NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Kookhistorie
Inhoud blog
 • Nuance
 • Voornemens 2016
 • Hobby's
 • Hittegolf...
 • The Three-fold Law...
 • Ons tentatief weekmenu
 • Voedselzandloper - 2de poging
 • 66
 • Bonen
 • Mussel Soup (South-Africa)
 • Zuid-Afrikaanse keuken
 • Wangetjes
 • Rode spruiten
 • Voornemens 2015
 • De Sint-Jakobsschelp, een zegen...

  Zoeken in blog  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


  Kookkunst is het schilderen van een melodie met smaken en geuren.
  04-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nuance
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik moet sorry zeggen tegen Thierry Theys...

  Kort geleden werden we uitgenodigd in restaurant Nuance te Duffel, het restaurant van NJAM-chef Thierry Theys en ik moet zeggen dat het na Hof van Cleve onze beste culinaire ervaring was.
  Daarvoor moet men wel het globale plaatje nemen, van binnenkomen tot buitengaan.
  Mijn kritiek op Thierry, als ik hem zo bezig zag op NJAM-TV, was dat hij vooral met techniek en presentatie bezig was en minder met smaak. Die kritiek moet ik terugnemen...
  Ik erger mij nog steeds aan sommige, wat ik noem "treiterhoeveelheden" die op de borden worden gepresenteerd maar alles had SMAAK waarbij ik die hoofdletters niet hoef te schuwen.
  De reeks amuses (5 denk ik), 4 soorten brood en achteraan de mignardises bij de koffie omkaderden ons 4 gangenmenu in grote mate en maakten het af. Top genieten voor iemand die weet wat moeite het kost om dit niveau aan te bieden. Menu-inhoud: foodpairing=top & cuisson=perfect!
  Enig minpuntje was dat ik bij de apéro een Bourbon-whisky vroeg en na enig aandringen op wat ik nu wel had gekregen, bleek het een 23 jaar oude single malt te zijn @ 23€ voor amper 4 à 5 cl, h
  et enige minpuntje...

  04-02-2016, 14:47 geschreven door WillyVC  

  Reageer (0)

  22-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voornemens 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  In 2015 heb ik mijn blogje deerlijk verwaarloosd en ik zie bij mijn voornemens 2015 dat ik daar weinig voornemens had gezet...
  In 2015 ook nog veel achter mijn computer doorgebracht en aan emigranten hulp verstrekt. Niet aan die in de actualiteit staan maar wel aan zij die, als het in Europa minder ging eind van de jaren 1800, ook hun geluk gingen zoeken in een andere continent zoals Amerika of Australië.
  Ik help afstammelingen van Belgen die toen naar ginder trokken en dat (met veel geluk en hard werken) overleefden, hun Belgische stamboom op te sporen. De oudsten onder hen hebben hun groot- of overgrootouders nog gekend en kennen zelfs nog enkele woorden Vlaams.
  Levende voorouders hebben mijn echtgenote en ikzelf niet meer en met onze afstammelingen gaat het redelijkerwijze goed, wat kan een mens nog meer wensen?
  In feite moeten we per koppel 2,1 afstammelingen produceren om onze cultuur in stand te houden maar die 0,1 zal men mij wel vergeven?
  Ons beste uit-eten was in het restaurant van onze zoon (Grand-Café Brasserie Brasseur te Zwijndrecht, België) en we kunnen in 2015 met minstens 40 andere restaurants vergelijken... Voor het overige quasi dagelijks zelf geëxperimenteerd in eigen keuken, want exact hetzelfde maak ik nooit.
  Toch begonnen aan een ietwat "matiger" dieet en >10% gewicht kwijt maar onze Bourgondische kantjes zullen we er niet afschaven.
  We nemen ons voor die matiging verder te zetten, een 70-tal dagen te reizen (om te leren) en iedereen tevreden te houden die ons ook graag ziet.
  Voilà nu staan ze er wél in...

