, apéritieven, longdrinks en antipasta.
  We vervolgden met: gestoomde, lauwe Franceline aardappel met gerookte zalm en bieslookroom (zure room, bieslook, peoper, zout en wasabi) vergezeld van een witte Viognier-wijn uit de Ardêche.

  Daarna op de plaat gebakken scampi in de pel met aiöli en/of zoetzure chilisaus en een stuk baguette. De scampi waren ontdarmd en een paar uur gemarineerd in zachte sesamolie, limoensap, koriander, peper en zout. Die waren super lekker (pleoticus muerelli - wildvang uit Argentinië verkrijgbaar bij Aldi).
  Een smeuïge soep van butternutpompoen afgesmaakt met gerookte spekblokjes en Ras-el-hanout kruiden (butternut inclusief schil, ui, knolselder, fritosaus, groentenbouillon).
  Ossobuco, de dag ervoor gesmoord met veel groenten, tomatensaus, kruiden en extra kalfsmergpijpjes, daarna ontvet (met keukenpapier) en zachtjes opgewarmd en opgediend met spaghetti. Daarbij een stevige Italiaan uit de Veneto streek (Amicone 2010).
  Als afsluiter enkele taarten van Franz (bakkerij La Lorraine) verkrijgbaar bij Delhaize en Oh zo lekker !
  Twee drukke dagen voor mijn echtgenote en mezelf maar meer dan de moeite waard de familie nog eens te kunnen verwennen met een gezellig samenzijn, en lekker eten met liefde bereid.

  23-03-2015, 10:33 geschreven door WillyVC  

  Reageer (0)

  02-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bonen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Bonen zijn er in alle kleuren, vormen en texturen. Mijn echtgenote beschouwt me als een verzamelaar ervan want telkens ik ergens een soort tegenkom die ik nog niet ken of proefde probeer ik er aan te geraken en ook ter plekke de ermee bereide gerechten te proeven. Zo blogde ik in 2008 over de fabas de Granja uit Asturië waarmee daar de fameuze fabada Asturiana gemaakt wordt.
  Ergens achterin de voorraadkast ontdekte ik nog een kilootje van deze "beschermde" bonensoort en besloot met een 1/4 ervan een cassoulet te maken voor ons beide. De hoop op succes was klein want die gedroogde peulvruchten dateerden reeds van het oogstjaar 2006-2007 dus inmiddels al van een respectabele leeftijd...
  Ze sinds gisteren een nachtje in zacht, fris water gezet, na vooraf grondig spoelen en er deze morgen vroeg aan begonnen met ze op te zetten in vers water onder toevoeging van een stuk wortel, een sjalot bestoken met een kruidnagel, een laurierblad, een bosje tijm, een teentje look, zwarte peper en bonenkruid in poedervorm. Na 2 uur (zonder deksel pruttelen) waren ze nog steeds niet gaar en nog steeds wreed korrelig.
  Vermits ik ze deze middag wou klaar hebben, ze dan maar in de snelkookpan gekieperd en daar hadden ze nog eens 2 uur nodig (in 3 pogingen) om uiteindelijk zacht te worden. Toulouzer worst (Carrefour), ui en stukjes spek erbij en een blik tomatenstukjes, afsmaken met rundsbouillonblokje, basilicum, rietsuikersiroop, peper en wat harissa en dat verder klaar gestoofd in een extra half uurtje.
  Vergezeld van aardappelpuree werd het (uiteindelijk) toch een lekker maaltje...

