NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Kookhistorie
Inhoud blog
 • Kalfsfricassee
 • Waterzooi.. een zooitje van kip (vis) en groenten
 • Grand-Cafť Brasserie Brasseur te Zwijndrecht BelgiŽ
 • σουβλάκι (souvlaki)
 • Krab
 • Verrines
 • Kookesbattementen
 • Nuance
 • Voornemens 2016
 • Hobby's
 • Hittegolf...
 • The Three-fold Law...
 • Ons tentatief weekmenu
 • Voedselzandloper - 2de poging
 • 66

  Zoeken in blog  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


  Kookkunst is het schilderen van een melodie met smaken en geuren.
  27-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfsfricassee
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Fricassee wordt in Van Dale omschreven als afgeleid uit het Frans en 1° gerecht met fijngehakt vlees in een pikante saus, 2° schotel met verschillende spijzen. Het woord zou bij ons voor het eerst voorkomen eind van de 17de eeuw.
  Kalfsfricassee, Blanquette de Veau of kalfsblanket is een Vlaamse klassieker geworden: blokjes kalfsvlees, kalfsgehaktballetjes, weidechampignons en ui (tjes) in een romige saus.
  In principe moet de saus zo wit mogelijk zijn waartoe de blokjes vlees eerst worden geblancheerd en de balletjes apart gekookt in wat bouillon (of gezouten water). Dat doet m.i. echter niet veel aan de finale smaak maar presenteert beter.
  Het summum is het gebruik van een lekkere basisbouillon (blanke fonds) maar met een vetarm groentenbouillonblokje werkt het ook...
  Alle ingredïenten worden gepocheerd in de bouillon, afgegoten en warmgehouden. Met het klare vocht en voldoende room wordt een romige roux bereid die nog extra opgesmukt wordt met een liaison (eidooier losgeklopt in wat room). Daarna worden alles voorzichtig gemengd en opgediend eventueel bestrooid met wat peterselie en puree, frietjes, kroketjes of rijst naar keuze.
  P.S. het kalfsvlees moet zachtjes pocheren tot het gaar is en dat kan een tijdje duren.

  27-05-2016, 11:19 geschreven door WillyVC  

  Reageer (0)

  10-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waterzooi.. een zooitje van kip (vis) en groenten
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De omschrijving van een zooi is: "allerlei dingen zonder orde bij elkaar" soms ook warboel of puinhoop maar dat is onze waterzooi bijlange niet.
  Van oorsprong een eenpansgerecht, een dikke romige soep, met groenten en riviervis en toegeschreven aan het Gentse. Men is overgeschakeld op het gebruik van kip en zeevis toen onze rivieren vervuild geraakten.
  In oude recepten vindt men de peterseliewortel als voornaamste groente maar in de loop der tijden vervangen of aangevuld met prei selder en wortel, onze klassieke Vlaamse soepgroenten.
  De peterseliewortel was tot voor kort een "vergeten groente" maar is terug van weggeweest, het proberen waard.
  Mijn recept bevat kippendrumsticks, kippenbouillon, dikke wortel, witte selder, en prei en wordt afgewerkt met een "liaison" van eigelen en room.
  De basis maak ik van de kip, kippenbouillonblokje, het groen van de prei, het bovendeel van de selder, een wortel en een kruidentuiltje en smaak die goed af met peper en nootmuskaat.
  Ik vis de drumsticks er uit na een half uurtje, zeef de bouillon, kook die in tot hij niet te zout wordt, zet die terug op met het finale garnituur van grof gesneden wit van prei, selder, wortel en krieltjes. Als de groenten gaar zijn voeg ik de kip terug toe, laat die nog 5 minuutjes opwarmen en bindt dan de waterzooi met de liaison.
  Eventueel er nog wat gehakte peterselie of pijpajuintjes over en smikkelen...

  10-05-2016, 00:00 geschreven door WillyVC  

  Reageer (0)

  02-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grand-Cafť Brasserie Brasseur te Zwijndrecht BelgiŽ
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De zaak van onze zoon Peter en zijn echtgenote Sandra is nu 4 jaar open en draait op volle toeren. Zij mogen trots zijn op wat ze hebben bereikt met hard werken en voortdurend herinvesteren om de klanten te plezieren. Vrij snel behoorde het restaurant dan ook tot de beste zaken van de streek en de lat wordt nog steeds hoger gelegd.
  Bijna de helft van het aanbod aan dranken en gerechten wisselt met de seizoenen en naast in de klassiekers leeft de keuken zich ook uit in bijzondere creaties die getuigen van de culinaire kunde van chef Peter en zijn ploeg.
  Voor feesten en vieringen wordt alles op voorhand afgesproken en dat kan tot 120 personen.
  Meer info staat op de website www.brasseriebrasseur.be.

