NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Kookhistorie
Inhoud blog
 • Orgaanvlees
 • Nog eens tomaten...
 • Nieuwe groenten
 • Tuinbonen
 • Coeur de Boeuf tomaten
 • Meiraapjes
 • Kookboeken
 • De beste puree van de wereld
 • Mijn vader
 • Paprika...
 • Gekruid
 • Putkoken
 • De Maya's wijzigden ons culinair universum
 • Dry-aged beef
 • AOC Cahors (F)

  Zoeken in blog  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


  Kookkunst is het schilderen van een melodie met smaken en geuren.
  17-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orgaanvlees
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Toen in gisteren in gezelschap mijn 's middags veroberd maaltijdje "kalfstong in Madeirasaus" ophemelde zag ik menig toehoorder met afschuw reageren.
  Het gesprek kwam dan vlug op "orgaanvlees" terecht en naast tong werden ook lever en vooral nieren misprezen.
  Correct voorbereid en vooral met de aangepaste begeleidende saus en bijgerechten zijn het m.i. heerlijkheden. En toegegeven, wat orgaanvlees betreft ben ik toch ook wel kieskeurig.
  De fijnste levers zijn voor mij ganzen-, eenden- en kippenlevers gevolgd door kalfslever. Voor de tong: kalfs-, runds- en varkenstong. Voor de nier: uitsluitend kalfs-.
  Andere varkens-, runds-, konijnen-, lams- enz. organen laat ik liever links liggen tenzij deze (in kleine hoeveelheden) één of andere stoofpot oppeppen.
  Behalve lever hebben organen er steeds baat bij te overnachten in een kom fris water met zout. Ik doe 2 eetlepels op 1 liter water en eventueel wat aromaten zoals laurier, tijm, kruidnagel, noomuskaat, peper enz. Daarna afspoelen en eventueel nog eens een nachtje laten ontzouten in zuiver water. Bloed en andere "onzuiverheden" worden op deze manier maximaal verwijderd.
  De kalfstong had ik 2 nachten in water met pekelzout (colorosozout), tijm, laurier, grof gemalen peper en een kruidnagel gezet.
  Dan nog een nachtje in zuiver water. Vervolgens 2h gepocheerd in een kruidige, klassieke groentenbouillon met veel selder en een stuk piment. De tong laten afkoelen in het kookvocht, ontdoen van het vel. De bouillon zeven.
  Vermits zo'n kalfstong voor 2 personen ruim veel is heb ik een deel ervan klaargemaakt in Madeirasaus en een deel met toevoeging van wat zure augurken, gelatineblaadjes en extra kruiden in een koude bereiding. Ook een van mijn lievelingsgerechten...

   

  17-08-2014, 13:40 geschreven door WillyVC  

  Reageer (0)

  04-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog eens tomaten...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Misschien heb ik mij in mijn blogje van 16 juni vergist wat de oorsprong van de tomaten betreft die ik vorig jaar in de Delhaize kocht en waren die ook al van Belgische afkomst maar had ik ze toen wat langer laten narijpen in het ochtendzonnetje op de vensterbank van mijn keuken.
  Dat neemt niet weg dat ik nog steeds op zoek ben naar de meest lekkere soort...
  Een paar dagen geleden grasduinde ik op het Internet naar een eenvoudig maar door Internauten veel geprezen recept van tomatensoep en vond dan dikwijls San Marzano bliktomaten als ingrediënt (naast wortel, ui en look). Met de wetenschap dat die tomaten vleziger zijn en als blikgroente goed rijp kunnen geplukt worden probeerde ik aan enkele blikken te geraken.
  Uren heb ik gesurft op het Internet en zodoende te weten gekomen dat de met een D.O.P. (denominazione di origine protetta) beloonde San Marzano bliktomaten niet zo maar overal verkrijgbaar zijn en de prijs die men voor een blikje van 400g (uitgelekt 230g) van hetzelfde merk (Solania) varieert van 1,34€ tot 2,99€ daar waar je "normale" bliktomaten al voor de helft van die minimumprijs kunt kopen.
  Gisteren speciaal naar Antwerpen getrokken om de laatste 4 blikjes op de kop te tikken in de foodshop van het Felixpakhuis (eind deze week zou die voorraad weer worden aangevuld).
  Toch ook wel geprofiteerd van een wandeling op de Zondagmarkt en lunch bij "De Kaai" waar we smulden van een Américain op Italiaanse wijze, een aanrader (mijn recept: gemalen rundsvlees opgemaakt met een sausje van gemixte zachte olijfolie, zwarte olijven, kappers op azijn, zongedroogde tomaatjes op olie, espelette piment, peper, zout en basilicum vergezeld van schilfers Parmezaanse kaas, notensla en een schaaltje olijfolie. Geserveerd op een vers gebakken stuk focaccia, dus zonder frieten)!
  Uiteraard 's avonds al een soepje ineen gestoken met de SM bliktomaten maar mijn receptje staat nog niet op punt maar ik kan wel al zeggen dat deze tomaten minder zuur zijn dan andere bliktomaten.

