Vandaag opgestaan met wreed slecht humeur. Ik denk dat het mijn voornemen is om bewust wat te vermageren en dat mijn geest er zich al onbewust tegen afzet... Om 10 uur in de keuken gedoken om wat typische winterkost te maken en dat heeft mij er bovenop geholpen: spruitjessoep, prachtige lamskoteletjes, flageolets met sjalot en belles de fontenay in de oven. Ik zal er eens een goed flesje wijn bij opendoen en ... foert dieet! Momenteel geniet ik van een "Christmas" bier van Gordon's, een die ik al in mijn voorraad heb van vorig jaar: bier met flesgisting kan enkele jaartjes lagering verdragen en wordt altijd maar beter. Voor 2 liter spruitjessoep heb je nodig: 1 ui, 750g spruitjes, 60g bloem, 60g boter, 1.5 l bouillon (kip of groenten) en wat gerookte spekblokjes. Bak de spekjes uit in de boter in de soeppot en neem ze uit de pot. Voeg de gesnipperde ui toe en als deze glazig is de bloem. Bevochtig met de bouillon, voeg de gekuiste en in 4 gesneden spruitjes erbij en breng aan de kook zonder deksel (voor de groene kleur van de spruitjes). Na 40 minuten pruttelen met de staafmixer pureren en de spekblokjes er terug bijdoen. Eventueel afwerken met wat room.
04-01-2009, 00:00 geschreven door WillyVC 
|