  02-03-2015, 14:39 geschreven door WillyVC  

  Reageer (0)

  28-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mussel Soup (South-Africa)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Mosselsoep is blijkbaar zeer populair in Zuid-Afrika, een romige soep met zure room en bieslook waarin de mosselen in hele of halve schelp worden opgediend. Om letterlijk en figuurlijk de vingers af te likken...
  De mosselen aldaar zijn witter en groter dan die bij ons maar ik denk dat met het hiernavolgend receptje het resultaat evenwaardig zal zijn.
  Neem voor 4 personen 1 kg flinke, geschoonde mosselen en kook deze zoals gewoonlijk gaar met selder, ui, peterselie, flink wat peper, zout en een scheut witte wijn. Doe daar ook een teen look in en laat de groenten groter zodat ze gemakkelijk te verwijderen zijn. Als de mosselen juist gaar zijn giet ze dan af en bewaar het vocht. Zeef dit door een neteldoek zodat al het zand daar uit verwijderd is. Kook dat vocht in op hoog vuur tot er zo'n deciliter overblijft.
  Verwijder onderussen de helft of de hele schelp van de mosselen.
  Neem 300 ml zure room die een uurtje tevoren werd gemengd met een grote hoeveelheid fijngesnipperde bieslook en leng deze aan met de mosselbouillon tot de gewenste soepdikte is verkregen.
  Breng de soep verder op smaak met eventueel extra zout & chilipeper, doe de mosselen in 4 diepe, voorverwarmde borden en overgiet met de soep.
  Geef er licht geroosterd stokbrood bij of garneer met in ruim verse boter gebakken broodcroûtons.

  28-02-2015, 11:20 geschreven door WillyVC  

  Reageer (0)

  26-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuid-Afrikaanse keuken
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Tijd voor een blogje na 3 weken rondreis in Zuid-Afrika. Naast het klimaat, de mooie landschappen en de wilde dieren viel het eten ook nog mee...
  Alhoewel hun keuken is beïnvloed door Afrikaanse (inheemse), Europese (kolonisten) en Aziatische (slaven) culturen werden we in de hotels toch meestal Engelse getinte gerechten voorgeschoteld.
  Het nationaal gerecht, bobotie, kon mij niet echt bekoren maar onze gids beweerde bij hoog en bij laag dat zijn enkel zijn vrouw dat perfect kon maken. Het 2de nationaal gerecht, biltong, ook niet, alhoewel een vergelijking met het "viande de grison" grotendeels opgaat, maar dat laatste is m.i. véél lekkerder.
  Hun braai (bbq) was altijd goed, mals en sappig vlees met veel smaak. Spijtig dat ze ook op een fijn, blauw gebakken stuk rundsvlees steevast een "basting" smeerden - een gekruide, zoetzure saus.
  Groenten zijn dezelfde zoals bij ons maar de aardappelsoorten zijn beter, men gebruikt er dikwijls butternutpompoen zoals o.a. in een voortreffelijke soep (recept).
  Dagelijks prima wijnen geproefd met een restaurantprijs rond de 10€ voor een 75cl fles. Voor 2 personen kon je lunchen voor 30€ all-in.
  De woningprijzen zijn er een fraktie van die bij ons. Misschien moeten we eens overwegen om van november tot mei in Cape Town door te brengen... 

  26-02-2015, 00:00 geschreven door WillyVC  

  Reageer (0)

  22-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wangetjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Tien jaar geleden nog onbekend tot grote topchefs ze ontdekten en ze op hun kaart plaatsten. Daarvoor een stukje dat de beenhouwer voor zichzelf behield of verwerkte in zijn beste kop-bereidingen. Sommige mensen zijn nog sceptisch maar... het zijn niet de wangen zelf maar wel de 2 kleine, ovale spierjes (~6cm) die de kaken van het varken doen bewegen en waarvan er elk eentje in elke wang beneden het oog zitten. Het zijn sterke spiertjes, die veel bewegen, aldus mager vlees hebben, sterk verbonden met weefsels en collageen dat afbreekt tot gelatine als ze traag en lang gegaard worden. Dat levert uiteindelijk smeuïge, botermalse stukjes vlees op met veel smaak.
  Deze morgen bereid, zoals onze klassieke stoverij (ui, kalfsfonds, bruin bier, mosterd, bruine suiker, laurier, mespunt kruidnagelpoeder, peper en zout) en geserveerd met gesnipperd witloof verrijkt met een vinaigrette met tuinkruiden & look en voorgebakken frieten.
  Morgen gaat het teveel aan saus ervan na zeven in een goulashsoepje (extra water, tomatensaus (Heinz frito), gewoon paprikapoeder, gerookt paprikapoeder, piment)...