  04-08-2014, 10:58 geschreven door WillyVC  

  Reageer (0)

  09-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe groenten
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  In kookhistorie wordt meestal gekeken naar het verdere verleden maar de jongste decennia zijn er heel wat nieuwe groenten bijgekomen, hier bekend geraakt uit andere delen van de wereld of gewoon nieuw gemaakt door veredelaars of bio-ingenieurs.

  Kiem- en spruitgroenten zoals waterkers en soyascheuten zijn er al langer maar er zijn er talloze nieuwe zoals kiemen van erwten, prei, rode biet, broccoli, rode kool, rucola, fenegriek enz. In verhouding tot hun volume zijn het smaakbommetjes die menige bereiding interessanter maken. Niet goedkoop maar te gebruiken als “kruiden” en vitaminerijk !

  Ook eetbare bloemen maken opgang. Een aantal soorten daarvan eten we al eeuwen, misschien zelfs zonder te weten dat het bloemen zijn zoals broccoli, artisjok, bloemkool en kappertjes. Naast naast kleur op het bord brengt dat extra aanbod in menig geval ook smaakversterking mee. Mentaal moeten we eerst dat “klikje” zetten omdat we bloemen (nog) niet associëren met eten, maar zeker het proberen waard.

  Nieuw ook micro-, mini-, snack-, of cocktailgroenten. Veelal zijn het niet meer dan lilliput-versies van de grote soorten die enkel de presentatie aantrekkelijker maken (o.a. voor kinderen) maar voor de cocktailtomaatjes geldt dat ze lekkerder zijn dan hun grote broers.

  Een greep uit de nieuwe groenten:

  - Broccolino of bimi: ontwikkeld in Japan door het kruisen van broccoli met kailian, een Chinese koolsoort. Smaakt naar broccoli maar presenteert anders (mini-broccoli)
  - Bladmosterd (brassica juncea) of kaisoi: een bladkool die smaakt naar radijsjes en mosterd
  - Mosterdspinazie (brassica rapa perviridis) of komatsuna: afkomstig uit Japan en een variant van de koolraap, de bladsteel smaakt tussen kool en mosterd
  - Spaanse raapstelen (stelen van de brassica rapa) of grelos (Spaans) ook snijmoes, bladmoes: jong geoogste bladeren van de knol anders worden ze te bitter. Smaken tussen rapen en andijvie.
  - Rood witloof: een kruising van radicchio en witloof, smaakt als witloof
  - Edamame soja: de jonge sojabonen in hun peul. Die peul wordt kort met grof zeezout gekookt en daarna als snack of aperitiefje koud gegeten (enkel de bonen). De bonen kunnen ook als groenten gegeten worden. Smaken naar tuinbonen.