  02-05-2016, 16:45 geschreven door WillyVC  

  Reageer (0)

  30-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. σουβλάκι (souvlaki)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vertaald uit het Grieks betekent het "spiesje" en dat kan zijn van kip, varken, lam of ander vlees.
  Voor ons is het verbonden met lam en aan onze bezoeken aan Griekenland zoals Kreta, Cyprus en Santorini waar we dit heerlijke gerechtje ontdekten en het nu thuis regelmatig klaarmaken op de BBQ of op de grillplaat.
  Als de lamsbout goedkoop is en de zon schijnt denken we er automatisch aan. We serveren het met τζατζίκι (Tzatziki), een saus op basis van Griekse yoghurt, look, komkommer, citroen, olijfolie en dille en een Belgische "touch" van gebakken krieltjes.
  De lamsbout wordt ontdaan van been, vet en vliezen en dan wordt het vlees in blokjes van ongeveer 3 bij 3 cm gesneden. De blokjes worden aan spiesjes geregen afgewisseld met ui en paprika (rode of/en groene) en dan overgoten met een marinade van (olijf-)olie, citroensap, een scheutje (rode) wijn, vers geperste look, veel oregano, laurier, nootmuskaat, zwarte peper en (zee)zout. Ze mogen vrij lang marineren, zelfs een ganse nacht, maar ze moeten wel enkele keren gekeerd worden zodat dat marineren gelijkmatig verloopt. Daarna (heet) grillen langs alle zijden tot gewenste gaarheid. Per direct in vakantiestemming...

  30-04-2016, 11:52 geschreven door WillyVC  

  Reageer (0)

  09-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krab
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De krab wordt overal ter wereld gewaardeerd als lekkernij. Van de meer dan 8000 beschreven levende soorten zijn er in België en Nederland zo'n 40-tal aanwezig. Daarvan worden er slechts enkele gebruikt in onze "verse" gastronomie: de Noordzeekrab, de wolkrab en de blauwe zwemkrab. Die laatste 2 zijn inwijkelingen uit respectievelijk Azië en Amerika.
  Wij consumeren ook veel Kingkrab, niet goedkoop maar Oh zo lekker en gevangen aan onze Arctische polen. Hij is diepgevroren (poten) of in blik beschikbaar (bvb. Chatka). Er bestaat ook Queenkrab maar deze krab is veel kleiner en minder fijn van smaak als de Kingcrab.
  Het fijnste krabvlees kost al gauw bij de 100€ netto per kilo...
  Bij ons komt krab meestal op tafel als voorgerecht: de diepgevroren poten ontdooid, lichtjes gestoomd en daarna even onder de grill gestoken overgoten met een geklaarde boter met fijne kruiden ofwel koud uit blik het losse vlees deels verwerkt met een lichtjes kruidige saus op basis van mayonaise met ook een zoete toets (ketchup of chilisaus of gembersiroop...).
  Op de foto een (h)eerlijke combinatie met meloenbolletjes en peulen (boterboontjes en sluimererwten) bijtgaar gekookt. De saus werd op smaak gebracht met wat krabvocht, gember, koriander, enkele druppels vissaus en knolselderblokjes. Njammie !

  09-03-2016, 11:44 geschreven door WillyVC  

  Reageer (0)