  22-12-2015, 16:46 geschreven door WillyVC  

  Reageer (0)

  10-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hobby's
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik merk tot mijn verbazing dat ik meer dan 2 maanden niet meer heb geblogd. Vergeetachtig: neen, maar wel te druk bezig met een andere hobby i.c. "genealogie".
  Volgende week komen 4 Amerikaanse families op bezoek naar de streek waar hun voorouders hebben geleefd en ik heb hen geholpen hun Belgische stamboom en woonplaatsen terug te vinden en hen de interessante plekjes te wijzen die ze tijdens hun 5-daags verblijf in Antwerpen van daar uit zoal kunnen bezoeken. Ook hoe ze onze Belgische cultuur best kunnen opsnuiven.
  Het zijn de kleinkinderen van migranten die eind 19de eeuw hun geluk gingen zoeken in de steenkool- en ijzerertsmijnen van Michigan. Naast Belgische hebben ze allemaal ook andere Europese roots o.a. afkomstig van Ieren, Polen en Italianen.
  In Augustus bezocht ik de wereldtentoonstelling in Milaan die in het teken staat van "Feeding the planet. Energy for life". Mooie paviljoenen en veel volk maar inhoudelijk niet veel bijzonder. Het Belgische paviljoen was één van de betere. Overal een uur aanschuiven om, eens binnen, 10 minuutjes in kolonne voortgestuwd te worden.
  Er stonden wel veel eetkraampjes waar je voor enkele eurootjes kon proeven. Dat was leuk.
  België had naast hun paviljoen ook de plaats van Oekraïne ingepalmd (die wegens de oorlog aldaar hadden afgehaakt) en er een biertent (5€ voor amper 20cl) en frietkot geplaatst. Naar zeggen van ingewijden verkochten ze daar voor 13.000€ frieten per dag, een lukratieve zaak.
  In Milaan zelf waren we op 2 dagen rond en het is er duur. Op de piazza del duomo werden we er ingeluisd om voor 2 aperitiefjes 40€ te betalen. Ze gaven er dan wel chips en olijfjes bij...
  Al bij al is die citytrip toch de moeite geweest maar een week was net iets te lang.

  10-09-2015, 00:00 geschreven door WillyVC  

  Reageer (0)

  03-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hittegolf...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Eigenlijk is het al vrij goed weer vanaf begin Juni. Onze 4 weken vakantie in Nieuwpoort waren zo voorbij en behoudens het feit dat de wind behoorlijk waaide was het weer een heerlijke tijd.
  Culinaire uitschieter aldaar de "tongtjes" van Estaminet de Peerdevisser in Oost-Duinkerke, een aanrader (mits reservatie) en een proeverij van Alveringemse specialiteiten in 't Potje Paté. Simpel maar degelijk. De rilletjes van varken zijn daar ook opperbest.
  Op het display van mijn zonnepanelen zie ik maar een 4-tal dagen minder weer de afgelopen maand, wat een begin van de zomer!
  Vandaag hebben wij de eerste mosselen gegeten (hangcultuur), redelijk maar niet waw. Mijn zoon (restauranthouder) benadrukt dat die het best zijn in September maar ja, de meesten kunnen er niet op wachten hé.
  Wat moet een mens klaarmaken bij zo'n weer: gisteren salade Niçoise, voor morgen Russisch ei, zondag vermoedelijk een goed afsmakende chili con carne met zo'n heerlijk knapperige salade, frisse bieslookroom en Libanees brood (in wrap)... We hebben veel water en ijs verbruikt de laatste dagen en ook nog wat andere, iets straffere spullen
  Ik las vandaag dat bij zo'n heet weer pikant eten en lakens uit de diepvries voor een aangenamere nachtrust kunnen zorgen (alsook een goede vrijpartij). Voor het eten kan ik zorgen, de rest zal ik eens aan mijn eega doorgeven ???