  Wie er nog meer van wil weten kan elders op het Internet terecht. Ik verwelkom al die nieuwigheden met open armen. Indien ze geen succes kennen (lees: lekker zijn of té duur) zullen ze wel weer vanzelf uit onze winkels verdwijnen...

  09-07-2014, 09:37 geschreven door WillyVC  

  Reageer (0)

  30-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tuinbonen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Deze middag tuinbonen klaargemaakt. Met een op het vel gebraden eendenborst en smeuige, kruidige puree verrijkt met ei en olijfolie dik OK (zie foto).

  De tuinboon of labboon (vicia faba) is een typische voorjaarsgroente en wij eten ze het liefst de grote, volwassen exemplaren maar dan dubbel gedopt d.w.z. de zaden uit de peul gedaan en dan het omhullend vel er nog eens af zodat alleen het binnenste vruchtvlees met de kiem overblijft.

  Deze keer waren het geen verse maar een zakje van 450g diepgevroren dat ik in Antwerpen vond bij de Franse firma Picard, dewelke onlangs vestigingen opende in België. De oorsprong van die dubbelgedopte diepvriesbonen is Peru en de prijs uiteindelijk concurrentiëel met verse, want voor 450g grote zaden heb je al gauw meer dan 4 kg verse peulen nodig. Grote, volwassen peulen zijn bij ons moeilijk te vinden (soms in Magreb-winkels) want als de zaden jong en klein zijn ze eetbaar met het vel er nog aan, maar naar mijn smaak veel bitterder en dus veel minder lekker.

  We stoofden een gesnipperd sjalotje aan in flink wat verse boter, kieperden er de met wat warm water afgespoelde bonenzaden in, blusten het geheel met een scheut kippenbouillon en kruidden het af met peper en bonenkruid. Snel klaar en het sausje bindt vanzelf met het zetmeel van de bonen.

  De geschiedenis van die tuinbonen (Spaans=favas, Frans=faives, Engels= broad beans Duits= Saubohnen) gaat ver terug. Ze werden meer dan 6000 jaar geleden al verbouwd in het Middelandse zeegebied en worden er nog steeds veelvuldig gebruikt.

  In Griekenland echter is “fava” niet de vicia faba maar eerder de lathyrus sativus (reuk- of Indische erwt).

  Andere recepten zijn hier te vinden.

  30-06-2014, 16:11 geschreven door WillyVC  

  Reageer (0)

  16-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coeur de Boeuf tomaten
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik ben constant op zoek naar smakelijke tomaten maar die zijn tegenwoordig moeilijk te vinden in de supermarkt. Ik val dan meestal terug op de “snoeptomaatjes”, die zijn nog te doen maar de grotere soorten laten veel te wensen over. Die grotere zien er dikwijls mooi rood en rond uit maar zijn zelfs na 2 weken op de vensterbank nog altijd smakeloos en vrij dikwijls melig. De lekkere tomatensmaak is door het telen op opbrengst en uitzicht verloren gegaan. Maar er is hoop, het gen dat verantwoordelijk is voor de goede smaak zou gevonden zijn en nu trachten tomatentelers het terug in te voeren. Wie meer wil lezen over tomatengenen doet dat hier vanaf bladzijde 30.
  Vorig jaar had ik hoop op beterschap want ik vond in de supermarkt “San Marzano”- en “Coeur de Boeuf” tomaten die echt heerlijk waren en ingevoerd uit respektievelijk Italië en Frankrijk.
  Vorige maand kocht ik deze vol vertrouwen terug op dezlfde plaats maar nu waren het Belgische (FLANDRIA) en was helaas de vergelijking met die tomaten van vorig jaar (buiten kleur en vorm) ver te zoeken...
  Vorige week kocht ik echter Coeur de Boeuf tomaten in Auchan in Dunkerque en die Franse waren weer top... dus Flandria let op uw zaak ! In feite zouden die peervormige en sterk geribte tomaten Cuore di Bue di Albenga (Liguria) moeten noemen want dus niet geheel gelijkend met een ossenhart zoals de échte, originele Coeur de Boeuf (zie foto’s).
  Ze denken, als het maar verkoopt...