  28-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verrines
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We eten sinds lang niet meer enkel om te overleven maar zoeken voortdurend naar manieren om via dit noodzakelijk gebeuren tegelijk onze levenskwaliteit te verhogen. Het plezier voor de ogen is een aangename gangmaker voor dat wat via mond en neus verloopt.
  Verrines (Frans voor glaasjes) dragen daar in grote mate toe bij en zijn een manier van prezentatie van voedsel die nog niet zo heel lang grote opgang maakte.
  De doorzichtigheid en helderheid van glas laat laagjes van texturen en kleuren van gerechten goed uitkomen en zelfs vloeistoffen zoals soepen ogen mooier in een driedimensionale voorstelling.
  Buiten glaasjes in alle vormen en groottes komen bokaaltjes, flesjes en zelfs proefbuisjes daarvoor in aanmerking.
  Een van mijn lievelingen is het glaasje met scampi en guacemole dat ik voor het eerst bereidde voor de ontvangst van het gemeentebestuur van Boom in het huis van mijn ouders zaliger ter gelegenheid van hun 60ste huwelijksverjaardag. Voor mij hangt daar dus ook een speciale herinnering aan.
  De scampi worden gepeld en ontdarmd en het staartje wordt er aan gelaten om als heft te dienen. De schalen worden aangebakken in een scheutje sesamolie en daarna geblust met kippenbouillon. Look, zoetzure chilisaus en een weinig limoenrasp geven het geheel wat meer pit. Die bouillon wordt gezeefd, aan de kook gebracht en de rauwe scampi daarin gepocheerd. Dat pocheren duurt amper 1 tot 2 minuten max., ze moeten amper gaar zijn. Het koken stoppen door de scampi onder koud water te spoelen en als de bouillon op kamertemperatuur is de scampi er terug indoen en het geheel in de ijskast bewaren tot het opdienen.
  De guacemole bereiden op de traditionele manier, in een glaasje scheppen, de scampi erin prezenteren en afwerken met wat dille of nog beter met verse koriander.

  28-02-2016, 10:08 geschreven door WillyVC  

  Reageer (0)

  23-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kookesbattementen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  In 2010 startte de gerechten die ik met liefde bereidde te fotograferen. Die "liefde" is wel niet altijd aanwezig maar algemeen genomen een zalige hobby. Soms moet het rap gaan en soms ontbreekt de "kookgoesting", vooral als ik met iets anders begaan ben. Die keren kan het al eens aan "finesse" ontbreken.
  Met dit "Spaans" maaltje was het in elk geval OK. Vooraf een schoteltje Spaanse charcutería met lomo (gepekelde en gedroogde varkensfilet), salchichón (cfr. salami), chorizo (gepekelde en gedroogde varkensworst met paprika) en serrano ham (gepekelde en gedroogde ham), het geheel vergezeld van wat olijfjes, zongedroogde tomaatjes en (zelf) geroosterde en gemarineerde rode paprika.
  Daarna een rijk gevulde paella van het huis, deels boven op het vuur bereid zoals de Spanjaarden het doen en afgewerkt in de oven zoals in Portugal.
  Om de rode paprika te bereiden: rijpe (donkerrode) vrucht in stukken snijden zo dat die op eenzelfde afstand onder een hete grill kunnen liggen tot ze zwart blakeren (15') en daardoor ook bijtgaar en zoet worden. Die laten afkoelen in een luchtdichte zak of doos die tegen de warmte kan en ze daarna pellen. Naar wens verder verdelen, bestrooien met wat fleur de sel, besprenkelen met rietsuikersiroop en een scheutje goede olijfolie. Zo een uurtje laten trekken alvorens op te dienen.
  De paella werd gevuld met kippenonderbouten en (dikke) varkensribben die al een half uurtje voorgebraden werden, scampi en mosselen. Saffraan in de bereiding en bolle Spaanse rijst maken het af (zie ook blogje van 05-03-2008).

  23-02-2016, 10:47 geschreven door WillyVC  

  Reageer (0)

  04-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nuance
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik moet sorry zeggen tegen Thierry Theys...

  Kort geleden werden we uitgenodigd in restaurant Nuance te Duffel, het restaurant van NJAM-chef Thierry Theys en ik moet zeggen dat het na Hof van Cleve onze beste culinaire ervaring was.
  Daarvoor moet men wel het globale plaatje nemen, van binnenkomen tot buitengaan.
  Mijn kritiek op Thierry, als ik hem zo bezig zag op NJAM-TV, was dat hij vooral met techniek en presentatie bezig was en minder met smaak. Die kritiek moet ik terugnemen...
  Ik erger mij nog steeds aan sommige, wat ik noem "treiterhoeveelheden" die op de borden worden gepresenteerd maar alles had SMAAK waarbij ik die hoofdletters niet hoef te schuwen.
  De reeks amuses (5 denk ik), 4 soorten brood en achteraan de mignardises bij de koffie omkaderden ons 4 gangenmenu in grote mate en maakten het af. Top genieten voor iemand die weet wat moeite het kost om dit niveau aan te bieden. Menu-inhoud: foodpairing=top & cuisson=perfect!
  Enig minpuntje was dat ik bij de apéro een Bourbon-whisky vroeg en na enig aandringen op wat ik nu wel had gekregen, bleek het een 23 jaar oude single malt te zijn @ 23€ voor amper 4 à 5 cl, h
  et enige minpuntje...