  03-07-2015, 15:14 geschreven door WillyVC  

  Reageer (0)

  21-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Three-fold Law...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Onze Zuid-Afrika reis was zo'n succes dat we aan 6 andere koppels van de 9 die meereisen vrienden hebben overgehouden. Een stuk van die "klik" ligt hem aan de keuze van de reis want je kiest immers voor eenzelfde product in een niet-vakantieperiode (senioren), ook voor een deel aan enkele gangmakers en niet in het minst aan onze gids, een blanke Zuid-Afrikaan met 19de eeuwe wortels in Duitsland en Engeland en wat je kunt noemen een "crème van een vent". Hoe die zijn best deed om alles naar wens te laten verlopen!
  Het moest er dan ook van komen dat we met ons 14 een reünie planden begin Mei om de foto's te bekijken en uit te wisselen en onze leukste herinneringen op te halen.
  Toen onze gids vernam dat we ons zo geweldig hadden gehad wenste hij dat hij erbij kon zijn...
  Hij (53) is nooit in Europa geweest en na onze reis is hij tijdelijk werkloos (winter in ZA). Hij is niet onbemiddeld, gehuwd, 2 kinderen uit huis maar "Europa" is voor hem financiëel onbereikbaar tot... een van de koppels het initiatief nam om eens te kijken wat een ticket Kaapstad-Brussel H/T kostte. Voor 660€ kon hij reizen en al vlug waren we allemaal akkoord hem te laten overkomen op onze kosten en hem enkele dagen te laten logeren bij elk van ons.
  Hij was hier van 30 april tot 12 mei en had de tijd van zijn leven. Ieder koppel heeft zijn best gedaan om hem het interessantste van België te laten zien en te laten proeven. Van de Ardennen tot de kust en van beuling tot paling...
  Mijn geloof in de "threefold-law" van de Wicca's wordt daarmee nog eens versterkt: wat je als energie steekt in de wereld (negatief of positief) krijg je drievoudig terug.
  Kobus Carstens, het is een eer je te hebben leren kennen. Hopelijk tot ziens...

  21-06-2015, 14:32 geschreven door WillyVC  

  Reageer (0)

  27-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons tentatief weekmenu
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Hierna het weekschema dat we zo goed mogelijk trachten te volgen:

   

  Morgen

  Middag

  Avond

  Veggie-dag (1) (3)

  youghurt, fruit, kaas

  veggiegerecht

  soep & slaatje

  Vis-dag

  youghurt, fruit, cereals

  vis & groenten

  soep & slaatje

  Eier-dag

  youghurt, fruit, cereals

  vlees & groenten

  eiergerecht

  Recup-dag

  youghurt, fruit, cereals

  vlees & groenten (4)

  slaatje recup (4)

  Zonde-dag (1) (2) (3)

  youghurt, fruit, cereals

  slaatje of soep

  ontvangen of uitgaan

  Eier-dag

  youghurt, fruit, eitjes

  vlees & groenten

  soep & slaatje vis

  Gevogelte-dag

  youghurt, fruit, bakker

  gevogelte & groenten

  slaatje recup (4)

  (1) winkelen   (2) brood bakken   (3) verse soep bereiden   (4) recup= restjes wegwerken

  Tussendoortjes: knabbel= enkel fruit of zwarte chocolade & dorst= water of suikervrije frisdrank. Alkohol: 21 dosissen per week max., streven naar 2 alkoholvrije dagen & focus op rode wijn.
  Vorige week slechts 30% opgevolgd want we verbleven een weekje in Oostende, "in congé", toch veel gefietst en gewandeld...

  27-04-2015, 16:39 geschreven door WillyVC  

  Reageer (0)

  18-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voedselzandloper - 2de poging
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Na mijn verjaar-dag nog eens nagedacht over onze eetgewoontes... Ik heb dat grotendeels in handen vermits de shopping en het klaarmaken van het eten (als we thuis zijn) mijn taak en hobby zijn.
  Ik ben ervan overtuigd geraakt, dank zij "de voedselzandloper" van Kris Verburg en de wetenschappelijke bewijzen die hij aandraagt dat het mogelijk moet zijn een culinair "niveau" te handhaven en toch "gezonder" te eten.
  Maar bij zijn theorie ontbreekt het m.i. aan praktische voorbeelden van bereidingen en die er in staan halen amper het culinaire niveau dat mijn eega en ikzelf verwachten.
  We hebben zelf een aantal doelstellingen gedistilleerd:

  • voelbaar en meetbaar (nog) beter in ons vel zitten (bloedanalyses in orde, BMI verbeterd)
  • levensgenieters blijven met o.a. lekker eten & drinken
  • de daarvoor nodige gewoontes aankweken en volhouden

  Met als voorwaarden:

  • we moeten ons beiden vinden in de veranderingen van levensstijl
  • afslanken is geen doel op zich

  De algemene aanpak:

  • gezondere voeding met nog meer verse producten, zoals fruit en groente,
  • zoveel mogelijk vermijden van gifstoffen die ons systeem ondermijnen, zoals suikers, verzadigde vetten, e-toevoegstoffen, medicijnen en alcohol,
  • vermijden van stress,
  • voldoende water drinken (> 1,5 l per dag),
  • voldoende slaap (> 7h),
  • zoveel mogelijk beweging in de frisse lucht (wandelen en fietsen).

  Daarvoor een nieuw eetpatroon met volgende basisregels:

  • groenten en fruit als hoofdbestanddeel en als vulmiddel i.p.v. brood, pasta, rijst en aardappelen
  • vetstoffen verminderen en gezondere vetten gebruiken o.a. zo weinig mogelijk frituren
  • suikers verminderen en gezondere zoetstoffen gebruiken o.a. honing, agavesiroop, stevia...
  • hoeveelheden vlees en bereide vleeswaren verminderen en gezondere gebruiken o.a. vis
  • ingrediënten, kruiden en specerijen gebruiken waarvan de geneeskrachtige en beschermende werking is aangetoond o.a. gember, curcuma, knoflook, koolsoorten, peterselie...
  • alcohol met mate gebruiken...
  • voedingssupplementen gebruiken indien nodig o.a. vitamine D, magnesium, selenium...

  Elke dag dat we dit doen is een stap in de goede richting en we zijn al een heel aantal dagen goed bezig. Als hulp volgen we een weekschema maar daarover de volgende keer meer...

  18-04-2015, 14:39 geschreven door WillyVC  

  Reageer (0)

  23-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.66
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Gisteren 66 geworden en zoals de gewoonte is komt de familie dan bijeen om dit stevig te vieren en bij te praten.
  Het is dan wel druk: 15 volwassenen, 4 kinderen, 2 baby’s en eentje in voorbereiding rond de feestdis in onze woonkamer, allemaal dicht bijeen.
  Vermits het vandaag werk- en schooldag is begonnen we reeds ’s middags: bloemen, cadeautjes, apéritieven, longdrinks en antipasta.
  We vervolgden met: gestoomde, lauwe Franceline aardappel met gerookte zalm en bieslookroom (zure room, bieslook, peoper, zout en wasabi) vergezeld van een witte Viognier-wijn uit de Ardêche.

  Daarna op de plaat gebakken scampi in de pel met aiöli en/of zoetzure chilisaus en een stuk baguette. De scampi waren ontdarmd en een paar uur gemarineerd in zachte sesamolie, limoensap, koriander, peper en zout. Die waren super lekker (pleoticus muerelli - wildvang uit Argentinië verkrijgbaar bij Aldi).
  Een smeuïge soep van butternutpompoen afgesmaakt met gerookte spekblokjes en Ras-el-hanout kruiden (butternut inclusief schil, ui, knolselder, fritosaus, groentenbouillon).
  Ossobuco, de dag ervoor gesmoord met veel groenten, tomatensaus, kruiden en extra kalfsmergpijpjes, daarna ontvet (met keukenpapier) en zachtjes opgewarmd en opgediend met spaghetti. Daarbij een stevige Italiaan uit de Veneto streek (Amicone 2010).
  Als afsluiter enkele taarten van Franz (bakkerij La Lorraine) verkrijgbaar bij Delhaize en Oh zo lekker !
  Twee drukke dagen voor mijn echtgenote en mezelf maar meer dan de moeite waard de familie nog eens te kunnen verwennen met een gezellig samenzijn, en lekker eten met liefde bereid.