  16-06-2014, 15:42 geschreven door WillyVC  

  Reageer (0)

  27-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meiraapjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ze zijn er weer, de Meiraapjes en goed gelukt dit jaar.
  Bij onze Noorderburen al bij de vergeten groenten geklasseerd en bij ons   m.i. ook ondergewaardeerd.
  Ze behoren tot de koolfamilie (Brassica Rapa) waarvan ook radijzen, mierikswortel en mosterdzaadplant deel uitmaken en men mag gerust stellen dat in een goed raapje een beetje van die hitte zit én een koolsmaakje én een vleugje zoetigheid.
  Rauw, in staafjes, smaken ze in elk slaatje of ander gerechtje waar ook radijsjes of Daikon zouden in kunnen verwerkt worden en gekookt hebben ze een zachte textuur en een fijne smaak die goed samengaat met verse boter en roomachtige sauzen. Ze kunnen gemakkelijk gepureerd worden en met wat boter en zwarte peper erdoor kan je er iedereen mee verrassen. Ze zijn ook lekker meegekookt in aardappelpuree.
  Meestal worden ze verkocht in bosjes met het loof er nog aan. Dat loof is perfect eetbaar en kan, als het vers is, goed gebruikt worden om een soep of slaatje op te peppen. Kies een bosje met veel kleine exemplaren - niet gemakkelijk omdat er meestal 1 of 2 dikke bijgevoegd zijn. Die dikste hebben de neiging niet geheel uit vast vlees te bestaan en dat maakt ze minder lekker maar wel nog goed genoeg om in kleine blokjes in een "Russisch" ei of een soep verwerkt te worden.
  De juiste geschiedenis van deze groente is vrijwel onbekend maar ze zou in de Oudheid ontstaan zijn in het Middelands-Zeegebied en in het wild worden gevonden in West-Azië en Europa.

  27-05-2014, 17:41 geschreven door WillyVC  

  Reageer (0)

  15-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kookboeken
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Kookboeken zijn reeds al lang. Al van in de 4de eeuw voor Christus maar er zijn er niet veel van overgebleven tot de boekdrukkunst opgang maakte.

  De meest bekende en diegene die het langst “gangbaar” zijn geweest zijn de Ménagier de Paris (1393) en de Viandier van Taillevent (1486) die toonaangevend waren tot ver in de 17de eeuw, wat daarom niet betekent dat de Franse keuken de basis legde van onze Europese kookkunst. Die is ontstaan uit vele invloeden o.a. via bezettingen na oorlogen en wat de ontdekkingsreizen van onze voorvaderen opleverden. Uiteraard zijn er vandaag gerechten die land- of streekgebonden zijn maar het bewijzen van de authenticiteit ervan is geen sinecure.

  De oudste kookboeken bevatten meestal enkel ingrediënten en bijna nooit hoeveelheden en ook enkel de basisbewerkingen, koken, bakken, braden, zeven. Ze verwachten dus een zekere kook-bekwaamheid van de lezer. Ook wordt er soms sterk overdreven met kruiden en specerijen. Die dienden toen om de soms povere staat van de versheid van ingrediënten te verhullen maar toch ook om de “kostbaarheid” te verhogen die indruk diende te maken op de genodigden...

  Heel dikwijls was de auteur van een kookboek alles behalve een kok, maar uitgever of dokter of een gelegenheidsschrijver die een boodschap had of er profijt in zag. Er werd duchtig vertaald en geplagieerd, meestal zonder zelfs de receptuur te hebben uitgeprobeerd. Gelukkig veranderde dat vanaf de 18de eeuw.

