Kookkunst is het schilderen van een melodie met smaken en geuren.
18-10-2007
Time flies...
Ik zie dat het weeral een maand geleden is dat ik nog een blogje pleegde...de tijd vliegt (té) snel. Ondertussen zijn we enkele dagen aan zee geweest, in Nieuwpoort, met schitterend weer. We zagen er in de haven een Belgische mosselboot het "zaaigoed" voor de komende jaren voorbereiden... Piepkleine mosselen worden rond een kern in een gaas gestoken, dat dan als een soort worst rond een enorme boei wordt gewikkeld, die daarna in zee wordt gedropt. Alles gebeurt snel en met behulp van machines. Zo'n boot en de mankracht moeten wél geld kosten; zou dat aan de basis liggen van de hoge mosselprijs ? Ik heb er, ondanks de 22 in het restaurant, toch gegeten die werden gekookt met toevoeging van gepelde tomaten (extra kwaliteit uit blik) en een scheut pastis, naast de klassieke groene selder, ui, laurier en peper. Dat was een hemels huwelijk en eens een afwisseling, het proberen waard. P.S. Gisteren werd in onze stamboomopzoekingen de kaap van 5000 personen en 2000 families overschreden.