  22-01-2015, 17:38 geschreven door WillyVC  

  Reageer (3)

  19-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rode spruiten
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Onze spruiten worden in veel talen terecht "Brussels" genoemd: Brussels sprouts  (GB), choux de Bruxelles (F), Brysselkål (S)... Ze werden voor het eerst geteeld in die omgeving omstreeks 1820 en werden bekend als wintergroente.
  Met de kweek ervan is duchtig geëxperimenteerd om de opbrengst op te drijven alsook de gemakkelijkheid van oogsten zodat er nu in de handel bijna alleen nog hybriden te vinden zijn. De originele rassen vindt men vrijwel nog enkel bij particulieren voor zelfkweek.
  Ik koop spruitjes enkel als ik er voldoende kleine vind, tenzij ze voor een spruitjessoep bestemd zijn (roux, groentenbouillon, spruitjes, garnituur uitgebakken gerookte spekblokjes). Die kleine vragen wat meer werk om ze op te schonen maar zijn doorgaans wat vaster en veel lekkerder. Ik vind die steevast in de Albert Heijn supermarkt.
  Recent vond ik een rode variant bij Colruyt die ik op identieke wijze klaarmaakte als de groene d.w.z. kort afgekookt in gezouten water en daarna aangestoofd met wat verse boter, peper en nootmuskaat.
  Die rode zijn sowieso kleiner dan de groene, zeer vast en m.i. sneller gaar. De smaak vond ik een tikkeltje bitterder maar even lekker, zoniet intenser dan de groene variant. De purperen kleur blijft redelijk behouden.
  Interessant zou zijn eens na te gaan of ze in een basisch milieu blauwer zouden ogen, en roder in een zuur, zoals rode kool ? Dat zou normaal zijn want het is familie...

  Een verrijking van ons groentenaanbod.

  19-01-2015, 11:16 geschreven door WillyVC  

  Reageer (0)

  23-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voornemens 2015
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dit blogje bestaat 8 jaar en klopte dit jaar zijn aantal bezoekers, waarvan de meeste van april tot september. De oorzaak van de grote verschillen tussen de maanden zijn mij niet duidelijk maar bedragen soms een vijfvoud.
  Zoals bij velen kenden wij dit jaar gelukkige en treurige momenten. We moesten afscheid nemen van mijn vader die een paar uur na de viering van zijn 90ste verjaardag in familiekring plots overleed. Dat maakt van ons de oudste generatie nog in leven, raar gevoel...
  Voor het overige delen wij het geluk van onze kinderen en kleinkinderen. Onze kinderen werken hard in hun zelfstandig beroep maar zijn er tevreden mee. Hopelijk plukken ze er ook later de vruchten van want momenteel is het nog steeds investeren geblazen en weinig vrije tijd.
  Onze oudste zoon is zaakvoerder en chef-kok in zijn horecazaak www.brasseriebrasseur.be en de jongste zaakvoerder van www.muo.be .
  Wij reisden dit jaar rond op het Yucatan schiereiland in Mexico, verbleven een tijdje in Bouzigues (F), en in Nieuwpoort aan zee.
  Van mijn voornemen wat minder tijd door te brengen aan de computer is niet veel in huis gekomen. De stamboomopzoekingen voor een hele rits Belgische emigranten is daar niet vreemd aan. Ik doe dat belangeloos en krijg daarvoor dankbaarheid terug. Hun familie verliet België in de 19de eeuw dikwijls om reden van de erbarmelijke omstandigheden hier om ginder nog meer ontberingen te moeten verduren. Maar al bij al hun nazaten hebben het overleefd en sommige maakten er fortuin.
  Restauranthoogtepunt van dit jaar Restaurant Herbert Robbrecht in Vrasene wat mij betreft 3 sterren waard. Ook thuis lekker gekookt maar te dikwijls op restaurant geweest in minder geslaagde prijs/kwaliteit. Vermoedelijk leggen we de lat te hoog...
  Ik bak nog steeds zelf mijn brood, het meest dikwijls met de ciabattabloem van Aldi waaraan ik zo'n 15% geplette tarwe toevoeg en een scheut sesamolie. Brood van ~1kg, 2x rijzen en afbakken in een rechthoekige vorm in een oven van 220°C gedurende 45 minuten. Een folie erover als de bovenkant begint te kleuren.
  Met dit receptje wensen wij aan al onze lezers een voorspoedig 2015 !