  Het eerste Nederlandstalig kookboek werd gedrukt in Brussel rond 1514 door Thomas van der Noot, een uitgever. Dat is nu 500 jaar geleden. Wie er eens wil in grasduinen kan dat hier doen. Enkele jaren geleden zette ik het belangeloos op het Internet. Interessant om zijn ingrediënten en welke bereidingen en technieken er toen reeds gangbaar waren. Zo was onder andere de roux (bloembinding) nog niet uitgevonden en gebruikte men bijgevolg massa’s eidooiers of amandelen in poeder om vloeistoffen te dikken...

  Het meest “Belgische” kookboek is dat van Caudelier geboren in Antwerpen in 1812. Hij stoorde zich aan de zware Franse keuken en schreef in 1861 “L’Economie culinaire” vertaald als “Het Spaarzame keukenboek” dat een bestseller werd en bestemd voor en bruikbaar door iedereen. Nog te verkrijgen bij boekhandelaars op het Internet.

  Ik heb gedurende zo’n 40 jaar kookboeken verzameld en heb er zo’n 5 meter van staan, de bijzonderste, denk ik. Ermee gestopt 10 jaar geleden toen bleek dat het Internet een goede en betrouwbare bron werd. Ik koester de heruitgaven (facimilé) van de oudste kookboeken en heb er zo’n 10-tal in bezit. Ik neem ze mee op reis en heb ze meerdere keren gelezen. Prachtig amusement en inspirerend voor wie het culinaire koestert.

  15-05-2014, 13:20 geschreven door WillyVC  

  Reageer (0)

  09-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De beste puree van de wereld
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Joël Robuchon, een Franse kok, heeft de reputatie de beste aardappelpuree van de wereld te maken. Hij gebruikt de "ratte", in de pel gekookt, veel verse boter (20%) en een scheut volle melk. Zijn techniek is hier te zien.
  De "ratte", ook aspergeaardappel genoemd, is een Frans aardappelras voor het eerst vermeld rond de jaren 30 van de vorige eeuw. Hij is vastkokend,  langwerpig, met een gladde schil en zou zijn naam te danken hebben aan de gelijkenis met een rattenrug (foto).
  Hij leent zich eveneens als raspaardappel (rösti) en heeft een romige textuur. De smaak is lichtjes boter- en nootachtig en neigt naar kastanje.
  Aardappelen schil je best niet om ze te koken, dan trekken ze minder vocht op.
  Wie meer wil weten over de aardappel kan dit hier vinden. De herfstvakantie in de scholen hebben we eraan te danken, die werd ingevoerd om de aardappeloogst binnen te halen, de kinderen van landbouwers bleven dan sowieso thuis...

  09-05-2014, 10:36 geschreven door WillyVC  

  Reageer (0)

  02-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn vader
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Mijn vader (90) is vorige zondag plots overleden in zijn woonzorgcentrum amper enkele uren nadat hij dezelfde dag zijn verjaardag had gevierd.
  Wij vierden samen, vader 90, ikzelf 65 en mijn schoonbroer ook 65 want we verjaren kort na elkaar. Om de 5 jaar nodigen we dan uitgebreider vrienden en familie uit, met eten, zoals het in onze culinaire gewoonten past. En vieren doen wij zonder fout als er een reden toe is...
  Het was een mooi feest: een lunch met lekkere hapjes vooraf en een driegangenmenu klaargemaakt door zijn kleinzoon in het restaurant waarvan die eigenaar is (Grand Café Brasserie Brasseur in Zwijndrecht bij Antwerpen).
  Vader proefde matig van elk gerechtje, dronk zijn geliefkoosde Duvel en snoepte cuberdons, zijn favoriete zoetigheid. Een half uurtje voor hij ons voor altijd verliet had hij de voorbije dag en het fijne gezelschap nog geprezen.
  Na de plotse dood van moeder (zie blog oktober 2010) hebben we goed voor vader gezorgd, maar een val einde 2012 met een heupbreuk als gevolg en een lange revalidatie, die eindigde in een rolstoel verkoos hij in het woonzorgcentrum te gaan. Ons moeke hebben we nooit kunnen compenseren maar we deden ons best en daar was hij wreed dankbaar voor.
  Het is ons een grote troost dat onze ouders met stijl het leven verlieten, in vakantie- en/of feeststemming, gelukkig oud geworden en plots afgereisd, zonder lijden. Als 17 jarige schreef hij dit gedicht voor zijn bundel Mozaïek:

  Rouw niet om mij,
  Ik wil bij mijn doodsbed jolijt.
  Wees blij
  Omdat gij het niet zijt.