  23-03-2015, 10:33 geschreven door WillyVC  

  Reageer (0)

  02-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bonen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Bonen zijn er in alle kleuren, vormen en texturen. Mijn echtgenote beschouwt me als een verzamelaar ervan want telkens ik ergens een soort tegenkom die ik nog niet ken of proefde probeer ik er aan te geraken en ook ter plekke de ermee bereide gerechten te proeven. Zo blogde ik in 2008 over de fabas de Granja uit Asturië waarmee daar de fameuze fabada Asturiana gemaakt wordt.
  Ergens achterin de voorraadkast ontdekte ik nog een kilootje van deze "beschermde" bonensoort en besloot met een 1/4 ervan een cassoulet te maken voor ons beide. De hoop op succes was klein want die gedroogde peulvruchten dateerden reeds van het oogstjaar 2006-2007 dus inmiddels al van een respectabele leeftijd...
  Ze sinds gisteren een nachtje in zacht, fris water gezet, na vooraf grondig spoelen en er deze morgen vroeg aan begonnen met ze op te zetten in vers water onder toevoeging van een stuk wortel, een sjalot bestoken met een kruidnagel, een laurierblad, een bosje tijm, een teentje look, zwarte peper en bonenkruid in poedervorm. Na 2 uur (zonder deksel pruttelen) waren ze nog steeds niet gaar en nog steeds wreed korrelig.
  Vermits ik ze deze middag wou klaar hebben, ze dan maar in de snelkookpan gekieperd en daar hadden ze nog eens 2 uur nodig (in 3 pogingen) om uiteindelijk zacht te worden. Toulouzer worst (Carrefour), ui en stukjes spek erbij en een blik tomatenstukjes, afsmaken met rundsbouillonblokje, basilicum, rietsuikersiroop, peper en wat harissa en dat verder klaar gestoofd in een extra half uurtje.
  Vergezeld van aardappelpuree werd het (uiteindelijk) toch een lekker maaltje...

  02-03-2015, 14:39 geschreven door WillyVC  

  Reageer (0)

  28-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mussel Soup (South-Africa)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Mosselsoep is blijkbaar zeer populair in Zuid-Afrika, een romige soep met zure room en bieslook waarin de mosselen in hele of halve schelp worden opgediend. Om letterlijk en figuurlijk de vingers af te likken...
  De mosselen aldaar zijn witter en groter dan die bij ons maar ik denk dat met het hiernavolgend receptje het resultaat evenwaardig zal zijn.
  Neem voor 4 personen 1 kg flinke, geschoonde mosselen en kook deze zoals gewoonlijk gaar met selder, ui, peterselie, flink wat peper, zout en een scheut witte wijn. Doe daar ook een teen look in en laat de groenten groter zodat ze gemakkelijk te verwijderen zijn. Als de mosselen juist gaar zijn giet ze dan af en bewaar het vocht. Zeef dit door een neteldoek zodat al het zand daar uit verwijderd is. Kook dat vocht in op hoog vuur tot er zo'n deciliter overblijft.
  Verwijder onderussen de helft of de hele schelp van de mosselen.
  Neem 300 ml zure room die een uurtje tevoren werd gemengd met een grote hoeveelheid fijngesnipperde bieslook en leng deze aan met de mosselbouillon tot de gewenste soepdikte is verkregen.
  Breng de soep verder op smaak met eventueel extra zout & chilipeper, doe de mosselen in 4 diepe, voorverwarmde borden en overgiet met de soep.
  Geef er licht geroosterd stokbrood bij of garneer met in ruim verse boter gebakken broodcroûtons.

  28-02-2015, 11:20 geschreven door WillyVC  

  Reageer (0)

  Foto

  Archief per week
 • 01/02-07/02 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 26/12-01/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 25/12-31/12 2006
 • 18/12-24/12 2006
 • 11/12-17/12 2006

  Mijn favoriete links
 • Mijn "home" page
 • Mijn "kookhistorie" website
 • Mijn "portaaltje"
 • KeukeningrediŽnten in 7 talen

  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!