Ik heb al eens eerder vernoemd dat we in onze wijk regelmatig een sessie houden "de mannen koken voor de vrouwen".
Morgen koken we Grieks met 10 koppels en vandaag ging ik op prospectie voor échte Griekse yoghourt, gevulde wijngaardbladeren, fetakaas, filodeeg, kalamata olijven, Griekse wijnen etcetera, etcetera.
Griekse supermarkten heb ik niet gevonden in Antwerpen maar wel Turkse die alhoewel ze her en der niet zo goed met de Grieken overeenkomen toch wel wreed hetzelfde eten...
Wat mij verwonderde is dat je aan de vleestoog prijzen ziet "van voor den oorlog" en dat voor kwaliteitsvlees (uiteraard geen varken). Ik zag een baron van lam (de 2 filets aan de ruggengraat) voor 7,5€ per kilo en ik kocht er prachtige kalfsschenkels voor mijn osso bucco aan dezelfde prijs !?
Ook kruiden en specerijen zijn er goedkoop en je hoeft ze dus niet van ginder mee te brengen zoals ik deed in April toen we in Djerba waren. Ik betaalde meer in Tunesië voor mijn "Raz el Hanout" dan hier in de Turkse supermarkt.
Voor het Grieks etentje beginnen we met mezze vergezeld van Ouzo en een Samos wijntje: Kalamata, Tsatsiki, Taramosalata, Dolmadakia, Spanakopitas, Tiropita, Manitari, Souvlaki. Daarna een Mousaka & Choriatiki Salata. Vervolgens: Griekse dessertgebakjes en een Pannenkoek met Appel, Amandelschilfers en Rozijntjes.
Wie er niet bij is zal er weer spijt van moeten hebben.
P.S. de wijntjes zijn een Tsantalis Nemea Reserve van 2003 (Colruyt) en een Skouras Blanc van 2007 (Delhaize) op aanraden van de website www.kurkdroog.be
25-09-2008, 00:00 geschreven door WillyVC
|