  23-12-2014, 14:42 geschreven door WillyVC  

  Reageer (0)

  13-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Sint-Jakobsschelp, een zegen...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De lekkerste mantelschelp is ongetwijfeld de Pecten Maximus die gevangen wordt in de Atlantische oceaan. De eetbare gedeelten zijn het witte vlees (noot) en de kuit (koraal). Er zijn meerdere soorten (kleinere) mantelschelpen die spijtig genoeg allemaal onder eenzelfde benaming verhandeld worden. De benaming mantelschelp komt, hoe kan het anders, van de vorm van de schelp waarvan de stralen gelijken op een opengespreide mantel.
  De benaming is afgeleid van de soort Pectus Jacobaeus die gevist wordt in de Middellandse Zee en door de Linnaeus (o.a. zoöloog) vernoemd werd naar Sint-Jakob. Pelgrims droegen die schelp immers op hun hoed tijdens hun bedevaart naar Santiago de Compostella (Spanje) ter ere van de heilige Sint-Jakob (Spaans: Santiago) die steeds afgebeeld wordt met deze schelp als Christelijk symbool sinds de Middeleeuwen. De schelp staat dan voor vruchtbaarheid, geboorte of wedergeboorte.
  Het topseizoen van de verse aanvoer van de Pecten Maximus is Januari en Februari maar ze zijn er al van in November. De Belgische vissers vangen er 750 ton van maar die worden meestal in niet-Belgische havens verkocht wegens de hogere prijzen. Op de Belgische markt wordt jaarlijks zo’n 4500 ton verhandeld (bron: Internet), afkomstig van de VS en Nederland.
  Verse “coquilles Saint-Jacques” zijn een delicatesse die het best kort gebakken worden tot de buitenkant krokant is en de binnenkant nog glazig (zie bereiding hier) anders worden ze taai.
  Mijn favoriet: zet een koppel holle oesters kort in een hete oven tot hun vlees juist opgesteven is. Giet het vocht ervan af in een pannetje, verwarm en voeg er koude, verse boter bij die wordt afgekruid met wat peper, nootmuskaat en eventueel een vleugje citroensap en roer tot een gladde saus ontstaat. Serveer gebakken coquilles met die blanke botersaus (en de gestolde oesters).

  13-12-2014, 13:55 geschreven door WillyVC  

  Reageer (0)

  07-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restaurantbeoordelingen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Zelf gebruik ik ze ook, die websites met beoordelingen van horecazaken, maar ga steeds af op het aantal recenties, hoe recent de slechte ervan zijn en wat die te vertellen hebben.
  Ik ben gestopt met er zelf te schrijven want ook ik heb de neiging om eerder te reageren bij slechte ervaringen dan bij goede.
  Ik zie ook hoe emotioneel mijn zoon wordt als zijn restaurant "Grand-Café Brasserie Brasseur" eens een minder goede commentaar krijgt op het Internet. Die bevat dikwijls maar halve waarheden en één kant van het verhaal geschreven in een opwelling van malcontentement. Hij heeft nu beslist telkens een wederwoordje te plaatsen als de website dat überhaupt toelaat maar dat kost tijd en als zelfstandige en tegelijk keukenchef heeft hij het al druk genoeg.
  Gelukkig heeft hij in de praktijk duizenden tevreden klanten per maand. Moesten die allemaal eens een woordje posten dan waren die websites veel accurater en bijgevolg betrouwbaarder. Met weinig reacties zijn het eerder veroordelingssites dan beoordelingssites.
  Ook bij de rangschikking die sommige websites opmaken (vb. Tripadvisor) heb ik mijn bedenkingen. Een nieuw toegevoegd restaurant met één enkele uitstekende beoordeling passeert het ganse peloton en komt op de eerste plaats.
  Niemand kan berekenen welke schade een publieke veroordeling van zo'n horecazaak er aan veroorzaakt.
  Ter objectivering kan je enkel al je klanten aansporen om commentaren te plaatsen. Een bijkomend resultaat daarvan is dat je zo de reclame inkomsten van de betreffende beoordelingssite omhoog jaagt, wat uiteraard hun bedoeling is, hun enige trouwens...