  Ik heb gehad mijn tijd
  Lijk iedereen
  Ik wil geen geween
  Bij mijn dood, maar jolijt.

  Mijn afgestorven lijf
  Is zonder waarde
  Alleen blijf 
  Indachtig mijn geest,
  Dat is alles geweest,
  Wat ik op aarde
  In mijn verzen vergaarde.
   
  Dat zullen we doen, vader

  02-05-2014, 21:26 geschreven door WillyVC  

  Reageer (0)

  17-04-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paprika...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het woord wordt zowel gebruikt voor een vrucht als voor een specerij. Die laatste kennen we als een roze-rood, over vlammend rood tot bruinrood poeder met een zoete, milde tot zeer pikante smaak, soms rokerig, fijn geurend tot afstotelijk.
  Volgens de “online etymology dictionary” is het woord paprika een verkleinwoord van het Servisch-Kroatische woord “papar” (Latijn: piper). De specerij is gemaakt van een plantensoort (capsicum annuum) meegebracht door de ontdekkers van de Nieuwe Wereld (Midden-Amerika) en vanaf 1529 geteeld door de Turken in Buda, nu de helft van Budapest, Hongarije. Logisch dat de Hongaren er nog steeds kwistig gebruik van maken in hun eten en door de eeuwen heen meerdere variëteiten paprikapoeder ontwikkeld hebben.
  De Hongaarse benamingen zijn: édesnemes (meest gebruikt, zoet, vurig rood), erős (extra pikant, bruin-oranje kleur), különleges (mild, veel rode kleurstof), csípősmentes csemege (delikaat mild, geurig), csemege paprika (mild, zeer geurig), csípős csemege (nog sterkere geur, mild), félédes (zoet en mild, fijne geur), rózsa (licht rood tot roze, mild).

  Uiteraard is het paprikapoeder geen monopolie van de Hongaren maar verspreid over de ganse wereld. De Spanjaarden hebben hun “pimentón de La Vera” waar de vruchten gedroogd en gerookt worden over een houtvuur en zo de kenmerkende diepe, rokerige smaak leveren aan het overigens milde paprikapoeder. De Mexicanen hebben hun “Chipotle” afkomstig van een jalapeñopeper, ook een cultivar van de capsicum annuum, waarop dezelfde droog- en rooktechniek toegepast wordt (zie foto). Het poeder is een stuk pikanter en brengt “aardse” smaken in de bereidingen waaraan het wordt toegevoegd.

  Ik heb begin April de zaadjes van één gedroogde, rode jalapeño in één bloempot gestoken en sinds gisteren staan er 18 plantjes in 6 bloempotten in de erker van de logeerkamer in de ochtendzon verder te groeien. Ik heb zelfs nog heel wat scheutjes doorgegeven aan de vriendelijke buurman die mij vorig jaar die lekkere rode pepertjes bezorgde (zie eerdere blog). Hopelijk kan ik nu ook die delicatessen oogsten in de herfst

  17-04-2014, 00:00 geschreven door WillyVC  

  Reageer (0)

  Foto

  Archief per week
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 26/12-01/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 25/12-31/12 2006
 • 18/12-24/12 2006
 • 11/12-17/12 2006

  Mijn favoriete links
 • Mijn "home" page
 • Mijn "kookhistorie" website
 • Mijn "portaaltje"
 • KeukeningrediŽnten in 7 talen

  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!