  04-02-2016, 14:47 geschreven door WillyVC  

  Reageer (0)

  22-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voornemens 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  In 2015 heb ik mijn blogje deerlijk verwaarloosd en ik zie bij mijn voornemens 2015 dat ik daar weinig voornemens had gezet...
  In 2015 ook nog veel achter mijn computer doorgebracht en aan emigranten hulp verstrekt. Niet aan die in de actualiteit staan maar wel aan zij die, als het in Europa minder ging eind van de jaren 1800, ook hun geluk gingen zoeken in een andere continent zoals Amerika of Australië.
  Ik help afstammelingen van Belgen die toen naar ginder trokken en dat (met veel geluk en hard werken) overleefden, hun Belgische stamboom op te sporen. De oudsten onder hen hebben hun groot- of overgrootouders nog gekend en kennen zelfs nog enkele woorden Vlaams.
  Levende voorouders hebben mijn echtgenote en ikzelf niet meer en met onze afstammelingen gaat het redelijkerwijze goed, wat kan een mens nog meer wensen?
  In feite moeten we per koppel 2,1 afstammelingen produceren om onze cultuur in stand te houden maar die 0,1 zal men mij wel vergeven?
  Ons beste uit-eten was in het restaurant van onze zoon (Grand-Café Brasserie Brasseur te Zwijndrecht, België) en we kunnen in 2015 met minstens 40 andere restaurants vergelijken... Voor het overige quasi dagelijks zelf geëxperimenteerd in eigen keuken, want exact hetzelfde maak ik nooit.
  Toch begonnen aan een ietwat "matiger" dieet en >10% gewicht kwijt maar onze Bourgondische kantjes zullen we er niet afschaven.
  We nemen ons voor die matiging verder te zetten, een 70-tal dagen te reizen (om te leren) en iedereen tevreden te houden die ons ook graag ziet.
  Voilà nu staan ze er wél in...

  22-12-2015, 16:46 geschreven door WillyVC  

  Reageer (0)

  10-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hobby's
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik merk tot mijn verbazing dat ik meer dan 2 maanden niet meer heb geblogd. Vergeetachtig: neen, maar wel te druk bezig met een andere hobby i.c. "genealogie".
  Volgende week komen 4 Amerikaanse families op bezoek naar de streek waar hun voorouders hebben geleefd en ik heb hen geholpen hun Belgische stamboom en woonplaatsen terug te vinden en hen de interessante plekjes te wijzen die ze tijdens hun 5-daags verblijf in Antwerpen van daar uit zoal kunnen bezoeken. Ook hoe ze onze Belgische cultuur best kunnen opsnuiven.
  Het zijn de kleinkinderen van migranten die eind 19de eeuw hun geluk gingen zoeken in de steenkool- en ijzerertsmijnen van Michigan. Naast Belgische hebben ze allemaal ook andere Europese roots o.a. afkomstig van Ieren, Polen en Italianen.
  In Augustus bezocht ik de wereldtentoonstelling in Milaan die in het teken staat van "Feeding the planet. Energy for life". Mooie paviljoenen en veel volk maar inhoudelijk niet veel bijzonder. Het Belgische paviljoen was één van de betere. Overal een uur aanschuiven om, eens binnen, 10 minuutjes in kolonne voortgestuwd te worden.
  Er stonden wel veel eetkraampjes waar je voor enkele eurootjes kon proeven. Dat was leuk.
  België had naast hun paviljoen ook de plaats van Oekraïne ingepalmd (die wegens de oorlog aldaar hadden afgehaakt) en er een biertent (5€ voor amper 20cl) en frietkot geplaatst. Naar zeggen van ingewijden verkochten ze daar voor 13.000€ frieten per dag, een lukratieve zaak.
  In Milaan zelf waren we op 2 dagen rond en het is er duur. Op de piazza del duomo werden we er ingeluisd om voor 2 aperitiefjes 40€ te betalen. Ze gaven er dan wel chips en olijfjes bij...
  Al bij al is die citytrip toch de moeite geweest maar een week was net iets te lang.

  10-09-2015, 00:00 geschreven door WillyVC  

  Reageer (0)

  Foto

  Archief per week
 • 23/05-29/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 26/12-01/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 25/12-31/12 2006
 • 18/12-24/12 2006
 • 11/12-17/12 2006

  Mijn favoriete links
 • Mijn "home" page
 • Mijn "kookhistorie" website
 • Mijn "portaaltje"
 • KeukeningrediŽnten in 7 talen

  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!