  07-12-2014, 10:48 geschreven door WillyVC  

  Reageer (0)

  04-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ganzenvlees
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  In België wordt ganzenvlees bijna niet gegeten alhoewel er wellicht, zoals in Nederland, hopelijk wat meer aanbod komt nu de Kerstperiode in aantocht is. Ik vraag me af wat de reden daarvoor is dat we die ganzen zo links laten liggen ?
  Toen we zo’n 25 jaar geleden onze Oudejaarsavonden steevast in Westende, aan de Belgische kust, doorbrachten reden we elk jaar, op 31 December, de grens over naar Dunkerque en kochten daar Sint-Jacobsschelpen, holle oesters en een jonge gans om de jaarwisseling goed in te zetten. Dat alles voor redelijke prijzen.
  Het opgekuist gansje van netto zo’n 2 à 3 kg werd rondom goed gekruid, zijn buikje opgevuld met een ingeprikte sinaasappel en de nodige kruiden en daarna gedurende enkele uren afgebraden in een oven bij matige hitte, bedropen door zijn eigen vet. Heerlijk was dat en voor 4 volwassenen en 2 kinderen danig overvloedig zodat we er de dag erna nog eens van konden genieten, verwerkt tot ragoût met wat wilde paddestoelen.
  Ik moet nu meestal wachten tot we eens in Duitsland komen om daar van een “Gänsekeule mit Rotkraut” te kunnen smikkelen. Een lekker klaargemaakte rode kool (met o.a. zure appel, ui, speculooskruiden, bruine suiker en een scheutje azijn) smaakt daar immers uitstekend bij alsook rösti (koek van geraspte aardappel en ui).
  Als we toch ter plekke zijn duikelen we een Aldi of Lidl binnen om wat Duits brood op de kop te tikken en op-hoop-van-zege ook diepgevroren ganzenbouten. Dat lukt gelukkig al eens. Diegene die nu nog in onze vriezer zitten komen van een Lidl dicht bij Aachen en zijn van oorsprong Hongaars. Ze zijn per 2 verpakt voor zo’n 1 kg in totaal, een flinke hap. Volgende week worden ze klaargemaakt...
  We kennen natuurlijk de gans van de vette lever, het ganzenvet en sommigen misschien ook van de ganzenrilletes (in ganzenvet geconfijt, kruidig ganzenvlees) maar ik vraag me af waar al het ganzenvlees blijft na de leverproduktie?
  Gans werd al van in de Oudheid gegeten en ook daarvoor speciaal gefokt (naast ook voor dons en veren). Op (sommige) wilde ganzen mag er worden gejaagd en die jacht is bij ons ook strikt seizoensgebonden maar ik zie die beesten niet in de handel verschijnen.
  Gans heeft de reputatie van taai te zijn maar dat is niet zo als je maar de aangepaste receptuur gebruikt i.f.v. het beestje. Lekkerst is een jong exemplaar van minder dan 6 maanden en levend zo’n 3 à 4 kg zwaar of diepgevroren boutjes kopen zoals wij...

  04-11-2014, 16:18 geschreven door WillyVC  

  Reageer (0)

  Foto

  Archief per week
 • 23/03-29/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 26/12-01/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 25/12-31/12 2006
 • 18/12-24/12 2006
 • 11/12-17/12 2006

  Mijn favoriete links
 • Mijn "home" page
 • Mijn "kookhistorie" website
 • Mijn "portaaltje"
 • KeukeningrediŽnten in 7 talen

  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!