Kookkunst is het schilderen van een melodie met smaken en geuren.
06-11-2007
Gewoon koken
Al hoewel ik elke dag, meestal 3x voor een maaltijd zorg voor ons tweetjes, moet ik toegeven dat het "culinair bezig" wat op een laag pitje staat wegens de stamboommicrobe. Ik kook dan "gewoon", maar wat is "gewoon" voor iemand die culinair bezig is ? Ik zie dat de moeders van vandaag hun dochters niet meer leren koken...omdat ze het zelf niet kennen. Erg, want een smakelijk en gezellig etentje rond één rafel is echt "familiegeluk". Ik heb gisteren onze 6000 ste voorouder in kaart gebracht. Het gaat nu vlug want hoe verder je teruggaat in de tijd, hoe meer de stambomen elkaar overlappen en je van het opzoekwerk van anderen kan gebruik maken. Geneanet is daarbij een grote hulp. Gisteren gevulde paprika's gemaakt, afkomstig uit Spanje, vandaag Princesseboontjes uit Kenya en morgen...spruitjes uit Holland. Als je eens op de details let zie je dat we voedsel uit alle continenten op ons bord krijgen. De wereld wordt alsmaar kleiner.